Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstāde „Tekstils”
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi T/C "Liiba" (Rīgas ielā 22A, Ķekavā) no 13. marta - 22. aprīlim.
Jaunieši gatavojas dalībai starptautiskā projektā
1. martā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā projektu programmas „Jaunatne darbībā” ietvaros norisinājās projekta „My voice matters” darbnīca.
Nodarbību cikls „Ceļvedis audzinot pusaudzi”
Grupas nodarbību cikls „Ceļvedis audzinot pusaudzi”, sadarbībā ar "Centrs Dardedze". Nodarbības paredzētas vecākiem, kuri audzina pusaudzi vecumā no 12 - 16 gadiem. Pirmā nodarbība 24.martā no plkst. 18:30 - 20:30 Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā.
Unesco „Stāstu laiks” kopā ar Valtu Variku Baložu bibliotēkā
Baložu bibliotēkā aci pret aci apsēdās Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un Baložu vidusskolas 3. a klases skolēni. Kas viņiem kopīgs? Pasaku lasīšana un stāstīšana.
„Jauniešu gada balvas 2013” apbalvošanas ceremonija
Piektdien, 21. martā, plkst. 19.00 Baložu vidusskolā notiks „Jauniešu gada balvas 2013” apbalvošanas ceremonija. Priecāsimies redzēt ikvienu Ķekavas jaunieti, kā arī mūsu draugus un jauniešu ideju atbalstītājus.
Pirmo reizi – Uzņēmēju brokastis
Ķekavas novada pašvaldība aicina visus novada uzņēmējus uz pirmajām Uzņēmēju brokastīm, kas notiks 26. martā plkst.10. 00 Doles Tautas namā.
Publiskā apspriešana iecerei „Veikborda kabeļu trases izveide Titurgas ezerā”
Tiek uzsākta publiskā apspriešana sabiedrības viedokļa noskaidrošanai par iespējamo veikborda kabeļu trases izveidi Titurgas ezerā Baložu pilsētā, Ķekavas novadā.
Cienījamie ĶEKAVAS CELTNIEKI!
Celtnieks ir sena un godājama profesija. Celtnieks ir visa sākums, bez tā nav citu nozaru attīstības. Celtnieka paveiktais tiek nodots lietošanā un izlikts visu apskatei uz simts, pat tūkstoš gadiem.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 5. septembra lēmumu Nr.2.§.p. (protokols Nr.23) „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Siļķes, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Siļķes”, kadastra numurs 8070 011 0021.
Līdz 21. martam var pieteikties projektā jaunajiem uzņēmējiem «Dienas starts»
Jau trešo gadu laikraksts «Diena» kopā ar Latvijas Attīstības finanšu institūciju «ALTUM» (iepriekš – Hipotēku banku) īsteno biznesa realitātes seriālu – projektu «Dienas starts». Projekts ir lieliska iespēja jaunajiem uzņēmējiem saņemt vērtīgus padomus sava biznesa ieceres realizēšanā un vairot sava biznesa atpazīstamību.
Tikšanās ar deputātiem Valdlaučos jau 18. martā
Aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus apmeklēt tikšanos ar deputātiem, pašvaldības speciālistiem un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Tikšanās notiks 18. martā Valdlaučos, izstāžu kompleksā "Rāmava" plkst. 18.00!
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākums
Aicinām apmeklēt Genocīda upuru piemiņas pasākumu š.g. 25. martā plkst.17.30 Odukalnā, pie represēto piemiņas akmens, un plkst.18.00 uz svētbrīdi Doles - Ķekavas ev. lut. baznīcā.
Bezmaksas juridiskās konsultācijas
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomi organizē Advokātu dienu, kuras ietvaros 2014.gada 13.martā no plkst.14:00 līdz plkst.19:00 pašvaldības telpās bezmaksas juridiskās konsultācijas sniegs zvērināts advokāts Dr. jur. Imants Muižnieks.
Izsludina NVO projektu konkursu
Ķekavas novada attīstības nolūkos pašvaldība izsludinājusi nevalstisko organizāciju (NVO) projektu atbalsta konkursu. Projekta pieteikumus jāiesniedz no 17. marta līdz 14. aprīļa plkst. 17 Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļā personīgi vai pa pastu.
Katlakalna bibliotēka atklāta
Katlakalna bibliotēka, kas atrodas 19. gadsimta beigās celtajā Katlakalna Tautas namā, kas uz laiku bija slēgta visiem apmeklētājiem, 6. martā tika svinīgi atklāta.
Aiztrauksim nogurumu „Veselības apļos 2014”
Dienām kļūstot arvien garākām un saulainākām, Ķekavas novada iedzīvotāji un viesi no marta līdz aprīlim ir aicināti piedalīties sporta aktivitātēs „Veselības apļi 2014”. Stiprināsim veselību un atgūsim spēkus ejot, nūjojot un skrienot!
Mākslas skolas izstādes martā
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstādes martā.
Ķekavas Mākslas skolai jauna interneta vietne
Ķekavas Mākslas skolai izstrādāta jauna interneta vietne, kas pielāgota dažādu izmēru ierīcēm (mobilie telefoni, planšetdatori, personāldatori) un pārlūkprogrammām.
Notiks Jauniešu Saeimas vēlēšanas
Latvijas skolu jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti kandidēt 4.Jauniešu Saeimas vēlēšanas.
Par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē 2014. gadā
AS „Latvenergo” informē, lai nodrošinātu Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošu ekspluatāciju atbilstoši likuma „Par drošu hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu” un citu Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo dokumentu prasībām, 2014. gadā laika periodā no 1. augusta līdz 15. septembrim mainīgajā ūdens līmeņa zonā ir plānots veikt Rīgas HES labā krasta augšas bjefa nogāžu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbus.
Paraksta sadarbības memorandu ar vietējiem uzņēmējiem
Šodien, 5. martā, Ķekavas novada pašvaldība un Ķekavas novada uzņēmēju padome parakstīja sadarbības memorandu, kā kopīgu mērķi izvirzot novada izaugsmes veicināšanu un uzņēmējdarbības vides attīstību, radot mehānismus efektīvas sadarbības nodrošināšanai.
Par trokšņa samazināšanas rīcības plānu
Informējam, ka atbilstoši 2004. gada 13. jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr. 597 „Vides trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” prasībām un ņemot vērā arī 2014. gada 7. janvāra Ministru kabineta noteikumus Nr. 16 „Vides trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” ir izstrādāts trokšņa samazināšanas rīcības plāna projekts.
Tiek apkopota informācija par teritorijas „dārzkopība Titurga II kārta” iespējamajiem attīstības virzieniem
2014. gada 30. janvārī Baložu kultūras namā pašvaldība organizēja sapulci „dārzkopības Titurga II kārta” teritorijā esošo nekustamo īpašumu īpašniekiem. Tikšanās mērķis bija noskaidrot zemes īpašnieku viedokli, kā redz sava īpašuma un kopējās teritorijas attīstību.
Ķekavas novada vidusskolēniem būs stipendijas
Lai motivētu vidusskolēnus mācīties Ķekavas novada skolās un paaugstināt savus mācību sasniegumus, sākot ar nākamo mācību gadu Ķekavas novadā stāsies spēkā nolikums par stipendiju piešķiršanu 10. - 12. klašu skolēniem.
Aizvadīts projekts „At home in Europe”!
Jaunieši no Ķekavas novada un Rīgas aktīvi iesaistās programmas Jaunatne darbībā projektā par demokrātiju – „At home in Europe”!
Katlakalna bibliotēkas atklāšana
Ceturtdien, 6. martā plkst. 15.00 Katlakalna bibliotēkas atvēršanas svētki!
Statistika par ienākumiem un dzīves apstākļiem
Centrālā statistikas pārvalde martā uzsāks apsekojumu „Statistika par iedzīvotāju ienākumiem un dzīves apstākļiem”, lai iegūtu informāciju par Latvijas iedzīvotāju dzīves apstākļiem, ienākumiem, kā arī materiālās nenodrošinātības risku.
Informatīvs seminārs "Iepazīsimies - Tavs mājdzīvnieks"
Biedrība „Dzīvnieku patversme „Mežavairogi”” aicina Ķekavas novada mājdzīvnieku īpašniekus uz informatīvi izglītojošu semināru "IEPAZĪSIMIES - TAVS MĀJDZĪVNIEKS!" Š.g. 28. februārī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā.
Daugmalē iedzīvotāji tiekas ar domes pārstāvjiem
27. februārī Daugmales multifunkcionālajā centrā notika Ķekavas novada domes deputātu un pašvaldības speciālistu tikšanās ar iedzīvotājiem.
Brīdinām par pašvaldības vārdā izplatītām skrejlapām
Brīdinām, ka attēlā redzamajai informācijai par Ķekavas novada iedzīvotāju parakstu vākšanu saistībā ar municipālā universālveikala celtniecību, nav nekādas saistības ar pašvaldību un par skrejlapās ievietoto saturu Ķekavas novada pašvaldība neatbild.
Aicina aizpildīt anketu par "Park & Ride" stāvparka izveidi
Stāvparki (Park & Ride) ir publiski pieejamas stāvvietas ārpus pilsētas vai tās centra, kur autovadītājs un tā pasažieri var ērti novietot savu auto un tālāk līdz galamērķim (darba vietai, mācību iestādei u.tml.) doties ar ērtu, ārtu, lētu sabiedrisko transportu vai velosipēdu.
Iepazīstināšana ar testu- ,,Agrīnās lasītprasmes attīstības novērtēšana ar DIBELS NEXT’’ pirmsskolas izglītības iestādē ,,Bitīte’’
2014.gada 25.februārī PII „Bitīte” notika seminārs Ķekavas novada pirmsskolu un skolu pedagogiem, kurā tika sniegta informācija par Latvijā pielietotajiem standartizētajiem testiem logopēdiem un psihologiem.
Domes deputāti tiekas ar iedzīvotājiem Baložos
24. februārī Baložu kultūras namā norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības darbinieku un iedzīvotāju tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas aktualitātes novadā un jautājumi, kas satrauc tieši konkrētās teritorijas iedzīvotājus. Pasākumu apmeklēja ap 40 Baložu pilsētas iedzīvotāji, kuri aktīvi iesaistījās diskusijās, uzdeva jautājumus un informēja par aktuālajām problēmām.
Infografika: Publisko pakalpojumu reforma
Šobrīd iedzīvotājiem ir pieejami aptuveni 2000 valsts institūciju publiskie pakalpojumi, kurus iespējams saņemt vairāk nekā 900 vietās visā Latvijā. Bet šo pakalpojumu pieejamība, atkarībā no katra konkrētā klientu apkalpošanas centra, ir atšķirīga un dažkārt pārlieku sarežģīta.
Daugmalē atklāts pirmais Eko skolu ziemas forums
21.februārī tika atklāts pirmais Eko skolu ziemas forums, kas norisinājās Daugmales multifunkcionālajā centrā. Forumu rīko Vides izglītības fonds sadarbībā ar Daugmales pamatskolu un Ķekavas novada pašvaldību. Tas norisināsies 3 dienas no 21.-23.februārim. Forumā tiks aplūkoti atbildīga un ilgtspējīga patēriņa temati.
Domes deputāti tiekas ar iedzīvotājiem Ķekavā
20. februārī Ķekavas kultūras nama lielajā zālē norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības speciālistu un iedzīvotāju tikšanās. Tās laikā tika pārrunātas nesen pieņemtā budžeta 2014. gadam galvenās sadaļas, novada prioritātes, kā arī tieši Ķekavas iedzīvotājiem aktuālie jautājumi. Pasākums pulcēja ap 30 Ķekavas iedzīvotāju, kas aktīvi piedalījās diskusijās, uzdeva sev neskaidros jautājumus speciālistiem un informēja par problēmām, ar kurām saskaras ikdienā.
Daugmalē notiks pirmais Ekoskolu ziemas forums
No 21. līdz 23. februārim Vides izglītības fonds sadarbībā ar Daugmales pamatskolu un Ķekavas novada pašvaldību rīko pirmo Ekoskolu ziemas forumu, kas vienuviet pulcēs 200 dalībniekus, skolotājus un skolēnus, no vairāk nekā 40 dažādām Latvijas izglītības iestādēm.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs apmeklē Ķekavas novadu
22. februārī Ķekavas novadu darba vizītē apmeklēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis, lai tiktos ar Ķekavas novada domes vadību un deputātiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti Ķekavas novadam būtiski attīstības jautājumi un pašvaldības nākotnes plāni.
Noslēdzies projekts „Speciālista piesaiste Ķekavas novadam”
Ir noslēdzies Eiropas Sociālā Fonda (ESF) finansētais projekts „Speciālista piesaiste Ķekavas novadam”. Projekta mērķis bija Ķekavas novada pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšana, piesaistot speciālistu – vecāko datortīkla administratoru uz 21 mēnesi.
Aicina pieteikt „gaismas nesējus”
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība arī šogad gaidīs lasītāju un pagastu iedzīvotāju stāstus un vēstules par bibliotekāriem – gaismas nesējiem. Konkurss „Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs” notiek jau astoto gadu.
Tiek izplatīta melīga informācija par pašvaldības budžeta pieņemšanu
Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi satrauktu iedzīvotāju zvanus no Baložiem un Valdlaučiem par to, ka šonedēļ pastkastītēs tiek izplatītas skrejlapas latviešu un krievu valodā ar dažu domes deputātu solījumiem par pašvaldības budžetu.
Domes deputāti tiekas ar iedzīvotājiem Katlakalnā
17. februārī Katlakalna Tautas namā norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības darbinieku un iedzīvotāju tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas aktualitātes novadā un jautājumi, kas satrauc tieši konkrētās teritorijas iedzīvotājus. Pasākumu apmeklēja ap 30 Katlakalna iedzīvotāji, kuri aktīvi iesaistījās diskusijās, uzdeva jautājumus un informēja par aktuālajām problēmām.
Ķekavas jauniešiem medaļas Latvijas junioru čempionātā skvošā
15. februārī Rīgā Zelta boulinga kortos norisinājās Latvijas čempionāts skvošā junioriem, kurā medaļas izcīnīja arī jaunieši no Ķekavas - Jānis Plūme ieguva 1.vietu BU15 grupā un iegūstot 4.vietu BU19 grupā bija tikai soļa attālumā no otras medaļas, savukārt Niks Kozlovskis ieguva 3.vietu BU13 grupā.
Nodarbinātības valsts aģentūras Rīgas reģionālā filiāle aicina darba devējus pieteikties pasākuma „Pasākumi noteiktām personu grupām” īstenošanai
Nodarbinātības valsts aģentūra 2014.gadā īsteno aktīvo nodarbinātības pasākumu "Pasākums noteiktām personu grupām". Pasākuma ietvaros darba devēji tiek aicināti pieteikties bezdarbnieku – personu ar invaliditāti nodarbināšanai.
Aicinām apmeklēt seminārus lauksaimniekiem
Piedāvājām februārī un martā apmeklēt bezmaksas seminārus lauksaimniekiem.
Atļauta Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojuma 2007.-2019.gadam, 2013. gada grozījumu īstenošana
2014. gada 7.februārī ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauja par Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojuma 2007-2019.gadam, 2013.gada grozījumu īstenošanu.
Mākslas skolas audzēkņi veido skices sākumskolas sienas noformējumam
Ķekavas Mākslas skolā ir uzsākts darbs pie skiču veidošanas jaunās Ķekavas sākumskolas ēdamzāles sienas noformējumam.
Uz A7 mazinās sastrēgumi
Apzinoties problēmu, ka autoceļa A7 (Bauskas šoseja) krustojumā ar autoceļu V1 (Bauskas iela) veidojas sastrēgums, „Latvijas Valsts ceļi”, sadarbojoties ar Ķekavas novada pašvaldību, ir radusi risinājumu.
Projekts „MY VOICE MATTERS: A EUROPEAN YOUNG CITIZENS’ INITIATIVE”
Vai Latvijā un Eiropas Savienībā (ES) atļaut ģenētiski modificētu produktu audzēšanu un izplatīšanu!? Vai Latvijā un ES pietiekoši tiek domāts par dzīvnieku aizsardzību!? Vai ir pieļaujams, ka Latvijā un ES bērni cieš no bada!? Vai ar pastāvošajiem sociālajiem un politiskajiem instrumentiem Latvija spēs panākt demogrāfisko pieaugumu!? Kāds ir Tavs jautājums un viedoklis!?
„Ēnu diena 2014” Ķekavas novada pašvaldībā
12. februārī visā Latvijā aizvadīta oficiālā Ēnu diena, kad skolēni izvēlas kādas profesijas pārstāvi, kam sekot, lai iepazītu viņa ikdienas pienākumus. Arī Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji dalījās savā ikdienā ar Ķekavas novada skolu jauniešiem.
Plašu vides tematu klāstu izzinās Ekoskolu ziemas forumā
No 21. līdz 23. februārim Vides izglītības fonds sadarbībā ar Daugmales pamatskolu un Ķekavas novada pašvaldību īstenos pirmo Ekoskolu ziemas forumu, kas vienuviet pulcēs 200 dalībniekus, skolotājus un skolēnus, no vairāk kā 40 dažādām Latvijas izglītības iestādēm.
Pirmā tikšanās ar deputātiem jau 17. februārī
Aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus apmeklēt, kādu no četrām tikšanās reizēm ar deputātiem, pašvaldības speciālistiem un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Pirmā tikšanās reize 17. februārī Katlakalna Tautas namā plkst. 19.30!
Aizvadīta senioru padomes ikmēneša tikšanās
13.februārī Ķekavas kultūras namā aizvadīta pensionāru biedrības „Polārblāzma” ikmēneša tikšanās, kuras laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi, kas skar tieši seniorus.
Mākslas skolas audzēkņi piedalās ansambļa „Jūti” albuma noformēšanā
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņi iesaistās projektā „Pieturvietas”, kura ietvaros Ķekavas novada ansamblis „Jūti” izdeva dziesmu albumu CD formātā ar novada iedzīvotāju komponētām un iedziedātām dziesmām.
Egīla kungs, kuram oktobrī nodega māja, ar līdzcilvēku palīdzību ticis pie jauna namiņa
80 gadus vecais Egīls Krieviņš, kuram oktobrī Ķekavas novadā nodega māja, drīz pārcelsies uz jaunu namiņu, kas uzcelts par līdzcilvēku ziedojumiem.
Izrāde „Padomi precētiem pāriem” atcelta
Ļoti atvainojamies par sagādātajām neērtībām, bet izrāde „Padomi precētiem pāriem”, kas tika paredzēta 2014.gada 13.janvārī plkst. 19.00 Ķekavā, Doles tautas namā, ir atcelta.
Tikšanās cikls „Aci pret aci ar domes priekšsēdētāju”
Uzklausot iedzīvotāju lūgumu, Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa uzsāk jaunu tikšanās ciklu „Aci pret aci ar domes priekšsēdētāju”.
Uz aizsalušām ūdenskrātuvēm vizināties ar auto AIZLIEGTS!
Reģionālā pašvaldības policija (RPP) februāra pirmajā nedēļā konstatējusi četrus gadījumus, kad asu izjūtu cienītāji savos spēkratos vizinājušies pa novada aizsalušajām ūdenstilpnēm. Ķekavas novada saistošie noteikumi nosaka, ka uzbraukt ar mehānisko transporta līdzekli uz ledus ir aizliegts un šo noteikumu pārkāpšanas gadījumā var tikt piemērots sods līdz 142 eiro.
Digitālā rentgenogrāfija
Digitālā rentgenogrāfija tagad pieejama arī Ķekavas novada iedzīvotājiem.
VARAM un Rīgas dome panāk vienošanos par atlaidēm visiem galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem
Ceturtdien, 6.februārī, tikšanās laikā starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski un Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu panākta vienošanās par atlaidēm visiem galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem.
Padomi precētiem pāriem
Aicinām uz tikšanos ar šarmanto Ainu Poišu sarunu šovā – tikai šoreiz uz skatuves Doles Tautas namā 13. februārī plkst. 19.00 Ditas Balčus iestudējumā „Padomi precētiem pāriem”.
Sešas pašvaldības tūrisma izstādē „Balttour 2014” pirmoreiz startēja kā „Daugavas lejtece”
No 7. līdz 9. februārim Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Baldones, Ikšķiles un Ogres novadi starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2014” pirmo reizi bija sastopami vienotā stendā „Daugavas lejtece”.
Nobalso par Jauniešu gada balvas 2013 nominantiem
Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina visus Ķekavas novada jauniešus līdz 1. martam aizpildīt anketu, kurā ir tikai septiņi jautājumi, un sniegt savu ieguldījumu Ķekavas novada Jauniešu gada balvas 2013 organizēšanā, kas norisināsies šī gada martā.
Preču izpārdošana
Tirdzniecības centrā SIA "Dālderi’’, Ķekavā, Nākotnes ielā 1, rūpniecības, saimniecības preču veikalā sakarā ar veikala rekonstrukciju PREČU IZPĀRDOŠANA.
Latvenergo informācija par elektroenerģijas tirgu tiks nogādāta katras mājsaimniecības pastkastītē
AS „Latvenergo” šonedēļ uzsācis aktīvu klientu informēšanas pasākumu kopumu – ik dienu tiek izsūtītas 25 – 30 tūkstoši informatīvu vēstuļu, notiek informatīva kampaņa TV, nākamnedēļ arī žurnālos un internetā, informācija par Latvenergo piedāvājumu mājsaimniecībām ir atrodama pašapkalpošanās portālā www.e-latvenergo.lv un uzņēmuma mājaslapā www.latvenergo.lv.
Saņem papildus Eiropas finansējumu jauniešu centra būvniecībai Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi papildus finansējumu no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai jauniešu centra vajadzībām izraudzītās ēkas pārbūvei.
Uz Sočiem dodas arī kalnu slēpotāja no Ķekavas novada
Pirmo reizi Ķekavas novada pastāvēšanas vēsturē olimpiskajās spēlēs individuālajā sporta veidā startēs novada sportiste, kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa. Olimpiādes atklāšanas dienā, 7. februārī viņai aprit vien 18 gadi, taču tas nav bijis šķērslis, lai izpildītu Olimpisko kvalifikācijas normatīvu un pārstāvētu Latvijas Olimpisko komandu 22. Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 7. līdz 23.februārim norisinās Sočos, Krievijā.
Aizvadīta tikšanās ar deputātiem
28. janvārī Ķekavas kultūras namā notika diskusiju kluba rīkotā tikšanās ar deputātiem.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes februārī
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas izstādes februārī, kā arī keramikas un tēlniecības izstādi "Smalkas radības" Ķekavas Mākslas skolā no 3. - 21. februārim.
Pagājušo piektdien degušas divas dzīvojamās mājas
Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķekavas novada teritorijā notikuši divi postoši ugunsgrēki. Viens no tiem izcēlies dzīvojamā ēkā blakus viesu namam „Vilciņi” Plakanciemā, bet otrs pilnībā nopostījis māju „Lielkundziņi” Kaļķu ceplī, Katlakalnā.
Dienas centrā “Adatiņas” Daugmalē aktīvi darbojas ģimenes ar bērniem
Joprojām dienas centrā "Adatiņas" Daugmalē notiek projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” aktivitātes. Ģimenes ar bērniem ir apmeklējušas uztura speciālista nodarbības, dāvanu saiņošanas un rotājumu veidošanas radošās darbnīcas, kā arī mājsaimniecību budžeta veidošanas principu apmācības.
Baložnieks Sočos seko Latvijas sportistu gaitām
Ziemas olimpiskās spēles Sočos jau rit pilnā sparā. Internets, radiostacijas un televīzija šo notikumu atspoguļo ik minūti. Tam mēs varam teikt lielu paldies Latvijas televīzijas komandai, kas ļauj sekot notikumiem Sočos. Vēlējāmies noskaidrot, kā tur klājas baložniekam, mūsu novada tautas deju ansambļa „Zīle” dejotājam Dīvam Reizniekam. Taču Sočos viņa ampluā šoreiz ir nevis atpūta un deja, bet gan sporta žurnālistika.
Sākas skolu komandu pieteikšanās erudīcijas konkursam ”eXperiments”
Reģistrācija Latvenergo koncerna skolēnu erudīcijas konkursam ”eXperiments” notiks līdz 19. februārim mājaslapā www.experiments.lv. Šogad konkurss būs vēl plašākā mērogā  ar sešām pusfināla kārtām reģionu centru lielākajās pilsētās.
Katlakalna bibliotēka pēc renovācijas nodota ekspluatācijā
Katlakalna bibliotēka, kas atrodas 19. gadsimta beigās celtajā Katlakalna Tautas namā, pēc aizvadītajā gadā piedzīvotās renovācijas nodota ekspluatācijā.
Vēl divas nedēļas līdz Ēnu dienai!
Ēnu diena ir ikgadēja karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēns vienu darba dienu seko izvēlētās profesijas pārstāvim viņa darba gaitās un izzina, kas nepieciešams, lai pats reiz kļūtu par līdzvērtīgu profesionāli. Šogad Ēnu diena visā Latvijā notiek 12. februārī, taču reģistrēties dalībai var vēl tikai līdz 31. janvārim.
Aizvadīts skatuves runas konkurss pirmsskolas vecuma bērniem
28. janvārī Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" notika skatuves runas konkurss pirmsskolas vecuma bērniem. Vairāk kā 20 mazie dalībnieki uzveica satraukumu un iepriecināja klātesošos ar savu uzstāšanos, skaidri un teicami runājot latviešu un ārvalstu dzejnieku darbus.
Ķekavas novada jaunieši piedalās starptautiskā projektā
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs no 18. līdz 19. janvārim piedalījās pirmajā projekta „My voice matters: a young European citizens’ initiative” organizatoru sanāksmē Lietuvas pilsētā Marijampolē.
Vienojas ar Rotari par jauniešu centra būvniecību Ķekavā
Nedēļas nogalē tika parakstīts nodoma protokols starp Ķekavas novada pašvaldību, Rīgas Hanzas Rotari klubu (Latvija) un Bordesholmas Rotari klubu (Vācija) par jauniešu centra būvniecību Ķekavā.
Ievēlēta pirmsskolas pedagogu metodiskās apvienības vadītāja
22. janvārī Daugmales bērnudārza „Namiņš” telpās notika Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas pedagogu metodiskās apvienības vadītāja vēlēšanas, kurās atkārtoti vairākuma atbalstu saņēma Ķekavas izglītības iestādes „Ieviņa” pedagoģe un līdzšinējā metodiskās apvienības vadītāja Dzintra Elksnīte.
Ķekavas un Ikšķiles novadu mēri diskutē par sadarbību vides jomā
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš 24. janvārī darba vizītē apmeklēja Ikšķiles novadu.
Par Sporta aģentūras direktori atkārtoti apstiprina Daci Cīruli
23. janvāra Ķekavas novada domes sēdē deputāti atkārtoti Ķekavas novada Sporta aģentūras direktora amatā uz pieciem gadiem apstiprināja līdzšinējo direktori Daci Cīruli.
Apstiprina pašvaldības budžetu 2014. gadam
Ķekavas novada domes sēdē 23. janvārī tika apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības budžets 2014. gadam. Par budžetu nobalsoja 10 deputāti, pret bija trīs, atturējās divi deputāti.
Viduslatgales pārnovadu fonds lūdz palīdzēt ugunsnelaimē cietušajai Kivlenieku ģimenei no Vārkavas pagasta „Štaģeriem”
Diemžēl, sākoties aukstākam laikam, Latviju ik pa laikam pāršalc ziņas par ugunsnelaimēm. Tā skāra arī Vārkavas novada, Vārkavas pagasta „Štagaros”, dzīvojošo Kivlenieku ģimeni.
Barikāžu atceres laiks- atmiņas negaist- tās atdzimst
Atmiņas ir mūsu nākotnes pamats, jo vēsture pulsē ikvienā no mums, mūsu līdzcilvēkos, lietās un vietās. Tieši tādēļ ir tik svarīgi stāstīt mūsu bērniem par laiku, kad mūsu tēvi un mātes, brāļi un māsas, vecmāmiņas u vectētiņi ar kailām rokām nosargāja mūsu Latvijas tīro un balto neatkarību. Un svarīgi ir ne tikai stāstīt, tikpat svarīgi ir pierakstīt un atstāt šīs atmiņas nākotnes bērniem. Un tieši par šo darbu - atmiņu stāstu dokumentēšanu - vēlamies sveikt literāro darbu konkursa „Manas ģimenes barikāžu laika atmiņas” laureātes, Ķekavas vidusskolas 12. klases skolnieces Lindu Skuju un Danielu Postinkovu .
Cienījamie bērnudārznieku vecāki!
Pagājušā gada nogalē liela daļa no jums saņēma informāciju, ka par bērnu ēdināšanu bērnudārzos šogad būs jāmaksā vairāk. Daļai vecāku ir skaidri ēdināšanas maksas paaugstināšanās iemesli, un daļa vecāku paši ir piedalījušies lēmuma par ēdināšanas maksas izmaiņām pieņemšanā.
Baložos piemin 1991. gada janvāra notikumus
Spītējot stindzinošajam salam, 20. janvāra vakarā pie Baložu pilsētas pārvaldes ēkas pulcējās vairāki desmiti novadnieku, lai vienotos 1991. gada barikāžu atcerē un pieminētu tos, kuri ziedoja savu dzīvību brīvas Latvijas vārdā.
Tikšanās ar deputātiem
Aicinām iedzīvotājus uz diskusiju klubu Tikšanās ar deputātu 28. janvārī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras nama mazajā zālē.
Slidotava pie Ķekavas sporta kluba
Aicinām ikvienu sportot gribētāju izbaudīt ziemas priekus slidotavā pie Ķekavas sporta kluba.
Jaunieši iejutās deputātu lomā
Ēnu dienas ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru 21. februārī rīkoja improvizēto Ķekavas novada domes sēdi, kurā deputātu lomās iejutās skolēnu un jauniešu padomju pārstāvji.
Starptautisks projekts „Party Code” Rāmavā
No 6. līdz 13. janvārim Depkina muižā, Rāmavā norisinājās starptautisks projekts „Party Code”, kuru finansē Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā” (Youth In Action). Tajā dažādu valstu jaunieši diskutēja par tēmu „ballītes pievienotā vērtība”.
Ķekavas novadā atceras barikāžu laiku
Ķekavas novadā, tāpat kā citviet Latvijā, janvāra izskaņā norisināsies vairāki Barikāžu laikam veltīti pasākumi.
Latvijas novados tiks izrādīta Ghetto Games filma
Teju 100 novados visā Latvijā tiks demonstrēta Latvijā lielākās ielu sporta un kultūras kustības Ghetto Games 2013. gada dokumentālā filma.
Baložu pilsētā nenoskaidrotas personas bojā ceļa zīmes
Pēdējo mēnešu laikā Baložos biežāk kā citkārt novēroti ceļa zīmju bojāšanas gadījumi. Visticamāk, vainīgie ir pusaudži vai jaunieši, kuri izvēlas brīvo laiku pavadīt, vienaudžu sabiedrībā klīstot pa pilsētu un meklējot veidus, kā „pašapliecināties” un padarīt savu ikdienu „aizraujošāku”.
Rāmavā izstrādā programmu starptautiskam jauniešu apmaiņas projektam
No 16. līdz 18. decembrim Rāmavā norisinājās pirmā iepriekšējās plānošanas vizīte projekta „Party code” ietvaros, kas no 6. līdz 13. janvārim norisinājās Depkina muižā, Rāmavā. „Party code” ir starptautisks jauniešu apmaiņas projekts, kuru finansē Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā”.
Pirmais projektu iesniegšanas termiņš 2014. gadā – 17. marts
Organizācijām un uzņēmumiem Eiropas Savienības jaunajā izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programmā „Erasmus+” ir iespēja veidot neformālās izglītības jaunatnes jomas projektus un pieteikties finansējuma saņemšanai Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes janvārī
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes janvārī.
Ķekavas Mākslas skolas 1. un 2. kursu audzēkņu izstādes
Iespēja apmeklēt Ķekavas Mākslas skolā 1. un 2. kursu audzēkņu 1. mācību pusgada labāko darbu izstādi.
Ķekavas sporta skolas riteņbraucējiem Baložos jaunas telpas
Jaunais gads iesācies ar jaunām vēsmām Ķekavas sporta skolas riteņbraucējiem. Turpmāk sportisti mitināsies Baložu ielā 4, kur nupat noslēgušies labiekārtošanas darbi.
Aizvadīts starpnovadu mākslas konkurss „Ziemassvētku zvaigzne”
No 12. decembra līdz 10. janvārim Ķekavas novada sākumskolā norisinājās starpnovadu radošās mākslas konkurss „Ziemassvētku zvaigzne”.
TEŅUS UN BAŠĶUS DZĪT MELLUPOS...
Jau esam ieviesuši jaunus kalendārus, ar citādiem cipariem, kā pirms neilga laika. Esam 2014.gadā ieripojuši. Laba vēlējumi no mums ir pie citiem tecējuši un daudz to esam arī saņēmuši. Jauns gads.
Arhīvs
  Drukāt