VARAM saņēmusi 59 pašvaldību pieteikumus vienoto klientu apkalpošanas centru izveidei, tostarp arī Ķekavas novads
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir saņēmusi 59 pašvaldību pieteikumus par valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru izveidošanu tajās, aģentūru LETA informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.
Kā Malderu ģimene no Daugmales draudzējas ar smiltsērkšķiem
Ķekavas novadā Daugmales pagastā ir Malderu ģimene, kas ir uzsākuši smiltsērkšķu audzēšanu.Daira Maldere Latvijas radio 2 raidījumā „Dzīves virtuve” stāsta par to, kas ir šis augs, kā sākuši audzēt smiltsērkšķus, kādi bija pirmie produkti .
Pēdējais brīdis pieteikties vasaras nometnei Daugmalē
No 9. līdz 15.augustam diennakts nometne „Daugmales piedzīvojums II” viesu namā „Malderi” Daugmalē.
Novusa svētki Ķekavā
Jūlija vidū Ķekavā bija pulcējušies 6 valstu vairāk kā 200 labākie novusa spēles meistari, lai cīnītos pasaules kausa 6.posma sacensībās, kas vienlaikus bija arī izcilā Ķekavas novusista Modra Kausa piemiņas turnīrs.
Daugmalē klāt skaistais liliju ziedēšanas laiks
Lai kāda būtu šī vasara ar lietu un skopāku sauli, tomēr bez liliju ziedēšanas nepaliksim. Par to, cik skaisti ir šie vasaras ziedi, pārliecinājāmies liliju selekcionāra Gunta Granta saimniecībā "Jaunakeri" Daugmales pagastā.
Smaiļošanas inventāru bez maksas var izmantot jebkurš novadnieks
Realizējot LEADER projektu „Ūdensprieki ikvienam” un saņemot Lauku atbalsta dienesta ELFLA finansējumu, Biedrība „Solis tuvāk” ir iegādājusies smaiļošanas inventāru: 6 Roto Calipso laivas aprīkotas ar airiem un peldvestēm.
Novadniece ar savu recepti iekļūst konkursa "Latvijas gardākā kūka" finālā
25. jūlijā Rīgā norisinājās Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka trešais reģionālais pusfināls, kurā 10 kūku cepēju konkurencē ēst gatavošanas eksperti - Rimi Gardēži - noskaidroja divas labākās meistares Rīgas reģionā.
Senioru sporta spēles jau 1.augustā
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras aicina piedalīties senioru sporta spēlēs 1.augustā plkst. 11.00 Ķekavas sporta klubā.
Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes
Jau sesto gadu notiks Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes. Tās ir unikālas sacensības, kas notiek tikai vienreiz gadā. Šogad sacensības norisināsies 25. jūlijā plkst. 12.00 Ķekavas Sporta namā.
Latvijas čempionātā regbijā-7 par medaļām cīnīsies Ķekavas novada regbija klubs “Miesnieki”
25. jūlijā Upesciema stadionā notiks Latvijas čempionāts regbijā-7, kurā par medaļām cīnīsies Ķekavas novada regbija klubs “Miesnieki”.
Depkina muižā godina Jaunatnes olimpiādes medaļniekus
22. jūlijā Depkina muižā notika svinīga pieņemšana par godu Ķekavas novada sportistiem, kuri izcīnīja godalgotas vietas Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kas 2. – 5. jūlijā norisinājās Valmierā un Cēsīs.
Ķekavas novada dome atbrīvo no amata Valtu Variku
23. jūlija domes sēdē Ķekavas novada dome atbrīvoja no amata Valtu Variku.
Par jauno Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Andis Damlics
Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē 23. jūlijā par jauno Ķekavas novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Andis Damlics no partijas “Reģionu alianse”.
Ķekaviete Jana Bane startē konkursa Latvijas gardākā kūka pusfinālā
25. jūlijā Rīgā, pie Rimi hipermārketa t/p Alfa no 12.00 līdz 14.30 prasmīgākie Rīgas reģiona kūku cepēji izrādīs un grezni dekorēs savus krāšņos un saldos meistardarbus, sacenšoties Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka trešajā reģionālajā pusfinālā. Ķekaviete Jana Bane startē konkursa pusfinālā ar savu kūku "Latvijas ogu grozs". Aicinām balsot par Janas kūku.
Asfaltēs ceļa posmu Medemciems-Baloži un izbūvēs gājēju ietvi Katlakalnā
Aizvadot pirmās būvsapulces, šobrīd norit sagatavošanas darbi, lai jau nākamajā nedēļā Baložos un Katlakalnā varētu uzsākt īstenot divus projektus - rekonstruēt Rīgas ielas posmu Baloži-Medemciems un izbūvēt Pļavniekkalna ielas ietvi Katlakalnā.
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks: atklātie pārkāpumi Baložu komunālajā saimniecībā ir neērti opozīcijas deputātiem
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks (Vidzemes partija) uzskata, ka SIA “Baložu komunālā saimniecība” izsaimniekošanas atklāšana, vainīgo personu noskaidrošana un saukšana pie atbildības ir radījusi neērtu situāciju opozīcijas deputātiem.
Jau šo piektdien trešais rokfestivāls „Klang!”
24.-25.jūlijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā uz „SWH Rock” un „Jägermeister” skatuvēm uzstāsies gan pašmāju populārākie mūziķi, gan viesi no ārvalstīm.
Pāris Dzērumu ciemā svin 60. kāzu gadadienu
Valentīna un Aleksejs Vasiļjevi Dzērumos ir pāris, kuriem šogad aprit 60 gadi, kopš viņi viens otram teikuši jāvārdu.
Māksla un gaisma palīdz iepazīt pasauli
Uzņēmums “Konstanta Tvis” un mākslinieks Aleksandrs Ņeberekutins 8. augustā atklāja pārsteidzošo mākslas un gaismas pasauli. Pasākuma laikā apmeklētājiem bija iespēja iegādāties mākslinieka gleznas un “Konstanta Tvis” produkciju par pievilcīgām cenām.
Atjauno rotaļu laukumus Ķekavas novadā
Rotaļu laukumi ir vieta, kur bērniem, sevišķi vasaras periodā, aktīvi pavadīt laiku, tādēļ būtiski tos uzturēt kārtībā, lai rotaļu vide būtu droša un bērniem draudzīga.
Dzīvnieku patversmes „Mežavairogi” pārstāvji viesojas Vācijā
Projekta „Kvalitatīvas dzīves nodrošināšana Ķekavas novadā” ietvaros biedrības „Dzīvnieku patversme „Mežavairogi”” pārstāvji no 25. jūnija līdz 1. jūlijam devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Vāciju.
Iznācis avīzes "Ķekavas Novads" jūlija numurs
Krāsainajā jūlija numurā lasi par aizvadītajiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Novada svētkiem, sportistu panākumiem Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādē, Zviedrijas kroņprinceses vizīti kādā no Ķekavas uzņēmumiem un daudz citu jaunumu.
Ķekavas novada sporta svētki jau šo sestdien!
25. jūlijā pie Ķekavas sporta kluba, FK Auda futbola laukumā un Daugavā aiz baznīcas (Dārznieku ielā) norisināsies ikgadējie sporta svētki, kuros noskaidrosim novada labākos sportistus un komandas.
Turpinās Ķekavas novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā
Labas ziņas visiem pludmales volejbola entuziastiem - 19. jūlijā Fortius laukumā pie Ķekavas sporta kluba pirmais Ķekavas novada atklātā čempionāta pludmales volejbolā posms vīriešu un mix komandām.
Valdlauču iedzīvotājus maldina ar skrejlapām
Ķekavas novada pašvaldība ap Jāņiem saņēma ziņu, ka nezināmas personas Valdlauču iedzīvotājiem izplata maldinošu informāciju.
Renovē daudzīvokļu māju „Tērces” Ķekavā
Līdz augusta beigām SIA “Ķekavas nami” plāno pabeigt darbus pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas "Tērces" Ķekavā, Nākotnes ielā 14, siltumnoturības uzlabošanas.
Noslēdzies ūdenssaimniecības projekts Baložos
Izmantojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, valsts budžeta un Ķekavas novada domes līdzfinansējumu, SIA „Baložu komunālā saimniecība” jūlijā noslēgusi projektu „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta”.
Palielinoties dzimstībai, jādomā par izglītības iestāžu paplašināšanu
Ķekavas novads var lepoties ar vienu no labākajiem dzimstības rādītājiem Latvijas novadu starpā. 2014. gadā Ķekavas novadā piedeklarēti 365 jaundzimušie. Taču ir arī medaļas otra puse – ņemot vērā arī turpmāk prognozēto bērnu skaita pieaugumu, tuvākajā laikā var pietrūkt vietu ne tikai pirmsskolas izglītības iestādēs (PII), bet arī novada skolās.
Svētdien „Ūdens prieki” Annas dienas tirgū
26. jūlijā plkst. 8.00 -15.00 pie Doles Tautas nama Ķekavā norisināsies Annas dienas tirgus "Ūdens prieki".
XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 5. un 6. diena
Piektdien, XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku 5. dienā uz Rīgu aizbrauca arī Ķekavas vidusskolas vizuāli plastiskās mākslas pulciņš. Jau 15.00 Rīgas Latviešu biedrības namā sāksies tērpu skates RAKSTU DARBI finālkonkurss, kurā meitenes piedalās ar tērpu kolekciju Upes dzīves raksti. Turam īkšķus!
Dziesmu un deju svētki izskanējuši PAPILDINĀTS AR FOTO
Ar vērienu aizvadīti XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, uz kuriem pāgājušo nedēļ no Latvijas malu malām sabrauca vairāk nekā 37 000 bērnu un jauniešu, un to skaitā bija 464 dalībnieki no Ķekavas novada.
XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 3. un 4. diena
Trešdien Rīgas Kristīgajā vidusskolā, kas ir Ķekavas novada kolektīvu mājvieta svētku laikā, ieradās visi četri Ķekavas novada kori - Ķekavas vidusskolas zēnu koris, Daugmales pamatskolas 5.- 9. klašu koris, Ķekavas vidusskolas 5.- 9. klašu koris un Baložu vidusskolas 5.- 10. klašu koris.
Atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu zemesgabala Zaļumu prospekts 43, Baložos privatizācijai
Ķekavas novada dome atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu neapbūvēta zemesgabala Zaļumu prospekts 43, Baložos, Ķekavas novadā, ar kadastra numuru 8007 002 2251, 17.8905 ha platībā, privatizācijai.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes īpašumam „Mežagulbji” uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015. gada 11. jūnija lēmumu Nr. 2. §1. uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam „Mežagulbji”, kadastra numurs 8070 008 0449.
Paziņojums par sanāksmi detālplānojuma „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” izstrādes gaitā
30. jūlijā plkst. 18.00 Ķekavas novada Daugmales pagasta pārvaldes telpās tiek organizēta sanāksme - detālplānojuma „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā publiskās apspriešanas un atkārtotās publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšana.
Balso PAR skeitparku Ķekavā!
Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi balsošanai projektu par skeitparka izveidi Ķekavā jau otrreiz - šoreiz projektu konkursā LabieDarbi.lv - un aicina iesaistīties iedzīvotājus. Balsot var līdz 3. augustam. Katrs var nobalsot tikai vienu reizi.
Ķekavas novada pašvaldībā darbu uzsāk iekšējais auditors
Ņemot vērā Vides un reģionālās attīstības ministrijas un Valsts kontroles ieteikumus par iekšējās audita sistēmas izveides nepieciešamību, darbu Ķekavas novada pašvaldībā šobrīd uzsācis iekšējais auditors, kurš izvēlēts atklātā konkursā.
Ķekavas Mūzikas skolā rit remontdarbi
Vasarā uzsākta Ķekavas Mūzikas skolas renovācija. Plānots, ka remontdarbi noslēgsies 17. augustā, lai jau rudenī mūzikas skolas audzēkņi varētu apgūt mūzikas instrumentu spēli un kordziedāšanu daudz siltākās telpās.
Bauskas kantrī festivālā uz skatuves arī Latte
Ķekavas līnijdeju grupa Latte 4. jūlijā piedalījās Bauskas kantrī festivālā. Ar šo pasākumu arī noslēdzies pussgadu ilgušais deju apmācību posms.
Vācijas karavīri atjauno brāļu kapus pie Silu mājām
15. jūlijā ar svinīgu ziedu nolikšanu atklāti atjaunotie brāļu kapi pie Silu mājām Daugmales pagastā, kuros atjaunošanas darbus nedēļas garumā veica karavīri no Vācijas Bundesvēra.
Pirmā vieta sadarbības projekta nominācijā
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji 30. jūnijā piedalījās Eiropas Savienības labāko projektu apbalvošanas ceremonijā Bordesholmā Vācijā, saņemot pirmo vietu nominācijā „Labākais sadarbības projekts”.
10. augustā Rīgas HES ūdenskrātuvē sāksies ūdens līmeņa pazemināšana
Šovasar Rīgas HES ūdenskrātuvē ūdens līmeņa pazemināšanu AS “Latvenergo” sāks 10. augustā, pazemināts ūdens līmenis tiks uzturēts līdz 30. augustam.
XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 1. un 2. diena
XI Skolēnu dziesmu un deju svētkos balsis un mūzikas instrumentus ieskandināt un stāstus izdejot devies 21 Ķekavas novada skolu un bērnudārzu audzēkņu kolektīvs.
Remontē Ķekavas kultūras nama viesību zāli
Ķekavas kultūras namā uzsākti viesību zāles remontdarbi, kurus plānots pabeigt līdz augusta beigām, lai ar septembri varētu uzsākt jauno kultūras sezonu. Projektu finansē Ķekavas novada pašvaldība no kultūras centra budžeta.
Sākas XI Skolēnu dziesmu un deju svētki
Pēc neskaitāmiem mēģinājumiem un skatēm 21 Ķekavas novada skolu un bērnudārzu audzēkņu kolektīvs dodas uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.
Ķekavas novada sportisti izcīna 10 olimpiskās medaļas Latvijas Jaunatnes olimpiādē
Ķekavas novada sportisti izcīna 10 olimpiskās medaļas Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kas 2. - 5. jūlijā norisinājās Cēsīs, Valmierā un apkārtnē. Zelta medaļas izcīnītas džudo, riteņbraukšanā (mtb), vesera mešanā, sudraba – riteņbraukšanā (šosejā) un badmintonā; bronzas – boksā, divas džudo, vindsērfingā un burāšanā.
Jau sestdien Ķekavas lidlaukā radiovadāmo lidmodeļu paraugdemonstrējumi
Sestdien, 4.jūlijā, Ķekavas lidlaukā notiks biedrības "Tehniskās jaunrades klubs" pilotu kluba "Vertical Limit" organizēti radiovadāmo lidmodeļu paraugdemonstrējumi.
Lauku kopienu parlaments izvirza prioritātes nākamajiem diviem gadiem
No 3. līdz 5.jūnijam Līgatnē Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā norisinājās Latvijas Lauku kopienu parlaments. Pasākuma mērķis bija diskutēt par lauku un mazpilsētu kopienu izaicinājumiem un rast risinājumus, iespējas lauku reģionu attīstībai, izaugsmei un ilgtspējai.
Ķekavas novadā atdzimst Katlakalna evaņģēliski luteriskā baznīca
Katlakalna evaņģēliski luteriskā baznīca Ķekavas novadā, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, pamazām atgūst savu spozmi. 30. jūnijā noslēdzas baznīcas restaurācijas pirmā kārta, bet līdz šā gada beigām iecerēts to atjaunot pilnībā.
SIA "Ragn-Sells" viesojas Zviedrijas kroņprincese Viktorija
15. jūnijā SIA "Ragn-Sells" uzņēma pie sevis Viņas Karalisko Augstību Zviedrijas kroņprincesi Viktoriju, kura apmeklēja uzņēmumu oficiālas vizītes Latvijā ietvaros.
Ķekavas novada sportisti un treneri gatavojas Latvijas Jaunatnes Vasaras olimpiādei 2015
Piektdien, 3.jūlijā, Valmierā tiks atklāta Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde 2015, kas no 2. līdz 5. jūlijam norisināsies Valmierā un Cēsīs. Svinīgajā ceremonijā kuplajam dalībnieku pulkam pievienosies arī Ķekavas novada delegācija 97 cilvēku sastāvā, tostarp 68 novada sportisti, kas četru dienu garumā startēs 14 olimpiādes disciplīnās.
Ķekavas novada pašvaldības darbinieki piektie starp Pierīgas novadiem sportā
27. jūnijā Mārupē notika ikgadējās Pierīgas pašvaldību darbinieku sporta spēles, kurās šogad spēkiem mērojās 13 novadu komandas, tostarp arī Ķekavas novads.
Pret Rail Baltica projektu vēl iebilst tikai Mārupe; ķekavieši ar dzelzceļa trasi samierināti
Noslēdzoties sākotnējai sabiedriskajai apspriešanai par modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" izbūvi, ar plānotajam maršrutiem bija neapmierinātas divas pašvaldības – Mārupe un Ķekava. Tagad iebildes par trases novietojumu ir vien Mārupes novadam.
Saules stariem un pozitīvām emocijām pilni aizvadīti Ķekavas novada svētki
20. jūnijā ar pārdomātu un daudzveidīgu programmu tika aizvadīti Ķekavas novada svētki, kurus lutināja saules stari un novadnieku pozitīvās emocijas. Svētku rīkotāji aktivitātes piedāvāja visas dienas garumā - sākot ar mājražotāju tirdziņu rīta agrumā un noslēdzot ar Jauno Jāņu orķestri un zaļumballi grupas “BET, BET” vadībā jau Vasaras Saulgriežu rītā.
Līgo! Līgo! Ķekavas novada dome sveic iedzīvotājus Līgo svētkos!
Vasaras saulgriežos visa daba ir pašā plaukumā un gatava mums dāvāt visu to labāko, ko ir sarūpējusi. Šis ir īpašs laiks, lai mēs ikkatrs varētu vairāk laika veltīt viens otram un arī sev, atrastos dabā un uzņemtu tās labumu. Tas ir labo domu laiks, un kopā izdziedātās latvju dziesmas un izdejotās dejas ievirpuļo gaisā pozitīvo un maģisko spēku, kas lieti mums noderēs visam gadam.
Ķekavieši svētkus sagaida, rotājoties ar netradicionāliem Līgo vainagiem
Jau ierasts, ka Jāņos greznojamies ar vītiem vainagiem no ozollapām, margrietiņām, rudzupuķēm un citiem pļavu ziediem. Taču ķekavieši, sarīkojot netradicionālo vainagu izstādi, sev un citiem parāda, ka Līgo vakarā var pucēties arī ar kroņiem, kas darināti no metāla karotēm, lentēm, pogām un citiem neierastiem materiāliem.
Ķekavas sākumskolu rāda kā veiksmīgu piemēru ārzemju laikrakstos
Ķekavas sākumskola ir nozīmīgs būvniecības objekts, kuru uzņēmēji izmanto kā veiksmīgu piemēru citiem.
Ķekavas novada pašvaldības darba laiks pēcsvētku nedēļā
Līgo svētkos Ķekavas novada pašvaldības darba laikā izmaiņas
Ķekavas novada svētku ietvaros jaunieši aicina piedalīties akcijā "Dod 5"
Novada svētku ietvaros Jauniešu sētā, notiks projekta "Dod 5" radošās aktivitātes. Ikvienam jaunietim būs patiesi lieliska iespēja iepazīties, pamēģināt un uzzināt vairāk par mākslinieku, amatnieku amatiem vai dažādu novadā darbojošos uzņēmumu darbības jomām un ar tām saistītajām profesijām.
Katlakalna baznīcas restaurācija rit pilnā sparā
Kā jau pienākas veicot tik atbildīgu darbu kā valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa restaurāciju, viss notiek ļoti atbildīgi un pārdomāti, darbus veic un uzrauga profesionālu speciālistu komanda.
Kapusvētki Ķekavas novadā
Jau no 26.jūlija Ķekavas novadā norisināsies kapusvētki. Kapusvētki ir sena tautas tradīcija, tie palīdz apzināties ģimenes saknes, uztur piederības izjūtu dzimtai un arī tautai- stabilitāte šajā mainīgajā laikmetā.
Atkritumu apsaimniekošana Katlakalnā
Informējam Katlakalna iedzīvotājus, ka šī gada jūnija sākumā likvidēts publiskais atkritumu šķirošanas punkts Pļavniekkalna ielā, Katlakalnā pretī Tautas namam.
Starp Ķekavas novadu un plānotā “Rail Baltica” pārstāvjiem izveidojusies konstruktīva sadarbība
Starp Ķekavas novada pašvaldību, jaunā dzelzceļa “Rail Baltica” projektētājiem un Satiksmes ministriju šobrīd ir izveidojusies konstruktīva sadarbība, kuras rezultātā tiek domāts par adekvātām kompensācijām iedzīvotājiem un tiek plānots, kā apiet sākotnēji šķērsotās dzīvojamās mājas un nodrošināt nepieciešamos šķērsojumus.
Miera skrējiena Eiropas posma ietvaros arī Ķekavā viesosies daudznacionālā skrējēju komanda
28.jūnijā Miera skrējiena dalībnieki viesosies Ķekavā. Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem.
Uzņēmēji Ķekavas novada skolēniem vasarā piedāvā 34 vakances
Piesakot kopumā 34 vakances, šogad Ķekavas novada pašvaldības projektā par skolēnu darbu vasarā ir iesaistījušies seši uzņēmēji - veikals „Elvi”, bistro „Ņamma”, SIA “Cemety”, SIA “R.E.D. Namu serviss”, a/s “Putnu fabrika Ķekava” un SIA “Baložu komunālā saimniecība.
Reģionu izaugsmes pamatā – stabilas Krājaizdevu sabiedrības
Ņemot vērā jaunā ES Plānošanas perioda aktivitāšu uzsākšanu dažādos fondos, kā arī to, ka šo projektu īstenošanā lauku organizācijām un uzņēmējiem nepieciešami finanšu resursi, tostarp priekšfinansējums, Valsts Lauku tīkls (VLT) aicina uz šai tēmai veltītu semināru.
Veiktas peldūdens kvalitātes pārbaudes - var doši peldēties!
Kā ik gadus pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa 5. jūnijā organizējusi veikt ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens – Daugmalē - Daugavā pretī Nāves salai un „Vedmeros”, Ķekavā - Daugavā Dārznieku ielā un Ķekavas upē „Dambītī”, Katlakalnā – Daugavā Ievu ielā, kā arī Baložos - Titurgas ezerā. Rezultātā secināts, ka novada teritorijā Daugavā, Ķekavas upē un Titurgas ezerā ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs.
Ķekavas mērs aicina Valsts prezidentu neizsludināt jauno Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumu
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks šodien, 12. jūnijā, nosūtījis vēstuli Latvijas Valsts prezidenta kancelejai, aicinot Valsts prezidentu neizsludināt jauno Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumu, vienlaicīgi mudinot izstrādāt citu, kas dotu vienlīdzīgas attīstības iespējas arī Ķekavas novadam. Ķekavas novada pašvaldība ir viena no 13 pašvaldībām, kas veic iemaksas izlīdzināšanas fondā, un jaunais iemaksu aprēķināšanas modelis paredz, ka Ķekavas novada pašvaldības iemaksas izlīdzināšanas fondā būtiski palielināsies – aptuveni par vienu miljonu euro un sasniegs gandrīz trīs miljonus euro gadā, kas būtiski pasliktinās Ķekavas novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti.
Pierīgas pašvaldības sadarbosies uzņēmējdarbības veicināšanā
Pierīgas pašvaldību uzņēmējdarbības speciālisti vienojas par kopīgu darbu uzņēmējdarbības atbalsta aktivitāšu īstenošanā, lai jauno darba devēju novados kļūtu vēl vairāk.
Aicinām Jūs 20.jūniju pavadīt pie mums Ķekavas novada svētkos!
20.jūnijā visas dienas garumā aicinām apmeklēt Ķekavas novada svētkus.
Paziņojums par sanāksmi lokālplānojuma „Remas” izstrādes gaitā
Tiek izsludināta sanāksme par lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā papildinātās redakcijas publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanu.
Paziņojums par detālplānojuma Dārznieku iela 56 apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 14.maija sēdes lēmumu 2.§3. „Par detālplānojuma Dārznieku iela 56, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.9) Ķekavas novada dome nolēma..
Paziņojums par detālplānojuma "Rūķi - 1" apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2015.gada 14.maija sēdes lēmumu 2.§1. „Par detālplānojuma „Rūķi-1”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr.9) Ķekavas novada dome nolēma..
Paziņojums par sanāksmi detālplānojuma „Maklīči”, „Kaijas” un „Dziļumi” Daugmales pagastā izstrādes gaitā
Tiek organizēta sanāksme - detālplānojuma „Maklīči”, „Kaijas” un „Dziļumi” Daugmales pagastā publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšana.
Paziņojums par sanāksmi detālplānojuma „Laicenieki” Daugmalē, Daugmales pagastā izstrādes gaitā
Tiek organizēta sanāksme - detālplānojuma „Laicenieki” Daugmalē, Daugmales pagastā publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšana.
Par peldvietu Vimbukrogā
Šogad pavasarī kādā īpašumā pie Daugavas Vimbukrogā tika uzstādīti metāla konstrukcijas vārti, kuru dēļ iedzīvotāji vairs netiek pie tik iemīļotās peldvietas, un par to pauž sašutumu. Vai īpašnieks drīkstēja uzlikt vārtus, tāds ir iedzīvotāju jautājums, kas virmo sociālajos tīklos.
Izdots laikraksta "Ķekavas Novads" jūnija numurs
Jūnija numurā lasiet, kas notiek ar Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecību, kuri kolektīvi no Ķekavas novada dosies uz Skolēnu dziesmu un deju svētkiem, ko par par jauno pašvaldības finanšu izlīdzināšanas modeli domā V.Variks, apskatiet foto izlasi no Ķekavas velomaratona un gūstiet daudz citas noderīgas informācijas.
Vislabākie Latvijas jaunie velosipēdisti – no Baložu vidusskolas
Baložu vidusskolas komanda „Baložu vidusskola” kļuvusi par pārliecinošu šīs sezonas Latvijas vislabāko jauno velosipēdistu komandu un izcīnījusi tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās Vīnē, Austrijā, 3. - 6. septembrī.
Vēl var pieteikties dalībai Zanzibāras vasaras nometnē
Palikušas pēdējās brīvās vietas Zanzibāras vasaras nometnē. Nenokavē un piesakies uz pēdējajām brīvajām vietām 15.-19. jūnija un 6.-10. jūlija Zanzibāras vasaras nometnēm!
Ķekavas strītbola cempionāta 2015 pirmais posms jau 16. jūnijā
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina komplektēt komandu un piedalīties Ķekavas novada strītbola čempionātā.
LPS pauž bažas par jaunā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likuma ilgtspējību
Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) ir sarūgtināta, ka Saeimas deputāti nav ņēmuši vērā pašvaldību iebildumus un ieteikumus par jauno finanšu izlīdzināšanas likumu un pauž bažas, ka ceturtdien apstiprinātais likums nebūs ilgtspējīgs.
V. Variks: Jaunais pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums būtiski palielinās finansiālo slogu arī Ķekavas novadam
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks uzskata, ka jaunās izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumā būtiski palielinās finansiālo slogu tām pašvaldībām, kuras jau šobrīd fondā iemaksā lielus līdzekļus.
Līnijdejotāju kolektīvs „Latte” ļaujas saulei, jūrai un vējam
Saule, jūra un vējš. Zem šāda nosaukuma Iļģuciema kultūras centrā 30. maijā notika līnijdeju pasākums, kurā kopā ar citām Latvijas līnijdeju grupām dalību ņēma Ķekavas pagasta līnijdejotāju kolektīvs „Latte”.
Startē jauns ideju konkurss Biznesa ekspresis
Šī gada maija beigās visiem aktīvajiem un aizrautīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir lieliska iespēja – piedalīties ideju konkursā "Biznesa ekspresis", kura kopējais balvu fonds vairāk kā 50 000 eiro.
Orientēšanās pasākums "Iepazīsti savējos 2015" jau svētdien
7. jūnijā plkst. 10.00 - 20.00 "Iepazīsti savējos 2015" organizatori aicina visus interesentus piedalīties aizraujošā auto, velo vai kājām orientēšanās pasākumā Ķekavas novada teritorijā. Maršruta sākums un beigas laukumā aiz Doles Tautas nama, Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību uzņēmējdarbības speciālisti vienojas par kopīgu darbu uzņēmējdarbības atbalsta aktivitāšu īstenošanā
Šī gada 27.maijā Rīgas plānošanas reģiona Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu informācijas un uzņēmējdarbības centrs uz tikšanos pulcēja pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistus, kā arī citus interesentus, lai diskutētu par perspektīvo sadarbību uzņēmējdarbības atbalsta aktivitāšu īstenošanā.
Līgatnē diskutēs par kopienu attīsttību un attīstības sadarbību
No 3. līdz 5.jūnijam Līgatnē „Lauku kopienu parlamentā” un „Attīstības forumā” diskutēs par lauku un mazpilsētu kopienu izaicinājumiem, attīstot kopienu perspektīvu Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritārajās jomās.
Beļģijas vēstnieks Ķekavā atklāj pastkaršu izstādi
3. jūnijā Ķekavas novadpētniecības muzejā tika atklāta Beļģijas Karalistes vēstnieka Latvijā Franka Arnautsa ģimenes pastkaršu izstāde “Postwar”, kas veltīta Pirmā pasaules kara simtgadei un stāsta par kara notikumiem Beļģijā.
Godināsim Zelta pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk!
Zelta pārus, kuri kopdzīves lielo jubileju svinēs 2015. gadā* var pieteikt līdz septembrim.
Paziņojums par detālplānojuma „Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas” publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 28.05.2015. lēmumu Nr.2.§1.p. (prot. Nr. 11) „Par detālplānojuma „Kroņi, Kronīši, Jumtiņi, Efejas” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Par lapsu un jenotsuņu vakcināciju pret trakumsērgu
Pārtikas un veterinārais dienests informē, ka tas maijā uzsācis savvaļas lapsu un jenotsuņu kārtējo vakcināciju pret trakumsērgu.
Ir izveidota krūmmelleņu audzētava Daugmalē
Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma ‘’Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā’’.
Kas jāņem vērā, izvēloties vasaras nometni bērnam
Sākoties vasaras sezonai, daudzi vecāki sūta savas atvases uz bērnu vasaras nometnēm, kas paredzētas saturīgai, lietderīgai brīvā laika pavadīšanai un bērna vispusīgai attīstībai. Tomēr, izvēloties nometni savam bērnam, jāņem vērā ne tikai tāds kritērijs kā nometnes programmas saturs, bet arī citi ne mazāk svarīgi bērna labsajūtas kritēriji, piemēram, higiēnas prasību ievērošana, drošības pasākumi nometnē un citi rādītāji.
Jaunieti, piesakies dalībai jauniešu apmaiņas projektā Japānā!
Apmaiņas programmas mērķis ir veidot labāku sapratni un draudzīgas attiecības starp Latvijas un Japānas jauniešiem, tādējādi stiprinot starptautisko sadarbību un dodot iespēju jauniešiem labāk iepazīt un izprast abu valstu kultūru un sabiedrību, kā arī veicināt jauniešu līderību globālā līmenī.
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus uz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Apbalvojuma mērķis ir apzināt un godināt personas par ieguldījumu un sevišķiem nopelniem Ķekavas novada labā, piešķirot apbalvojumu par personas mūža ieguldījumu vai īpašiem nopelniem.
Trejdeviņos ieskaņas pasākumos visā Latvijā daudzinās folkloras festivālu BALTICA
Lai atgādinātu sabiedrībai par starptautiskā folkloras festivāla BALTICA nozīmību sabiedrisko procesu un Latvijas kultūras dzīves kontekstā, šogad 27. jūnijā 27 vietās visos Latvijas novados folkloras kopas piedalīsies festivāla ieskaņas pasākumos.
Daugavas Savienības balvu iegūst Ķekavas novada tautastērpa idejas autore
2015. gada “Daugavas Savienības” balvu ieguvusi Tautas Lietišķās Mākslas audēju studijas „Ķekava” dalībnieci, Ķekavas novada tautas tērpa autore Ligija Siliņa par Daugavas ielejai raksturīgo kultūras, tautas mākslas vērtību un mantojuma saglabāšanu un attīstīšanu
Ķekavas novada pajūgu braucēji veiksmīgi startē sacensībās
Ķekavas novada pajūgu braucēji veiksmīgi sākuši sacensību sezonu. Pirmās svarīgās sacensībās notika 1. un 3. maijā Lietuvā, jāšanas sporta kompleksā ‘’Nacionalinis važiavimo kinkiniais centras’’. Tās bija starptautiskās FEI CAI 1*līmeņa sacensības.
Beļģu pastkaršu izstāde POSTWAR novadpētniecības muzejā
Izstādi «POSTWAR» rīko Beļģijas Karalistes vēstniecība Latvijā. Tā ir veltījums Pirmā pasaules kara simtgadei un stāsta par kara notikumiem Beļģijā. Ķekavas novadpētniecības muzejā izstāde būs skatāma no 3.jūnija līdz 3.jūlijam.
Piesakies un esi viens no Ķekavas novada video klipa varoņiem!
Top video klips par Ķekavas novadu. Vai tu esi no Ķekavas un vēlies gūt pieredzi filmēšanas laukumā? Aicinām pieteikties!
Arhīvs
  Drukāt