Noslēgusies Saules ielas pārbūve Odukalnā
Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā šonedēļ noslēgušies Saules ielas pārbūves darbi.
Rīgas un Pierīgas organizācijas var iesniegt projektus kapacitātes stiprināšanai
Līdz 2022. gada 17. janvāra plkst. 14.00 Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu tiešsaistes sistēmā projekti.activecitizensfund.lv pilsoniskās sabiedrības organizācijas aicinātas sagatavot un iesniegt projektu pieteikumus organizācijas kapacitātes stiprināšanai. Informatīvais seminārs notiks 26. novembrī pl.14.00.
Noslēgušies veloceļa izbūves darbi gar autoceļu V2
Šonedēļ noslēgušie veloceļa izbūves darbi 1,4 km garumā gar autoceļu V2 - no Mazās Rāmavas ielas Valdlaučos līdz Egļu ielai Katlakalnā.
Jānis Vaivods kļūst par Ķekavas novada domes deputātu
Saskaņā ar likuma ,,Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam” 8.pantu, ja deputāts nav ieguvis un uzrādījis sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, ir apturētas deputāta pilnvaras Aigaram Vītolam. Uz Aigara Vītola atstādināšanas laiku, no 2021. gada 24. novembra, deputāta pienākumus pildīs Jānis Vaivods.
SIA “Baložu Komunālā Saimniecība” darbu uzsāk jaunā valde
Sākot ar š.g. 16. novembri, SIA “Baložu Komunālā Saimniecība” Valdes priekšsēdētāja darbu veiks Andis Damlics, savukārt Aivars Graikstis pildīs Valdes locekļa pienākumus.
Adventes laikā atcerieties par drošību
Tuvojas adventes laiks, kad mājokļus un sabiedriskās ēkas rotās adventes vainagi un svētku noskaņas radīšanai tiks iedegtas sveces. VUGD statistika liecina, ka ik gadu šajā laikā bez uzraudzības atstātu iedegtu sveču dēļ izceļas vairāki ugunsgrēki. Sagaidot pirmo adventes svētdienu, VUGD atgādina drošības padomus, lai no degošām svecēm neizceltos liela nelaime.
SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” aktualitātes
No š.g. 1 . novembra SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” valdes locekļa pienākumus veiks Uldis Blicavs.
Novembrī noslēgušies asfaltēšanas darbi Daugmalē
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē, ka novembrī noslēgušies ielu asfaltēšanas darbi Daugmalē.
Latvija, daudz laimes!
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja sveiciens 18.novembrī.
18. novembrī atklājam Baldones militārā mantojuma maršrutu
Baldones Tūrisma informācijas punkts sveic Latvijas valsts dzimšanas dienā, un tai par godu, 18. novembrī atklāj Baldones militārā mantojuma digitālo maršrutu, kas ir 10 kilometrus garš un ietver 13 informatīvas pieturvietas.
Ķekavas novada dome atbalsta vienreizēja pabalsta piešķiršanu trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām sadzīves apstākļu uzlabošanai
Ķekavas novada dome 17. novembra domes sēdē ir lēmusi apstiprināt saistošos noteikumus “Par pabalsta piešķiršanu sadzīves apstākļu uzlabošanai Ķekavas novadā”, kas paredz vienreizēja pabalsta 100,00 EUR apmērā piešķiršanu pašvaldībā esošajām trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām sadzīves apstākļu uzlabošanai.
Ķekavas novads - līderis iedzīvotāju vakcinācijas statistikā
Kā norāda Nacionālā veselības dienesta dati, Ķekavas novads pēc kopējās vakcinācijas aptveres datiem, ieņem līderpozīcijas valstī - vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši jau 76,2% iedzīvotāji.
Rīgas plānošanas reģiona mazie ražotāji gaidīti virtuālajā Ziemassvētku tirdziņā
Rīgas plānošanas reģions (RPR) mazos ražotājus aicina piedalīties virtuālā svētku tirdziņā, kurā pērn apmeklētājus iepriecināja vairāk nekā 20 dažādu pārtikas un nepārtikas produktu ražotāji, amatnieki.
Paziņojums par detālplānojumu publiskās apspriešanas sanāksmēm novembrī
Informējam, ka atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumam publisko apspriešanu vietējās pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģijai, attīstības programmai, lokālplānojumiem, detālplānojumiem un tematiskajiem plānojumiem, tai skaitā publiskās apspriešanas sanāksmi, atļauts organizēt neklātienes formā, ievērojot likumā noteiktos nosacījumus.
Izsludināts starptautisks konkurss Rail Baltica pamattrases Latvijā būvdarbu veikšanai
Rail Baltica projekta īstenotājs Latvijā – uzņēmums Eiropas Dzelzceļa līnijas 12. novembrī izsludinājis apjomīgāko iepirkumu dzelzceļa trases izbūvei Latvijā.
Informatīvs materiāls par vakcīnām pret Covid-19
Zāļu valsts aģentūra (ZVA) izstrādājusi informatīvu materiālu, kas satur pierādījumos balstītu un uzticamu informāciju par līdz šim lietošanai apstiprināto Covid-19 vakcīnu darbību un biežākajām blakusparādībām. Informatīvajā materiālā ietverta arī svarīgākā informācija par vakcīnu izstrādi un apstiprināšanu, laika intervālu starp vakcīnas pirmo un otro devu un cita informācija.
Sabiedrības informēšana par būvniecības ieceri radioaktīvo atkritumu glabātavā "Radons"
Valsts SIA „Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC) 2021. gada 16. novembrī plkst. 16.00 attālinātā veidā organizēs informatīvu pasākumu par aktivitātēm, kas tiek īstenotas un plānotas radioaktīvo atkritumu glabātavā “Radons” (“Radons”, Baldones pagasts, Ķekavas novads).
Latvijas Republikas proklamēšanas dienā pašvaldība izmaksās naudas pabalstu 124 personām
Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā - 18. novembrī, Ķekavas novada pašvaldība izmaksās vienreizēju pašvaldības pabalstu svētkos 124 politiski represētām personām.
Mūžībā devies bijušais Ķekavas pagasta priekšēdētājs Gunārs Vilde
2021.gada novembrī 93 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Ķekavas pagasta priekšsēdētājs - Latvijas un novada patriots, aktīvs atmodas laiku neatkarības kustības dalībnieks, kas iestājās par Latvijas neatkarības atjaunošanu.
Valsts svētkos gaidāmas izmaiņas vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutu
Šo sestdien, 13. novembrī, kā arī Latvijas Republikas valsts svētku brīvdienās, no 2021. gada 18. līdz 21. novembrim, gaidāmas izmaiņas vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutu visā Latvijā.
Iespēja pieteikties darbam komisijā
Ķekavas novada dome aicina iedzīvotājus līdz 23. novembrim pieteikt savu kandidatūru darbam kādā no sešām Ķekavas novada pašvaldības komisijām.
Jauna Baldones Stāstu taka
Spēka soļi ir ap 2 km garš Baldones Stāstu takas posms, kas atrodas starp Pladu purvu un Meža galeriju. Tajā ietverts 21 uzdevums spēka un veselības vairošanai 3 dažādos veidos.
Līdz 15. novembrim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums
Atgādinām, ka līdz 2021. gada 15. novembrim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums.
Dedzinot sveces, atcerieties par ugunsdrošību
Valsts svētku laiks allaž ir saistīts ar sveču dedzināšanu gan telpās, gan ārpus telpām. Tā ir skaista tradīcija, kas rada patīkamu atmosfēru, tomēr bez rūpēm par drošību, sveču liesmas var radīt arī postu.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Usnes”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 3.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 21. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Usnes”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 17/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Kalna Birzuļi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 3.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 22. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Kalna Birzuļi”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 17/2021).
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" novembra numurs
Otrdien, 9.novembri, iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Baložu vidusskolas piebūves būvniecības gaitu, aktuālajiem noteikumiem, kas jāievēro, lai apmeklētu Ķekavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centrus, kā arī Ķekavas novada domes lēmumiem turpināt atbalstīt skolēnu un pedagogus par augstiem mācību sasniegumiem.
Eiropas Sociālo darbinieku diena
Šodien sveicam sociālos darbiniekus, jo novembra otrajā otrdienā tiek atzīmēta Eiropas Sociālo darbinieku diena.
Iedzīvotājus aicina novērtēt pašvaldību atbalstu ģimenēm, piedaloties konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” balsojumā
Sabiedrības integrācijas fonda rīkotajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” līdz šī gada 12. decembrim vietnē www.vietagimenei.lv ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts izvērtēt pašvaldību sniegumu.
Izsludināta publiskā apspriešana
Paziņojums par Ķekavas novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam aktualizācijas projekta un Ķekavas novada Attīstības programmas 2021.-2027.gadam projekta un Stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata projekta nodošanu publiskajai apspriešanai.
Piešķir apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Izskatot saņemtos pieteikumus un novērtējot ieguldījumu Ķekavas novada attīstībā, Apbalvojumu izvērtēšanas komisija ir pieņēmusi lēmumu, ka 2021. gadā apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” tiek piešķirts Ķekavas vidusskolas sporta skolotājam, basketbola trenerim- Andrim Eglītim, jāšanas sporta trenerei- Olgai Šellerei un Ķekavas novada pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sociālajai darbiniecei Sandrai Balodei.
Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita samazinājumu no 9. līdz 15. novembrim Pierīgā tiks atcelti 32 reisi 11 maršrutos
Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita samazinājumu no 2021. gada 9. līdz 15. novembrim Pierīgā tiks atcelti 32 reisi 11 maršrutos. Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus pirms brauciena pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu mājaslapā www.atd.lv sadaļā Kustības saraksti vai portālā 1188.
Iespēja apgūt ģimenes asistenta prasmes
Labklājības ministrijas ar ESF atbalstu īstenotais projekts “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” piedāvā iespēju apgūt ģimenes asistenta prasmes un nākotnē strādāt apmaksātu darbu Ķekavas novada pašvaldībā, nodrošinot šo pakalpojumu riska ģimenēm, jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes vai personām ar garīga rakstura traucējumiem.
Katlakalna iedzīvotājiem pasta pakalpojumu saņemšana īslaicīgi tiks nodrošināta Titurgas pasta nodaļā
Sakarā ar epidemioloģisko situāciju un drošības pasākumiem Covid-19 vīrusa izplatības mazināšanai no 2021.gada 12.novembra līdz 22.decembrim Ķekavas novada Katlakalna iedzīvotājiem pasta un citu Latvijas Pasta sniegto pakalpojumu saņemšana īslaicīgi tiks nodrošināta netālajā Titurgas pasta nodaļā Zaļajā ielā 5, Baložos.
Sākot ar 2022.gadu decentralizēto notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmu īpašniekiem ir pienākums reģistrēt savas iekārtas
Līdz 2021.gada 31. decembrim visiem decentralizēto notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmu īpašniekiem, pilsētu un ciemu teritorijās, savas iekārtas ir jāreģistrē vietējā pašvaldībā.
Iespēja pieteikt transportu, lai nokļūtu pie ģimenes ārsta un veiktu vakcināciju
Lai ikvienam novada iedzīvotājam būtu iespēja nokļūt pie savas ģimenes ārsta un veikt vakcināciju pret Covid-19, Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās transporta pakalpojumus no iedzīvotāju dzīvesvietas. Transporta pakalpojumu iespējams pieteikt visā Ķekavas novada teritorijā.
Apkopoti iedzīvotāju priekšlikumi par sporta un aktīvās atpūtas iespējām novadā
Oktobrī Ķekavas novada iedzīvotāji aktīvi iesaistījās Ķekavas novada sporta un aktīvās atpūtas attīstības koncepcijas 2021.-2027.gadam izstrādē, tostarp iesniedzot anketas ar saviem priekšlikumiem.
Svecīšu vakars Ķekavas novadā
Svecīšu vakars Ķekavas, Baldones un Katlakana kapos notiks 21. novembrī.
Paziņojums par detālplānojuma “Rāmavas iela 52” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 20.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr. 16. “Par detālplānojuma “Rāmavas iela 52” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 14/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma “Lapmeži” grozījumu daļā, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 20.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr. 14. “Par detālplānojuma “Lapmeži” grozījumu daļā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 14/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma “Magones” grozījumu Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 20.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr. 15. “Par detālplānojuma “Magones” grozījumu nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 14/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Olektes”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 20.oktobrī pieņēmusi lēmumu Nr.17. “Par detālplānojuma “Olektes” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 14/2021.).
Lāčplēša diena Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus 11.novembrī iedegt svecītes savu māju logos vai īpaši paredzētos statīvos visā novadā.
Pašvaldība saņēmusi vairāk kā 500 iedzīvotāju priekšlikumus 2022.gada budžetam
Ķekavas novada pašvaldība oktobra vidū aicināja novada iedzīvotājus iesniegt savas idejas, ieteikumus, priekšlikumus un risināmos jautājumus, kuru virzībai būtu jāatvēl finansējums 2022.gada budžetam. No novada iedzīvotājiem saņemti vairāk kā 500 priekšlikumi, kas ir par 100 priekšlikumiem vairāk kā gadu iepriekš.
Norit dokumentācijas saskaņošana pašvaldības projekta „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana” realizēšanai
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka norit dokumentācijas saskaņošanas darbs projektā „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana”.
Darba laika izmaiņas novembrī
Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām novembrī.
Ķekavas novada dome neatbalsta SIA “Baložu siltums” rosināto siltumenerģijas ražošanas tarifa paaugstinājumu.
Saistībā ar dabasgāzes un šķeldas kurināmā izmaksas pieaugumu, SIA “Baložu siltums” rosinājis veikt izmaiņas spēkā esošajā tarifā. Ķekavas novada dome kategoriski iebilst un neatbalsta siltuma tarifu celšanu Baložu pilsētā.
E-adrese - ērts saziņas veidas ar valsts un pašvaldības iestādēm
E-adrese jeb vienotā digitālā pastkastīte ir iespēja ikdienas saziņu ar valsts iestādēm veikt elektroniski – bez papīra dokumentu sagatavošanas, drukāšanas un sūtīšanas pa pastu vai nogādāšanas klātienē iestādē. Sazināties elektroniski – tas ir ērti, ātri un bez piesaistes deklarētajai vai juridiskajai adresei.
Noslēdzies projekts “Kaimiņu sadarbība kopīgai attīstībai”
Līdz ar oktobra beigām ir noslēdzies arī biedrību „Pierīgas partnerība” un „Partnerība Daugavkrasts” šī gada laikā kopīgi realizētais projekts „Kaimiņu sadarbība kopīgai attīstībai”, kuru atbalstījis Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Kampaņa “Palīdzi sev. Palīdzi citiem”
Brīvprātīgo kustība #vieglipalīdzēt un Latvijas Pensionāru federācija vienojas kampaņā “Palīdzi sev. Palīdzi citiem”, kuras mērķis ir iedrošināt seniorus visā Latvijā pieņemt lēmumu sevi pasargāt un vakcinēties pēc iespējas ātrāk.
Šonedēļ noslēgušies asfaltēšanas darbi Katlakalnā
Oktobrī noslēgušies asfaltēšanas darbi Katlakalnā, Valsts vietējā autoceļa V2 – D nobrauktuvē.
Aicinām pieteikties supervizorus
Lai Ķekavas novada pedagogiem sniegtu psihoemocionālo atbalstu Covid 19 pandēmijas radīto seku mazināšanai, Izglītības, kultūras un sporta pārvalde līdz 3.novembrim izsludina pieteikšanos un meklē supervizorus.
No 1. novembra gaidāmas izmaiņas maršrutā Rīga–Ilūkste–Daugavpils
Lai nedublētu pieturas divu maršrutu reisos, kas tiek izpildīti līdzīgā laikā, no 2021. gada 1. novembra maršruta Nr.7493 Rīga–Ilūkste–Daugavpils autobuss, kas no Ilūkstes autoostas katru dienu izbrauc plkst.6.10 un no Rīgas starptautiskās autoostas – plkst.14.35, vairs neapstāsies pieturā Baldone. Tā vietā abos reisos tiks iekļauta pietura Baldones skola.
Iespēja ģimenēm ar bērniem piedalīties projektā, lai mazinātu stresu un uzlabotu miega paradumus
Pirmā Ķekavas novada hakatona “Ideju skrejceļš” uzvarētēji – komanda “Ģimeņu centrs “Azote”” aicina ģimenes ar pirmsskolas vecuma bērniem pieteikties īpašā projektā, lai 4 nedēļu laikā palīdzētu mazināt stresa radītus traucējumus un uzlabotu ģimenes miega paradumus.
Rehabilitācijas projekts bērniem ar īpašām vajadzībām Ķekavā turpinās
Ķekavā kopš 2020. gada septembra 28 bērni ar īpašām vajadzībām un viņu vecāki saņem individuālus rehabilitācijas pakalpojumus ESF projekta “Daudzdisciplināri rehabilitācijas pakalpojumi bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu likumiskajiem pārstāvjiem” Nr. 9.2.2.3/20/A/011 ietvaros.
5.novembrī Mercendarbē ūdensapgādes sistēmu dezinfekcija
Sakarā ar ūdensapgādes sistēmas dezinfekciju Mercendarbē, piektdien 5.novembrī no plkst. 17.00 ūdens var būt nedaudz duļķains. Iedzīvotajiem un iestāžu darbiniekiem uz īsu brīdi jāatver ūdens krāni, lai visā sistēmā nokļūst dezinfekcijas līdzeklis.
5.novembrī Baldones ūdenstorņa rezervuāra mazgāšana, tīrīšana, dezinfekcija
5. novembrī no plkst. 13.00 līdz aptuveni plkst.16.00, tiks veikta Baldones ūdenstorņa rezervuāra mazgāšana, tīrīšana un dezinfekcija. Iespējama ūdens spiediena samazināšanās.
Baložu vidusskolas piebūves būvniecību plāno pabeigt martā
Lai paplašinātu un modernizētu mācību vidi Baložu vidusskolā, nodrošinot papildus mācību vietas vairāk kā 280 skolēniem, šobrīd aktīvi notiek skolas moduļa tipa piebūves un sporta laukuma pārbūves būvniecības darbi, kurus plānots pabeigt pēc dažiem mēnešiem – 2022.gada martā.
Valstī ārkārtējās situācijas laikā ir mainīts Ķekavas novada pašvaldības darba laiks
Ņemot vērā valdības noteiktos ierobežojumus un izsludināto ārkārtējo situāciju, Ķekavas novada pašvaldībā no 21.oktobra līdz 14.novembrim noteiktas izmaiņas darba laikā. Šajā posmā Ķekavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centru darba laiki būs šādi:
Četru nedēļu laikā Latvija darīs visu, lai savaldītu Covid-19 pandēmiju
No 21. oktobra līdz 14. novembrim Latvijā uz četrām nedēļām izsludina mājsēdi jeb stingrus iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumus, lai būtiski bremzētu Covid-19 infekcijas izplatību, mazinātu slogu veselības aprūpes sistēmai un glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku dzīvības. No plkst. 20.00 vakarā līdz plkst. 5.00 rītā visiem iedzīvotājiem būs jāuzturas savās dzīvesvietās.
Līdz 29. oktobrim reģionālo maršrutu autobusi kursēs saskaņā ar skolēnu brīvlaika grafiku
Ņemot vērā valdības lēmumu pagarināt skolēnu rudens brīvlaiku līdz 2021. gada 29. oktobrim, laika posmā no 23. līdz 29. oktobrim reģionālo maršrutu autobusi kursēs saskaņā ar skolēnu brīvlaika grafiku.
Šogad uzsāks veloceliņa pamattrases būvniecību
Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā šogad turpināsies apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa izbūve gar autoceļu A7 Ķekavas novadā. Noslēdzoties atsevišķā prioritārā posma asfaltēšanas darbiem no Vimbukroga līdz Alejām, novembra sākumā tiks uzsākta pamattrases būvniecība no T/C Liiba Ķekavā līdz Katlakalnam - Pļavniekkalna ielas krustojumam ar autoceļu A7.
Kā sauksi, tā brauksi!
Aicinām iedzīvotājus, apkaimju biedrības un pašvaldības iesaistīties balsojumā, lai palīdzētu rast topošo Rail Baltica staciju nosaukumus.
Nekustamo īpašumu izsoles Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldība rīko elektroniskās izsoles ar augšup ejošu soli nekustamiem īpašumiem dažādās novada teritorijās.
Aicinām iedzīvotājus iesniegt priekšlikumus 2022.gada budžetam
Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie nākamā gada budžeta plānošanas un šī gada darbu izvērtēšanas. Uzsākot plānošanas procesu, aicinām iedzīvotājus iesniegt savas idejas, ieteikumus, priekšlikumus un risināmos jautājumus tālākai novada veiksmīgai izaugsmei.
Par augstiem sasniegumiem apbalvos skolēnus un pedagogus
Ķekavas novada dome apstiprinājusi nolikumu “Par naudas balvas piešķiršanu izglītības iestāžu audzēkņiem un pedagogiem”, kas paredz naudas balvu piešķiršanu skolēniem un pedagogiem par augstiem mācību sasniegumiem, kā arī godalgotām vietām olimpiādēs, konkursos un sacensībās.
Noslēgusies starptautiskā informatīvā konference “Energoefektivitāte pašvaldībās un uzņēmumos”
Īstenojot Eiropas Klimata Iniciatīvas programmas projektu “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivitātes jomā”, 13.oktobrī, tiešsaistē norisinājās starptautiska informatīva konference “Energoefektivitāte pašvaldībās un uzņēmumos”.
Ķekavas Mākslas skolā mākslinieces Artas Baltās izstāde “EsMe”
No 18.oktobra līdz 26.novembrim Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zāle būs apskatāma mākslinieces Artas Baltās izstāde “EsMe”.
Baložos, Saulgriežu ielā ūdensvada avārija
SIA "Baložu komunālā saimniecība" informē, ka sakarā ar ūdensvada avāriju, atslēgta ūdens padeve Saulgriežu ielā un visās tuvējās šķērsielās.
Ķekavā pārrunā jautājumus par vienota sabiedriskā transporta tīkla veidošanu Pierīgā
Ceturtdien, 14. oktobrī, Ķekavas novada domes vadība un deputāti, satiksmes ministrs Tālis Linkaits, kā arī VSIA “Autotransporta direkcija” un SIA “Rīgas satiksme” vadība tikās kopīgā sanāksmē, lai pārrunātu vienota sabiedriskā transporta tīkla veidošanu Rīgas metropolē.
Noslēgušies Saulgriežu ielas pārbūves darbi
Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde, noslēgušies Saulgriežu ielas pārbūves un asfaltēšanas darbi Baložos. Būvdarbu ietvaros pārbūvēts Saulgriežu ielas posms, no Kalnu ielas līdz Labrenča ielai 1,21 kilometru garumā.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" oktobra numurs
Otrdien, 12.oktobrī, iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ķekavas novada labāko pedagogu godināšanas pasākumu, iepazīties ar Ķekavas novada domes paveiktajiem darbiem pirmajās 100 dienās, kā arī uzzināt kādām iedzīvotāju grupām pienākas nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi.
Paziņojums par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novada teritorijā
Saskaņā ar Ģenētiski modificēto organismu aprites likuma 22.panta ceturto daļu Ķekavas novada pašvaldībai ir nodoms uz 10 gadiem Ķekavas novada administratīvajā teritorijā noteikt aizliegumu ģenētisko modificēto kultūraugu audzēšanai.
Karjeras nedēļā jauniešus aicinās izzināt IKT nozari
No 11. līdz 15. oktobrim visā Latvijā jau devīto gadu notiks Karjeras nedēļa, kuru sadarbībā ar partneriem reģionos organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).
Labklājības ministrija aicina uz Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas pasākumiem
No 11. līdz 15. oktobrim Latvijā jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa ar devīzi "Sociālā uzņēmējdarbība – kad izaicinājumi pārtop aicinājumā!".
Ķekavas novada pašvaldības pakalpojumus klātienē varēs saņemt tikai ar iepriekšēju pierakstu un zaļajā režīmā
Ķekavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros pakalpojumi klātienē tiek nodrošināti tikai "zaļajā režīmā" un pēc iepriekšējā pieraksta.
No 11. oktobra uz trim mēnešiem Latvijā izsludina ārkārtējo situāciju
No pirmdienas, 11. oktobra, Latvijā uz trim mēnešiem izsludina ārkārtējo situāciju, lai apstādinātu Covid-19 infekcijas izplatības ātrumu, nepārslogotu veselības aprūpi un glābtu iespējami vairāk cilvēku dzīvības.
Jaunās Ķekavas novada domes paveiktais pirmajās 100 dienās
Jau 100 dienas Ķekavas un Baldones novadi administratīvi teritoriālā reformas rezultātā ir apvienojušies un strādā, pielāgojoties vienotā darba un pārvaldības ritmā. Šajā laikā noticis intensīvs darbs pie normatīvo aktu konsolidēšanas un pilnveidošanas, lai jaunā Ķekavas novada iedzīvotājiem būtu ērti un saprotami saņemt visus nepieciešamos pakalpojumus no pašvaldības.
Godina labākos Ķekavas novada pedagogus
Novērtējot pedagogu darbu un sakot paldies par ieguldījumu kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanā, 7.oktobrī Ķekavas kultūras namā tika godināti Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkursa laureāti iepriekšējā 2020./2021. mācību gadā.
Ķekavas novada pašvaldība arī turpmāk izmaksās stipendijas vidusskolēniem
Ķekavas novada dome lēmusi, ka arī turpmāk Ķekavas novada vidusskolās 10.-12. klašu audzēkņi par labām sekmēm saņem stipendijas 30 vai 50 eiro apmērā.
EKO diena Ķekavas novadā – 30.oktobrī
EKO diena Ķekavas novadā – 2021.gada 30.oktobrī – Ķekavas pagasta, Baložu pilsētas, Daugmales pagasta un Baldones pagastu teritorijās.
Grantu programmā “(ie)dvesma” šogad iesniegtas 65 biznesa idejas
SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Siguldas un Ropažu novadu kopīgi rīkotajā grantu programmā “(ie)dvesma” šogad saņemti 65 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā.
Nevalstiskā sektora un pašvaldību pārstāvjiem no Mārupes, Olaines un Ķekavas novadiem ir iespēja piedalīties pieredzes braucienā uz Vidzemi
Lai bagātinātu pieredzi un gūtu jaunas idejas, Mārupes, Olaines un Ķekavas NVO un pašvaldību pārstāvjus aicinām šā gada 15.oktobrī piedalīties pieredzes apmaiņas braucienā uz Vidzemi.
Ķekavā Zelta pāris - Irēna un Mārtiņš Gargurņi
Ķekavas novada pašvaldības redzeslokā nonākusi vēl viena brīnišķīga ģimene Ķekavā, kura apliecina stipras ģimenes vērtības, mīlestību un cieņu vienam pret otru, mīlestību pret darbu un savu dzimto vietu. Un tie ir Irēna un Mārtiņš Gargurņi no Ķekavas, kuri šogad augusta izskaņā svinēja savu 50. kāzu jubileju.
Donoru diena Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus palīdzēt līdzcilvēkiem un ziedot asinis Valsts asins donoru centra izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 18.oktobrī plkst. 10.00 - 13.00.
Šoruden aktīvi norit ielu asfaltēšanas darbi
Septembrī aktīvi noritējuši ielu asfaltēšanas darbi – Ķekavā noslēgušies iekšpagalma asfaltēšanas darbi pie daudzdzīvokļu mājām Nākotnes ielā 6, 8, 10, 12 un 14, savukārt Baložos sakārtotas Titurgas un Ezera ielas.
Paziņojums par detālplānojuma “Meža iela 35” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos Meža ielā 35 un Čamaņu ielā 1, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.septembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 40. “Par detālplānojuma “Meža iela 35” grozījumu izstrādes atkārtotu uzsākšanu nekustamajiem īpašumiemm Meža ielā 35 un Čamaņu ielā 1, Baložos, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma projekta Krišjāņa Barona ielā 9B, Baložos, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.septembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 41. “Par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam Krišjāņa Barona ielā 9B, Baložos, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 12/2021.).
Ķekavas novada uzņēmēji un TIC piedalās izstādē Rāmavā
No 2021. gada 30. septembra līdz 2. oktobrim izstāžu kompleksā “Rāmava” notika tradicionālā rudens izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”. Tajā piedalījās arī seši Ķekavas novada uzņēmēji un Tūrisma informācijas centrs.
Atklāj gada vērienīgāko lauksaimniecības un mežsaimniecības notikumu “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”
30.septembrī ar zemkopības ministra Kaspara Gerharda uzrunu svinīgi atklāta saimniekiem un uzņēmējiem veltītā izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”.
1.oktobris - Starptautiskā senioru diena
ANO Ģenerālā asambleja 1991.gadā 1.oktobri pasludināja par Starptautisko veco ļaužu dienu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanās un vecāka gadagājuma cilvēku problēmām. 2009.gadā arī Latvijas Saeima 1.oktobri noteica kā Starptautisko senioru dienu, veicot grozījumus likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām.
Noslēdzies Doles - Ķekavas evaņģēliski luteriskās baznīcas jumta nomaiņas process
Noslēdzoties divu gadu ilgam projektam, šajā rudenī Doles - Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca ieguvusi jaunu un kvalitatīvu jumtu.
Ķekavas novada domes vadība aicina Ministru kabinetu pārskatīt noteikumus attiecībā uz izglītībā strādājošajiem
Uzklausot Ķekavas novada pašvaldības izglītības jomas darbinieku bažas saistībā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 grozījumu ietekmi uz izglītības procesu turpmāk, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, šodien nosūtīja oficiālu vēstuli atbildīgajām amatpersonām ar lūgumu pārskatīt noteikumus attiecībā uz izglītībā strādājošajiem pedagogiem un tehniskā atbalsta darbiniekiem.
“Vivus.lv MTB Maratons 2021” sezona noslēgsies Baldonē
Sestdien, 2.oktobrī, Riekstukalnā noslēgsies “Vivus.lv MTB Maratons” 2021.gada sezona. Sezonas izskaņā noskaidrosim ātrākos velosportistus noslēdzošajā, 7.posmā, kā arī uzzināsim šīs sezonas kopvērtējuma līderus visās distancēs un grupās.
LPS sarunās ar Finanšu ministriju panāktas pašvaldībām un iedzīvotājiem būtiskas vienošanās
Noslēdzot Latvijas Pašvaldību savienības sarunu ciklu ar Finanšu ministriju par 2022.gada budžetu, ir panāktas pašvaldībām un iedzīvotājiem būtiskas vienošanās. Svarīgākās vienošanās ir saistītas ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu garantijām, valsts budžeta finansējumu pašvaldību investīciju programmai, papildu atbalstu pašvaldībām ar zemākajiem izlīdzinātajiem ieņēmumiem uz vienu iedzīvotāju, kā arī valsts budžeta līdzfinansējumu pašvaldībām garantētā minimālā ienākuma un mājokļa pabalstu izmaksai iedzīvotājiem.
Sabiedrībā balstītie pakalpojumi kļuvuši pieejamāki cilvēkiem ar invaliditāti
Arī Ķekavas novada pašvaldība piedalās nozīmīgā deinstitucionalizācijas projekta īsteošanā. Nesen stājušās spēkā vairākas izmaiņas, kas ļāvušas sabiedrībā balstītiem pakalpojumiem lielā projekta ietvaros kļūt pieejamākiem cilvēkiem ar invaliditāti.
Stājušies spēkā jauni saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstiem Ķekavas novadā
28. septembrī stājušies spēkā jauni saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstiem Ķekavas novadā, kas nosaka sociālās palīdzības pabalstu veidus, pabalstu apmēru atsevišķu izdevumu apmaksai, pabalstu krīzes situācijā un to piešķiršanas un izmaksas kārtību.
Trīs dienu pasākumu cikls “IDEJA.IEDVESMA.IZAUGSME.”
Ķekavas novada pašvaldība informē - no 13. līdz 15.oktobrim norisināsies trīs dienu pasākumu cikls uzņēmējiem un aktīvajiem iedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot energoefektivitātes jautājumiem, uzņēmēju pieredzes stāstiem un aktīvo kopienu attīstības jautājumiem.
Ezera ielas asfaltēšana Baložos
Sakarā ar asfaltēšanas darbiem no 29.septembra līdz 1.oktobra plkst. 07.00 būs slēgts Ezera ielas posms Baložos.
Šogad no vienotā stenda “Radīts Ķekavas novadā” skaties tiešsaistes sarunas
Kā ierasts, arī šajā gadā no 30.septembra līdz 2.oktobrim, Ķekavas novada TIC piedalās starptautiskajā izstādē “Lauksaimniecība un meža tehnika”, kur būs atrodami vienotajā “Radīts Ķekavas novadā” stendā, C zonā.
Arhīvs
  Drukāt