Uzsākta gājēju pārejas izbūve Daugmalē
Daugmalē ir uzsākta gājēju pārejas izbūve valsts autoceļa P85 Rīgas HES -Jaunjelgava un Ciemata ceļa, Kompleksa ceļa krustojumā, līdz ar to nodrošinot gan vides pieejamību, gan speciālo gājēju pāreju apgaismojumu.
Uzvaras prospektā tiks gruntēta iela, aicinām iedzīvotājus nestaigāt pa segumu bitumena lipīguma dēļ
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka šonedēļ ir plānots sākt izbūvēt karstā asfalta dilumkārtu Uzvaras prospektā. Ja būs piemēroti laika apstākļi, tad šos darbus plānots izbūvēt četru darba dienu laikā.
Ķekavas Mākslas skolu turpmāk vadīs Egils Štāls
Pamatojoties uz atklātā konkursa rezultātiem, Ķekavas novada dome 21. maijā apstiprināja Egilu Štālu Ķekavas Mākslas skolas direktora amatā. Darba gaitas Mākslas skolā jaunais direktors uzsāks šī gada 1. jūnijā.
Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs mācības 1. klasē uzsāks 367 bērni
Ir noslēgusies bērnu reģistrācija Ķekavas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs un mācībām 1.klasē 2021./2022. mācību gadā ir reģistrēti 367 bērni. Septembrī mācību gaitas skolā uzsāks par 55 pirmklasniekiem vairāk kā iepriekšējā mācību gadā.
Sākusies pieteikšanās skolēnu vasaras darbam
Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā atsaukušies 14 uzņēmumi, piedāvājot skolēniem brīvlaikā iegūt pirmo darba pieredzi un jaunas zināšanas.
LIAA atbalstīs 32 biznesa idejas un jaunos uzņēmumus Jūrmalā, Babītē, Mārupē, Olainē Ķekavā, Baldonē, Engurē, Tukumā, Kandavā un Jaunpilī
Šī gada martā pavasara uzņemšanā LIAA pirmsinkubācijas un inkubācijas programmām Jūrmalas biznesa inkubatorā tika saņemti 96 pieteikumi, no tiem darbu programmās turpina 32 dalībnieki.
Sākas skolēnu elektroniskā reģistrācija dalībai NVA vasaras nodarbinātības pasākumā
17. maijā no plkst. 10.00 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā elektroniski reģistrēties dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā var sākt skolēni, kuri vēlas vasaras brīvlaikā strādāt Kurzemē un Vidzemē. Skolēniem, kuri vasaras brīvlaikā vēlas strādāt Rīgas reģionā, elektroniskā reģistrācija dalībai NVA vasaras nodarbinātības pasākumā sāksies 18. maijā plkst. 10.00.
Pašvaldību vēlēšanas - 5. jūnijā
Sestdien, 2021. gada 5. jūnijā, Latvijā norisināsies kārtējās pašvaldību vēlēšanas. Aicinām iedzīvotājus iepazīties ar balsošanas kārtību, kandidātu sarakstiem un priekšvēlēšanu programmām Ķekavas novadā.
No 17. maija sākas 16-17 gadus vecu jauniešu vakcinācija
No 17. maija tiek uzsākta 16-17 gadus vecu jauniešu vakcinācija ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty. Pieteikties var vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989, pie sava ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādē, iepriekš pārliecinoties, ka vakcinācijas iestādē ir pieejama Pfizer-BioNTech vakcīna Comirnaty.
Ķekavas novada pašvaldība īsteno virkni pasākumu atklātības, pretkorupcijas un labas pārvaldības nodrošināšanā
Ķekavas novada pašvaldība ir ieviesusi un īsteno virkni pasākumu, lai nodrošinātu savā darbībā labu pārvaldību, atklātību un caurspīdīgu lēmumu pieņemšanas procesu, jo īpaši pievēršot uzmanību tam, lai mazinātu un izslēgtu jebkādus korupcijas riskus.
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja V.Baire sasauks domes ārkārtas sēdi
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, respektējot deputātu aicinājumu, sasauks ārkārtas domes sēdi, lai apspriestu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vizīti Ķekavas novada pašvaldībā. Opozīcijas deputāti lūdz pašvaldības vadītāju sasaukt slēgtu sēdi, kas notiks šodien, 14. maijā, plkst..15.00.
Pašvaldība ir atvērta sadarbībai ar visām tiesībsargājošajām, uzraugošajām un kontrolējošām institūcijām
Lai kliedētu publiskajā telpā iespējamās spekulācijas un ažiotāžu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvju vizīti šodien, 13. maijā Ķekavas novada pašvaldībā, informējam, ka pašvaldība vienmēr ir bijusi un būs atvērta sadarbībai ar visām tiesībsargājošajām, uzraugošajām un kontrolējošām institūcijām, tostarp, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, sniedzot tām visu nepieciešamo informāciju un dokumentāciju.
Ķekavas novada pašvaldība pieteiksies uz valsts līdzfinansējumu A7 veloceliņa izbūvei
Ķekavas novada pašvaldība iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā investīciju projekta pieteikumu par gājēju ceļa un veloceliņa izbūvi gar autoceļu A7, lai pretendētu uz valsts līdzfinansējumu projekta realizēšanai.
Noslēdzies skolēnu konkurss "Enerģijas taupīšanas detektīvi"
Ķekavas novada skolēniem bija iespēja piedalīties pašvaldības organizētajā konkursā "Enerģijas taupīšanas detektīvi", kura ietvaros skolēni iesūtīja savas klases radošās idejas enerģijas taupīšanai. Par konkursa uzvarētājiem ir kļuvuši Ķekavas vidusskolas 2.D klase un Baložu vidusskolas 11. A klase.
Uzsāks projektēt un būvēt Pļavniekkalna sākumskolas piebūvi pēc valsts aizdevuma saņemšanas
Atbilstoši Ķekavas novada domes lēmumam, pašvaldība ir pieteikusies aizņēmumam no Valsts kases Pļavniekkalna sākumskolas moduļu tipa piebūves būvniecībai. Pēc aizņēmuma saņemšanas tiks parakstīts līgums par skolas piebūves projektēšanu un būvdarbiem. Jauno skolas piebūvi ar 10 mācību klasēm 260 bērniem paredzēts uzbūvēt šī gada laikā.
Ķekavas novadā tiek veikti sakopšanas un labiekārtošanas darbi
Lai, iestājoties vasarai, novada iedzīvotāji varētu priecāties par sakoptu un pievilcīgu vidi, Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde veic sakopšanas un labiekārtošanas darbus visā Ķekavas novadā.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" maija numurs
Otrdien, 11.maijā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par to, kā Ķekavas novadā norisinājās Lielā Talka un akcija „Iestādi koku”, Reģionālās pašvaldības policijas jaunajām telpām, kā arī aktuālkajiem vides infrastruktūras uzlabošanas projektiem. Šomēnes avīzei īpašais pielikums - pašvaldību vēlēšanas!
Pasniedz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Novērtējot ieguldījumu Ķekavas novada attīstībā, 4. maijā tika pasniegts Ķekavas novada pašvaldības apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” režisorei Dzintrai Gekai-Vaskai, uzņēmējam - akmeņkalim Pēterim Zvaunim un Latvijas savienības "Černobiļa" viceprezidentam Mārim Šopam.
Paziņojums par lokālplānojumu un detālplānojumu publiskās apspriešanas sanāksmēm maijā
Informējam, ka līdz ar veiktajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, publisko apspriešanu vietējās pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģijai, attīstības programmai, lokālplānojumiem, detālplānojumiem un tematiskajiem plānojumiem, tai skaitā publiskās apspriešanas sanāksmi, turpmāk atļauts organizēt neklātienes formā (attālināti), ievērojot likumā noteiktos nosacījumus.
Lauksaimniecības Forums 2021
Izstāžu komplekss “Rāmava” sadarbībā ar nozares dalībniekiem rīko forumu tiešsaistē “Lauksaimniecības forums 2021”.
Mežos sācies ugunsnedrošais periods
Valsts meža dienests ar 26. aprīli ir noteicis meža ugunsnedrošā laikposma sākumu visā valsts teritorijā. Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem, kā arī tiem, kas mežā dodas atpūsties, līdz ar ugunsnedrošā laikposma iestāšanos, ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.
Ķekavas novada attīstības dokumentu izstrādes ietvaros šonedēļ turpinās tematisko un teritoriālo darba grupu otrais posms
Strādājot pie jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas stratēģijas un programmas izstrādes, šonedēļ turpinās teritoriālās darba grupu otrais posms. Darba grupas no 17. un 18. maijā notiks attālināti – Zoom, platformā, nosūtot pieejas datus visiem tiem dalībniekiem, kuri pieteicās dalībai šajās darba grupās.
Plānotas satiksmes organizācijas izmaiņas Baložos
Turpinoties darbiem būvobjektā “Uzvaras prospekta pārbūve no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai Baložos, Ķekavas novadā’’, tiek mainīta satiksmes organizācija Baložos, no Titurgas ielas līdz Baložu ielai, kur tiks noteikta vienvirziena kustība.
Šonedēļ seniori vakcinācijas centros no 9:00 – 10:00 var vakcinēties bez iepriekšējas pieteikšanās
No 10. līdz 16. maijam seniori var vakcinēties lielā mēroga vakcinācijas centros bez iepriekšējas pieteikšanās no 9:00 – 10:00 dienās, kad liela mēroga centri strādās.
Paziņojums par detālplānojuma projekta un vides pārskata nekustamajā īpašumā Rīgas ielā 59, Baložos, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 19 “Par detālplānojuma projekta un vides pārskata nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 59, Baložos, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Radio SWH savas dzimšanas dienas tūres ietvaros 19. maijā apmeklēs Ķekavas novadu
Radio SWH, svinot savu 28 gadu dzimšanas dienu, maijā dosies Latvijas novadu izziņas tūrē, apciemojot 16 Latvijas pilsētas un novadus, starp kuriem ir arī Ķekavas novads, kurā radio pārstāvji viesosies 19. maija rītā.
Veloceliņa būvniecības ietvaros notiks ceļmalas sakopšanas darbi gar autoceļu A7
Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā Ķekavā ir uzsākti būvdarbi veloceliņa pirmā posma izbūvei gar autoceļu A7- no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās. Lai varētu veikt veloceliņa izbūvi, notiks ceļmalas sakopšanas darbi, tajā skaitā koku izzāģēšana, savukārt pēc būvdarbu veikšanas paredzēts veidot jaunus apstādījumus.
Tuvojoties vasaras brīvlaikam policija aicina vecākus ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus
Pienākot gada siltajam laikam un tuvojoties vasaras brīvlaikam, Reģionālā pašvaldības policija iesaka vecākiem ar saviem bērniem atkārtoti izrunāt svarīgus jautājumus par drošību mājās, sabiedriskās vietās un internetā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Meža ielā 45, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 10 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Meža ielā 45, Baložos, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Olektīte”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 11 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Olektīte”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Īsteni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 12 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Īsteni”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Vižņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 13 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Vižņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Niedrupes”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 14 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Niedrupes”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Teikmaņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 15 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Teikmaņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma “Dārziņi” grozījumu izstrādes uzsākšanu daļā - nekustamajā īpašumā Dālderu ielā 1, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 16 “Par detālplānojuma “Dārziņi” grozījumu izstrādes uzsākšanu daļā – nekustamajam īpašumam Dālderu ielā 1, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Teiksmas”, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 17 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Teiksmas”, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 10).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Rozītes”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr. 18 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Rozītes” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Zvirbuļi un Zvirbuļi-1”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Zvirbuļi un Zvirbuļi-1” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajam īpašumam Rāmavas ielā 33, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Rāmavas ielā 33, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajam īpašumam Zāļu ielā 7, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 22.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Zāļu ielā 7, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Ķekavas novada akcijā “Iestādi koku” iestādīti 242 koki un dekoratīvie krūmi
Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai Ķekavas novadā, Lielās Talkas ietvaros, Ķekavas novada iedzīvotāji un pašvaldības darbinieki piedalījās koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras ietvaros iestādīti 242 koki un dekoratīvie krūmi.
Atvērts pieraksts uz vakcinācijas punktu Ķekavā
C līmeņa vakcinācijas punkts Ķekavā - jaunajā Ķekavas vidusskolas korpusā, Gaismas ielā 9 darbosies 8., 9., 13., 14., 15. un 16. maijā. Pieteikties var jebkurš iedzīvotājs, zvanot pa tālruni 8989 vai izmantojot portālu www.manavakcina.lv.
23. un 29. maijā Ķekavas novadā gadatirgi nenotiks!
Sarežģīto epidemioloģisko prasību dēļ maijā paredzētie gadatirgi Ķekavas novadā - 23. maijā Ķekavā un 29. maijā Baložos - netiks organizēti.
Ūdensapgādes atslēgums Baložos
Sakarā ar ūdensvada pārbūves darbiem Saulgriežu ielā, šī gada 5.maijā no plkst 10:00 līdz 16:00 paredzēts ūdens padeves pārtraukums klientiem Saulgriežu ielas rajonā, kā arī Kalnu ielā, Lapu ielā, Purva ielā, daļā Rīgas ielas, Urbāna ielā, Absolventu ielā un citās tuvumā esošajās ielās.
Reģionālā pašvaldības policija pārceļas uz jaunām modernām telpām
Ķekavas novada pašvaldība, atjaunojot tai piederošo ēku Ķekavā, Gaismas ielā 4a, ir izveidojusi modernas un drošības prasībām atbilstošas telpas Reģionālajai pašvaldības policijai.
Uzvaras prospekta pārbūves būvdarbus plāno pabeigt līdz jūnija beigām
Uzvaras prospekta pārbūves ietvaros šobrīd ir pilnībā pabeigti lietus un sadzīves kanalizācijas izbūves darbi, kā arī ūdensvada izbūve, līdz ar to turpmāk Titurgas iedzīvotājiem nav plānoti vairs īslaicīgi ūdens atslēgumi.
Pie Baložu bibliotēkas uzstādīts viedais grāmatu skapis
Šodien, 28. aprīlī, pie Baložu pilsētas bibliotēkas, kas atrodas Skolas ielā 4, tika uzstādīts pirmais bibliotēku viedais grāmatu skapis Ķekavas novadā, kas ļaus ikvienam Baložu bibliotēkas lasītājam bezkontakta veidā ērti saņemt grāmatas ārpus bibliotēkas darba laika.
Lielajā Talkā sakoptas vairāk kā 40 novada vietas
Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies vairāk kā 40 dažādās vietās, kas tika oficiāli reģistrētas, tomēr novada iedzīvotāji talkojuši arī individuālajās talkās, sakopjot savus privātīpašumus un apkārtni. Tāpat Lielās Talkas ietvaros sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā.
1.maijā uz vienu dienu tiks atvērts vakcinācijas punkts arī Ķekavā
1.maijā izmēģinājumam uz vienu dienu tiks atvērts C līmeņa vakcinācijas punkts Ķekavā - jaunajā Ķekavas vidusskolas korpusā, Gaismas ielā 9. Šeit vakcinēties varēs prioritāro grupu cilvēki, piesakoties tieši uz Ķekavas punktu, zvanot pa tālruni 8989 vai izmantojot portālu www.manavakcina.lv.
Nākamnedēļ Ķekavā uzsāks būvdarbus veloceliņa pirmā posma izbūvei gar autoceļu A7
Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā nākamnedēļ Ķekavā tiks uzsākti būvdarbi veloceliņa pirmā posma izbūvei gar autoceļu A7- no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās.
ZVA informatīvs materiāls par vakcīnām pret Covid-19: uzzini par vakcīnu izstrādi, darbību, intervālu starp devām un biežākajām blakusparādībām
Zāļu valsts aģentūra (ZVA) izstrādājusi informatīvu materiālu, kas satur pierādījumos balstītu un uzticamu informāciju par līdz šim lietošanai apstiprināto Covid-19 vakcīnu darbību un būtiskākajām blakusparādībām.
Uzlabo ielu apgaismojumu Odukalnā
Lai pilnveidotu un modernizētu ielu infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi jaunu LED apgaismojumu Ķekavā, Pļavu ielā, no Smilgu ielas līdz Lauku ielai.
Ķekavas novadā norisinājušās Enerģijas dienas skolēniem
Ķekavas novada pašvaldība Eiropas Klimata Iniciatīvas (EUKI) programmas projekta “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivitātes jomā” ietvaros no 19. līdz 22. aprīlim īstenojusi izglītojošus pasākumus novada skolēniem.
Černobiļas katastrofa pirms 35 gadiem, tās seku likvidēšanā piedalījās arī 26 Ķekavas novada iedzīvotāji
26. aprīlī aprit 35 gadi kopš pasaulē 1986. gada 26. aprīlī naktī plkst. 1.23 notika lielākā Černobiļas atomelektrostacijas katastrofa. Pēc Latvijas savienības „Černobiļa” sniegtajiem datiem, no Ķekavas novada Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas darbos piedalījās 26 personas, no Ķekavas – 15, Baložiem – 9, Daugmales – 2.
Darba laika izmaiņas maijā
Tuvojoties maija brīvdienām, Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām no 30.aprīļa līdz 8.maijam.
Aicinām skolēnus piedalīties konkursā "Enerģijas taupīšanas detektīvi"
Ķekavas novada pašvaldība aicina novada skolu skolēnus kopā ar klasesbiedriem piedalīties konkursā ‘’Enerģijas taupīšanas detektīvi’’, kura ietvaros skolēni līdz 5. maijam var iesūtīt savas klases radošās idejas enerģijas taupīšanai. Klases, kas uzvarēs konkursā, balvā saņems picu katram klases skolēnam un klases audzinātājai.
Piedalies Lielajā Talkā 24. aprīlī
Šogad Lielā Talka norisināsies 24. aprīlī un, ņemot vērā pašreizējo situāciju Latvijā un visā pasaulē, kā arī paaugstinātas drošības un sociālās distancēšanās prasības, šoreiz talka tiek organizēta, lielāku uzsvaru liekot uz individuālo talkošanu.
Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 22 vasaras nometņu projektiem
Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 985 eiro apmērā līdzfinansēs 22 dažādas dienas un diennakts nometnes.
Plānoti ūdens padeves atslēgumi Baložos
Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma no 6. aprīļa ir atsākti darbi būvobjektā “Uzvaras prospekta pārbūve no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai Baložos, Ķekavas novadā”. Saistībā ar šiem būvdarbiem ir plānoti ūdens padeves atslēgumi Baložos.
Ķekavas novadā uzsākti grants ceļu sakārtošanas darbi
Līdz ar pavasara iestāšanos Ķekavas novada pašvaldība visā novadā ir uzsākusi pašvaldības grants ceļu segumu virskārtas līdzināšanu, kā arī ceļa virsējās kārtas noklāšanu ar putekļu absorbējošu materiālu.
Pilotprojekta “CLEAN” ietvaros Ķekavas novadā darbojas jau 41 atkritumu šķirošanas punkts
Ķekavas novada privātmāju iedzīvotāji aktīvi izmanto Ķekavas novada pašvaldības un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” piedāvāto videi draudzīgo risinājumu - pateicoties iedzīvotāju iniciatīvai darbojas jau 41 šķirošanas punkts.
Paziņojums par lokālplānojuma un detālplānojumu publiskās apspriešanas norisi
Informējam, ka līdz ar veiktajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas stājušies spēkā 2021.gada 25.martā, publisko apspriešanu vietējās pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģijai, attīstības programmai, lokālplānojumiem, detālplānojumiem un tematiskajiem plānojumiem, tai skaitā publiskās apspriešanas sanāksmi, turpmāk atļauts organizēt attālināti neklātienes formā, ievērojot likumā noteiktos nosacījumus.
Iespēja pieteikties mājas kafejnīcu dienām
Ķekavas novadā un Baldones novadā Mājas kafejnīcu dienas norisināsies 2021. gadā no 17. līdz 19. septembrim. Aicinām šajā pasākumā pieteikt dalību gan ēdināšanas uzņēmumus, gan vietējos iedzīvotājus, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, bet šajā dienā ir ar mieru atvērt savas mājas, vai kādu citu vietu, un piedāvāt savu īpašo ēdienu.
Pavasarī Ķekavas novads kļūst krāšņāks
Ķekavas novads pavasarī kļūst ziedošāks un krāšņāks, jo arī šogad novada apstādījumos un puķu dobēs tiek stādītas pavasara puķes. Kopumā visā novadā dobēs, puķu kastēs un traukos tiks sastādītas 6392 atraitnītes.
Piesakies līdzfinansējumam nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai!
Ķekavas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.
Paziņojums par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedrisko apspriešanu
Paziņojums par AS “Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apjomu palielināšanas Ķekavas novadā ietekmes uz vidi ziņojuma sabiedrisko apspriešanu.
Ķekavas novadā pašvaldību vēlēšanās startēs 10 politiskās partijas vai to apvienības
Pēc Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) datiem Ķekavas novadā pašvaldību vēlēšanās startēs 10 politiskās partijas vai partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti. Lai noskaidrotu kandidātu sarakstu numuru, 12. aprīlī Ķekavas kultūras namā tika rīkota numuru izloze.
Rāmavas ielā atsāk iekšpagalma asfaltēšanas darbus
Ķekavas novada pašvaldība 12. aprīlī atsāk ielas seguma asfaltēšanas darbus Rāmavā, Rāmavas ielā. Darbu ietvaros pie šīs mājas tiks atjaunota ielas seguma virskārta, informē Īpašumu pārvalde.
Pļavniekkalna sākumskola ieguvusi ‘’eTwinning Skola’’ statusu
Pļavniekkalna sākumskola ir ieguvusi Eiropas Komisijas piešķirto "eTwinning Skola" statusu, kas apliecina skolas ieguldījumu ne tikai projektu īstenošanā un pedagogu profesionālajā pilnveidē, bet arī digitālo prasmju un e-drošības attīstīšanā izglītības iestādē. Savukārt pedagogu un skolēnu īstenotie ‘’eTwinning’’ projekti "Pagaršo Brī-Brū-Krau maizes kraukšķi!" un "Droši nedrošās spēles" ir ieguvuši Nacionālo kvalitātes sertifikātu.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Pilbārži”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2020.gada 15.oktobrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Pilbārži” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Akmeņkaļu ielā 13, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2020.gada 17.decembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Akmeņkaļu iela 13” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma “Dārznieki” grozījumu Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 4.martā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Dārznieki” grozījumu nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma “Ķiršziedi” grozījumu Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.martā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Ķiršziedi” grozījumu nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajam īpašumam “Grifi”, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 4.februārī pieņēmusi lēmumu “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Grifi”, kadastra numurs 8070 008 2758, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Asteru ielā 30, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2021.gada 1.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Asteru ielā 30” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Taciņas”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 1.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Taciņas”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 13A, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 1.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Titurgas ielā 13A, Baložos, Ķekavas novadā”.
Plānoti ūdens padeves atslēgumi Baložos
Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma no 6. aprīļa ir atsākti darbi būvobjektā “Uzvaras prospekta pārbūve no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai Baložos, Ķekavas novadā”. Saistībā ar šiem būvdarbiem ir plānoti ūdens padeves atslēgumi Baložos.
Asistenta pakalpojuma nodrošināšana pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas
No 7. aprīļa ārkārtējā situācija valstī tika atcelta, tomēr virkne epidemioloģiskās drošības pasākumu joprojām paliek spēkā, līdz ar to ir veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kuri nosaka, ka laika periodā, kamēr spēkā ir epidemioloģiskās drošības pasākumi, kuri liegs personām ar invaliditāti pilnvērtīgi izmantot asistenta pakalpojumu, to varēs saņemt atvieglotā kārtībā, kāda tā bija ārkārtējās situācijas laikā.
Saņemti vairāk kā 90 pieteikumi Ķekavas novada EKO dienām bioloģisko atkritumu izvešanai
Ķekavas novadā 10. aprīlī notiks Ķekavas novada pašvaldības un SIA ‘’Clean R’’ rīkotās EKO dienas, kuru laikā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot bioloģiskos atkritumus. Šobrīd saņemti 93 iedzīvotāju pieteikumi BIO atkritumu izvešanai.
No 9. aprīļa tiks atjaunoti vairāki vakara reisi Pierīgas maršrutos
Sakarā ar pasažieru skaita palielināšanos no 2021. gada 9. aprīļa tiks atjaunoti vairāki vakara reisi Pierīgas maršrutos, tostarp Ķekavas novadā, kur autobusi atsāks kursēt maršrutā Nr.6845 Rīga–Baldone un Nr.6779 Rīga–Daugmale.
Gadatirgi Ķekavas novadā 2021
Ķekavas novada dome apstiprinājusi šādu tirgu rīkošanu 2021. gadā Ķekavas novadā. Pirmais būs Pavasara tirgus jau 18. aprīlī plkst. 8.00-15.00 Ķekavā, pie Doles Tautas nama.
Ķekavas peldbaseins vēl joprojām ir slēgts publiskajam apmeklējumam
Atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 mazināšanu šobrīd Ķekavas peldbaseins ir atvērts tikai Ķekavas novadu pārstāvošajiem Latvijas izlases sportistu un kandidātu, kā arī Virslīgas komandu treniņiem un spēlēm. Publiskajam apmeklējumam - slēgts.
Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darba vietas skolēniem
Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kas mācās Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs, saņemot atbalstu no Nodarbinātības valsts aģentūras un Ķekavas novada pašvaldības.
Grafiķes un gleznotājas Elīnas Alkas Rikmanes izstāde "Māja" Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē
No 12. aprīļa līdz 31. maijam Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē būs apskatāma grafiķes un gleznotājas Elīnas Alkas Rikmanes izstādi "Māja". Šobrīd pulcēšanās ierobežojumu dēļ izstādi varēs aplūkot pa izstāžu zāles logiem.
Turpinās jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē
Šobrīd ir noslēdzies jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes pirmais posms. Notikušas 10 darba grupas un noslēgusies anketēšana e-vidē Ķekavas un Baldones novadu pašvaldībās. Maijā turpināsies attīstības plānošanas dokumentu izstrādes otrais posms un iedzīvotāji ir aicināti piedalīties darba grupu otrajā aplī, iepriekšējā pieteikšanās līdz 5. maijam plkst. 13.00.
Iespēja pieteikties apmācībām tūrisma uzņēmējiem
Līdz 18. aprīlim Ķekavas un Baldones novadu tūrisma uzņēmējiem ir iespēja pieteikties trīs nodarbību ciklam par finanšu piesaisti tūrisma uzņēmējiem “No idejas līdz finansējumam”, kas notiks šī gada 20., 22. un 27. aprīlī tiešsaistē.
Drošības pasākumi Covid-19 izplatības samazināšanai no 7. aprīļa
No 7. aprīļa Latvijā noslēdzas ārkārtējā situācija, tomēr lielākā daļa ierobežojošo pasākumu saglabāsies arī turpmāk - epidemiologi un veselības nozares eksperti Covid-19 izplatības samazināšanos vērtē ar lielu piesardzību un aicina ikvienu ievērot noteikumus rūpēs par savu un sabiedrības veselību. Aicinām iepazīties ar aktuālajiem ierobežojumiem, kas stājas spēkā no 7. aprīļa.
Iespējami gājēju kustības traucējumi autoceļa A7 krustojumā ar Baložu ielu
Saistībā ar plānoto autoceļa A7 "Rīga – Bauska – Lietuvas robeža" ceļa klātnes paplašināšanu un Ķekavas apvedceļa izbūvi, notiks ģeotehniskās izpētes darbu veikšana uz autoceļa A7. Šie darbi var radīt gājēju kustības traucējumus uz autoceļa 9,3 kilometrā, kas atrodas autoceļa A7 un Baložu ielas krustojumā.
Ķekavas novadā būs astoņi pašvaldību vēlēšanu iecirkņi
Ķekavas novada vēlēšanu komisija informē, ka vēlētājiem ir tiesības balsot tajā pašvaldībā, kur ir viņu reģistrētā dzīvesvieta 90 dienas pirms vēlēšanu dienas vai pašvaldībā, kur viņiem pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums. Varēs balsot jebkurā savas pašvaldības vēlēšanu iecirknī. Ķekavas novadā būs kopā būs 8 vēlēšanu iecirkņi
Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi Eiropas Klimata iniciatīvas projekta īstenošanu
Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi īstenot Eiropas Klimata Iniciatīvas (EUKI) programmas projekta “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivitātes jomā” aktivitātes.
Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākies būvdarbi Uzvaras prospektā
Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma no 6. aprīļa tiks atsākti darbi būvobjektā “Uzvaras prospekta pārbūve no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai Baložos, Ķekavas novadā”. Būvdarbu laikā satiksmes organizācijas shēmas netiek mainītas.
Tiks veikti teritorijas sakopšanas darbi Gaismas ielā, Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība turpina teritoriju sakopšanas darbus, radot sakoptu un vizuāli pievilcīgu vidi novada iedzīvotājiem. Lai atbrīvotu Ķekavas vidusskolai blakus esošo teritoriju no vidi degradējošas ēkas, aprīlī tiks nojauktas tur esošās kūts drupas.
Iedzīvotājus aicina jau tagad pieteikties vakcīnai pret Covid-19 vietnē manvakcina.lv vai 8989
Tuvāko nedēļu laikā līdz maija sākumam Latvijā gaidāmas vairāk nekā 236 000 vakcīnu piegādes. Lai plānotu operatīvu un ģeogrāfiski vienmērīgu vakcinācijas procesu visā Latvijas teritorijā, iedzīvotāji jau tagad aicināti pieteikties Covid-19 vakcīnai vietnē manavakcina.lv un pa tālruni 8989.
Kūlas dedzināšana ir aizliegta, sodāma un bīstama rīcība!
Iestājoties pavasarim, aktualizējas kūlas dedzināšanas problēma, kas, kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, šogad sākusies jau kādu laiku pirms astronomiskā pavasara – pirmais kūlas ugunsgrēks šogad reģistrēts 27.februārī. Kopumā 2021. gada sākumā valstī reģistrēti jau 19 kūlas ugunsgrēki.
Ja ciet no vardarbības vai jūties nomākts – vērsies pēc palīdzības!
Sociālajā dienestā ir novērots, ka Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, un ar tiem saistītā spiedze, ir kļuvusi gan par vardarbību veicinošu faktoru pret bērniem, gan arī ir iemesls nomāktībai un depresijai jauniešu vidū. Atgādinām, ka Ķekavas novadā ir pieejama palīdzība gan no Sociālā dienesta darbiniekiem, gan ārstiem speciālistiem, kuri var palīdzēt, sniedzot atbalstu šajā izaicinošajā laikā.
Piedalies Ķekavas novada akcijā “Iestādi koku”
Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Lielās Talkas dienā, 24. aprīlī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kura norisināsies jau otro gadu un kuras mērķis arī šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot daudzdzīvokļu māju pagalmus.
Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti būvdarbi Saulgriežu ielā, Baložos
Ķekavas novada pašvaldības attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti būvdarbi Baložos, Saulgriežu ielā, kur tuvākajā laikā tiks demontēts esošais apgaismojums, lai varētu izbūvēt ietvi un kabeļus jaunajam ielu apgaismojumam.
Izstrādāts koncepts modernas un ilgtspējīgas jaunas skolas tapšanai Katlakalnā
Ķekavas novada pašvaldība, analizējot pozitīvos dzimstības un iedzīvotāju pieauguma rādītājus, kā arī ilgtermiņa prognozes par izglītības pakalpojuma pieprasījumu, šobrīd ir izstrādājusi ideju un vizuālos risinājumus jaunas, mūsdienīgas, ilgtspējīgas un energoefektīvas skolas būvniecībai Ķekavas novada Katlakalnā.
Ķekavas novadu rotā Lieldienu dekorācijas
Gaidot pavasara skaistākos svētkus, Lieldienas, Ķekavas novads ir izrotāts ar krāsainām tematiskajām dekorācijām, lai radītu svētku noskaņas iedzīvotājiem un viesiem. Tagad novadā būs iespēja sastapt gan Lieldienu zaķus un krāšņi krāsotas olas, gan arī ieraudzīt kokos pavasara putniņus.
Arhīvs
  Drukāt