Aicina tiešsaistē piedalīties Ķekavas novada hakatona infostundā
Ķekavas novada hakatons “Ideju skrejceļš” norisināsies 6. un 7. augustā, sniedzot iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem radīt jaunas iniciatīvas un idejas, kas palīdzētu novadu veidot kā pievilcīgu vietu, kur dzīvot, strādāt, īstenot uzņēmējdarbību, attīstīties un atpūsties. Lai informētu iedzīvotājus par pasākuma norisi un pieteikšanos, 27. augustā norisināsies Ķekavas novada hakatona infostunda.
Aicina pieteikt iedvesmas stāstus Latvijas Lepnuma goda titula un balvas saņemšanai
Šī gada nogalē norisināsies 18. “Latvijas Lepnuma” balvu pasniegšanas un godināšanas ceremonija. Balvas saņemšanai mediju grupa “TV3 Group” aicina pieteikt ievdvesmojošus stāstus no visas Latvijas! Ja jūsu novadā, ģimenē, kaimiņos dzīvo stāsti par līdzcilvēkiem, kuri ar pašaizliedzīgu, nesavtīgu rīcību un iedvesmojošu darbu ir padarījuši Latviju labāku, veicinot pozitīvas pārmaiņas, vairojot iejūtību, uzlabojot cilvēku savstarpējās attiecības un sabiedrisko domu, pastāstiet mums par tiem!
No 1. augusta izmaiņas autobusu kustību sarakstos
No 2021. gada 1. augusta gaidāmas būtiskas izmaiņas 11 Pierīgas maršrutos savienojumā ar Ķekavu, Medemciemu, Jaunmārupi, Baldoni, Ādažiem, Gaismām, Sloku, Spuņupi un Mežsētām. Tās veiktas, rūpīgi izvērtējot pasažieru skaitu atsevišķos reisos, un ierobežotā finansējuma dēļ tika lemts pārvadājumus neveikt tajos reisos, kur pasažieru praktiski nav.
Ķekavas novada domes pārstāvji apmeklē multifunkcionālo sociālo pakalpojumu centru ‘’Senrīga’’
Ķekavas novada domes vadība un sociālās jomas speciālisti šodien, 23.jūlijā, apmeklēja jauno biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” multifunkcionālo sociālo pakalpojumu centru “Senrīga”. Pašvaldības pārstāvji tikās ar biedrības "Latvijas Samariešu apvienība" direktoru Andri Bērziņu, lai iepazītu projekta realizācijas gaitā gūto pieredzi, kas būs noderīga arī Ķekavas novadā, īstenojot sociālo pakalpojumu projektus.
Arī jūlijā Ķekavas novadā notiek grants ceļu atputekļošana
No 22.jūlija Ķekavas novadā notiek kārtējā grants ceļu virsējās kārtas noklāšanu ar putekļu absorbējošu materiālu.
Jauniestādītajiem kokiem uzstādīs laistīšanas maisus
Lai jauniestādītajiem kokiem palīdzētu pārciest karsto laiku, ir plānots pie to stumbriem uzstādīt lēnas caurlaidības ūdens somas jeb laistīšanas maisus.
Ministriju, pašvaldību līmenī spriež par ieceri uzbūvēt bērnu paliatīvās aprūpes centru “Sapņu tilti”
16.jūlijā Ķekavas novada vadība tikās ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības, Saeimas, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Veselības ministrijas un Labklājības ministrijas pārstāvjiem, tostarp ministru Gati Eglīti, lai parrunātu kā, kopīgi sadarbojoties, īstenot ieceri par bērnu paliatīvās aprūpes centru “Sapņu tilti”.
Notiek Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvniecības darbi
Kopš maija beigām norisinās Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvniecības darbi – kā pirmie ir paveikti būvlaukuma sagatavošanas darbi, savukārt šobrīd norisinās kanalizācijas un ūdensapgādes izbūves darbi. Visus būvdarbus plānots pabeigt līdz 2022. gada februārim.
No 22. jūlija Ķekavas baseins atvērts publiskam apmeklējumam
No 22.jūlija, ņemot vērā Ministru kabineta pieņemtos noteikumus, pēc izmainīta grafika un iekšējās kārtības noteikumiem, apmeklējumam pēc iepriekšēja pieraksta tiek atvērts Ķekavas vidusskolas Sporta Kompleksa lielais un mazais baseins.
Ķekavā pasniedz Pateicības rakstus barikāžu dalībniekiem
Trešdien, 21.jūlijā, Ķekavas kultūras namā 16 Ķekavas novada iedzīvotājiem tika pasniegti Pateicības raksti par dalību 1991. gada barikādēs.
AS “Putnu fabrika Ķekava” paziņojums
AS “Putnu fabrika Ķekava” informē, ka ņemot vērā īpaši karstos laika apstākļus šovasar, krasās temperatūras izmaiņas dienas un nakts stundās, kā arī bezvēju situāciju diennakts tumšajā laikā, var rasties nelabvēlīgi apstākļi dažādu smaku izplatībai. Bezvēja apstākļos pat neliels smakas apjoms var izplatīties lielā attālumā.
Saņemti ūdens analīžu rezultāti: visās atpūtas vietās, izņemot peldvietu pretī Nāves salai, peldēties var droši
Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi SIA "Vides audits" laboratorijas rezultātus par ūdens kvalitāti populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens. Analīzēs konstatēts, ka Daugavā pretī Nāves salai sastopamas aļģes, savukārt citās peldvietās ūdens ir tīrs un peldēšaiani drošs.
Pirmajā pusgadā piešķirti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi vairāk kā 100 tūkstošu eiro apmērā
Ķekavas novada pašvaldība 2021. gada pirmajos sešos mēnešos piešķīrusi nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus vairāk kā 100 tūkstošu eiro apmērā. Gandrīz puse no atvieglojumu kopējās summas jeb 40 tūkstoši piešķirti novada daudzbērnu ģimenēm.
Kapusvētki Baldonē 2021. gadā
Kapu svētki ir īpaša svētku tradīcija Latvijas kapsētās jūlijā un augustā, lai dzimtas lokā atcerētos savus aizgājējus. Aicinām iepazīties ar kapusvētku norises datumiem 2021. gadā Baldones pilsētā un Baldones pagastā.
Baldones teritorijā uz asfalta segumiem konstatēti izsvīdumi
Ekstremāli karsto laikapstākļu ietekmē uz asfalta segumiem Baldones pilsētas un pagasta teritorijā ir konstatēti izsvīdumi. Šobrīd pilsētas un ceļu uzturēšanas dienests veic apsekošanu, lai izsvīdumu vietas nokaisītu ar smiltīm.
Mežos visā Latvijā ir augsta ugunsbīstamība
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka mežos visā Latvijā ir augsta ugunsbīstamība. Ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem.
Ceļu satiksmes izmaiņas Baldonē
Lai novērstu avārijas situāciju Baldonē, kas radusies ūdensvada plīsuma rezultātā, šobrīd notiek remontdarbi un ir ceļu satiksmes izmaiņas Daugavas ielā.
Ķekavas novada kolektīvi piedalīsies skolēnu dziesmu un deju svētku notikumā ‘’Saulesvija’’
Neierastā formātā šogad norisinās pandēmijas dēļ atceltie XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuri notiks bez lieluzvedumiem, bet ar mazākiem pasākumiem un digitāliem risinājumiem. Pirmajā svētku pasākumā „Saulesvija”, kas norisināsies jūlijā divu nedēļu garumā visās Latvijas pašvaldībās, piedalīsies arī Ķekavas novada kolektīvi.
Baldones bāriņtiesa šobrīd turpina darbu tāpat kā līdz šim
Kopš Baldones novada pievienošanās Ķekavas novadam, Baldones bāriņtiesa saņem iedzīvotāju jautājumus par tālāko iestādes darbību jaunajā novadā. Šobrīd iestādes darbībā izmaiņu nav un darbs turpinās kā ierasts.
Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus pēc administratīvi teritoriālās reformas precizēt adreses
Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Latvijas Pasta darbībā izmaiņas nav paredzamas – sūtījumi tiks piegādāti atbilstoši patlaban spēkā esošajām adrešu indeksu teritorijām tāpat kā līdz šim. Savukārt klientiem, norādot saņēmēja adresi, vienīgās izmaiņas būs novadu nosaukumos vietās, kur notikusi to apvienošana.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jūlija numurs
Otrdien, 13.jūlijā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par jaunievēlēto Ķekavas novada domi, bērnudārza “Ieviņa” jauno piebūvi, kā arī citām pašvaldības un iestāžu aktualitātēm.
Aicina iedzīvotājus pieteikties pirmajam Ķekavas novada hakatonam ‘’Ideju skrejceļš’’
Hakatons “Ideju skrejceļš” norisināsies 6. un 7. augustā, sniedzot iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem radīt jaunas iniciatīvas un idejas, kas palīdzētu novadu veidot kā pievilcīgu vietu, kur dzīvot, strādāt, īstenot uzņēmējdarbību, attīstīties un atpūsties.
Daugavā, Daugmales teritorijā aizdomas par zilaļģu izplatību
Daugmalē - Daugavā pretī Nāves salai pašvaldības speciālisti vizuāli konstatējuši koši zaļas aļģes, kas atgādina cilvēka veselībai kaitīgās zilaļģes.
Aicinām izmantot atkritumu šķirošanas iespējas Ķekavas novadā
Pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt būt atbildīgiem un izmantot atkritumu sķirošanas iespējas – bez maksas nodot dalīto atkritumu savākšanas laukumā "Gurnicas”, novietot šķirošanas konteinerus pie privātmājām, bet daudzdīvokļu māju iemītniekiem atkritumu izmešanai izvēlēties plastmasai, papīram, stiklam un metālam īpaši paredzētos konteinerus.
Atvērta projektu pieteikumu iesniegšana Aktīvo iedzīvotāju fonda Stratēģisko projektu konkursā
Līdz 2021. gada 6. septembra plkst. 14.00 Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas ir aicinātas iesniegt projektus otrajā Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) Stratēģisko projektu konkursā programmās Demokrātijas kultūra un Cilvēktiesības.
Ķekavas avota ūdens kvalitāte ir teicama
Pēc Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pasūtījuma 22.jūnijā SIA “Vides audits” laboratorija veikusi ūdens analīzes iedzīvotāju iemīļotajā Ķekavas avotā, kas atrodas Ķekavas centrā pie autoceļa A7. Analīzes apliecina, ka ūdens kvalitāte ir teicama, tomēr aicinām iedzīvotājus to lietot pārtikā tikai pēc novārīšanas.
Turpmāk vakcināciju pret Covid-19 būs iespējams veikt arī Valdlaučos
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka sestdien, 10.jūlijā būs noslēdzošā vakcinācijas diena vakcinācijas punktā Ķekavā. Turpmāk vakcinēties katru pirmdienu, trešdienu un piektdienu varēs Valdlaučos, Atpūtas ielā 5.
Pieteikties projektam Ķekavas novada ģimeņu stiprināšanai un izaugsmes veicināšanai - līdz 3. augustam
Biedrība “Tici sev” sadarbībā ar biedrību “Urbāna fonds izglītībai un zinātnei” uzsāk projekta realizāciju ģimeņu stiprināšanai un izaugsmes veicināšanai, kura ietvaros aicina pieteikties ģimenes dalībai interaktīvā pasākumu ciklā.
Ķekavas novads gatavojas pirmajam ideju hakatonam
URBACT programmas projekta “Cites4CSR” ietvaros Ķekavas novads gatavojas savam pirmajam hakatonam “Ideju skrejceļš” par zaļu un drošu mobilitāti, kas notiks 6. un 7. augustā.
Baldones muzejā apskatāma porcelāna izstāde
Baldones muzejā līdz 31. jūlijam apskatāma krāšņa izstāde: baldonieša, Baldones vidusskolas skolēna Teo Ralfa Jēkabsona personīgās kolekcijas izstāde "Porcelāna trauki".
Ķekavas novada dome apstiprina jaunizveidotā Ķekavas novada simboliku
Stājoties spēkā Latvijas Administratīvi teritoriālajai reformai, jaunievēlētā Ķekavas novada dome 1.jūlijā apstiprinājusi noteikumus par Ķekavas novada simboliku, kas, tostarp, paredz arī turpmāk izmantot līdzšinējo apstiprināto Ķekavas novada ģerboni un zīmolu.
Jaunā Ķekavas novada dome stiprinās drošības un tiesiskuma jomu
Ķekavas novada dome 1. jūlijā apstiprināja jaunu Ķekavas novada pašvaldības nolikumu, paredzot vairākas izmaiņas, lai stiprinātu vienu no novada prioritātēm drošības un tiesiskuma jautājumos.
25.jūlijā – Vasaras tirgus Ķekavā
Atsākot tradicionālo svētdienas tirgu organizēšanu, 25.jūlijā, Ķekavā, Skolas ielā pie Doles Tautas nama no plkst. 8.00 līdz 15.00 norisināsies “Vasaras tirgus”. Tajā būs iespējams iegādāties visu preču grupu produktus, ne tikai amatnieku un mājražotāju izstrādājumus, bet arī rūpniecības preces.
Titurgas ezerā ūdens kvalitāte atkal ir laba un atļauts peldēties
Jaunākie ūdens paraugu testēšanas rezultāti liecina, ka Titurgas ezerā ūdens atbilst peldvietu ūdens kvalitātes rādītāju normām, līdz ar to ezerā atkal ir atļauts peldēties.
Darbu uzsāk jaunā Ķekavas novada dome; par domes priekšsēdētāju ievēlēts Juris Žilko
1.jūlijā darbu uzsāk jaunā Ķekavas novada dome 19 deputātu sastāvā, par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēts Juris Žilko.
Turpmāk Baldones novada aktualitātes uzzini Ķekavas novada informatīvajos kanālos
Lai pēc novadu apvienošanas rūpētos par to, ka visa jaunizveidotā Ķekavas novada aktualitātes būtu iedzīvotājiem ērti pieejamas un pārskatāmas, turpmāk arī par Baldones novada jaunumiem komunicēsim Ķekavas novada informatīvajos kanālos.
Ūdens padeves pārtraukums Valdlaučos
SIA "Ķekavas nami" informē, ka sakarā ar ūdensvada avāriju šodien, 1.jūlijā, Valdlaučos - SEB bankas apkārtnē, būs pārtraukta ūdens padeve.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Rozītes”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 17.jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr. 22 “Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Rozītes”, Daugmalē, Daugmales pagastā”.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Grifi”, Vimbukrogā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-1/2021
Ķekavas novada dome 2021.gada 17.jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr. 21. “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Grifi”, kadastra numurs 8070 008 2758, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-1/2021” (protokols Nr. 14.).
Paziņojums par detālplānojuma “Ķiršziedi” grozījumu apstiprināšanu Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2021.gada 17.jūnija sēdes lēmumu Nr.16. “Par detālplānojuma “Ķiršziedi” apstiprināšanu, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 14.) apstiprināti detālplānojuma “Ķiršziedi” grozījumi, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Asteru ielā 30, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2021.gada 17.jūnija sēdes lēmumu Nr.17. “Par detālplānojuma “Asteru ielā 30” apstiprināšanu, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 14.) apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Asteru ielā 30, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Akmeņkaļu ielā 13, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2021.gada 17.jūnija sēdes lēmumu Nr.20. “Par detālplānojuma “Akmeņkaļu 13” apstiprināšanu, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 14.) apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Akmeņkaļu ielā 13, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Uzvaras prospektā norit pēdējie labiekārtošanas darbi
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka Uzvaras prospektā ir pabeigti būvdarbi un šobrīd tiek sakārtotas būvniecības bāzes vietas, tiek veikti pēdējie labiekārtošanas darbi, kā arī notiks būvniecības teritorijas tīrīšana no smiltīm.
Noslēdzies projekta “PUMPURS” ietvaros organizētais jauniešu iniciatīvu projektu konkurss
2021. gada 21. maijā noslēdzās Eiropas savienības fondu programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa “Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus” projekta “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (“PUMPURS”) ietvaros organizētais jauniešu iniciatīvu konkurss.
Ķekavas novada pašvaldība: no 1.jūlija saziņa un pakalpojumu saņemšanas kārtība nemainās
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka no 1.jūlija pašvaldības pakalpojumus Ķekavā, Baldonē, Baložos un Daugmalē varēs saņemt tāpat kā līdz šim. Tāpat arī saziņai ar pašvaldību var izmantot līdzšinējos telefona numurus un e-pastus.
Donoru diena Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus palīdzēt līdzcilvēkiem un ziedot asinis Valsts asins donoru centra izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 6.jūlijā plkst. 10.00 - 13.00.
Ķekavā pirmsskolas izglītības iestādei “Ieviņa” uzbūvēta jauna piebūve
Ķekavā pirmsskolas izglītības iestādei “Ieviņa” ir uzbūvēta un atklāta jauna piebūve, kurā 1.septembrī bērnudārza gaitas uzsāks 144 bērni vecumā no 3 līdz 6 gadiem. Līdz ar to jaunajā mācību gadā bērnudārzs uzņems jau kopumā 450 bērnus.
Šonedēļ notiks Titurgas upes gultnes tīrīšanas darbi
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti informē, ka 29. un 30. jūnijā notiks Titurgas upes gultnes tīrīšanas darbi, savukārt, ceturtdien, 1.jūlijā paredzēta caurtekas nomaiņa.
Jaunievēlētie Ķekavas novada domes deputāti 1.jūlijā sanāks uz pirmo domes sēdi
Atbilstoši Pašvaldības domes vēlēšanu likumam Ķekavas novada Vēlēšanu komisija uzaicinājusi jaunievēlētos Ķekavas novada domes deputātus uz pirmo domes sēdi, kas notiks 1.jūlijā plkst. 11.00 Ķekavas kultūras namā.
Sadalītas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas 2020
Sestdien, 19.jūnijā tika sveikti “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2020” laureāti deviņās nominācijās. Nominācijā “Gada uzņēmējs” balvu saņēma kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmums SIA “SIA Pindstrup Latvia”.
Ūdens padeves pārtraukumi 29.jūnijā
Sakarā ar remontdarbiem, 29.jūnijā plānoti ūdens padeves pārtraukumi Ziedonī, Mākoņkalnā un Odukalnā.
Doles - Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca saņem pašvaldības līdzfinansējumu jumta nomaiņai
Izskatot iesniegumu par iztrūkstošā finansējuma piešķiršanu projektam “Doles - Ķekavas evaņģēliski luteriskās baznīcas jumta nomaiņa”, Ķekavas novada pašvaldība radusi iespēju finansiāli atbalstīt šo projektu, piešķirot nepieciešamo līdzfinansējumu vairāk kā 13 tūkstošu eiro apmērā.
Nāc un dalies ar savām idejām novada attīstībai sarunu pasākumā “Ideju skrejceļš”!
Sniedzot iespēju iedzīvotājiem aktīvi paust savu viedokli par idejām, ko un kā vajadzētu īstenot savā novadā, biedrības “Pierīgas partnerība” un “Partnerība Daugavkrasts” organizē trīs sarunu pasākumus.
Uzmanību! Ūdens analīžu rezultāti: Titurgas ezerā aizliegts peldēties; pārējās novada peldvietās drīkst (PAPILDINĀTA ar pēdējām 2 rindkopām)
Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi SIA "Vides audits" laboratorijas rezultātus par ūdens kvalitāti populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens.
Drošības nosacījumi atpūtā pie ūdens
Neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem. Gada siltākie mēneši ir laiks, kad notiek visvairāk nelaimes gadījumu pie un uz ūdens – pērn laika posmā no maija līdz septembrim izglābti 32 cilvēki, kuri bija nonākuši dažādās nelaimēs, izbaudot ūdens priekus, bet traģiski atpūta pie ūdens pērn beidzās 58 cilvēkiem, tai skaitā pieciem bērniem.
Aizvadīts pirmais mēnesis kopš Baložu bibliotēkā darbojas viedais grāmatu skapis
Kopš 17. maija pie Baložu pilsētas bibliotēkas, kas atrodas Skolas ielā 4, darbojas pirmais bibliotēku viedais grāmatu skapis Ķekavas novadā, kas ļauj ikvienam Baložu bibliotēkas lasītājam bezkontakta veidā ērti saņemt grāmatas ārpus bibliotēkas darba laika.
Izmaiņas pašvaldības autobusa maršrutā: PLAKANCIEMS - ĶEKAVA – PLAKANCIEMS
Sakarā ar Jāņu svētku brīvdienām, paredzētas izmaiņas pašvaldības autobusa maršrutā: PLAKANCIEMS - ĶEKAVA – PLAKANCIEMS.
SIA ‘’Ķekavas nami’’ iedzīvotājiem nodrošina vienu no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā
Neskatoties uz to, ka dabasgāzes cenas palielinās, kas iedzīvotājiem lielākajā daļā Latvijā nozīmē ikmēneša maksas pieaugumu rēķiniem, tomēr SIA ‘’Ķekavas nami’’, pateicoties pirms gada noslēgtajam līgumam par dabasgāzes iepirkuma cenām, kad ar 1. jūliju stāsies spēkā jaunie dabasgāzes pakalpojumu tarifi, spēs aizvien nodrošināt to, ka SIA "Ķekavas nami" klienti dabasgāzes cenu pieaugumu neizjutīs.
Ķekavas novada pašvaldība uzlabojusi savu Ilgtspējas indeksu līdz SUDRABA kategorijai
Ķekavas novada pašvaldība Ilgtspējas indeksā ieguvusi Sudraba kategoriju, tādējādi apliecinot savu mērķtiecīgu attīstību, kas balstās uz korporatīvās atbildības un ilgtspējības principu ieviešanu un īstenošanu pašvaldības darbā un pakalpojumu sniegšanā. Šogad šis ir augstākais rezultāts pašvaldību vidū. 2021. gada Ilgtspējas indeksā SUDRABA līmeni sasnieguši 15 uzņēmumi un organizācijas.
No 21. jūnija vienā maršruta Rīga–Bauska reisā tiks iekļautas papildu pieturas
Uzlabojot sabiedriskā transporta pieejamību, no 2021. gada 21. jūnija maršruta Nr.7480 Rīga–Bauska autobuss, kas no Bauskas autoostas katru dienu izbrauc plkst.15.40, apstāsies vairāk pieturās.
Latvijas Pasts atgādina par iespējām saņemt pasta pakalpojumus klienta dzīvesvietā Ķekavas novadā
Latvijas Pasts atgādina par iespējām saņemt pasta pakalpojumus klienta dzīvesvietā administratīvi teritoriālās reformas rezultātā izveidotā Ķekavas novadā. Jaunā novada Daugmales iedzīvotāji var pieteikties pasta pakalpojumiem savā dzīvesvietā un ērti sev izdevīgā laikā tos saņemt, iepriekš sazinoties ar Latvijas Pasta Klientu centru.
Jaunu ideju centra logos apskatāma fotoizstāde
Jaunu ideju centra logos apskatāma Ķekavas novada fotogrāfa Ulda Laganovska fotoizstāde, kurā apkopotas pēdējo mēnešu laikā tapušas fotogrāfijas, kas fotografētas dažādās Ķekavas novada vietās. Izstādē ir redzami gleznaini dabasskati, kas parāda mūsu novada skaisto dabu.
Igaunijas, Latvijas un Lietuvas prezidentu kopīgais paziņojums, pieminot 80. gadadienu kopš padomju varas organizētajām masu deportācijām
Šodien aprit tieši 80 gadu kopš dienas, kad Igauniju, Latviju un Lietuvu okupējušais padomju karaspēks īstenoja masu deportācijas.
Seminārā apmācīs, kā palīdzēt bez vecāku gādības palikušajiem bērniem iekļauties sabiedrībā
Šī gada 15.jūnijā Rīgas plānošanas reģions rīko apmācības “Kā palīdzēt bez vecāku gādības palikušajiem bērniem iekļauties sabiedrībā”. Semināru par saskarsmi ar ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem vadīs Ārija Martukāne, Profesionālo audžuģimeņu apvienība “Terēze”.
No 15.jūnija Covid-19 sertifikātu saņemt papīra formātā varēs arī pašvaldības klientu apkalpošanas centrā
No 1. jūnija ikvienam iedzīvotājam ir iespēja iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu.
Vakcinācija Ķekavā
Šajā nedēļas nogalē - 19.jūnijā un 20.jūnijā atvērts vakcinācijas punkts jaunajā Ķekavas vidusskolas korpusā.
Izstrādāts jaunveidojamā Ķekavas novada apvienošanas projekts
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Baldones novada pašvaldību ir izstrādājusi jaunveidojamā novada administratīvās struktūras apvienošanas projektu, kas 14. jūnijā, tika nosūtīts Valsts reģionālās attīstības aģentūrai, lai gan projekta sagatavošanas termiņš ir 1. jūlijs.
Tiks atjaunots segums autoceļam V7 Baloži-Plakanciems-Iecava
VSIA Latvijas Valsts ceļi ir izsludinājusi iepirkumu, kura ietvaros plānots veikt valsts vietējā autoceļa V7 Baloži-Plakanciems-Iecava posma km 1,000-19,463 seguma atjaunošanu.
Par Spānijas kailgliemeža izplatības ierobežošanu
Dabas aizsardzības pārvalde pēdējo gadu laikā saņem regulārus dažādu Latvijas pašvaldību iedzīvotāju ziņojumus un sūdzības par dabiskos biotopus, kultūraugus un mājdzīvnieku veselību apdraudošo Spānijas kailgliemezi Arion vulgaris.
Uzvaras prospektā pabeigta asfaltbetona seguma izbūve
Uzvaras prospektā šobrīd ir pabeigta asfaltbetona seguma izbūve un līdz jūnija beigām plānots pabeigt visus labiekārtošanas darbus.
11. un 12. jūnijā būs slēgti stāvlaukumi tirgu norises vietās Ķekavā
Saistībā ar 12. jūnija tirgiem Ķekavā būs slēgti stāvlaukumi pie Doles Tautas nama, Rīgas ielā 26, un daļa stāvlaukuma pie Ķekavas sākumskolas, Nākotnes ielā 1a.
Projektu atbalsta konkursā pašvaldības līdzfinansējumu gandrīz 12 tūkstošu eiro apmērā saņems 4 ieceres
Atbalstot iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība izsludināja fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu, kurā pašvaldības līdzfinansējumu projekta realizēšanai saņems 4 ieceres.
Vakcinācija Ķekavā
Šajā nedēļas nogalē - 12.jūnijā un 13.jūnijā atvērts vakcinācijas punkts jaunajā Ķekavas vidusskolas korpusā.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jūnija numurs
Otrdien, 8.jūnijā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par
Kāpņu remonts Ķekavas parkā
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē, ka trešdien, 9.jūnijā notiks kāpņu remonts Ķekavas parkā, ceļa posmā starp Gaismas ielu 19 k-6 un rotaļu laukumiņu!
Ķekavas novadā rudenī pirmoreiz bērnudārza gaitas uzsāks gandrīz 600 bērnu
2021./2022.mācību gadā Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs mācības uzsāks kopumā 1576 bērni, no tiem 980 bērni, kuri bērnudārzu apmeklēja iepriekš un 596 jauni audzēkņi, kuri savas bērnudārza gaitas uzsāks rudenī.
Darba laika izmaiņas jūnijā
Tuvojoties jūnija brīvdienām, Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām no 19. līdz 27.jūnijam.
Noslēgušās pašvaldību vēlēšanās, Ķekavas novada domē ievēlētas sešas partijas
Pašvaldību vēlēšanās 5. jūnijā Ķekavas novadā nobalsojuši 7666 jeb 35,92% iedzīvotāju no 21343 balsstiesīgajiem. Par derīgām aploksnēm atzītas 7665 aploksnes, bet kā derīgas zīmes - 7626.
Baložu vidusskolas jaunās piebūves būvniecības un sporta laukuma pārbūves laikā noteikti satiksmes ierobežojumi
Lai būvniecības laikā nodrošinātu būvmateriālu piegādi un būvtehnikas piekļuvi pie Baložu vidusskolas A.Stikuta ielā no 9.jūnija plānots ierobežot automašīnu apstāšanos un stāvēšanu, kā arī slēgt ielas posmu ar automašīnu stāvlaukumu.
Ķekavas novadā Daugmalē 4.-6. jūnijā notiks militārās mācības
Ķekavas novadā - Daugmales pagasta teritorijā gar Daugavas krastu - 4.-6. jūnijā norisināsies 17.Kaujas atbalsta bataljona karavīru un zemessargu mācības ar mērķi pilnveidot karavīru prasmes.
12. jūnijā notiks Pirmsjāņu tirgi Ķekavā
12. jūnijā Ķekavā notiks četri Pirmsjāņu tirgi. Iedzīvotāji un viesi aicināti no plkst. 10.00 līdz 15.00 iepirkties Metāla, Koka, Ūdens un Uguns tirgos.
Vakcinācijas tempa pieaugums un vasaras iestāšanās ļauj spert nākamo soli, mazinot Covid-19 ierobežošanas pasākumus
1.jūnijā, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, Ministru kabinets lēma rīkoties atbilstoši četru soļu plānam pakāpeniskai Covid-19 ierobežojošo pasākumu mazināšanai izglītībā, kultūrā, tirdzniecībā un atsevišķās citās jomās.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Svēteļi-2 un Vilgertiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 21.maijā pieņēmusi lēmumu Nr. 22 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Svēteļi-2” un “Vilgertiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 13).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Koraļļi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 21.maijā pieņēmusi lēmumu Nr. 23 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Koraļļi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 13).
Paziņojums par detālplānojuma “Lapmeži” grozījumu izstrādes uzsākšanu daļā - nekustamajā īpašumā “Lapmežu ielā 16”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 21.maijā pieņēmusi lēmumu Nr. 24 “Par detālplānojuma “Lapmeži” grozījumu izstrādes uzsākšanu daļā - nekustamajā īpašumā “Lapmežu ielā 16”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.” (protokols Nr. 13).
Aktuālie būvdarbi Ķekavas novadā
Ķekavas novads aug un attīstās. Aktīvu rosību var redzēt arī būvniecības jomā, jo šobrīd Ķekavas novada pašvaldība īsteno vairākus būvniecības projektus, kas saistīti gan ar ielu un izglītības iestāžu infrastruktūras attīstību, gan ar iekšpagalmu sakārtošanu.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Jaunkrūmiņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 21.maijā pieņēmusi lēmumu Nr. 25 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Jaunkrūmiņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 13).
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Ragāres”, kadastra numurs 8070 008 2263, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2021.gada 21.maija lēmumu Nr.26 “Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Ragāres”, kadastra numurs 8070 008 2263, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.13) uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam “Ragāres”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Satiksmes ierobežojumi Odukalnā
Sakarā ar remontdarbiem, trešdien, 2.jūnijā uz vienu dienu tiks slēgts Saules ielas un Niedru ielas krustojums Odukalnā.
Bērnu drošība vasarā: 5 jautājumi, kas jāpārrunā ar bērniem
Lai vasara būtu piedzīvojumiem bagāta un tiktu aizvadīta bez liekām rūpēm un raizēm, un sagaidot 1. jūniju, kad visā pasaulē tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina vecākus pārrunāt ar bērniem piecus jautājumus par drošību.
Uzmanību, sētā draudzīgs kaimiņš!
Pasākums zoom platformā, lai veidotu iedzīvotāju kopienu līderu "tīklu", iepazītos, sniegtu zināšanas ar ko sākt kopienas izveidi, veicinātu domu apmaiņu, iespēju sadarboties apdzīvoto vietu kopienu attīstībai Ķekavas, Baldones, Mārupes, Olaines un Babītes novados.
Slēpņu spēle “Spēka zīmes 2021”
Arī šogad Ķekavas novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja piedalīties slēpņu spēlē “Spēka zīmes 2021”, kas tiks atklāta 12. jūnijā. To rīko Ķekavas novada pašvaldība, sadarbojoties tūrisma, sporta un jaunatnes darbiniekiem. Spēle norisināsies no 12. jūnija līdz 22. augustam.
Informācija 2021./2022. mācību gada pirmklasnieku vecākiem
Izglītības, kultūras un sporta pārvalde informē- Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs uzņemto bērnu vecākiem uz vecāku norādīto e-pastu ir nosūtīts skolas sagatavots e-pasts ar iesnieguma veidlapu.
Ūdens padeves pārtraukums Ziedonī
SIA "Ķekavas nami" informē, ka sakarā ar ūdensvada avāriju šodien, 31. maijā, Ziedonī aptuveni līdz plkst. 17.00 būs pārtraukta ūdens padeve.
Sākts projekts iedzīvotāju iesaistei Rail Baltica mobilitātes veidošanā reģionos un Rīgā
Sākts iedvesmojošs projekts, lai izveidotu Rail Baltica pieturas punktu aprakstus Latvijā. Aicinām iedzīvotājus iesūtīt stāstus, kas raksturo vietas, kur nākotnē pieturēs Rail Baltica vilcieni. Projekta ietvarā atklājam no senatnes līdz mūsdienām izlolotus stāstus un aicinām iesaistīties līdzcilvēkus, lai stāstu krājumu papildinātu. Projekts plānots līdz pat gada beigām, pieejams: www.edzl.lv
Rehabilitācijas sniegšana bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem
Rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem ESF projekta ietvaros Ķekavas novadā turpinās ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Rehabilitācijas pakalpojumus sniedz tādi speciālisti, kā fizioterapeiti, psihologi, logopēdi, ergoterapeits, mākslas terapeits.
Vakcinētiem cilvēkiem jūnijā būs plašākas iespējas pulcēties
Ministru kabinets šodien, 27. maijā, atbalstīja vairākas izmaiņas, kas tostarp no 15. jūnija ļaus pulcēties vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem privātos pasākumos līdz 20 cilvēkiem. Vienlaikus cilvēkiem, kas nav vakcinējušies, drošības pasākumi tiks pakāpeniski mazināti atbilstoši iepriekš lemtajam un krītoties saslimstības līmenim.
Uzsāk Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvniecību
Ķekavas novada būvvalde izdarījusi atzīmi būvatļaujā par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi, līdz ar to 26. maijā būvnieks uzsāk Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvniecību. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2022. gada februārim.
Ķekavas parka estrādi rotās mākslinieces Elitas Patmalnieces mākslas darbi
Lai šajā vasarā novada iedzīvotājus iepriecinātu ar jaunu, krāsainu Ķekavas parka estrādes vizuālo izskatu, šobrīd notiek estrādes sakārtošanas darbi un jau jūnijā Ķekavā viesosies Latvijā pazīstamā māksliniece Elita Patmalniece.
Ķekavas novada pašvaldība arī šogad turpinās iekšpagalmu ielu asfaltēšanu
Ķekavas novada pašvaldība plāno ņemt valsts aizņēmumu 347 000 apmērā, lai arī 2021. gadā turpinātu pašvaldībai piederošo iekšpagalmu ielu sakārtošanu un asfaltēšanu visā novadā.
Arhīvs
  Drukāt