Reģionālā pašvaldības policija 2020.gadā saņēmusi vairāk kā 4,5 tūkstošus izsaukumu
Pagājušajā gadā Reģionālā pašvaldības policija (RPP) kopumā saņēmusi vairāk kā 4,5 tūkstošus izsaukumu, no kuriem liela daļa saistīti gan ar sadzīviskiem konfliktiem, gan arī ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu. Dubultojies iedzīvotāju sniegtais informācijas daudzums par likumpārkāpumiem, kas saņemts sociālajos tīklos, izmantojot policijas Facebook profilu.
No 29. līdz 31. janvārim tiks atcelti 42 reģionālo maršrutu reisi
Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita kritumu no piektdienas, 2021. gada 29. janvāra, līdz 31. janvārim tiks atcelti 42 reisi 20 maršrutos.
Nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas iespējas ārkārtējās situācijas laikā
Ķekavas novada pašvaldība vērš iedzīvotāju uzmanību, ka šobrīd, kad ārkārtējās situācijas dēļ klātienes apmeklējumam ir slēgti pašvaldības klientu apkalpošanas centri, nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) var apmaksāt tikai elektroniski vai, ja šādas iespējas nav, tad klātienē maksājumus var veikt jebkurā “Maxima” veikalā vai “Latvijas Pasta” nodaļā.
Katlakalnā izbūvēts jauns LED apgaismojums
Katlakalnā, visā Naudītes ielas garumā – no autoceļa A7 līdz Pļavniekkalna ielai,- izbūvēts jauns LED apgaismojums.
Aktuālās satiksmes organizācijas izmaiņas Gaismas ielā, Ķekavā
Lai veiktu moduļu konstrukciju montāžas darbus, objektā Ķekavā "PII Ieviņa moduļu tipa ēkas jaunbūve" paredzamas izmaiņas satiksmes organizācijā Gaismas ielā 19.
CVK izsludina pašvaldību vēlēšanas 5.jūnijā
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien, 2021. gada 21. janvārī, izsludināja 5. jūnija pašvaldības domes vēlēšanas, kas norisināsies sešās valstspilsētās un 35 novados. Savukārt Rīgas pašvaldībā vēlēšanas šogad nenotiks, jo dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, un tā turpinās strādāt līdz 2025. gada vēlēšanām.
No 22. līdz 24. janvārim tiks atcelti 40 reģionālo maršrutu reisi
Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita kritumu no piektdienas, 2021. gada 22. janvāra, līdz 24. janvārim tiks atcelti 40 reisi 19 maršrutos.
Turpinās bērnu reģistrācija uzņemšanai 1. klasē 2021./2022. mācību gadā
Šobrīd Ķekavas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs mācībām 1.klasē 2021./2022. mācību gadā ir reģistrēti 330 pieteikumi. Pieteikumu reģistrēšana nākamajam mācību gadam turpināsies līdz 2021. gada 30. aprīlim.
Ķekavas novada pašvaldība saņem Valsts kontroles atzinīgu vērtējumu par atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā
Pagājušajā gadā Ķekavas novada pašvaldība izmaksājusi gan jau ierastos pabalstus, gan saistībā ar ārkārtējo situāciju papildus iedzīvotāju atbalstam izmaksāti arī krīzes pabalsti vairāk kā 16 tūkstošu eiro apmērā. Kā norāda Valsts kontroles ziņojums, tas ir astotais būtiskākais izlietoto līdzekļu apmērs no visām pašvaldībām.
Noskaidroti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji
Ziemassvētku rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020” tiek rīkots jau ceturto reizi un šoreiz tajā ir bijis vislielākais dalībnieku skaits – tika saņemti 35 pieteikumi. Konkursa žūrija ir izvēlējusies desmit konkursa laureātus, kuru rotājumu kompozīcijas bijušas gan krāšņas, gan labi pieejamas apskatei novada iedzīvotājiem, tāpat noskaidrota arī iedzīvotāju simpātija.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" janvāra numurs
Otrdien, 19.janvārī iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ziemassvētku rotājumu konkursa "Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020" uzvarētājiem, nozīmīgākajiem notikumiem un paveiktajiem darbiem 2020.gadā, kā arī šī gada aktuālajiem projektiem.
Ķekavas novada kultūras un bibliotēku jaunumus turpmāk uzzini ‘’Ķekavas novads Kultūra’’ Facebook lapā
Lai iedzīvotājiem sociālajos medijos padarītu vieglāk pieejamu un pārskatāmu informāciju par kultūras un bibliotēku jaunumiem Ķekavas novadā, turpmāk, no 1. februāra, visas ziņas par novada kultūras un bibliotēku dzīvi tiks publicētas vienkopus Facebook lapā ‘’Ķekavas novads Kultūra’’.
Būvniecības apjomi Ķekavas novadā turpinājuši augt arī 2020.gadā
Ķekavas novada Būvvaldē 2020.gadā audzis saņemto būvprojektu skaits - aktīvi turpinājusies gan privātmāju celtniecība, gan inženiertīklu pārbūves projekti, kā arī iesniegts liels skaits Ķekavas novada pašvaldības būvniecības ieceru ar mērķi sakārtot teritorijas un uzlabot infrastruktūru novadā.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Ķekavā, Gaismas ielā 19 pie korpusa 3
Lai smagā automašīna varētu droši izvest atkritumus, Gaismas ielā 19 pie korpusa 3 tiks izvietota ceļa zīme “Apstāties aizliegts”, kas būs spēkā darba dienās no plkst 5.00 līdz 17.00.
Aktuālā informācijas automašīnu īpašniekiem
Lai nodrošinātu ielas braucamās daļas, autostāvvietu un pagalmu tīrīšanu no sniega, aicinām automašīnu īpašniekus iepazīties ar aktuālo informāciju un transportlīdzekļu novietošanas ierobežojumiem.
Iespēja pieteikties uz medību tiesību nomu
Līdz 2021.gada 29. janvārim (ieskaitot) ir iespējams pieteikties uz medību tiesību nomu Ķekavas novada pašvaldības zemes gabalos “Firziķi” un “Puķumeldri”.
Ķekavas novada pašvaldība 2020.gadā piešķīrusi finansējumu novada sportistiem vairāk kā 154 000 eiro apmērā
Atbalstot Ķekavas novada sportistus, 2020. gadā pašvaldība piešķīrusi finansējumu novada individuālajiem sportistiem, sporta klubiem un biedrībām vairāk kā 154 000 eiro apmērā, informē Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra.
Ķekavas novadā pārceļ 2021. gada NĪN apmaksas termiņus
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju šodien, 14. janvārī, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē, tika nolemts pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa trīs 2021. gada apmaksas termiņus - no 31.marta uz 17.maiju, no 17.maija uz 15.jūliju, kā arī no 16.augusta uz 15.septembri.
No 15. līdz 17. janvārim tiks atcelti 40 reģionālo maršrutu reisi
Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita kritumu no piektdienas, 2020. gada 15. janvāra, līdz 17. janvārim tiks atcelti 40 reisi 19 maršrutos.
Sociālais dienests aicina nepieciešamības gadījumā saņemt psiholoģisko atbalstu
Šobrīd Covid-19 pandēmijas laikā, kad izjaukts ierastais dzīves ritms un jāievēro dažādi ierobežojumi, daudzi izjūt spriedzi, trauksmi, dusmas, bēdas vai nomāktību. Šādas emocijas ir dabiskas, tomēr, lai izvairītos no krīzes radītām sekām, psiholoģiska atbalsta konsultācija ir viena no efektīvākajām metodēm.
Turpinās projekta ieviešana Baložos
2020. gadā tika uzsākts un šogad turpinās darbs pie projekta īstenošanas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Baložu pilsētā. Projekts paredz divu ielu pārbūvi – Jaunatnes ielu un Uzvaras prospektu.
Uzsāk izstrādāt jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentus
Lai Ķekavas novada pašvaldība savās jaunajās administratīvajās robežās no 2021. gada 1.jūlija nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto funkciju un uzdevumu izpildes nepārtrauktību un pēctecību novada attīstībā, ir uzsākta Ķekavas novada Ilgtpējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam aktualizācija un jaunas Attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrāde.
2021. gada 5. jūnijā - pašvaldību vēlēšanas
Sestdien, 2021. gada 5. jūnijā Latvijā norisināsies kārtējās pašvaldību vēlēšanas. Atšķirībā no iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, šajās vēlēšanās būs ievērojami mazāks vietvaru un ievēlamo deputātu skaits. Administratīvi teritoriālā reforma, paredz, ka Latvijā būs 42 pašvaldības līdzšinējo 119 vietā, savukārt domēs ievēlējamo deputātu skaits samazināsies gandrīz uz pusi.
Ķekavas novada pašvaldība 2020. gadā izmaksājusi pabalstus gandrīz 400 tūkstošu eiro apmērā
Pagājušajā gadā pašvaldība izmaksājusi gan jau ierastos pabalstus, gan, saistībā ar ārkārtējo situāciju, papildus iedzīvotāju atbalstam, izmaksāti arī krīzes pabalsti. Kopumā Ķekavas novada pašvaldība 2020. gadā pabalstos izmaksājusi gandrīz 400 tūkstošus eiro.
Paziņojums par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Rūķi-1”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 17.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 18. “Par detālplānojuma “Rūķi-1” grozījumu izstrādes uzsākšanu Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 33.).
Paziņojums par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu detālplānojumā “Lejas Birznieki”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 17.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 19. “Par detālplānojuma “Lejas Birznieki” grozījumu izstrādes uzsākšanu Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 33.).
Par pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanu ziemā
Viena no pašvaldības funkcijām ir nodrošināt pašvaldībai piederošo ielu, ceļu un stāvlaukumu uzturēšanu, kas ietver arī brauktuvju attīrīšanu no sniega.
Pašvaldības pakalpojumus iedzīvotāji var saņemt attālināti
Īstenojot Covid-19 infekcijas izplatības novēršanas pasākumus un ievērojot valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Ķekavas novada pašvaldības pakalpojumus iedzīvotāji var saņemt attālināti.
Lasītāju apkalpošana Ķekavas novada bibliotēkās ārkārtējās situācijas laikā
No 12.janvāra Ķekavas novada bibliotēkas atsāks apkalpot lasītājus, tādēļ aicinām apmeklētājus iepazīties ar bibliotēkas apmeklējuma noteikumiem.
Pierīgas pašvaldību apvienība pārtop apvienībā “Rīgas metropole”
Pirmdien, 11. janvārī, sanākot Pierīgas pašvaldību apvienības biedru kopsapulcei tika pieņemti jauni organizācijas statūti. Turpmāk tā sauksies Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “RĪGAS METROPOLE” , tādejādi atspoguļojot apvienības jaunos mērķus un uzdevumus.
Atgādinām, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami
Kaut arī ir iestājušies ziemai atbilstoši laika apstākļi un steidzamies baudīt ziemas priekus, ir jābūt piesardzīgiem, jo ledus kārta joprojām daudzviet ir plāna un atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami. Aicinām arī vecākus pārrunāt ar saviem bērniem to, ka šobrīd uz ūdenstilpnēm atrasties nav ieteicams.
Realizējot projektu “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Ķekavas novada pašvaldībā”, pabeigti projektēšanas darbi
2019.gada nogalē pašvaldība noslēdza līgumu ar Centrālo finanšu līgumu aģentūru (CFLA) par projekta “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Ķekavas novada pašvaldībā”.
Ķekavas novada pašvaldība 2020. gadā ģimenēm izsniegusi 2733 brīvpusdienu pakas
Lai atbalstītu Ķekavas novadā dzīvojošās ģimenes, kuru bērniem ārkārtējās situācijas laikā mācību process norisinājās attālināti, Ķekavas novada pašvaldība 2020. gadā kopumā izsniegusi 2733 brīvpusdienu pakas. Šim mērķim izlietoti gandrīz 70 tūkstoši eiro.
Pagājušajā gadā piešķirti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi vairāk kā 100 tūkstošu eiro apmērā
Ķekavas novada pašvaldība 2020. gadā piešķīrusi nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus vairāk kā 100 tūkstošu eiro apmērā. Gandrīz 40 % no atvieglojumu kopējās summas jeb 38 tūkstoši piešķirti novada daudzbērnu ģimenēm.
Ķekavas novada Daugmales pagastā no 2021.gada 1.februāra maina apkalpojošo pasta nodaļu
Uzklausot Ķekavas novada Daugmales pagasta iedzīvotāju ieteikumus pasta pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai, no 2021.gada 1.februāra tiek mainīta šīs teritorijas iedzīvotājus apkalpojošā pasta nodaļa. Turpmāk šīs teritorijas adreses apkalpos Ķekavas pasta nodaļa, savukārt pasta indekss klientiem paliek nemainīgs – LV-2124.
Ķekavas novada pašvaldība vairāk kā 17 000 eiro apmērā izmaksājusi stipendijas vidusskolēniem
Jau sesto gadu pēc kārtas abās Ķekavas novada vidusskolās 10.-12. klašu audzēkņi par labām sekmēm saņem stipendijas 30 vai 50 eiro apmērā. Pavasara semestrī stipendiju saņēma 39 vidusskolēni, bet rudens semestrī skaits palielinājies līdz 48 vidusskolēniem.
Izstrādā Ķekavas un Baldones novadu pašvaldību apvienošanās projektu
Atbilstoši Administratīvi teritoriālai reformai no 2021. gada 1. jūlija jaunveidojamā Ķekavas novada teritorijā iekļausies arī Baldones novads, līdz ar to, lai nodrošinātu veiksmīgu abu pašvaldību apvienošanās projekta izstrādi, Ķekavas novada un Baldones novada pašvaldības uzsākušas kopīgu darbu, izveidojot vairākas darba grupas.
Veiks grunts izpēti zem projektētās Baložu vidusskolas piebūves
Saistībā ar Baložu vidusskolas jaunās piebūves un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi tiks veikti izpētes darbi gruntij zem projektētās ēkas. Šos izpētes darbus plānots veikt sākot ar 7. janvāri.
Piesaki nominantu Ķekavas novada sporta laureātam 2020
Pretendentu pieteikumus var iesniegt līdz 2021. gada 5. janvārim Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrā vai aizpildot anketu elektroniski.
Zelta kāzas svin Leiboviču ģimene no Ķekavas
Gada nogalē, 31. decembrī, Oļegs un Tamāra Leiboviči nosvinēja savu 50. kāzu jubileju. Apsveicam Zelta pāri un viņu ģimeni skaistajā dzīves notikumā!
Ķekavas novada pašvaldība izsaka pateicību ilggadējai Ķekavas Mākslas skolas direktorei darba gaitas noslēdzot
Šī gada nogalē savas darba gaitas noslēdz Ķekavas Mākslas skolas direktore Inga Zālīte-Cērūze, kura sniegusi lielu ieguldījumu gan mākslas skolas izveidē, gan tās pilveidošanā un paplašināšanā, veidojot mācību iestādi, kuras audzēkņi sasniedz panākumus gan valsts, gan pasaules mērogā.
Ziemassvētku rotājumu konkursā saņemti 35 pieteikumi
Ziemassvētku rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020” tiek rīkots jau ceturto reizi un šogad tajā ir vislielākais dalībnieku skaits – ir saņemti 35 pieteikumi.
Deinstitucionalizācijas projekta ietvaros jau 530 personas reģionā saņem sociālos pakalpojumus
Rīgas plānošanas reģionā, kurā ietilpst arī Ķekavas novada pašvaldība, tiek īstenots nozīmīgais deinstitucionalizācijas projekts. Atskatīsimies, kas tā ietvaros šogad paveikts un kādi tuvākie darbi vēl īstenojami.
Satiksmes izmaiņas Uzvaras prospektā
Lai veiktu inženierkomunikāciju izbūvi, laika posmā no 2021.gada 4.janvāra līdz 20. janvārim tiks slēgta satiksmes kustība Uzvaras prospektā, Baložos.
Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus rūpēties par savu mājokļu drošību
Reģionālā pašvaldības policija aicina iedzīvotājus gaidāmajās svētku brīvdienās parūpēties par sava mājokļa drošību. Policijas novērojumi liecina, ka zādzību skaits no mājokļiem palielinās rudens un ziemas mēnešos, kad iestājies tumšais laiks un arī gada nogales svētku laikā, kad iedzīvotāji mājokli atstāj nepieskatītu vai vienkārši kļūst neuzmanīgāki.
Tiks uzsākti veloceliņa izbūves darbi gar autoceļu V2
Šonedēļ tiks uzsākti darbi pie apvienotā gājēju un veloceliņa izbūves gar autoceļu V2 - no Mazās Rāmavas ielas Valdlaučos līdz Egļu ielai Katlakalnā.
Uzsāk Saules ielas pārbūvi Odukalnā
Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā būvnieks - SIA "Vianova- šonedēļ tiks uzsākti pirmie Saules ielas pārbūves darbi.
Odukalna ielas posmā izbūvēts jauns LED apgaismojums
Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi jaunu LED apgaismojumu Ķekavā, Odukalna ielas posmā, no Saules ielas līdz autoceļam A7. Vēsturiski biji izveidojusies situācija, ka blīvi apdzīvotajā Odukalna teritorijā tieši šis posms, kur ir intensīva gājēju un autotransporta plūsma, bija palicis bez apgaismojuma. Līdz ar minētajiem izbūves darbiem, šī problēma ir atrisināta.
Baložos, Miglas ielā, uzstādīts jauns LED apgaismojums
Lai pilnveidotu un modernizētu ielu infrastruktūru un rūpētos par satiksmes dalībnieku drošību, Ķekavas novada pašvaldība uzstādījusi jaunu LED apgaismojumu Baložos, Miglas ielā.
Samazina vecāku līdzfinansējumu Ķekavas novada profesionālās ievirzes skolās
Ķekavas novada dome 17. decembrī atbalstīja lēmumu samazināt vecāku līdzfinansējumu visu trīs Ķekavas novada profesionālās ievirzes izglītības iestāžu audzēkņiem sākot ar 2020. gada 1.decembri līdz ārkārtējās situācijas beigām.
Ķekavā diskutē par Rail Baltica projekta aktualitātēm
Novembra beigās Ķekavas novada pašvaldībā notika informatīvā sapulce, kurā kopā ar pārstāvjiem no Satiksmes ministrijas, AS “RB Rail, “Eiropas Dzelzceļa līnijas” un būvniecības uzņēmumu SIA “Olimps” pārrunāja aktuālos jautājumus par Rail Baltica projekta posmu “Vangaži-Salaspils-Misa”.
Izmaiņas pašvaldības darba laikā decembrī
Ķekavas novada pašvaldības darba laika izmaiņas svētku laikā.
Divu nedēļu laikā biedrība “Laiks Jauniešiem” sniegusi palīdzību 1521 grūtībās nonākušiem cilvēkiem
Jaunieši Rīgas pilsētā, Bauskas, Ķekavas un Iecavas novados organizē labdarības maratonu “Roku rokā”, sniedzot palīdzību grūtībās nonākušām ģimenēm, cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un vientuļajiem pensionāriem.
Apstiprināti jauni Covid-19 ierobežojumi no 21. decembra līdz 11. janvārim
Ceturtdien, 17. decembrī Ministru Kabinets lēma par papildus stingrākiem ierobežojumiem, kas stāsies spēkā no 21. decembra un šobrīd būs spēkā līdz 11. janvārim.
Ķekavas novada Sociālais dienests sniedz palīdzību vardarbībā cietušajiem un vardarbības veicējiem
Lai novērstu turpmāko vardarbību un palīdzētu gan vardarbībā cietušajiem pārvarēt psiholoģiskās traumas, gan vardarbības veicējiem rast izpratni par emocionālo un fizisko vardarbību, kā arī apgūt dusmu kontroles mehānismus, negatīvo emociju pārvēršanu pozitīvajās un nevardarbīgās audzināšanas niansēs, Sociālais dienests sekmīgi pielieto metodes, kas pagājušajā gadā izstrādātas kopā ar ekspertiem.
URBACT programmas projekta “Cities4CSR” aktualitātes
Programmas URBACT projekta “Cities4CSR” veiksmīgai īstenošanai Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi pastāvīgu vietējo rīcības grupu, kas tiks iesaistīta svarīgu projekta jautājumu izskatīšanai, ideju ģenerēšanai un aktivitāšu saskaņošanai.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" decembra numurs
Otrdien, 15.decembrī iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par ielu infrastruktūras uzlabojumiem novadā, atbalstu pedagogiem un iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā, kā arī cietiem aktuālajiem notikumiem. Šajā numurā arī plašas galerijas ar Ķekavas novada rotājumiem un Ķekavas vidusskolas jauno korpusu.
Ūdens padeves pārtraukums Saulgriežu ielā
Šī gada 16. decembrī sakarā ar maģistrālā ūdensvada remonta darbiem Saulgriežu ielā tiks pārtraukta ūdens apgāde klientiem Saulrgiežu ielā un pieguļošajās ielās, kā arī Kalnu ielā, Lapu ielā, Purva ielā un citās tuvumā esošajās ielās.
Bērnudārzā “Ieviņa” Ķekavā tiks nodrošinātas dežūrgrupas
No 15. decembra pirmsskolas izglītības iestāde “Ieviņa” Ķekavā atsāk darbu, nodrošinot dežūrgrupas tām ģimenēm, kurām šajā ārkārtējā situācijā dažādu apsvērumu dēļ nav iespējams bērnus pieskatīt mājās.
Divu nedēļu laikā biedrība “Laiks Jauniešiem” sniegusi palīdzību 1521 grūtībās nonākušiem cilvēkiem
Jaunieši Rīgas pilsētā, Bauskas, Ķekavas un Iecavas novados organizē labdarības maratonu “Roku rokā”, sniedzot palīdzību grūtībās nonākušām ģimenēm, cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un vientuļajiem pensionāriem. Palīdzība tiek sniegta par uzņēmumu un līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem un produktiem, sagatavojot pārtikas un nepārtikas paciņas, kā arī nepieciešamības gadījumā sniedzot palīdzību apģērbu jautājumā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Dzelzkaļi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2020.gada 3.decembra sēdes lēmumu Nr.15 “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Dzelzkaļi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Dzelzkaļi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Vecabras”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2020.gada 3.decembra sēdes lēmumu Nr.18 “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Vecabras”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Vecabras”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Arī 2020. gadā pašvaldība īpaši pievērsusi uzmanību degradēto teritoriju sakopšanai
Turpinot mērķtiecīgi pērn uzsākto darbu pie degradēto teritoriju sakopšanas Ķekavas novadā, arī 2020. gadā Ķekavas novada pašvaldība īpaši ir pievērsusi uzmanību pašvaldībai piederošo degradēto teritoriju sakopšanai.
Ķekavas novadā tiks atvērts ‘’Centrālās laboratorijas’’ Covid-19 testēšanas punkts
Reaģējot uz epidemioloģiskās situācijas izmaiņām un iedzīvotāju pieprasījumu, ‘’Centrālā laboratorija” paplašinājusi Covid-19 analīžu paraugu noņemšanas punktu skaitu Latvijā, izveidojot testēšanas vietu arī Ķekavas novadā, kas atrodas pie Ķekavas sporta kluba.
Lasītāju apkalpošana Ķekavas novada bibliotēkās ārkārtējās situācijas laikā
No 3. decembra Ķekavas novadā bibliotēkām pakalpojumu sniegšanā ir jāievēro stingrāki Covid-19 ierobežojumi. Bibliotēkas turpina apkalpot klātienē (izņemot Daugmales pagasta bibliotēku), ievērojot šādus noteikumus, kas ir spēkā līdz valstī noteiktās ārkārtējās situācijas beigām.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Svētkalni”, Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 3.decembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Svētkalni” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Puķkalni”, Jaunsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 3.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 10. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Puķkalni”, Jaunsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 32.).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Mežnoriņas”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 3.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 11. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Mežnoriņas”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 32.).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Taciņas”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Taciņas”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Donoru diena Ķekavā- 16.decembrī
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā palīdzēt līdzcilvēkiem un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 16. decembrī plkst. 10.00 - 13.00.
Satiksmes ierobežojumi Saulgriežu ielā, Baložos
Lai nomainītu caurteku, no 14. līdz 22.decembrim tiks slēgta autotransporta kustība Baložos - Saulgriežu ielā pie krustojuma ar Grāvju ielu.
Ķekavas vidusskolā nākamajā nedēļā mācības notiks tikai attālināti
Izvērtējot esošo situāciju, lai mazinātu Covid-19 izplatību, pieņemts lēmums nākamnedēļ, no 14. decembra, mācības Ķekavas novada lielākajā mācību iestādē, Ķekavas vidusskolā, organizēt tikai attālināti visiem skolēniem. Pārējās novada skolās 1.-4. klase turpinās mācīties klātienē.
Veiksmīgi startējot projektā, Reģionālā pašvaldības policija uzlabos tehnisko nodrošinājumu
Reģionālā pašvaldības policija veiksmīgi startējot Zemkopības ministrijas projektu konkursā, saņems finansiālu valsts atbalstu Valsts Zivju fonda izsludinātā projekta ietvaros, ar mērķi iegādāties tehnisko nodrošinājumu zivju resursu aizsardzības pasākumu īstenošanai.
Pašvaldības klientu apkalpošanas centrā Ķekavā nodrošina vides pieejamību
Turpinot pilnveidot klientu apkalpošanas standartus un nodrošinot vides pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība ir veikusi nepieciešamos pārbūves darbus pašvaldības klientu apkalpošanas centra vestibilā Ķekavā.
Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu 2021. gadā
Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Clean R" informē par izmaiņām pakalpojumu cenrādī, kas stāsies spēkā no 2021.gada 1.janvāra.
Piesakies Ziemassvētku rotājumu konkursam ‘’Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020’’
Jau ceturto gadu pēc kārtas Ķekavas novada pašvaldība rīko Ziemassvētku rotājumu konkursu “Uzmirdzi Ķekavas novadā”, kurā līdz 23. decembrim aicinām novada iedzīvotājus un vietējos uzņēmumus pieteikt Ziemassvētku tematikai atbilstoši izrotātus objektus – dzīvojamās mājas, daudzdzīvokļu māju balkonus, lodžijas un logus, uzņēmumu ēku fasādes, logus un skatlogus, kā arī Ziemassvētku egles.
Izsludina iepirkumu par A7 veloceliņa posma būvdarbiem
Turpinot darbu pie veloceliņu tīklu izveides, Ķekavas novada pašvaldība izsludinājusi iepirkumu apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa viena posma izbūvei Ķekavā – no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās.
Izbūvēta pieturvietas nojume pie Pļavniekkalna sākumskolas
Turpinot Ķekavas novada labiekārtošanas darbus, pašvaldība izbūvējusi pieturvietas nojumi ar biedrības ‘’Daugavas savienība’’ līdzfinansējumu projektam “Pieturvietas nojume pie Pļavniekkalna sākumskolas Katlakalnā”.
Seniori un pirmsskolas vecuma bērni saņems Ziemassvētku saldumu paciņas
Lai iepriecinātu Ķekavas novada seniorus un pirmsskolas vecuma bērnus, Ķekavas novada pašvaldība arī šogad dāvinās Ziemassvētku saldumu paciņas, tomēr jāņem vērā, ka saistībā ar ārkārtas situāciju, ir mainījusies paciņu saņemšanas kārtība. Kopumā sagādātas 2766 bērnu saldumu paciņas un 4100 pieaugušo salduma paciņas, kuru izdali organizē Sociālais dienests.
Ūdens padeves pārtraukums Titurgā
Sakarā ar ūdenssaimniecības būvdarbiem Baložos, Uzvaras prospektā, 10.decembrī, laika posmā no plkst. 9.00 līdz 13.00 paredzēts ūdens padeves pārtraukums atsevišķām dzīvojamajām mājām Titurgas ielā, Kr.Barona ielā, Zaļajā ielā, kā arī Uzvaras prospektā.
Baložos pabeigti Jaunatnes ielas izbūves darbi
Baložu pilsētā turpinās darbs pie projekta īstenošanas, kas paredz divu ielu pārbūvi – Jaunatnes ielu un Uzvaras prospektu. Šobrīd ir noslēgušies izbūves darbi Jaunatnes ielā. Projekta ietvaros Jaunatnes ielā ir izbūvēta iela ar asfalta segumu, gājēju ietve, ielas apgaismojums, ūdensvads un lietus ūdens novadīšanas sistēma.
Uzsākta Baložu vidusskolas piebūves projektēšana
Noslēdzot līgumu par Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi un būvniecību, šobrīd uzsākti projektēšanas darbi. Jau aizritējušas pirmās projektēšanas sapulces, kurās piedalās projektētāji – SIA “Belss” pārstāvji, Baložu vidusskolas direktore un pašvaldības speciālisti no Attīstības un būvniecības pārvaldes, kā arī Īpašumu pārvaldes.
Ķekavas novada pašvaldība Dimanta kāzās sveic Teninsonu ģimeni
Dimanta kāzu jubileju 3. decembrī svinēja Monika un Alberts Teninsoni, kuri laulībā kopā pavadījuši jau 60 skaistus gadus.
Ārkārtējās situācijas laikā Ķekavas novadā bērnudārzi iespēju robežās turpina strādāt
Apzinoties ģimeņu nepieciešamību pēc bērnudārza pakalpojumiem, arī ārkārtējās situācijas laikā Ķekavas novadā pirmsskolas izglītības iestādes turpina darbu iespēju robežās. Vienīgi šobrīd augstās saslimstības ar Covid-19 dēļ darbību līdz 14. decembrim pārtrauc bērnudārzs “Ieviņa” Ķekavā.
Sociālais dienests aicina – neesi vienaldzīgs pret vardarbību, palīdzība ir pieejama!
Sociālajā dienestā šajā laikā ir novērots, ka Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, un ar tiem saistītā spiedze, ir kļuvusi par vardarbību veicinošu faktoru. Cietušajiem ir pieejama palīdzība un arī līdzcilvēki ir aicināti nebūt vienaldzīgi.
Solidarizējoties ar iedzīvotājiem, Ķekavas novada deputāti “iesaldē” sev atalgojumu
Ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī un to, ka Covid-19 izplatība ir ekonomiski negatīvi ietekmējusi plašu iedzīvotāju daļu, lai izrādītu solidaritāti neskaidrajos ekonomiskajos apstākļos, Ķekavas novada dome šodien, 3. decembrī, nolēma nepiemērot ikgadējo indeksāciju 2021. gadā deputātu darba samaksai.
Pieņemts ārkārtējās situācijas pagarinājums līdz 11. janvārim, ieviešot stingrākus drošības pasākumus un ierobežojumus
Mērķtiecīgākai Covid-19 ierobežošanai un cīņai pret vīrusa radīto apdraudējumu Latvijas iedzīvotāju veselībai un dzīvībai, tiek ieviesti stingrāki un precīzāki drošības pasākumi līdz 11. janvārim. To mērķis ir visai sabiedrībai kopīgi radīt apstākļus, kuros vīruss nevar izplatīties. Tas nozīmē, ka 2020. gada nogalē jāsasparojas svētku laiku veltīt kopīgai, bet savrupai cīņai pret vīrusu. Papildu drošības pasākumiem būs pieejams atbalsts gan uzņēmējiem, gan strādājošajiem. Vienlaikus valdība konsekventi strādā pie vakcīnas pieejamības.
No 3. decembra Ķekavas novada bāriņtiesas pakalpojumi būs pieejami tikai attālināti
Ķekavas novada bāriņtiesa no 3.decembra pārtrauc veikt notariālos apliecinājumus un apmeklētāju pieņemšanu klātienē līdz ārkārtējās situācijas beigām saistībā ar stingrāku COVID 19 izplatības ierobežojumu noteikšanu.
Izmaiņas skolēnu autobusu kustībā no 3. decembra
Ņemot vērā valdības noteiktos jaunos Covid-19 ierobežojumus, no 3. decembra Ķekavas novadā būs izmaiņas skolēnu autobusu kustībā, lai tādējādi nodrošinātu prasību, kas paredz, ka pasažieru skaits nedrīkst pārsniegt 50% no transportlīdzekļa ietilpības.
Ieteikumi ģimenēm, kā rīkoties, ja vecāki saslimšanas ar Covid-19 dēļ nevar aprūpēt savus bērnus
Ķekavas novada bāriņtiesa un Sociālais dienests aicina tos vecākus, kuri smagas saslimšanas ar Covid-19 dēļ vairs nevar aprūpēt savus bērnus, nekavējoties sazināties ar šo iestāžu speciālistiem, lai saņemtu atbalstu un kopīgi rastu ģimenei un bērniem labāko risinājumu šajā krīzes situācijā.
Pedagogiem tiks piešķirtas naudas balvas par intensīvo darbu ārkārtējā situācijā
Atzinīgi novērtējot lielo ieguldījumu un intensīvo darbu gan klātienes, gan attālinātā mācību procesa nodrošināšanā, tiks piešķirs naudas balvas Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem, kā arī atbalsta un tehniskajam personālam.
Aicina mazos ražotājus pieteikties virtuālajam Ziemassvētku tirdziņam
Ķekavas novada mazie ražotāji ir aicināti piedalīties Rīgas plānošanas reģiona organizētajā virtuālajā Ziemassvētku tirdziņā, kā arī bezmaksas tiešsaistes seminārā un meistarklasē, kur būs iespēja apgūt jaunas iemaņas pārdošanā.
Ķekavas novadā stāsies spēkā stingrāki Covid-19 ierobežojumi
No 3.decembra Ķekavas novadā stāsies spēkā stingrāki Covid-19 ierobežojumi, ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra jaunākos rādītājus pašvaldībās. Papildus jau esošajiem ierobežojumiem Ķekavas novadā no ceturtdienas attālināti mācīsies arī 5.-6. klase, apmeklētājiem nebūs pieejamas kultūras iestādes un muzejs, izņemot bibliotēkās varēs saņemt grāmatas. Sporta nodarbības varēs notikt tikai brīvā dabā. Tāpat stingrāki ierobežojumi attieksies uz privātiem pasākumiem, tirdzniecības vietām un sabiedrisko transportu.
Informācija zvejniekiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina zvejniekus pieteikties rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2021.gadam atbilstoši 23.12.2014. MK noteikumiem Nr.796 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos", iesniedzot pašvaldībā iesniegumu līdz 2020.gada 18.decembrim.
Baložos un Odukalnā tiek uzstādīts jauns LED apgaismojums
Lai pilnveidotu un modernizētu ielu infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi jaunu LED apgaismojumu uzstādīšanu Baložos, Miglas ielā, kā arī specializēta, tieši gājēju pārējām domāta apgaismojuma izbūvi Baložos, Rīgas ielā, un noslēgusi līgumu par LED apgaismojuma uzstādīšanu Odukalnā, Odukalna ielā, posmā līdz A7 autoceļa robežai.
Zelta kāzu jubileju nosvin Hermaņu ģimene no Daugmales
Zelta kāzas, sestdien, 28. novembrī, atzīmēja Irēne un Kārlis Hermaņi, kuri kāzas svinēja jau pirms 50 gadiem. Par savu miera ostu un laimes salu viņi sauc savas mājas Daugmalē, kur saimnieko ar lielu mīlestību.
Uzsākti darbi izcelta krustojuma izbūvei Katlakalnā
Uzlabojot ceļu satiksmes dalībnieku, īpaši, gājēju, drošību un, ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, tiek uzsākti darbi izcelta krustojuma izbūvei Katlakalnā.
VUGD 30.novembrī veiks trauksmes sirēnu pārbaudi
Pirmdien, 30.novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi, iedarbinot tās uz trim minūtēm.
Īstenojot pašvaldības atbalstīto projektu, izbūvēts ielas bruģa segums Baložos, Lāču ielā
Biedrība “Lāču iela”, saņemot Ķekavas novada pašvaldības finansējumu, tajā skaitā finansējumu, kas piešķirts Ķekavas novada fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursa ietvaros ir izbūvējusi bruģa segumu daļai no Lāču ielas, tādējādi uzlabojot gan satiksmes drošību Baložu pilsētā, gan labiekārtojot apkārtējo vidi un paaugstinot tās kvalitāti.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2020.gada 12.novembra sēdes lēmumu Nr.12. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem “Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 31.) apstiprināts detālplānojums nekustamajiem īpašumiem “Ineši-1” un “Ineši-2”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Arhīvs
  Drukāt