Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Sniedziņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 8.septembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 13. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Sniedziņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 11/2021).
Naktī uz 28. septembri uz Rīgas apvedceļa aplī pie Rīgas HES īslaicīgi slēgs satiksmi
Uz Rīgas apvedceļa (Salaspils – Babīte) (A5) naktī uz 28. septembri no plkst. 22.00 līdz 5.00 slēgs satiksmi apļa ārējā kustības joslā un īslaicīgi slēgs satiksmi rotācijas aplim pievedošajos ceļos.
Ķekavas novadā paplašina nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus
Ķekavas novada pašvaldība ir izstrādājusi jaunus saistošos noteikumus par nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) un nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Ķekavas novadā. Šajos noteikumos ir paredzēts arī paaugstināt atvieglojumu apmēru vairākām iedzīvotāju grupām.
Ķekavas novada bāriņtiesu turpinās vadīt Sarma Trumpekoja
Ķekavas novada dome 22. septembrī par Ķekavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāju iecēla Sarmu Trumpekoju, kura pēc atklātā konkursa rezultātiem tika atzīta par vispiemērotāko kandidātu un ieguva visaugstāko rezultātu.
Apsekos Ķekavas novada teritoriju topogrāfisko karšu izveidei
Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras speciālisti līdz 2021. gada decembrim veiks topogrāfisko karšu mērogā 1:10000 sagatavošanu Ķekavas novadam, apsekojot novada teritoriju dabā. Lauka apsekošanas darbi var skart jebkuru vietu novada teritorijā.
Ķekavas novada dome atceļ izsniegto atļauju organizēt azartspēles Ķekavā
Ķekavas novada dome 23. septembrī atcēla izsniegto atļauju uzņēmumam organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28. Par pieņemto lēmumu pašvaldība informēs gan uzņēmumu, gan Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju.
Programmas “Erasmus+” jaunatnes partnerību projektu konkursā projektu īstenotājiem pieejami vairāk nekā 2 miljoni eiro
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra izsludina programmas “Erasmus+” otro partnerību sadarbībai 2021. gada projektu konkursu. Visi, kuri vēlas īstenot starptautiskus sadarbības projektus jaunatnes jomā, ir aicināti iesniegt projektu pieteikumus līdz 3. novembrim.
Pašvaldības līdzfinansētā skolēnu nodarbinātības projektā tika piedāvātas vairāk kā 250 vakances
Ķekavas novada pašvaldība, apkopojot pašvaldības līdzfinansēto skolēnu vasaras nodarbinātības projektu, informē, ka šogad gan skolēni, gan uzņēmēji bijuši aktīvi – kopumā piedāvājot vairāk kā 250 vakances visas vasaras garumā. Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansējusi 80 skolēnu vasaras darba vakances.
Aicinām pieteikties kandidātus darbam kādā no septiņām Ķekavas novada pašvaldības komisijām
Ķekavas novada dome aicina iedzīvotājus līdz 27. septembrim plkst. 17.00 pieteikt savu kandidatūru darbam kādā no septiņām komisijām.
Daugmales pamatskolā noslēdzies izglītojošs projekts jauniešiem “Pumpurs”
Daugmales pamatskolā 2021. gada jūlijā un augustā tika īstenots biedrības “IN-LAAT” organizētais piecu aktivitāšu projekts "I.am.I". Projekta mērķis - veicināt jauniešu personības izaugsmi, spēju un talantu apzināšanu, veiksmīgas personiskās dzīves veidošanu, jauniešu kompetenču pilnveidošanu, personīgo mērķu apzināšanu un sasniegšanu. Projekta uzdevums bija palielināt jauniešu motivāciju turpināt formālo izglītību un veicināt viņu aktīvu līdzdalību sabiedrības procesos.
Vakcinēto darbinieku skaits Ķekavas novada izglītības iestādēs
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvalde apkopojusi informāciju ar novada izglītības iestāžu darbinieku vakcinācijas datiem.
Eiropas Sporta nedēļa no 23.septembra līdz 1.oktobrim
Tuvojoties Eiropas Sporta nedēļai, kas norisināsies no 23.septembra – 1.oktobrim, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina ikvienu būt aktīvam un izmēģināt savus spēkus dažādās aktivitātēs.
Ķekavā taps labiekārtots dienas aprūpes centrs un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas vieta
Realizējot projektu “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Ķekavas novada pašvaldībā” (proj. Nr. 9.3.1.1/19/I/025), uzsākti būvniecības darbi.
Tiešsaistes sarunu cikla par vakcināciju pret Covid-19 turpinājumā – atbildes uz topošo un jauno māmiņu visbiežāk uzdotajiem jautājumiem
16. septembrī no plkst. 13:00 līdz 13:30 notiks tiešsaistes sarunu cikla par vakcināciju pret Covid-19 nākošā tiešraide.
Aicina paust viedokli par gaidāmajiem SIA “Getliņi EKO” sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifiem
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina pakalpojuma lietotājus paust viedokli par SIA “Getliņi EKO” iesniegto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu projektu.
Maruta O`Donnell gleznu personālizstāde "Ar mīlestību no Īrijas"
Sagaidot Baložu pilsētas kultūras nama 60.jubileju, māksliniece Maruta O`Donnell priecēs Baložu saimi ar savu gleznu personālizstādi "Ar mīlestību no Īrijas".
Atceļ izsniegto atļauju organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28
Ķekavas novada domes Attīstības komiteja šodien, 15. septembrī, nolēma atcelt izsniegto atļauju uzņēmumam organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28. Vēl par šo jautājumu deputāti lems Ķekavas novada domes sēdē.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" septembra numurs
Otrdien, 14.septembrī, iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām apskatīt foto reportāžu, kā Baldonē sagaidītis Rihards Snikus, iepazīties ar informāciju par jauno mācību gadu Ķekavas novadā, tāpat avīzē lasāma informācija par aktuālajiem ielu infrastruktūras darbiem.
Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam “Ķekavas novada Goda pilsonis” 2021
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus uz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” līdz šī gada 14. oktobrim.
Titurgā un Katlakalnā uzsāks iekšpagalmu ielu asfaltēšanas darbus
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka daudzdzīvokļu māju Ķekavā, Nākotnes ielā 6, 8, 10, 12 un 14 ir pabeigti iekšpagalma asfaltēšanas darbi.
Ķekavas Mākslas skola komplektē interešu izglītības grupas
Ķekavas Mākslas skola komplektē interešu izglītības grupas pirmsskolas vecuma bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem.
Mājas kafejnīcu dienas Ķekavas novadā
“Mājas kafejnīcu dienas” Ķekavas novadā “Radīts Latvijas sirdī!” norisināsies no 17.-19. septembrim un apmeklētājiem piedāvājumā būs dažādi ēdieni gan no novadnieku pūra lādes, gan radīti pavisam jauni.
18.septembrī - elektrosestdiena
Elektrosestdiena - bezmaksas iespēja nodot nolietotas elektroiekārtas pārstrādei “BN Kurši” tirdzniecības vietās.
Valsts valodas centrs aicina pieteikt uzņēmumus akcijai “Latviešu valodai draudzīga vide 2021”
Valsts valodas centrs aicina Latvijas novadu pašvaldības pieteikt Latvijā reģistrētus uzņēmumus ikgadējai akcijai “Latviešu valodai draudzīga vide”, lai popularizētu pozitīvu attieksmi pret valsts valodas lietojumu uzņēmējdarbības ikdienā.
Ķekavas Medema purvu rogainings 2021 - "Pilsētas leģendas"
25. septembrī, norisināsies lielākā Latvijas komandu orientēšanās sporta veida jeb rogaininga seriāla “Pilsētas leģendas” trešais posms – Medema purva rogainings, pirmo reizi rogaininga seriālam viesojoties arī Ķekavā.
Turpinās pieteikumu pieņemšana grantu programmai “(ie)dvesma”; jaunajiem uzņēmējiem pieejams atbalsts 80 000 eiro
Līdz 30.septembrim turpinās projektu pieņemšana grantu programmai “(ie)dvesma”, ko īsteno SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Siguldas un Ropažu novadiem ar mērķi veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā.
Piektdien iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi Rāmavā
Piektdien, 10.septembrī, laika posmā no plkst. 12.30 līdz 14.00, iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi Rāmavas teritorijā, kur tiks filmēts reklāmas rullītis vienam no lielākajiem pārtikas un ātrās aprites preču mazumtirgotājiem Latvijā.
Interešu izglītības iespējas Ķekavas novadā
Aicinām iepazīties ar apkopoto informāciju par interešu izglītības iespējām Ķekavas novadā.
Ķekavas novada dome aizliedz azartspēļu organizēšanu visā pašvaldības teritorijā
Ķekavas novada dome šodien pieņēmusi lēmumu aizliegt azartspēļu organizēšanu visā jaunajā Ķekavas novada teritorijā.
Aktualizē jautājumu par tauvas joslu ievērošanu Sausās Daugavas krastos
Ķekavas novada domes vadība otrdien, 7.septembrī, kopā ar Reģionālo pašvaldības policiju devās apsekot Sausās Daugavas krastus, lai novērtētu, kā zemes īpašnieki ievēro prasību par tauvas joslu un kādas ir ķekaviešu iespējas brīvi piekļūt publiskajiem ūdeņiem.
Ķekaviešiem tiek pasniegta Latvijas Valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” Goda zīme
3.septembrī, Ķekavas kultūras namā ierobežotā klātesošo personu lokā, izvērtējot viņu ieguldījumu ķekaviešiem tika pasniegta Latvijas Valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” Goda zīme.
Daugmalē noslēgušies gājēju pārejas pārbūves darbi
Augusta beigās noslēgušies gājēju pārejas pārbūves darbi Daugmalē valsts autoceļa P85 Rīgas HES - Jaunjelgava un Ciemata ceļa, Kompleksa ceļa krustojumā.
Mežinieki uz aktīvā iedzīvotāju rīcībā balstīta attīstības ceļa
Šajā gadā Mežinieku apkaimes kopienas darbīgie ļaudis pierādījuši to, ka, lai nodrošinātu virzību uz mērķi, galvenais ir vēlme rīkoties; realizētas daudzas idejas, kas devušas negaidīti labus rezultātus un izveidojušas labvēlīgu augsni tālākai ieceres – kļūt par īstu viedo ciemu, attīstībai.
Pašvaldības izglītības iestādes meklē 3 pedagogu palīgus – asistentus
Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādes meklē 3 pedagogu palīgus – asistentus darbam ar izglītojamajiem, kuriem ir nepieciešams pārvietošanās un pašaprūpes atbalsts.
25. septembrī notiks pārgājiens “Uz Baldoni pēc herbārija” un Pasaules Tūrisma dienas svinības!
Baldone un tās apkārtne cilvēkiem saistās ar garām pastaigām dabā, ar dažādiem augiem un sēnēm, senām priedēm un eglēm, kā arī pakalniem, kuru vidū pazīstamākais ir Riekstukalns. Svinēsim tūrisma dienu iepazīstot Baldones galveno rekreācijas resursu – boreālo mežu!
12. septembrī Baldonē tiks svinēta Tēva diena
Biedrība "Creative Minds for Culture" sadarbībā ar biedrību "Jaunatne smaidam", Baldones Jauniešu centru un Baldones Tūrisma informācijas punktu 12. septembrī plkst. 10.00 organizē Tēva dienu.
Slēgta satiksme Nākotnes ielas iekšpagalmā
Lai veiktu nepieciešamos iekšpagalma ielu sakārtošanas un asfaltēšanas darbus, no 6. līdz 12.septembrim, satiksmei būs slēgts iekšpagalms starp daudzdzīvokļu mājām Nākotnes ielā 6, 8, 10, 12 un 14.
Domes priekšsēdētājs piedalīsies starptautiskā projektā Portugālē
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un projektu vadītājs Māris Ozoliņš piedalīsies Eiropas Savienības programmas Eiropa pilsoņiem apakšprogrammas Town twinning ietvaros realizētā projektā “Strings that unite us through migration”, kas paredz savstarpēju sadarbību, informācijas apmaiņu ar labākās prakses piemēriem migrācijas problēmu risināšanā.
Šovakar tiešraidē varēs sekot līdzi Riharda Snikus sagaidīšanai Baldonē
Piektdienas vakarā, no plkst 23.00, Ķekavas novada Facebook lapā būs iespējams sekot līdzi paraolimpieša Riharda Snikus svinīgajai sagaidīšanai mājās Baldonē.
Zemessardzes 1. Rīgas brigāde piedalās militārajās mācībās “Namejs 2021”
Visā Latvijā notiks Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības “Namejs 2021”
Ķekavas novads piešķir 10 000 eiro paraolimpietim Rihardam Snikum un 3000 eiro viņa pirmajai trenerei
Novērtējot izcilo sniegumu Tokijas paraolimpiskajās spēlēs, Ķekavas novada dome 2.septembrī piešķīra 10 000 eiro naudas balvu pēc nodokļu nomaksas paraolimpietim, baldonietim Rihardam Snikum, kurš Tokijā izcīnīja divas paraolimpiskās sudraba godalgas paraiejādē.
Labklājības ministrs iepazīstas ar sociālo jomu Ķekavas novadā
Šodien, 2. septembrī, Ķekavas novadu apmeklēja labklājības ministrs Gatis Eglītis, lai klātienē pārrunātu sociālās aprūpes un sociālo pakalpojumu jautājumus, kā arī apspriestu nākotnes izaicinājumus sociālajā jomā.
Ķekavas novadā viesojas brīvprātīgo organizāciju pārstāvji no ārvalstīm
Noslēdzies programmas Eiropa pilsoņiem projektā ``ERAS – Eiropas alianse brīvprātīgo atbalstam`` pasākums Latvijā ``Brīvprātīgais darbs krīzes situācijā``. No 18.-20.augustam brīvprātīgo organizāciju pārstāvji no Slovēnijas, Serbijas, Lietuvas, Ungārijas, Ziemeļmaķedonijas klātienē un zoom vidē tikās, lai diskutētu par brīvprātīgā darba lomu un iespējām krīzes situācijā.
Peldētgribētājiem atvērts Daugmales peldbaseins
Sākot ar 2021. gada 1. septembri peldbaseinu, publiskā apmeklējuma laikā, varēs apmeklēt tikai uzrādot sadarbspējīgu sertifikātu (sertifikāts jāuzrāda no 12.g.v.). Līdz 12.g.v. baseina apmeklējums tikai kopā ar pavadošo personu (no 18.g.v.), kura uzrāda sadarbspējīgu sertifikātu.
Ceļvedis, audzinot pusaudzi (CAP) – vecākiem
Ķekavas novada pašvaldības iestāde "Sociālais dienests" darbinieka apmācību ietvaros aicina pievienoties CAP (Ceļvedis, audzinot pusaudzi - vecākiem) programmas kursa grupai.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Smildziņas-1”, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 4.augustā pieņēmusi lēmumu Nr.25. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Smildziņas-1”, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 7/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Govspēda” un “Jaundailes”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 4.augustā pieņēmusi lēmumu Nr.23. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Govspēda” un “Jaundailes”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 7/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Eltes” un “Dzērvēni”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 16. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Eltes” un “Dzērvēni”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 9/2021.).
No 1. septembra gaidāmas izmaiņas aptuveni 300 reģionālo maršrutu visā Latvijā
Ņemot vērā, ka pēc vasaras brīvlaika skolēniem atsāksies mācības klātienē, no 2021. gada 1. septembra gaidāmas izmaiņas aptuveni 300 reģionālo autobusu maršrutu visā Latvijā.
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Zāļu ielā 7, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-2/2021
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 15. “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Zāļu ielā 7, kadastra numurs 8070 007 0298, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-2/2021” (protokols Nr. 9/2021.).
Paziņojums par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Rāmavas ielā 33, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-3/2021
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 14. “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Rāmavas ielā 33, kadastra numurs 8070 007 0299, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-3/2021” (protokols Nr. 9/2021.).
Paziņojums par detālplānojuma projekta un vides pārskata nekustamajā īpašumā Rīgas ielā 59, Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 23 “Par detālplānojuma projekta un vides pārskata nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 59, Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu” (protokols Nr. 9/2021.).
Informatīvais ziņojums par Ķekavas novada Baložu pilsētas nekustamā īpašuma Rīgas ielā 59 (kadastra numurs 8007 002 1726) detālplānojuma apstiprināšanu
Ķekavas novada dome paziņo, ka 2021.gada 18.augusta domes sēdē (lēmums Nr.23, protokols Nr.9/2021) apstiprināts Ķekavas novada Baložu pilsētas nekustamā īpašuma Rīgas ielā 59 (kadastra numurs 8007 002 1726) detālplānojums un vides pārskats.
Paziņojums par detālplānojuma “Dārznieki” grozījumu apstiprināšanu Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2021.gada 18.augusta sēdes lēmumu Nr.18 “Par detālplānojuma “Dārznieki” grozījumu apstiprināšanu, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 9/2021.) apstiprināti detālplānojuma “Dārznieki” grozījumi, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
LIAA atbalstīs 262 biznesa idejas un 10 jaunos uzņēmumus
Šoruden Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pirmsinkubācijas programmā 262 jaunie biznesa ideju autori varēs uzsākt savas idejas, produkta vai pakalpojuma attīstīšanu kādā no 12 LIAA biznesa inkubatoriem.
Aizvadīts Ķekavas velobrauciens 2021
28. augustā noritēja Ķekavas velobrauciens 2021, garajā Isostar 45km izaicinājuma distancē 1. vietā ierindojās Ričards Vēvers un Santa Sanija Andrianova, savukārt Putnu fabrikas Ķekava 20km tautas distancē “Stiprie stilbiņi” 1. vietu ieguva Artūrs Ļipatņikovs un Loreta Vaisūna.
Paziņojums par sabiedrības līdzdalības iespējām Ķekavas novada sporta un aktīvās atpūtas attīstības koncepcijas 2021.-2027.gadam izstrādē
Ķekavas novada iedzīvotāji un organizācijas tiek aicināti līdzdarboties novada sporta un aktīvās atpūtas attīstības koncepcijas izstrādē.
Ķekavas novads ieņem piekto vietu vakcinācijas pret Covid-19 aktivitātes rādītājos
Gandrīz puse no Ķekavas novada iedzīvotājiem ir saņēmušu vismaz vienu vakcīnas devu pret Covid-19. Pēc Veselības ministrijas datiem, šobrīd kopumā vakcinējušies 46% Ķekavas novada iedzīvotāji, kamēr visā valstī šis rādītājs ir 41%. Ķekavas novads ieņem piekto vietu no visām pašvaldībām, kur ir visaugstākā vakcinācijas aktivitāte.
Iedzīvotāju aptauja par esošo azartspēļu zāles darbību Ķekavā
Ņemot vērā, ka Ķekavas novada domes Attīstības komiteja 2021. gada 25. augustā un Finanšu komiteja 2021. gada 26. augustā ir lēmusi par turpmāku azartspēļu organizēšanas aizliegumu Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība lūdz sniegt jūsu viedokli par to, vai jau esošajai spēļu zālei Rīgas ielā 28, Ķekavā ("Fēnikss") būtu jāturpina darboties? Ķekavas novada iedzīvotāji šajā jautājumā izteikt savu viedokli var līdz 2021. gada 3. septembrim, ieskaitot.
Ķekavas novada vadība ar satiksmes ministru Tāli Linkaiti apspriež “Rail Batic” projekta gaitu
Ceturtdien, 26. augustā, Ķekavā viesojās satiksmes ministrs Tālis Linkaits, AS “RB Rail” vadība, “Eiropas Dzelzceļu līnijas” un “Latvijas Valsts ceļi” vadošie speciālisti, lai tiktos ar Ķekavas novada vadību un kopā ar pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem apspriestu un prezentētu “Rail Baltic” projekta gaitu, plānus, diskutētu par problēmām un ieteikumiem.
Aicina pieteikties sociālās uzņēmējdarbības konkursam
Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija sadarbībā ar Luminor banku izsludina pieteikšanos sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursam "Tam labam būs augt 2021". Balvā būs iespēja saņemt 2000 eiro finansējumu sociālās biznesa idejas vai projekta realizēšanai.
Noslēgusies ikgadējā izglītības, kultūras un sporta darbinieku konference
Pirms mācību gada sākuma, 25. augustā, notika ikgadējā Ķekavas novada izglītības, kultūras un sporta darbinieku konference. Tās laikā tika apspriestas aktuālākās tēmas katrā nozarē un jomā, kā arī sveikti jaunie pedagogi.
Ķekavas novada teritorijā no 9. līdz 12. septembrim notiks militārās mācības
Ķekavas novada teritorijā no 9. līdz 12. septembrim norisināsies Latvijas Republikas Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu mācības ar mērķi pilnveidot zemessargu prasmes.
Ar plašu kultūras programmu un gaisa balonu festivālu nosvinēti Ķekavas novada svētki
No 20. līdz 22. augustam, Ķekavas novadā norisinājās novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, kuru ietvaros iedzīvotājus un viesus priecēja koncerti visām gaumēm – ‘’Pērkons’’, ‘’Audiokvartāls’’, ‘’Keksi’’, ‘’Zeļļi, akustisko ģitāru duets, īpašs ‘’The Sound Poets ‘’ laivu koncerts uz Daugavas un gaisa balonu festivāls.
Pašvaldība līdz gada beigām turpinās izmaksāt pabalstu Covid-19 krīzes skartajiem iedzīvotājiem
2021.gada 10. augustā stājās spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma pārejas noteikumos, kas nosaka, ka valsts līdz šī gada 31.decembrim turpinās finansēt 50% bet ne vairāk kā līdz 75 eiro no pabalsta, ko pašvaldība izmaksā COVID-19 krīzes skartajiem iedzīvotājiem, ja viņu ienākumi ir būtiski samazinājušies. Pašvaldība pabalstu izmaksu veiks līdz gada beigām.
Aicinām pieteikties kandidātus Ķekavas novada vēlēšanu komisijā
Atbilstoši Pašvaldības vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumam, Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina līdz 10.septembrim pieteikt vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātus.
Pašvaldība rīko nekustamā īpašuma izsoli
Ķekavas novada pašvaldība rīko elektronisko izsoli nekustamajam īpašumam Ozolu iela 8, Katlakalns, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, kadastra Nr. 8070 002 0297), kas sastāv zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 002 0297, platība 0,0610 ha.
Ķekavas velobrauciena laikā 28. augustā uz autoceļiem A7 un A5 būs ceļu satiksmes ierobežojumi
Ķekavas velobrauciena dienā - šo sestdien, 28. augustā, - paredzēti ceļu satiksmes ierobežojumi gan uz lielajiem valsts nozīmes ceļiem – A7 un A5, gan V9, P85 un P89 ceļu posmos, kā arī pašā Ķekavas centra apkaimē. Tāpēc aicinām gan autobraucējus, gan pasākuma viesus iepazīties laikus ar satiksmes ierobežojumiem, lai varētu saplānot pēc iespējas sev ērtāku pārvietošanās maršrutu, ņemot vērā šīs plānotās izmaiņas.
Ķekavas novada pašvaldība uzsāk iekšpagalmu ielu asfaltēšanas darbus
Ķekavas novada pašvaldība ar 24. augustu uzsāk pašvaldībai piederošo iekšpagalmu ielu sakārtošanu un asfaltēšanu visā novadā.
Aicinām pieteikties kandidātus Ķekavas novada pašvaldības Iepirkumu komisijā
Ķekavas novada dome aicina iedzīvotājus līdz 25. augustam plkst. 17.00 pieteikt savu kandidatūru darbam Iepirkumu komisijā.
Karstā ūdens pārtraukums vecajos Baložos
SIA “Baložu komunālā saimniecība” informē, ka, sakarā ar nepieciešamību veikt siltumtrases elementa remontu, no 25.augusta 3-5 dienas vecajos Baložos nebūs karstais ūdens.
Ķekavas novada domes vadība piedalās Latvijas Pašvaldību Savienības 31.kongresā
Šodien, 2021.gada 20.augustā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, priekšsēdētāja vietniece Agnese Geduševa un domes deputāte Karina Putniņa piedalījās Latvijas Pašvaldību Savienības 31.kongresā Salacgrīvā.
Ķekavas novada svētku laikā notiks izbraukuma vakcinācija pret Covid-19
Svētdien, 22.augustā, plkst. 9.00 - 14.00, Ķekavā pie Jaunu ideju centra notiks izbraukuma vakcinācija pret Covid-19.
Projekta ietvaros Ķekavā ieradīsies viesi no ārzemēm, lai diskutētu par brīvprātīgā darbā lomu
Piedaloties programmas Eiropa pilsoņiem projektā ``ERAS – Eiropas alianse brīvprātīgo atbalstam``, no 18.-20.augustam Ķekavā ierodas brīvprātīgie no Slovēnijas, Serbijas, Ziemeļmaķedonijas un Ungārijas, lai diskutētu par brīvprātīgā darba lomu un iespējām krīzes situācijā.
Ķekavas novada domes vadība tiekas ar Valsts policijas un Reģionālās pašvaldības policijas pārstāvjiem
Otrdien, 17.augustā, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, vietnieki Valts Variks un Gatis Līcis tikās ar Valsts policijas un Reģionālās pašvaldības policijas vadību, lai apspriestu esošo un turpmāko sadarbības modeli.
Noslēdzoties būvdarbiem un labiekārtošanas darbiem, Uzvaras prospekts nodots ekspluatācijā
Piektdien, 13.augustā, Ķekvas novada Būvvalde ir devusi atzinumu, kas apliecina, ka Baložu pilsētas Uzvaras prospekta pārbūves projekts ir noslēdzies un nodots ekspluatācijā.
Dižkūre – alternatīva izglītības iespēja NVO pārstāvjiem un kopienu līderiem
Apzinot, ka gan Mārupes, Olaines, gan Ķekavas novados nevalstisko organizāciju pārstāvjiem trūkst atbalsts to darbības kapacitātes stiprināšanai un cilvēkresursu pilnveidošanai, projekta „Kaimiņu sadarbība” ietvaros biedrības „Pierīgas Partnerība” un „Partnerība Daugavkrasts” jau 3.-4.septembrī (ar nakšņošanu) organizēs NVO pārstāvjiem un kopienu līderiem sevis izzinošu bezmaksas pasākumu “Dižkūre”.
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus 2021./2022. mācību gadam
Ķekavas Mākslas skola komplektē interešu izglītības grupas 2021./2022. mācību gadam bērniem vecumā no 7-8 gadiem.
Aicina uz iedzīvotāju domnīcām Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē
Ķekavas novada pašvaldība turpina darbu pie Ķekavas novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam aktualizācijas un jaunas Attīstības programmas 2021.-2027.gadam izstrādes. Tāpēc pašvaldība aicina iedzīvotājus un citus interesentus uz klātienes domnīcām, lai diskutētu par Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un Attīstības programmas projektiem vai projektu redakcijām.
Noslēgušies veloceliņa pirmā posma asfaltēšanas darbi
Ceturtdien, 12.augustā, noslēgušies Ķekavas veloceliņa pirmā posma izbūves un asfaltēšanas darbi 400 metru garumā gar autoceļu A7 - no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās.
Karstā ūdens pārtraukums Ķekavā
SIA “Ķekavas nami” informē, ka, sakarā ar katlumājas rekonstrukcijas darbiem, Ķekavā, Rīgas ielā 36, K-1, K-2, K-4, K-5 un K-6 no 16.augusta līdz 28.augustam nebūs karstais ūdens.
28. augustā notiks Ķekavas velobrauciens
Vasaras noslēgumā, 28. augustā, notiks trešais Ķekavas velobrauciens ar četrām dažādām distancēm, kur īsākā būs 400 metri un garākā - 45 kilometri.
Iedzīvotāji aktīvi turpina pieslēgt mājsaimniecības Loreķu teritorijā izbūvētajiem centralizētajiem ūdensvada un kanalizācijas tīkliem
Turpinās mājsaimniecību pieslēgšanās Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. Kārta” ietvaros
Ķekavas novada svētki tiks svinēti ar plašu kultūras programmu un gaisa balonu festivālu
No 20. līdz 22. augustam, Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, kuru ietvaros iedzīvotājus un viesus priecēs koncerti visām gaumēm – ‘’Pērkons’’, ‘’Audiokvartāls’’, ‘’Keksi’’, ‘’Zeļļi, akustisko ģitāru duets, īpašs ‘’The Sound Poets ‘’ laivu koncerts uz Daugavas un gaisa balonu festivāls.
Hakatonā “Ideju skrejceļš” pirmo vietu iegūst iecere par ģimenes centra “Azote” izveidi Ķekavas novadā
Veiksmīgi noslēdzies pirmais hakatons Ķekavas novadā “Ideju skrejceļš”, kura dalībniekiem – Ķekavas novada iedzīvotājiem bija iespēja attīstīt savas idejas un iniciatīvas, piedāvājot hakatona ietvaros izstrādātus ideju īstenošanas risinājumus, kas uzlabotu pilsētvides kvalitāti Ķekavas novada iedzīvotājiem.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" augusta numurs
Otrdien, 10.augustā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām apskatīt foto reportāžu, kā Ķekavā tika sagaidīti olimpieši, lasīt par gaidāmajām iedzīvotāju domnīcām Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī uzzināt par gaidāmajiem notikumiem Ķekavas novadā, tostarp novada svētkiem un ikgadējo velobraucienu!
Olimpiskie čempioni tiekas ar Ķekavas novada domes deputātiem
Šodien, 6. augustā, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un domes deputāti tikās ar olimpiskajiem čempioniem, ķekaviešiem Agni Čavaru un Nauri Miezi, kuri Tokijas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja Olimpisko zelta godalgu Latvijas 3x3 basketbola komandas sastāvā, kā arī ar viņu pirmo treneri Andri Eglīti.
Aicinām tiešraidē vērot Ķekavas novada hakatona atklāšanu un apbalvošanu
Šajā nedēļas nogalē tiks atklāts pirmais Ķekavas novada hakatons ‘’Ideju skrejceļš’. Pasākuma atklāšanu, kas notiks 6. augustā, un apbalvošanu, kas notiks 7. augustā, būs iespēja vērot tiešraidē Ķekavas novada Facebook lapā.
Ķekavas novada dome piešķir 10 000 eiro ķekaviešiem, 3x3 basketbolistiem Agnim Čavaram un Naurim Miezim, 5 000 eiro trenerim Andrim Eglītim
Izsakot pateicību par sportistu ieguldīto darbu un atbalstot viņu turpmāko sportisko izaugsmi, Ķekavas novada dome 4. augustā piešķīra ķekaviešiem Agnim Čavaram un Naurim Miezim, kuri Tokijas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja Olimpisko zelta godalgu Latvijas 3x3 basketbola komandas sastāvā, katram naudas balvu 10 000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas, savukārt viņu pirmajam trenerim Andrim Eglītim piešķirta naudas balva 5 000 eiro apmērā.
Černobiļas avārijas 35. gadadienā apbalvojumus saņem trīs ķekavieši
2021.gada 26.aprīlī apritēja 35 gadi kopš Černobiļā notika pasaulē lielākā atomelektrostacijas avārija. Atzīmējot šo gadadienu, Rīgas Ugunsdzēsības muzejā tika izveidota izstāde, kā arī pasniegti septiņi Latvijas savienības „Černobiļa” augstākie apbalvojumi, trīs no tiem saņēma arī Ķekavas novada iedzīvotāji.
Vakcinācijas loterijā varēs laimēt 100 000 eiro
Latvijā tiks rīkota Vakcinācijas loterija ar iespēju laimēt no 100 līdz pat 100 000 eiro. Pretendēt uz laimestiem varēs visi iedzīvotāji, kuri izlozes brīdī būs Latvijā vakcinēti pret Covid-19 vismaz ar vienu vakcīnas devu.
Līdz 4. augustam iespēja pieteikties Ķekavas novada hakatonam
Ķekavas novada hakatons ``Ideju skrejceļš`` ir iespēja Ķekavas novada iedzīvotājiem attīstīt savas idejas un iniciatīvas kopā ar domubiedriem un pieredzējušiem mentoriem, kuri sniegs vērtīgus padomus. Labāko ideju autori saņems balvas, savukārt idejas ar nākotnes potenciālu tiks virzītas turpmākai attīstībai un iekļautas Ķekavas novada attīstības rīcības plānā, kā arī saņems atbalsta finansējumu to realizēšanai.
Ķekavā norisinājies skolēnu dziesmu un deju svētku notikums ‘’Saulesvija’’
Neierastā formātā šogad norisinājās pandēmijas dēļ atceltie XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuri notika bez lieluzvedumiem, bet ar mazākiem pasākumiem un digitāliem risinājumiem. Pirmajā svētku pasākumā „Saulesvija”, kas norisinājās jūlijā divu nedēļu garumā visās Latvijas pašvaldībās, piedalījās arī Ķekavas novada kolektīvi.
Ķekavā no Tokijas olimpiskajām spēlēm sagaidīti novada olimpieši
Vakar, 30. jūlijā, no Tokijas olimpiskajām spēlēm Latvijā ieradās 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir divi ķekavieši - Agnis Čavars un Nauris Miezis. Svinīgo basketbolistu sagaidīšanu Ķekavas novada Facebook tiešraidē vēroja gandrīz divi tūkstoši cilvēku.
Aicina piedalīties ekskursijā “Ekspedīcija uz Nāves salu”
Šī gada 14. augustā Salaspils novads sadarbībā ar jauno apvienoto Ķekavas novadu organizēs starpnovadu pasākumu, tādējādi popularizējot ūdens tūrisma iespējas un Daugavas kā abu novadu robežupes izmantošanu ūdens tūrisma aktivitātēm abos novados.
Šovakar tiešraidē sagaidīsim mājās Ķekavas novada olimpiešus
Jau šovakar, 30. jūlijā, no Tokijas olimpiskajām spēlēm Latvijā ierodas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir divi ķekavieši - Agnis Čavars un Nauris Miezis. Ķekavas novads puišus šovakar gaidīs mājās, Ķekavā, un aicina arī visus pārējos sekot līdzi sagaidīšanai Ķekavas novada Facebook tiešraidē plkst. 19:30.
Latvijas 3x3 basketbolisti, kuru sastāvā ķekavieši Agnis Čavars un Nauris Miezis, Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnījuši zeltu
Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un divi ķekavieši - Agnis Čavars un Nauris Miezis, 28. jūlijā Tokijā kļuva par olimpiskajiem čempioniem.
Ķekavas novada teritorijā no 31. jūlija līdz 1. augustam notiks militārās mācības
Ķekavas novada teritorijā no 31. jūlija līdz 1. augustam norisināsies Zemessardzes Studentu kājnieku bataljona zemessargu mācības ar mērķi pilnveidot zemessargu prasmes.
Ķekavas novads gatavojas sagaidīt mājās olimpiskos čempionus Agni Čavaru un Nauri Miezi
Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir divi ķekavieši - Agnis Čavars un Nauris Miezis, kuri 28. jūlijā Tokijā kļuva par olimpiskajiem čempioniem un jau rīt, 30. jūlijā, ieradīsies Latvijā. Ķekavas novads lepojas ar saviem novadniekiem un gatavojas puišus sagaidīt mājās, aicinot arī pārējos novada iedzīvotājus vērot sagaidīšanu Ķekavas novada Facebook tiešraidē.
Septiņi biežākie mīti par vakcināciju
Veselības ministrija sadarbībā ar nozares ekspertiem ir apkopojuši populārākos mītus par vakcināciju un snieguši komentārus par tiem.
Arhīvs
  Drukāt