Pirmo reizi notiks Nāves salas laivu rogainings
15. septembrī Daugmalē pie Nāves salas pirmo reizi notiks laivu orientēšanās sacensības jeb rogainings. Sacensības tiek rīkotas Latvijas simtgadē, lai vēlreiz izceltu Nāves salas vēsturisko nozīmi Latvijas brīvvalsts tapšanā. Tās noritēs mēnesī, kurā notikušas ļoti nozīmīgas un vēsturiskas cīņas šajā vietā.
Piedalies Pasaules talkā un iestādi savu Laimes koku!
Ar rosinājumu katram no mums iestādīt savu koku vai piedzīvot koka dzimšanu no iestādītās sēkliņas, Lielā talka aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties pasaules talkā, kas notiks 150 pasaules valstīs rīt, 15.septembrī.
Ķekavas novada pašvaldība sveic novada Zelta pāri – Siliņu ģimeni no Baložiem
14.septembrī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols sveica domes vārdā novadniekus Liju un Gunāru Siliņus, kuri šajā dienā svinēja Zelta kāzas - 50 laulībā pavadītus gadus.
"airBaltic" 14 jaunās lidmašīnas nosauks Latvijas pilsētu vārdos, balsojam par savu pilsētu – Baložiem!
Godinot valsts simtgadi, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" vēlas vēl vairāk nest Latvijas vārdu pasaulē, dodot 14 jaunajām "Airbus A220-300" lidmašīnām Latvijas mīlētāko pilsētu nosaukumus. "airBaltic" aicina ikvienu nobalsot par savu iemīļotāko pilsētu. Arī Ķekavas novadam ir sava pilsēta, tādēļ aicinām novadniekus balsot un aicināt citus balsot par mūsu pilsētu – Baložu pilsētu.
Daugmalē oktobrī varēs bez maksas nodot nolietotās elektropreces
30. oktobrī plkst. 10.00-12.00 Daugmalē, laukumā pie Daugmales pagasta pārvaldes, varēs bez maksas nodot nolietotās elektropreces.
“Iemiķeļošana” Rudens gadatirgū Baložos
Svētdien, 15. septembrī, plkst. 9.00 ikviens varēs dārza veltes izbaudīt, sagaršot, sasmaržot un, protams, arī iegādāties Rudens gadatirgū Baložos, skvērā pie kultūras namā.
Oktobrī Ķekavas novadā teritorijā notiks NBS militārās mācības
No 8. līdz 12. oktobrim Ķekavas un Vecumnieku novada teritorijās notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) štāba bataljona organizētās militārās apmācības.
Spiedvada avārijas dēļ plānoti satiksmes ierobežojumi Ezera ielā Baložos
Sakarā ar kanalizācijas spiedvada bojājumu, SIA “Baložu komunālās saimniecība” šobrīd uzsākusi kanalizācijas tīklu remontdarbus Ezera ielā, Baložos, kurus plānots pabeigt līdz sestdienai. Ņemot vērā avārijas remontdarbus, 13. un 14., septembrī plānoti satiksmes ierobežojumi Ezera ielā (posmā aiz garāžām). Pagaidām būs slēgta viena no divām joslām, taču nepieciešamības gadījumā varētu slēgt ceļu uz kādu laiku pilnībā.
Aicina noslēgt līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu
Ar septembri visā Ķekavas novada teritorijā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nodrošina uzņēmums “Clean R”, šobrīd sadzīves atkritumus atbilstoši grafikam izvedot tām privātmājām vai daudzīvokļu mājām, kuras noslēgušas līgumus par šo pakalpojumu. Apzinoties, ka pārejas posmi jebkurā jomā ne vienmēr norit gludi, atvainojamies par īslaicīgi radītām neērtībām un aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, bet tos, kuri nav noslēguši līgumus par atkritumu izvešanu, to nekavējoties izdarīt, kas būtu godprātīga rīcība pret novadniekiem, kuri ir bijuši apzinīgi un savlaicīgi noslēguši līgumu.
Iznācis jaunais pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" numurs
11. septembrī iznācis jaunais pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" numurs, kurā aicinām lasīt par nopvada aktualitātēm izglītības un uzņēmējdarbības jomā, par rotaļlaukumu pilnveidošanu, kūdras bānīša piedāvājumu, Eiropas sporta nedēļas aktivitātēm un kultūras jaunumiem. Tāpat tajā var detalizēti iepazīties ar saistošajiem noteikumiem par nekustamā īpašuma nodokli un tā atvieglojuma piemērošanu Ķekavas novadā.
Ķekavas novada pašvaldība atbalsta jaunu sociālu projektu “Parunāsim”
Ķekavas novada pašvaldība, rūpējoties par saviem iedzīvotājiem, piedalās sociālā projektā “Parunāsim”. Projekts ir domāts katram iedzīvotājam, bet īpaši tiem, kuri jūtas vientuļi, dodot iespēju parunāt un tikt uzklausītiem par sev svarīgām tēmām.
Pierīgas un Kurzemes pašvaldības izvirzās investīciju piesaistē
Ķekava, Mārupe, Liepāja, Ventspils un Olaine sešu gadu laikā spējušas piesaistīt 870,4 milj. EUR lielas ārvalstu investīcijas, izvirzoties priekšgalā pašvaldību piesaistīto investīciju apjomā. 2018. gada pirmā ceturkšņa beigās uzkrātās ārvalstu tiešās investīcijas kopumā Latvijā bija 14,7 miljardi EUR, kas valsts iekšzemes kopproduktā veidoja 53,9%, tādējādi iespaidīgi atbalstot vietējos uzņēmējus un radot daudzas jaunas darba vietas.
Novada jauniešus aicina atklāt talantus kopā ar jaunajiem pedagogiem no ASV
Šajā rudenī Pļavniekkalna sākumskola sadarbībā ar organizāciju “Young Americans” laikā no 29. septembra līdz 1. oktobrim organizēs darbnīcas Ķekavas novada bērniem, kuru rezultātā 1. oktobrī plkst. 19.00 Baložu kultūras namā notiks neaizmirstams koncerts-šovs “Atklāj savu talantu”.
Rīgas HES ūdenskrātuvē pazeminās ūdens līmeni
Lai apskatītu Ķeguma HES pēcjoslas lejas balstu un atbalstsienu stāvokli, kā arī, lai veiktu Rīgas HES būvju apsekošanu mainīgajā ūdens līmeņa zonā, no 6. septembra līdz 8. septembrim tiks pazemināts ūdens līmenis Rīgas HES ūdenskrātuvē.
Sākusies projektu pieņemšana grantu programmā (ie)dvesma
Ir sākusies projektu pieņemšana SEB bankas un piecu pašvaldību rīkotajā grantu programmā (ie)dvesma, un tā noslēgsies 3. oktobrī. Šogad jaunajiem uzņēmējiem pieejamais finansējums pieaudzis līdz 60 000 eiro un maksimālā summa vienam grantam ir 10 000 eiro.
Turpina pilnveidot ielu apgaismojumu
Turpinot strādāt pie apgaismojuma modernizēšanas, Ķekavas novada pašvaldība sagatavojusi un 6. septembrī iesniegusi projekta pieteikumu “Energoefektivitāti veicinoša LED apgaismojuma un viedo tehnoloģiju ierīkošana ielu apgaismojumam Baložu pilsētā” Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklātajā konkursā “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām pilsētvides tehnoloģijām”.
Paziņojums par detālplānojuma “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 23.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma “Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 23.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 23.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma “Rāmavas iela 52”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 23.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Nobalso par ģimenei draudzīgāko pašvaldību
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā un nobalsot par ģimenei draudzīgāko pašvaldību. Šajā konkursā tu vari balsot arī par Ķekavas novada pašvaldību, kura arī ir iesniegusi savu pieteikumu.
Ceļojošo zirgu karavāna piestāj Ķekavā
Novada iedzīvotāji 4. septembra rītā pulcējās Ķekavā, lai sagaidītu projekta “Titānu tūre 2018: no Brikes līdz Novgorodai” dalībniekus – 17 zirgu karavānu. Tūres dalībnieki projekta laikā šķērso vairāk nekā 2300 km no Vācijas līdz Krievijai, lai simboliski nestu vēstījumu par mieru, sadraudzību un brīvību vienotā Eiropā.
Sācies jaunais mācību gads
Septembrī Ķekavas novada vispārējās izglītības skolās mācības uzsāka teju 2400 skolēni, tostarp vairāk kā 300 pirmklasnieku. Pieaugot skolēnu skaitam, arī izaicinājumi skolām un pašvaldībai kļūst lielāki, tomēr prioritātes paliek nemainīgas - kvalitatīvs mācību saturs, profesionāls un motivēts mācībspēks, kā arī labiekārtota izglītības iestāžu vide.
4. septembrī Ķekavā varēs apskatīt iespaidīgu ceļojošo zirgu karavānu
Rīt, 4. septembrī, no plkst. 8.30 līdz 9.00 Ķekavas centrā, pie vecās Ķekavas sākumskolas ēkas, Skolas ielā, varēs apskatīt iespaidīgu 17 zirgu karavānu ar astoņiem krāšņiem ratiem, ziņo karavānas koordinators Latvijā Anris Krieviņš. Iedzīvotāju ievērībai – šajā laika posmā minētajā vietā nevarēs novietot auto.
Sākas biznesa ideju pieņemšana grantu programmā (ie)dvesma
Novada uzņēmēji un tie, kuri vēl par tādiem sapņo kļūt – no 3. septembra līdz 3. oktobrim norit biznesa ideju un projektu pieņemšana grantu programmā (ie)dvesma. Aicinām izmantot iespēju un īstenot visradošākās biznesa idejas!
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Pilbārži”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 23.augustā pieņēmusi lēmumu Nr.2. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Pilbārži”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekotāju noslēguši 82% novadnieku: aicinām slēgt līgumus arī septembrī
Sākot no 1. septembra nākamo septiņu gadu laikā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu visā Ķekavas novadā nodrošinās vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R". Ar jauno apsaimniekotāju līgumus līdz 1. septembrim noslēguši aptuveni 82% Ķekavas novada iedzīvotāju. Arī septembrī Ķekavas novada iedzīvotāji vēl var noslēgt jaunos līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu.
Ķekavas novadā skolēnu autobusi kursēs 14 maršrutos
Arī jaunajā mācību gadā Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās skolēnu pārvadāšanas pakalpojumus visos iepriekšējos 14 autobusu maršrutos. Pašvaldība nodrošina transportu skolēniem uz skolu un atpakaļ no izglītības iestādes, kā arī piedāvā speciālu autobusa maršrutu darbdienu vakaros, lai mūzikas, mākslas un sportu skolu audzēkņi varētu nokļūt mājās no interešu izglītības nodarbībām.
Turpmāk šķirot atkritumus mājsaimniecībās vēl ērtāk
No 1.septembra sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ķekavas novadā veiks uzņēmums SIA “Clean R”, līgums par atkritumu apsaimniekošanu novadā noslēgts uz septiņiem gadiem. Līdz ar jaunā apsaimniekotāja piedāvātajām iespējām – Ķekavas novada privātmāju iedzīvotājiem būs ērtāk šķirot atkritumus, jo tiks nodrošināta regulāra šķiroto atkritumu bezmaksas izvešana.
Informācija Ķekavas novada uzņēmējiem un namu apsaimniekotājiem par atkritumu apsaimniekošanu!
Ķekavas novada dome pēc iepirkuma ir noslēgusi līgumu ar citu atkritumu apsaimniekotāju, un no 2018. gada 1. septembra atkritumu apsaimniekošanu novadā nodrošinās vides pakalpojumu uzņēmums SIA “Clean R”.
Ķekavas novadā notiks elektrolīnijas balstu remontdarbi
AS “Augstspriegumu tīkls” un SIA “Latvijas Energoceltnieks” informē, ka laika posmā no oktobra līdz decembrim Ķekavas novadā notiks elektrolīnijas Nr.303 Salaspils - Viskaļi balstu remontdarbi. Zemju īpašniekiem, uz kuru teritorijas atrodas minētās līnijas balsti, jārēķinās ar īslaicīgiem remontdarbiem.
Vēl tikai augustā Ķekavas novada iedzīvotāji var noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 1. septembra
Vēl tikai augustā Ķekavas novada iedzīvotāji var noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar SIA "Clean R" - jauno pakalpojuma sniedzēju novadā - lai atkritumu apsaimniekošana no 1. septembra noritētu bez pārtraukuma un kvalitatīvi.
Augustā sāksies pieteikšanās ES fondu pieaugušo izglītības projektā
Augusta vidū sāksies nākamā pieteikšanās mācībām ES fondu pieaugušo izglītības projektā "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide", kurā strādājošie iedzīvotāji varēs izvēlēties mācības 11 dažādās nozarēs.
Atklāta pieteikšanās semināram par grantu programmu (IE)DVESMA
Sāc būvēt savu uzņēmumu ar (ie)dvesmu! Sadarbībā ar SEB banku aicinām pieteikties grantu programmai jaunajiem uzņēmējiem un biznesa idejām – kopējā finansiālā atbalsta summa 60 000 eiro. Seminārs Ķekavas novada esošajiem un topošajiem uzņēmējiem par konkursa iespējām un nosacījumiem jau 21. augustā plkst. 15.00 Ķekavas kultūras namā.
Precizētas ielu tirdzniecības vietas Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 23. augusta domes sēdē apstiprināja astoņas pašvaldības noteiktas ielu tirdzniecības vietas Ķekavas novadā. Papildus tirdzniecības zonām Ķekavā, Baložos, un Valdlaučos, turpmāk ielu tirdzniecības vietas paredzētas arī Rāmavā un Mellupos.
Mainās kārtība reklāmas un reklāmas objektu saskaņošanai
Ķekavas novada būvvalde informē, ka no 3. septembra būs mainīta kārtība reklāmas un reklāmas objektu saskaņošanai Ķekavas novada teritorijā.
Titurgā 29.08.2018. tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde
AS “Sadales tīkls” informē, ka sakarā ar plānotajiem remontdarbiem elektroapgādes tīklā Titurgā (Baloži, Ķekavas novads) 29.08.2018. laika posmā no 09.30 - 15.30 tiks atslēgta elektrība dzīvojamās mājām šādās adresēs:
Jāšanas sports iegūst jaunu uzrāvienu Ķekavas novadā
Biedrība “Agates Sports” iegūstot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansiālu atbalstu ir īstenojusi projektu “Iejādes laukuma aprīkojuma un plastmasas šķēršļu komplekta iegāde”.
Ķekavas Mākslas skola izsludina audzēkņu papilduzņemšanu
Ķekavas Mākslas skola izsludina audzēkņu papilduzņemšanu uz brīvajām vietām vispārizglītojošās skolas 3.klases vecuma bērniem 2018./2019. mācību gadam.
Paziņojums par ietekmes uz vidi novērtējuma uzsākšanu un sākotnējo sabiedrisko apspriešanu
6. septembrī Doles Tautas namā plkst. 18.00 notiks ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksme paredzētajai darbībai – mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa pārbūvei un ražošanas apjomu palielināšanai īpašumos “Auda”, “Lejieši” un “Mežvistas”.
Iespēja pieteikties uzņēmēju tirdziņam - izstādei Ķekavā
Ķekavas novada Uzņēmēju dienu ietvaros 1.novembrī T/C “Liiba” notiks uzņēmēju, mājražotāju un amatnieku tirdziņš - izstāde. Lai veicinātu uzņēmēju jaunu prasmju, kontaktu un redzesloka paplašināšanu, pasākuma laikā paredzētas arī dažādas meistarklases, lekcijas un profesionāļu konsultācijas.
Ķekavas novada amatiermākslas kolektīvi aicina pulkā
Laiks atklāt savus talantus un atrast īsto vaļasprieku – jaunajā rudens sezonā Ķekavas novada amatiermākslas kolektīvi uzsāk jaunu dalībnieku uzņemšanu.
Ķekavas vidusskolas vokālajam ansamblim “Rasa” 1.vieta starptautiskā konkursā
Sanktpēterburgā no 3. līdz 8. augustam norisinājās XVI starptautiskais kora mūzikas festivāls “Singing World”, kurā piedalījās arī Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis “Rasa”, kas ansambļu kategorijā ieguva prestižo 1.vietu.
Turpmāk novada sporta spēles un citus sabiedriski nozīmīgus pasākumus būs iespējams skatīties internetā
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra šī gada augustā ir īstenojusi Lauku atbalsta dienesta projektu “Programmatūras un iekārtu iegāde sporta spēļu automatizētai filmēšanas un translēšanas nodrošināšanai Ķekavas novadā.”
Iespēja izvirzīt pretendentus Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai (papildināts)
Ķekavas novada pašvaldība no 4. līdz 17. septembrim aicina pieteikt pretendentus otrajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai. Konkursa uzvarētāji astoņās nominācijās tiks godināti 2. novembrī Ķekavas novada uzņēmēju dienu laikā. Elektroniski aicinām pieteikt pretendentus saitē ej.uz/KekavasNovadaUznemeji2018.
Jau šonedēļ Ķekavā mainīsies sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs
Sākot no sestdienas, 1. septembra Ķekavas novadā darbu sāks jauns sadzīves atkritumu apsaimniekotājs - SIA "Clean R", bet līdzšinējie pakalpojumu sniedzēji novadā vairs nestrādās. Ķekavas novada iedzīvotājiem ir atlikušas vien dažas dienas, lai pagūtu noslēgt jauno līgumu un atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus saņemtu bez pārtraukumiem.
Zinību diena Ķekavas novadā
Informācija skolēniem un viņu vecākiem par pirmās skolas dienas svinīgajiem pasākumiem Ķekavas novada izglītības iestādēs.
Zinību dienas priecīgais pasākums notiek arī šogad!
Pirmdien, 3. septembrī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 Skolas ielā 2 - ābeļdārzā, Jaunatnes iniciatīvu centra nodarbību vadītāji ikvienu interesentu iepazīstinās ar dažādām aktivitātēm, kas var kļūt par skolēna hobiju un brīvā laika pavadīšanas nodarbi ārpus skolas! Uzzini vairāk par plašo nodarbību klāstu!
Projekta “mE&U active” ietvaros NVO tiekas Ķekavas novadā
No 19. līdz 26. augustam, Baložos, norisinājās Eiropas savienības finansēts neformālās izglītības projekts “mE&U active”, kurā piedalījās 27 jaunieši no Latvijas, Polijas un Itālijas.
Ķekavas novada iedzīvotāji līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu varēs noslēgt Ķekavas Gadatirgus laikā
Svētdien, 26. augustā Ķekavas novada Gadatirgus laikā pie Doles Tautas nama no plkst. 8.00 līdz 15.00 darbosies vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R" komanda, kas nodrošinās ķekavas novada iedzīvotājiem iespēju klātienē noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.
Pašvaldība arī 2018./2019. gadā turpinās sniegt atbalstu skolēnu ēdināšanas nodrošināšanai
Sākoties jaunajam mācību gadam, Ķekavas novada dome atbalstījusi ieceri apmaksāt ēdināšanu Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs reģistrētiem piektās un sestās klases skolēniem. Papildu piemaksa valsts apmaksātajai ēdināšanai tiks nodrošināta arī visiem Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs reģistrētiem 1.-4. klašu skolēniem, tāpat bezmaksas pusdienas varēs saņemt 7.-9.klašu skolēni no Ķekavas novadā deklarētām daudzbērnu ģimenēm.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Uzvaras prospektā 33, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 9.augustā pieņēmusi lēmumu Nr. 2 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Uzvaras prospektā 33, Baložos, Ķekavas novadā”.
Izglītības darbinieku konferencē tiksies vairāk nekā 200 pedagogi
Ceturtdien, 23. augustā, Ķekavas vidusskolas sākumskolā, Nākotnes ielā 1a, Ķekavas novada izglītības darbinieku konferencē pulcēsies vairāk nekā 200 novada pedagogi, lai īsi pirms jaunā mācību gada sākuma pārrunātu mācību procesa aktualitātes, sveiktu jaunos kolēģus un smeltos iedvesmu gaidāmajam darba cēlienam.
Iznācis “Ķekavas Novads” augusta numurs
Pašvaldības informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” augusta numurā aicinām lasīt par to, kā noritēja ikgadējais Ķekavas velomaratons, kā šķirot atkritumus mājsaimniecībās vēl ērtāk, kā pašvaldība plāno attīstīt izglītības infrastruktūru un kādas izmaiņas no nākamā gada paredzamas nekustamā īpašuma nodokļa jomā.
Veiksmīgi noslēdzies ikgadējais Ķekavas velomaratons
Svētdien, 29. jūlijā, jau piekto gadu pēc kārtas norisinājās vērienīgais Ķekavas velomaratons, kas, neskatoties uz sevišķi tveicīgajiem laika apstākļiem, kuplā skaitā pulcēja visu paaudžu riteņbraukšanas entuziastus no Pierīgas un citiem Latvijas reģioniem.
Ar VARAM parlamentāro sekretāru pārrunā turpmākās sadarbības virzienus
Piektdien, 17. augustā, Ķekavas novada pašvaldībā uz tikšanos ar novada domes vadību ieradās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, lai pārrunātu turpmāko sadarbību starp ministriju un Ķekavas novada pašvaldību.
Līdzfinansēs māju pieslēgšanu ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Baložos un Ķekavā
Jūlija izskaņā Ķekavas novada pašvaldības Licencēšanas komisija izskatīja iedzīvotāju iesniegtos dokumentus un izvērtēja līdzfinansējuma piešķiršanas iespējas dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētās ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai. Nolemts līdzfinansējuma piešķiršanai izvirzīt kopumā 15 dzīvojamās mājas Baložos un Ķekavā.
Novada aukļu dienesta pakalpojumu prezentē starptautiskā forumā Rīgā
Starptautisko forumu ``Laiks bērniem! Ceļā uz ģimenei draudzīgāko sabiedrību``, kas 9. un 10. augustā norisinājās Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, apmeklēja Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, lai dalītos pieredzē par aukļu dienesta pakalpojuma izveidi pašvaldībā un piedalītos vairākās darba grupās.
Ķekavā pārbaudīs centralizēto ūdens apgādes sistēmu
Otrdien, 14. augustā SIA “Ķekavas nami” veiks maģistrālā ūdensvada tīkla pārbaudi Ķekavā. Pārbaudes laikā no plkst. 9.00 līdz 17.00 var būt traucēta ūdens piegāde ierastajā ikdienas ritmā.
Militārajās mācībās “Namejs 2018” pārbaudīs Nacionālo bruņoto spēku gatavību valsts aizsardzības uzdevumu izpildei
No 20. augusta līdz 2. septembrim visā Latvijā, tostarp Ķekavas novadā, notiks līdz šim lielākās militārās mācības “Namejs 2018”, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.
Ķekavas novadā attīstīs veloceliņu tīklu (papildināts)
Turpinot attīstīt gājējiem un velobraucējiem drošu satiksmes infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd strādā gan pie kopējā veloceliņu tīkla koncepcijas, gan pie vairāku apvienoto gājēju ietvju un veloceliņu projektēšanas, lai nākotnē iedzīvotājiem nodrošinātu ērtu pārvietošanos no Ķekavas līdz pat Rīgai.
Uzstādīti jauni rotaļu elementi vairāk nekā 10 novada vietās
Lai veidotu skaistu un drošu vidi novada bērniem, augusta pirmajā pusē vairākos pašvaldības īpašumā esošajos bērnu rotaļu laukumos uzstādīti jauni rotaļu elementi vairāk nekā 10 novada vietās.
Izcēlies meža ugunsgrēks Ķekavas pagasta Jaunsila teritorijā
Šodien, 10.augustā, ir izcēlies meža ugunsgrēks Ķekavas pagasta Jaunsila teritorijā. Šobrīd notikuma vietà atrodas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Reģionālā pašvaldības policija un Valsts meža dienests. Pēc sākotnējās informācijas liesmas izplatījušās apmēram 1 ha platībà. Aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai!
Izsludina konkursu par zemes iegādi jaunas skolas būvniecībai
Lai nodrošinātu izglītības pakalpojuma pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu zemes vienības 3-5 ha (± 10 % robežās) platībā iegādei Ķekavas novada Katlakalna vai Rāmavas ciema teritorijā. Pretendents piedāvājumu var iesniegt līdz 2018. gada 10. septembrim.
Saņemti ūdens analīžu rezultāti: novada atpūtas vietās peldēties var droši
Pēc Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas pasūtījuma 6. augustā SIA “Vides audits” laboratorija veikusi atkārtotas dzeramā ūdens un peldūdens analīzes novada teritorijā populāros avotos un atpūtas vietās pie ūdeņiem. Avotu ūdeni joprojām iesaka lietot pārtikā pēc novārīšanas, taču peldvietās ūdens kvalitāte novērtēta kā izcila.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Dārta”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 26.jūlijā pieņēmusi lēmumu Nr.4. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Dārta”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ābolkrasti”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 26.jūlijā pieņēmusi lēmumu Nr.5. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Ābolkrasti”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Līdz 15. augustam veicams kārtējais nodokļa maksājums
Atgādinām, ka līdz 2018. gada 15. augustam veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī.
Pirmo reizi izstrādās karti Daugavas ūdenstūrisma maršrutam visā upes garumā
Unikālā Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija, kas ceļu pa Latvijas lielāko upi uzsāka 24. jūlijā tās augštecē, Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, vakar noslēdzās Rīgā, pie Mangaļsalas bākas. Tagad sadarbībā ar karšu izdevniecību “Jāņa sēta” eksperti uzsāks darbu pie interaktīvās kartes izveides.
Ķekavas novadā septiņos gados skolēnu skaits palielinājies uz pusi, pašvaldība attīstīs izglītības infrastruktūru
Analizējot iedzīvotāju, tostarp, bērnu skaita dinamiku un infrastruktūras pieejamību, lai bērniem nodrošinātu iespēju mācīties novada izglītības iestādēs, Ķekavas novada pašvaldība aktualizējusi Izglītības infrastruktūras attīstības stratēģisko rīcības plānu nākamajiem gadiem – līdz 2021. gadam.
100 dienas pirms Latvijas dzimšanas dienas aicinām uz deju vakaru zaļumos
11. augustā, simts dienas pirms Latvijas simtās dzimšanas dienas, visā Latvijā iedzīvotāji pulcēsies zaļumos uz deju vakaru. Latvijas simtgades zaļumballes sestdien no plkst. 21.00 norisināsies arī Ķekavas novadā.
LIAA Jūrmalas biznesa inkubators izsludina uzņemšanu
LIAA Jūrmalas biznesa inkubators, kura darbības reģions ir arī Ķekavas novads, rosina uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās! Augustā inkubatora komanda aicina uz individuālu tikšanos pirms pieteikuma iesniegšanas.
Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija piestāj arī Ķekavas novadā
Daugavas ūdens tūrisma maršruta izpētes ekspedīcija ir noslēgusies. Brauciena pēdējās dienās, 4. un 5. augustā, tā devās cauri Ogres, Ikšķiles, Salaspils, Stopiņu un Ķekavas novadiem, kur piestāja dažādās apskates vietās, lai izpētītu to piemērotību laivotājiem.
Daugavas ūdenstūrisma izpētes ekspedīcija komanda piestās Ķekavas novadā
Jau šajā sestdienā Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcijas komanda piestās Ķekavas novadā - Nāves salā, un atpūtas vietā pie Daugavas “Murdiņos”, tādēļ iedzīvotāji, pamanot plostotājus, aicināti sasveicināties, aprunāties un novēlēt labu ceļavēju ekspedīcijas noslēguma dienai!
Apstiprinātas izmaiņas nekustamā īpašuma nodokļa jomā Ķekavas novadā
No 2019. gada 1. janvāra stāsies spēkā jaunie saistošie noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokli un nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Ķekavas novadā”, kas paredz virkni izmaiņu nekustamā īpašuma nodokļa samaksas nosacījumos, tostarp personu grupas paplašināšanu, kas varēs saņemt nodokļa atlaides.
Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina pieteikties darbam iecirkņu vēlēšanu komisijās.
Aizpildītu pieteikuma anketu iesniegt personīgi vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai no š.g.3.augusta līdz 10.augustam Ķekavas novada pašvaldībā darba laikā 16.kabinetā Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā.
Ķekavas sadzīves servisa centrs plāno modernizēt pļaušanas tehniku novada teritoriju sakopšanai
SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” (ĶSSC) šobrīd kopā ar Ķekavas novada pašvaldības speciālistiem un pašvaldības apsaimniekošanas uzņēmumiem – SIA “Ķekavas nami” un SIA “Baložu komunālā saimniecība” aktīvi strādā pie pļaujamo teritoriju racionālas apsaimniekošanas plāna izveides visā Ķekavas novadā.
2. augustā paredzami ūdens padeves pārtraukumi Baložos
SIA “Baložu komunālā saimniecība” informē – sakarā ar ūdensvada avārijas remontdarbiem Lapu ielā, šī gada 2. augustā paredzami ūdens padeves pārtraukumi Baložos.
Ķekavas novada pašvaldība plāno piesaistīt ERAF finansējumu ielu infrastruktūras sakārtošanai Baložu pilsētā
Ķekavas novada pašvaldība plāno piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu uzņēmējdarbības attīstībai un infrastruktūras uzlabošanai Baložu pilsētā, tāpēc tā šobrīd veic visus nepieciešamos priekšdarbus, lai pretendētu uz ERAF atbalstu.
Prezentēs sešu novadu tūrisma stratēģiju
Lai veicinātu tūrisma attīstību un sadarbību, projekta “Tūrisms kopā” ietvaros tiek izstrādāta Mārupes, Ķekavas, Babītes, Olaines, Ozolnieku un Jelgavas novadu kopīgā tūrisma stratēģija. 31.jūlijā plkst.10:00 Golfa klubā „Viesturi” prezentēs sešu novadu tūrisma sadarbības stratēģiju turpmākai tūrisma piedāvājuma popularizēšanai un jaunu kopīgu tūrisma piedāvājumu izstrādei.
Bērniem ar īpašām vajadzībām iespēja apmeklēt interaktīvo nodarbību nedēļu
Ar Ķekavas novada fonda finansiālo atbalstu, biedrība “Sorbum” no 20. līdz 25.augustam aicina piedalīties skolas vecuma bērnus ar īpašām vajadzībām “Interaktīvu nodarbību nedēļā” Ķekavā.
Mežos ugunsbīstamība - aicina iedzīvotājus ievērot ugunsdrošības prasības
Kā ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, mežos joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tādēļ Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus ievērot ugunsdrošības prasības, lai mazinātu meža ugunsgrēku izcelšanās iespējas.
Ķekavas novada pašvaldībā tiks izveidotas piecas nozaru pārvaldes
Turpinot uzlabot Ķekavas novada pašvaldības darbu, lai nodrošinātu mūsdienu prasībām atbilstošu klientu kvalitatīvu apkalpošanu un vienotu, pārdomātu plānošanu, Ķekavas novada dome atbalstīja ieceri ar 1.novembri izveidot piecas nozaru pārvaldes.
Panākta rīcība par Ķekavā pamestā būvlaukuma sakārtošanu ierobežošanu
Ķekavas iedzīvotājiem un viesiem, caurbraucot mūsu novadu pa autoceļu A7, jau daudzu gadu garumā bija jānovēro pamestais būvlaukums Ķekavā, Rīgas ielā 20. Šī nesakārtotā privātā teritorija gan radīja nepievilcīgu vidi, gan apdraudējumu tiem novadniekiem, kas ikdienā šķērsoja šo teritoriju pa iemīto taciņu, lai ērtāk nokļūtu uz Ķekavas centru un esošajiem tirdzniecības centriem.
Ķekavas novadu šķērsos iespaidīga zirgu karavāna
Unikāla projekta “Titānu Tūre 2018: no Brikas līdz Novgorodai” (“Titanen on Tour: Von Brügge Bis Nowgorod”) ietvaros zirgu karavāna ar 10 zelta ratiem un 20 zirgiem šķērsos vairāk kā 2300 km no Vācijas līdz Krievijai, piestājot vairākās pilsētās, lai priecētu tās iedzīvotājus un simboliski nestu vēstījumu par mieru, sadraudzību un brīvību vienotā Eiropā.
Rīgas plānošanas reģiona pašvaldības saskaņojušas izstrādāto Deinstitucionalizācijas plānu
Visas deinstitucionalizācijas projektā iesaistītās Rīgas plānošanas reģiona 29 pašvaldības ir saskaņojušas reģiona Deinstitucionalizācijas plānu 2017. - 2020. gadam, ko izstrādāja Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "SUSTENTO".
Izsludinās konkursu zemes iegādei jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā vai Rāmavā
Lai spertu nākamos soļus jautājumā par jaunas skolas būvniecību Katlakalnā vai Rāmavā, Ķekavas novada dome 26. jūlijā nolēma līdz šī gada 10.augustam izsludināt konkursu zemesgabala iegādei jaunas skolas būvniecībai.
Palielinātā ūdens patēriņa dēļ, iespējams samazināts ūdens spiediens
SIA “Ķekavas nami” informē, ka atsevišķos periodos, kad lielā karstuma dēļ iedzīvotāji pastiprināti patērē ūdeni, Rāmavas, Katlakalna, Pļavniekkalna un DKS “Ziedonis” teritorijās iespējams samazināts ūdens spiediens.
Uzlabos Cālīšpurva ielas segumu Baložos
Noslēdzoties publiskajam iepirkumam, Ķekavas novada pašvaldība slēgs līgumu ar “AC Sega” par Cālīšpurva ielas Baložos virskārtas uzlabošanu ar asfaltbetona segumu.
Būs jaunas ceļa zīmes Dzērumu ciemā
Izskatot un atbalstot Dzērumu iedzīvotāju lūgumu, Ķekavas novada dome 26. jūlijā nolēma uzstādīt ceļa zīmes masas ierobežojuma un maksimālā ātruma ierobežojuma noteikšanai Dzērumu ciemā uz autoceļa V27-Egles.
Izvēlēts siltuma piegādātājs Baložos un Titurgā
Rūpīgi analizējot vairākus Baložu pilsētas siltumapgādes sistēmas attīstības variantus, Ķekavas novada dome izvēlējusies siltuma piegādātāju Baložu pilsētā no šī gada septembra, nosakot, ka siltumenerģijas ražošanas tarifs nepārsniedz 42,55 eiro/MWh. Izbūvējot jaunu šķeldas kaltu māju, arī siltuma tarifs Baložu un Titurgas iedzīvotājiem kļūs lētāks.
Ķekavas velomaratonā aicināti piedalīties Latvijas aktīvākie riteņbraucēji
Mēneša izskaņā, 29. jūlijā, Pierīgā jau tradicionāli norisināsies vērienīgās Ķekavas velomaratona sacensības, kurās līdzās profesionāliem riteņbraucējiem ir aicinātas piedalīties arī aktīvākās ģimenes no visas Latvijas. Par saliedējošu tradīciju kļuvušie velo braukšanas svētki arī šogad piedāvās četras aizraujošas distances ikvienam riteņbraukšanas entuziastam, ļaujot dalībniekiem izbaudīt kopā būšanas prieku un pavadīt vasarīgo brīvdienu sportiski uzlādējošā gaisotnē.
Pierīgā noteikti satiksmes ierobežojumiem Ķekavas velomaratona laikā
Svētdien, 29. jūlijā, Pierīgā jau tradicionāli norisināsies plaši iecienītais Ķekavas velomaratons, kas visas dienas garumā vienkopus pulcēs Latvijas aktīvākos riteņbraucējus. Lai nodrošinātu operatīvu un drošu sporta pasākuma norisi, sacensību organizatori Ķekavas novadā nedēļas nogalē no 28. līdz 29. jūlijam noteikuši vairākus būtiskus satiksmes ierobežojumus.
Pašvaldība plāno līdzekļu ekonomiju par transporta pakalpojumiem
Rūpīgi izvērtējot esošo situāciju Ķekavas novada pašvaldības transporta pakalpojumu nodrošināšanā, kā arī plānojot izmaksu ekonomiju un racionālāku autoparka uzturēšanu, pašvaldība šobrīd ir izsludinājusi divus publiskos iepirkumus.
Notiks unikāla Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija
No 23.jūlija līdz 5.augustam norisināsies vēl nepieredzēta Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija ar mērķi pirmo reizi izstrādāt publiski pieejamu, vienotu karti Latvijas lielākās upes ūdenstūrisma ceļam. Ekspedīcijā ar plostiem dosies 5 vides ekspertu komanda un 10 brīvprātīgie palīgi, mērojot ūdens ceļu no Daugavas augšteces Piedrujas pagastā, Krāslavas novadā, līdz Mangaļsalas bākai Rīgā, kopā veicot 352 kilometrus.
Izmaiņas domes deputātu sastāvā
Ķekavas novada vēlēšanu komisija informē, ka ir saņemts Agneses Geduševas iesniegums ar lūgumu atjaunot deputāta pilnvaras ar 2018. gada 26. jūliju un ar brīdi, kad informācijas par šo iesniegumu tika sniegta Ķekavas novada domē, ir atjaunotas A. Geduševas deputāta pilnvaras un izbeigtas Raimonda Nitiša deputāta pilnvaras.
Velo celiņa Rīga-Ķekava-Rīga plānošana procesā
Otrdien, 24.jūlijā Ķekavas novada pašvaldības Telpiskās plānošanas daļas darbinieki, kopā ar Attīstības un uzņēmējdarbības atbalsta komitejas priekšsēdētāja vietnieku Juri Žilko, Latvijas Riteņbraucēju apvienības vadītāju un Ceļu satiksmes drošības padomes locekli Viesturu Silenieku, kā arī ekspertu, velo biedrības pārstāvi no ASV, Sanfrancisko - Dan Nguyen Tan diskutēja par veloinfrastruktūras attīstību Ķekavas novadā.
Ķekavas novada Krustkalnos jauns bērnu rotaļu laukums
Lai atbalstītu iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība 2018.gada maijā izsludināja novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu.
Biedrības “Ūdensmalu attīstībai” aktivitātes un iniciatīvas
Ķekavas nevalstiskā organizācija- biedrība "Ūdensmalu attīstībai" savā otrajā darbības gadā jau aktīvi darbojas vairākos projektos- uzsākts labiekārtot gludūdens airēšanas bāzes “Sudrabgārnis” bāzes vietu “Murdiņos”, iesniegts sadarbības projekts, ar mērķi paplašināt zināšanas plūdu un klimata pārmaiņu draudiem, tāpat pirmo reizi vēsturē biedrība organizēs Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīciju.
Iespēja iegūfit finansējumu radošam braucienam uz Ziemeļvalstīm
No 2018.gada 23.jūlija Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Kultūra” ietvaros ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem uz Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm. Pretendēt uz finansējuma piešķiršanu var kultūras un mākslas nozarē strādājošie profesionāļi, kas apguvuši profesijas šajās jomās.
Arhīvs
  Drukāt