Novada bērni zīmē Pepiju Garzeķi
Ķekavas novadā, Baložu kultūras namā, 13. oktobrī viesojās Pepija Garzeķe ar saviem draugiem, lai kopā ar novada bērniem nosvinētu savu dzimšanas dienu. Par godu viešņas jubilejai bērni zīmēja Pepijas portretu.
Ķekavas novada Dome un Baltijas Starptautiskā akadēmija noslēdz sadarbības līgumu
Līgums paredz sadarbību gan attīstības projektu īstenošanā, gan karjeras orientēšanas pasākumu veicināšanā.
Ķekavas novada sporta skola gatavojas akreditācijai
Šobrīd norit darbs pie Ķekavas novada sporta skolas akreditācijas, nepieciešamā dokumentācija jau iesniegta Izglītības kvalitātes valsts dienestā.
Piedalies radošo darbu konkursā „Zaļo ideju kauss”!
Vispasaules zaļo darbu dienā tiek izsludināts radošo darbu konkurss „Zaļo ideju kauss”. Tā mērķis ir aicināt runāt un domāt par to, kā klimata pārmaiņas var ietekmēt mūsu katra dzīvi.
8. oktobrī plkst.19.30 Baložu kultūras namā notiks Ķekavas novada izglītības iestāžu labāko pedagogu apbalvošana
Tiks apbalvoti laureāti divās konkursa nominācijās - "Labākais skolotājs novada izglītības iestādē" un "Labākais skolotājs Ķekavas novadā 2009./2010. mācību gadā". Šeit ikviens var iepazīties ar skolu izvirzītajiem pedagogiem >>
Uzsākta aktīvās atpūtas laukuma izveide Katlakalnā
Aktīvās atpūtas laukums paredzēts izveidot atklātā laukumā Daugavas krastā ar nolūku veicināt jauniešu veselīgu dzīvesveidu un lietderīgu brīvā laika izmantošanu.
Aicina pieteikties fotokursiem
Kursos iespējams apgūt 2 programmas – „Digitālās fotogrāfijas pamati” un „Fotogrāfiju digitālā apstrāde”.
Godina labākos pedagogus Ķekavas novadā
Ar ziediem, pateicības vārdiem un laba vēlējumiem turpmākajā izglītības darbā, 8. oktobrī Baložu kultūras namā tika sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkursa laureāti.
Aicinām māmiņas pieteikties nodarbībām
No 7. oktobra Ķekavas novada pašvaldība organizēs nodarbības māmiņām.
7. oktobrī Ķekavas Sociālās aprūpes centrā notiks "Rudens svētki"
10.00 - Pastaigu un atpūtas laukuma atklāšana; 10.30 - Pasākums Sociālās aprūpes centra ēdamzālē
Atklāj pastaigu un atpūtas vietu aprūpes centru iemītniekiem
7. oktobrī Sociālās aprūpes centra Rudens svētku ietvaros svinīgi tika atklāta pastaigu un atpūtas vieta aprūpes centru iemītniekiem.
Nāc uz Līnijdejām!
Nodarbības vadīs Līnijdeju aizsācēja Latvijā, profesionāla instruktore – Dzintra Rozīte
Par Saeimas vēlēšanām
10. Saeimas vēlēšanās Ķekavas novada vēlēšanu iecirkņos nobalsojuši 11 275 Latvijas iedzīvotāji: Ķekavā – 4694; Baložos – 2962; Katlakalnā – 1574; Valdlaučos – 1310; Daugmalē – 735 vēlētāji.
Kas jāzina par Saeimas vēlēšanām?
Kad notiks? Kas var piedalīties? Kur var balsot?
Valdlaučos un Rāmavā no 1. oktobra būs pieejamas „zupas virtuves”
Septembra vidū Ķekavas novada pašvaldības un SIA „Ķekavas nami” pārstāvji tikās ar Valdlauču 3. korpusa iedzīvotājiem, atsaucoties Katlakalna ev.lut.draudzes aicinājumam organizēt zupas virtuvi maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.
Atklāj jaunas zupas virtuves
Sākot ar 1. oktobri Valdlaučos un Rāmavā darbojas zupas virtuves, kur tuvākās apkaimes maznodrošinātie un trūcīgie iedzīvotāji divas reizes nedēļā var saņemt brīvpusdienas.
Ķekavas novada pašvaldības delegācija darba vizītē apmeklēja Braslavas rajonu Baltkrievijā
Vizītes galvenais mērķis bija veicināt sadarbību ekonomikas, tirdzniecības, kultūras, izglītības, veselības, sporta, vides aizsardzības jomās, kā arī ES projektu apguvē un to īstenošanā.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība pārdod atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli šādus pašvaldības nekustamos īpašumus
Iepazīst Smiltenes skolu pieredzi
Ķekavas, Olaines un Salaspils novada izglītības iestāžu vadītāji 28. septembrī devās vizītē uz Smiltenes novadu.
Ķekavas novada delegācija piedalījās konferencē „Starptautiskā sadarbība un investīciju iespējas Pleskavas apgabalā”
No 16. – 18. septembrim Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, deputāti, uzņēmēji un izglītības iestāžu speciālisti bija darba vizītē sadarbības pilsētā Pleskavā (Krievijā).
Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Ķekavas novadā pirmo reizi notika velobrauciens - "Ķekavas goda aplis 2010"
22. septembrī pie Ķekavas novada pašvaldības tika dots starts velobraucienam "Ķekavas goda aplis 2010”, kurā piedalījās 29 dalībnieki, kopā veidojot 47 metru garu velosipēdu ķēdi
18. septembrī ikviens novada iedzīvotājs aicināts uz Drošības dienu
Paraugdemonstrējumus piedāvās: Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests; Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests; Nacionālo bruņoto spēku nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti u.c.
Aizvadīta Drošības diena Ķekavas novadā
Pulcējoties vairāk kā 500 maziem un lieliem interesentiem, 18. septembrī Ķekavas novadā notika Drošības diena, kuras mērķis bija iepazīstināt iedzīvotājus ar policijas, glābšanas un drošības dienestu darbu, kā arī informēt par satiksmes drošību.
Diskutē par pašvaldības darba uzlabošanu
16. septembrī Doles Tautas namā notika seminārs „Dokumentu vadības sistēmas „Namejs” un e-pakalpojumu ieviešana, kurā pulcējās pārstāvji no vairāk kā 14 Latvijas novadiem.
Lorija Vuda pulcina jaunos dziedātājus studijā “Violento”
Populārā ansambļa “Čikāgas Piecīši” dalībniece Lorija Vuda aicina jaunos, talantīgos dziedātājus pievienoties “VIOLENTO” – Latvijas radošo bērnu un jauniešu studijai.
Aicinām uz sabiedrisko apspriešanu par satiksmes organizāciju Katlakalnā un Rāmavā
Lai sakārtotu satiksmes organizāciju Katlakalna un Rāmavas ciematos, Ķekavas novada pašvaldība aicina uz sabiedrisko apspriešanu.
Sākusies kandidatūru izvirzīšana konkursam „Sunim draudzīgākais gada veikums”
Līdz 26. septembrim ikviens ir aicināts izvirzīt kandidātu konkursam „Sunim draudzīgākais gada veikums”, kas šogad Latvijā notiks pirmoreiz.
Latvijas - Vācijas sadarbība
Augusta beigās Ķekavas novada un Bordesholmas pašvaldību pārstāvji piedalījās Latvijas - Vācijas pašvaldību sadarbības forumā Salacgrīvā.
Kļūsti par 10. Saeimas vēlēšanu brīvprātīgo novērotāju!
Centrālās vēlēšanu komisijas īstenotais projekts „Brīvprātīgie novērotāji 10. Saeimas vēlēšanās” ir unikāls projekts, kas dod iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam pieteikties vēlēšanu novērošanai.
Izsludina konkursu nevalstiskām organizācijām
Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu Nevalstisko organizāciju projektu līdzfinansēšana.
Latvijas vienības velobrauciens vieno 4454 dalībniekus
5. septembrī Siguldā notika tradicionālais - nu jau 20. Latvijas riteņbraucēju vienības velobrauciens, trīs distancēs pulcējot kopumā 4454 dalībniekus.
Ķekavas novada bērniem 1.septembrī jaunas, plašas telpas
Ķekavas vidusskolā un Pļavniekkalna sākumskolā ir paplašinātas telpas un šogad savā novadā mācību gaitas uzsāka vairāk kā 100 bērni.
Ķekavas Mūzikas skolai projektu ietvaros piešķirts finansējums pieredzes apmaiņas braucieniem un dalībai nometnē
Ķekavas Mūzikas skola Nordplus Junior programmas ietvaros saņēmusi finansējumu audzēkņu un pedagogu mobilitātei
Atklāj Ķekavas mākslas skolas 15. jubilejas gadam veltīto izstādi
1. septembrī tika atklāta Ķekavas mākslas skolas 15. jubilejas gadam veltīta izstāde, kuru var aplūkot tirdzniecības centrā "Liiba" līdz 21. novembrim.
Paziņojums par detālplānojuma zemesgabalam „Rīgas iela 24” 1. redakcijas sabiedrisko apspriešanu
Detālplānojuma 1. redakcija sabiedriskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 15.07.2010. lēmumu Nr.2. §2.6.p. (prot. Nr. 14) „Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Rīgas iela 24, kadastra numurs 8070 008 1294, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā pirmās redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Bāriņtiesa dodas ekskursijā ar bērniem un viņu aizbildņiem
27. augustā Ķekavas novada bāriņtiesa organizēja kopīgu ekskursiju ar aizbildņiem un aizbildnībā esošajiem bērniem uz saimniecību „Valmoniras”.
Notiks publiskā apspriešana par Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinodes būvniecību
Saskaņā ar Ķekavas novada domes sēdes lēmumu Nr. 3.§3.13. (protokols Nr.15) tiek nodota publiskai apspriešanai iecere par baznīcas būvniecību nekustamajā īpašumā Purva ielā 2/4, Baložu pilsētā, Ķekavas novadā.
Zinību dienai veltīti svinīgie brīži
Zinību dienai veltīti svinīgie brīži Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs 2010.gada 1. septembrī.
Neatbalsta Ķekavas novada pašvaldības administratīvās teritorijas grozīšanu
Ķekavas novada Dome pēc plašām debatēm 26. augustā nolēma nenodot publiskai apspriešanai Domes deputātu frakcijas un iedzīvotāju kolektīvajā iesniegumā ierosināto jautājumu par Ķekavas novada pašvaldības administratīvās teritorijas grozīšanu.
Par izglītību novadā spriež vairāk kā 160 cilvēki
24. augustā Ķekavas novada izglītības konferencē pulcējās vairāk kā 160 ar izglītības nozari saistīti speciālisti, lai diskutētu par izglītības attīstību novadā un uzklausītu atbildīgo institūciju informāciju par aktualitātēm jaunajā mācību gadā.
Ķekavas novada skolēni dāvanā saņem skolas somas
Dāvināšanas svētku – „Atbalsti skolēnu" ietvaros vairāk kā 50 novada skolēni dāvanā saņēma skolas somas.
Novada pensionāri apvienojas
Tikšanās laikā tika pieņemts lēmums par pensionāru padomju apvienošanos un tika ievēlēts Ķekavas novada apvienotās pensionāru padomes priekšsēdētājs.
Aicinām atbalstīt mūsu novada skolēnus
Ikviens aicināts piedalīties Dāvināšanas svētkos, kas notiks 22. augustā no pl. 10.00 - 14.00, pie Ķekavas sākumskolas.
Pedagogu konkurētspējas veicināšanas projekta 3.kārta
Ķekavas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos Ķekavas novada pedagogiem ESF stipendijām/mērķstipendijām no 2010.gada 18.augusta līdz 3.septembra plkst. 14:00
Ķekavas novada iedzīvotāji dāvanā saņem 44 tonnas arbūzu
Arbūzus dāvāja Ungārijas uzņēmums UAB ECC Consulting Group un Ungārijas – Lietuvas Tirdzniecības kameras pārstāvji sadarbībā ar biedrību Solis tuvāk.
Paziņojums par informatīvo sanāksmi
Aicina zemes īpašniekus, kurus skar Autoceļa A7-Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenstāle) posma km 7.9-25.0 un Ķekavas apvedceļa projektēšanas darbi uz informatīvu sanāksmi.
Uzsāksies gājēju celiņa izbūve
Lai sakārtotu satiksmes organizāciju un nodrošinātu gājējiem un velobraucējiem drošu pārvietošanos pa Gaismas ielu, posmā no Latvenergo līdz Ķekavas vidusskolai, sākot ar 15.augustu tiks uzsākta gājēju celiņa izbūve.
Radio vadāmo mašīnu DRIFTA SACENSĪBAS
Pasākums norisināsies pie TC Liiba, 14. augustā plkst. 12.00.
Ugunīgās nakts izpārdošanas ballīte TC Liiba
13. augustā no plkst.18.00 - 24.00
Aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus un uzņēmējus uz tikšanos ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski
13. augustā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba vizītē apmeklēs Ķekavas novadu.
Ķekavā piepilda 160 glābējpakas
Pārtikas bankas „Paēdušai Latvijai” ziedošanas tūres ietvaros Ķekavas iedzīvotāji saziedojuši pārtiku 160 glābējpakām.
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba vizītē apmeklēja Ķekavas novadu
Darba vizītes laikā Ministru prezidents apskatīja Publiskās Privātās Partnerības projektu – pavisam nesen atklāto PII „Bitīte”, kur iepazinās ar PPP projekta realizācijas gaitu, nākotnes iecerēm, iespējām un vajadzībām.
Kā novada bērni aizvadīja Radošo nedēļu?
Nedēļas laikā bērniem bija dažādās izglītojošas un radošas nodarbības – keramika, floristika, papīra plastika, tehniskā modelēšana, aksesuāru darbnīca, mozaīka u.c.
Uzsākts projekta „Izglītības iestāžu internetizācija Ķekavas novada izglītības iestādēs” realizācija
Projekta rezultātā Baložu vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Pļavniekkalna sākumskolā un Ķekavas vidusskolā kopumā tiek iegādāti 35 datori, 5 portatīvie datori, 3 multimediji un attīstīti lokālie datortīkli.
Sadarbība kopēju projektu īstenošanā
11.augustā delegācija no Ķekavas novada pašvaldības darba vizītē apmeklēja Pitalovas rajonu.
Diskutē par pašvaldības funkciju nodrošināšanu izglītībā pēc novadu reformas
Ķekavā bija ieradušies Siguldas novada Domes Izglītības, kultūras komitejas deputāti, Izglītības pārvaldes vadītāja, lai kopīgi diskutētu par pašvaldības funkciju nodrošināšanu izglītībā pēc novadu reformas
Apstiprināti privatizācijas noteikumi neapbūvētam zemesgabalam Zaļumu pr.43 Baložos
Ķekavas novada pašvaldība ir apstiprinājusi privatizācijas noteikumus neapbūvētam zemesgabalam ar kadastra apzīmējumu 8007 002 2251 Zaļumu pr.43, Baložos, Ķekavas novadā, LV-2112, platībā 17,8905 ha.
Zinību diena Ķekavas novada izglītības iestādēs
Zinību dienā, 1.septembrī, visās piecās Ķekavas novada vispārizglītojošās izglītības iestādēs skolas zvans uz mācībām sauca 1384 audzēkņus, bet divās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs - 385 bērnus. Šogad pirmais skolas zvans bija 205 mazajiem skolēniem.
Ķekavas novada sporta svētki 2010
31. jūlijā plkst. 10.00, laukumā pie Ķekavas sporta kluba. Svētku programmā - futbols, volejbols, bruģa bumba, šautriņu mešana, jautrības stafete, riepu mešana u.c.
31. jūlijā notiks pasākums "Iepazīsti savējos 2010"
Dalību šajā pasākumā apliecinājuši vairāk kā 25 novada uzņēmumi un organizācijas.
Ķekavas novada sporta svētki 2010
Ķekavas novada sporta svētkos piedalījās ~ 600 dalībnieki, sadalot 33 medaļu komplektus dažādās individuālās un komandu disciplīnās.
Paziņojums par ietekmi uz vidi A5 Rīgas apvedceļš
2010. gada 28. jūlijā ir pabeigts ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) autoceļa A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) posma km 11,6 (A7)-km 34,6 (A9) rekonstrukcijai noslēguma ziņojums.
Svinīgi atklāj jauno bērnudārzu Ķekavas novadā
Saņemot Dieva svētību un klātesošo laba vēlējumus, šodien, 30. jūlijā, svinīgi tika atklāta viena no Ķekavas novada vērienīgākajām būvēm - pirmskolas izglītības iestāde „Bitīte” Katlakalnā, kurā jau ar augustu būs dzirdamas vairāk kā 260 bērnu čalas.
Aicinām sievietes veikt mamogrāfijas diagnostiku
27. jūlijā un 28. septembrī no 10.00 līdz 18.00 sievietēm būs iespēja veikt mamogrāfijas diagnostiku pie Ķekavas ambulances.
Izsludina jauno talantu meklēšanu bobslejam un skeletonam!
Gatavojoties nākamajām – 2012. gadā Insbrukā paredzētajām jauniešu, bet 2014. gadā Sočos notiekošajām pieaugušo Ziemas Olimpiskajām spēlēm - izsludina sportisku jauniešu fiziskās sagatavotības pārbaudi.
Piektdienās kursēs autobuss uz Katlakalna kapiem
Iezīvotājiem iespēja nokļūt 16., 23., 30. jūlijā un 6., 13., 20., 27. augustā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajam īpašumam Dzelzs ielā 17, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada Dome 2010. gada 10. jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr. 2. § 2.7. "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Dzelzs ielā 17, Baložos, Ķekavas novadā" (protokols Nr.13).
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu konkursu Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa I kārtu Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākuma “Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitātē “Ciematu, kuros veic zivsaimniecības darbības, atjaunošana un attīstība” Projektu iesniegumu pieņems no 2010.gada 15.septembra līdz 2010.gada 15.oktobrim.
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu konkursu Lauku attīstības programmas pasākumiem
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa I kārtu Lauku attīstības programmas 413.pasākuma ietvaros “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”.
Esiet uzmanīgi uz ūdens!
Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus būt ļoti uzmanīgiem, atpūšoties gan uz ūdens, gan atrodoties pie tā, un rūpēties par savu un bērnu drošību, ievērojot elementāru piesardzību. Iestājoties siltam un saulainam laikam, gandrīz ik dienas tiek saņemta informācija par traģiskiem nelaimes gadījumiem uz ūdens.
SIA “Ķekavas nami” informē
Apkures katlu iekārtu remonta dēļ no 19. līdz 26. jūlijam nebūs karstais ūdens dzīvojamās mājās Ķekavā, Gaismas ielā 19 mājās 1, 2, 3, 4. 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12.
Piedalies Ķekavas novada volejbola turnīrā
14. jūlijā Baložos, 21. jūlijā Ķekavā, 4. augustā Daugmalē
Aicinām piedalīties skvoša turnīrā "Zanzibārā"
10. jūlijā no plkst.10.00, skvoša dārzā "Zanzibāra". Programmā - skvoša turnīrs, novusa turnīrs, spēles, atrakcijas u.c.
Ķekavas vidusskolā uzlabos dabaszinātņu apguvi
Ķekavas vidusskolā ar Eiropas Savienības (ES) atbalstu tiek uzlabota materiālā bāze kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei.
Tiks mainīta Valsts policijai iedzīvotāju pieņemšanas vieta
Sākot ar 1. augustu Valsts policija pieņems iedzīvotājus Ķekavas novada Pašvaldības policijas telpās, Gaismas iela 19 k- 9 pirmajā stāvā.
Baložos notika Līgo pikniks
Šogad pirmo reizi Baložos notika sabiedrisks pasākums – Līgo pikniks.
Aicinām Ķekavas novada bērnus piedalīties Radošajā nedēļā
Šoreiz jaunas, interesantas nodarbības un aktivitātes! Radošā nedēļa notiks no 9.-13. augustam. Pieteikšanās līdz 2.augustam.
Aicina pieteikties kandidātus darbam vēlēšanu iecirkņu komisijās 10. Saeimas vēlēšanām 2010.gada 2.oktobrī
Kandidātam jāatbilst Centrālās vēlēšanas komisijas instrukcijas „Vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošana republikas pilsētās un novados” 4.punkta prasībām.
Paziņojums par teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu
Ar Ķekavas novada Domes 2010.gada 10.jūnija lēmumu Nr. 2.§2.18” Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta Teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadiem 2010.gada grozījumu uzsākšanu” uzsākta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu izstrāde.
Vēl ir pieejamas biļetes uz skolēnu dziesmu un deju svētku koncertiem
Iespējams iegādāties biļetes uz vairākiem X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertiem, kuri notiks Rīgā no 2010. gada 6. jūlija līdz 11. jūlijam. Tajos piedalīsies vairāk nekā 30 000 bērnu un jauniešu.
Pakalpojumi ir ērtāki portālā epakalpojumi.lv!
Portāls epakalpojumi.lv sadarbībā ar lielākajām Latvijas pašvaldībām un citiem pakalpojumu sniedzējiem piedāvā dažādus elektroniskos pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem.
Arhīvs
  Drukāt