Kā novada bērni aizvadīja Radošo nedēļu?
Nedēļas laikā bērniem bija dažādās izglītojošas un radošas nodarbības – keramika, floristika, papīra plastika, tehniskā modelēšana, aksesuāru darbnīca, mozaīka u.c.
Uzsākts projekta „Izglītības iestāžu internetizācija Ķekavas novada izglītības iestādēs” realizācija
Projekta rezultātā Baložu vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Pļavniekkalna sākumskolā un Ķekavas vidusskolā kopumā tiek iegādāti 35 datori, 5 portatīvie datori, 3 multimediji un attīstīti lokālie datortīkli.
Sadarbība kopēju projektu īstenošanā
11.augustā delegācija no Ķekavas novada pašvaldības darba vizītē apmeklēja Pitalovas rajonu.
Diskutē par pašvaldības funkciju nodrošināšanu izglītībā pēc novadu reformas
Ķekavā bija ieradušies Siguldas novada Domes Izglītības, kultūras komitejas deputāti, Izglītības pārvaldes vadītāja, lai kopīgi diskutētu par pašvaldības funkciju nodrošināšanu izglītībā pēc novadu reformas
Apstiprināti privatizācijas noteikumi neapbūvētam zemesgabalam Zaļumu pr.43 Baložos
Ķekavas novada pašvaldība ir apstiprinājusi privatizācijas noteikumus neapbūvētam zemesgabalam ar kadastra apzīmējumu 8007 002 2251 Zaļumu pr.43, Baložos, Ķekavas novadā, LV-2112, platībā 17,8905 ha.
Zinību diena Ķekavas novada izglītības iestādēs
Zinību dienā, 1.septembrī, visās piecās Ķekavas novada vispārizglītojošās izglītības iestādēs skolas zvans uz mācībām sauca 1384 audzēkņus, bet divās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs - 385 bērnus. Šogad pirmais skolas zvans bija 205 mazajiem skolēniem.
Ķekavas novada sporta svētki 2010
31. jūlijā plkst. 10.00, laukumā pie Ķekavas sporta kluba. Svētku programmā - futbols, volejbols, bruģa bumba, šautriņu mešana, jautrības stafete, riepu mešana u.c.
31. jūlijā notiks pasākums "Iepazīsti savējos 2010"
Dalību šajā pasākumā apliecinājuši vairāk kā 25 novada uzņēmumi un organizācijas.
Ķekavas novada sporta svētki 2010
Ķekavas novada sporta svētkos piedalījās ~ 600 dalībnieki, sadalot 33 medaļu komplektus dažādās individuālās un komandu disciplīnās.
Paziņojums par ietekmi uz vidi A5 Rīgas apvedceļš
2010. gada 28. jūlijā ir pabeigts ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) autoceļa A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) posma km 11,6 (A7)-km 34,6 (A9) rekonstrukcijai noslēguma ziņojums.
Svinīgi atklāj jauno bērnudārzu Ķekavas novadā
Saņemot Dieva svētību un klātesošo laba vēlējumus, šodien, 30. jūlijā, svinīgi tika atklāta viena no Ķekavas novada vērienīgākajām būvēm - pirmskolas izglītības iestāde „Bitīte” Katlakalnā, kurā jau ar augustu būs dzirdamas vairāk kā 260 bērnu čalas.
Aicinām sievietes veikt mamogrāfijas diagnostiku
27. jūlijā un 28. septembrī no 10.00 līdz 18.00 sievietēm būs iespēja veikt mamogrāfijas diagnostiku pie Ķekavas ambulances.
Izsludina jauno talantu meklēšanu bobslejam un skeletonam!
Gatavojoties nākamajām – 2012. gadā Insbrukā paredzētajām jauniešu, bet 2014. gadā Sočos notiekošajām pieaugušo Ziemas Olimpiskajām spēlēm - izsludina sportisku jauniešu fiziskās sagatavotības pārbaudi.
Piektdienās kursēs autobuss uz Katlakalna kapiem
Iezīvotājiem iespēja nokļūt 16., 23., 30. jūlijā un 6., 13., 20., 27. augustā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajam īpašumam Dzelzs ielā 17, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada Dome 2010. gada 10. jūnijā pieņēmusi lēmumu Nr. 2. § 2.7. "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Dzelzs ielā 17, Baložos, Ķekavas novadā" (protokols Nr.13).
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu konkursu Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa I kārtu Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākuma “Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitātē “Ciematu, kuros veic zivsaimniecības darbības, atjaunošana un attīstība” Projektu iesniegumu pieņems no 2010.gada 15.septembra līdz 2010.gada 15.oktobrim.
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu konkursu Lauku attīstības programmas pasākumiem
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa I kārtu Lauku attīstības programmas 413.pasākuma ietvaros “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”.
Esiet uzmanīgi uz ūdens!
Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus būt ļoti uzmanīgiem, atpūšoties gan uz ūdens, gan atrodoties pie tā, un rūpēties par savu un bērnu drošību, ievērojot elementāru piesardzību. Iestājoties siltam un saulainam laikam, gandrīz ik dienas tiek saņemta informācija par traģiskiem nelaimes gadījumiem uz ūdens.
SIA “Ķekavas nami” informē
Apkures katlu iekārtu remonta dēļ no 19. līdz 26. jūlijam nebūs karstais ūdens dzīvojamās mājās Ķekavā, Gaismas ielā 19 mājās 1, 2, 3, 4. 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12.
Piedalies Ķekavas novada volejbola turnīrā
14. jūlijā Baložos, 21. jūlijā Ķekavā, 4. augustā Daugmalē
Aicinām piedalīties skvoša turnīrā "Zanzibārā"
10. jūlijā no plkst.10.00, skvoša dārzā "Zanzibāra". Programmā - skvoša turnīrs, novusa turnīrs, spēles, atrakcijas u.c.
Ķekavas vidusskolā uzlabos dabaszinātņu apguvi
Ķekavas vidusskolā ar Eiropas Savienības (ES) atbalstu tiek uzlabota materiālā bāze kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei.
Tiks mainīta Valsts policijai iedzīvotāju pieņemšanas vieta
Sākot ar 1. augustu Valsts policija pieņems iedzīvotājus Ķekavas novada Pašvaldības policijas telpās, Gaismas iela 19 k- 9 pirmajā stāvā.
Baložos notika Līgo pikniks
Šogad pirmo reizi Baložos notika sabiedrisks pasākums – Līgo pikniks.
Aicinām Ķekavas novada bērnus piedalīties Radošajā nedēļā
Šoreiz jaunas, interesantas nodarbības un aktivitātes! Radošā nedēļa notiks no 9.-13. augustam. Pieteikšanās līdz 2.augustam.
Aicina pieteikties kandidātus darbam vēlēšanu iecirkņu komisijās 10. Saeimas vēlēšanām 2010.gada 2.oktobrī
Kandidātam jāatbilst Centrālās vēlēšanas komisijas instrukcijas „Vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošana republikas pilsētās un novados” 4.punkta prasībām.
Paziņojums par teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu
Ar Ķekavas novada Domes 2010.gada 10.jūnija lēmumu Nr. 2.§2.18” Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta Teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadiem 2010.gada grozījumu uzsākšanu” uzsākta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu izstrāde.
Vēl ir pieejamas biļetes uz skolēnu dziesmu un deju svētku koncertiem
Iespējams iegādāties biļetes uz vairākiem X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertiem, kuri notiks Rīgā no 2010. gada 6. jūlija līdz 11. jūlijam. Tajos piedalīsies vairāk nekā 30 000 bērnu un jauniešu.
Pakalpojumi ir ērtāki portālā epakalpojumi.lv!
Portāls epakalpojumi.lv sadarbībā ar lielākajām Latvijas pašvaldībām un citiem pakalpojumu sniedzējiem piedāvā dažādus elektroniskos pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem.
Aicinām bērnus un jauniešus piedalīties radošajā nedēļā
Pasteidzies - pieteikšanās līdz 7. jūnijam!
Aicinām iedzīvotājus pagodināt Komunistiskā genocīda represijās cietušos
Piemiņas pasākums notiks 14.jūnijā plkst. 11:00, pie piemiņas akmens represētajiem novadniekiem, Odukalnā, Ķekavā
Iznācis pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" jūnija numurs
Lasi un uzzini ko vairāk par Ķekavas novada dzīves norisēm!
Ķekavā diskutē par teritorijas attīstības plānošanu
8. jūnijā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) un Ķekavas novada pašvaldība rīkoja semināru, kurā Rīgas plānošanas reģiona vietējo pašvaldību teritorijas plānošanas speciālisti diskutēja par aktuālajiem teritorijas attīstības plānošanas un zemes politikas jautājumiem.
Apskatāma "EKO ETNO" darbu izstāde
Ķekavas mākslas skolas 15. jubilejas gadam veltīta darbu izstāde apskatāma tirdzniecības centrā "Liiba" no 21.05 - 26.08.2010.
Fotomirkļi no Dziesmusvētku ieskaņas koncerta Ķekavas novadā
4. jūnijā Ķekavā vienlaikus pulcējās gandrīz septiņsimt bērnu no visa Ķekavas novada, lai piedalītos X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertā "Skandinām, dimdinām pāri visam novadam!"
Ieskandinās Dziesmu svētkus Ķekavas novadā
4. jūnijā plkst. 18.00, sporta laukumā pie Ķekavas sākumskolas.
Noskaidroti rokfestivāla „Bliez no Bedres `10” finālisti
Rokfestivāls „Bliez no Bedres `10” norisināsies 4. jūnijā plkst. 21:00 Ķekavā, brīvdabas estrādē pie Ķekavas sākumskolas.
Gatavojas lielajam Dziesmusvētku ieskaņas koncertam Ķekavā
Jau no paša rīta 4.jūnijā norit pēdējie gatavošanas darbi Dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertam Ķekavas novadā "Skandinām, dimdinām pāri visam novadam". Koncerts sāksies pulksten 18.00 pie Ķekavas sākumskolas. Nāc arī Tu! Dziedi un dejo līdzi ar mums!
Ķekavas novada policisti piedalās Iešlietu ministrijas sporta spēlēs
Ķekavas novada Pašvaldības policijas un Valsts policijas Baložu iecirkņa darbinieku apvienotā komanda 4. un 5. jūnijā piedalās vērienīgajās Iekšlietu ministrijas sporta spēlēs Kandavā.
Žurnālisti iepazīstas ar Ķekavas novada dārgumiem
Sākoties tūrisma sezonai, Ķekavas Tūrisma informācijas centrs aicināja žurnālistus iepazīties ar Ķekavas novada dārgumiem.
Vēlas atjaunot peldvietu Ķekaviņas upē
Lai varētu atjaunot peldvietu Ķekaviņas upē, Ķekavas novada Dome kopā ar speciālistiem iepazīstas ar Daugavas – Misas kanāla un Ķekaviņas situāciju, kā arī novērtē uz ūdenstilpnēm un Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē esošās tehniskās būves un ierīces.
Ķekavas novadā - bērnu sporta svētki
29. maijā plkst. 9.00, laukumā pie Ķekavas sporta kluba.
Ķekavas novada Pašvaldības policisti aiztur maluzvejniekus
Ķekavas novada Pašvaldības policija 27.maija rītā aizturēja divus jauniešus, kas nodarbojās ar maluzvejniecību Sausajā Daugavā Katlakalnā.
Ķekavas novada pašvaldība tiekas ar ķekaviešiem
25. maijā notika Ķekavas novada pašvaldības tikšanās ar Ķekavas iedzīvotājiem. Tajā ieradās aptuveni 30 iedzīvotāji.
Iedzīvotāji aicināti uz tikšanos
25. maijā, plkst. 18.00, Ķekavas kultūras namā
Kinopunkts radīts Tev, lai remdētu kinoslāpes!
Sākot ar šī gada 16. aprīli, visā Latvijā darbību uzsāk projekts “Kinopunkts kopā ar Amigo”. Projekta ietvaros teju 30 Latvijas pilsētās gada garumā iedzīvotājiem tiks piedāvāta īpaša iespēja par vienu santīmu apmeklēt kinoseansus. Katru mēnesi Kinopunktā tiks izrādīta viena filma, tādējādi skatītājiem ir iespēja apmeklēt 12 seansus un redzēt 12 dažādas filmas. Arī Baložos no 16. maija.
Vērtē piedāvājumu ūdensapgādes un kanalizācijas tīkla izbūvei Baložos
SIA „Baložu komunālā saimniecība” veic atklātā konkursa „Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve un rekonstrukcija Baložos” ID Nr.BKS 2009/06 pretendentu piedāvājumu vērtēšu.
Uzņēmēji aicināti tirgoties atlaižu pasākumā “Cenplēsis 2010” Rīgā
Jau pēc nepilna mēneša no 4. līdz 14. jūnijam Ķīpsalā notiks vēl nebijis projekts – atlaižu lielveikals “Cenplēsis 2010”, kurā ir aicināti piedalīties uzņēmēji, lai iztirgotu savus labākos ražojumus un pakalpojumus par neredzēti zemām cenām.
Jaunieši aicināti pieteikties vasaras darbam Ziemeļvalstīs
Sākot ar 2010. gadu, Ziemeļu Ministru padomes finansētā apmaiņas programma Nordjobb savā mērķauditorijā ir iekļāvusi ne tikai Ziemeļvalstīs dzīvojošus jauniešus, bet arī citu ES valstu iedzīvotājus.
Ķekavas novada policisti sacentīsies par "Drošības Kausu"!
14. maijā pulksten 12.00 pirmo reizi Ķekavas novadā, Daugmalē, notiks "Ķekavas novada Drošības Kausa" sacensības, kurās par Kausu iegūšanu cīnīsies novada Pašvaldības policijas un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa darbinieki.
Apskatāma bērnu un jauniešu darbu izstāde Ķekavas novada attīstības stratēģijas izstrādes ietvaros
Izstāde apskatāma līdz 28. maijam Tūrisma informācijas centrā. Laipni aicināti visi interesenti!
Izbūvēts sadzīves atkritumu konteineru laukums
Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi jaunu sadzīves atkritumu savākšanas konteineru laukumu Ķekavā, Nākotnes ielā 6.
Izsludināta jauno grupu pieteikšanās rokfestivālam „Bliez no Bedres `10”
No š.g. 3. maija līdz 17. maijam izsludināta jauno grupu pieteikšanās rokfestivālam „Bliez no Bedres `10”. Rokfestivāls notiks 4. jūnijā Ķekavā, brīvdabas estrādē pie Ķekavas sākumskolas.
Iepazīstas ar Polijas pieredzi ES projektu apguvē
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji no 5. līdz 7. maijam atrodas darba vizītē Gostinā, Polijā, ar kuru noslēgts sadarbības līgums dažādās jomās.
Zaļais starts vasarai
30.aprīlī Ķekavas sporta kompleksā tika dots zaļais starts Latvijas mazpulku XV Latvijas sporta spēlēm
Piedalies Lielajā Talkā!
Jau trešo reizi, šogad 24.aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā Talka. Tajā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš vēlas dzīvot nepiesārņotā, skaistā vidē.
Ķekavas Mākslas skolā apskatāma pedagogu darbu izstāde
Izstāde apskatāma no 21.04. - 15.05.2010. Atklāšana 21.04.2010. pl.18.00.
Novadā viesojās delegācija no Krievijas
Sadarbības ietvaros Ķekavas novadā no 21. līdz 23. aprīlim darba vizītē viesojās Pleskavas un Pitalovas rajona administrācijas delegācija
Veselības diena Ķekavas novadā!
17.aprīlī, 10.00 - 19.00, Doles Tautas namā. Nāc un izmanto iespēju bezmaksas saņemt dažādus ar veselību saistītus pakalpojumus!
Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris uzvar skatē
Lielisku panākumu izcīnījuši Rīgas Rajona Jauniešu Orķestra (RRJO) mūziķi, kuri sestdien, 17. aprīlī Jelgavas 4. vidusskolā uzvarēja ...
Baložos varēs iegādāties svaigi ceptu maizi
16. aprīlī Baložu pilsētā, pārgriežot tradicionālo sarkano lenti, svinīgi tika atklāta vietējā pārtikas ražošanas uzņēmuma "Baltās naktis" veikaliņš, kurā vietējie iedzīvotāji var iegādāties svaigi ceptu pašmājas maizi un citus konditorijas izstrādājumus.
Tiks uzsākti būvdarbi Lakstīgalu ielā
No šā gada 12. aprīļa uzsāks projekta „Pašteces kanalizācijas vada izbūve Lakstīgalu ielā (no Zvejnieku ielas 7 līdz ceļam A7)”
Nededzini savu zemi arī šogad!
Dedzinot kūlu, tiek apdraudēti gan savi, gan līdzcilvēku īpašumi un pat dzīvības.
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa I kārtu
Projektu iesniegumu pieņems no 2010.gada 1.aprīļa līdz 2010.gada 1.maijam..
Būvniecības darbi turpinās; septembrī plānots atklāt Baložu skolas jauno telpu
Ķekavas novada pašvaldība, turpinot darbu pie Baložu skolas piebūves un sporta kompleksa būvniecības, kuru tā pārņēma no Baložu pilsētas domes bez būvniecībai paredzētajiem līdzekļiem, uzsver, ka būvniecības darbi šobrīd turpinās un jau septembrī plānots atklāt jauno vestibilu.
Iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par sociālajiem pakalpojumiem novados
30.martā, Ķekavas Kultūras namā, Gaismas ielā 17, plkst. 12.00 notiks sociālo pakalpojumu attīstības programmas sabiedriskā apspriešana
Daugmales pagastā - Tradicionālā prasmju skola biškopībā
27. martā, 3., 10., 17. aprīlī no plkst. 10.00 – 14.00 Zemnieku saimniecībā „Dorītes”, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Lai dzīvo ”eXperiments” jeb konkursa neklātienes rezultāti!
185 Latvijas skolu komandu konkurencē neklātienes kārtā noskaidrota Latvenergo koncerna rīkotā skolēnu erudīcijas konkursa ”eXperiments” 21 spēcīgākā skolēnu komanda
Godina Komunistiskā genocīda upuru piemiņu
Ar klusumu brīdi un ziediem, 25. martā Ķekavas novadā piemin Komunistiskā genocīda upurus.
Ķekavas Mūzikas skolas pianistu pavasarīgie panākumi
Pirmais pavasara mēnesis atnesis Ķekavas Mūzikas skolas topošajiem pianistiem panākumus konkursos.
Notiek ledus spridzināšana arī Ķekavas novadā
Pateicoties Ķekavas novada priekšsēdētāja Roberta Jurķa iniciatīvai, arī Ķekavas novadā notiek ledus un aizsprostu spridzināšanas darbi dažādās ūdenstilpnēs, lai mazinātu plūdu draudus novada iedzīvotājiem.
Arhīvs
  Drukāt