Novada delegācijas vizīte Pečoru pašvaldībā.
Pēc Pečoru rajona (Krievija) administrācijas ielūguma 10. un 11. augustā Ķekavas novada pašvaldības delegācija, priekšsēdētājs R. Jurķis , izpilddirektora vietnieka p.i. A. Vītola un attīstības daļas vadītāja p.i. M. Ozoliņš, tikās ar Pečoru rajona administrācijas pārstāvjiem.
Zvejnieki Daugavā noķer piranjai radniecīgu zivi
Pirms dažām dienām „Daugavas zvejnieku biedrības” zvejnieki Daugavā Katlakalna rajonā noķēruši piranjas (Serrasalmus) dzimtas zivi.
Balso un nosaki, kā ieviest jauno Ķekavas novada vienojošo simbolu!
Aicinām līdz 19.augustam iesniegt un balsot par idejām, kas palīdzētu attīstīt PĪLĀDZI kā Ķekavas novadu vienojošo simbolu!
Piesakies Ci-gun nodarbībām
Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības finansējumam, kas iegūts piedaloties projektu līdzfinansēšanas konkursā, biedrība „Solis tuvāk” sadarbībā ar Igoru Kudrjavcevu - ārstu homeopātu un Ci-gun metodes praktizētāju, rīko Ci-gun nodarbības.
RAIBĀ PUPA bērnu rotaļu un dienas pieskatīšanas centram gads
Bērnu rotaļu un pieskatīšanas centrs RAIBĀ PUPA 2012. gada 5. augustā svinēja savu pirmo jubileju, gads jau nostrādāts. Baložos, Smilšu ielā 9 pulkstens 11 kuplā skaitā bija pulcējušies lieli un mazi, lai kopīgās rotaļās un dziesmās nosvinētu Raibās pupas 1 gada jubileju.
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus uz brīvajām vietām 2012./2013.mācību gadam.
Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielie svētki
Ķekavas novada svētceļnieku grupa aicina novada iedzīvotājus pieteikties svētceļojumam uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā. Svētceļojumam transportu bez maksas nodrošinās Ķekavas novada pašvaldība.
Līdz 16. septembrim Rīgas HES tiks pazemināts ūdens līmenis
No š.g. 1.augusta līdz 16.septembrim tiks pazemināts ūdens līmenis Rīgas HES ūdenskrātuvē. Ievērojot Daugavas apkārtnē mītošo iedzīvotāju intereses, AS „Latvenergo” plānotos nogāžu remontdarbus uzsāks vēlāk, nekā iepriekšējos gados. Pusotra mēneša laikā tiks atjaunots 68 100 m2 liels betona virsmu laukums.
Bāriņtiesas darbinieki piedalās vasaras nometnē - seminārā
Bāriņtiesas darbinieki no visas Latvijas pulcējās Aglonā uz 5. vasaras nometni - semināru. Pasākumā piedalījās 120 dalībnieki, tai skaitā arī no Ķekavas novada bāriņtiesas. Seminārā dalībniekiem bija iespēja dalīties pieredzē bērnu tiesību aizsardzības jomā un piedalīties dažādās aktivitātēs.
Starptautiskās sporta spēles noslēdzas ar plaši apmeklētu koncertu un zaļumballi
Starptautiskās sporta spēles „VIA Ķekava” noslēdzās ar koncertu, kurā visus priecēja enerģiskā grupa „Musiqq” un zaļumballē varēja dejot sabiedrībā iecienīto dziedātāju - Aijas Andrejevas un Madaras Celmas dziesmu ritmos.
Starptautisko sporta spēļu dalībnieki dodas svētku gājienā
28. jūlija rītā Ķekavas centru ar ovācijām un dziesmām pieskandināja starptautisko sporta spēļu „VIA Ķekava” dalībnieki, dodoties svinīgajā svētku gājienā.
Starptautisko sporta spēļu dalībnieki mērojas spēkiem
Neskatoties uz lielo vasaras tveici sestdien, 28. jūlijā, Ķekavas novadā, jo īpaši, pie Ķekavas sporta kluba pulcējās mūsu novada un ārvalstu sadarbības pašvaldību sportisti, lai mērotos spēkiem dažādās sporta disciplīnās.
Apmeklētājus priecē kultūras programma visas dienas garumā
Starptautisko sporta spēļu trešajā dienā, 28. jūlijā, uz lielās skatuves sporta laukumā Fortius organizatori piedāvāja pavadīt laiku skatoties dažādus pašmāju mākslinieku un viesmākslinieku priekšnesumus, piedalīties teātra sportā, loterijās, konkursos un atrakcijās.
Diskutē par nosacījumiem veiksmīgai sporta attīstībai
Starptautisko sporta spēļu „VIA Ķekava” ietvaros 26. jūlijā Ķekavas novadā notika pirmā lietišķā konference, kas veltīta sporta attīstības jautājumiem. Ķekavas novada sporta konferencē pulcējās Pierīgas novadu pašvaldību sporta organizatori, pārstāvji no Ķekavas novada sporta klubiem un sporta interešu izglītības pulciņiem vispārējām izglītības iestādēs.
Svinīgi atklāj saules kolektoru Ķekavas sporta klubam
Starptautisko sporta spēļu „VIA Ķekava” otrā diena, 27. jūlijs, aizsākās ar svinīgo Ķekavas sporta kluba saules kolektora sistēmas atklāšanas ceremoniju.
Atklāj sporta spēles
27.jūlijā plkst. 11.00 Doles Tautas namā notika starptautisko sporta spēļu VIA Ķekava 2012 oficiālā atklāšana, kurā piedalījās Kanādas un Turcijas vēstniecības Latvijā pārstāvji, sešu ārvalstu pašvaldību delegācijas un Ķekavas novada pašvaldības vadība.
Seko līdzi starptautisko sporta spēļu "Via Ķekava" norisei
Ķekavas novadā 26. -28. jūlijam notiek starptautiskās sporta spēles Via Ķekava, kuru laikā norisinās dažādas sporta sacensības, draudzības spēles, kultūras pasākumi, atrakcijas bērniem, svētku gājiens, zaļumballe un dažādas citas aktivitātes visai ģimenei.
Eiropas valstu brīvprātīgie talko Ķekavas novadā
Latvijā, no 16.-20.jūlijam tiek organizēts Eiropas valstu AFS brīvprātīgo vasaras samits, kurā piedalās ap 180 dalībnieku no dažādām Eiropas valstīm. 100 brīvprātīgie sabiedrisko darbu veica Tīnūžu pagasta „Elkšņos”, bet 70 dalībnieki ar Ķekavas novada domes organizatorisko atbalstu piedalījās Depkina Rāmavas muižas parka teritorijas uzkopšanā un pastaigu takas veidošanas darbos ap Titurgas ezeru Baložos.
Izstrādāts interaktīvs buklets par Eiropas Savienības (ES) finanšu piesaistes iespējām
Rīgas plānošanas reģions ir izstrādājis interaktīvo elektronisko bukletu, kas pašvaldību pārstāvjiem un citiem interesentiem sniedz informāciju par Eiropas Savienības (ES) finanšu piesaistes iespējām.
Latvijas Sarkanais Krusts dalīs bezmaksas produktu komplektus
Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Rīgas apriņķa komiteja uzsāk īstenot Eiropas Komisijas 2012.gada programmu vistrūcīgākajām personām Ķekavas novadā.
Notiks Ķekavas novada attīstības programmas un stratēģijas sabiedriskā apspriešana
Aicinām iepazīties ar paziņojumu par Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam 1.redakcijas un Ķekavas novada attīstības programmas 2013.-2020. gadam 1.redakcijas sabiedrisko apspriešanu
Izveidots Baltijas Ražotāju tirdzniecības centrs
SIA "Kelle Expo" strādā pie vēl nebijuša projekta Latvijā - Baltijas Ražotāju tirdzniecības centra izveides. Centra koncepcija ir darboties reizē kā izstādei un tirdzniecības vietai, kas savus apmeklētājus gaidīs visa gada garumā.
Dzimtsarakstu nodaļa Ķekavā no 18.jūlija līdz 6.augustam būs slēgta
Sakarā ar darbinieka atvaļinājumu, Dzimtsarakstu nodaļa Ķekavā no 18.jūlija līdz 6.augustam būs slēgta. Lūgums vērsties Baložu pārvaldē.
Mudinot jauniešus iesaistīties brīvprātīgo darbā, uzsāk foto akciju „Volunteering”
Lai rosinātu jauniešu interesi un informētību par brīvprātīgo darbu, tā ieguvumiem un sniegtajām iespējām, tiek uzsākta foto akcija „Volunteering”. Uzvarētāji iegūs biļetes uz grupas „Muse” koncertu Rīgā.
Ķekavas pagasta atkritumu apsaimniekotājs Veolia vides serviss maina nosaukumu
Informējam, ka no šī gada 10.jūlija Ķekavas pagasta atkritumu apsaimniekotājs, uzņēmums SIA Veolia vides serviss maina nosaukumu uz – SIA Vides pakalpojumu grupa. Nosaukuma maiņa ir likumsakarīgs solis uzņēmuma attīstībā un ir saistīts ar šī gada 7.maijā notikušo uzņēmuma īpašnieku maiņu.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamā īpašuma Meža iela 23, Baloži, Ķekavas novads.
Sacensības visiem vindsērfinga entuziastiem
Ūdenssporta klubs Kambīze izsludina sacensības “frīraideriem” (tautas klase), kuras tiks rīkotas Rīgas HES ūdenskrātuvē. Sezonas garumā plānots organizēt 3 posmus.
Neaizmirstams brīvlaiks sporta nometnē CHIN CAMP
Notiek 6 – 16 gadu vecu bērnu uzņemšana vasaras atraktīvākajā un sportiskākajā bērnu nometnē CHIN CAMP.
Starptautiskais folkloras festivāls BALTICA – 2012 pirmo reizi ienāk Ķekavas novadā.
„BALTICA 2012” notiks no 2012. gada 5. līdz 9. jūlijam Rīgā, Madonā, Turaidā, Ikšķilē, Ķekavā, kā arī Barkavas, Cesvaines, Ērgļu un Kokneses novados. Tajā piedalīsies Latvijas etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopas, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki, kā arī festivāla programmu bagātinās ārvalstu grupas un stāstnieki.
Starptautiskais folkloras festivāls "BALTICA 2012" Ķekavā - koncerts „Latvieši pasaulē- pasaule latviešos”
Svētdien 8. jūlijā Ķekavā notika viens no festivāla "BALTICA 2012" koncertiem „Latvieši pasaulē - pasaule latviešos”. Pasākums Ķekavā sākās no rīta pulkst. 11.00 ar latviešu folkloras kopu tikšanos „Satikšanās Ķekavas ābeļdārzā”. Līdztekus visām norisēm notika LR radio tiešraide raidījumam „Kultūras rondo”.
Latvijas III Olimpiādē Ķekavas novada sportisti izcīna sešas medaļas
6.-8. jūlijā Liepājā Latvijas III Olimpiādē Ķekavas novada sporttisti izcīnīja četras medaļas - sudraba medaļa vīriešu komandai regbijā 7, piecas bronzas medaļas - jātnieku sportā, džudo un sporta vingrošanā.
Olimpiskās lāpa dodas uz Liepāju
5.jūlijā, plkst.11.00 Ventspils pludmalē, autostāvvietā pie Dienvidu mola, notika svinīgs Olimpiskās lāpas iedegšanas pasākums. No Ventspils lāpa uzsāka ceļu uz Liepāju, kur 6.jūlijā tiks atklāta Latvijas III vasaras olimpiāde.
Rīgas aktīvo senioru alianses pārstāves iepazīstas ar plānoto Ķekavas novada aukļu dienestu
4.jūlijā Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļā viesojās biedrības "Rīgas aktīvo senioru alianse" (RASA) pārstāves Rita Sprūža un Inta Dobele. Tikšanās mērķis - iepazīties ar mūsu novadā plānoto un realizēto darbību veidojot Aukļu dienestu. Viešņas izteica atzinīgus vārdus par veiktajām darbībām un pašvaldības atbalstu dienesta izveidē.
Iesniegtie iedzīvotāju priekšlikumi tiek iestrādāti Ķekavas novada Attīstības programmā un stratēģijā
Ķekavas novada pašvaldības un ManaBalss.lv kopprojektā www.kekava.lv/idejas iesniegtie iedzīvotāju priekšlikumi tiek iestrādāti Ķekavas novada Attīstības programmā un stratēģijā.
Piesaista Eiropas naudu vindsērfinga attīstībai Ķekavas novadā
Vindsērfings Ķekavas novadā! Šāds apgalvojums dažiem var izraisīt izbrīnu, jo var šķist, ka šis sporta veids vairāk piedien piejūras reģioniem. Bet kopš vindsērfingā ir ielauzušās mūsdienu tehnoloģijas, tas kļuvis pieejamāks un izmantojams visās iespējamās ūdenskrātuvēs.
Par atkritumu izvešanu Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā no 2012.gada 1.jūlija
SIA „Baložu komunālā saimniecība” (turpmāk – SIA) informē, ka Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā ir uzsākta līgumu slēgšana par atkritumu apsaimniekošanu pēc 2012.gada 1.jūlija.
Ķekavas novada sporta skolas vieglatlētēm godalgotas vietas Latvijas čempionātā
Liepājā, stadionā „Daugava” norisinājās Latvijas čempionāts junioriem un „B” grupai. Sacensībās startēja Ķekavas novada sporta skolas vieglatlētikas grupas audzēknes, izcīnot godalgotas vietas.
Izveido rotaļu laukumu Daugmalē
Ar Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalstu, Daugmalē, pie daudzdzīvokļu mājas Vārpas, izveidots pirmais rotaļu laukums atbilstoši mūsdienu drošības prasībām.
Odukalnā un Vimbukrogā izbūvē kanalizācijas tīklus
Ķekavas pagastā turpinās būvdarbi Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ķekavā II fāze ietvaros. Šobrīd uzsākti kanalizācijas pašteces tīklu izbūves darbi arī Odukalnā - Niedru un Platajā ielā, un Vimbukrogā – Kļavu un Daugavas ielā.
Paziņojums par automašīnu atsavināšanu
Ķekavas novada pašvaldība atsavina trīs automašīnas. Interesentus lūdzam vērsties ar iesniegumu Ķekavas novada pašvaldībā līdz 2012. gada 17. jūlijam. Ja būs pieteikušies vairāki pircēji, Ķekavas novada pašvaldība rīkos izsoli.
Dievkalpojums Baložos par godu jaunās Svētās Dievmātes Bogoļubskas ikonas baznīcas pamatu likšanai
7. jūlijā plkst.13.00 Viņa Eminence, Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs sniegs svinīgu dievkalpojumu Baložos par godu jaunās Svētās Dievmātes Bogoļubskas ikonas baznīcas pamatu likšanai. Visi interesenti laipni gaidīti piedalīties šajā svinīgajā pasākumā Baložos, Purva ielā 2/4.
Uzņem viesskolēnu savā ģimenē!
Uzņem viesskolēnu savā ģimenē - iegūsti jaunu draugu un neaizmirstamus piedzīvojumus!
www.Latvija.lv sniedz jaunus e-pakalpojumus
Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) informē, ka vienotajā valsts un pašvaldību portālā www.Latvija.lv ir pieejami trīs jauni e-pakalpojumi, kas izstrādāti sadarbībā ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju ( VDEĀVK).
Uzklausīšanas sanāksme par SIA "Art Tehno" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu Baložu pilsētā
2012. gada 12. jūlijā plkst. 12.00 Pērkona ielā 5, Baložos, Ķekavas novadā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija rīkos uzklausīšanas sanāksmi par SIA "Art Tehno" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu Baložu pilsētā, Ķekavas novadā.
Atklāj renovēto Dzirnavu estrādi Ķekavā
Iedzīvotāju patīkamai brīvā laika pavadīšanai Ķekavas novada pašvaldība izremontējusi Dzirnavu estrādi Ķekavā, kas nesen nonākusi pašvaldības īpašumā.
Noslēgusies projekta „Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestāžu informatizācija” realizēšana
Projekta rezultātā Baložu vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Pļavniekkalna sākumskolā un Ķekavas vidusskolā kopumā iegādāti 35 stacionārie datori, 5 portatīvie datori, 3 multimediju interaktīvās tāfeles un ierīkoti 4 lokālie datortīkli katrā skolā.
Izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursu
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 6.kārtu Lauku attīstības programmas ietvaros. Projektu iesniegumus pieņems no 2012.gada 21.jūnija līdz 2012.gada 23.jūlijam
Paziņojums par SIA "Art tehno" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektiem
Aicinām iepazīties ar paziņojumu par SIA "Art tehno" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektiem Baložu pilsētā
Notiks konference „Ķekavas novada iedzīvotāju kultūras vajadzības un to loma novada kultūrtelpas attīstībā"
Š.g. 20.jūnijā Doles Tautas namā norisināsies zinātniski praktiskā konference, kurā tiks apkopoti un prezentēti projekta „Nacionālā identitāte un rīcībspēja” ietvaros veiktā pētījuma „Ķekavas novada iedzīvotāju kultūras vajadzības un to loma novada kultūrtelpas attīstībā” rezultāti.
Atklāj publisko laivu piestātni Daugmalē
19. jūnijā Daugmalē svinīgi tika atklāta pirmā publiskā pontonu laivu piestātne Ķekavas novadā, kas turpmāk nodrošinās iedzīvotājiem ērtāku un drošāku piekļuvi vienam no Latvijas kultūrvēsturiskajam objektiem – Nāves salai.
Kapusvētki 2012. gadā
Kapusvētki 2012. gadā Doles-Ķekavas ev. lut. draudzē un Rīgas Sv. Alberta Romas katoļu draudzē
Latvijas Sarkanā krusta Rīgas apriņķa komitejas Plakanciema istabai - jubileja
Esam gandarīti, ka jau veselu gadu, kopš 2011. gada 17. jūnija, darbojās LSK Rīgas apriņķa komitejas Plakanciema istaba!
Ķekavas novada sporta skolas vieglatlētes izcīna medaļas
16. - 17. jūnijā Rīgā, Daugavas stadionā norisinājās Rīgas 2012. gada atklātās jaunatnes meistarsacīkstes vieglatlētikā. Sacensībās startēja un godalgotas vietas izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas vieglatlētikas grupas audzēknes.
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums par SIA "Baložu komunālā saimniecība" ūdensapgādes pakalpojumu tarifu
Aicinām iepazīties ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu par SIA "Baložu komunālā saimniecība" ūdensapgādes pakalpojumu tarifu. Padome nolemj apstiprināt minēto tarifu 0,49 Ls/m3 (bez PVN), tas stājas spēkā ar 1. augustu.
Sākusies pieteikšanās bērnu dienas nometnēm "Zanzibāras vasara"
Aktīviem un zinātkāriem bērniem, kam gribas draudzēties, darboties, skriet un lēkt! Piecas dienas no 7 rītā līdz 7 vakarā Skvoša dārzā "Zanzibāra".
Aizvadīti izlaidumi Baložu vidusskolā
15. jūnijā Baložu vidusskolā notika 9. un 12. klases izlaidumi. Aicinām ielūkoties izlaiduma fotomirkļos.
Piedalies konkursā Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012!
Ja vēlies uzslavēt sevi, savus kaimiņus, darba kolēģus vai darba vietu par paveikto darbu un ieguldījumu vides sakopšanā, labiekārtošanā vai daiļdārza izveidošanā, piesaki dalību konkursā. Pieteikšanās līdz 1. jūlijam.
Par godu Daugmales pilskalna svētkiem notiks seminārs
2012. gada 15. jūnijā Daugmales multifunkcionālajā centrā notiks seminārs veltīts "Daugmales pilskalna svētkiem 2012". Semināra tēma: Daugavas ūdensceļš un Daugavas piekrastes pilskalni.
Kultūras ministre viesojās Ķekavas novadā
15. jūnijā Ķekavas novadā reģionālajā vizītē viesojās kultūras ministre Žanete Jaunzeme- Grende, lai iepazītos ar kultūras jomas attīstību un organizāciju novadā, ko īsteno Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūra.
Jauniešu organizācija meklē viesģimenes
Jau augusta beigās Latvijā ielidos 18 skolēni no Vācijas, Taizemes un Austrijas. Šobrīd aktīvi notiek viesģimeņu meklēšana šiem jauniešiem.
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā
14. jūnijā par godu Komunistiskā genocīda upuru piemiņai, Ķekavas novada Sociālais dienests un represēto biedrība organizēja ikgadēju pasākumu – ekskursiju, kurā bija aicināti piedalīties visi novada represētie.
Iesniedz savus priekšlikumus Daugmales teritorijas plānojuma grozījumiem
Pašvaldība ir iecerējusi veikt izmaiņas Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojumā. Lūdzam visus interesentus līdz 2012. gada 20. jūlijam pašvaldībā iesniegt priekšlikumus izvērtēšanai.
Atļauta Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2012. gada grozījumu īstenošana
2012. gada 04. jūnijā ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauja Baložu pilsētās teritorijas plānojuma 2008-2020. gadam, 2012. gada grozījumu īstenošanai.
Vēl var pieteikties lauksaimnieku konkursam „Sējējs–2012”
Zemkopības ministrija (ZM) aicina lauku uzņēmējus pieteikties lauksaimnieku vidū iecienītajam konkursam „Sējējs–2012”.
Svinīgi noslēdz saules kolektora uzstādīšanas darbus
11. jūnijā svinīgi tika noslēgta saules kolektora sistēmas uzstādīšana Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādē „Ieviņa”, kas turpmāk nodrošinās bērnudārza peldbaseina ūdens uzsildīšanu ar saules enerģiju, kā arī daļēji iegūto siltumu izmantos apkurei.
Atklāta „Veselības centra 4” filiāle Valdlaučos
Lai nodrošinātu kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus novada iedzīvotājiem, Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar „Veselības centru 4” 12. jūnijā svinīgi atklāja jaunu filiāli Ķekavas pagasta Valdlaučos, kur tagad ir pieejami valsts apmaksātie medicīnas pakalpojumi.
Radošā nedēļa Ķekavas novada bērniem
Radošās nedēļas šovasar notiks no 30.jūlija -3. augustam, 6.-10. augustam.
Par publisko apspriešanu paralimpiskā jāšanas sporta un rehabilitācijas centra izveides ieceri
Ķekavas novada Dome 2012. gada 26. aprīlī pieņēmusi lēmumu Nr.1.§8. „Par paralimpiskā jāšanas sporta un rehabilitācijas centra izveides ieceri nekustamajā īpašumā „Rudzāji””, minēto ieceri nododot publiskajai apspriešanai.
Izsaki savu ideju attīstībai!
Ķekavas novads var lepoties ar skaistu dabu un izdevīgu ģeogrāfisko novietojumu, tomēr galvenā vērtība ir novadnieki un viņu idejas. Mājaslapā izveidota IDEJU sadaļa, kas ļautu sadzirdēt un realizēt novadnieku idejas.
Radošā nedēļa bērniem
Radošās nedēļas šovasar notiks no 11.-15. jūnijam, 30.jūlija -3. augustam, 6.-10. augustam. Skatīt programmu šeit!
Aicina iedzīvotājus apdomāt un izstrādāt savu individuālo drošības stratēģiju
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknis aicina ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju apdomāt un izstrādāt savu individuālo drošības stratēģiju. Proti, izanalizēt un izvērtēt tos riskus, kādi pastāv drošības ziņā attiecībā pret sevi un savu īpašumu.
Ķekavas vidusskolas 9. klasi absolvē 59 audzēkņi
10. jūnijā Ķekavas Kultūras namā notika Ķekavas vidusskolas 9. klašu izlaidums, kuru absolvēja 59 audzēkņi. Ķekavas novada pašvaldības naudas balvas par teicamām sekmēm 2011./2012. mācību gadā saņēma 7 audzēkņi
Izlaidums Daugmales pamatskolā
2012.gada 9. jūnijā Daugmales pamatskolā notika 9. klases izlaidums, kuru absolvēja 12 audzēkņi. Ķekavas novada pašvaldības naudas balvas par teicamām sekmēm 2011./2012. mācību gadā saņēma Anete Ikavniece.
Ķekavas Mākslas skolu absolvē 18 audzēkņi
Svētku dienā absolventus sveica Ķekavas novada Domes pārstāvji, vecāki, draugi un dziedātājs Mārtiņš Ruskis ar muzikālu sveicienu.
9. jūnijā VESELĪBAS DIENA Baložos
Ķekavas novada pašvaldība un P/A Ķekavas ambulance, rūpējoties par iedzīvotāju veselību, aicina uz Veselības dienu 9. jūnijā Baložu kultūras namā.
Kā nosvinējām novada svētkus?
9. jūnijs Ķekavas novada ļaudīm paliks spilgtā atmiņā ar skaisto, zaļo, saulaino, sen gaidīto vasaru, kura tieši šajā dienā mūs visus priecēja. Ķekavas novada svētkus kopumā apmeklēja vairāk kā 2000 iedzīvotāji.
Baložos notika Veselības diena
Baložos 9. jūnijā Ķekavas ambulance un Ķekavas novada pašvaldība aicināja iedzīvotājus uz Veselības dienu, rosinot ikvienu apmeklētāju savlaicīgi rūpēties par savu veselību
Izlaidums privātajā pamatskolā "Gaismas tilts 97"
2012. gada 8. jūnijā notika privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” 17. izlaidums. Savā skolā pēdējos brīžus absolventi pavadīja īpašā uzmanības, sirds siltuma un mīļuma atmosfērā.
Mini zoodārzā piedzimuši mazuļi briežu un mežacūku ģimenēs
Ķekavas novada atpūtas kompleksā „Ķekaviņas Līči” mini zoodārzā jūnijs sācies ar lieliskām ziņām - briežu un mežacūku ģimenes ir sagaidījušas ģimenes pieaugumu.
Remontē Dzirnavu estrādi
Pašvaldība šosezon uzsākusi remontdarbus Dzirnavu estrādē Ķekavas centrā, lai sakārtotu nesen pašvaldības īpašumā nonākušo būvi. Turpmāk ķekaviešu vēsturiski iemīļotā estrāde un tās teritorija būs ērti izmantojama brīvdabas pasākumiem.
Reģionālā pašvaldības policija rūpēsies par kārtību arī Ikšķiles novadā
Līgumu par sadarbību parakstīja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš. Maija beigās Ikšķiles novada dome nolēma likvidēt pašvaldības policiju un tās uzdevumus deleģēt Reģionālajai pašvaldības policijai, kas līdz šim darbojusies Ķekavas, Baldones un kopš šāgada aprīļa arī Inčukalna novadā.
Ķekavas novada pašvaldībā viesojas Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko
6. jūnijā Ķekavas novada pašvaldībā darba vizītē bija ieradies Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, lai tiktos ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Robertu Jurķi un pārrunātu pašvaldības pieredzi un sadarbības iespējas ar Baltkrieviju, kā arī Ķekavas novada uzņēmumu attīstībai svarīgus jautājumus
Uzņemta filma par bāriņtiesu darbu Latvijā
Pateicoties idejas autoram - Latvijas bāriņtiesu darbinieku asociācijai, tapusi pirmā filma par bāriņtiesu darbu Latvijā „Daži stāsti no tūkstošiem...”, kura drīzumā būs aplūkojama arī Latvijas Televīzijas 1.kanālā.
Pirmais izlaidums Ķekavas novada sporta skolā
Ķekavas novada sporta skolai 5. jūnijs bija īpaša diena, jo tika svinēts 1. izlaidums, kuru absolvēja 5 audzēknes profesionālās ievirzes izglītības programmā - mākslas vingrošanā. Tika suminātas 2 Latvijas sporta meistares mākslas vingrošanā, kuras šajā programmā absolvēja sporta skolu pirms 2 gadiem, kā arī sveica 7 sporta meistaru kandidātes, tai skaitā 4 absolventes.
Ķekavas novadā apskatāma foto izstāde „Valsts Robežsardzes aviācijai 20 gadi”
Ķekavas novada tirdzniecības centrā „Liiba” atklāta foto izstāde „Valsts Robežsardzes aviācijai (VRS) 20 gadi”, kurā atspoguļota VRS aviācijas attīstība un darbība 20 gadu laikā
Dzimtsarakstu nodaļai Baložu pilsētā mainīti darba laiki
Ar 2012.gada 1.jūniju mainīsies darba laiki Dzimtsarakstu nodaļai Baložu pilsētā.
Doles-Ķekavas ev.lut. draudze aicina uz Brīvdienu Bībeles skolu
Par godu mācību gada noslēgumam un 1.jūnijam – Starptautiskajai bērnu tiesību aizsardzības dienai Doles-Ķekavas ev.lut.draudze sadarbībā ar misiju „Luterāņu stunda” rīko Brīvdienu Bībeles skolu „PANDAMANIA”.
Ķekavā atklās foto izstādi „Valsts Robežsardzes aviācijai 20 gadi”
Šī gada 1. jūnijā, plkst. 14:00 Ķekavas novada tirdzniecības centrā „Lība” notiks foto izstādes „Valsts Robežsardzes aviācijai 20 gadi” atklāšana.
Mūžībā aizgājis ilggadējais Baložu pilsētas domes izpilddirektors Aivars Stikuts
26. maijā pēc ilgas un smagas slimības mūžībā aizgājis Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks, ilggadējais Baložu pilsētas domes izpilddirektors Aivars Stikuts. Viņš savus 16 dzīves un darba gadus pavadījis, strādājot un ieguldot visu savu sirdi un spēkus Baložu pilsētas attīstībā.
Medicīnas pakalpojumi būs pieejami arī Valdlaučos
Ķekavas novada pašvaldība veselības aprūpes jautājumos uzsākusi sadarbību ar Veselības centru 4!
Izcili panākumi Mākslas vingrošanas turnīrā „Baltijas Puķe - 2012”
Š.g. 26.-27.maijā Tukumā norisinājās atklātais Mākslas vingrošanas turnīrs „Baltijas Puķe - 2012”, kurā piedalījās un izcilus panākumus guva Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas.
25. maijā notiks bērnu sporta spēles
Starptautiskās ģimenes dienas ietvaros notiks Ķekavas novada bērnu sporta spēles - 25. maijā pie sporta kluba. Pietekšanās līdz 22. maijam.
Bērnu un jauniešu vasaras nometnes
Ķekavas novada pašvaldības izsludinātajā bērnu un jauniešu vasaras nometņu konkursā pašvaldības līdzfinansējumu ieguva četras nevalstiskās organizācijas.
Bērnu sporta spēlēs piedalās ap 400 dalībniekiem
Ķekavas novadā pie Sporta kluba 25. maijā notika bērnu sporta spēles, lai popularizētu sporta aktivitātes, kā veselīgu dzīvesveidu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanas veidu. SKATĪT REZULTĀTUS ŠEIT!
Iestāžu basketbola turnīrā uzvar Ķekavas novada pašvaldības komanda
Baložu vidusskolas sporta kompleksā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības iestāžu basketbola turnīrs, kurā uzvaras laurus plūca Ķekavas novada pašvaldības komanda. SKATĪT REZULTĀTUS ŠEIT!
Olimpiešu svētkos sveic audzēkņus un pedagogus
Ceriņu un kastaņu ziedēšanas laikā, 24. maijā, Ķekavas novada pašvaldība pulcēja labākos novada audzēkņus un viņu pedagogus, lai sveiktu viņus ar sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, sportā, valsts un starptautiskajos konkursos.
Pieejami aktuālākie gadskārtējā pārskata „Reģionu attīstība Latvijā 2011” dati
Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) sadarbībā ar SIA „Grupa 93” šobrīd gatavo gadskārtējo pārskatu „Reģionu attīstība Latvijā 2011”. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad sagatavotās pārskata sadaļas tiks publiskotas uzreiz pēc konkrētai tēmai atbilstošo datu apkopošanas un datu interpretācijas.
Aicina uz bezmaksas konsultāciju
Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra ārsts dr. Uldis Krustiņš aicina uz BEZMAKSAS KONSULTĀCIJU TRŪCĪGAJIEM PACIENTIEM
Arhīvs
  Drukāt