Ķekavas novada aktīvie jaunieši – labākie Rīgas reģiona brīvprātīgie
Izglītības un zinātnes ministrija septembrī izsludināja konkursu „Brīvprātīgais 2012”, kurā piedalījās arī Ķekavas novada jauniešu dome sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru, jo jaunieši sevi ir pārliecinoši pierādījuši dažādās aktivitātēs un pasākumos, popularizējot brīvprātīgo darbu jauniešu vidū.
Portālā www.Latvija.lv var samaksāt administratīvos sodus
Ikviens, vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.Latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu „Administratīvo sodu pārbaude un nomaksa”, var elektroniski pārbaudīt un samaksāt gan Sodu reģistrā esošos administratīvos sodus privātpersonām, gan CSDD reģistra datubāzē iekļautos fotoradaru fiksētos pārkāpumus un stāvēšanas un apstāšanās pārkāpumu soda kvītis, kas izrakstītas bez vadītāja klātbūtnes.
Ķekavā muzicēs Haralds Sīmanis
Haralds Sīmanis – Ķekavā! Svētdien, 25.novembrī – plkst.10.00 un plkst.11.30 Doles-Ķekavas ev.lut.baznīcā un plkst.14 Ķekavas Sociālās aprūpes centrā.
Ķekavas sākumskolas pamatos iemūrē vēstījumu
23. novembrī topošās Ķekavas sākumskolas pamatos svinīgi tika iemūrēta vēstījuma kapsula nākamajām paaudzēm. Sākumskola paredzēta vairāk kā 700 Ķekavas novada bērniem. Kapsulā kā vēstījums nākamajam paaudzēm par šo Ķekavas novadam tik nozīmīgo brīdi tika ievietotas pašvaldības izdevuma „Ķekavas Novads” publikācijas par jauno sākumskolu, preses relīze par kapsulas iemūrēšanu, informācija par sākumskolas idejas attīstību, deputātu un klātesošo vēlējumi.
Nobalso par savu Ķekavas novada sporta laureātu 2012!
Kā jau katru gadu, arī šogad, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra rīko svinīgu pasākumu sporta dzīvē iesaistītajiem Ķekavas novada iedzīvotājiem “Ķekavas novada sporta laureāts”, lai noskaidrotu un apzinātu katra Ķekavas novadā pārstāvētā sporta veida izcilākos sasniegumus un apbalvotu labākos sportistus, trenerus, sporta atbalstītājus un organizatorus.
Fotoizstāde - Daugmale caur mobilo aci
Jāņa Ābeles fotoizstāde tiks atklāta 22. novembrī plkst. 17.00 - dienas centrā "Adatiņas", tā būs apskatāma līdz 22.decembrim.
Veicina pašmāju audzēto dārzeņu, augļu un ogu pārstrādi
Piesaistot Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu un gūstot atbalstu izsludinātajā NVO projektu līdzfinansēšanas projektu konkursā, biedrības „Daugmales mājsaimnieki” ir veiksmīgi realizējuši projektu „Zaļā dzīve”.
Novada uzņēmējiem pieejams jauns aprīkojums mārketinga aktivitāšu veicināšanai
Ķekavas novada uzņēmēju padome (KNUP), lai atbalstītu vietējos uzņēmējus, ir iegādājusies jaunu aprīkojumu mārketinga aktivitāšu veicināšanai.
Par ūdens apgādes avāriju Titurgā
SIA „Baložu komunālā saimniecība” informē, ka Titurgā ir plīsis ūdensvads. Sakarā ar to, tiek nodrošināts dzeramais ūdens mucā pie Baložu pilsētas pārvaldes līdz pat pilnīgai ūdens apgādes atjaunošanai.
Iepazīst darbu ar talantīgiem bērniem
21. novembrī Ķekavas novada izglītības speciālisti devās pieredzes apmaiņā uz Ventspili, lai klātienē galvenokārt iepazītu pedagogu darbu ar talantīgiem, radošiem un zinātkāriem bērniem.
Pārapbedītas septiņu latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas
2012. gada 21. novembrī Ķekavas novada Truseļu kapos tika pārapbedītas septiņu latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas, kas tika atrastas Ķekavas novada „Mazručku” mājas pagalmā. Kritušie karavīri tika godināti, izšaujot goda zalves.
Ķekavas Mūzikas skola aicina uz Latvijas valsts svētkiem veltītu pasākumu
Pasākums notiks 20. novembrī plkst. 18.30 Ķekavas Mūzikas skolas koncertzālē. Piedalīsies mūzikas skolas audzēkņi un privātās pamatskolas „Gaismas Tilts 97” skatuves runas pulciņa dalībnieki.
Koncertā apbalvo profesionālās ievirzes izglītības iestāžu laureātus
2012. gada 20. novembra vakarā Ķekavas mūzikas skolā notika Latvijas dzimšanas dienai veltīts koncerts, kura laikā tika apbalvoti profesionālās ievirzes izglītības iestāžu laureāti par sasniegumiem valsts un starptautiskā mērogā.
Sumina konkursa „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012” uzvarētājus
Sagaidot Latvijas valsts svētkus, noslēdzies arī konkurss „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012” – uzvarētāji tika sumināti 16. novembrī Ķekavas kultūras namā. Konkursa dalībnieki šogad dalījās trīs grupās (nominācijās) – lauku sētas (pieteicās četras sētas), individuālās mājas ciematā vai pilsētā (septiņas mājas) un uzņēmums vai sabiedrisks objekts (trīs objekti).
Koncertuzvedums „Man viņa ir visskaistākā”
16. novembra vakarā Ķekavas kultūras namu pieskandināja grezns koncertuzvedums „Man viņa ir visskaistākā”, lai kopā atzīmētu Latvijas valsts 94. dzimšanas dienu.
Dzimusi jauna tradīcija – Zelta pāru godināšana
Kopš Ķekavas novada stipro ģimeņu godināšanas pasākuma „Zelta valsis” 25.oktobrī aizritējušas trīs nedēļas. Apciemojot šajā laikā Zelta pāru ģimenes, lai dāvātu „Zelta valša” ietvaros tapušās fotogrāfijas fotogrāfa Jura Ķilkuta Retro studijā, fotomirkļus un video materiālu no svinīgā mirkļa, pasākuma rīkotāji vēlreiz guvuši apliecinājumu tam, ka 25. oktobra vakarā aizsākās novadā jauna brīnišķīga tradīcija – to ģimeņu, pāru godināšana, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un vairāk.
Paziņojums par Baložu pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu sabiedrisko apspriešanu
Ar Ķekavas novada Domes 2012. gada 18. oktobra lēmumu Nr. 2.§ 3. „Par Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020. gadam grozījumu pirmās redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 21) uzsākta Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu sabiedriskā apspriešana. Sabiedriskā apspriešana noteikta no 2012. gada 26. oktobra līdz 2012. gada 26. novembrim.
Ķekavas Mākslas skola sarūpē novadam skaistas dāvanas
Latvijas valsts dzimšanas dienu gaidot, Ķekavas Mākslas skola sarūpējusi skaistas dāvanas arī Ķekavas novadam - 14. novembrī atklājot audzēkņu darbu izstādi "Ieraugi novadā" un sienas panno Ķekavas ambulances bērnu nodaļā.
Mēs esam piederīgi savai Valstij, pilsētai un ģimenei
15. novembra vakarā, atzīmējot Latvijas valsts svētkus un Baložu pilsētas 21. gadadienu, ar sirsnīgām dziesmām un raitiem deju soļiem tika pieskandināts viss Baložu kultūras nams. Svētku koncertu caurvija motīvs – Mēs esam piederīgi savai Valstij, savai pilsētai un savai ģimenei.
Piedalies galda spēļu maratonā!
Sacensības notiks 3 posmos T/C Liiba, pirmais posms jau 14.novembrī! Galda spēļu maratonu organizē Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra.
Ķekavas Mūzikas skola aicina uz jauniešu bigbenda koncertu
14. novembrī pl.16.30 Ķekavas Mūzikas skolas koncertzālē notiks Jelgavas reģiona jauniešu bigbenda KONCERTS (Diriģents Raitis Ašmanis). Bigbendā muzicē arī Ķekavas Mūzikas skolas jaunieši.
Lāpu gājiens veltīts Baložu pilsētas 21 gada jubilejai
Pirms gājiena plkst.17.00 Baložu vidusskolā - Lāpu izgatavošanas darbnīcas, 18:40 Lāpu gājiens maršrutā Baložu vidusskola - Jaunatnes iela - Smilšu iela - Ezera iela - Titurgas ezers.
Atzīmē Baložu pilsētas 21.gadadienu
14. novembrī par godu Baložu pilsētas 21 gada jubilejai notika lāpu gājiens, kurā piedalījās ap 200 pilsētas iedzīvotāji. Vakars iesākās ar darbnīcu, kurā ikviens varēja izgatavot lāpu sev un savai pilsētai, kopumā izgatavojot vairāk kā 40 pašdarinātas lāpas, un noslēdzās ar gājienu līdz Titurgas ezeram.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamo īpašumu – zemes gabalu Pavasara iela 39, Baložos, Ķekavas novadā
Jaunieši aicināti piedalīties forumā - KAFIJA AR POLITIĶI
13. novembrī Doles Tautas namā mūsu novada aktīvie un zināt gribošie jaunieši tiksies ar Ķekavas novada deputātiem un vadošo iestāžu pārstāvjiem, lai sniegtu savu redzējumu par notiekošo novadā un par to, kāds ir viņu skatījums uz mūsu novada nākotni.
Pie kafijas tases jaunieši diskutē ar politiķiem
13. novembrī Doles Tautas namā mūsu novada aktīvākie jaunieši tikās ar Ķekavas novada deputātiem un pašvaldības iestāžu pārstāvjiem, lai diskutētu un sniegtu savu redzējumu par notiekošo novadā, uzklausītu viens otra viedokli un kopā radītu jaunas idejas
Pārbaudi veselību, valsts maksā!
Novembrī Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests uzsāk sociālo kampaņu „Pārbaudi veselību, valsts maksā!”, kurā iedzīvotāji tiks informēti par iespēju veikt valsts apmaksātas vēža profilaktiskās pārbaudes.
Ķekavā Lāčplēša dienā lāpu gājiens un grupas „Dzelzs vilks” koncerts
Ķekavā 11. novembra vakarā norisinājās Lāčplēša dienai veltīts pasākums ar lāpu gājienu un grupas „Dzelzs Vilks” koncertu. Šogad atceres pasākums pulcēja tuvu četriem simtiem Ķekavas novada iedzīvotāju. Ārkārtīgi iepriecinoši pasākuma apmeklētāju vidū bija redzēt daudzas ģimenes ar maziem bērniem, skolēnus un jauniešus.
Kā atzīmēja Lāčplēša dienu Daugmalē?
Rudenīgi dzestra diena...11. novembra pēcpusdiena. Pie pieminekļa „Važu rāvējs” Daugmalē, norisinās pēdējie gatavošanās darbi, lai pienācīgi tiktu sagaidīti Daugmales lāpu gājiena dalībnieki.
Skolēni iepazīst pašvaldības darbu
9. novembrī Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Ķekavas vidusskolas 4C klases skolēni, lai izzinātu pašvaldības darba specifiku un uzdotu sev interesējošus jautājumus.
Pie Daugmales pamatskolas lepni plīvo Ekoskolu Zaļais karogs
7. novembrī svinīgā pasākumā pie Daugmales pamatskolas mastā tika uzvilkts Ekoskolu Zaļais karogs. Tas tiek piešķirts skolām, kuras ir parādījušas vislabāko sniegumu, ieviešot Ekoskolu programmas prasības. Tā ir atzīta un prestiža vides kvalitātes zīme, ar ko lepojas skolas visā pasaulē.
Sākumskolas audzēkņi saņem velotiesības
6. novembrī Reģionālā pašvaldības policijas (RPP) vadība kopā ar draugu -inspektoru Jenotu Janci svinīgi pasniedza velotiesības 11 Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņiem, kuri veiksmīgi nokārtoja velotiesību iegūšanas eksāmenu.
Papildus cilvēkresursi IT jomas attīstībai
Pilnveidojot informācijas tehnoloģiju jomu un nodrošinot tās veiksmīgu darbību Ķekavas novada pašvaldībā, šobrīd pašvaldībā tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekts. Tā ietvaros pašvaldība ar ESF finansējumu piesaistījusi datorspeciālistu papildus esošajiem IT cilvēkresursiem.
Doles-Ķekavas ev.lut. draudze aicina uz filmu "Misija"
2.novembrī plkst.18.30 Doles Tautas namā kino vakars sadarbībā ar misiju „Luterāņu stunda” un Doles-Ķekavas ev.lut.draudzi.
Projekta ietvaros iegādāts inventārs jāšanas sporta iemaņu apguvei
Biedrība „Agates sports”, pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, ir iegādājusies pašizgāzēja tipa piekabi un jāšanas sporta konkūra disciplīnas šķēršļu komplektu.
SIA „Rīgas meži” informē - malka ir, taču tikt pie tās būs grūtāk
Katru gadu SIA „Rīgas meži” Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem par samērīgu samaksu pārdod malkas kokus, kurus pircēji pēc tam nozāģē un izved no meža saviem spēkiem. Taču no 1. novembra visiem, kas Rīgas mežos zāģēs sev malku ar motorzāģi, būs vajadzīga motorzāģa vadītāja apliecība un atbilstošs spectērps
Bērni iepazīst savu novadu
Latvijas Sarkanais Krusts, pateicoties pašvaldības piešķirtajam transportam, rudens brīvdienās 14 bērniem no Plakanciema un Mellupiem organizēja ekskursiju pa Ķekavas novadu, kuras laikā bija vienreizēja iespēja iepazīt dzimtā novada interesantākās vietas!
29. oktobris - Pasaules Psoriāzes diena
Katru gadu oktobrī notiek Pasaules Psoriāzes diena. Šī akcija notiek daudzās pasaules valstīs, arī Latvijā. Pasaules Psoriāzes diena ir veids kā pievērst sabiedrības, masu mēdiju, ārstu un iedzīvotāju uzmanību psoriāzes aktualitātei.
Jaunsargu nodarbības Ķekavas vidusskolā
Ar šī gada 5. novembri Ķekavas vidusskolā ikvienam jaunietim - gan zēniem, gan meitenēm, kas sasnieguši 10 gadu vecumu - būs iespēja darboties jaunsargu grupā, kurā varēs ne tikai pilnveidot savu fizisko izturību, bet arī apzināties sevi kā pilnvērtīgu Latvijas Republikas pilsoni.
Panākumi riteņbraukšanas krosā
Š.g.28.oktobrī Garkalnē, norisinājās Latvijas rudens čempionāts 2012, riteņbraukšanas krosā ar brīvās izvēles divriteņiem, kur startēja un augstus panākumus guva Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi.
Ķekavas novada peldētāju komanda piedalās Pierīgas novadu sporta spēlēs
Inčukalna sporta kompleksā notika Pierīgas novadu sporta spēles peldēšanā, kurās piedalījās Ķekavas novada komandas peldētāji. Kopumā sacensībās piedalījās komandas no astoņiem Pierīgas novadiem - Ķekavas, Mārupes, Stopiņu, Babītes, Ropažu, Sējas, Krimuldas un Inčukalna.
Izstrādā jaunas projektu idejas sadarbībā ar Rīgas un Bordesholmas Rotari klubiem
No 25. – 28. oktobrim Ķekavas novadā viesojās Bordesholmas Rotari kluba pārstāvji, lai apspriestu projektu idejas un finansējuma piesaistes iespējas projektu realizēšanai Ķekavas novadā. Rotari kluba pārstāvji tika iepazīstināti ar divām idejām, kas pretendē uz finansējumu - dienas centrs Ķekavā (Jaunatnes iniciatīvu centrs) un jauniešu nometnes Daugmalē.
Novadnieces Rutas Bīlandes dzejas grāmatas atvēršanas svētki
Piektdien, 26. oktobrī pulksten 18.00 Doles Tautas nama koncertzālē ceļu pie lasītājiem sāks novadnieces Rutas Bīlandes dzejas krājums „Dzīves bijums”
Zelta valsis – mūža garumā
25. oktobrī Ķekavas kultūras namā pulcējās desmit stipras ģimenes, kuru stūrakmens balstīts uz mīlestību, cieņu, iecietību, čaklumu un bērnu sirdssiltumu. Šīs ģimenes ir mūsu novada lepnums, kas svēto laulību solījumu sev tur jau vairāk kā 50 gadus. Tie ir mūsu Zelta Pāri – Daile un Modris Braueri, Ludmila un Jānis Broki, Irma un Jānis Gabri, Tatjana un Aleksandrs Boļšunovi, Elga un Arnis Auziņi, Velta un Leonards Leiši, Ludmila un Monvīds Petruši, Dzidra un Imants Priedes, Valentīna un Jūliuss Zeiles, Helēna un Gunārs Vegneri.
Konferencē Bordesholmā top jaunas projektu idejas
No 13. līdz 20. oktobrim delegācija no Ķekavas novada apmeklēja sadraudzības pašvaldību Bordesholmu (Vācija), lai piedalītos konferencē Eiropas Savienības projekta „Aktīva novecošana un paaudžu solidaritāte” ietvaros.
Lauku atbalsta dienests uzsāk platību maksājumu avansu izmaksu
Lauku atbalsta dienests (LAD) ir uzsācis platību maksājumu (t.sk. vienotā platību maksājuma (VPM) un mazāk labvēlīgo apvidu atbalsta (MLA)) avansu izmaksu lauksaimniekiem, kuri ir izpildījuši atbalsta saņemšanas nosacījumus. Novembrī tiks uzsākta bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta (BLA) avansu izmaksa.
Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2012.gada grozījumu apstiprināšanu
Ar Ķekavas novada Domes 2012. gada 18.oktobra lēmumu Nr.2.§2. „Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021. gadam 2012.gada grozījumu apstiprināšana” apstiprināta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2012.gada grozījumu (daļā „Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana”) papildinātā pirmā redakcija kā galīgā.
Jaunas ceļa zīmes Ķekavā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību Ķekavā, Ķekavas novada dome nolēma vairākas izmaiņas, kas saistītas ar ceļa zīmju izvietošanu Ķekavā.
Apgaismota Loreķu iela
Biedrība "Loreķu lauks", pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, ir iegādājusies aprīkojumu sešu apgaismojuma laternu uzstādīšanai Loreķu ielā.
Ungārijā mūsu mākslas vingrotājas izcīna astoņas medaļas
2012. gada 19.-20.oktobrī starptautiskajās sacensībās mākslas vingrošanā „KTC-VUELTA CUP 2012” Ungārijā piedalījās Ķekavas novada sporta skolas audzēknes, kuras izcīnīja 8 medaļas.
Pastkastīte pie t/c "Liiba"
Uzklausot iedzīvotāju lūgumu, 24. oktobrī pie tirdzniecības centra Liiba Ķekavā tika uzstādīta Latvijas Pasta kastīte vēstuļu nosūtīšanai. Tā atrodas pie centra ieejas no Rīgas puses.
Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas izcīna medaļas sacensībās Zviedrijā
12.-14.oktobrī starptautiskajās sacensībās „Nevis Cup 2012”, Zviedrijā piedalījās un godalgotas vietas izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas.
Tematiskās ekskursijas skolēniem par Ķekavas novadu
Šoruden 10. klases mācību ekskursijai tika dots nosaukmums „Ķekava-Daugmales virziens”. 11. oktobrī 10. klases audzināšanas stunda ilga apmēram 3,5 stundas. Tā nenotika klases telpā, bet Daugmales teritorijā.
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 7. kārtu
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 7. kārtu Lauku attīstības programmas 413.pasākuma ietvaros “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”. Projektu iesniegumu pieņems no 2012.gada 11.novembra līdz 2012.gada 11.decembrim
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādi
Ķekavas Mākslas skola aicina uz Rasas Jansones personālizstādi "Kaut kas jau paliek".
Aicina ikvienu doties uz ķirbju izstādi Latvijas Dabas muzejā
Dārzkopības entuziastu klubs „TOMĀTS” jau 15.gadu Latvijas Dabas muzejā rīko ķirbjaugu izstādi „Ķirbis Jūsu veselībai”, kurā jau 15. gadu piedalīsies mūsu novadniece no Baložiem ELGA BRAŽŪNE.
Aicina bērnus uz krāsainām, radošām nodarbībām
Aicina bēnus uz krāsainām, radošām nodarbībām J. Anmaņa mākslas meistardarbnīcā, svētdienās plkst. 16.00-18.00 Rāmavas muižā.
Advokātu diena Ķekavā
Advokātu diena 17. oktobrī plkst. 15.00-19.00 Ķekavas kultūras nama mazajā zālē BEZMAKSAS JURIDISKĀS KONSULTĀCIJAS ĶEKAVAS NOVADA IEDZĪVOTĀJIEM!
Sportojošo ģimeņu spiets
Nāc un piedalies Sportojošo ģimeņu spietā, kas notiks 27. oktobrī plkst. 11.00 Ķekavas sporta klubā!
Aicinām trešdien uz izrādi "BALKONA RAGNEŠI"
Baložu pilsētas kultūras namā, plkst. 19:00
F/K "Ķekavas Bulldogs" sekmīgi realizējis video projektu
Saņemot Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu, Ķekavas sporta klubā uzstādīts ekrāns, uz kura iespējams noskatīties spēļu tiešraides vai video ierakstus.
Talsu izglītības darbinieki viesojas Ķekavā
10. oktobrī Ķekavas un Baložu vidusskolās viesojās Talsu novada pedagogi, lai iepazītos ar mūsu vidusskolu darba pieredzi un gūtu jaunas idejas un iedvesmu turpmākajam darbam.
Auklīte gatava darbam
Ķekavas auklīte Elīza pirmā piedzīvo skaistuma pārvērtības t/c "Liiba".
Ķekavas novada regbija klubs "LDE/Miesnieki" atgūst Latvijas čempionu titulu
Izšķirošo panākumu, kas "miesniekiem" garantēja čempionu titulu divas kārtas līdz turnīra beigām, viņi guva svētdien pār tuvākajiem konkurentiem un pagājušā gada Latvijas čempioniem kluba "Kalve" regbistiem.
Skolu direktoru vietnieki dodas pieredzes apmaiņā uz Lielvārdes novadu
8. oktobrī- dienā, kad laika apstākļi mūs nemaz nelutināja, Ķekavas, Olaines un Salaspils skolu direktoru vietnieki devās uz Lielvārdes novadu, lai tiktos ar dažādām Lielvārdes novada iestādēm un iepazītos ar to pieredzi darba procesu virzīšanā.
Senioru nedēļa aizvadīta
Pirmā oktobra nedēļa tika aizvadīta zem senioru un jauniešu sadraudzības zīmes. Pirmo reizi novadā tika organizēta šāda sadraudzības nedēļa, kuras ietvaros jaunieši un seniori kopā mācījās dejot salsu, apguva jauno tehnoloģiju iespējas, vārīja ķirbju ievārījumu, kuru dāvināja Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekiem.
Ķekaviņas upītē konstatē piesārņojumu
Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa 8. oktobrī saņēmusi ziņu no iedzīvotājiem par naftas produktu noplūdi Ķekaviņas upītē. Operatīvi rīkojoties, Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika un vides aizsardzības speciālists Jānis Ozoliņš kopā ar Reģionālās pašvaldības policijas darbiniekiem apsekoja minēto teritoriju un apstiprināja iedzīvotāju bažas par Ķekaviņas piesārņojumu.
Sveicam Skolotāju dienā!
Cienījamie skolotāji, sveicu Jūs Skolotāju dienā, vēlu saglabāt sirdsdegsmi, radošu garu, izturību, iemantot un saglabāt savu skolēnu mīlestību.
Sveic labākos skolotājus novadā
5. oktobrī, Skolotāju dienai veltītajā pasākumā, tika apbalvoti Ķekavas novada labākie skolotāji pirmsskolas, vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības programmās 2011./2012. mācību gadā.
Ķekavā notika seminārs pašvaldību sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju speciālistiem
Semināra pirmajā daļā, kas abu nozaru speciālistiem bija kopīga, iesākumā runāja par Valmieras pieredzi atvērtā koda izmantošanā un IT risinājumiem sabiedrisko attiecību jomā, kā arī par aktuālajiem jautājumiem, kas saistīti ar personas datu drošību pašvaldībās, likumdošanu un aktuālām problēmām un risinājumiem datu drošībā.
Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sanāksme Ķekavā
Ķekavā notika Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) sanāksme / seminārs, kurā galvenā tēma šoreiz bija publiskais iepirkums.
SIA „Baložu komunālā saimniecība” paraksta civiltiesisko līgumu
SIA „Baložu komunālā saimniecība” (turpmāk – SIA) š.g.25.jūlijā parakstīja civiltiesisko līgumu par projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta” Nr.3.DP/3.5.1.0/12/IPIA/VARAM/012, kas tika noslēgts starp SIA un Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.
Notiek akcija “Ko darīt ja..”
Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar SIA Out Loud šobrīd skolēnu drošības nedēļas ietvaros īsteno akciju “Ko darīt ja..”, kurā aicina visus Latvijas 1. – 12. klašu skolēnus, kā arī viņu pedagogus iesūtīt aizpildītas anketas par neskaidrām situācijām dažādās skolas vidēs, uz kuriem viņi gribētu saņemt atbildes, lai veidotu savu dzīvi drošāku.
Paziņojums par novada attīstības stratēģiju un programmu
Saskaņā ar 2012. gada 27.septembra Ķekavas novada domes lēmumiem (Nr. 1. § 2. un Nr. 1. § 3.) Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam 1. redakcija un Ķekavas novada attīstības programmas 2014. - 2020. gadam 1. redakcija tiek nodotas atzinumu saņemšanai Rīgas plānošanas reģionam.
Daugmales pamatskola šogad saņem Zaļo karogu
27. septembrī norisinājās 75 Latvijas izglītības iestāžu apbalvošana par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē, piešķirot tām starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu.
Kāds ļaundaris Ķekavā nozāģē skaistu kļavu
Šā gada pavasarī laukumā starp Ķekavas upi un 10. daudzdzīvokļu māju tika iestādīta parastās kļavas šķirne „Crimson King” un par koka skaisto sarkano lapojumu priecājās Ķekavas iedzīvotāji visu vasaru. Tomēr kādam ļaundarim koks likās lieks un, pielietojot krūmgriezi, 28. vai 29. septembrī koka stumbriņu nocirta, atstājot lapotni karājoties stirinājuma auklās.
14. oktobrī Baldonē notiks Miķeļdienas tirgus
14. oktobrī Baldonē notiks Miķeļdienas tirgus - brauciet droši tirgoties un pirkt, sevi parādīt un citus apskatīt. Miķeļdienas tirgus norises vieta - laukumā blakus pieturai.
LJF 4.posms pajūgu braukšanā Ķekavā
29.septembrī Ķekavā īpašumā "Braueri 1’’ norisinājās LJF 4. posma fināls) sacensības pajūgu braukšanā. Uz šīm sacensībām bija ieradušās 19 ekipāžas, tai skaitā 4 no mūsu kaimiņvalsts Lietuvas.
"Partnerība Daugavkrasts" izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 3. kārtu
"Partnerība Daugavkrasts" izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 3. kārtu Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākuma "Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana" aktivitātē "Ciematu, kuros veic zivsaimniecības darbības, atjaunošana un attīstība" un aktivitātē "Ar zivsaimniecību un tūrismu saistītas maza mēroga infrastruktūras un pakalpojumu attīstība". Projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2012. gada 9. oktobra līdz 9. novembrim.
Ķekavas novada Uzņēmēju padomes skvoša komanda uzvar Latvijas uzņēmumu komandu skvoša turnīrā
29. septembrī, Rīgā, Zelta boulinga un skvoša centrā jau otro reizi notika skvoša turnīrs “VN izaicinājuma kauss”, kurā uzvarēja Ķekavas novada Uzņēmēju padomes skvoša komanda.
Latvijas Sarkanais krusts sveic seniorus Starptautiskajā Veco ļaužu dienā!
Latvijas Sarkanais krusts sveic seniorus Starptautiskajā Veco ļaužu dienā - 1. oktobrī. Īpaši šajā reizē centāmies iepriecināt cilvēkus, kas uzturas sociālās aprūpes centros, arī Ķekavas novada Sociālās aprūpes centrā. Tika sarūpēti rudens laikam ļoti nepieciešamie vitamīni imunitātes stiprināšanai un SIA „Maiznīca Flora” dāvināja gardus, svaigus cepumus.
Filma "RAGANU MĒNESIS" ar un par H.Spanovski un A.Bērziņu
Doles Tautas namā, 29. septembrī, plkst. 19:00 Filma „Raganu mēnesis" ir stāsts kā cilvēks, nonākot smagā alkohola atkarībā, ir gatavs mainīties un pārvērtēt savu dzīvesveidu. Filmas centrā - divi pazīstami un tautā iemīļoti latviešu aktieri – Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš - atklāti stāsta par savām atkarībām un to, kā viņu dzīvesveids novedis pie pašreizējās situācijas un kāda ir viņu dzīve šobrīd.
Latvijas Jātnieku federācijas 4. posms (fināls) 29. septembrī Ķekavā
Šī gada Latvijas jātnieku federācijas noslēguma 4. posms notiks Ķekavā, īpašumā ‘’Braueri 1’’. Organizē biedrības ‘’Zelta rati’’ valdes locekļi Zane un Eduards Krūmiņi.
Olimpiskajā dienā piedalās arī Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi
28.septembrī visā Latvijā notiek Olimpiskā diena ar vienojošo moto „Pavingrosim”, kurā piedalās arī Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi.
Demonstrēs filmu par bāriņtiesu darbu Latvijā
Latvijas LTV 1. kanālā sestdien, 29. septembrī, plkst. 15.00 tiks demonstrēta dokumentāla filma „DAŽI STĀSTI NO TŪKSTOŠIEM”, kas filozofisks un patiess stāsts par bāriņtiesu darbu Latvijā.
Visus aktīvos dabas mīļus aicinām uz iedzīvotāju talku pie Titurgas ezera!
Visus aktīvos dabas mīļus aicinām uz iedzīvotāju talku pie Titurgas ezera, š.g. 30. septembrī plkst. 10.00. Visi kopā atbrīvosim dabas taku no krūmiem un izveidosim pagaidu laipiņas grāvju ērtākai pāriešanai. Cimdi un nepieciešamie darba rīki tiks nodrošināti, līdzi ņemiet možu garastāvokli un vēlmi kopīgiem spēkiem no jauna radīt pievilcīgu un dabai draudzīgu Titurgas ezera apkārtni. Pēc talkas spēkus atgūt palīdzēs uz dzīvas uguns vārītā talkas zupa.
Jauni atpūtas soliņi Ķekavas centrā
Atsaucoties uz iedzīvotāju lūgumu, Vides un labiekārtošanas daļa sadarbībā ar SIA „Ķekavas nami” izvietojusi astoņus jaunus atpūtas soliņus Ķekavas centrā.
Sveic novadnieku Samuilu Žilko
23. septembrī apaļo 90. dzimšanas dienu atzīmēja mūsu novadnieks Samuils Žilko. Viņu personīgi sveica arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, kā arī pārstāves no Pensionāru padomes
Skola, kas notiek sestdienās!
Ķekavā ir ļoti daudz skolu – vidusskola, sākumskola, privātskola, pirmsskola, mākslasskola, sporta skola, mūzikas skola un pat futbola skola! Bet starp tām visām ir vēl kāda neparasta skola, kas atrodas baznīcā – svētdienas skola. Tiesa gan, nodarbības tajā notiek sestdienās un tās ir tikai pusotru stundu garas - no plkst.11 līdz plkst.12.30! Turklāt mācību gads Doles-Ķekavas luterāņu draudzes svētdienas skolā iesākas nevis 1.septembrī, bet parasti kādu mēnesi vēlāk jeb ap Pļaujas svētkiem – šogad 29.septembrī plkst.11.
Jaunas šķirošanas iespējas
Sākot ar septembra mēneša otro pusi, atkritumu konteineru laukumos pie daudzdzīvokļu mājām Ķekavas centrā, Valdlaučos un Rāmavā tiek izvietotas jaunas, īpašas un marķētas tvertnes papīra savākšanai.
Senioru nedēļa Ķekavā
Ķekavas jauniešu padome un Jaunatnes iniciatīvu centrs pirmajā oktobra nedēļa organizē jauniešu un pensionāru draudzības nedēļu. Tā kā 1. oktobris ir starptautiskā veco ļaužu diena, tad jaunieši nāca ar iniciatīvu- radīt svētku mūsu senioriem visas nedēļas garumā. Dažādas aktivitātes, kurās jaunieši aicina pensionārus līdzdarboties, notiks no 1. oktobra līdz 7. oktobrim un šīs nedēļas ietvaros jaunieši nolēmuši iepriecināt arī Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekus ar gardām dāvanām, kuras viņi gatavos kopā ar biedrību „Sidrabaine”.
Ķekavas mūzikas skola aicina uz interešu izglītības nodarbībām
Ķekavas mūzikas skola piedāvā „Muzikālās rotaļas” 2 – 4 gadu veciem bērniem un "Klasisko deju" 4 - 10 gadu veciem zēniem un meitenēm.
Rīgas reģiona uzņēmēji pārspriedīs sadarbības iespējas
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) otrdien, 25. septembrī plkst. 15.00, organizē Rīgas reģiona uzņēmēju biedrību pārstāvju tikšanos, kuras laikā tiks pārspriesti reģiona uzņēmējiem aktuālie jautājumi.
25. septembrī notiks labdarības pasākums - "Paņem mani pie rokas!"
25. septembrī no plkst. 11:00 līdz 15:00 „Veselības centrs 4” (VC4) sadarbībā ar bioloģisko saimniecību „Valmoniras”, Ķekavas novada pašvaldību, Carnikavas speciālo internātpamatskolu un Palīdzēsim.lv. rīko labdarības pasākumu- „Paņem mani pie rokas!”
Arhīvs
  Drukāt