Jaunas ceļa zīmes Ķekavā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību Ķekavā, Ķekavas novada dome nolēma vairākas izmaiņas, kas saistītas ar ceļa zīmju izvietošanu Ķekavā.
Apgaismota Loreķu iela
Biedrība "Loreķu lauks", pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, ir iegādājusies aprīkojumu sešu apgaismojuma laternu uzstādīšanai Loreķu ielā.
Ungārijā mūsu mākslas vingrotājas izcīna astoņas medaļas
2012. gada 19.-20.oktobrī starptautiskajās sacensībās mākslas vingrošanā „KTC-VUELTA CUP 2012” Ungārijā piedalījās Ķekavas novada sporta skolas audzēknes, kuras izcīnīja 8 medaļas.
Pastkastīte pie t/c "Liiba"
Uzklausot iedzīvotāju lūgumu, 24. oktobrī pie tirdzniecības centra Liiba Ķekavā tika uzstādīta Latvijas Pasta kastīte vēstuļu nosūtīšanai. Tā atrodas pie centra ieejas no Rīgas puses.
Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas izcīna medaļas sacensībās Zviedrijā
12.-14.oktobrī starptautiskajās sacensībās „Nevis Cup 2012”, Zviedrijā piedalījās un godalgotas vietas izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas.
Tematiskās ekskursijas skolēniem par Ķekavas novadu
Šoruden 10. klases mācību ekskursijai tika dots nosaukmums „Ķekava-Daugmales virziens”. 11. oktobrī 10. klases audzināšanas stunda ilga apmēram 3,5 stundas. Tā nenotika klases telpā, bet Daugmales teritorijā.
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 7. kārtu
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 7. kārtu Lauku attīstības programmas 413.pasākuma ietvaros “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”. Projektu iesniegumu pieņems no 2012.gada 11.novembra līdz 2012.gada 11.decembrim
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādi
Ķekavas Mākslas skola aicina uz Rasas Jansones personālizstādi "Kaut kas jau paliek".
Aicina ikvienu doties uz ķirbju izstādi Latvijas Dabas muzejā
Dārzkopības entuziastu klubs „TOMĀTS” jau 15.gadu Latvijas Dabas muzejā rīko ķirbjaugu izstādi „Ķirbis Jūsu veselībai”, kurā jau 15. gadu piedalīsies mūsu novadniece no Baložiem ELGA BRAŽŪNE.
Aicina bērnus uz krāsainām, radošām nodarbībām
Aicina bēnus uz krāsainām, radošām nodarbībām J. Anmaņa mākslas meistardarbnīcā, svētdienās plkst. 16.00-18.00 Rāmavas muižā.
Advokātu diena Ķekavā
Advokātu diena 17. oktobrī plkst. 15.00-19.00 Ķekavas kultūras nama mazajā zālē BEZMAKSAS JURIDISKĀS KONSULTĀCIJAS ĶEKAVAS NOVADA IEDZĪVOTĀJIEM!
Sportojošo ģimeņu spiets
Nāc un piedalies Sportojošo ģimeņu spietā, kas notiks 27. oktobrī plkst. 11.00 Ķekavas sporta klubā!
Aicinām trešdien uz izrādi "BALKONA RAGNEŠI"
Baložu pilsētas kultūras namā, plkst. 19:00
F/K "Ķekavas Bulldogs" sekmīgi realizējis video projektu
Saņemot Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu, Ķekavas sporta klubā uzstādīts ekrāns, uz kura iespējams noskatīties spēļu tiešraides vai video ierakstus.
Talsu izglītības darbinieki viesojas Ķekavā
10. oktobrī Ķekavas un Baložu vidusskolās viesojās Talsu novada pedagogi, lai iepazītos ar mūsu vidusskolu darba pieredzi un gūtu jaunas idejas un iedvesmu turpmākajam darbam.
Auklīte gatava darbam
Ķekavas auklīte Elīza pirmā piedzīvo skaistuma pārvērtības t/c "Liiba".
Ķekavas novada regbija klubs "LDE/Miesnieki" atgūst Latvijas čempionu titulu
Izšķirošo panākumu, kas "miesniekiem" garantēja čempionu titulu divas kārtas līdz turnīra beigām, viņi guva svētdien pār tuvākajiem konkurentiem un pagājušā gada Latvijas čempioniem kluba "Kalve" regbistiem.
Skolu direktoru vietnieki dodas pieredzes apmaiņā uz Lielvārdes novadu
8. oktobrī- dienā, kad laika apstākļi mūs nemaz nelutināja, Ķekavas, Olaines un Salaspils skolu direktoru vietnieki devās uz Lielvārdes novadu, lai tiktos ar dažādām Lielvārdes novada iestādēm un iepazītos ar to pieredzi darba procesu virzīšanā.
Senioru nedēļa aizvadīta
Pirmā oktobra nedēļa tika aizvadīta zem senioru un jauniešu sadraudzības zīmes. Pirmo reizi novadā tika organizēta šāda sadraudzības nedēļa, kuras ietvaros jaunieši un seniori kopā mācījās dejot salsu, apguva jauno tehnoloģiju iespējas, vārīja ķirbju ievārījumu, kuru dāvināja Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekiem.
Ķekaviņas upītē konstatē piesārņojumu
Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa 8. oktobrī saņēmusi ziņu no iedzīvotājiem par naftas produktu noplūdi Ķekaviņas upītē. Operatīvi rīkojoties, Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika un vides aizsardzības speciālists Jānis Ozoliņš kopā ar Reģionālās pašvaldības policijas darbiniekiem apsekoja minēto teritoriju un apstiprināja iedzīvotāju bažas par Ķekaviņas piesārņojumu.
Sveicam Skolotāju dienā!
Cienījamie skolotāji, sveicu Jūs Skolotāju dienā, vēlu saglabāt sirdsdegsmi, radošu garu, izturību, iemantot un saglabāt savu skolēnu mīlestību.
Sveic labākos skolotājus novadā
5. oktobrī, Skolotāju dienai veltītajā pasākumā, tika apbalvoti Ķekavas novada labākie skolotāji pirmsskolas, vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības programmās 2011./2012. mācību gadā.
Ķekavā notika seminārs pašvaldību sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju speciālistiem
Semināra pirmajā daļā, kas abu nozaru speciālistiem bija kopīga, iesākumā runāja par Valmieras pieredzi atvērtā koda izmantošanā un IT risinājumiem sabiedrisko attiecību jomā, kā arī par aktuālajiem jautājumiem, kas saistīti ar personas datu drošību pašvaldībās, likumdošanu un aktuālām problēmām un risinājumiem datu drošībā.
Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sanāksme Ķekavā
Ķekavā notika Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) sanāksme / seminārs, kurā galvenā tēma šoreiz bija publiskais iepirkums.
SIA „Baložu komunālā saimniecība” paraksta civiltiesisko līgumu
SIA „Baložu komunālā saimniecība” (turpmāk – SIA) š.g.25.jūlijā parakstīja civiltiesisko līgumu par projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta” Nr.3.DP/3.5.1.0/12/IPIA/VARAM/012, kas tika noslēgts starp SIA un Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.
Notiek akcija “Ko darīt ja..”
Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar SIA Out Loud šobrīd skolēnu drošības nedēļas ietvaros īsteno akciju “Ko darīt ja..”, kurā aicina visus Latvijas 1. – 12. klašu skolēnus, kā arī viņu pedagogus iesūtīt aizpildītas anketas par neskaidrām situācijām dažādās skolas vidēs, uz kuriem viņi gribētu saņemt atbildes, lai veidotu savu dzīvi drošāku.
Paziņojums par novada attīstības stratēģiju un programmu
Saskaņā ar 2012. gada 27.septembra Ķekavas novada domes lēmumiem (Nr. 1. § 2. un Nr. 1. § 3.) Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam 1. redakcija un Ķekavas novada attīstības programmas 2014. - 2020. gadam 1. redakcija tiek nodotas atzinumu saņemšanai Rīgas plānošanas reģionam.
Daugmales pamatskola šogad saņem Zaļo karogu
27. septembrī norisinājās 75 Latvijas izglītības iestāžu apbalvošana par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē, piešķirot tām starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu.
Kāds ļaundaris Ķekavā nozāģē skaistu kļavu
Šā gada pavasarī laukumā starp Ķekavas upi un 10. daudzdzīvokļu māju tika iestādīta parastās kļavas šķirne „Crimson King” un par koka skaisto sarkano lapojumu priecājās Ķekavas iedzīvotāji visu vasaru. Tomēr kādam ļaundarim koks likās lieks un, pielietojot krūmgriezi, 28. vai 29. septembrī koka stumbriņu nocirta, atstājot lapotni karājoties stirinājuma auklās.
14. oktobrī Baldonē notiks Miķeļdienas tirgus
14. oktobrī Baldonē notiks Miķeļdienas tirgus - brauciet droši tirgoties un pirkt, sevi parādīt un citus apskatīt. Miķeļdienas tirgus norises vieta - laukumā blakus pieturai.
LJF 4.posms pajūgu braukšanā Ķekavā
29.septembrī Ķekavā īpašumā "Braueri 1’’ norisinājās LJF 4. posma fināls) sacensības pajūgu braukšanā. Uz šīm sacensībām bija ieradušās 19 ekipāžas, tai skaitā 4 no mūsu kaimiņvalsts Lietuvas.
"Partnerība Daugavkrasts" izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 3. kārtu
"Partnerība Daugavkrasts" izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 3. kārtu Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākuma "Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana" aktivitātē "Ciematu, kuros veic zivsaimniecības darbības, atjaunošana un attīstība" un aktivitātē "Ar zivsaimniecību un tūrismu saistītas maza mēroga infrastruktūras un pakalpojumu attīstība". Projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2012. gada 9. oktobra līdz 9. novembrim.
Ķekavas novada Uzņēmēju padomes skvoša komanda uzvar Latvijas uzņēmumu komandu skvoša turnīrā
29. septembrī, Rīgā, Zelta boulinga un skvoša centrā jau otro reizi notika skvoša turnīrs “VN izaicinājuma kauss”, kurā uzvarēja Ķekavas novada Uzņēmēju padomes skvoša komanda.
Latvijas Sarkanais krusts sveic seniorus Starptautiskajā Veco ļaužu dienā!
Latvijas Sarkanais krusts sveic seniorus Starptautiskajā Veco ļaužu dienā - 1. oktobrī. Īpaši šajā reizē centāmies iepriecināt cilvēkus, kas uzturas sociālās aprūpes centros, arī Ķekavas novada Sociālās aprūpes centrā. Tika sarūpēti rudens laikam ļoti nepieciešamie vitamīni imunitātes stiprināšanai un SIA „Maiznīca Flora” dāvināja gardus, svaigus cepumus.
Filma "RAGANU MĒNESIS" ar un par H.Spanovski un A.Bērziņu
Doles Tautas namā, 29. septembrī, plkst. 19:00 Filma „Raganu mēnesis" ir stāsts kā cilvēks, nonākot smagā alkohola atkarībā, ir gatavs mainīties un pārvērtēt savu dzīvesveidu. Filmas centrā - divi pazīstami un tautā iemīļoti latviešu aktieri – Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš - atklāti stāsta par savām atkarībām un to, kā viņu dzīvesveids novedis pie pašreizējās situācijas un kāda ir viņu dzīve šobrīd.
Latvijas Jātnieku federācijas 4. posms (fināls) 29. septembrī Ķekavā
Šī gada Latvijas jātnieku federācijas noslēguma 4. posms notiks Ķekavā, īpašumā ‘’Braueri 1’’. Organizē biedrības ‘’Zelta rati’’ valdes locekļi Zane un Eduards Krūmiņi.
Olimpiskajā dienā piedalās arī Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi
28.septembrī visā Latvijā notiek Olimpiskā diena ar vienojošo moto „Pavingrosim”, kurā piedalās arī Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi.
Demonstrēs filmu par bāriņtiesu darbu Latvijā
Latvijas LTV 1. kanālā sestdien, 29. septembrī, plkst. 15.00 tiks demonstrēta dokumentāla filma „DAŽI STĀSTI NO TŪKSTOŠIEM”, kas filozofisks un patiess stāsts par bāriņtiesu darbu Latvijā.
Visus aktīvos dabas mīļus aicinām uz iedzīvotāju talku pie Titurgas ezera!
Visus aktīvos dabas mīļus aicinām uz iedzīvotāju talku pie Titurgas ezera, š.g. 30. septembrī plkst. 10.00. Visi kopā atbrīvosim dabas taku no krūmiem un izveidosim pagaidu laipiņas grāvju ērtākai pāriešanai. Cimdi un nepieciešamie darba rīki tiks nodrošināti, līdzi ņemiet možu garastāvokli un vēlmi kopīgiem spēkiem no jauna radīt pievilcīgu un dabai draudzīgu Titurgas ezera apkārtni. Pēc talkas spēkus atgūt palīdzēs uz dzīvas uguns vārītā talkas zupa.
Jauni atpūtas soliņi Ķekavas centrā
Atsaucoties uz iedzīvotāju lūgumu, Vides un labiekārtošanas daļa sadarbībā ar SIA „Ķekavas nami” izvietojusi astoņus jaunus atpūtas soliņus Ķekavas centrā.
Sveic novadnieku Samuilu Žilko
23. septembrī apaļo 90. dzimšanas dienu atzīmēja mūsu novadnieks Samuils Žilko. Viņu personīgi sveica arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, kā arī pārstāves no Pensionāru padomes
Skola, kas notiek sestdienās!
Ķekavā ir ļoti daudz skolu – vidusskola, sākumskola, privātskola, pirmsskola, mākslasskola, sporta skola, mūzikas skola un pat futbola skola! Bet starp tām visām ir vēl kāda neparasta skola, kas atrodas baznīcā – svētdienas skola. Tiesa gan, nodarbības tajā notiek sestdienās un tās ir tikai pusotru stundu garas - no plkst.11 līdz plkst.12.30! Turklāt mācību gads Doles-Ķekavas luterāņu draudzes svētdienas skolā iesākas nevis 1.septembrī, bet parasti kādu mēnesi vēlāk jeb ap Pļaujas svētkiem – šogad 29.septembrī plkst.11.
Jaunas šķirošanas iespējas
Sākot ar septembra mēneša otro pusi, atkritumu konteineru laukumos pie daudzdzīvokļu mājām Ķekavas centrā, Valdlaučos un Rāmavā tiek izvietotas jaunas, īpašas un marķētas tvertnes papīra savākšanai.
Senioru nedēļa Ķekavā
Ķekavas jauniešu padome un Jaunatnes iniciatīvu centrs pirmajā oktobra nedēļa organizē jauniešu un pensionāru draudzības nedēļu. Tā kā 1. oktobris ir starptautiskā veco ļaužu diena, tad jaunieši nāca ar iniciatīvu- radīt svētku mūsu senioriem visas nedēļas garumā. Dažādas aktivitātes, kurās jaunieši aicina pensionārus līdzdarboties, notiks no 1. oktobra līdz 7. oktobrim un šīs nedēļas ietvaros jaunieši nolēmuši iepriecināt arī Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekus ar gardām dāvanām, kuras viņi gatavos kopā ar biedrību „Sidrabaine”.
Ķekavas mūzikas skola aicina uz interešu izglītības nodarbībām
Ķekavas mūzikas skola piedāvā „Muzikālās rotaļas” 2 – 4 gadu veciem bērniem un "Klasisko deju" 4 - 10 gadu veciem zēniem un meitenēm.
Rīgas reģiona uzņēmēji pārspriedīs sadarbības iespējas
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) otrdien, 25. septembrī plkst. 15.00, organizē Rīgas reģiona uzņēmēju biedrību pārstāvju tikšanos, kuras laikā tiks pārspriesti reģiona uzņēmējiem aktuālie jautājumi.
25. septembrī notiks labdarības pasākums - "Paņem mani pie rokas!"
25. septembrī no plkst. 11:00 līdz 15:00 „Veselības centrs 4” (VC4) sadarbībā ar bioloģisko saimniecību „Valmoniras”, Ķekavas novada pašvaldību, Carnikavas speciālo internātpamatskolu un Palīdzēsim.lv. rīko labdarības pasākumu- „Paņem mani pie rokas!”
Daugmalē atvērta jauna aptieka
Atklāšanas dienā "Lavandas aptiekas" darbinieces sveica Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis un P/A "Ķekavas ambulance" vadītāja Daiga Āboltiņa.
PII „Bitīte” sadarbībā ar Labklājības ministriju un Ziemeļu Ministru padomi īsteno pilotprojektu
Pilotprojekta ietvaros tulkotas un izdotas grāmatas, kā arī izstrādāti metodiskie materiāli pedagogiem un vecākiem.
Aicina uz baleta nodarbībām
Elīna Šomere aicina uz baleta nodarbībām bērnus no 4 gadu vecuma Baložu vidusskolā un dāmas - Ķekavas mūzikas skolā.
Atjaunota Katlakalna kapsētas kapliča
Ar Ķekavas novada pašvaldības atbalstu Katlakalna kapsētas kapličā, kas ir vairāk kā 150 gadus veca, pabeigti remontdarbi.
Jauniešus aicina uz mākslas nodarbībām
Ķekavas Mākslas skola piedāvā Mākslas nodarbības (zīmēšana, gleznošana, skicēšana, karikatūras u.c.) jauniešiem vecumā no 10 - 18 gadiem.
Aicina pieteikties angļu valodas kursiem
Biedrība „Skolas bērniem” uzsāk projekta „Angļu valodas apmācība Ķekavas novada iedzīvotājiem” un aicina pieteikties Ķekavas novada iedzīvotājus ANGĻU VALODAS APMĀCĪBAS KURSIEM.
Aicina pirmsskolas vecuma bērnus uz mākslas nodarbībām
Ķekavas mākslas skolā sākas pirmsskolas vecuma bērnu mākslas nodarbību komplektēšana. Nodarbības paredzētas no oktobra līdz aprīlim.
No 1. oktobra darbu uzsāk vizuālās mākslas studija pieaugušajiem
Ķekavas Mākslas skola aicina uz vizuālās mākslas studiju pieaugušajiem kopā ar mākslinieci Ilonu Korņilko
SIA „Baložu komunālā saimniecība” sāk pieņemt pieteikumus pieslēgumiem pie centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem
SIA „Baložu komunālā saimniecība” sāk pieņemt nekustamo īpašumu īpašnieku pieteikumus pieslēgumiem pie centralizētajiem ūdensapgādes un/vai kanalizācijas tīkliem projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta” ietvaros.
Mākslas vingrošanas nodaļas audzēkne izcīna ZELTU
Polijas pilsētā Lodzā XVI starptautiskajā mākslas vingrošanas turnīrā piedalījās Ķekavas novada sporta skolas audzēknes. Zeltu izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrošanas nodaļas audzēkne Emmija Ivule.
Par drošu apkures sezonu
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus sagatavoties drošai apkures sezonai, iztīrot dūmvadus un nodrošinot apkures ierīču atbilstību drošības prasībām.
Paziņojums par SIA „Art tehno” ūdenssaimniecības pakalpojumu precizētajiem tarifu projektiem
2012. gada 12. jūnijā izstrādāja, un 2012. gada 12. septembrī precizēja un iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektus Baložu pilsētā, Ķekavas novadā. Tarifu projekti aprēķināti saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 12.maija padomes lēmumu Nr.1/8 „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika”.
Apskatāma 8. starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde "IEKĀP RĪGAS MĀKSLĀ"
Izstāde apskatāma Doles Tautas namā, Ķekavas kultūras namā un Ķekavas mākslas skolā no 17.09.-14.10.2012.
Atklās relaksējošās šūpoles
Pašvaldības aģentūra „Ķekavas sociālās aprūpes centrs” aicina uz projekta „Relaksējošās šūpoles” atklāšanas pasākumu š.g. 14. septembrī plkst.10.00.
Ķekavā notiks Drošības diena
Reģionālās pašvaldības policija rīt, 14. septembrī, Ķekavā rīko Drošības dienu, kuras pasākumi galvenokārt veltīti bērniem, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu ar drošības dienestu darbību un pievērstu uzmanību drošības jautājumiem.
Drošības diena Ķekavā pulcē vairāk kā 500 bērnu
Reģionālās pašvaldības policijas rīkotā Drošības diena 14. septembrī pulcēja vairāk kā 500 bērnu no Ķekavas un citiem tuvākajiem novadiem.
Atklātas relaksējošās šūpoles
14. septembrī Pašvaldības aģentūra „Ķekavas sociālās aprūpes centrs” un Ķekavas Starptautiskā sadraudzības biedrība aicināja interesentus uz projekta „Relaksējošās šūpoles” atklāšanu.
Paraksta līgumu par sākumskolas būvniecību
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un SIA "Abora" valdes priekšsēdētājs Juris Kravalis 13. septembrī parakstīja līgumu par Ķekavas sākumskolas 1. kārtas būvniecību.
Saņem līdzfinansējumu metālapstrādes darbnīcas aprīkojuma iegādei
Daugavas zvejnieku biedrība, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības projektu līdzfinansēšanas konkursā, saņēma līdzfinansējumu projekta "Metālapstrādes darbnīcas aprīkojuma iegāde" realizācijai.
Attīstības sadarbība - iespējas Latvijas pašvaldībām
11. septembrī Doles Tautas namā Ķekavā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas izbraukuma sēde- seminārs "Attīstības sadarbība - iespējas Latvijas pašvaldībām".
R.Ķīlis un vecāku nevalstiskās organizācijas paraksta vēsturisku sadarbības hartu
Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un vecāku nevalstiskās organizācijas parakstīja vēsturisku sadarbības hartu, kas pirmo reizi nodrošinās nevis atsevišķu biedrību, bet apvienotu vecāku nevalstisko organizāciju līdzdalību ar izglītības sistēmu saistīto lēmumu pieņemšanas procesos.
Labāko projektu atvērtās dienas
8.-9. septembrī visā Latvijā notika Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu atvērtās dienas, kuru laikā iedzīvotāji varēja iepazīties ar labākajiem projektiem. Ķekavas novadā par vislabāk realizētiem projektiem Finanšu ministrija atzina veloceliņu Baložu pilsētā un dienas centru "Adatiņas" Daugmalē.
9. septembrī notiks VELOCELIŅA SVĒTKI
Veloceliņa svētki notiks Baložos un pasākuma ietvaros būs iespēja piedalīties jautrā veloparādē, bērnu ratiņu parādē, bērnu ratiņu fitnesā un mazo skrituļotāju sacensībās.
Kambīzes Regates 2. posms jau 8. septembrī
8. septembrī izsludināts Kambīzes Regates 2012 2. posms. Šobrīd prognoze izskatās pārliecinoša tādēļ, esiet gatavi šo sestdien 8. septembrī pulcēties ierastajā sērfošanas vietā Rīgas HES ūdenskrātuvē Daugmales pusē.
Aicina darbā peldētapmācības speciālistus un ūdens aerobikas nodarbību vadītāju
Ķekavas novada Daugmales Multifunkcionālā centra peldbaseinā aicina darbā peldētapmācības speciālistus un ūdens aerobikas nodarbību vadītāju.
Uzsāks Ķekavas sākumskolas būvniecību
Ķekavas novada dome 6. septembra ārkārtas sēdē nolēma slēgt līgumu par Ķekavas sākumskolas 1. kārtas būvniecību (mācību B korpuss), kurā paredzēts izbūvēt ārējās komunikācijas, mācību klases, bibliotēku, lasītavu, administrācijas telpas, datorklasi, darbmācības, dabas zinību un zīmēšanas kabinetus.
Aukļu mācību jaunā grupa pārrunā mācību procesu
6. septembrī Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas pārstāves Aija Āre un Vera Kļaviņa pirms mācību sākuma tikās ar aukļu mācību otrās grupas dalībniekiem, lai pārrunātu mācību norisi un apgūstamās programmas saturu.
Izsludina NVO projektu konkursu
Ķekavas novada attīstības nolūkos Ķekavas novada pašvaldība izsludina projektu līdzfinansēšanas konkursa II kārtu nevalstiskām organizācijām, sabiedriskiem nodibinājumiem un fondiem.
Skolas zvans aicina
Zinību dienai veltītie svinīgie brīži Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs
„SMScredit 2012” velomaratona posmā uzvar Ķekavas novada sporta skolas audzēknis
Š.g.26.augustā Jūrmalā norisinājās „SMScredit 2012” velomaratona posms, kurā uzvaru izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Niklāvs Boļšis. Tādejādi Niklāvs nodrošināja arī uzvaru Trek Philips MTB maratona kopvērtējumā.
Ķekavas novada izglītības iestādēs atskan pirmais skolas zvans!
2012. / 2013. mācību gadā vispārizglītojošās izglītības iestādēs mācības kopumā uzsāka 1675 audzēknis, bet trijās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs – 795 bērni. Šogad pirmais skolas zvans skanēja 227 pirmklasniekiem
Paziņojums par publiskās apspriešanas rezultātiem dzīvnieku patversmes izveides iecerei
Ar Ķekavas novada Domes lēmumu minētā iecere nodota publiskajai apspriešanai, kas ilga no š. g. 16. aprīļa 8. jūnijam. Publiskās apspriešanas ietvaros kopumā savu viedokli izteikuši 182 respondenti jeb 20 % no Daugmales pagasta pilngadīgo iedzīvotāju skaita.
Apspriež aukļu pakalpojuma sniegšanas nosacījumus
30. augustā Ķekavas kultūras namā notika pašvaldības rīkotā informatīvā tikšanās ar aukļu apmācību absolventiem un ģimenēm.
Izglītības un zinātnes ministra video uzruna par godu jaunā mācību gada sākumam
Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis par godu jaunā mācību gada sākumam teicis arī video uzrunu.
Izmaiņas LSK Rīgas apriņķa komitejas Plakanciema istabas darba laikā
LSK Rīgas apriņķa komitejas Plakanciema istaba 3. septembrī ir slēgta. Pavadām mazos un lielos skolniekus uz skolu! Sveicam šajā nozīmīgajā dienā skolas bērnus un viņu vecākus! Tiekamies 10.septembrī!
Ķekavas novada komandai 4. vieta pašvaldību darbinieku sporta spēlēs
24. augustā Ķekavas novada pašvaldības komanda piedalījās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku vasaras sporta spēlēs, kur sīvā cīņā, vienu punktu zaudējot bronzas medaļas ieguvējiem, izcīnīja 4. vietu.
Palīdzēsim piepildīt skolas somas!
Latvijas Sarkanā Krusta Rīgas apriņķa komiteja arī 2012. gadā visu septembra mēnesi aicina palīdzēt piepildīt skolas somas.
Notiks tikšanās par aukļu pakalpojumu saņemšanu
30. augustā Ķekavas kultūras namā (Gaismas ielā 17, Ķekavā) notiks aukļu un ģimeņu tikšanās, lai ar pašvaldības speciālistiem jau izrunātu konkrētus jautājumus par aukļu pakalpojumu saņemšanu. Tikšanās ar auklēm notiks plkst. 18.30, bet ar vecākiem - plkst. 19.30.
Notiks latviešu valodas kursi
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa 10. septembrī plkst. 18.00 Baložu vidusskolā organizē latviešu valodas kursus (ar un bez priekšzināšanām). Interese par kursiem ir bijusi ļoti liela, un pirmā grupa jau ir nokomplektēta.
Ķekavas novada sporta skolas regbija komanda izcīna uzvaru Baltijas kausa sacensībās 3. divīzijā (Tartu)
Spēlē ar Tartu regbija komandu izcīnīta uzvara ar rezultātu 34:18 un pārliecinoši uzvarēta Pēterburgas studentu komanda ar rezultātu 39:3. Līdz ar to Ķekavas novada sporta skolas komanda izcīnījusi uzvaru 3. divīzijas sacensībās, nodrošinot 9. vietu Baltijas mērogā.
25. augustā Baložos notiks ĢIMENES DIENA!
25. augustā plkst. 11:00 Titurgas basketbola un skeitborda laukumā ikviena ģimene ir aicināta piedalīties radošajās darbnīcās, sporta aktivitātēs, konkursos u.c.
Paziņojums par Baložu pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu uzsākšanu
Uzsākta Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020. gadam grozījumu izstrāde.
Notiks Ķekavas novada izglītības darbinieku konference
Konference notiks 2012. gada 24. augustā plkst. 10.00 Ķekavas kultūras namā, lai informētu novada izglītības iestāžu vadītājus un pedagogus par aktualitātēm 2012./2013.mācību gadā.
Izsludina konkursu uz vecāko datortīklu administratora amata vietu
Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu uz vecāko datortīklu administratora amata vietu. Pieteikšanās vakancei – līdz 07.09.2012.
Pārrunā aktualitātes jaunajā mācību gadā
2012. gada 24. augustā Ķekavas kultūras namā notika Ķekavas novada izglītības darbinieku konference, lai informētu novada izglītības iestāžu vadītājus un pedagogus par aktualitātēm 2012./2013.mācību gadā.
Aicina atbalstīt hepatīta biedrības iniciatīvu
Hepatīta biedrība ir uzsākusi parakstu vākšanu www.manabalss.lv, lai panāktu, ka valsts kompensē ārstēšanos 100% apmērā.
Seniori apgūst datorprasmes
22. augustā Ķekavas vidusskolā par godu Ķekavas novada 14 senioriem, kuri iesaistījās projektā „Pieslēdzies, Latvija!” un šonedēļ apguva datorprasmes, notika svinīgā mācību sertifikātu pasniegšana.
Jauna pieeja attīstības dokumentu izstrādē – komunikatīvā plānošana
Rāmavas muižā notika eksperimentāla radošā darbnīca Ķekavas novada pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam izstrādes ietvaros.
Noslēgusies sestā Latvijas - Vācijas sadarbības konference
Jēkabpilī, piedaloties Vācijas Federatīvās Republikas un Latvijas Republikas vēstniekiem, kā arī vairāku Latvijas un Vācijas pašvaldību pārstāvjiem un pieaicinātiem ekspertiem, notika 6. Latvijas-Vācijas pašvaldību sadarbības konference.
Steidzami meklē sākumskolas skolotāju
Pļavniekkalna sākumskola steidzami meklē sākumskolas skolotāju.
Sports ir veselības ķīla
Startējot Ķekavas novada projektu līdzfinansēšanas konkursā un saņemot finansiālu atbalstu 1460 Latu apmērā, ūdenssporta klubs Kambīze projekta ietvaros iegādājās un šobrīd aktīvās atpūtas cienītājiem piedāvā alternatīvu – izbaucienus ar airu dēļiem
Arhīvs
  Drukāt