Ķekavas apvedceļa rekonstrukcijai plāno piesaistīt privātu partneri
Valsts galvenā autoceļa Rīga – Bauska – Lietuvas robeža (Grenctāle) posma „Ķekavas apvedceļš” rekonstrukciju plānots īstenot kā publiskās – privātās partnerības projektu
Noskaidroti labākie skolotāji novadā
Skolotāju dienu ieskandinot, 3. oktobrī Baložu vidusskolā jau tradicionāli pulcējās Ķekavas novada skolotāji, lai uzzinātu, kuri no viņiem ir atzīti par labākajiem pagājušajā mācību gadā.
Sveicam Zentu Nagliņu 100 gadu jubilejā
5. oktobrī savu simto gadadienu svinēja Ķekavas novada Ziedonī dzīvojošā Zenta Nagliņa. Ar laba vēlējumiem pie gaviļnieces devās Ķekavas novada domes un pensionāru padomes pārstāvji.
Daugmales pamatskolai Zaļais karogs
Trešdien, 1.oktobrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā uz Ekoskolu apbalvošanas pasākumu pulcējās ap 400 izglītības iestāžu pārstāvji, lai gūtu apliecinājumu savam darbam vides izglītības un ilgtspējas veicināšanā.
Kam piešķirs apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”?
Pēc ilgām un grūtām diskusijām apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” vērtēšanas komisija, izskatot saņemtos deviņus pieteikumus, nolēma piešķirt Goda zīmi trim cilvēkiem.
Godinās stiprās ģimenes Ķekavas novadā
Šogad jau trešo gadu norisināsies Ķekavas novada stipro ģimeņu godināšanas pasākums „Zelta valsis”, kurā tiks sumināti pieci pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 un vairāk gadu.
17.oktobrī tika godinātas Zelta ģimenes Ķekavas novadā
Šogad jau trešo gadu norisinājās Ķekavas novada stipro ģimeņu godināšanas pasākums „Zelta valsis”, kurā tika sumināti pieci pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 un vairāk gadu.
Pirmo reizi mediķiem kopīgs atpūtas pasākums
Mediķa profesija nemainīgi ir un būs viens no svarīgākajiem amatiem, jo veselība ir mūsu augstākā vērtība un mediķu sūtība to palīdzēt saglabāt.
Ķekavā atklāts 133. veikals "Drogas"
Drogas svin 133. veikala atklāšanas svētkus – 24.oktobrī jaunais veikals durvis vēra tirdzniecības centrā Liiba, Ķekavā, Rīgas ielā 22a. Līdz ar šo priecīgo notikumu Latvijā kopumā būs pieejami jau 82 veikali Drogas.
Valsts svētkos pirmo reizi suminās Ķekavas novada Goda pilsoņus
18. novembrī Latvijas valsts proklamēšanas gadadienas pasākumā Ķekavas novada pašvaldība pirmo reizi pasniegs goda zīmi “Ķekavas novada Goda pilsonis”. Apbalvojumu piešķirs medicīnas darbiniecei Indrai Priedei, skolotājai Zinaīdai Matisonei un bijušajam kolhoza “Ķekava” priekšsēdētājam Ojāram Bluķim.
Kā tapa ciemats jaunajā Ķekavā un ne tikai ...
„... nav grūtāka un arī svētāka amata – kā būt Celtniekam. Kur sākas celtniecība, sākas arī jebkuras citas nozares attīstība.” Tā 1989. gada izdevumā par Ķekavas pārvietojamo mehanizēto kolonu jeb PMK raksta Indriķis Teivāns.
Futbola klubā Auda bērnu treneru asistents no Brazīlijas - Rodrigo Da Silva
Futbola kluba Auda, Ķekavā bērnu un jauniešu grupu treneru asistents Rodrigo Da Silva no Brazīlijas ar savām zināšanām futbolā dažos mēnešos spējis ne tikai uzlabot bērnu grupu treniņu procesu, bet arī iedvesmot jaunos spēlētājus labāk izprast sporta karaļa – futbola būtību.
CSDD aicina izglābt „tumšos gājējus” tumsas simulatorā
Aicinot ikvienu iesaistīties “tumšo gājēju glābšanas misijā” un rūpēties gan par savu, gan arī līdzcilvēku redzamību uz ceļa, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO satiksmes drošības kampaņas „REDZAMS, TĀTAD DZĪVS!” ietvaros izveidojusi īpašu aplikāciju
Kas ir cilvēktirdzniecība?
28.oktobrī Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā notika izzinoša lekcija jauniešiem par cilvēktirdzniecību, kuru vadīja vienaudžu izglītotāji Reinis Grāvītis un Lauma Bauermemeistere
8.novembrī lekcija "Augu enerģētiskā vērtība”
8. novembrī plkst.10.00 Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrā lekcija „Augu enerģētiskā vērtība”. Lekciju vadīs Ziedonis Kārkliņš.
Patriotiskās noskaņās aizvadīta Lāčplēša diena Ķekavas novadā (foto)
11.novembris ir laiks, kad pieminam gaismas uzvaru pār tumsu, tādējādi simbolizējot latviešu karavīru uzvaru cīņā par brīvību.
Ķekavas PMK- 50
Celtnieka profesija ir sena, miermīlīga, bet grūta un cienījama. Celtnieka paveiktais tiek izlikts visu apskatei un kalpo gadiem pat gadu simtiem ilgi.
Anitas Lubovas sirds vienmēr piederēs Daugmalei. Atvadīšanās notiks 15. novembrī plkst. 13.00 Katlakalna kapos
Vēl Lāčplēša dienas lāpu gaismas apmirdzēta, 12. novembra vakarā pārstāja pukstēt Daugmales ilggadējas kultūras darbinieces, astoņu bērnu māmiņas Anitas Lubovas sirds.
E.Gulbja laboratorija Ķekavā
2014. gada 27. oktobrī durvis vēris pieņemšanas punkts Ķekavā, Nākotnes ielā -1
Prezidents iedegs Ziemassvētku egli ar Latvijas ģimenēm, tostarp arī ģimeni no Ķekavas
Ceturtdien, 11. decembrī, plkst. 16.00-18.00, turpinot iedibināto tradīciju, kopā ar Valsts prezidentu Ziemassvētku eglīti aicinātas iedegt 20 ģimenes no Latvijas pilsētām un novadiem, tostarp arī būs Lapsu ģimene no Ķekavas.
Ķekavas parka teritorijā -1736 koki
20. novembrī Doles Tautas namā notika informatīva sanāksme iedzīvotājiem par Ķekavas parka Tehniskā projekta izstrādes gaitu, kurā piedalījās Tehniskā projekta izstrādātāji SIA „Baltic Group” pārstāvji - dendrologs Gvido Leiburgs, un ainavu arhitektes Iveta Grīviņa un Kristīne Viļuma
LABDARĪBAS AKCIJA- dalies, mainies un ziedo!
Dalies, mainies un ziedo . Ziedosim labi saglabātus apģērbus un apavus. Akcijas laiks- no 29. novembra līdz 22. decembrim Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskās baznīcas telpās.
Ķekavas Mūzikas skolai - 25
Ķekavas Mūzikas skolai aprit 25. No mazas Baldones mūzikas skolas filiāles Ķekavas Mūzikas skola ir izaugusi par lielu un vērienīgu profesionālās ievirzes izglītības iestādi, kur audzēkņi apgūst dažādus mūzikas instrumentus, un vietu, kur darbojas vairāki kolektīvi – pūtēju, koklētāju, ģitāristu, stīgu instrumentu ansamblis, koris un kora klases ansambļi, kā arī dažādu sastāvu kameransambļi.
10.decembrī Ķekavā norisināsies starpnovadu bērnu deju kolektīvu tautas tērpu demonstrācija
Tērpu demonstrācijas mērķis ir katram kolektīvam gūt ieteikumus un ierosinājumus tautas tērpa nēsāšanas kultūrā un iznešanā
Labdarības koncerts „Pasauli sasildīt..” aizvadīts
Ir ceturtdiena, 2014.gada 11.decembris. Ķekavas kultūras namā pulcējas gan mazi, gan lieli, aizskatuvē vīd krāšņi tautas tērpu motīvi- sākās labdarības koncerts „Pasauli sasildīt...”
Jaungada sagaidīšana Ķekavas novadā
Kā jau katru gadu, Ķekavas novadā Jaungada svinības tiek atzīmētas krāšņi un bagātīgi, lai varētu izdancot, izdziedāt 2014.gadā uzkrāto, un ar jaunu sparu, idejām un apņemšanām uzsākt jauno 2015.gadu. Aicinām pievienoties pasākumos
Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta autors: „Aktu zālei izvēlējāmies parketu, kas ilgi kalpos grīdai ar lielu slodzi
Ķekavas sākumskolai pagājušā gada nogalē, pabeidzot otro būvniecības kārtu, ēka ir kļuvusi vēl modernāka un labiekārtotāka – fasādēm izveidota gaumīga keramikas flīžu apdare, izbūvēts mūsdienīgs daudzkrāsains LED apgaismojums, savukārt aktu zālē ieklāta eleganta ozolkoka parketa grīda.
Brīdina par spēcīgu vētru naktī uz svētdienu
Saskaņā ar Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegto informāciju sestdien naktī Latvijā pastiprināsies vēja brāzmas līdz 20-24m/s, bet Kurzemē un Vidzemē nakts otrajā pusē un priekšpusdienā vēja brāzmas sasniegs 27-32 m/s.
"Gaismas tilta 97" audzēknes tiekas ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu
Rīgas Latviešu biedrība organizēja radošo darbu konkursu 2 kārtās „Es un mana dzimtene”, kurā piedalījās vairāk nekā 300 bērnu no visas Latvijas. Konkursā augstu novērtējumu un godalgotas vietas ieguva privātās pamatskolas "Gaismas tilts 97" audzēknes Egija Smeile, Annija Vītola un Letīcija Kalve.
Ir tapis jauns video no Ķekavas sākumskolas atklāšanas pasākuma
Līdz ar jaungada iestāšanos 4.janvārī tika atklāta Ķekavas sākumskolas 2.kārta. Esam izveidojuši video no šī zīmīgā pasākuma.
Ķekavas sākumskolas defekti tiks novērsti
Pirms neilga laika tika atklātas plaisas jaunās sākumskolas 1.kārtas ietvaros uzbūvētās ēkas starpsienās, tāpēc šī gada 9.janvārī būvi apsekoja būvniecības procesā iesaistītās personas, tajā skaitā arī SIA „Abora”, projekta autori SIA „EJA” un Ķekavas novada pašvaldības būvvaldes speciālisti
Jaunatnes iniciatīvu centra jaunās mājas
Jaunatnes iniciatīvu centrs savu darbību sāka pagrabiņā pie Ķekavas kultūras nama. Jauniešu interesei un aktivitātei pieaugot, telpas kļuva par šauru, tāpēc tika meklēti risinājumi un citas iespējas, kur centrs varētu pāriet uz plašākām telpām. Līdz ar jaunās Ķekavas sākumskolas 2.kārtas atklāšanu, atbrīvojās telpas vecajā sākumskoliņā, kur arī šobrīd uz laiku aktīvu darbību ir uzsācis Jaunatnes iniciatīvu centrs.
Reģionālās pašvaldības policijas darbinieks filmējas televīzijas seriālos
Reģionālās pašvaldības policijas darbinieks Vilnis Vārna vairākkārt filmējies seriālos un reklāmas klipos.
Pašvaldība uzlabo ceļa segumu posmā Medemciems- Baloži
Autobraucēji arvien biežāk izmanto ceļa posmu Baloži-Medemciems, lai apbrauktu sastrēgumus. Pēc saņemtām sūdzībām no iedzīvotājiem par nekvalitatīvo segumu Ķekavas novada pašvaldība operatīvi reaģēja
Ir izstrādāti finansiālā atbalsta piešķiršanas noteikumi kultūras jomā
Finansiāls atbalsts un naudas balvas tiek piešķirtas ar mērķi, lai ieinteresētu iedzīvotājus kultūras procesos, lai veicinātu amatiermākslas kolektīvu radošo aktivitāti un izteiktu atzinību par augstiem sasniegumiem sava novada ļaudīm un kolektīviem, kuri spodrina novada vārdu un atpazīstamību Latvijā un ārvalstīs.
Ar jaunu video pasaule sāk gaidīt Zemes stundu 2015
Nākot klajā jaunajam Zemes stundas 2015 video, pasaulē sākas vērienīgākā klimata tēmai veltītā pasākuma – Zemes stunda – gaidīšanas svētki. Zemes stunda 2015 notiks 28. martā 20.30 – 21.30.
103 gadu vecumā mūžībā aizgājusi viena no vecākajām Ķekavas novada iedzīvotājām
103 gadu vecumā mūžībā aizgājusi viena no vecākajām Ķekavas novada iedzīvotājām - ķekaviete Vilma Bergmane. Atvadīšanās no Vilmas kundzes notiks 27. janvārī plkst.14.30 Jaunajos Ķekavas kapos.
Ķekavas novads piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour 2015"
28. janvārī notiks preses konference, kurā informēs par Baltijas vērienīgāko tūrisma notikumu – 22. starptautisko tūrisma izstādi-gadatirgu "Balttour 2015", izstādes ievadpasākumu tūrisma profesionāļiem „Balttour 2015” forumu, kā arī Latvijas tūrisma piedāvājumu un nozares aktualitātēm.
Brīdina nevērt vaļā mēstules ar tēmu "Neapmaksāts rēķins!"
E-pasta lietotājiem Latvijā izsūtīti vairāki tūkstoši mēstuļu ar tēmu "Neapmaksats rekins!" vai "Sūdzība par rēķinu". Atverot mēstules pielikumā esošo failu, dators tiek inficēts ar "CTB Locker" vīrusu, kas šifrē visus datorā esošos failus
Jaunieši gatavojas Dziesmu svētkiem
Ķekavā tiekas vairāk kā 300 aktīvu dziedātāju, lai precīzi apgūtu dziesmas no jaunā Dziesmu svētku repertuāra
Izstādē „Balttour 2015” Ķekavas novads un Daugavas lejteces pašvaldības piedalīsies ar oriģinālu stendu
Izstāde „Balttour 2015” šogad norisināsies no 6. līdz 8. februārim. Izstāde tiek rīkota jau 22 gadus, un ik gadu šī izstāde paliek daudzveidīgāka. Tiek piedāvāti tūrisma maršruti, pakalpojumi. Izstāde veido konkurenci starp reģioniem, rezultātā tiek izvirzītas augstas ambīcijas un plašs tūrisma piedāvājumu klāsts.
Ķekavas novada dome pieņem pašvaldības budžetu 2015. gadam
Ķekavas novada dome 29. janvārī apstiprināja Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2015. gadam 31,2 milj. eiro apmērā, kas ir par 686 000 eiro vairāk nekā pērn. Par budžetu nobalsoja 13 deputāti (V. Variks, A.Keisters, A. Adats, V. Ozoliņa, J. Krūmiņš, L. Danileviča, A. Vītols, I. Leišavnieks, P. Geks, I. Malinauskas, A. Damlics, I. Arnte, A.Ceļmalnieks) pret bija viens (R. Jurķis), nepiedalījās divi deputāti (M.Volkovičs, I. Pihtovs). Savukārt deputāts Juris Jerums vispār atteicās balsot, neskatoties uz domes priekšsēdētāja aicinājumiem viņam veikt balsojumu.
Ķekavas novadam augstākais e-indeksa attīstības līmenis Pierīgas pašvaldībās
Šonedēļ tika publiskoti pirmie "Latvijas e-indeksa" mērījumu rezultāti, kas raksturo pašvaldību un valsts iestāžu e-vides attīstības līmeni. No Pierīgas pašvaldībām visaugstāko kopējo e-indeksa novērtējumu ieguvis Ķekavas novads
Ķekavas novada tautas tērpu prezentē grāmatā „Latvijas novadu dārgumi”
29. janvārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā notika grāmatas „Latvijas novada dārgumi” atklāšanas svētki. Grāmatā līdzās citiem novadiem ar savu 21. gadsimtā austo tautastērpu dižojas arī Ķekavas novads.
Paaugstinoties "Getliņu” tarifam, dārgāka kļūs atkritumu apsaimniekošana (papildināts)
Ņemot vērā, ka palielinājies SIA „Getliņi Eko” sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs un dabas resursu nodoklis, arī Ķekavas novada domei bija nepieciešams lemt par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņām.
Ķekavas Mākslas skolas piedāvātās izstādes februārī
Februārī ir iespēja apskatīt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes
Lauku atbalsta dienests lauku bloku kartē ir publicējis ainavu elementus
No šā gada 2. februāra Lauku atbalsta dienests (LAD) LAD lauku bloku kartē ir publicējis ainavu elementus (koku, krūmu grupas un dīķus)
Tiek izsludināta pieteikšanās bērnu vokālajam konkursam „Odziņa"
Ik gadu bērnu vokālā konkursa „Ozdiņa” dalībnieki pārsteidz ar krāšņiem un pārdomātiem priekšnesumiem. Arī šogad uz konkursu tiek aicināti pieteikties jaunie talanti.
Ķekavas novads izstādē Balttour 2015 FOTO
Ķekavas novads kopā ar pārējām Daugavas lejteces pašvaldībām jau otro reizi piedalījās starptautiskā tūrisma izstādē Balttour 2015, kas no 6. līdz 8. februārim norisinājās Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.
Jaunieši tiek aicināti pieteikties virtuālajās vēlēšanās par iekļūšanu Jauniešu Saeimā
Jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiek aicināti pieteikties virtuālajās vēlēšanās par iekļūšanu Jauniešu Saeimā.
Mīlestības svētku pasākumi Ķekavas novadā
Kādam 14. februāris ir tikai parasta diena, bet citam tie ir visgaidītākie svētki gadā. Mīlestības svētki jeb Valentīndiena Ķekavas novadā tiek atzīmēta ar mūzikas skaņām, ballītēm un netradiocionāliem uzvedumiem.
Noslēdzies jauniešu projekts “My voice matters”
7. februārī, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā norisinājās projekta “My voice Matters: Europen young citizens initiative”(Manai blasij ir nozīme: Eiropas jauniešu pilsoniskā iniciatīva) noslēguma tikšanās, kurā piedalījās 26 Ķekavas novadā dzīvojoši jaunieši vecumā no 13 – 25 gadiem.
Ķekavas novadā notiks militāri patriotiska ekspedīcija
No 5. līdz 6.martam Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti dosies apsekot un analizēt 1.pasaules kara kauju vietas Pierīgā.
Rēzeknes zaļo pakalnu koris Ķekavā
20.februārī Ķekavas kultūras namā Zaļo pakalnu kora koncerts
Ķekavā un Inčukalnā labākā piekļuve datoram un internetam
Ne tikai Latvijā, bet arī Pierīgā e-vides infrastruktūras līmenis ir viduvējs. Taču Pierīgā tieši Inčukalna un Ķekavas novadi izceļas ar to, ka iedzīvotājiem vairāk pieejami datori un WiFi interneta pieejas punkti.
Izdota novadnieces Veltas Strazdiņas grāmata "Ķekavas novads: Pirmais pasaules karš un Brīvības cīņas"
4.martā Doles Tautas namā tika atklāta Veltas Strazdiņas grāmata "Ķekavas novads: Pirmais pasaules karš un Brīvības cīņas".
Ieskaties, kādi kultūras pasākumi gaidāmi Ķekavas novadā martā
Ķekavas novada kultūras centru organizētie pasākumi martā. Laipni gaidīts ikviens!
Lasi jauno "Ķekavas Novada" marta numuru
Jaunākajā „Ķekavas Novads” avīzē lasi par to, kādi jautājumi aktuāli iedzīvotājiem, kā aizritēja „Rail Baltica” projekta apspriede un kādus izaicinājumus izglītības nozarē saskata deputāte Ieva Arnte, kā arī interviju ar folkloristi Martu Vaivodi.
Domes priekšsēdētājs V. Variks LNT rīta ziņās pārstāv Ķekavas novada viedokli par "Rail Baltica"
12.martā plkst. 8.00 LNT ziņu raidījumā „900 sekundes- Duelis” Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks piedalījās diskusijā par dzelzceļa “Rail Baltica” izbūvi.
Skolēnu brīvlaikā auto vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem!
Šonedēļ ir sācies skolēnu pavasara brīvlaiks, kas ilgs 16. - 22.martam. Kaut arī satiksmes intensitāte šajā laika periodā ir mazinājusies, ir jāievēro pastiprināta vērība uz ielām un īpaši dzīvojamās zonās
Policija kopā ar vides speciālistiem apseko nesakoptos īpašumus
Iestājoties siltam un saulainam laikam, daudziem iedzīvotājiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nav rudenī nopļāvuši zāli, rodas nepārvarama vēlme to likvidēt, piešķiļot sērkociņu. Diemžēl šādas rīcības sekas ir ļoti nopietnas, par kuru draud arī administratīvais sods.
Augu aizsardzības apmācības un apliecību apmaiņa 24.martā
24.martā 10.00 Zināšanu atjaunošanas apmācības otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļu lietošanai
Ķekavas novada vadītājs: Kūlas deg, jo cilvēki nevar atļauties sakopt teritoriju
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks uzskata, ka viņa vadītajā novadā lielākoties kūlas ugunsgrēki izceļas neuzmanības dēļ. Lielāka problēma ir nenopļautā zāle, un bieži vien tā nav ļaunprātība, jo cilvēki vienkārši nevar atļauties to izdarīt.
LPS valde diskutē par FM piedāvājumu jaunajai pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmai
Latvijas Pašvaldību savienības valde otrdien, 17. martā ārkārtas sēdē diskutēja par Finanšu ministrijas piedāvāto jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli, taču pagaidām nekādu vērtējumu vai gala lēmumu LPS nepieņem.
Kategoriski pret Rail Baltica sliežu ceļu maršrutu iestājas tikai Mārupē un Ķekavā
Sākotnējā sabiedriskā apspriešana, kurā neiztika bez vētrainām diskusijām par modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" novietojumu 15 Latvijas pašvaldībās, ir noslēgusies.
JIC atvērto durvju un jokošanās diena
1.aprīli, dienā, kad visa pasaule jokojas uz nebēdu, Jaunatnes iniciatīvu centrs plaši vēra savas durvis ikvienam, kurš vēlējās noskaidrot, kas īsti notiek JIC’ā, kā jaunieši to sauc un ko paši jaunieši tur dara.
Tuvākajā laikā Eiropā un arī Latvijā nebūs pieejamas vakcīnas pret tuberkulozi
Tuberkulozes (TB) vakcīnas (saukta arī par BCG vakcīnu) ražotājam Statens Serum Institut (Dānija) ir radušās tehniskas problēmas ražošanas procesā un institūts nespēj nodrošināt vakcīnas pret TB ražošanu un piegādi Eiropas Savienībā
Mobilais mamogrāfs Ķekavā 21.aprīlī
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - "Veselības Centrs 4" mobilajā mamogrāfā, kas pieņems pie Ķekavas ambulances 21.aprīlī.
Ķekavā sveikti Jauniešu gada balvas laureāti
Sestdien, 21. martā, Ķekavas novada Doles tautas namā "Jauniešu gada balva 2014" apbalvošanas ceremonijā, kam tika dots skanīgs nosaukums "Zvaigznes iemirdzas Ķekavā", tika sveikti talantīgākie jaunieši, aizrautīgākie skolotāji, atbalstītāji un iestādes.
Aicina reģistrēties Ķekavas velomaratonam. Balvu fonds – 10 000 eiro!
24.maijā, jau otro gadu pēc kārtas, norisināsies augsta līmeņa pasākums gan profesionāliem riteņbraucējiem, gan visiem riteņbraukšanas entuziastiem – Ķekavas velomaratons.
Piemin komunistiskā genocīda upurus
Pieminot 1949. gada 25.marta deportāciju un komunistiskā genocīda upurus, aizvadīts piemiņas pasākums
Gatavojamies spodrības mēnesim
2014.gada rudenī Ķekavas pagasta ābeļdārzā pie jaunās Ķekavas sākumskolas tika izcirsti bīstamie, bojātie un vizuāli nepievilcīgie koki.
Izstāde "PAVASARIS 2015" izstāžu kompleksā "Rāmava" ir atklāta
Līdz 12. aprīlim Izstāžu kompleksā “Rāmava” norisinās gada lielākā un nozīmīgākā lauksaimniecības, mežizstrādes, vides veidošanas un labiekārtošanas izstāde Latvijā “PAVASARIS 2015”
Tuvojas jaunā platību maksājumu sezona – zināmi termiņi iesniegumu pieņemšanai
No 20.aprīļa līdz 22.maijam lauksaimniekiem būs iespējams iesniegt Vienoto iesniegumu, lai saņemtu atbalsta maksājumus par platībām par 2015.gadu.
Ķekavas novada pašvaldība sveic Lieldienās!
Sveicam visus Ķekavas novada iedzīvotājus Lieldienās!
Aizvadīta kolhoznieku balle
18. aprīlī Doles Tautas namā jau otro gadu pēc kārtas notika kolhoznieku balle, kurā pulcējās bijušie kolhoznieki, lai neformālā gaisotnē atcerētos kolhoza laikus, izdancotos un lustīgi pavadītu vakaru.
Pasākumi Ķekavas novadā bibliotēku nedēļas ietvaros
Aprīlis bibliotēkās ir rosīgs mēnesis - no 20. līdz 26.aprīlim notiek Latvijas Bibliotēku nedēļa ar vadmotīvu "Pastāvēs, kas pārvērtīsies”.
Sakop savu novadu - Lielā talka jau sestdien- 25.aprīlī!
Šogad Lielā talka norisināsies 25. aprīlī, īpašs uzsvars tiek likts tieši uz vides izglītību, tāpēc aicināti visi, kas vēlas dzīvot sakoptā un tīrā vidē, rādīt labu piemēru apkārtējiem, kā arī kvalitatīvi pavadīt savu sestdienu brīvā dabā.
Atkritumu izvedējiem nepatīk Ķekavas iepirkuma prasība svērt katru konteineru
Ķekavas novads ir pirmā pašvaldība, kas apņēmusies ieviest kārtību atkritumu saimniecībā, lai tā atbilstu gan valsts izvirzītajiem plāniem, gan Valsts kontroles (VK) norādēm un iedzīvotāju vēlmēm maksāt par tieši tādu atkritumu apjomu, kādu tie saražo, nevis pustukšiem konteineriem.
Rail Baltica Latvija: darba grupas novados ir veids, kā integrēt iedzīvotāju intereses trases plānošanā
Pilnsabiedrība RB Latvija uzteic pilsonisko iniciatīvu: veidot darba grupas novados Rail Baltica trases plānošanas laikā
Kūdras bānītis Baložos kļūst par muzejdzelzceļu
Kūdras pārvadāšanai paredzētais šaursliežu dzelzceļš Ķekavas novada Baložos pamazām pārtop par muzejdzelzceļu, kas vēstīs par kūdras ieguves tradīcijām agrāk un tagad.
Noslēdzies bērnu zīmēšanas konkurss „ Šķirojam atkritumus”
Ir noslēdzies biedrības „Partnerība „Daugavkrasts”” un Daugmales ekoskolas kopīgi rīkotais bērnu zīmējumu konkurss „Šķirojam atkritumus”. Konkursā tika iesniegti 58 darbi. Zīmējumi tapa, izmantojot krāsainos zīmuļus un flomāsterus.
Aizvadīta 2. kārtas koru skate- Ķekavas novada koriem augsti rezultāti
23.aprīlī Ķekavā, Doles Tautas namā tika atklāts 2. kārtas koru skašu dziesmu maratons, lai uzzinātu, kuri kori piedalīsies XI skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkos.
Ķekavas jaunieši piedalās grāmatu lasīšanas zibakcijā
Ķekavas novada jaunieši sadarbībā ar Ķekavas pagasta bibliotēku piedalījās grāmatu lasīšanas zibakcijā, kuras laikā dažādās Ķekavas vietās - te uz Ķekavas novada pašvaldības kāpnēm, te lielveikalā "Lība", pat uz tiltiņa parkā - lasīja grāmatas.
Sāc andelēties- „Krāmu tirdziņi” Ķekavas novadā
Maijs ir mēnesis, kad savu namiņu, dzīvokli vai veco dārza būdiņu gribās iztīrīt, lai svaigais gaiss piepilda telpu. Vecais labais plašu atskaņotājs tik mīļš, ka negribas mest laukā un grāmatu plauktā vairs nav brīvas vietas jaunajām.
Pēta iespējas velotīkla izveidei Ķekavas novadā
28. aprīlī Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs rīkoja velomaršruta Rīga - Ķekava izpētes braucienu, kurā piedalījās velo entuziasti, kas atbalsta vienota veloceliņa izveidi cauri visam novadam un ir gatavi nākt talkā pašvaldībai ar savām idejām.
Pierīgas regbija klubu divkaujā Ķekavas miesnieki pēdējās sekundēs pārspēj Garkalnes livoniešus
Vienā no pēdējo gadu aizraujošākajām Latvijas regbija spēlēm ceturtdien "Miesnieki/Ķekava" ar 29:27 pārspēja "Garkalne/Livonia" vienību Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēlē un iekļuva finālā, kurā tiksies ar "Eži/EK sistēmas" komandu.
29. augustā pirmsskolas tirgus Baložos
29. augustā no 8:00 – 15:00 skvērā pie Baložu pilsētas kultūras nama norisināsies pirmsskolas tirgus.
Sestdien Rīgas svētkos noskaidros Latvijas gardākās kūkas titula ieguvēju
15.augustā Rīgā, Kronvalda parkā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama no plkst. 12.20 līdz 15.30 prasmīgākās Latvijas kūku cepējas rādīs, greznos un dekorēs savus krāšņos un saldos meistardarbus, sacenšoties Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka lielajā finālā.
”Miesniekiem” 22., ”Ežiem” ceturtais Latvijas kausa fināls
Sestdien, 15. augustā Latvijas kausa fināls pirmo reizi risināsies RTK laukumā, bet tā saimnieki ”Miesnieki” aizvadīs 22. kausa finālu, kamēr ”Eži” – tikai ceturto, taču vienīgajā abu komandu savstarpējā finālā 2010. gadā uzvarēja ”Eži”.
Līdz ar jauno domes vadību izmaiņas arī komitejās
6. augustā Ķekavas novada dome apstiprināja grozījumus Ķekavas novada pašvaldības nolikumā, kas paredz izmaiņas komiteju darbā.
Ķekavas jaunieši tiekas ar sociālā centra iemītniekiem
Pirmdien, 4.martā Ķekavas jaunieši projekta ietvaros jau ceturto reizi šogad apciemoja Ķekavas aprūpes centra iemītniekus, lai iepriecinātu viņus ar dažādām aktivitātēm un sarunām.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2016.gada 10.marta lēmumu Nr. 2.§1. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Adamsi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 12) uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Adamsi”, kadastra numurs 8070 008 2806.
Latvijas Muzeju biedrība aicina - “Apceļo Latvijas muzejus”
Atzīmējot Latvijas Muzeju biedrības 25 gadu jubileju un popularizējot Latvijas mazos muzejus, no 1.jūnija līdz 31.augustam tiek organizēta vasaras akcija “Apceļo Latvijas muzejus!”, kurā piedalīsies arī Ķekavas Novadpētniecības muzejs. Akcijā iesaistīto muzeju apmeklētāji aicināti piedalīties konkursā
Aicinām pieteikties tērpu konkursam “Jaunrades darbu skate”
Jau otro gadu Ķekavas pagasta kultūras centrs aicina būt radošiem un piedalīties “Jaunrades darbu skatē”, kura šogad notiks 15. jūnijā plkst. 19.30 Ķekavas kultūras namā. Skates mērķis ir veicināt iedzīvotāju māksliniecisko spēju attīstību un radošo pašizteikšanos, vienlaikus popularizējot tautas tradīciju dzīvotspēju mūsdienās.
Ar Lāčplēša Goda zīmi apbalvoti trīs Ķekavas novada iedzīvotāji
Latvijas Valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” valde ir piešķīrusi apbalvojumu trim Ķekavas novada iedzīvotājiem – Tatjanai Saveļjevai ,Andrim Jēkabsonam un Jurim Firstam.
EXIT RĪGA aicina iepazīt Pierīgas tūrisma piedāvājumu starptautiskajā izstādē “Balttour 2020”
No 31. janvāra līdz 2. februārim norisināsies 27. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2020”, piedāvājot hallē “Apceļo Latviju” iepazīties ar EXIT RĪGA plašajām tūrisma iespējām, kas paveras 50 km rādiusā ap Rīgu.
Jaunie uzņēmēji var pieteikties dalībai inkubācijas programmā
LIAA Jūrmalas biznesa inkubators, kura darbības reģions ir arī Ķekavas novada pašvaldība, līdz 19.martam aicina jaunos uzņēmējus pieteikties dalībai inkubācijas programmā.
Izstāde- Latvijas skolu jaunatnes fotokonkurss “Mana zeme skaistā”
Otrdien, 9. oktobrī, plkst. 16.00 Ķekavas kultūras centra telpās atklās projekta “Mana zeme skaistā” izstādi. Pasākuma laikā notiks arī labāko fogrāfiju autoru godināšana.
Skolēnu brīvlaikā, no 22. līdz 26.oktobrim, Baložos norisinājās dienas nometne Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm “Svētki un to tradīcijas”.
Dienas nometne daudzbērnu ģimenēm tika organizēta radošo darbnīcu formā ar mērķi iepazīt dažādus svētkus un gatavoties to svinēšanai. Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības iegūtajam finansējumam, dalība nometnē skolēniem bija bez maksas.
Arhīvs
  Drukāt