Skolēnu brīvlaikā, no 22. līdz 26.oktobrim, Baložos norisinājās dienas nometne Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm “Svētki un to tradīcijas”.
Dienas nometne daudzbērnu ģimenēm tika organizēta radošo darbnīcu formā ar mērķi iepazīt dažādus svētkus un gatavoties to svinēšanai. Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības iegūtajam finansējumam, dalība nometnē skolēniem bija bez maksas.
Iepazīst konditorejas fabriku Baložos
Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 5.martā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, izpilddirektore Jolanta Jansone un uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska apmeklēja pārtikas produktu ražotni, kas izgatavo konditorejas izstrādājumus ar atpazīstamo zīmolu “Mario”.
Aktīvi norit darbs pie pašvaldības projekta „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana”
Ķekavas novada pašvaldības projektam „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana” ir pabeigta izsludinātā konkursa 1.kārta – pretendentu atlase būvdarbu veikšanai „Baložu vidusskolas piebūves izbūve un sporta laukuma pārbūve”.
Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija dalās pieredzē ar Ķekavas novada uzņēmējiem
16.aprīlī Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas pārstāvji sadarbībā ar sociālās uzņēmējdarbības vēstnieci Ķekavas novadā Līgu Broduzu un "Newdoor Riga" pārstāvi Dianu Pershtein-Lapkis sniedza uzņēmējiem, pašvaldības pārstāvjiem un nevalstiskajām organizācijām informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, tiesisko regulējumu un reāliem piemēriem.
Valdība atbalsta pašvaldību izlīdzināšanas fonda apjomu, iemaksas veiks lielākā daļa Pierīgas novadu
Šogad pašvaldību izlīdzināšanas fonda apjoms būs 206,71 miljons eiro, paredz otrdien valdībā atbalstītais noteikumu projekts. Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums nosaka katrai pašvaldībai aprēķināto no izlīdzināšanas fonda izmaksājamo dotāciju vai izlīdzināšanas fondā veicamās iemaksas. Ķekavas novads šajā fondā veiks iemaksas 2,8 miljonus eiro apmērā.
Novadu reformas likumprojekts sāk ceļu valdības gaiteņos; Pierīgai īpaši nosacījumi
Jaunais Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu jeb novadu reformas likumprojekts ceturtdien izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē, un tagad divu nedēļu laikā savi atzinumi par to jāsniedz ministrijām un sabiedriskajām organizācijām, portāls "Delfi" uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM). Pēc tam likumprojektu virzīs tālāk izskatīšanai Ministru kabinetā un parlamentā. Saeima ir devusi valdībai uzdevumu iesniegt šo likumprojektu Saeimā līdz decembrim.
Biedrības un nodibinājumi astoņās NVA filiālēs vēl var pieteikties jauniešu iesaistei darbā sabiedrības labā
Biedrības un nodibinājumi līdz šī gada 20.septembrim Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs Bauskā, Cēsīs, Dobelē, Jelgavā, Krāslavā, Rēzeknē, Rīgā un Talsos vēl var pieteikties pasākuma ”Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā” īstenošanai un iesaistīt jauniešus vecumā no 18 līdz 29 gadiem darbā sabiedrības labā, ja pasākuma īstenošanas vieta tiek izveidota kādā no minēto filiāļu apkalpošanas teritorijām.
Ķekavas mākslas skola izsludina papildus pieteikšanos 4 gadīgo bērnu grupā
Ķekavas mākslas skola izsludina papildus pieteikšanos uz interešu izglītības grupu 4 gadīgajiem bērniem
VUGD atgādina: lai pavasarī nedegtu kūla, rudenī jāsakopj savs īpašums!
Katru pavasari ugunsdzēsēji glābēji ik dienas steidzas dzēst vairākus desmitus kūlas ugunsgrēku, kuros ne tikai nodeg vairāki tūkstoši hektāru Latvijas teritorijas, bet arī cieš un pat iet bojā cilvēki. Lai pasargātu sevi un savu īpašumu, kā arī mazinātu kūlas ugunsgrēku skaitu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus un pašvaldības savlaicīgi sakopt sev piederošās teritorijas jau rudenī, lai pavasarī nebūtu kūlas, kam degt.
Turpmāk Daugmalē nevarēs norēķināties par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem
No 1.oktobra Daugmalē vairs netiks nodrošināta maksājumu pieņemšana par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem un nekustamo īpašuma nodokli.
Pašvaldība piedalās starptautiskā projektā, lai uzlabotu pilsētvides attīstību
No 23. līdz 25.septembrim Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji- domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, projektu vadītājas Kristīne Danovska un Inga Biļko viesojās Milānā, kur notika programmas URBACT projekta “CITIES4CSR” partneru pirmā tikšanās.
Praktiskās un teorētiskās nodarbības visai ģimenei
Ķekavas novadā tiek īstenots projekts, kura mērķis ir ģimenei labvēlīgas vides veidošana sabiedrībā – daudzveidīgu ģimenisko vērtību popularizēšanas pasākumu organizēšanai un aktivitāšu īstenošanai. Nodarbību saraksts oktobrim!
Aicina iedzīvotājus diskutēt par sporta un veselīga dzīvesveida aktivitātēm
Ķekavas novada pašvaldība Sporta aģentūra šobrīd izstrādā darbības stratēģiju nākamajiem trim gadiem un aicina novada iedzīvotājus iesaistīties, sniedzot savas idejas par nepieciešamajām sporta, fizisko aktivitāšu un veselības veicināšanas aktivitātēm, kā arī par to, kāda sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūra būtu jāizveido turpmākajā plānošanas periodā.
Sadalītas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas 2019
Piektdien, 1.novembrī, “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2019” svinīgās apbalvošanas ceremonijas laikā tika godināti novada veiksmīgākie uzņēmēji desmit nominācijās. Vakara nozīmīgākajā nominācijā “Gada uzņēmējs” balvu saņēma metālapstrādes uzņēmums SIA “EMJ Metāls”.
No 2020. gada 1. janvāra Ķekavas novadā mainīsies tarifs par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu
Mainoties dabas resursu nodokļa (DRN) likmei un pieaugt poligona “Getliņi” sadzīves atkritumu noglabāšanas tarifam, no 2020. gada 1. janvāra Ķekavas novadā mainīsies tarifs par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Tarifs par viena kubikmetra nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 14,81 EUR (ieskaitot PVN).
SIA "Baložu komunālā saimniecība" no 2020. gada 1. februāra samazinās siltumenerģijas gala tarifu
SIA "Baložu komunālā saimniecība" informē par siltumenerģijas gala tarifa izmaiņām, kas stājas spēkā no 2020. gada 1. feburāra. Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaksām, kuras veido pirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas un tās paredz samazināt siltumenerģijas gala tarifu.
Ķekavas novads ieņem pirmo vietu Latvijā e-asistenta pakalpojuma nodrošināšanā
Ķekavas novada pašvaldības Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC) ir uzrādījis labus rezultātus gan Pierīgas, gan Latvijas mērogā, ierindojoties pirmajā vietā Latvijā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) saņemtajos pieteikumos ar pilnvarotā e-asistenta palīdzību.
Izmaiņas valsts sociālajā jomā 2020. gadā
Labklājības ministrija informē par vairākām būtiskām izmaiņām sociālajā jomā, kas stāsies spēkā 2020. gadā. Izmaiņas skars minimālo vecuma pensiju, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, garantētā minimālā ienākuma līmeni un invaliditātes pensiju.
Ķekavas Mūzikas skola uzņem jaunus audzēkņus
Ķekavas Mūzikas skola 2020./2021.mācību gadā aicina mācīties PROFESIONĀLĀS IEVIRZES IZGLĪTĪBAS PROGRAMMĀS!
Iegūta pieredze mobilitātes programmas Norden ietvaros
Apstiprinātā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts administrācija” projekta “Pieredzes apmaiņa energopārvaldības plāna un viedo pilsētu stratēģijas plānošanā” ietvaros septembrī un novembrī Ķekavas novada pašvaldības darbinieki piedalījās pieredzes apmaiņas braucienos uz Aarhus pašvaldību Dānijā un uz Joensuu pašvaldību Somijā. Projekta mērķis bija iegūt pieredzi energoefektivitātes jautājumos, energopārvaldības plāna izstrādē un administrēšanā, viedo pilsētu principu ieviešanā, iedzīvotāju iesaistes procesa organizēšanā un pārnest labās prakses piemērus Ķekavas novada pašvaldībā no divām Ziemeļvalstīm.
Silvija Puisāne: Dienas centrā mēs esam viena liela ģimene!
Katram no mums ir savas īpašās Ziemassvētku sajūtas un svinēšanas tradīcijas, bet cik bieži aizdomājamies par šo svētku būtību – kādēļ tos svinam un kas šai laikā ir vissvarīgākais? Ir cilvēki, kuri atver savu sirdi, lai palīdzētu citiem tikai svētkos, bet ir tādi, kas aizrautīgi darbojas sabiedrības labā visu gadu un spēj iedvesmot arī citus. Šajā svētku gaidīšanas laikā aicinājām uz sarunu Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Jūrmalas iecirkņa prāvestu, Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītāju Arni Eltermani un Ķekavas novada pašvaldības dienas centra “Gaismas iela” vadītāju Silviju Puisāni.
"Laimas" labdarības namiņa projektā iepriecināti arī 86 bērni no Ķekavas novada
Šogad jau astoto reizi "Laimas" labdarības namiņš dāvāja iespēju bērniem no dažādiem sociālajiem statusiem – gan bērniem no daudzbērnu, audžu un maznodrošinātām ģimenēm, gan bērniem ar invaliditāti, piepildīt savu sapni par Ziemassvētku dāvanu.
Ēnu diena 2020
Atvērta skolēnu pieteikšanās ikgadējai Junior Achievement Latvia (JA Latvia) karjeras izglītības programmai Ēnu diena. Šogad tā norisināsies 12.februārī. Šī gada Ēnu dienas tēma – perspektīvās profesijas, kuras nākotnē saskaņā ar šī brīža darba tirgus prognozēm būs pieprasītākas nekā tajās pieejamo speciālistu skaits. Pamatā tās ir profesijas tādās nozarēs kā dabas zinātnes, matemātika, informācijas tehnoloģijas, inženierzinātnes, ražošana, būvniecība un veselības aprūpe.
Parakstīts nodomu protokols par ūdensmalu attīstību
29. decembrī tika parakstīts nodomu protokols starp biedrību “Ūdensmalu attīstībai” un Ķekavas novada pašvaldību par labiekārtotu krastu un ūdenssporta attīstību Ķekavas novadā.
Izsludināts atklāts konkurss Baložu vidusskolas piebūves projektēšanai un būvniecībai
Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ izsludinājusi atklātu konkursu uz Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvniecību. Piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 30. martam.
Ķekavas novada Eko dienā izvesti vairāk kā 850 kubikmetri atkritumi
Pateicoties lielajai iedzīvotāju atsaucībai, Ķekavas novada Eko dienas ietvaros izvesti vairāk kā 850 kubikmetri atkritumi un 1685 riepas.
Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi Baložu pilsētas iedzīvotāju jautājumus par koku ciršanu Jaunatnes ielā jūnija pirmajā nedēļā un sniedz skaidrojumu par šādas darbības nepieciešamību.
Jūnijā Baložos divās ielās - Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā, ir uzsākti lielākie ielu būvdarbi novadā. Šo būvdarbu laikā tiks pārbūvētas ielas, izbūvēts Uzvaras prospektā jauns apvienotais gājēju un veloceliņš, bet jauna gājēju ietve Jaunatnes ielā, izbūvēts jauns ielas apgaismojums, nomainīti komunikācijas tīkli, sakārtojot arī esošos ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus. Vienlaicīgi ar šiem darbiem tiks izbūvēta arī jauna siltumtrase, kas notiks SIA “Baložu komunālā saimniecība” īstenotā ES projekta ietvaros.
Baldones un Ķekavas novadu pašvaldības uzsāk darbu pie kopīgas jaunatnes politikas īstenošanas sistēmas izveides.
Baldones novada dome sadarbībā ar Ķekavas novada domi uzsāk īstenot Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam ietvaros finansēto projektu “SA-DARBĪBA”.
Izstrādātas 30 mācību video lekcijas “Veiksmīgs sociālais uzņēmējs – soli pa solim”
LEADER sadarbības projekta „Veiksmīgs sociālais uzņēmējs lauku teritorijā” ietvaros izstrādātas 30 mācību video lekcijas “Veiksmīgs sociālais uzņēmējs – soli pa solim”, kas 5 – 7 minūšu garumā sniedz kodolīgu informāciju par dažādām sociālās uzņēmējdarbības tēmām.
Apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības projekta pieteikums Eiropas Klimata iniciatīvai
Vācijas Federatīvās Republikas Vides, dabas aizsardzības un kodoldrošības ministrijas apakšprogrammas Eiropas klimata iniciatīva (EUKI) apstiprinājusi Ķekavas novada pašvaldības iesniegto projektu "Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivātes jomā" ar kopējo piešķirto finansējumu 282 499, 80 eiro.
Bordesholmas pašvaldība sveic Ķekavas novada iedzīvotājus svētkos
Ķekavas novada pašvaldību un Bordesholmas pašvaldību Vācijā vieno sadraudzība vairāk kā 25 gadu garumā. Vēlot visiem labu veselību un panākumiem piepildītu Jauno gadu, Bordesholmas priekšsēdētājs Ronalds Busovs, iezīmē nākotnes ieceres kopīgam sadarbības turpinājumam.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Gaismas ielā, Ķekavā
Uzsākot moduļu konstrukciju montāžas darbus, objektā Ķekavā "PII Ieviņa moduļu tipa ēkas jaunbūve" aktuālas izmaiņas satiksmes organizācijā Gaismas ielā 19.
Novadnieces Zentas Veisas krustdūrienu gleznu izstāde apskatāma Jaunu ideju centra skatlogos
No 12. līdz 30. martam Ķekavas novada Jaunu ideju centra skatlogos ir apskatāma rokdarbnieces Zentas Veisas krustdūrienu gleznu izstāde, kura veltīta rokdarbnieces 90 gadu jubilejai.
“EXIT RĪGA tūristu dienas” pirmais posms – Ķekavas un Baldones novados!
Ķekavas un Baldones novadi ir daļa no EXIT RĪGA tūrisma reģiona un līdz ar pirmajiem pavasara mirkļiem ir klāt arī jaunā aktivitāšu sezona!
Ķekavas Mākslas skola uzņem audzēkņus 2021./2022. mācību gadam
No 19.maija – 10. augustam notiek pretendentu pieteikšanās, sūtot iesniegumu uz e-pasta adresi kekavas.makslasskola@kekava.lv
Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 239 audzēkņi
Jūnijā, jūlijā un augustā Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 9. un 12. klašu skolēni, kuru kopējais skaits ir 239 skolēni, tāpat mācību gads kā absolventiem būs noslēdzies arī 89 profesionālās ievirzes izglītības iestāžu audzēkņiem
Mežinieku kopiena gatava spert platu soli tālākā attīstībā
Vēsturiski Mežiniekus pazina kā apdzīvotu vietu ar savu skolu, pasta nodaļu, vēlākos – padomju laikos, kad tika izveidoti divu ciemu nosaukumi – Mellupi un Plakanciems, tapa arī ambulance, klubs un pat estrāde. Bet kopš deviņdesmitajiem gadiem apkaime bija vien nostūris Iecavas vai Ķekavas novados ar vāji attīstītu infrastruktūru, sabiedrisko aktīvitāšu nepieejamību, katrs dzīvoja pats par sevi un rūpējās par savu sētu.
Ķekavas novada pašvaldība īsteno Eiropas Klimata iniciatīvas projektu
Ķekavas novada pašvaldība šogad, īstenojot Eiropas Klimata Iniciatīvas (EUKI) programmas projektu “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivitātes jomā”, veikusi vairākas projekta aktivitātes izglītības jomā. Norisinājušās ‘’Enerģijas dienas’’ novada skolēniem, noslēdzies skolēnu konkurss ‘’Enerģijas taupīšanas detektīvi’’, un ir uzsākts energoauditu process Ķekavas novada izglītības iestādēs, kā arī LED lampu nomaiņa Ķekavas vidusskolā.
Par rēķinu apmaksas iespējām klātienē
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka iedzīvotāji nekustamā īpašuma nodokli vai citus ar pašvaldību saistītus maksājumus var apmaksāt ne tikai elektroniski, bet arī klātienē - pašvaldības klientu apkalpošanas centros, iepriekš piesakoties, vai jebkurā “Maxima” veikalā vai “Latvijas Pasta” nodaļā.
VUGD Līgo svētku brīvdienās aicina atcerēties par drošību!
Nākamnedēļ visā Latvijā svinēsim Līgo un Jāņu dienu, kad cilvēki atpūtīsies dabā, peldēsies, kurinās ugunskurus un grilus. Šogad svētku laikā daudziem būs piecas brīvdienas, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina drošības pamatnoteikumus, kurus jāievēro, lai svētkus un brīvdienas neaptumšotu traģiski nelaimes gadījumi.
Kapusvētki Ķekavas novadā 2021. gadā
Kapu svētki ir īpaša svētku tradīcija Latvijas kapsētās jūlijā un augustā, lai dzimtas lokā atcerētos savus aizgājējus. Aicinām iepazīties ar kapusvētku norises datumiem 2021. gadā Ķekavas novadā, tostarp Baldonē.
No trešdienas līdz piektdienai Rīgā, tostarp Valdlaučos, Ziedonī un atsevišķās ielās Rāmavā notiks ūdensvadu hlorēšana
SIA “Rīgas ūdens” informē, ka no 30.jūnija līdz 2.jūlijam Rīgā notiks ūdensvadu hlorēšana.
Elektroapgādes traucējumi Ķekavā
AS "Sadales tīkls" informē, ka ir saņemta informācija par elektrotīkla bojājumiem Ķekavā. Saņemot pieteikumu par bojājumiem, AS "Sadales tīkls" speciālisti operatīvi uzsāks darbu pie bojājumu novēršanas, tomēr Ķekavas iedzīvotājiem jārēķinās, ka iespējami elektroapgādes pārtraukumi.
Parakstīts līgums par Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanu: jau šogad plānots uzsākt būvdarbus
16.jūlijā noslēgts līgums par Ķekavas apvedceļa izbūvi, kas ir Baltijas valstīs pirmais vērienīgais publiskās un privātās partnerības projekts ceļu būvniecībā, kas tiks īstenots pēc “projektēt–būvēt –finansēt –uzturēt” modeļa.
Aicinām iedzīvotājus iesniegt priekšlikumus par sporta un aktīvās atpūtas iespējām novadā
Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie sporta un aktīvās atpūtas attīstības koncepcijas 2021.-2027.gadam izstrādes. Lai apzinātu galvenās nepieciešamības sporta attīstībai Ķekavas novadā, aicinām iedzīvotājus iesniegt priekšlikumus par aktīvās atpūtas iespējām novadā.
8. septembrī notiks vebinārs par grantu programmu (ie)dvesma
8. septembrī no plkst. 9.00 līdz 10.30 notiks informatīvs vebinārs par grantu programmu (ie)dvesma, lai palīdzētu jaunajiem uzņēmējiem labāk sagatavoties dalībai. Vebinārā programmas īstenotāji pastāstīs par konkursa nosacījumiem un sniegs praktiskus padomus nepieciešamās dokumentācijas sagatavošanai.
Ceļu satiksmes ierobežojumi novada svētku laikā
Ķekavas novada svētku laikā, no 20.augusta līdz 22.augustam, atseviškās novada teritorijās paredzami satiksmes ierobežojumi.
Ķekavas novadā mācības uzsāk 464 pirmklasnieku
Septembrī Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs mācības kopumā uzsāks 3492 skolēni, no tiem 464 audzēkņi skolas gaidas uzsāks 1. klasē. Kopā jaunajā mācību gadā atvērtas 21 pirmās klases sešās Ķekavas novada pašvaldības skolās un vienā privātajā izglītības iestādē.
No 15. septembra būs pieejamas attālinātas juridiskās konsultācijas
No 15. septembra līdz 12. novembrim ikvienam interesentam visā Latvijā būs pieejamas juridiskās konsultācijas. Zvanot darba dienās no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 pa tālruņiem 67 514 224 vai 67 514 237 klients tiks savienots ar juridiskās palīdzības sniedzēju konsultācijas saņemšanai.
Apstiprina Ķekavas novada Vēlēšanu komisiju
Ķekavas novada dome 22. septembrī domes sēdē apstiprināja Ķekavas novada Vēlēšanu komisiju septiņu cilvēku sastāvā.
Kultūras ministrs pasniedzis pateicības rakstus ilggadējām Ķekavas novadpētniecības muzeja un Turaidas muzejrezervāta darbiniecēm
Kultūras ministrs Nauris Puntulis trešdien par ilggadēju muzejā ieguldīto darbu 15 muzeju darbiniekiem pasniedza Kultūras ministrijas pateicības rakstus. Par muzejā ieguldīto darbu aizvadītajos 25 gados Kultūras ministrijas pateicības raksts tika piešķirts arī Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītājai Inārai Rumbinai.
Saimnieki un uzņēmēji tiksies nozares lielākajā klātienes notikumā šogad – izstādē “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”
No 30.septembra līdz 2.oktobrim izstāžu kompleksā Rāmava norisināsies gadskārtējā izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”.
Dzīvnieku aizsardzības dienā aicina ziedot un kopīgi talkot dzīvnieku patversmē “Mežavairogi”
2.oktobrī, atzīmējot dzīvnieku aizsardzības dienu, dzīvnieku patversmē “Mežavairogi” norisināsies pasākums “Draudzības garša kopā ar Josera”.
Baldonē uz Stāstu takas atklās “Spēka soļus”
24. oktobrī, plkst. 13.00, tiks atklāts "Spēka soļu" posms Riekstukalnā.
Ķekavas novadā veiksmīgi noslēdzies ģimeņu izaugsmi veicinošs pasākumu cikls
Noslēdzies biedrības “Tici sev” projekts „Ģimenes stiprināšanai un izaugsmes veicināšanai”, kurš tika realizēts ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu VRG biedrības „Partnerība „Daugavkrasts” administrētas programmas ietvaros.
Ķekavas vidusskolā nomainīts apgaismojums
Ķekavas novada pašvaldība, īstenojot Eiropas Klimata Iniciatīvas (EUKI) programmas projektu “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivitātes jomā”, veikusi esošo gaismekļu nomaiņu uz LED tehnoloģijas gaismekļiem Ķekavas vidusskolā.
Atcelts oktobra tirgus Ķekavā
Saistībā ar MK rīkojumu Nr. 720 Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu ar mērķi apturētu straujo Covid-19 infekcijas izplatību, nosakot būtiskus pulcēšanos ierobežojumus, Ķekavas novada pašvaldība epidemioloģiskās drošības nolūkos ir lēmusi atcelt Lielās ražas tirgu 17. oktobrī.
Par trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusu
Personām ar trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusu, kurām Sociālā dienesta piešķirtās izziņas periods beigsies 2021. gada 31. oktobrī vai vēlāk, piešķirtais statuss automātiski tiks pagarināts bez klienta klātbūtnes un iesnieguma
Aicinām pieteikties kandidātus darbam divās Ķekavas novada pašvaldības komisijās
Ķekavas novada dome aicina iedzīvotājus līdz 25. oktobrim pieteikt savu kandidatūru darbam kādā no divām Ķekavas novada pašvaldības komisijām
Norit darbs pie pašvaldības projekta „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana”
Ķekavas novada pašvaldība turpina realizēt projektu „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana”
Norit darbs pie pašvaldības projekta „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana”
Ķekavas novada pašvaldība turpina realizēt projektu „Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana” (Nr.8.1.2.0/17/I/036).
Talkā bānītī arī nepieciešams Covid sertifikāts? Pārdomas 2021. gada sezonu noslēdzot
Mednieki sašutuši par to, ka individuālajās medībās tagad var doties tikai ar Covid sertifikātu. Medības esot saimnieciskā darbība, un tai jānotiek drošā veidā. Vai brīvprātīgajam darbam attiecināms tāds pats regulējums, ja tiek remontēta bānīša tehnika? Un individuāli “medīti” mežos atrodamie atkritumi?
Pļavniekkalna sākumskola ir starp 22 Latvijas izglītības iestādēm, kas saņem “eTwinning Skola” atzinības zīmi un Eiropas Komisijas pateicības vēstuli
Pļavniekkalna sākumskola ir starp tām 22 Latvijas izglītības iestādēm, kas aprīlī ieguva “eTwinning Skola” statusu. Oktobra beigās izglītības iestādes beidzot saņems arī oficiālu apliecinājumu statusa iegūšanai – “eTwinning Skola” atzinības zīmi, karogu un suvenīrus, kā arī ES Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Marijas Gabrielas (Mariya Gabriel) pateicības vēstuli.
Invaliditātes noteikšana ārkārtējās situācijas laikā
Ķekavas novada Sociālais dienests apkopojis biežāk uzdotos jautājumus un atbildes par invaliditātes noteikšanu ārkārtējās situācijas laikā.
Paziņojums par noteikto (piedāvāto) tarifu
SIA "Baložu komunālā saimniecība" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedz siltumenerģijas apgādes sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto (piedāvāto) tarifu, kas ir aprēķināts saskaņā ar 14.04.2010. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmuma noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku, un pamatojumu jaunajam tarifam.
Sākas “Trīs zvaigžņu balvas” tautas balsojums; starp pretendentiem arī Ķekavas novads
Pirmdien, 8.novembrī, sācies Latvijas sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas ceremonijas “Trīs Zvaigžņu balva 2021” tautas balsojums, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).
Aicina iedzīvotājus aktīvāk reģistrēt decentralizētās kanalizācijas sistēmas
Ķekavas novada pašvaldība atgādina iedzīvotājiem un uzņēmumiem, kuriem nav iespēju pieslēgties centralizētiem kanalizācijas tīkliem, par pienākumu reģistrēt savas decentralizētās kanalizācijas sistēmas.
Rīcības dienas 2021
Rīcības dienās Baldones vidusskolas Ekopadome, ar saukli: "Īstais brīdis sākt taupīt!" aicina sabiedrību pievērst uzmanību klimata pārmaiņām un rīkoties atbildīgi vides labā!“
Grantu programmā „(ie)dvesma” par 80 000 eiro atbalstīs desmit jaunas biznesa idejas Pierīgā
Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai „(ie)dvesma”, ko īsteno SEB banka kopā ar Pierīgas pašvaldībām – Jūrmalas valstspilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Siguldas un Ropažu novadiem – izvēlētas desmit perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu.
Ielu tirdzniecība Ķekavas novadā
Laikā, kad aktuāls ir jautājums par gadatirgu un citu tirgošanās pasākumu aizliegumu, un amatnieku bažām realizēt savu saražoto produkciju, aktualizējam informāciju, saistībā ar noteikumiem, kādi ir spēkā šobrīd, līdz 2022. gada 11.janvārim.
Pašvaldība ikvienam novada skolēnam nodrošina bezmaksas Microsoft Office abonementu
Lai veiksmīgi noritētu mācību process, Ķekavas novada pašvaldība ir nodrošinājusi iespēju ikvienam novada skolēnam un pedagogam saņemt Microsoft Office 365 licences uz 5 privātajām ierīcēm.
Apstiprināts jaunais "Baložu komunālā saimniecība" siltumtarifs
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 11.11.2021. apstiprinājusi jaunus SIA "Baložu komunālā saimniecība" siltumapgādes tarifus, kas stājas spēkā ar 01.12.2021.
Aicinām pieteikties supervizorus
Lai Ķekavas novada pedagogiem sniegtu psihoemocionālo atbalstu Covid 19 pandēmijas radīto seku mazināšanai, Izglītības, kultūras un sporta pārvalde līdz 2.decembrim izsludina pieteikšanos un meklē supervizorus.
Aptauja par pašvaldības pakalpojumu pieejamību un kvalitāti
Projekta “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana” ietvaros Latvijas Pašvaldību savienība veic anketēšanu, lai noskaidrotu klientu apmierinātību ar pašvaldības sniegto pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Latvijas valstspilsētās un novados 2021. gadā.
Sākusies apjomīgā Ķekavas apvedceļa būvniecība
Atbilstoši plānotajiem termiņiem decembrī ir sākušies valsts galvenā autoceļa A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža jeb Ķekavas apvedceļa būvniecības darbi. Topošā apvedceļa trasē norit zemes darbi, materiālu pievešana u.c. sagatavošanas un demontāžas darbi. Patlaban notiek jaunās trases būvdarbi un nav nepieciešamas ieviest satiksmes ierobežojumus, taču jau nākamā gada sākumā ar tiem būs jārēķinās.
No 15. decembra vairākos Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas Rīgas pilsētā
Pasažieru ērtībām no 2021. gada 15. decembra vairākos Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas Rīgas pilsētā.
Ķekavā top labiekārtots dienas aprūpes centrs un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas vieta
Realizējot projektu “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Ķekavas novada pašvaldībā", aktīvi turpinās būvniecības darbi.
Ķekavas novada uzņēmuma SIA Silvertree.lv komanda dāvina svētku eglītes maznodrošinātajām daudzbērnu ģimenēm.
Sadarbībā ar Ķekavas novada domi un sociālo dienestu, tika realizēta iecere atbalstīt ģimenes, dāvinot tām svētku eglītes, sagādājot prieku un Ziemassvētku sajūtu.
No 20. decembra 12 Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas; divām pieturām tiks mainīts nosaukums
Pasažieru ērtībām no 2021. gada 20. decembra 12 Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas, kas atrodas Rīgā.
Eglīti droši nesiet mājās — pēc svētkiem “Clean R” to bez maksas nogādās otrreizējai pārstrādei
Arī šogad vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” saviem klientiem Rīgā un citās pašvaldībās bez maksas nodrošinās svētku eglīšu izvešanu un nogādi otrreizējai pārstrādei šķeldā. Bezmaksas eglīšu izvešana notiks periodā no šā gada 28. decembra līdz pat 2022. gada 28. februārim.
Baldones iedzīvotāju drošību uzrauga 32 videonovērošanas kameras
Lai paaugstinātu Ķekavas novada iedzīvotāju drošību un palielinātu Reģionālās pašvaldības policijas spēju operatīvi reaģēt uz fiksētajiem pārkāpumiem, decembra sākumā Baldones pilsētā uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras.
Aktuālā informācijas automašīnu īpašniekiem
Lai nodrošinātu ielas braucamās daļas, autostāvvietu un pagalmu tīrīšanu no sniega, aicinām automašīnu īpašniekus iepazīties ar aktuālo informāciju un transportlīdzekļu novietošanas ierobežojumiem.
Deinstitucionalizācijas projektā vairāk bērnu ar funkcionāliem traucējumiem saņems valsts un pašvaldību atbalstu
Deinstitucionalizācijas projekts rit savu gaitu, un šogad uzsākta otrā un pēdējā bērnu ar funkcionāliem traucējumiem izvērtēšana Rīgas plānošanas reģionā. Kopumā plānots sagatavot līdz 300 atbalsta plāniem. Ķekavas novadā šāds plāns taps 16 iepriekš pieteiktiem bērniem.
Aicina pieteikties kolektīvajai izbraukuma balstvakcinācijai
Lai mazinātu Covid-19 vīrusa izplatību, tostarp arī īpaši lipīgā omikron paveida izplatību, un pasargātu iedzīvotājus no smagas saslimšanas un hospitalizācijas, Nacionālais veselības dienests aicina kolektīvus pieteikties izbraukuma balstvakcinācijai.
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka no 2022. gada 3. janvāra līdz 2022. gada 31. decembrim tiks apturēta e-pakalpojuma “Pieteikšanās personu apliecinoša dokumenta izsniegšanai” darbība.
Pērn pašvaldības informatīvais tālrunis saņēmis vairāk kā 5200 zvanu
Viens no saziņas veidiem ar Ķekavas novada pašvaldību ir vienotais bezmaksas informatīvais tālrunis 8488, 2021.gadā tas saņēmis 5210 iedzīvotāju zvanus.
Ūdensapgādes avārijas atslēgums Baložos
SIA "Baložu komunālā saimniecība" informē, ka sakarā ar ūdensvada bojājumu, atslēgta ūdens padeve klientiem Saulgriežu ielā un visās šķērsielās.
Kas jāzina par balstvakcināciju
Balstvakcinācija ir viens no efektīvākajiem risinājumiem cīņā pret augstu saslimstību ar Covod-19, tā mazina transmisiju īstermiņā un potenciāli arī ilgtermiņā. Šobrīd balstvakcinācija pret Covid-19 ir pieejama plašam sabiedrības lokam.
Izmanto pirmpirkuma tiesības ceļa daļas iegādei Baldonē
17. janvārī Ķekavas novada dome ārkārtas domes sēdē lēma izmantot pirmpirkuma tiesības uz nekustamo īpašumu Zeltkalnu iela, Baldonē, Ķekavas novadā.
Notiks Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu attīstības plāna izstrādes semināri
Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina Latvijas valsts institūcijas, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas iesaistīties Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu plāna izstrādē.
Omniva Ķekavas novadā uzstāda četrus jaunus pakomātus
Turpinot vērienīgo pakomātu tīkla paplašināšanu, uzlabojumi Omniva pakalpojumu pieejamībā veikti arī Ķekavas novadā. Divas jaunas iekārtas plānots izvietot Ķekavas pilsētā, bet Daugmales un Plakanciema iedzīvotājiem turpmāk būs pieejami savi pakomāti.
Kultūras ministrija uzsāk informatīvo kampaņu senioru medijpratības veicināšanai
Lai uzlabotu senioru prasmes mediju satura lietošanā, kā arī stiprinātu dezinformācijas atpazīšanas iemaņas, Kultūras ministrija šonedēļ uzsāk informatīvo kampaņu “Viltus ziņas ir lipīgas”.
Noskaidroti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji
Ziemassvētku rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2021” tiek rīkots jau piekto reizi un šoreiz saņemti 28 pieteikumi. Konkursa žūrija ir izvēlējusies četrpadsmit konkursa laureātus, kuru rotājumu kompozīcijas bijušas gan krāšņas, gan labi pieejamas apskatei novada iedzīvotājiem, tāpat noskaidrota arī iedzīvotāju simpātija.
Valsts nodrošinātais juridiskais atbalsts parāda piedziņas jautājumos
Lai veicinātu iedzīvotāju informētību par savām tiesībām un sniegtu skaidrojumu par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības saņemšanu parāda piedziņas un atbrīvošanas no parādsaistībām jautājumu risināšanai, Juridiskās palīdzības administrācija sagatavojusi skaidrojumu un informatīvo materiālu.
Atbalstot Doles saviesīgo biedrību, maijā plānotas Ķekavas novada ģimeņu sporta spēles
Lai atbalstītu un veicinātu novada iedzīvotāju iesaisti izglītojošās, sportiskās un veselību veicinošās aktivitātēs un pasākumos, Ķekavas novada pašvaldība atbalstīs biedrību “Doles saviesīgā biedrība” ģimeņu sporta spēļu organizēšanā.
ESI DROŠS, ka darbs ir drošs
Valsts darba inspekcija tiešsaistes diskusijā aktualizē informatīvo kampaņu “ESI DROŠS, ka darbs ir drošs!”. Kampaņas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par darba aizsardzības nozīmīgumu un praktiskās pielietošanas vajadzību un efektivitāti, kā arī piesaistīt bīstamo nozaru uzņēmumus atbalsta saņemšanai ESF projekta ietvaros.
Latvijā sāks darboties depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem
1. februārī, Latvijā darbību uzsāks 1350 depozīta pieņemšanas punkti, kuros iedzīvotāji varēs nodot iztukšotus stikla, plastmasas (PET) un metāla (skārdenes) iepakojumus, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi.
Pieņem Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2022. gadam
Ķekavas novada dome 3. februārī apstiprināja 2022. gada Ķekavas novada pašvaldības budžetu 59 miljonu eiro apmērā, lielāko artavu atvēlot četrām prioritātēm - izglītībai, sociālā atbalsta nodrošināšanai, ceļu infrastruktūrai un drošības jautājumiem.
GASO aicina gāzes skaitītāja rādījumus ziņot nevis zvanot, bet klientu portālā vai sūtot SMS
Ņemot vērā, ka dabasgāzes cenas pieauguma kompensācijas saņemšanai šobrīd nepieciešams iesniegt skaitītāju rādījumus katru mēnesi, ir vairākkārt pieaudzis zvanu skaits AS “Gaso” Klientu apkalpošanas centrā.
Arhīvs
  Drukāt