GASO aicina gāzes skaitītāja rādījumus ziņot nevis zvanot, bet klientu portālā vai sūtot SMS
Ņemot vērā, ka dabasgāzes cenas pieauguma kompensācijas saņemšanai šobrīd nepieciešams iesniegt skaitītāju rādījumus katru mēnesi, ir vairākkārt pieaudzis zvanu skaits AS “Gaso” Klientu apkalpošanas centrā.
Ķekavas novada domes paziņojums
Ķekavas novada pašvaldība, izpildot Ķekavas novada domes 2022.gada 4.janvāra ārkārtas sēdes lēmumu, atzīst, ka informācijas publiskošana par iepirkuma “Siltumtrases atjaunošanas būvdarbi Baložu pilsētā” norises apstākļiem un veids, kādā ir notikusi pašvaldības saziņa ar Aigaru Evardsonu un Edgaru Menci, ir bijis nekorekts.
Zemessardzes 1. Rīgas brigāde aicina pievienoties savām rindām
Zemessardzes 1. Rīgas brigāde aicina Rīgas pilsētas, Pierīgas novadu un Bauskas novada iedzīvotājus pievienoties Zemessardzei savai darba, mācību vai dzīvesvietai tuvākajā bataljonā.
Pasaules Dabas Fonds meklē Klimata vēstnieku 2022
Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar uzņēmumu “Tetra Pak” aicina pieteikties konkursam “Klimata vēstnieks 2022”. Konkurss ik gadu tiek organizēts, gaidot lielāko vides akciju pasaulē — Zemes stundu. Konkursa mērķis ir popularizēt videi draudzīgu dzīvesveidu un godināt cilvēkus, kuri savā ikdienā veic ieguldījumu vides problēmu risināšanā un rosina sabiedrību sekot savam piemēram.
Informācija par radioaktīvo atkritumu glabātavu "Radons" 2021.gadā
Visi radioaktīvie atkritumi Latvijā tiek apglabāti vienā objektā — radioaktīvo atkritumu glabātavā "Radons”. Glabātava "Radons" darbojas kopš 1962. gada un tas ir vienīgais radioaktīvo atkritumu apglabāšanas un pārvaldības objekts Latvijā, kas nodrošina radioaktīvo atkritumu apstrādi, pārstrādi, ilgtermiņa glabāšanu un apglabāšanu kontrolētos apstākļos.
LIAA piesaka 2022. gada pavasara uzņemšanu biznesa inkubatoros
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori izziņo 2022. gada pavasara uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai sava reģiona LIAA biznesa inkubatorā.
Ķekavas apvedceļa būvdarbi pietuvojušies Rīgas robežai
Topošās Ķekavas apvedceļa trases būvdarbi ir pietuvojušies Rīgas robežai – Rāmavā paralēli Bauskas šosejai tiek izbūvēts ceļa uzbērums. Savukārt Bauskas šosejas un Baložu ielas krustojumā sāk pārbūvēt Rīgas HES un SIA “Rīgas ūdens” maģistrālā ūdensvada posmu, patlaban tiek demontētas vecās caurules un ar rievsienu nostiprinātā ūdensvada trases ierakumā tiek guldītas jaunas caurules.
Šobrīd Ķekavas novadā reģistrēti 4720 mājdzīvnieki
Visiem mājdzīvnieku īpašniekiem un turētājiem savi mīluļi ir jāreģistrē Latvijas Lauksaimniecības datu centrā, kur šobrīd Ķekavas novadā ir reģistrēti 4720 mājdzīvnieki – 4382 suņi, 337 kaķi un viens sesks.
Šonedēļ notiks diagnosticējošie darbi mācību valodā 3. un 6. klašu skolēniem
Lai secinātu, kādā līmenī ir skolēnu lasīšanas, klausīšanās, rakstīšanas un runāšanas prasmes, trešdien, 16.februārī, 6. klases skolēni, savukārt ceturtdien, 17.februrārī, 3.klases skolēni veiks diagnosticējošo darbu.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" februāra numurs
Otrdien, 15.februārī, iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs.
Meža sakopšanas darbi Baložos
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē, ka ir uzsākti pašvaldībai piederoša meža sakopšanas darbi Baložos, Skolas ielā 22.
Atbalsts Ukrainai
Lai paustu atbalstu Ukrainas valstij, tās neatkarībai no citām valstīm starptautiskajās attiecībās un brīvībai no jebkuriem ārējiem spēkiem, pie Ķekavas novada domes 16.februārī pacelts Ukrainas karogs.
Baseinus publiskajā laikā Ķekavā un Daugmalē varēs apmeklēt bērni līdz 18 gadu vecumam bez vakcinācijas sertifikāta
No 16.februāra peldbaseinus Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā un Daugmales multifunkcionālajā centrā publiskā apmeklējuma laikā varēs apmeklēt visi bērni līdz 18 gadu vecumam, neatkarīgi no tā vai bērnam ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.
Pašvaldība arī turpmāk atbalstīs ģimenes, kurās bērni apmeklē privātās izglītības iestādes
Ķekavas novada dome 16. februārī nolēma arī turpmāk sniegt atbalstu ģimenēm, kurās bērni apmeklē privātos bērnudārzus. 2022.gadā pašvaldības līdzfinansējums saglabāsies tāds pats, kā pērn - par bērniem no 1,5 gada līdz četru gadu vecumam – 277,90 eiro un par bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei – 200,68 eiro mēnesī.
Turpinoties pedagogu saslimšanas gadījumiem, bērnudārzos īslaicīgi var tikt slēgtas grupiņas
Novada pirmskolas izglītības iestādēs joprojām ir novērojama regulāra pedagogu slimošana, kā rezultātā var rasties situācijas, kad kādai no grupiņām nav iespējams nodrošināt audzinātāju. Šobrīd šis jautājums ir īpaši aktuāls Baldones pirmskolas izglītības iestādē “Vāverīte”, tādēļ aicinām vecākus būt saprotošiem, ja kāda no grupiņām ir slēgta un bērniem īslaicīgi ir jāpaliek mājās.
Traktortehnikas un tās piekabju apskates 2022.gadā
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra atgādina, lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei.
Bērnu reģistrācija bērnudārzā “Vāverīte” turpmāk notiks elektroniski
Ķekavas novada dome lēmusi, ka turpmāk bērnu uzņemšanu Baldones pirmskolas izglītības iestādē “Vāverīte” varēs veikt elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.epakalpojumi.lv
Ķekavas novadā ceļu uzturēšanai izmanto vairāk kā 45 dažādas transporta vienības.
Lai nodrošinātu Ķekavas novada ceļu, ielu un ietvju uzturēšanas un uzkopšanas darbus, novada komunālajās saimniecībās tiek izmantotas vairāk kā 45 dažādas transporta vienības, tostarp, 24 traktori, kas pēc nepieciešamības tiek aprīkoti ar sniega šķūrēšanas lāpstām.
Plūdi Misas upes apkārtnē
Sakarā ar plūdiem Misas upes un Ķekaviņas upes apkārtnē, Ķekavas novada pašvaldība aicina uzmanīties Plakanciema, Dzērumu un Jenču teritoriju iedzīvotājus.
Latvijā norisināsies izgaismošanas akcija “Esot vienoti, esam stipri”
Par godu Reto slimību dienai, ko pasaulē atzīmēs šā gada 28. februārī, Latvijā no 26. februāra līdz 28. februārim notiks izgaismošanas akcija “Esot vienoti, esam stipri”. Akcijas iniciatore ir Latvijas Reto slimību alianse – vienīgā nevalstiskā organizācija, kas apvieno reto slimību pacientu biedrības un pārstāv aptuveni 96 000 Latvijas cilvēku ar retām slimībām intereses. Organizācijā apvienojušās 14 pacientu biedrības.
Mākslinieku un viņu audzēkņu izstāde mākslas galerijā Museum LV
2022.gada 17.februārī Rīgā galerijā Museum LV un kultūras centrā Grata JJ tika atklāta izstāde "Mākslinieki un viņu audzēkņi. Skolotājs – Skolēns. Kopizstāde", kas ir atvērta apmeklētājiem līdz 31.martam.
Kas ir laba NVO un pašvaldības sadarbība?
Fokusgrupa Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju pārstāvjiem: “Kas ir laba NVO un pašvaldības sadarbība?” notiks šā gada 23.februārī pl.16.30-18.00 zoom platformā.
Aktuālā situācija plūdu skartajos Dzērumos
Lai uzlabotu situāciju plūdu skartajos apgabalos ap Misas upi, Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar kapitālsabiedrību SIA “Ķekavas nami” 22.februāra rītā ir uzsākusi ūdens atsūkšanas darbus.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta paziņojums
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka Misas upes apkārtnē izsludināts sarkanais brīdinājums. Brīdinājums spēkā no 22.02.2022. plkst. 09:45 līdz 24.02.2022. plkst. 12:00.
No 1. marta peldbaseini Ķekavā un Daugmalē varēs apkalpot lielāku apmeklētāju skaitu
15. februārī valdība noteikusi pakāpenisku drošības pasākumu mazināšanu, tādēļ jau no 1. marta peldbaseinus Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā un Daugmales multifunkcionālajā centrā publiskā apmeklējuma laikā varēs apmeklēt lielāks cilvēku skaits.
Turpinās bērnu reģistrācija uzņemšanai 1. klasē 2022./2023. mācību gadā
Šobrīd Ķekavas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs mācībām 1.klasē 2022./2023. mācību gadā ir reģistrēti 377 pieteikumi. Pieteikumu reģistrēšana nākamajam mācību gadam turpināsies līdz 2022. gada 30. aprīlim.
Ceļa karte iedzīvotāju kopienu stiprināšanai
Projektā iesaistīties aicināta ikviena esoša vai veidojošās iedzīvotāju kopiena no Ķekavas, Daugmales, Baldones pagasta un Baložu pilsētas.
SEB banka aicina uzņēmumus pieteikties Izaugsmes programmai
Turpinot veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, SEB banka jau septīto reizi izsludina pieteikšanos Izaugsmes programmai, kas sniedz iespēju Latvijas uzņēmumiem bez maksas teju sešu mēnešu garumā pilnveidot zināšanas un prasmes tādās jomās kā izaugsmes domāšana, klientu izzināšana, inovācijas, mārketings un produktu vadība, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana un ilgtspēja.
Paziņojums par iesnieguma saņemšanu par paredzētās darbības “AS „Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novadā” akceptēšanu
Ķekavas novada pašvaldībā 2022.gada 21.februārī saņemts iesniegums par paredzētās darbības “AS „Putnu fabrika Ķekava” mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novadā” akceptēšanu.
Izmaiņas Ķekavas pasta nodaļas darba laikā
Sakarā ar ārkārtas apstākļiem Covid-19 pandēmijas ietekmes rezultātā 2022.gada 24. un 25.februārī nestrādās Ķekavas pasta nodaļa Gaismas ielā 17a. 28. februārī nodaļā tiks nodrošināta tikai sūtījumu izsniegšana ar mainītu darbalaiku – šajā dienā sūtījumus varēs saņemt no plkst.12 līdz 14.
Autotransporta kustības ierobežojumi Baldones pagastā
Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē par autotransporta kustības ierobežojumiem Baldones pagastā.
Traktortehnikas un tās piekabju apskates 2022.gadā
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra atgādina, lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei.
Biznesa konference PĀRTIKA UN LAUKSAIMNIECĪBA 2022
3. martā tiešsaistē norisināsies biznesa konference PĀRTIKA UN LAUKSAIMNIECĪBA 2022, kurā ikvienam būs iespēja uzzināt par to, kas pārtikas un lauksaimniecības nozari sagaida jau drīzumā.
Aicinājums atsaukties
Ķekavas novada pašvaldība aicina atsaukties Ķekavas novada iedzīvotājus, uzņēmumus un nevalstiskās organizācijas, kurām būtu iespēja izmitināt bēgļus no Ukrainas.
Brīvprātīgo palīdzība Ukrainai
Brīvprātīgo Ķekavas novada iedzīvotāju komanda šodien dodas uz Ukrainas - Polijas robežu, lai aizvestu cilvēkiem nepieciešamās preces un atvestu tos, kam tas nepieciesams, uz Latviju. Arī Tu vari palīdzēt! Gaidām ukraiņiem noderīgas lietas - jo īpaši segas, pārtiku, degvielu - šodien no plkst. 13.-14. Ķekavas novada pašvaldības ēkā Gaismas ielā 19.k9, Ķekavā, kur brīvprātīgie tās saņems nogādāšanai ukraiņiem! Sīkāka informācija: Madars Krapāns, tel. +37126869343
Par atbalsta Ukrainas iedzīvotājiem koordinēšanu
VUGD informē - augstu novērtējam un saprotam sabiedrības vēlmi atbalstīt līdzcilvēkus Ukrainā, sniedzot dažāda veida palīdzību. Lai atvieglotu dažādu Ukrainas institūciju darbu un nodrošinātu tādu palīdzības saņemšanu, kas akūti nepieciešama Ukrainas tautai, aicinām koordinēt savas aktivitātes!
Palīdzības sniegšana Ukrainai un Ukrainas bēgļiem: kur vērsties?
Lai sniegtu vienotu palīdzību Ukrainai un Ukrainas bēgļiem, ir sākusi darboties nevalstiskā sektora izveidota tīmekļvietne www.ukraine-latvia.com.
Ķekavas novadā vairāk kā 90 mājsaimniecības ir pieteikušās izmitināt pie sevis Ukrainas bēgļus
Ķekavas novadā, atsaucoties publiski izplatītajam aicinājumam izmitināt pie sevis bēgļus no karadarbības skartās Ukrainas, atsaukušās vairāk kā 90 mājsaimniecības, kopējais ģimenēs izmitināmo cilvēku skaits pārsniedz 300.
LIAA Jūrmalas biznesa inkubators uzņem jaunus dalībniekus
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jūrmalas biznesa inkubators aicina biznesa ideju autorus un jaunos uzņēmējus pieteikties dalībai pirmsinkubācijas programmā.
Valsts vienotais informatīvais tālrunis “Palīdzība ukraiņiem Latvijā” uzsāk darbu
Lai sniegtu būtiskāko informāciju par atbalsta sniegšanas un saņemšanas iespējām Ukrainas civiliedzīvotājiem vienuviet, darbu uzsācis Sabiedrības integrācijas fonda izveidotais vienotais informatīvais tālrunis – “Palīdzība ukraiņiem Latvijā” – 27 380 380.
Ķekavas novada dome izsaka vienbalsīgu atbalstu Ukrainai
Trešdien, 2022.gada 2.martā, Ķekavas novada dome izteica vienbalsīgu atbalstu Ukrainas Republikas tautai saistībā ar Krievijas Federācijas militāro iebrukumu un Baltkrievijas Republikas iesaistīšanos šī iebrukuma atbalstā.
Dome vienojas par vienotu ēdināšanas kārtību skolēniem un pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem
Trešdien, 2.martā, Ķekavas novada dome vienojās par vienlīdzīgu pieeju Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolu un vispārējo izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas kārtībā.
Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras paziņojums
Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra informē, ka laika periodā no 2022. gada marta līdz jūlijam, veiks valsts ģeodēziskā tīkla punktu apsekošanas un sakārtošanas darbus Zemgales un Kurzemes novados, tai skaitā Ķekavas novada teritorijā.
Buklets “Kā rīkoties krīzes gadījumā”
Aizsardzības ministrija ir izstrādājusi bukletu “Kā rīkoties krīzes gadījumā”. Bukleta mērķis ir sniegt praktiskās zināšanas ikvienam Latvijas iedzīvotājam par to, kā uzlabot savu un savu tuvinieku gatavību krīzes situācijām.
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra piedalīsies projektu konkursā
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra piedalīsies “Partnerības “Daugavkrasts” projektu konkursā, lai pretendētu uz finansējumu trenažieru zāles aprīkojuma iegādei.
Marta otrajā nedēļā atsāksies veloceļa būvniecības darbi
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes speciālisti informē, ka, beidzoties tehnoloģiskajam pārtraukumam, marta otrajā nedēļā plānots atsāk Ķekavas veloceļa būvniecību.
VARAM tiešsaistes vebinārā informēs par atbalsta programmu atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās
Šo ceturtdien, 10. martā plkst. 16.00, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) un Klimata pārmaiņu departamenta direktora p.i. Raimonds Kašs, vebinārā iedzīvotājiem informēs par VARAM izstrādāto atbalsta programmu atjaunojamo energoresursu iekārtu iegādei mājsaimniecībās.
Arhīvs
  Drukāt