Uzklausīšanas sanāksme par SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2015.gada 4.decembrī plkst.12:00 Baložu kultūras namā, Skolas ielā 4, Baložos, Ķekavas novadā, rīkos uzklausīšanas sanāksmi par SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu (turpmāk – tarifu projekts).
Apskatāma fotoizstāde par aizvadītajiem Dziesmu un deju svētkiem
Pašvaldības ēkā, 2. stāvā apskatāma fotoizstāde "Ķekavas novads XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos", kuras autore ir fotogrāfe Velga Kūkuma.
Ķekavieši šoreiz pret Rail Baltica projektu izturas labvēlīgi; sabiedriskajā apspriešanā tikpat kā nav jautājumu
Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, Ķekavā Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa projekta "Rail Baltica" sabiedriskā apspriešana notika pavisam mierīgi. Piektdien, 20. novembrī pašu sapulci apmeklēja vien daži desmiti cilvēki.
Grupas Prāta vētra filma “Starp krastiem” Ķekavas novadā
Šis ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem. Par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem. Viņi piedzima septiņdesmito gadu vidū, izauga ar padomju multenēm un tukšajiem veikalu plauktiem. Mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidojot jaunu grupu "Prāta Vētra”.
Sveic Ķekavas novada Zelta pārus
Arī šogad Ķekavas novada pašvaldība īpaši sveica Ķekavas novadā dzīvojošus pārus, kas šogad atzīmēja 50 vai vairāk gadu kopdzīves jubileju. Šogad aicinājumam pieteikties atsaucās trīs pāri - Čapasu pāris no Odukalna, Karlapu pāris no Ķekavas, kā arī Vasiļjevu pāris no Dzērumiem.
Aicina pensionārus bez maksas pārbaudīt acu spiedienu
1. decembrī plkst. 9.00 - 13.00 Ķekavas sociālās aprūpes dienas centrā "Gaismas iela", Gaismas ielā 19 k - 8 aicina pensionārus bez maksas pārbaudīt acu spiedienu, kas ir viens no ievērojamākajiem glaukomas riska faktoriem.
TC "Liiba" atklāta izstāde "VEIDOSIM SAVU PASAULI"
TC "Liiba" 2. stāvā no 2015. gada 25. novembra līdz 2016. gada 29. februārim būs apskatāma Ķekavas Mākslas skolas 20 gadu jubilejai veltīta audzēkņu keramikas un veidošanas darbu izstāde "VEIDOSIM SAVU PASAULI". FOTO no atklāšanas pasākuma 24. novembrī.
Pasniedz apbalvojumu "Ķekavas novada Goda pilsonis"
17. novembrī Valsts svētku koncerta ietvaros Ķekavas kultūras namā trim Ķekavas novada iedzīvotājiem - Mārtiņam Skujam, Marģeram Lūsim un Vijai Vasītei - Vosipai - tika pasniegts apbalvojums "Ķekavas novada Goda pilsonis".
Valsts svētku koncerts Daugmalē (FOTO)
16. novembrī Daugmalē notika Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienai veltīts koncerts "Mani vārdi Latvijai", kurā uzstājās pašu daugmaliešu koris un folkloras kopa.
Paziņojums par ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) ziņojuma sabiedrisko apspriešanu
Ziņojuma "Mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa „Putnu fabrika Ķekava” pārbūve un ražošanas apjomu palielināšana Ķekavas novada Ķekavas pagastā" sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks šī gada 3. decembrī plkst. 18:00 Doles Tautas namā, Rīgas ielā 26, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (ieeja no Tūrisma informācijas centra).
CVK reģistrē iniciatīvas grupu parakstu vākšanai par 12. Saeimas atsaukšanu
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 13. novembrī reģistrēja biedrības "Varu Latvijas tautai" iniciatīvas grupu parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu.
Pārbaudīs trauksmes sirēnu darbību
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvalde informē, ka š.g. 26. novembrī plkst. 10.00 uz 3 minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas ar mērķi pārbaudīt civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī konstatēt bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Dokumentālās filmas, koncerti un Baložu pilsētas 24.dzimšanas diena
Sveic pagājušā mācību gada olimpiāžu laureātus
12. novembrī patriotu nedēļas ietvaros Doles tautas namā tika sveikti izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi par sasniegumiem mācību olimpiādēs, skatēs, konkursos un sacensībās.
Seniorus aicina vingrot
Tiek organizēta jauna senioru vingrošanas grupa Ķekavas dienas centrā “Gaismas iela”.
Tiks apbalvotas labākās sporta komandas, treneri un sportisti
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra rīko svinīgos pasākumus, lai apbalvotu labākos Ķekavas novada sportistus, trenerus un komandas 2015.gadā.
Lāčplēša dienas lāpu gājiens foto mirkļos
11. novembrī, pieminot Lāčplēša dienu un varoņus, kuri nesaudzējot savu dzīvību cīnījās par Latvijas neatkarību 1919. gadā, notika lāpu gājiens cauri Ķekavai.
Mākslas skolas audzēkņiem panākumi izstādē "Lidice 2015", Čehijā
4. novembrī Čehijas vēstniecība rīkoja 43. Starptautiskās bērnu lietišķās mākslas izstādes "Lidice 2015", Čehijā laureātu godināšanas pasākumu Rīgā. Konkursa galveno balvu - medaļu "Lidices roze" ieguva, tagad jau absolventes, Žanetes Rudzītes darbs, atzinības - 8. kursa audzēknes Lindas Auziņas un absolventes Santas Filipsones darbi.
SIA "Baložu komunālā saimniecība" paziņojums par tarifa projektu
SIA “Baložu komunālā saimniecība”, vienotais reģistrācijas numurs: 40003201921, Kr.Barona iela 1, Baloži, Ķekavas novads, LV-2128, 2015.gada 05.novembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu, kas ir aprēķināts saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku.
Atzīmējot Lāčplēša dienu, aicinām apmeklēt pasākumus Ķekavas novadā
Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.
Jau šo piektdien dokumentālā filma Ķekavas novadā "Dieva putniņi" par latviešu kara bēgļiem
Filmā parādīti 1944.gadā uz Vāciju izceļojošo ģimeņu likteņi.
2015. gada pārskats – ceļu remonti
Joprojām Ķekavas novada pašvaldības viena no lielākajām rūpēm līdztekus samilzušajām izglītības infrastruktūras problēmām ir ceļi. Kopējais pašvaldības ceļu garums Ķekavas novadā ir apmēram 200 km, kurus gadu no gada pašvaldība iespēju robežās remontē, sākot ar sliktākajā stāvoklī esošajiem.
Sludinājuma atsaukums
Ķekavasnovads.lv atsauc iepriekš publicēto sludinājumu "Palielinoties apkures izmaksām, SIA "BKS" plāno celt tarifus".
Latvijas dzimšanas diena Mellupos
21. novembrī plkst.13.00 Mellupu Sociālās mājas zālē kopīgi svinēsim Latvijas dzimšanas dienu.
Avīzes "Ķekavas Novads" novembra numurs ir klāt
Jaunajā avīzes "Ķekavas novads" numurā lasiet par to, kādi pasākumi novadā notiek Valsts svētku ietvaros, kā atklāja pieminekli par godu latviešu strēlniekiem, kas jauns izglītības jomā, kā arī interviju ar Džungļu maratona uzvarētāju Almu Vītolu un Veltas Strazdiņas sagatavoto materiālu par 1. Pasaules kara notikumiem Ķekavas apkaimē.
Sieviešu koris „Daugaviete” ielūdz uz jubilejas koncertu
Ķekavas kultūras nama sieviešu koris „Daugaviete” laipni aicina uz savu 40. dziesmotās sezonas jubilejas koncertu „DZIESMA MANĀ SIRDĪ”.
Biedrība „Piedzīvojumu parks” īsteno Erasmus+ jauniešu projektu
No 22. līdz 30. augustam biedrība „Piedzīvojumu parks” sadarbībā ar partneriem no Itālijas, Turcijas, Lietuvas un Polijas īstenoja jauniešu mobilitātes projektu „Veselā miesā vesels gars” veltītu veselīga dzīvesveida aktivitāšu iepazīšanai un popularizēšanai.
Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes gada nogalē
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes novembrī un decembrī būs aplūkojamas mākslas skolā, mūzikas skolā, bibliotēkā, ambulancē, "Mēness aptiekā", sociālās aprūpes centrā un TC Liiba. Laipni gaidīti!
"Rail Baltica" ziņojuma sabiedriskā apspriešana Ķekavā jau ŠODIEN
Ķekavas novadā sabiedriskās apspriešanas sanāksme par Rail Baltica notiks Ķekavas kultūras namā, Gaismas ielā 17, Ķekavā, Ķekavas novadā, 2015. gada 20. novembrī plkst. 18.00.
Valsts svētkiem veltītie pasākumi
Valsts svētku ietvaros novembrī plānoti vairāki pasākumi Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Katlakalnā.
Piemiņas akmens par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai - Ķekavas novada dāvana Latvijas simtgadei (FOTO)
Atzīmējot latviešu strēlnieku 100 gadus un gaidot Latvijas valsts simtgadi, Ķekavas novadā Plakanciemā šodien, 6. novembrī, tika atklāts piemiņas akmens par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai. Šī piemiņas vietas izveide ir viena no Ķekavas novada sarūpētajām dāvanām Latvijai tās simtgadē. Goda zalvju pavadībā piemiņas akmeni svinīgi atklāja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics un Zemessardzes 17. Pretgaisa aizsardzības bataljona komandieris majors Aivars Krjukovs.
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs realizē starptautiskas apmācības jaunatnes darbiniekiem
2. - 9. oktobrī Rāmavas Depkina muižā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs projektu programmas Erasmus+ ietvaros realizēja starptautiskās apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem un jauniešu līderiem.
Viesību zāle Ķekavas kultūras namā piedzīvo pārvērtības
Ķekavas kultūras namā noslēgušies viesību zāles remontdarbi, ir pilnībā renovēta un paplašināta viesību zāle, pārbūvēta senā virtuves daļa, tāpat pirmajā stāvā ierīkota tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem un uzstādīta mūsdienu prasībām atbilstoša ventilācijas sistēma gan viesību zālē, gan tērpu noliktavā.
Ķekavā pārapbedī latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas
5. novembrī Lāčplēša dienas pasākumu ietvaros Ķekavā notika svinīga 77 nezināmo karavīru, latviešu strēlnieku, mirstīgo atlieku pārapbedīšana no Spieķu kalna uz Trušeļu brāļu kapiem.
Ķekavas Zoo uzbūvē novietnes fazāniem
Biedrība “Ķekavas Starptautiskā Sadraudzības biedrība” sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu (LAD) īstenoja projektu, kura ietvaros tika uzbūvēta Putnu novietne ar aplokiem “Kalnalietuvieši” fazāniem un citiem putniem.
Uz lapu grābšanas talku Ķekavas kapos!
Sestdien, 7. novembrī, plkst.10.00 Doles-Ķekavas ev. lut. draudze sirsnīgi aicina ikvienu uz lapu grābšanas talku Ķekavas kapos.
Uzņēmēju brokastīs prezentēs jaunu interneta platformu uzņēmējiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina vietējos uzņēmējus uz Uzņēmēju brokastīm š.g. 25. novembrī plkst. 9.30-19.00 Depkina muižā, Rāmavā. Šo Uzņēmēju brokastu JAUNUMS – Ķekavas novada uzņēmējiem paredzētās interneta platformas “INVEST IN KEKAVA” prezentēšana.
Ķekavas novadā atklās piemiņas akmeni par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai
Latviešu strēlniekiem šogad aprit 100 gadi, un šo atceres pasākumu ietvaros 6. novembrī plkst. 13.00 Ķekavas novadā, Plakanciemā, svinīgi tiks atklāts piemiņas akmens par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai.
Apmācību seminārs "Sadarbība un klasteri tūrismā"
Zemgales tūrisma asociācijas sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru aicina Jūs šī gada 3.novembrī piedalīties apmācību seminārā “Sadarbība un klasteri tūrismā”.
Jaunais Miltu teātris atgriezies ar sasniegumiem
23.-24. oktobris: Latvijas Jauniešu teātru festivāls-konkurss Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas pilsētā. Festivāla nosaukums jeb devīze - „Rainis un Aspazija TEV”.
Ķekavā notiks konference "Piena krīze nav krahs – ir citas iespējas”
Latvijas Zemnieku federācija (LZF) sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu (VLT) 2015. gada 5. novembrī Ķekavā organizē konferenci „Piena krīze nav krahs-ir citas iespējas”, kā mērķis ir lauksaimniekiem prezentēt dažādas attīstības un sadarbības iespējas ar Latvijas ražotājiem.
Pļavniekkalna sākumskolā atklāj izglītības atbalsta akciju "Savai skolai"
Šodien, 2. novembrī, Pļavniekkalna sākumskolā tika atklāta izglītības atbalsta akcija “Savai skolai”, kuras mērķis ir aicināt sabiedrību apvienoties un palīdzēt savai bijušajai skolai vai savu bērnu skolai. Akcijas laikā no šī gada novembra līdz nākamā gada februārim “Maxima Latvija” klienti par katru pirkumu vērtībā virs 7 eiro saņems uzlīmes, ko tālāk varēs novirzīt sevis izvēlētai izglītības iestādei noteikta inventāra ieguvei.
Ikvienam ir iespēja izvēlēties un nobalsot par to, kuri no 2015. gadā tapušajiem iepakojumiem ir labākie
Līdz 9.novembrim norisinās nacionālā konkursa „Labākais iepakojums Latvijā 2015” interneta balsojums. Ikvienam ir iespēja izvēlēties un nobalsot par to, kuri no 2015. gadā tapušajiem iepakojumiem ir labākie.
Izveidota mobilā aplikācija, lai ziņotu par vides piesārņojumu
Ziņo par pārkāpumiem pret vidi ar „Vides SOS” Mežā izgāzti atkritumi - gribi ziņot, bet nezini kur īsti atrodies? Upē izlikti aizdomīgi tīkli - gribi ziņot, bet nezini kam? Uzņēmums piesārņo vidi - gribi ziņot, bet nav jau vērts, tāpat nekas nemainīsies? Mainīsies ja, Tu palīdzēsi! Valsts vides dienesta (VVD) vajadzībām izstrādāta mobilā lietotne „Vides SOS” pārkāpumu ziņošanai vides jomā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Nedēļas nogalē dokumentālās filmas, rudens koncerts, Halloween trakulības, kā arī cirka izrāde. Nepalaid garām!
Ķekavā pārapbedīs 77 latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas
Lāčplēša dienas ietvaros 5. novembrī plkst. 14.00 Ķekavā notiks svinīga 77 nezināmo karavīru, latviešu strēlnieku, mirstīgo atlieku pārapbedīšana no Spieķu kalna uz Trušeļu brāļu kapiem.
Jau šodien Doles Tautas namā un Katlakalna Tautas namā iespēja noskatīties dokumentālo filmu"Mans tēvs baņķieris"
Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps 2015" filma "Mans tēvs baņķieris" ieguva balvas kategorijā "Labākā debija" un kategorijā "Labākā montāža".
Gatavojoties sabiedriskajai apspriešanai: izstrādāti tehniskie risinājumi Rail Baltica trasei
Neils Balgalis: Iespēju robežās veidojām vienotus transporta sistēmas koridorus. Rīgā Rail Baltica vilciena trase plānota blakus esošajam dzelzceļam, ārpus Rīgas - vilciens līdzās esošajam vai plānotajam autoceļam.
Salidojums Ķekavas vidusskolā fotogrāfijās
Ar svinīgu pasākumu "Lidojums pāri laikam" un bijušo audzēkņu un pedagogu salidojumu godam nosvinēta Ķekavas vidusskolas 40 gadu jubileja.
Atgādinām, ka nekustamā īpašuma nodokļa ceturtais maksājums veicams līdz 2015.gada 15.novembrim
Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 15.augustā un 15.novembrī, vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā – avansa veidā.
Izglītības akcija „Savai skolai” tiks atklāta Pļavniekkalna sākumskolā
Vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju pēdējo 10 gadu laikā nav atbalstījuši savu skolu, kā galvenos iemeslus minot to, ka ar skolu pēc absolvēšanas zudis kontakts (32%), trūkusi informācija par to, ka skola vāktu ziedojumus (30%) un ka skolai palīdzība nepieciešama (25%). 12% iedzīvotāju atzīst, ka nezina, kādā veidā savu skolu varētu atbalstīt, tomēr vairāk nekā puse (59%) būtu gatavi to darīt, ja tiktu īpaši aicināti ziedot laiku, naudu vai materiālos labumus savai skolai.
Informācija par rīcību iespējamās pārvades gāzesvada avārijas gadījumā un veicamajiem aizsardzības pasākumiem
Īstenojot Latvijas Republikas Ministru kabineta 05.12.2006. noteikumu Nr.982 „Enerģētikas infrastruktūras objektu aizsargjoslu noteikšanas metodika” prasības, akciju sabiedrība “Latvijas Gāze” sniedz informāciju par rīcību iespējamās pārvades gāzesvada avārijas gadījumā un veicamajiem aizsardzības pasākumiem.
Muzejs savā kolekcijā iegūst jaunu gleznu "Ķekavas baznīca"
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics muzeja īpašumā nodeva mākslinieka Aleksandra Ņeberekutina gleznu, kas tapa 8. augustā izstādes “Māksla un Gaisma” atklāšanas meistarklasē.
Dzīvību vērts ieguldījums - atstarojošā veste
Šajā oktobrī bojā gājuši 7 gājēji, kas nozīmē, ka katru trešo dienu uz Latvijas ceļiem iet bojā gājējs. Atstarojošā veste, iespējams, būtu izglābusi viņu dzīvību.
Nacionālie bruņotie spēki sakopj Nāves salas pieminekli
27. oktobrī Nāves salā viesojās Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienības kareivji, lai notīrītu 1. Pasaules kara kaujām veltīto pieminekli un tā pamatni.
R.D. doktorāts" ir īstenots projekts "Primārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana"
2015.gada 30.septembrī SIA "R.D. doktorāts" ir īstenots projekts Nr.3DP/3.1.5.1.1/12/APIA/CFLA/080 "Primārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA „R.D. doktorāts””.
Doles-Ķekavas ev. lut. draudzes dievkalpojumi Adventa un Ziemassvētku laikā
Šīs dienas pirms Ziemassvētkiem Ved mūs pretim kādam baltam klusumam, Aiz kura ir kaut kas mīļš, sen aizmirsts un pazaudēts, Kas mums atkal no jauna jāatrod.
Pasaki paldies - piesaki nevalstisko organizāciju “Gada balvai personu ar invaliditāti atbalstam”
Vēl piecas dienas var pieteikt gada balvas saņemšanai nevalstiskās organizācijas, kas palīdzējušas cilvēkiem ar invaliditāti. NVO var pieteikt ikvienā no 7 nominācijām, nosūtot elektronisku pieteikumu uz e-pasta adresi nvobalva@tiesibsargs.lv līdz 30.oktobrim.
Pasākumu ceļvedis brīvdienām!
Pasākumu ceļvedis brīvdienām! Apmeklē teātra izrādi Daugmalē, neaizmirsti pieteikties Ķekavas vidusskolas jubilejas salidojumam, kā arī svētdienu pavadi, baudot rudens tirdziņa labumus un cirka izrādi!
Piešķirs apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
Apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” vērtēšanas komisija, šogad izskatot saņemtos desmit pieteikumus, nolēma piešķirt Goda zīmi Vijai Vasītei-Vosipai, Mārtiņam Skujam un Marģeram Lūsim.
Trīs novadniekus apbalvo ar Lāčplēša Goda zīmi
Ar Lāčplēša Goda zīmi apbalvoti uzņēmējs Ivars Mangulis, kultūras darbinieks, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents Jānis Grigalis un putnu fabrikas “Ķekava” Tehniskās daļas vadītāja vietnieks Dainis Jansons.
Aicina iesaistīties sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādē
Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” 19. oktobrī rīkoja sabiedrisko apspriešanu par sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015. – 2020. gadam sagatavoto projektu.
Ar uzņēmējiem diskutē par bērnudārzu rindu samazināšanu
20. oktobrī Ķekavas sākumskolas vecajā ēkā uz diskusiju ar pašvaldības izglītības speciālistiem pulcējās novada uzņēmēji, privātā pirmsskolas pakalpojuma sniedzēji, lai dalītos ar savu redzējumu par privāto bērnudārzu tīkla attīstīšanu un sadarbību ar pašvaldību.
Valsts kontrole līdz 2.novembrim aicina piedalīties aptaujā par invalīdu asistenta pakalpojumu
Līdz 26.oktobrim Valsts kontrole veic personu ar invaliditāti un viņu asistentu aptauju, lai novērtētu ieinteresēto personu apmierinātību ar asistenta pakalpojumu.
Ķekavas ambulancei jauns vadītājs – Juris Jerums
Sākot ar 19. oktobri Ķekavas novada pašvaldības aģentūras “Ķekavas ambulance” direktora pienākumus pildīs līdzšinējais domes deputāts Juris Jerums, kas no 14 pretendentiem tika atzīts par labāko kandidātu uz šo amatu.
Atļauta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” īstenošana
Atļauta lokālplānojuma nekustamajam īpašumam „Remas” Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā īstenošana
Spieķukalna brāļu kapos izrok 75 strēlnieku mirstīgās atliekas
Ķekavas pagasta Spieķukalna brāļu kapos divas nedēļas notika 1. Pasaules karā kritušo latviešu strēlnieku mirstīgo atlieku izrakumi, kuru rezultātā atrasts vairāk nekā 75 karavīru pīšļi.
TV6 sporta raidījumā "Overtime" ciemojās regbija komanda "Miesnieki" un ķekaviete Alma Vītola
”Miesnieki/Ķekava” ir Latvijas čempioni regbijā, turklāt ķekaviete Alma Vītola uzvarēja pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos.
Rīgas plānošanas reģiona pašvaldības dibina sadarbības kontaktus ar Igauņu partneriem
7. un 8.oktobrī Rīgā plānošanas reģiona Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas un uzņēmējdarbības centrs organizēja divu dienu pieredzes apmaiņas un kontaktu dibināšanas braucienu uz Igauniju, kurā piedalīties bija aicināti Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību speciālisti, kas strādā uzņēmējdarbības atbalsta un veicināšanas jomā.
Pasākumu ceļvedis brīvdienās
Šī nedēļas nogale solās būt aktīva- veloekspedīcija pa visu Ķekavas novadu, kas ļauj iepazīt un izzināt gan novada vēsturi, gan atklāt ko jaunu un neredzētu, orientēšanās sacensības "Magnēts". Kultūras programmā- teātra izrāde un danču vakars. Pievienojies!
Ķekavas florbolistes aizstāv novada godu Eiropā
Pirmoreiz Ķekavas novada vēsturē kādā no Eiropas kausa izcīņām piedalījās mūsu florbolistes. Pēc ranga otrā kausa izcīņā – "Euro Floorball Cup" -, kas notika Cēsīs, spēlēja piecu valstu čempioni un FK "Ķekava", kas valsts meistarsacīkstēs bija ieguvušas sudraba medaļas.
Mājās sagaidīta mežonīgā džungļu maratona pirmās vietas ieguvēja ķekaviete Alma Vītola
Smagā pārbaudījuma pirmās vietas ieguvēja Alma Vītola atzīst: «Tur bija viss – gan pludmales, gan tuksneši, gan arī džungļi. Bieži apmaldījāmies, un bija trases posmi, kur nespēju noticēt, ka tur tiešām jāskrien, jo likās pārāk bīstami»
Aicina uz diskusiju par privāto bērnudārzu tīkla attīstīšanu novadā
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa aicina uz tikšanos privāto pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjus, kas darbojas vai plāno darboties Ķekavas novadā pirmsskolas izglītības jomā.
Ķekavas novada pašvaldība lidzfinansēs auklītes un privātos bērnudārzus
Ķekavas novada pašvaldība arī turpmāk iecerējusi attīstīt sadarbību gan ar pildītajiem bērnudārziem, gan auklēm.
UNESCO nedēļā – vairāk nekā 100 kultūras mantojumam veltīti pasākumi
Vairāk nekā 100 pasākumi visā Latvijā šonedēļ aicina ikvienu izzināt vietējo kultūras mantojumu – ir sākusies UNESCO nedēļa. Izstādes, izglītojošas ekskursijas, konkursi, lekcijas, stāstu pēcpusdienas un daudzus citus interesantus un izzinošus pasākumus vairāk nekā 30 pilsētās.
Viss aktuālais un interesantais šomēnes - "Ķekavas Novads" oktobra numurā
"Ķekavas Novads" oktobra numurā lasiet par par novada labākajiem skolotājiem, jauniem pakalpojumiem, ko jau drīzumā varēs saņemt pašvaldības telpās, par starptautisko folkloras festivālu "Rudenāji" un to, kā Ķekavas vidusskola gatavojas 40 gadu jubilejai. Lielajā intervijā - komponists Jēkabs Jančevskis, vokālā ansambļa "Jūti" jaunais vadītājs.
Šo svētdien "Magnēts" Baložos
Svētdien, 18. oktobrī Baložos norisināsies orientēšanās sacensības "Magnēts", kas ir Latvijā atzīts orientēšanās pasākums ar lielu dalībnieku skaitu.
NVA piedāvā iespēju saņemt ES atbalstu jauniešu nodarbinātībai
Nodarbinātības valsts aģentūra aicina uzņēmējus iesaistīties projektā "Pirmā darba pieredze jaunietim" - pieņemt darbā jaunieti, saņemt ES finansiālu atbalstu un iespēju piesaistīt savam uzņēmumam jaunu, izglītotu un perspektīvu darbinieku.
Ķekaviete Alma Vītola uzvar pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos
Latvijas sportiste Alma Vītola 10.oktobrī izcīnīja uzvaru pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos, liecina organizatoru apkopotie rezultāti.
«Miesnieki/Ķekava» regbisti iegūst Latvijas čempionu titulu
”Miesnieki/Ķekava” sestdien, 10. oktobrī Upesciemā desmito reizi un pirmo reizi kopš 2012. gada kļuva par Latvijas čempioniem regbijā, finālspēlē ar 21:8 uzvarot ”Garkalne/Livonia”. Arī Latvijas čempionāta pamatturnīru ”Miesnieki” uzvarēja, bet finālspēle jau bija regbija svētki.
Jau rīt - Latvijas čempionāta fināls regbijā!
10.oktobrī 15.30 Upesciema stadionā
Atklāta ikgadējā lauksaimniecības izstāde Rāmavā
8. oktobrī duvis vērusi 24. starptautiskā izstāde "Lauksaimniecības Tehnika 2015".
Ziemeļblāzma Ķekavā (foto)
Fotogrāfs Mareks Šteins ir uzņēmis dabas parādības- ziemeļblāzmas kadrus Ķekavas novadā
Tuvojas noslēgumam Rīgas ielas Baložos remonts
Tuvākajā laikā tiks pabeigta notekgrāvju rakšana un uzlieta noslēdzošā asfalta kārta Rīgas ielas rekonstukcijas procesā.
Erasmus+ projekta dalībnieki tiekas Ķekavā
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā tikās programmas Erasmus + jaunatnes darbinieku mobilitātes apmācību projekta “Improving youth work at local level through cross-sectorial cooperation” dalībnieki , kuri kopā ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu, Izglītības daļas vadītāju Vitoldu Krieviņu un Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieku Māri Bomiņu diskutējas par starpinstitucionālajām sadarbības iespējam jaunatnes jomā.
Pierīgas mēri: novadu apvienošana ir zaļa un nepārdomāta ideja, kas beigās tāpat būs tikai reforma uz papīra
Iecerētā jaunā administratīvi teritoriālā reforma, kuras ietvaros plānota novadu skaitu samazināšana, šobrīd esot ļoti nepārdomāta un ļoti zaļa ideja, domā portāla "Aprinķis.lv" aptaujātie Pierīgas mēri.
Sākusies pieteikšanās Strukturētā dialoga IV cikla noslēguma konferencei
Latvijas Jaunatnes padome (LJP) aicina lēmumu pieņēmējus (pašvaldību pārstāvjus, deputātus, darbiniekus), Saeimas deputātus, ministriju un plānošanas reģionu pārstāvjus, jauniešus, jaunatnes darbiniekus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, jaunatnes darba pētniekus un citus interesentus piedalīties Strukturētā dialoga IV cikla noslēguma konferencē
Par pakalpojuma “Būves kadastrālā uzmērīšana” nodrošināšanu
Par pakalpojuma “Būves kadastrālā uzmērīšana” nodrošināšanu Ķekavas novada iedzīvotājiem
Daugmales peldbaseinā tiks organizēta zīdaiņu peldināšana pieredzējušu treneru vadībā
No 17.oktobra Daugmales peldbaseinā tiks organizēta zīdaiņu peldināšana pieredzējušu treneru vadībā. Nodarbības notiks katru sestdienu no plkst. 13 līdz plkst. 15.
Baložos, Rāmavā un Valdlaučos darbojas „Zupas virtuve”
No 2015. gada 1. oktobra līdz 2016. gada 30. aprīlim trūcīgām un maznodrošinātām personām/ģimenēm Baložos, Rāmavā un Valdlaučos būs iespēja saņemt siltu ēdienu „Zupas virtuvē”.
Pļavniekkalnā skolotāju dienā stundas vada domes pārstāvji
2.oktobrī Pļavniekkalna sākumskolā skolotāju dienai par godu vienu mācību stundu vadīja Ķekavas novada pašvaldības speciālisti, domes deputāti, kā arī Latvijā atpazīstami mākslinieki.
Kā mums veicas ar atkritumu šķirošanu?
Tuvojas noslēgumam biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” vadītais Latvijas vides aizsardzības fonda un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansētais projekts “Draudzīgi dabai”. Realizējot projektu, Ķekavas novada pašvaldības vides speciālisti apsekoja novada dalīto atkritumu šķirošanas vietas.
Kultūras pasākumi oktobrī!
Aicinām apmeklēt kultūras pasākumus Baložos, Katlakalnā, Ķekavā un Daugmalē oktobra mēnesī.
LIAA paraksta līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību par sadarbību investīciju piesaistē
Lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību Ķekavas novadā un veicinātu ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu, š.g. 5.oktobrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Ķekavas novada pašvaldība parakstīja līgumu par sadarbību investīciju piesaistē.
Godina novada labākos skolotājus
Oktobris - rudens mēnesis, kas atnes ne tikai krāsainas lapas un lietus lāses loga rūtīs, bet arī mirkļus, kad tiek godināta viena no cēlākajām profesijām – skolotājs. Jau tradicionāli, sagaidot Skolotāju dienu pirmajā oktobra svētdienā, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa 2. oktobrī rīkoja konkursa “Labākais skolotājs Ķekavas novadā 2014./2015. mācību gadā” laureātu svinīgu paziņošanu.
Oktobris - Spodrības mēnesis
Ķekavas novadā oktobris pasludināts par Spodrības mēnesi, un Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot šī mēneša priekšrocības un uzpost savu apkārtni.
Ķekavas Mākslas skola vēl uzņem audzēkņus 1. un 2. kursā
Ķekavas Mākslas skola izsludina audzēkņu papilduzņemšanu uz brīvajām vietām 1. un 2. kursā 2015./2016. mācību gadam.
Veselības gada balvai izvirzīts ķekavietis Aleksandrs Molokovskis
6. oktobrī plkst. 19.30 Latvijas Nacionālā teātra telpās jau trešo reizi pasniegs Latvijas Ārstu biedrības Veselības gada balvu. Šogad to saņems arī Apvienības HIV.LV valdes priekšsēdētājs, ķekavietis Aleksandrs Molokovskis.
Arhīvs
  Drukāt