Tikšanās cikls „Aci pret aci ar domes priekšsēdētāju”
Uzklausot iedzīvotāju lūgumu, Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa uzsāk jaunu tikšanās ciklu „Aci pret aci ar domes priekšsēdētāju”.
Uz aizsalušām ūdenskrātuvēm vizināties ar auto AIZLIEGTS!
Reģionālā pašvaldības policija (RPP) februāra pirmajā nedēļā konstatējusi četrus gadījumus, kad asu izjūtu cienītāji savos spēkratos vizinājušies pa novada aizsalušajām ūdenstilpnēm. Ķekavas novada saistošie noteikumi nosaka, ka uzbraukt ar mehānisko transporta līdzekli uz ledus ir aizliegts un šo noteikumu pārkāpšanas gadījumā var tikt piemērots sods līdz 142 eiro.
Digitālā rentgenogrāfija
Digitālā rentgenogrāfija tagad pieejama arī Ķekavas novada iedzīvotājiem.
VARAM un Rīgas dome panāk vienošanos par atlaidēm visiem galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem
Ceturtdien, 6.februārī, tikšanās laikā starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski un Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu panākta vienošanās par atlaidēm visiem galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem.
Padomi precētiem pāriem
Aicinām uz tikšanos ar šarmanto Ainu Poišu sarunu šovā – tikai šoreiz uz skatuves Doles Tautas namā 13. februārī plkst. 19.00 Ditas Balčus iestudējumā „Padomi precētiem pāriem”.
Sešas pašvaldības tūrisma izstādē „Balttour 2014” pirmoreiz startēja kā „Daugavas lejtece”
No 7. līdz 9. februārim Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Baldones, Ikšķiles un Ogres novadi starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2014” pirmo reizi bija sastopami vienotā stendā „Daugavas lejtece”.
Nobalso par Jauniešu gada balvas 2013 nominantiem
Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina visus Ķekavas novada jauniešus līdz 1. martam aizpildīt anketu, kurā ir tikai septiņi jautājumi, un sniegt savu ieguldījumu Ķekavas novada Jauniešu gada balvas 2013 organizēšanā, kas norisināsies šī gada martā.
Preču izpārdošana
Tirdzniecības centrā SIA "Dālderi’’, Ķekavā, Nākotnes ielā 1, rūpniecības, saimniecības preču veikalā sakarā ar veikala rekonstrukciju PREČU IZPĀRDOŠANA.
Latvenergo informācija par elektroenerģijas tirgu tiks nogādāta katras mājsaimniecības pastkastītē
AS „Latvenergo” šonedēļ uzsācis aktīvu klientu informēšanas pasākumu kopumu – ik dienu tiek izsūtītas 25 – 30 tūkstoši informatīvu vēstuļu, notiek informatīva kampaņa TV, nākamnedēļ arī žurnālos un internetā, informācija par Latvenergo piedāvājumu mājsaimniecībām ir atrodama pašapkalpošanās portālā www.e-latvenergo.lv un uzņēmuma mājaslapā www.latvenergo.lv.
Saņem papildus Eiropas finansējumu jauniešu centra būvniecībai Ķekavā
Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi papildus finansējumu no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai jauniešu centra vajadzībām izraudzītās ēkas pārbūvei.
Uz Sočiem dodas arī kalnu slēpotāja no Ķekavas novada
Pirmo reizi Ķekavas novada pastāvēšanas vēsturē olimpiskajās spēlēs individuālajā sporta veidā startēs novada sportiste, kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa. Olimpiādes atklāšanas dienā, 7. februārī viņai aprit vien 18 gadi, taču tas nav bijis šķērslis, lai izpildītu Olimpisko kvalifikācijas normatīvu un pārstāvētu Latvijas Olimpisko komandu 22. Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 7. līdz 23.februārim norisinās Sočos, Krievijā.
Aizvadīta tikšanās ar deputātiem
28. janvārī Ķekavas kultūras namā notika diskusiju kluba rīkotā tikšanās ar deputātiem.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes februārī
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas izstādes februārī, kā arī keramikas un tēlniecības izstādi "Smalkas radības" Ķekavas Mākslas skolā no 3. - 21. februārim.
Pagājušo piektdien degušas divas dzīvojamās mājas
Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķekavas novada teritorijā notikuši divi postoši ugunsgrēki. Viens no tiem izcēlies dzīvojamā ēkā blakus viesu namam „Vilciņi” Plakanciemā, bet otrs pilnībā nopostījis māju „Lielkundziņi” Kaļķu ceplī, Katlakalnā.
Dienas centrā “Adatiņas” Daugmalē aktīvi darbojas ģimenes ar bērniem
Joprojām dienas centrā "Adatiņas" Daugmalē notiek projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” aktivitātes. Ģimenes ar bērniem ir apmeklējušas uztura speciālista nodarbības, dāvanu saiņošanas un rotājumu veidošanas radošās darbnīcas, kā arī mājsaimniecību budžeta veidošanas principu apmācības.
Baložnieks Sočos seko Latvijas sportistu gaitām
Ziemas olimpiskās spēles Sočos jau rit pilnā sparā. Internets, radiostacijas un televīzija šo notikumu atspoguļo ik minūti. Tam mēs varam teikt lielu paldies Latvijas televīzijas komandai, kas ļauj sekot notikumiem Sočos. Vēlējāmies noskaidrot, kā tur klājas baložniekam, mūsu novada tautas deju ansambļa „Zīle” dejotājam Dīvam Reizniekam. Taču Sočos viņa ampluā šoreiz ir nevis atpūta un deja, bet gan sporta žurnālistika.
Sākas skolu komandu pieteikšanās erudīcijas konkursam ”eXperiments”
Reģistrācija Latvenergo koncerna skolēnu erudīcijas konkursam ”eXperiments” notiks līdz 19. februārim mājaslapā www.experiments.lv. Šogad konkurss būs vēl plašākā mērogā  ar sešām pusfināla kārtām reģionu centru lielākajās pilsētās.
Katlakalna bibliotēka pēc renovācijas nodota ekspluatācijā
Katlakalna bibliotēka, kas atrodas 19. gadsimta beigās celtajā Katlakalna Tautas namā, pēc aizvadītajā gadā piedzīvotās renovācijas nodota ekspluatācijā.
Vēl divas nedēļas līdz Ēnu dienai!
Ēnu diena ir ikgadēja karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēns vienu darba dienu seko izvēlētās profesijas pārstāvim viņa darba gaitās un izzina, kas nepieciešams, lai pats reiz kļūtu par līdzvērtīgu profesionāli. Šogad Ēnu diena visā Latvijā notiek 12. februārī, taču reģistrēties dalībai var vēl tikai līdz 31. janvārim.
Aizvadīts skatuves runas konkurss pirmsskolas vecuma bērniem
28. janvārī Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" notika skatuves runas konkurss pirmsskolas vecuma bērniem. Vairāk kā 20 mazie dalībnieki uzveica satraukumu un iepriecināja klātesošos ar savu uzstāšanos, skaidri un teicami runājot latviešu un ārvalstu dzejnieku darbus.
Ķekavas novada jaunieši piedalās starptautiskā projektā
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs no 18. līdz 19. janvārim piedalījās pirmajā projekta „My voice matters: a young European citizens’ initiative” organizatoru sanāksmē Lietuvas pilsētā Marijampolē.
Vienojas ar Rotari par jauniešu centra būvniecību Ķekavā
Nedēļas nogalē tika parakstīts nodoma protokols starp Ķekavas novada pašvaldību, Rīgas Hanzas Rotari klubu (Latvija) un Bordesholmas Rotari klubu (Vācija) par jauniešu centra būvniecību Ķekavā.
Ievēlēta pirmsskolas pedagogu metodiskās apvienības vadītāja
22. janvārī Daugmales bērnudārza „Namiņš” telpās notika Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas pedagogu metodiskās apvienības vadītāja vēlēšanas, kurās atkārtoti vairākuma atbalstu saņēma Ķekavas izglītības iestādes „Ieviņa” pedagoģe un līdzšinējā metodiskās apvienības vadītāja Dzintra Elksnīte.
Ķekavas un Ikšķiles novadu mēri diskutē par sadarbību vides jomā
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš 24. janvārī darba vizītē apmeklēja Ikšķiles novadu.
Par Sporta aģentūras direktori atkārtoti apstiprina Daci Cīruli
23. janvāra Ķekavas novada domes sēdē deputāti atkārtoti Ķekavas novada Sporta aģentūras direktora amatā uz pieciem gadiem apstiprināja līdzšinējo direktori Daci Cīruli.
Apstiprina pašvaldības budžetu 2014. gadam
Ķekavas novada domes sēdē 23. janvārī tika apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības budžets 2014. gadam. Par budžetu nobalsoja 10 deputāti, pret bija trīs, atturējās divi deputāti.
Viduslatgales pārnovadu fonds lūdz palīdzēt ugunsnelaimē cietušajai Kivlenieku ģimenei no Vārkavas pagasta „Štaģeriem”
Diemžēl, sākoties aukstākam laikam, Latviju ik pa laikam pāršalc ziņas par ugunsnelaimēm. Tā skāra arī Vārkavas novada, Vārkavas pagasta „Štagaros”, dzīvojošo Kivlenieku ģimeni.
Barikāžu atceres laiks- atmiņas negaist- tās atdzimst
Atmiņas ir mūsu nākotnes pamats, jo vēsture pulsē ikvienā no mums, mūsu līdzcilvēkos, lietās un vietās. Tieši tādēļ ir tik svarīgi stāstīt mūsu bērniem par laiku, kad mūsu tēvi un mātes, brāļi un māsas, vecmāmiņas u vectētiņi ar kailām rokām nosargāja mūsu Latvijas tīro un balto neatkarību. Un svarīgi ir ne tikai stāstīt, tikpat svarīgi ir pierakstīt un atstāt šīs atmiņas nākotnes bērniem. Un tieši par šo darbu - atmiņu stāstu dokumentēšanu - vēlamies sveikt literāro darbu konkursa „Manas ģimenes barikāžu laika atmiņas” laureātes, Ķekavas vidusskolas 12. klases skolnieces Lindu Skuju un Danielu Postinkovu .
Cienījamie bērnudārznieku vecāki!
Pagājušā gada nogalē liela daļa no jums saņēma informāciju, ka par bērnu ēdināšanu bērnudārzos šogad būs jāmaksā vairāk. Daļai vecāku ir skaidri ēdināšanas maksas paaugstināšanās iemesli, un daļa vecāku paši ir piedalījušies lēmuma par ēdināšanas maksas izmaiņām pieņemšanā.
Baložos piemin 1991. gada janvāra notikumus
Spītējot stindzinošajam salam, 20. janvāra vakarā pie Baložu pilsētas pārvaldes ēkas pulcējās vairāki desmiti novadnieku, lai vienotos 1991. gada barikāžu atcerē un pieminētu tos, kuri ziedoja savu dzīvību brīvas Latvijas vārdā.
Tikšanās ar deputātiem
Aicinām iedzīvotājus uz diskusiju klubu Tikšanās ar deputātu 28. janvārī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras nama mazajā zālē.
Slidotava pie Ķekavas sporta kluba
Aicinām ikvienu sportot gribētāju izbaudīt ziemas priekus slidotavā pie Ķekavas sporta kluba.
Jaunieši iejutās deputātu lomā
Ēnu dienas ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru 21. februārī rīkoja improvizēto Ķekavas novada domes sēdi, kurā deputātu lomās iejutās skolēnu un jauniešu padomju pārstāvji.
Starptautisks projekts „Party Code” Rāmavā
No 6. līdz 13. janvārim Depkina muižā, Rāmavā norisinājās starptautisks projekts „Party Code”, kuru finansē Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā” (Youth In Action). Tajā dažādu valstu jaunieši diskutēja par tēmu „ballītes pievienotā vērtība”.
Ķekavas novadā atceras barikāžu laiku
Ķekavas novadā, tāpat kā citviet Latvijā, janvāra izskaņā norisināsies vairāki Barikāžu laikam veltīti pasākumi.
Latvijas novados tiks izrādīta Ghetto Games filma
Teju 100 novados visā Latvijā tiks demonstrēta Latvijā lielākās ielu sporta un kultūras kustības Ghetto Games 2013. gada dokumentālā filma.
Baložu pilsētā nenoskaidrotas personas bojā ceļa zīmes
Pēdējo mēnešu laikā Baložos biežāk kā citkārt novēroti ceļa zīmju bojāšanas gadījumi. Visticamāk, vainīgie ir pusaudži vai jaunieši, kuri izvēlas brīvo laiku pavadīt, vienaudžu sabiedrībā klīstot pa pilsētu un meklējot veidus, kā „pašapliecināties” un padarīt savu ikdienu „aizraujošāku”.
Rāmavā izstrādā programmu starptautiskam jauniešu apmaiņas projektam
No 16. līdz 18. decembrim Rāmavā norisinājās pirmā iepriekšējās plānošanas vizīte projekta „Party code” ietvaros, kas no 6. līdz 13. janvārim norisinājās Depkina muižā, Rāmavā. „Party code” ir starptautisks jauniešu apmaiņas projekts, kuru finansē Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā”.
Pirmais projektu iesniegšanas termiņš 2014. gadā – 17. marts
Organizācijām un uzņēmumiem Eiropas Savienības jaunajā izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programmā „Erasmus+” ir iespēja veidot neformālās izglītības jaunatnes jomas projektus un pieteikties finansējuma saņemšanai Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes janvārī
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes janvārī.
Ķekavas Mākslas skolas 1. un 2. kursu audzēkņu izstādes
Iespēja apmeklēt Ķekavas Mākslas skolā 1. un 2. kursu audzēkņu 1. mācību pusgada labāko darbu izstādi.
Ķekavas sporta skolas riteņbraucējiem Baložos jaunas telpas
Jaunais gads iesācies ar jaunām vēsmām Ķekavas sporta skolas riteņbraucējiem. Turpmāk sportisti mitināsies Baložu ielā 4, kur nupat noslēgušies labiekārtošanas darbi.
Aizvadīts starpnovadu mākslas konkurss „Ziemassvētku zvaigzne”
No 12. decembra līdz 10. janvārim Ķekavas novada sākumskolā norisinājās starpnovadu radošās mākslas konkurss „Ziemassvētku zvaigzne”.
TEŅUS UN BAŠĶUS DZĪT MELLUPOS...
Jau esam ieviesuši jaunus kalendārus, ar citādiem cipariem, kā pirms neilga laika. Esam 2014.gadā ieripojuši. Laba vēlējumi no mums ir pie citiem tecējuši un daudz to esam arī saņēmuši. Jauns gads.
Veselā miesā vesels gars
Ķekavas kultūras nama tautu deju ansamblis (TDA) „Zīle” 11.janvārī ar vērienīgu koncertu „Veselā miesā vesels gars” atklāja 2014.gada kultūras pasākumu jauno sezonu Ķekavā.
Ķekavas novada izglītības iestāžu vadītāji tiekas ar citu Pierīgas novadu kolēģiem
9.janvārī Ķekavas novada izglītības iestāžu vadītāji un pašvaldības pārstāvji viesojās Ikšķilē, lai piedalītos reģiona vispārējās pirmsskolas, pamata un vidējās, kā arī profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītāju pieredzes apmaiņas seminārā. Kopā ar kolēģiem no Ikšķiles, Salaspils, Siguldas, Carnikavas un Olaines novadiem tika pārrunātas aktualitātes izglītības jomā.
Mediācija kā alternatīva konfliktu risināšanai
10.janvārī Ķekavas novada Sociālā dienesta telpās uz diskusiju par mediācijas kā alternatīvas konfliktu risināšanas metodes pakalpojumu piedāvāšanas iespējām Ķekavas novadā tikās biedrības „Mediācija un ADR” pārstāves un Ķekavas novada Sociālā dienesta, Sociālās aprūpes centra, Bāriņtiesas un Attīstības daļas speciālisti.
Senioru padome "Polārblāzma" tiekas Mellupos
8.janvārī Mellupu sociālajā centrā pulcējās pensionāru biedrības "Polārblāzma" padome, lai pārrunātu aktualitātes un diskutētu par 2014. gada plāniem. Bija ieradušies pavisam 23 pārstāvji no katras Ķekavas novada apdzīvotās vietas.
Spēles bez datora sākušās
13.decembrī privātās pamatskolas „Gaismas tilts`97” telpās atklāts brīvā laika pavadīšanas centrs “Saspēle”.
Biedrība „Futbola klubs Auda” ir iegādājusies pasākumu nojumi un telti sporta dzīves attīstīšanai
Biedrība „Futbola klubs Auda” pateicoties dalībai Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā ir iegādājusies pasākumu nojumi un telti sporta dzīves attīstīšanai Ķekavas novadā.
Ātrāk, ērtāk, izdevīgāk – ar šādu vadmotīvu pie sevis aicina pirmie Valsts vienotie klientu apkalpošanas centri
Taupīt laiku un naudu, apmeklējot vienu klientu apkalpošanas centru, tā vietā, lai saņemtu sev nepieciešamos pakalpojumus atsevišķi katru savā valsts vai pašvaldības iestādē - tā ir priekšrocība, ko iespējams nākotnē piedāvās Valsts vienotie klientu apkalpošanas centri (turpmāk – VVKAC).
Karjeras testi pārdomātai profesijas izvēlei
Vai Tu zināji, ka aptuveni 1/5 jauniešu pamet studijas vai maina studiju virzienu pirmā mācību gada laikā, jo saprot, ka izvēlētā joma/profesija nav viņiem atbilstoša un viņi tajā nespēs sevi realizēt. Pietiekami daudz ir arī to jauniešu, kas šādas studijas pabeidz un pēc tam nav pietiekami motivēti strādāt izvēlētajā profesijā.
Labiekārtots Daugavas - Misas kanāla kreisais krasts
Biedrība „Aktīvai Ķekavai” realizējusi Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu „Brīva piekļūšana Daugavas-Misas kanālam”. Projekts Nr. 12-04-ZL17-Z401103-000002 iesniegts Partnerībā „Daugavkrasts” un īstenots EZF pasākuma "Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana" aktivitātē „Ar zivsaimniecību un tūrismu saistītas maza mēroga infrastruktūras un pakalpojumu attīstība”.
Barikāžu atceres pasākums
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju 20.janvārī plkst. 19.00 pievienoties barikāžu atceres brīdī pie ugunskura, kas tiks degts pie Baložu pilsētas pārvaldes ēkas. Pulcēsimies, lai pieminētu 1991.gada barikāžu dienu notikmus un dalībniekus.
Uz neilgu laiku ir slēgta publiskā pieeja interneta vietnei www.parkulturu.lv
Ar 2014. gada 1. janvāri Ķekavas novada kultūras aģentūras vietā darbu sāk trīs kultūras centri (Ķekavas pagastā, Daugmales pagastā un Baložu pilsētā), kā arī Tūrisma koordinācijas centrs, informācijas aktualizēšanas un sadaļu pārstrukturēšanas nolūkos uz neilgu laiku ir slēgta publiskā pieeja interneta vietnei www.parkulturu.lv.
Nodarbības bērniem un jauniešiem Baložu kultūras namā
Aicinām bērnus no 3 gadu vecuma un jauniešus uz pulciņu un kolektīvu nodarbībām Baložu kultūras namā ar 2014. gada janvāri.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2012.gada 12. jūlija lēmumu Nr.2.§5.p. (protokols Nr.14) „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Vītolu iela 1 un Vītolu iela 1A, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajos īpašumos Vītolu iela 1, kadastra numurs 8070 008 0065 un nekustamā īpašumā Vītolu iela 1 A, kadastra numurs 8070 008 2908.
Sākas bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1. klasē
2014. gada 8.janvārī sāksies bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1.klasē visās Ķekavas novada izglītības iestādēs 2014./2015. mācību gadam.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013.gada 5.septembra lēmumu Nr.2.§3.p. (protokols Nr.23) „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašumā „Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas novadā” ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Ķirši”, kadastra numurs 8070 007 0310.
Darbu sāk kultūras centri
Sākot ar 2014. gada 1. janvāri Ķekavas novadā darbu uzsāka trīs neatkarīgi kultūras centri – Baložos, Ķekavā un Daugmalē, kā arī izveidotais Tūrisma koordinācijas centrs.
Pašvaldība aicina bijušās dārzkopības „Titurga II kārta” teritorijā esošo zemes īpašniekus uz sanāksmi
Tā kā daļa bijušās dārzkopības teritorijā esošo nekustamo īpašumu īpašnieku ir izteikuši vēlmi teritorijā veicināt dzīvojamo apbūvi, Ķekavas novada pašvaldības Telpiskās plānošanas daļa aicina uz sanāksmi, lai noskaidrotu attīstības redzējumus minētajā teritorijā un informētu par darbībām, kas būtu veicamas.
Rīgas plānošanas reģions noslēdz Eiropas Sociālā fonda projektu par kvalitatīvas attīstības plānošanas pilnveidi
Decembrī Rīgas plānošanas reģions noslēdz Eiropas Sociālā fonda projekta „Publisko pakalpojumu pieejamības un kvalitātes sekmēšana, veicinot kvalitatīvu attīstības plānošanu Rīgas plānošanas reģionā” (vienošanās Nr. 1DP/1.5.1.3.2/09/APIA/SIF/037/23) projekta ieviešanu, ko Rīgas plānošanas reģions īstenoja sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu.
Svētku pasākums bērniem
21. un 22.decembrī no plkst. 12:00 līdz 14:00 t/c „Liiba” viesosies Ziemassvētku vecītis un Sarkangalvīte!
Pļavniekkalna sākumskola pieņemta ekspluatācijā, bērni skolā atgriežas pēc ziemas brīvlaika
Veicot nepieciešamos pasākumus, Pļavniekkalna sākumskola ir pieņemta ekspluatācijā. Līdz ar to bērni mācības varēs atsākt 6. janvārī - pēc skolēnu ziemas brīvdienām.
Ar "rīdzinieku biļetēm" pārkāpts cilvēku vienlīdzības princips, VARAM pieprasa atcelt to ieviešanu
Izvērtējot Rīgas domes saistošos noteikumus, kas paredz biļešu cenu diferencēšanu Rīgas sabiedriskajā transportā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) secinājusi, ka, nosakot atšķirīgas biļešu cenas, Rīgas dome ir pārkāpusi cilvēku vienlīdzības principu, kas ir viena no cilvēku pamattiesībām.
Atkal mēs esam ceļā – ceļā uz laimi, ceļā uz zvaigznēm
Lai Ziemassvētki Jums atnes ticību tam, ko visvairāk vēlaties, bet Jaunajā gadā - lai ir spēks un drosme šo vēlmi piepildīt!
Svētku rūķi ciemojas Sociālās aprūpes centrā
Tuvojoties Ziemassvētku laikam un turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, Jaunatnes iniciatīvu centrs kopā ar Ķekavas vidusskolu arī šogad, 19. decembrī, organizēja svētkus Ķekavas novada Sociālā aprūpes centra iemītniekiem.
Realizēts projekts „Atpūtas vietas „Dambītis” paplašināšana”
Biedrība „Aktīvai Ķekavai” realizējusi Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu „Atpūtas vietas „Dambītis” paplašināšana”.
Kultūras centri tiek pie vadītājiem
Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē, 18. decembrī, deputāti lēma par Tūrisma koordinācijas centra, Ķekavas pagasta, Daugmales pagasta un Baložu pilsētas kultūras centru direktoru iecelšanu amatā.
Ķekavas novadpētniecības muzejs akreditēts uz pieciem gadiem
Ķekavas novadpētniecības muzejam 2013. gada beigās noslēdzās līdzšinējais akreditācijas termiņš un saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem muzeju akreditācijas noteikumiem bija jāķeras pie ilgtermiņa stratēģijas izstrādes nākamajiem pieciem gadiem, lai atkārtoti saņemtu akreditācijas apliecību.
Risina lietus ūdens novadīšanas problēmu Gaismas ielā 6
Projektu atbalsta konkursā pašvaldības finansējumu saņēmis dzīvokļu īpašnieku biedrības „Gaismas 6” izstrādātais projekts „Drošas un sakārtotas vides izveide pie daudzdzīvokļu mājas Gaismas ielā 6, Ķekavā”.
Mobilais mamogrāfs
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 13. janvārī.
Svētku pasākums Mellupos
28. decembrī plkst. 12:00 Mellupu sociāla centra mājā norisināsies Mellupu bērnu teātra pulciņa izrāde „Rūķiši un Mežavecis”.
Ķekavas novadā viesojas piecu Zviedrijas pašvaldību pārstāvji
11. decembrī Ķekavas novadā viesojās pārstāvji no piecām Zviedrijas pašvaldībām, lai dalītos pieredzē un meklētu savstarpēji interesantas tēmas iespējamiem sadarbības projektiem nākotnē. Tikšanos rīkoja Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas speciālisti. Zviedriju pārstāvēja Sodertaljes, Hudinges, Nackas, Varmdo un Jarfallas pašvaldību dažādu jomu speciālisti.
Būveksperti: Pļavniekkalna sākumskolas ēka ir droša
Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi būvekspertu tehniskās apsekošanas atzinumu par Pļavniekkalna sākumskolu. Tajā secināts, ka apsekošanā nav konstatēti ēkas konstrukciju defekti, kas šobrīd radītu draudus telpu ekspluatācijai un sabiedriskai drošībai.
Koncerts Artas Teivānes atbalstam
Piektdien, 13.decembrī plkst. 19.00, Doles Tautas namā notiks Ziemassvētku labdarības koncerts "Par sapņiem, kas piepildās" Artas Teivānes atbalstam.
Baltijas pašvaldību pieredzes apmaiņas programma
2013.gada 11.decembrī Baltijas pašvaldību pieredzes apmaiņas programmas ietvaros Ķekavas novadā viesosies pārstāvji no piecām Zviedrijas pašvaldībām – Nacka, Sōdertālje, Huddinge, Jārfālla un Vārmdō.
Dziesmu un draudzības vakars Ķekavā
No 4. līdz 7. decembrim Ķekavas novadu apmeklēja ilggadējie draugi no Bordesholmas Vācijā. Vizītes laikā ciemiņi apmeklēja Ķekavas novada izglītības iestādes un pašvaldību, kā arī maiznīcu „Lāči”, kur kopīgi ar Ķekavas novada sociālās aprūpes centra iemītniekiem pagatavoja maizi un devās ekskursijā pa ražotni.
Akcija „Dalies, mainies un ziedo”
Sadarbībā ar TC „Liiba”, Doles - Ķekavas ev.lut. draudze rīko akciju "Dalies, mainies un ziedo" .
Ķekavas novada sporta laureāts 2013
7. decembrī Ķekavas kultūras namā Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra pulcēja novada sportistus, līdzjutējus un sporta dzīves atbalstītājus, lai godinātu 2013. gada labākos sportistu, komandas, trenerus un atbalstītājus.
Teātra pulciņš Mellupos
Katru sestdienu plkst. 13.30 Ķekavas novada Mellupu sociālajā mājā notiek Daugavpils teātra aktiera un režisora Viestura Renča vadītais teātra pulciņš.
Daugmalē aizvadītas pirmās sacensības uz jauna brīvās cīņas paklāja
Novembra beigās Daugmalē norisinājās Ķekavas novada sacensības brīvajā cīņā, kurās spēkiem mērojās vairāk nekā simts dalībnieku dažādās vecuma grupās un svara kategorijās. Dalībnieki bija ieradušies no Ķekavas novada, Rīgas un Bauskas.
Ķekavas novada autoceļu uzturētāji gatavi ziemai
Lai arī šogad sniegs un aukstums vēl kavējas, vairums autovadītāju jau sagatavojuši savus transporta līdzekļus lietošanai ziemā. Tāpat sezonai gatavi arī Ķekavas novada pašvaldības dienesti, kas nodrošina ceļu un ielu uzturēšanu novadā.
Aicinām ikvienu Ķekavas iedzīvotāju uz Filca dekoru darbnīcu
Otrdien, 10. decembrī plkst. 17:00 Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra telpās, Gaismas ielā 17c norisināsies Filca dekoru darbnīca kopā ar floristi Ievu Meijeri!
Novadu apmeklē ciemiņi no Bordesholmas
Kā ierasts pirms, Ziemassvētkiem, no 4. līdz 7. decembrim novadu apmeklē ilggadējie draugi no Bordesholmas Vācijā.
LLKC Meža konsultāciju un pakalpojumu centra seminārs
Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt LLKC Meža konsultāciju un pakalpojumu centra Rīgas reģionālās MKPC nodaļas rīkoto semināru „Kopšanas cirtes - izcērtamo koku izvēle, tehnoloģijas un darbu plānošana”.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes decembrī
Aicinām apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes decembrī.
Ķekavā uzstāsies ansamblis „Dzītari”
7. decembrī plkst. 18.00 ar savu koncertu mūs iepriecinās koklētāju ansamblis „Dzītari”.
Ķekavas novadā noskaidros sporta laureātus
Sestdien, 7. decembrī, plkst. 19.00 Ķekavas kultūras namā notiks svinīga konkursa „Ķekavas novada sporta laureāts 2013” uzvarētāju apbalvošana.
Par trauksmes sirēnu gatavības pārbaudi
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīga reģiona pārvalde informē, ka š.g. 6. decembrī plkst. 10.00 tiks veikta trauksmes sirēnu gatavības pārbaude, ieslēdzot trauksmes sirēnas uz trim minūtēm.
Piesaki savu sporta laureātu 2013
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra arī šogad vēlas īpaši godināt novada labākos sportistus, tādēļ izsludina kandidatūru pieteikšanu ikgadējai apbalvošanas ceremonijai Ķekavas novada sporta laureāts 2013.
Biedrība „Meduspuķe” piedalās Ķekavas novada nevalstisko organizāciju atbalsta konkursā
Ķekavas novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā startēja biedrība „Meduspuķe” ar projektu „Personības izziņas un profesionālās ievirzes meistarklases darbnīcas biškopībā jauniešiem un jauniešiem ar īpašajām vajadzībām Ķekavas novadā.”
Sanāksim kopā, lai iedegtu Katlakalna lielo egli!
7. decembrī plkst. 16.00 pie Katlakalna Tautas nama tiks iedegta lielā svētku egle un norisināsies tradicionālā bluķa vilkšana.
„Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 9.kārtu
“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 9. kārtu Lauku attīstības programmas 413.pasākuma ietvaros “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”.
Iespēja sūtīt Ziemassvētku dāvanas draugiem Bordesholmā
Kā katru gadu pirms Ziemassvētkiem, arī šogad Ķekavas novadu 4.-7.decembrī apmeklē delegācija no Bordesholmas, Vācijā.
Paziņojums par lokālplānojuma „Erceni” apstiprināšanu
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka ar 2013.gada 21.novembra Ķekavas novada domes lēmumu 2.§2. „Par saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-7/2013 „Lokālplānojums „Erceni”, kadastra numurs 8070 001 0011, Valdlauči, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads” apstiprināšanu” ir apstiprināts lokālplānojums nekustamajā īpašumā „Erceni”, Ķekavas novada Valdlaučos.
Par grozījumu apstiprināšanu Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojumā 2007.-2019.gadam
Apstiprināti saistošie noteikumi Nr. SN-TDP6/2013 „Grozījumi 2009. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. SN-TPD-34/2009 „Par Ķekavas novada teritorijas plānojumu"".
Lata maiņa pret eiro
Informācija par lata maiņas iespējām pret eiro reģionu pasta nodaļās.
Brīvā laika pavadīšanas centra pasākums „SPĒLES BEZ DATORA”
Ķekavas proaktīvā biedrība” aicina uz brīvā laika pavadīšanas centra „Saspēle” atklāšanas pasākumu „SPĒLES BEZ DATORA”.
Skaidrās naudas nomaiņas iespējas Ķekavas novadā
Naudas nomaiņas tīkls – gan bezskaidrās, gan skaidrās naudas – dod iespēju Latvijas iedzīvotājiem veikt latu nomaiņu uz eiro plānveidīgi un droši.
Arhīvs
  Drukāt