Noslēdzas Fricim Bārdam veltītā skatuves runas konkursa otrā kārta
27. janvārī Doles Tautas namā notika Fricim Bārdam veltīts skatuves runas konkurss, kuram pieteicās 106 Ķekavas un Olaines novadu izglītības iestāžu audzēkņi ar individuālajiem priekšnesumiem.
Dienas centram „Gaismas iela” – gada jubileja
Dienas centrs „Gaismas iela” 2011. gada 1. februārī nosvinēja gada jubileju, kurā centra darbinieki saņēma apsveikumus un laba vēlējumus turpmākajā darbā.
Aicinām uz vecāku konsultatīvā punkta nodarbībām!
Pirmsskolas izglītības iestāde „Zvaigznīte” aicina vecākus uz konsultatīvā punkta nodarbībām, īpaši uzrunājot vecākus, kuru bērni kādu apstākļu dēļ neapmeklē bērnudārzu.
Aicinām Ķekavas novada lauksaimniekus uz Ziemas balli
2011.g. 28. janvārī, plkst.19.00 Ķekavas kultūras namā
Notiks Nākotnes pilsētas spēle
28. un 29. janvārī Doles tautas namā, balstoties uz Britu padomes metodoloģiju pilsētvides un dzīvesvides jautājumu risināšanai, notiks situācijas analīzes un ideju radīšanas aktivitāte Nākotnes pilsētas spēle, kuru rīko Britu padome, Ķekavas novada pašvaldība un biedrība Zināšanu un inovācijas sabiedrība.
"Ķekavas ambulances" paziņojums par akūto pacientu pieņemšanu
Latvijā ir izsludināta gripas epidēmija. Arī Ķekavas novadā strauji palielinās saslimšana ar gripu un akūtam respiratorām vīrusu saslimšanām.Tāpēc akūto pacientu stundās ārsti pieņems tikai slimniekus ar akūtām saslimšanām!
Aicina pašvaldības un uzņēmējus pieteikties „E-prasmju nedēļas 2011” pasākumu organizēšanā
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) aicina pašvaldības un uzņēmējus pieteikties „E-prasmju nedēļas 2011” pasākumu organizēšanā. E-prasmju nedēļa, kas tiek organizēta Eiropas Komisijas atbalstītās iniciatīvas „European Get Online week” ietvaros, notiks jau otro gadu pēc kārtas no 28. februāra līdz 5. martam.
Baložu vidusskolas komanda uzvar konkursa "Gribi būt mobils" pusfinālā
Baložu vidusskolas komanda iegūst tiesības startēt konkursa "Gribi būt mobils"republikas finālā šā gada martā.
Gājēju un veloceliņš savienos Baložu pilsētas dzīvojamos rajonus – Titurgu un Baložus
LR Satiksmes ministrija apstiprinājusi projektu „Apvienotā gājēju un veloceliņa izbūve Baložos no Uzvaras prospekta līdz Smilšu ielai”.
Bērnudārza "Ieviņa’’ konsultatīvais kabinets aicina vecākus
Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes ,,Ieviņa’’ konsultatīvais kabinets aicina vecākus, kuriem ir bērni vecumā no 2 gadiem un kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, uz pirmo tikšanos 9.februārī plkst. 18.00 bērnudārza zālē.
Apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības budžets 2011. gadam
Ķekavas novada Domes deputāti 20. janvāra sēdē, balsojot ar 13 balsīm „Par”, 4 balsīm – „Pret”, apstiprināja Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2011. gadam.
Piemin Barikāžu dienu notikumus
Pulcējoties dazāda vecuma novada iedzīvotājiem, Ķekavas novadā 20. janvārī notika Barikāžu dienu atceres pasākums pie Doles Tautas nama.
Iepazīstas ar finanšu ekonomiskā pamatojuma izstrādes rezultātiem Ķekavas sākumskolas būvniecībai
18. janvārī Doles Tautas namā Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta „Ķekavas novada pašvaldības kapacitātes stiprināšana” ietvaros notika seminārs.
Notiks seminārs par finanšu ekonomiskā pamatojuma izstrādes rezultātiem Ķekavas sākumskolas būvniecībai
2011. gada 18. janvārī plkst. 10:00 Doles Tautas namā notiks seminārs Ķekavas novada Domes deputātiem, pašvaldības administrācijas darbiniekiem, struktūrvienību un iestāžu darbiniekiem.
2011. gada septembrī Ķekavas novadā notiks starptautisks festivāls – VIA Ķekava!
Ar prieku varam Jums atklāt, ka 2011. gada septembrī Ķekavas novada pašvaldība un Kultūras aģentūra organizēs plašu starptautiskās sadraudzības festivālu VIA Ķekava. Tas būs daudzfunkcionāls pasākums, kura ietvaros būs gan lietišķās un sabiedrisko aktivitāšu dienas, gan kultūras pasākumi.
LOK aicina skolas pieteikties Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei
Sākusies aktīva skolu komandu reģistrācija sacensībām. Dalībniekus var pieteikt līdz 1.februārim.
Bibliotēku apmeklētāji aicināti pieteikt konkursam savu bibliotekāru
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība izsludina gadskārtējo konkursu „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs”. Šogad īpaši meklējam tos bibliotekārus, kuri sekmīgi darbojas ar bērniem un jauniešiem.
Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu ir iespējams saņemt elektroniski
Lai pieteiktos šim pakalpojumam, lūgums aizpildīt iesniegumu.
Skolēni piedalās Latvenergo zīmējumu konkursā
Vēlamies pateikties visiem pedagogiem, skolu vadītājiem un visiem, kas atsaucoties uz izsludināto Latvenergo konkursu "Radīsim mūzikas klipu kopā!" veicināja jaunāko klašu skolēnus aktīvi piedalīties, zīmējot dažādas situācijas, saistītas ar elektrodrošības jautājumiem.
Valsts Kultūrkapitāla Fonda Padome izsludina 1. kultūras projektu konkursu
Projektu pieteikumu iesniegšana līdz 28. janvārim plkst. 12:00.
Ķekavas novada sporta laureāts 2010!
2011. gada 7. janvārī plkst. 19.00 Ķekavas kultūras namā tiks apbalvoti labākie sportisti, treneri un komandas Ķekavas novadā par sasniegumiem 2010. gadā!
Apbalvoti labākie sportisti novadā
7. janvārī Ķekavas kultūras namā notika Ķekavas novada sporta laureāts 2010, kurā tika apbalvoti Ķekavas novada labākie sportisti, treneri un komandas.
Dienas centra iemītnieki apgūst keramiku, datorzinības un iestudē uzvedumus
Gada laikā dienas centra „Gaismas iela” iemītnieki iestudējuši uzvedumus, snieguši koncertus, apguvuši datorzinības, keramiku un citas interesantas nodarbības.
Apgūsti pedagoga kvalifikāciju vai mentordarbību Latvijas Universitātē
Latvijas Universitāte ir uzsākusi īstenot ESF projektu „Inovatīva un praksē balstīta pedagogu izglītības ieguve un mentoru profesionālā pilnveide”.
Ķekavas novada pašvaldība izsludina amata konkursu uz vecākais datortīklu administrators
Eiropas Sociālā fonda darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” 1.5.3.1. aktivitātē „Speciālistu piesaiste plānošanas reģioniem, pilsētām un novadiem” projekta „Ķekavas novada pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšana” ietvaros izsludina amata konkursu
Decembrī 1200 novada iedzīvotāji saņem dāvanā atstarotājus
Rūpējoties par iedzīvotāju drošību uz ielām un ceļiem diennakts tumšajā laikā, Ķekavas novada pašvaldības policija, biedrība Solis tuvāk un Ķekavas novada pašvaldība decembrī rīkoja reidus, kopumā dāvinot iedzīvotājiem 1200 atstarotājus.
ĶEKAVAS KULTŪRAS AĢENTŪRAS GADA LEPNUMS 2010
28. decembrī Doles tautas nama zālē Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūra sumināja savus darbiniekus un pateicās par darbu 2010. gadā.
Daugmales pamatskolas skolēni uzvar konkursā „Šķiro un uzvari”!
Daugmales pamatskolas skolēni, darbojoties Ekoskolu programmas ietvaros, aktīvi piedalījās un uzvarēja uzņēmuma „L&T” rīkotā konkursa „Šķiro un uzvari” rudens posmā.
Ķekavas novada pašvaldība aicina darbā izpilddirektoru
Pieteikšanās vakancei – līdz 10.01.2011. (ieskaitot)
21. decembrī ikviens aicināts uz radošo darbu Ziemassvētku tirdziņu Ķekavas mākslas skolā
Tirdziņā varēs iegādāties Ķekavas mākslas skolas audzēkņu, skolas absolventu un skolotāju radošos darbus.
Ķekavas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos Ķekavas novada pedagogiem ESF mērķstipendijām
Dokumentus var iesniegt no 2010.gada 20.decembra līdz 2011.gada 05.janvāra plkst. 17:00
Aicina dāvināt bibliotēkām laikrakstu abonementus
Akcija "Dāvini abonementu bibliotēkai" norisināsies līdz 27. decembrim.
Ķekavas novadā ieskandināti Ziemassvētki
Ķekavā noritēja Ziemassvētku ieskandināšanas pasākums, pulcējot vairāk nekā 500 apmeklētāju.
Ķekavā notiks labdarības akcija „Palīdzi saviem līdzcilvēkiem!”
18. decembrī no plkst. 16:00 līdz 18:30 Tūrisma informācijas centrā aicinam ziedot 8 gadīgajam novada iedzīvotājam Damiram.
Brūveru ģimene aicina uz koncertu Ziemassvētku noskaņās
18. decembrī plkst. 18:30 Doles Tautas nama zālē pasākuma „Ziemassvētku ieskandināšana Ķekavā” ietvaros notiks Brūveru ģimenes koncerts. Ieeja: bez maksas.
18.decembrī Ķekavas novadā ieskandinās Ziemassvētkus
Pasākuma ietvaros notiks Ziemassvētku andele, vizināšanās zirga kamanās, labdarības akcija, radošās darbnīcas bērniem, egles rotāšana un iedegšana, Brūveru ģimenes koncerts un citas aktivitātes.
Koncerts ASTROPHONIA no 5.decembra pārcelts uz 15.decembri 19.00 Doles Tautas namā
Pēc ilgāka laika, Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūra pasniedz iedzīvotājiem Ziemassvētku dāvanu, iespēju apmeklēt bez maksas Doles TN, īpašu klasiskās mūsdienu mūzikas koncertu: Nacionālā teātra aktieris Artūrs Krūzkops kopā ar profesionāliem, panākumus guvušiem izciliem latviešu mūziķiem - Kristapu Pētersonu, Uģi Krišjāni un Elīnu Endzeli.
Ķekavas novadu apmeklē delegācija no Bordesholmas
No 9. līdz 11. decembrim Ķekavas novadu darba vizītē apmeklēja delegācija no sadarbības pašvaldības Bordesholmas, Vācijā.
Godina labākos Ķekavas novada policistus
9. decembrī par godu Valsts policijas 92. un Pašvaldības policijas 16. gadadienai, Doles Tautas namā tika sveikti labākie Ķekavas novada policijas darbinieki.
Tiekas novada reliģisko konfesiju pārstāvji
8. decembrī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, deputāti un pašvaldības darbinieki tikās ar novadā pārstāvētajām reliģisko konfesiju pārstāvjiem, lai apspriestu kopīgās sadarbības iespējas nākotnē.
Pirmo vietu konkursā "Iepazīsti Latvijas drošības un aizsardzības politku" ieguvis Emīls Fogels no Baložu vidusskolas
Noslēdzies Aizsardzības ministrijas organizētais konkurss vidusskolēniem "Iepazīsti Latvijas drošības un aizsardzības politku".
Ķekavas novada delegācija piedalās Rātsnama atklāšanā Bordesholmā
No 2. līdz 5. decembrim Ķekavas novada delegācija darba vizītē apmeklēja sadarbības partneri – Bordesholmas pašvaldību Vācijā
Sadarbosies Ķekavas, Mārupes un Tukuma novadi
30. novembrī Ķekavas, Mārupes un Tukuma novada Domes vadītāji noslēguši līgumu par sadarbību infrastruktūras attīstībā, vides aizsardzībā, publisko pakalpojumu nodrošināšanā un finanšu piesaistē.
Ķekavas novada pārstāvji Piedalās izstādē Šauļos
Tūrisma informācijas centrs, novada pašvaldība un uzņēmēji no 25. līdz 27. novembrim piedalījās izstādē Šauļi 2010 Lietuvā.
Ķekavas novadā viesojās Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs
Metropolīts Aleksandrs piedalījās līguma svinīgajā parakstīšanā starp Ķekavas novada pašvaldību un Baložu Vissvētās Dievmātes Bogoļubskas ikonas pareizticīgo draudzi par zemes gabala nomu Baložu pilsētā pirmā pareizticīgā dievnama celtniecībai Ķekavas novadā.
Autovadītāju kursi Ķekavas centrā - Doles Tautas namā.
Laba autobusu satiksme abos virzienos pa A7 autoceļu. Mācību sākums katru otro mēnesi. Nodarbību biežums: 2x nedēļā, vakaros vai brīvdienās. Piedāvājam dažādu kategoriju apmācību. ATNĀC UN AIZBRAUC! Kontaktinformācija: 67994111; 29186062 e-pasts: bergi@bergi.lv www.bergi.lv
Paziņojums par publiskās apspriešanas uzsākšanu
Tiek nodota publiskai apspriešanai Ķekavas novada pašvaldības iecere izveidot motosporta, autosporta, velosporta, slēpošanas un aktīvās atpūtas kompleksu nekustamajā īpašumā „Stobriņi”,
Satiksmes ierobežojumi uz novada ceļiem ziemā
Lai novērstu autoceļu bojājumus ziemas laika apstākļu dēļ, Ķekavas novada Dome noteica svara ierobežojumus uz vairākiem Ķekavas un Daugmales pagastu ceļiem līdz 2011. gada 31. martam.
Neatbalsta autoceļa A5 rekonstrukciju
Ķekavas novada Dome 25. novembrī neatbalstīja plānoto autoceļa A5 Salaspils-Babīte 11,6 - 34,9 km posma rekonstrukciju, jo tajā ietvertie piekļuves risinājumi neatbilst Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojumam.
Iedzīvotājus aicina piedalīties nolietoto riepu nodošanas akcijā
No 25. - 27. novembrim, rūpējoties par apkārtējo vidi un savu maciņu, SIA „Zaļā josta”, SIA „EKO Osta” un SIA „ZAAO” aicina visus piedalīties riepu nodošanas akcijā un izmantot lielisku izdevību bez maksas nodot nolietotās riepas otrreizējai pārstrādei.
Paziņojums lauksaimniecības zemju īpašniekiem!
Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi informāciju no Lauku atbalsta dienesta par nekoptām un aizaugušām lauksaimniecībā izmantojamām zemes platībām Ķekavas novadā.
Ķekavas novadā jaunizveidota ģimenes ārsta prakse
16. novembrī Tirdzniecības centra "Liiba" 2. stāvā notika Rasas Dauškanes (SIA „R.D. doktorāts”) ģimenes ārsta prakses atklāšana.
Ķekavas ambulance paplašina telpas
17. novembrī notika Ķekavas novada pašvaldības aģentūras „Ķekavas ambulance” jauno telpu atklāšana
Tika pārrunāta četru pašvaldību sadarbība
16. novembrī Tukuma novadā notika sanāksme, kurā tika pārrunāta četru pašvaldību sadarbība – Ķekavas, Mārupes, Tukuma un Ogres.
Ķekavas novads saņem jaunu autobusu skolēnu pārvadāšanai
16. novembrī svinīgā pasākumā Tukumā piecpadsmit novadu pašvaldības no Kurzemes, Rīgas un Zemgales plānošanas reģioniem saņēma 21 Mercedes-Benz Intouro autobusu skolēnu pārvadāšanai.
Pašvaldības policija un jauniešu klubs "Vairogs" dodas ekskursijā
Ķekavas novada pašvaldības policija sadarbībā ar jauniešu klubu „Vairogs” novembrī organizēja bezmaksas ekskursiju Ķekavas novada skolēniem „Strēlnieku piedzīvojumi un īsta rudzu maize”
Ķekavas novada vidusskolēni piedalījās seminārā Spānijā par jauniešu iesaisti pašvaldības darbā
No 8. līdz 13. novembrim seši Ķekavas novada vidusskolēni piedalījās Eiropas Komisijas projektā Domā globāli, darbojies lokāli: Jauno pilsoņu iesaistīšanās pašvaldību darbībā seminārā Spānijā
Notika LR neatkarībai un Baložu pilsētas svētkiem veltīts koncerts
14. novembrī Baložu kultūras namā notika Latvijas Republikas proklamēšanas dienai un Baložu pilsētas svētkiem veltīts koncerts MANA TAUTAS DZIESMA.
Ķekavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta „Ķekavas novada pašvaldības kapacitātes stiprināšana” īstenošanu
Projekta ietvaros paredzēts izstrādāt finansu un tehniski ekonomisko pamatojumu Ķekavas sākumskolas būvniecībai.
11. novembrī notiks Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens
Aicinām ikvienu piedalīties! Plkst. 17.40 - lāpu gājiens, 18.00 - piemiņas brīdis.
11. novembrī notiks Lāčplēša dienai veltīti pasākumi Daugmalē
15.00 Klusuma brīdis Spieķu kalnā, 19.00 Lāpu gājiens.
11. novembrī Ķekavā notika Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens un piemiņas brīdis Trušeļu kapos
Ticība, drosme, dzimtenes mīlestība bija tās trīs lietas, kas motivēja latviešu karavīrus atdot visu par mūsu dzimtenes – Latvijas neatkarību un brīvību.
Varoņu piemiņas diena Daugmalē
Lāčplēša dienā 11. novembrī ~ 60 daugmalieši devās lāpu gājienā uz varoņu piemiņas vietu.
Ķekavas novada pašvaldība konkursa kārtībā ir ieguvusi tiesības rīkot „Nākotnes pilsētas spēli“
Noslēdzoties Rudens uzsaukuma konkursam, ir noskaidrotas pilsētas un novadi, kas izmantos Britu padomes radošās domāšanas metodoloģiju „Nākotnes pilsētas spēle“, lai risinātu aktuālus ar pilsētu attīstību saistītus jautājumus.
Ķekavas novada pašvaldība pilnveido sadarbību ar pašvaldības un Valsts policiju
9. novembrī Ķekavas novada pašvaldībā notika sapulce, kurā tika pārrunāti drošības un sabiedriskās kārtības jautājumi, rastas atbildes uz problēmjautājumiem un pārrunātas sadarbības iespējas ar pašvaldības un Valsts policiju.
Aicinām zvejniekus iesniegt pieprasījumus rūpnieciskās zvejas limitiem
Pašvaldība aicina zvejniekus līdz 2010. gada 25. novembrim iesniegt pieprasījumus rūpnieciskās zvejas limitiem 2011. gadam.
Novada iedzīvotāji iepazīst Nāves salu
5. novembrī Daugmales pagastā notika pasākums Iepazīsti Nāves salu, kurā piedalījās vairāk kā 150 novada iedzīvotāji. Ar aizrautību salas vēsturi iepazina gan skolēni, gan pieaugušie.
Visi aicināti uz Galda spēļu maratonu
Sacensības notiks četros posmos: 3. novembrī - novuss, 10. novembrī - šautriņu mešana, 17. novembrī - šahs, 24. novembrī - zolīte
Attīstīs Daugmales ciema ūdenssaimniecību
Projekta ietvaros Daugmalē tiks izbūvēta jauna kanalizācijas pārsūknēšanas stacija, 500 metrus garš spiedvads un bioloģiskās attīrīšanas ietaises. Darbus plānots noslēgt nākamā gada jūnijā.
Aicina iedzīvotājus pieteikt savus daudzdzīvokļu namu pagalmus Lielās Talkas konkursam
Pasludinot 2011. gada 30. aprīli par ikgadējo mūsu zemes sakopšanas dienu, Lielās Talkas organizatori aicina ikvienu Latvijas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju piedalīties konkursā
Ķekavas Mākslas skola svin 15.gadu jubileju
30. oktobra pēcpusdienā Ķekavas Mākslas skola aicināja esošos un bijušos audzēkņus, pedagogus, sadarbības partnerus un citus sev mīļus viesus kopīgi nosvinēt Ķekavas Mākslas skolas 15. jubileju.
Ķekavas Mākslas skolas 15. gadu jubilejas dāvana tieši Jums!
Gaismas šovs - video un citu darbu projekcijas! 30. oktobrī no plkst. 18.00 - 21.00 uz Ķekavas kultūras nama fasādes.
Baložos norisinājās Latvijas čempionāts nakts orientēšanās distancē
Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības atbalstam, orientēšanās notika plašākā un sarežģītākā apvidū.
Pabeigta aktīvās atpūtas laukuma izveide Katlakalnā
Projekta ietvaros izveidots Pludmales volejbola laukums, automašīnu stāvlaukums un veikta teritorijas labiekārtošana.
Konkurss jauniešiem "Lec biznesā!"
Hipotēku banka ESF Starta programmas ietvaros izsludina konkursu jauniešiem no 18 līdz 30 gadiem - "Lec biznesā!"
Ķekavas novada delegācija Turcijā vienojas par sadarbību pašvaldībai būtiskajās jomās
Vizītes laikā Ķekavas novada delegācija tikās ar Niluferas pašvaldības augstākā līmeņa vadību, lai pārrunātu sadarbību pašvaldībai būtiskajās jomās.
23. oktobrī Baložos notiks "Nakts orientēšanās 2010"
Organizē Latvijas Orientēšanās federācija
Ķekavas novada pašvaldībā izveidoti trīs klientu apkalpošanas centri
Ķekavas novada pašvaldībā izveidoti trīs klientu apkalpošanas centri (Ķekavā, Baložos un Daugmalē), lai novada iedzīvotāji pašvaldības pakalpojumus varētu saņemt ātri, ērti un neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.
Daugmales pamatskolai piešķirs Ekoskolas nosaukumu
Zaļos Karogus saņems 42 Latvijas skolas un vēl 29 skolas saņems Latvijas Ekoskolas diplomu, t.sk. Daugmales pamatskola.
Novada bērni zīmē Pepiju Garzeķi
Ķekavas novadā, Baložu kultūras namā, 13. oktobrī viesojās Pepija Garzeķe ar saviem draugiem, lai kopā ar novada bērniem nosvinētu savu dzimšanas dienu. Par godu viešņas jubilejai bērni zīmēja Pepijas portretu.
Arhīvs
  Drukāt