Pieņem pašvaldības budžetu 2013. gadam
16. janvārī Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē vienprātīgi, visiem 12 klātesošajiem deputātiem balsojot par, tika pieņemts Ķekavas novada pašvaldības 2013. gada budžets ~19,3 milj. latu apmērā.
Ķekavas Mākslas skola gatavojoties Dziesmu un Deju svētkiem
Rīgas pilsētvidē redzami reklāmas stendi ar labākajiem bērnu darbiem. Tajos izmantoti arī Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu Kristas Smiltnieces (9 gadi), Lindas Kreicumas (8 gadi), skolotāja Linda Auziņa, Elzas Ozolkājas (9 gadi), skolotāja Ilona Korņilko, darbi.
Ķekavas Mākslas skolas audzēknei Inetai Vanagai Goda balva
18. Starptautiskajā bērnu un jauniešu grafiskās mākslas biennālē Torunā (Polijā) piedalījās 36 valstis no Eiropas, Āzijas un Amerikas ar 1139 darbiem, tai skaitā piedalījās Ķekavas Mākslas skolas pārstāvji.
Ķekavas novada sporta skolas vieglatlēti izcīna godalgotas vietas
2013. gada 11. janvārī Ogrē norisinājās „Ogres novada sporta centra atklātās sacensības vieglatlētikā „C” grupai” 2000.g. un 2001.g. dzimušajiem sportistiem. Tajās piedalījās Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi, izcīnot godalgotas vietas.
Baložu līnijdejotāju klubs "Jautrie zābaciņi" trešo reizi izcīna Pasaules čempionu titulu
9. janvārī no ASV, Nashvillas mājās atgriezās līnijdejotāju kluba "Jautrie zābaciņi" sacensību komanda, kas pārstāvēja Latviju kantrī un vesterna deju pasaules čempionātā.
Izmaiņas Dzimtsarakstu nodaļas darba laikos 8.janvārī
2013.g. 8. janvārī Dzimtsarakstu nodaļa gan Baložos, gan Ķekavā būs slēgta no plkst. 8.00 - 16.00.
Paziņojums par latvāņiem
Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka ar latvāni invadēto zemes platību īpašniekiem vai tiesiskiem valdītājiem ir pienākums informēt Valsts Augu aizsardzības dienestu par savām latvāņu platībām un katru gadu līdz 1.februārim paziņot dienestam laiku, kad attiecīgajā veģetācijas periodā tiks veikti latvāņa ierobežošanas pasākumi.
Sniedz atbalstu ugunsgrēkā cietušajiem
2013.gada 4. janvāra pēcpusdienā izcēlās ugunsgrēks kopmītņu tipa istabā Ķekavā, Gaismas ielā 19, 8.korpusā. Stundas laikā liesmas tika nodzēstas, un iedzīvotājiem tika piedāvātas izmitināšanas iespējas, kā arī brokastis Sociālās aprūpes centra un Pašvaldības policijas telpās.
Ķekavas novada sporta skolas riteņbraucējs Beļģijā izcīna 2. vietu
2012.g. 26.decembrī velokrosā, Beļģijā, Antheit (Wanze) startēja Ķekavas novada sporta skolas riteņbraukšanas grupas audzēknis Kristofers Bindemanis un izcīnīja 2.vietu.
Paziņojums par Daugmales pagasta teritorijas plānojuma grozījumu uzsākšanu
Uzsākta Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojuma 2007.-2019. gadam (ar 2009. gada grozījumiem) grozījumu izstrāde.
Gadumijas svinības Ķekavas novadā!
Gadumijas svinības Ķekavas novadā tiks atzīmētas ar lustīgām ballēm četrās vietās!
Filma "SAPŅU KOMANDA 1935"
Sengaidītā kinofilma "Sapņu komanda 1935" ir klāt! Vēl pirms filma uzsāk savu ceļojumu pa Latviju - kā svētku dāvana Ķekavas novada iedzīvotājiem - iespēja to skatīt vēl vecajā gadā -29.DECEMBRĪ!
PII "Bitīte" aicina darbā logopēdu
Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestāde „Bitīte” sakarā ar logopēdiskās grupas izveidi aicina darbā logopēdu uz 1 slodzi. CV un motivācijas vēstuli sūtīt uz e-pastu bitite@kekava.lv.
Apgūstot Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļus Skvoša dārza Zanzibāra kempingā izveidotas naktsmītnes uz ūdens
Projekta mērķis ir dažādot nakšņošanas iespējas kempingā, papildus telšu un kemperu vietām piedāvājot apmesties arī mājiņās. Tās domātas galvenokārt tiem ceļotājiem, kuri ceļo bez teltīm un vēlas nakšņot pie dabas, bet paaugstināta komforta apstākļos.
Ķekavas novada pašvaldība sveic novada iedzīvotājus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!
Lai gaišs un priecīgs Jūsu mājās ienāk Ziemassvētku vakars un panākumiem bagāts Jaunais gads!
Apstiprināta Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija un programma
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2012. gada 13.decembra lēmumiem Nr.1.§3. un Nr.1.§4. apstiprināta Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam un Ķekavas novada attīstības programma 2014.-2020.gadam.
Sanāksme par SIA „ZELTENIEKI” iesniegto kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu
20.decembrī notiks uzklausīšanas sanāksme par SIA „ZELTENIEKI” iesniegto kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu
Labdarības akcija „Sirdis sasildīt”
Tuvojoties gada gaišākajiem un ģimeniskākajiem svētkiem, Jaunatnes iniciatīvu centrs sadarbojoties ar Ķekavas novada jauniešu padomi, Pļavniekkalna sākumskolu un Baložu vidusskolu ir nolēmis padarīt gaišāku mūsu senioru un vientuļo pensionāru svētku gaidīšanas laiku.
Pievērš gājēju uzmanību atstarotāju lietošanai
Reģionālā pašvaldības policija kopā ar biedrību Solis tuvāk 19. decembrī Ķekavas novadā rīkoja reidu, kura laikā pievērsa gājēju uzmanību atstarotāju lietošanas būtiskai lomai savas dzīvības glābšanā, pārvietojoties pa neapgaismotām ielām diennakts tumšajā laikā.
Ziemassvētku ieskaņa sociālā aprūpes centrā
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Ķekavas novada jauniešu dome kopā ar Pļavniekkalna sākumskolas mazajiem audzēkņiem sarūpēja sirsnīgu un skanīgu dāvanu Ķekavas sociālās aprūpes centra iemītniekiem.
Ziemassvētku brīnums Daugmales dienas centrā „Adatiņas”
20. decembra vakarā Daugmales dienas centrā „Adatiņas” bērni sagaidīja Ziemassvētku brīnumu – Ziemassvētku vecīša lielāko palīgu - Rūķi, kurš pie mazajiem ķipariem bija atbridis pa lielajām sniega kupenām, lai ar jaukām veltēm viņus iepriecinātu gaišajos svētkos.
Mākslas skolas karnevālā sumina konkursu laureātus
20. decembra pēcpusdienā Ķekavas Mākslas skola aicināja audzēkņus uz 2012. gada noslēguma pasākumu - ikgadējo karnevālu, kura laikā skolēni izrādīja savu tēlu, apbrīnoja citus, saņēma liecības, vēroja katra kursa sagatavoto atraktīvo priekšnesumu un svinīgi saņēma apbalvojumus par dalību konkursos.
Dzīve bez maizes – dzīve bez glutēna
Latvijā ir aptuveni 7000 cilvēku, kuri slimo ar celiakiju, slimību, kuru izraisa graudu olbaltuma (glutēna) nepanesamība. No tiem vairāk nekā 80 cilvēki dzīvo Ķekavas novadā, un, lai saglabātu veselību, katru dienu viņiem ļoti rūpīgi jādomā, ko viņi drīkst, ko nedrīkst ēst. Faktiski šie cilvēki nevar ēst ārpus mājām: bezglutēna diēta paredz simtiem produktu izslēgšanu no uztura uz visiem laikiem.
Iepazīst Latvijas olimpisko BMX komandu
17. decembrī Ķekavas novada izglītības iestādē Privātajā pamatskolā „Gaismas Tilts 97” bija ieradies divkārtējais Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanas vēsturē Māris Štrombergs ar savu Olimpisko komandu, lai pastāstītu skolēniem par saviem sasniegumiem, sportista ikdienu un savu komandu.
Pošamies uz svētkiem
Šoruden svinīgajā pasākumā Ķekavas novada labākais skolotājs pedagogi ne tikai saņēma pateicības vārdus, bet arī piedalījās loterijā, kas vienam no mācību spēkiem sniedza ceļazīmi uz skaistuma pārvērtībām tirdzniecības centrā Liiba, Ķekavā. Un, lūk, toreiz, laimīgā loze iekrita privātskolas Gaismas tilts 97 skolotājai Agnesei Grebžei. Skaituma pārvērtības viņa piedzīvoja Adventa sākumā - 3. decembrī.
Atklāj 2012. gada sporta laureātu vārdus
Gada nogalē sportisti un aktīvā dzīvesveida atbalstītāji ne tikai gaida Ziemas saulgriežus un Jaunā gada svinības, bet arī Ķekavas novada sporta dzīvē nozīmīgākos svētkus – konkursa Ķekavas novada sporta laureāts noslēguma ceremoniju 8. decembrī, kad tiek nosaukti labākie sportisti individuālajās un komandas sacensībās, labākie treneri un sporta atbalstītāji.
Otrajā Adventē - 9. decembrī Doles - Ķekavas ev.lut. baznīcā aicina uz īpašu Ziemassvētku koncertu
Evita Zālīte, Marts Kristiāns Kalniņš un Artis Robežnieks otrajā Adventē - 9.decembrī plkst. 19:00 Doles - Ķekavas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā aicina uz īpašu Ziemassvētku koncertu „Es skaistu vietu zinu”.
Ziemassvētku ieskandināšana Ķekavā
Ķekavas novada Kultūras aģentūra ielūdz uz sirsnīgu un skanīgu Ziemassvētku ieskandināšanu Ķekavā, 9.decembrī no plkst. 12.00-18.00 pie Doles Tautas nama.
Grodņas apgabala (Baltkrievija) pārstāvis viesojas Ķekavas novadā
2012. gada 7. decembrī Ķekavas novadā darba vizītē viesojās Grodņas apgabala (Baltkrievija) izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Rusanovs (Александр Георгиевич Русанов), lai pārrunātu sadarbības iespējas ar Ķekavas novada pašvaldību un lielāko loģistikas parku Latvijā – Dominante Park.
Novadu apmeklē sadarbības partneri no Bordesholmas
Kā katru gadu pirms Ziemassvētkiem, arī šogad Ķekavas novadu no 6.-9.decembrim darba vizītē apmeklēja delegācija no sadarbības pašvaldības Bordesholmas, Vācijā.
Jauniešu integrācija darba vidē
Ķekavas novada Baložu vidusskolā, sadarbojoties ar SIA „Latvijas neatkarīgā inspekcija” mācību centru, tiek īstenots projekts „Jauniešu integrācija darba vidē”.
Spāru svētki sociālajai mājai Mellupos
Spāru svētki tika svinēti dažādu sociālo grupu kopdzīvojamai mājai Mellupos (bijusī Misas mežniecības kantora ēka), kurā līdz 2013. gada vasarai paredzēts izbūvēt sociālos dzīvokļus, dienas centru, telpas izbraukuma bibliotēkai, ambulances pieņemšanas punktu un sociālā darbinieka kabinetu.
Ķekavas novads izgreznots Ziemassvētku gaidās
Sākot jau no pirmās Adventes, Ķekavas novads daudzviet ir izgreznots Ziemassvētku gaidās – arī ar pašvaldības gādību uzstādīti un iedegti dekori, vairākās vietās koki rotāti ar spožām pārslām un spuldzīšu virtenēm.
Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums
Dziedātāja Anmary, kas šogad pārstāvēja Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija 2012 ar dziesmu Beautiful Song, gada nogalē mūs iepriecinās ar ziemas noskaņu koncertu Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums. Dziedātāja kopā ar Ķekavas novada jauniešu simfonisko orķestri, Rīgas Gospelkori un ritma grupu Juke Box piedāvā tumšos ziemas vakarus aizvadīt prieka un mīlestības pilnā gaisotnē. Savu ziemas noskaņu koncertu tūri dziedātāja atklās ar koncertu Ķekavas novadā – Baložu pilsētas kultūras namā 14. decembrī plkst.19.00, savukārt Ķekavas kultūras namā - 21. decembrī plkst.19.00.
Kaspars Zemītis aicina uz solokoncertu
3. decembrī plkst.18.30 Ķekavas mūzikas skolas koncertzālē notiks pedagoga Kaspara Zemīša solokoncerts, kurā tiks izpildīta dažādu gadsimtu un stilu komponistu mūzika.
Par svētku egļu ciršanu Rīgas un Pierīgas mežos draud sods
„Rīgas meži”: par egļu ciršanu Rīgas un Pierīgas mežos draud sods līdz 1000 latiem un brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.
Sarūpē veltes Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm
Ķekavas novada biedrības „Sidrabaine” un „Ozols” sadarbībā ar Peterborough latviešu biedrību Anglijā rīko labdarības akciju „Dāvā no sirds” maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm.
Atpūtas vietas „Dambītis” paplašināšana
Biedrība „Aktīvai Ķekavai” realizē projektu "Atpūtas vietas „Dambītis” paplašināšana" un 2012.gadā ir veikta meža teritorijas, kura atrodas upes labajā krastā blakus labiekārtotajai atpūtas vietai, attīrīšana no mazvērtīgajiem kokiem un krūmiem
Plāno realizēt izglītojošus pasākumus iedzīvotājiem
Latvijas – Turcijas sadraudzības biedrība „Arkadas”, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības 2012. gadā izsludinātajā NVO projektu līdzfinansēšanas konkursā, saņēma finansējumu telts iegādei. Pateicoties šim projektam biedrība plāno realizēt dažādus izglītojošus pasākumus novada iedzīvotājiem.
Paziņojums par tarifa projektu
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ZELTENIEKI” Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu Lapenieku ciemā.
Paziņojums par teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu
Ar Ķekavas novada Domes 2011. gada 24. novembra lēmumu Nr. 2. § 5 Par Ķekavas novada, Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam grozījumu uzsākšanu uzsākta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma (TP) grozījumu izstrāde.
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija piedāvā konsultācijas
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija 2012.gada 30.novembrī piedāvā konsultācijas Ķekavas novada pašvaldības iestāžu darbiniekiem un iedzīvotājiem.
Noslēdzies biedrības "Dejas pasaule" realizētais projekts
Noslēdzies biedrības "Dejas pasaule" realizētais projekts, kuram tika piešķirts finansējums, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības izsludinātajā NVO līdzfinansēšanas konkursā.
Advokātu diena Ķekavā un Baložos
BEZMAKSAS JURIDISKĀS KONSULTĀCIJAS ĶEKAVAS NOVADA IEDZĪVOTĀJIEM! 29. novembrī plkst. 15.00-19.00 Ķekavas kultūras namā un 3. decembrī plkst. 15.00 – 18.30 Baložu pilsētas pārvaldē.
Lattelecom izsaka pateicību kabeļu zagļu aizturētājiem Ķekavas novadā
Latvijas vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Lattelecom šorīt, 29. novembrī pasniedzis pateicību Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa un Reģionālās Pašvaldības policijas Ķekavas pārvaldes darbiniekiem par veiksmīgo sadarbību, operatīvi aizturot Lattelecom infrastruktūras bojātājus.
Ķekavas novada aktīvie jaunieši – labākie Rīgas reģiona brīvprātīgie
Izglītības un zinātnes ministrija septembrī izsludināja konkursu „Brīvprātīgais 2012”, kurā piedalījās arī Ķekavas novada jauniešu dome sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru, jo jaunieši sevi ir pārliecinoši pierādījuši dažādās aktivitātēs un pasākumos, popularizējot brīvprātīgo darbu jauniešu vidū.
Portālā www.Latvija.lv var samaksāt administratīvos sodus
Ikviens, vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.Latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu „Administratīvo sodu pārbaude un nomaksa”, var elektroniski pārbaudīt un samaksāt gan Sodu reģistrā esošos administratīvos sodus privātpersonām, gan CSDD reģistra datubāzē iekļautos fotoradaru fiksētos pārkāpumus un stāvēšanas un apstāšanās pārkāpumu soda kvītis, kas izrakstītas bez vadītāja klātbūtnes.
Ķekavā muzicēs Haralds Sīmanis
Haralds Sīmanis – Ķekavā! Svētdien, 25.novembrī – plkst.10.00 un plkst.11.30 Doles-Ķekavas ev.lut.baznīcā un plkst.14 Ķekavas Sociālās aprūpes centrā.
Ķekavas sākumskolas pamatos iemūrē vēstījumu
23. novembrī topošās Ķekavas sākumskolas pamatos svinīgi tika iemūrēta vēstījuma kapsula nākamajām paaudzēm. Sākumskola paredzēta vairāk kā 700 Ķekavas novada bērniem. Kapsulā kā vēstījums nākamajam paaudzēm par šo Ķekavas novadam tik nozīmīgo brīdi tika ievietotas pašvaldības izdevuma „Ķekavas Novads” publikācijas par jauno sākumskolu, preses relīze par kapsulas iemūrēšanu, informācija par sākumskolas idejas attīstību, deputātu un klātesošo vēlējumi.
Nobalso par savu Ķekavas novada sporta laureātu 2012!
Kā jau katru gadu, arī šogad, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra rīko svinīgu pasākumu sporta dzīvē iesaistītajiem Ķekavas novada iedzīvotājiem “Ķekavas novada sporta laureāts”, lai noskaidrotu un apzinātu katra Ķekavas novadā pārstāvētā sporta veida izcilākos sasniegumus un apbalvotu labākos sportistus, trenerus, sporta atbalstītājus un organizatorus.
Fotoizstāde - Daugmale caur mobilo aci
Jāņa Ābeles fotoizstāde tiks atklāta 22. novembrī plkst. 17.00 - dienas centrā "Adatiņas", tā būs apskatāma līdz 22.decembrim.
Veicina pašmāju audzēto dārzeņu, augļu un ogu pārstrādi
Piesaistot Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu un gūstot atbalstu izsludinātajā NVO projektu līdzfinansēšanas projektu konkursā, biedrības „Daugmales mājsaimnieki” ir veiksmīgi realizējuši projektu „Zaļā dzīve”.
Novada uzņēmējiem pieejams jauns aprīkojums mārketinga aktivitāšu veicināšanai
Ķekavas novada uzņēmēju padome (KNUP), lai atbalstītu vietējos uzņēmējus, ir iegādājusies jaunu aprīkojumu mārketinga aktivitāšu veicināšanai.
Par ūdens apgādes avāriju Titurgā
SIA „Baložu komunālā saimniecība” informē, ka Titurgā ir plīsis ūdensvads. Sakarā ar to, tiek nodrošināts dzeramais ūdens mucā pie Baložu pilsētas pārvaldes līdz pat pilnīgai ūdens apgādes atjaunošanai.
Iepazīst darbu ar talantīgiem bērniem
21. novembrī Ķekavas novada izglītības speciālisti devās pieredzes apmaiņā uz Ventspili, lai klātienē galvenokārt iepazītu pedagogu darbu ar talantīgiem, radošiem un zinātkāriem bērniem.
Pārapbedītas septiņu latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas
2012. gada 21. novembrī Ķekavas novada Truseļu kapos tika pārapbedītas septiņu latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas, kas tika atrastas Ķekavas novada „Mazručku” mājas pagalmā. Kritušie karavīri tika godināti, izšaujot goda zalves.
Ķekavas Mūzikas skola aicina uz Latvijas valsts svētkiem veltītu pasākumu
Pasākums notiks 20. novembrī plkst. 18.30 Ķekavas Mūzikas skolas koncertzālē. Piedalīsies mūzikas skolas audzēkņi un privātās pamatskolas „Gaismas Tilts 97” skatuves runas pulciņa dalībnieki.
Koncertā apbalvo profesionālās ievirzes izglītības iestāžu laureātus
2012. gada 20. novembra vakarā Ķekavas mūzikas skolā notika Latvijas dzimšanas dienai veltīts koncerts, kura laikā tika apbalvoti profesionālās ievirzes izglītības iestāžu laureāti par sasniegumiem valsts un starptautiskā mērogā.
Sumina konkursa „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012” uzvarētājus
Sagaidot Latvijas valsts svētkus, noslēdzies arī konkurss „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012” – uzvarētāji tika sumināti 16. novembrī Ķekavas kultūras namā. Konkursa dalībnieki šogad dalījās trīs grupās (nominācijās) – lauku sētas (pieteicās četras sētas), individuālās mājas ciematā vai pilsētā (septiņas mājas) un uzņēmums vai sabiedrisks objekts (trīs objekti).
Koncertuzvedums „Man viņa ir visskaistākā”
16. novembra vakarā Ķekavas kultūras namu pieskandināja grezns koncertuzvedums „Man viņa ir visskaistākā”, lai kopā atzīmētu Latvijas valsts 94. dzimšanas dienu.
Dzimusi jauna tradīcija – Zelta pāru godināšana
Kopš Ķekavas novada stipro ģimeņu godināšanas pasākuma „Zelta valsis” 25.oktobrī aizritējušas trīs nedēļas. Apciemojot šajā laikā Zelta pāru ģimenes, lai dāvātu „Zelta valša” ietvaros tapušās fotogrāfijas fotogrāfa Jura Ķilkuta Retro studijā, fotomirkļus un video materiālu no svinīgā mirkļa, pasākuma rīkotāji vēlreiz guvuši apliecinājumu tam, ka 25. oktobra vakarā aizsākās novadā jauna brīnišķīga tradīcija – to ģimeņu, pāru godināšana, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un vairāk.
Paziņojums par Baložu pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu sabiedrisko apspriešanu
Ar Ķekavas novada Domes 2012. gada 18. oktobra lēmumu Nr. 2.§ 3. „Par Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020. gadam grozījumu pirmās redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 21) uzsākta Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu sabiedriskā apspriešana. Sabiedriskā apspriešana noteikta no 2012. gada 26. oktobra līdz 2012. gada 26. novembrim.
Ķekavas Mākslas skola sarūpē novadam skaistas dāvanas
Latvijas valsts dzimšanas dienu gaidot, Ķekavas Mākslas skola sarūpējusi skaistas dāvanas arī Ķekavas novadam - 14. novembrī atklājot audzēkņu darbu izstādi "Ieraugi novadā" un sienas panno Ķekavas ambulances bērnu nodaļā.
Mēs esam piederīgi savai Valstij, pilsētai un ģimenei
15. novembra vakarā, atzīmējot Latvijas valsts svētkus un Baložu pilsētas 21. gadadienu, ar sirsnīgām dziesmām un raitiem deju soļiem tika pieskandināts viss Baložu kultūras nams. Svētku koncertu caurvija motīvs – Mēs esam piederīgi savai Valstij, savai pilsētai un savai ģimenei.
Piedalies galda spēļu maratonā!
Sacensības notiks 3 posmos T/C Liiba, pirmais posms jau 14.novembrī! Galda spēļu maratonu organizē Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra.
Ķekavas Mūzikas skola aicina uz jauniešu bigbenda koncertu
14. novembrī pl.16.30 Ķekavas Mūzikas skolas koncertzālē notiks Jelgavas reģiona jauniešu bigbenda KONCERTS (Diriģents Raitis Ašmanis). Bigbendā muzicē arī Ķekavas Mūzikas skolas jaunieši.
Lāpu gājiens veltīts Baložu pilsētas 21 gada jubilejai
Pirms gājiena plkst.17.00 Baložu vidusskolā - Lāpu izgatavošanas darbnīcas, 18:40 Lāpu gājiens maršrutā Baložu vidusskola - Jaunatnes iela - Smilšu iela - Ezera iela - Titurgas ezers.
Atzīmē Baložu pilsētas 21.gadadienu
14. novembrī par godu Baložu pilsētas 21 gada jubilejai notika lāpu gājiens, kurā piedalījās ap 200 pilsētas iedzīvotāji. Vakars iesākās ar darbnīcu, kurā ikviens varēja izgatavot lāpu sev un savai pilsētai, kopumā izgatavojot vairāk kā 40 pašdarinātas lāpas, un noslēdzās ar gājienu līdz Titurgas ezeram.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamo īpašumu – zemes gabalu Pavasara iela 39, Baložos, Ķekavas novadā
Jaunieši aicināti piedalīties forumā - KAFIJA AR POLITIĶI
13. novembrī Doles Tautas namā mūsu novada aktīvie un zināt gribošie jaunieši tiksies ar Ķekavas novada deputātiem un vadošo iestāžu pārstāvjiem, lai sniegtu savu redzējumu par notiekošo novadā un par to, kāds ir viņu skatījums uz mūsu novada nākotni.
Pie kafijas tases jaunieši diskutē ar politiķiem
13. novembrī Doles Tautas namā mūsu novada aktīvākie jaunieši tikās ar Ķekavas novada deputātiem un pašvaldības iestāžu pārstāvjiem, lai diskutētu un sniegtu savu redzējumu par notiekošo novadā, uzklausītu viens otra viedokli un kopā radītu jaunas idejas
Pārbaudi veselību, valsts maksā!
Novembrī Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests uzsāk sociālo kampaņu „Pārbaudi veselību, valsts maksā!”, kurā iedzīvotāji tiks informēti par iespēju veikt valsts apmaksātas vēža profilaktiskās pārbaudes.
Ķekavā Lāčplēša dienā lāpu gājiens un grupas „Dzelzs vilks” koncerts
Ķekavā 11. novembra vakarā norisinājās Lāčplēša dienai veltīts pasākums ar lāpu gājienu un grupas „Dzelzs Vilks” koncertu. Šogad atceres pasākums pulcēja tuvu četriem simtiem Ķekavas novada iedzīvotāju. Ārkārtīgi iepriecinoši pasākuma apmeklētāju vidū bija redzēt daudzas ģimenes ar maziem bērniem, skolēnus un jauniešus.
Kā atzīmēja Lāčplēša dienu Daugmalē?
Rudenīgi dzestra diena...11. novembra pēcpusdiena. Pie pieminekļa „Važu rāvējs” Daugmalē, norisinās pēdējie gatavošanās darbi, lai pienācīgi tiktu sagaidīti Daugmales lāpu gājiena dalībnieki.
Skolēni iepazīst pašvaldības darbu
9. novembrī Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Ķekavas vidusskolas 4C klases skolēni, lai izzinātu pašvaldības darba specifiku un uzdotu sev interesējošus jautājumus.
Pie Daugmales pamatskolas lepni plīvo Ekoskolu Zaļais karogs
7. novembrī svinīgā pasākumā pie Daugmales pamatskolas mastā tika uzvilkts Ekoskolu Zaļais karogs. Tas tiek piešķirts skolām, kuras ir parādījušas vislabāko sniegumu, ieviešot Ekoskolu programmas prasības. Tā ir atzīta un prestiža vides kvalitātes zīme, ar ko lepojas skolas visā pasaulē.
Sākumskolas audzēkņi saņem velotiesības
6. novembrī Reģionālā pašvaldības policijas (RPP) vadība kopā ar draugu -inspektoru Jenotu Janci svinīgi pasniedza velotiesības 11 Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņiem, kuri veiksmīgi nokārtoja velotiesību iegūšanas eksāmenu.
Papildus cilvēkresursi IT jomas attīstībai
Pilnveidojot informācijas tehnoloģiju jomu un nodrošinot tās veiksmīgu darbību Ķekavas novada pašvaldībā, šobrīd pašvaldībā tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekts. Tā ietvaros pašvaldība ar ESF finansējumu piesaistījusi datorspeciālistu papildus esošajiem IT cilvēkresursiem.
Doles-Ķekavas ev.lut. draudze aicina uz filmu "Misija"
2.novembrī plkst.18.30 Doles Tautas namā kino vakars sadarbībā ar misiju „Luterāņu stunda” un Doles-Ķekavas ev.lut.draudzi.
Projekta ietvaros iegādāts inventārs jāšanas sporta iemaņu apguvei
Biedrība „Agates sports”, pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, ir iegādājusies pašizgāzēja tipa piekabi un jāšanas sporta konkūra disciplīnas šķēršļu komplektu.
SIA „Rīgas meži” informē - malka ir, taču tikt pie tās būs grūtāk
Katru gadu SIA „Rīgas meži” Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem par samērīgu samaksu pārdod malkas kokus, kurus pircēji pēc tam nozāģē un izved no meža saviem spēkiem. Taču no 1. novembra visiem, kas Rīgas mežos zāģēs sev malku ar motorzāģi, būs vajadzīga motorzāģa vadītāja apliecība un atbilstošs spectērps
Bērni iepazīst savu novadu
Latvijas Sarkanais Krusts, pateicoties pašvaldības piešķirtajam transportam, rudens brīvdienās 14 bērniem no Plakanciema un Mellupiem organizēja ekskursiju pa Ķekavas novadu, kuras laikā bija vienreizēja iespēja iepazīt dzimtā novada interesantākās vietas!
29. oktobris - Pasaules Psoriāzes diena
Katru gadu oktobrī notiek Pasaules Psoriāzes diena. Šī akcija notiek daudzās pasaules valstīs, arī Latvijā. Pasaules Psoriāzes diena ir veids kā pievērst sabiedrības, masu mēdiju, ārstu un iedzīvotāju uzmanību psoriāzes aktualitātei.
Jaunsargu nodarbības Ķekavas vidusskolā
Ar šī gada 5. novembri Ķekavas vidusskolā ikvienam jaunietim - gan zēniem, gan meitenēm, kas sasnieguši 10 gadu vecumu - būs iespēja darboties jaunsargu grupā, kurā varēs ne tikai pilnveidot savu fizisko izturību, bet arī apzināties sevi kā pilnvērtīgu Latvijas Republikas pilsoni.
Panākumi riteņbraukšanas krosā
Š.g.28.oktobrī Garkalnē, norisinājās Latvijas rudens čempionāts 2012, riteņbraukšanas krosā ar brīvās izvēles divriteņiem, kur startēja un augstus panākumus guva Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi.
Ķekavas novada peldētāju komanda piedalās Pierīgas novadu sporta spēlēs
Inčukalna sporta kompleksā notika Pierīgas novadu sporta spēles peldēšanā, kurās piedalījās Ķekavas novada komandas peldētāji. Kopumā sacensībās piedalījās komandas no astoņiem Pierīgas novadiem - Ķekavas, Mārupes, Stopiņu, Babītes, Ropažu, Sējas, Krimuldas un Inčukalna.
Izstrādā jaunas projektu idejas sadarbībā ar Rīgas un Bordesholmas Rotari klubiem
No 25. – 28. oktobrim Ķekavas novadā viesojās Bordesholmas Rotari kluba pārstāvji, lai apspriestu projektu idejas un finansējuma piesaistes iespējas projektu realizēšanai Ķekavas novadā. Rotari kluba pārstāvji tika iepazīstināti ar divām idejām, kas pretendē uz finansējumu - dienas centrs Ķekavā (Jaunatnes iniciatīvu centrs) un jauniešu nometnes Daugmalē.
Novadnieces Rutas Bīlandes dzejas grāmatas atvēršanas svētki
Piektdien, 26. oktobrī pulksten 18.00 Doles Tautas nama koncertzālē ceļu pie lasītājiem sāks novadnieces Rutas Bīlandes dzejas krājums „Dzīves bijums”
Zelta valsis – mūža garumā
25. oktobrī Ķekavas kultūras namā pulcējās desmit stipras ģimenes, kuru stūrakmens balstīts uz mīlestību, cieņu, iecietību, čaklumu un bērnu sirdssiltumu. Šīs ģimenes ir mūsu novada lepnums, kas svēto laulību solījumu sev tur jau vairāk kā 50 gadus. Tie ir mūsu Zelta Pāri – Daile un Modris Braueri, Ludmila un Jānis Broki, Irma un Jānis Gabri, Tatjana un Aleksandrs Boļšunovi, Elga un Arnis Auziņi, Velta un Leonards Leiši, Ludmila un Monvīds Petruši, Dzidra un Imants Priedes, Valentīna un Jūliuss Zeiles, Helēna un Gunārs Vegneri.
Konferencē Bordesholmā top jaunas projektu idejas
No 13. līdz 20. oktobrim delegācija no Ķekavas novada apmeklēja sadraudzības pašvaldību Bordesholmu (Vācija), lai piedalītos konferencē Eiropas Savienības projekta „Aktīva novecošana un paaudžu solidaritāte” ietvaros.
Lauku atbalsta dienests uzsāk platību maksājumu avansu izmaksu
Lauku atbalsta dienests (LAD) ir uzsācis platību maksājumu (t.sk. vienotā platību maksājuma (VPM) un mazāk labvēlīgo apvidu atbalsta (MLA)) avansu izmaksu lauksaimniekiem, kuri ir izpildījuši atbalsta saņemšanas nosacījumus. Novembrī tiks uzsākta bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta (BLA) avansu izmaksa.
Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2012.gada grozījumu apstiprināšanu
Ar Ķekavas novada Domes 2012. gada 18.oktobra lēmumu Nr.2.§2. „Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021. gadam 2012.gada grozījumu apstiprināšana” apstiprināta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2012.gada grozījumu (daļā „Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana”) papildinātā pirmā redakcija kā galīgā.
Arhīvs
  Drukāt