Paziņojums par plānoto kabeļu kanalizācijas būvniecības un paplašināšanas projektu
Pamatojoties uz Ministru kabineta 2011.gada 1.marta noteikumu Nr.166 „Elektronisko sakaru tīklu ierīkošanas, būvniecības un uzraudzības kārtība” 39.1 punktu paziņojam, ka tiek uzsākta elektronisko sakaru kabeļa kanalizācijas trases projektēšana no nekustamā īpašuma Bauskas ielā 180 (Rīga) līdz nekustamam īpašumam „Valdlauči – 1”, (Valdlaučos, Ķekavas pag., Ķekavas nov.).
Notiks lekcijas „Divgadnieka attīstība, uzvedība un situāciju risināšana”
Šī gada 16.martā plkst.10.00 Baložos, bērnu rotaļu un dienas pieskatīšanas centrā „Raibā pupa” (Smilšu iela 9, k 3-84) notiks lekcija „divgadnieka attīstība, uzvedība un situāciju risināšana”. Lekciju vadīs psiholoģe Dace Bērziņa.
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji tiekas ar Baložu iedzīvotājiem
25. februārī Baložu kultūras namā notika Ķekavas novada pašvaldības pārstāvju tikšanās ar Baložu pilsētas iedzīvotājiem. Tikšanos ar iedzīvotājiem, kuras laikā iedzīvotāji tika informēti par aktualitātēm Baložu pilsētā, kā arī tika apspriestas iedzīvotāju problēmas, vadīja Baložu pilsētas pārvaldnieks Lauris Bergmanis.
Paziņojums par nekustamā īpašuma „Stobriņi” un nekustamā īpašuma „Karjeras” detālplānojuma publisko apspriešanu
Paziņojums par nekustamā īpašuma „Stobriņi”, kadastra numurs 8070 012 0223, nekustamā īpašuma „Karjeras”, kadastra numurs 8070 005 0055, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 012 0288, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, detālplānojuma publisko apspriešanu.
"PĒRKONS" rībēs Baložos!
Ieva Akuratere un Juris Kulakovs ielūdz uz jubilejas koncertu „Sapumpurots zars” kopā ar leģendāro grupu „PĒRKONS” 22.februārī plkst. 19:00 Baložu pilsētas kultūras namā.
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji apsveic novada vecāko iedzīvotāju Marcianu Grauduži
22. februārī Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, Ķekavas novada domes deputāts Igoris Malinauskas un Domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, 102 gadu jubilejā sveica Ķekavas novada vecāko iedzīvotāju Marcianu Grauduži.
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji tiekas ar Daugmales iedzīvotājiem
20. februārī Daugmales multifunkcionālajā centrā Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar Daugmales iedzīvotājiem, tikšanās laikā tika apspriesti Daugmales iedzīvotājus interesējošie jautājumi.
Jaunas ceļa zīmes Baložos
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un nodrošinātu transporta piekļuvi sadzīves atkritumu izvešanai Baložos, Ķekavas novada dome nolēma uzstādīt ceļa zīmes Apstāties aizliegts un papildiezīmi Darbības laiks otrdienās un sestdienās 6.00-21.00, Uzvaras prospektā 7, Baložos.
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji tiekas ar Ķekavas novada iedzīvotājiem
21. februārī Ķekavā, Doles Tautas namā Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar Ķekavas iedzīvotājiem. Tikšanās laikā tika diskutēts par Ķekavas novada iedzīvotājiem aktuāliem jautājumiem.
Ķekavas novada pašvaldības delegācija apmeklē Raseinia pašvaldību Lietuvā
No 15. līdz 17. februārim Ķekavas novada pašvaldības oficiālā delegācija apmeklēja Raseinia pašvaldību Lietuvā, kur tikās ar reģiona lielākajiem uzņēmējiem, pašvaldības pārstāvjiem, kā arī ar kultūras, sporta un tūrisma attīstības speciālistiem.
Novadniekam godalga Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursā
Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursā 2. vietas laureāta diplomu sitaminstrumentu grupā saņēma Ķekavas Mūzikas skolas 4. klases audzēknis Valters Karlsons (pedagogs Normunds Everts, koncertmeistare Gunta Šmaukstele).
Arī šogad meklē „gaismas nesējus”
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība arī šogad meklē pagasta bibliotekārus – „gaismas nesējus”. Pagastu iedzīvotāji un bibliotēku apmeklētāji aicināti pastāstīt par saviem entuziasma pilnajiem, darbīgajiem, pašaizliedzīgajiem bibliotekāriem, tādējādi novērtējot viņu darbu un pasakot paldies!
Piesakies programmai vietējo uzņēmumu attīstības veicināšanai “Latvijas Zelts"
Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs (LUAC) atklāj programmas vietējo uzņēmumu attīstības veicināšanai – “Latvijas Zelts” nākamo pieteikumu pieņemšanas kārtu.
Pakalpojumu attīstība Daugmales mājsaimniecībām
Biedrība „DAUGMALES MĀJSAIMNIEKI” ir realizējusi projektu „Pakalpojumu attīstība Daugmales mājsaimniecībām”. Projekta kopējais finansējums – 5560,56 latu, no tiem Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējums – 5004,50 latu.
Par Ķekavas novada bērnudārzu darbu vasarā
Ķekavas novada domes sēdē tika izskatīts jautājums par pirmsskolas izglītības iestāžu darbu vasaras mēnešos.
Nekustamā īpašuma nodoklis 2013. gadā
2013. gada nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) aprēķina un maksāšanas paziņojumu izsūtīšanas termiņā 15.02.2013. lielākā daļa Latvijas pašvaldību ir veiksmīgi pabeigušas nodokļa aprēķinu un izsūtījušas maksāšanas paziņojumus. Aprēķinātā NĪN apjoms uz šo datumu sastāda 98% no 2012. gada aprēķina summas.
Aicina aktīvus jauniešus pieteikties regbija nodarbībām
Ķekavas novada sporta skolas regbija treneri aicina aktīvos jauniešus un jaunietes pieteikties regbija nodarbībām, lai jau vasarā labākie jaunie regbisti pārstāvētu Ķekavas novadu Latvijas Jauniešu olimpiādē 2013.
Par Ķekavas novada bērnudārzu dabu vasarā
Ķekavas novada domes sēdē tika izskatīts jautājums par pirmsskolas izglītības iestāžu darbu vasaras mēnešos.
Dibināsim Baložu pilsētas jauniešu padomi!
Ja Tu esi jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem, esi aktīvs un aizrautīgs, Tev nav vienalga, kas notiek Baložos un Tev ir idejas, kā uzlabot jauniešu dzīvi mūsu pilsētā, tad nāc un pievienojies mums - Baložu pilsētas jauniešu padomei! Tiekamies 21. februārī plkst. 17.00 Baložu pilsētas pārvaldē, Uzvaras prospektā 1a.
Diskutē par latvāņu apkarošanu Ķekavas novadā
Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa uzsākusi darbu pie Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna 2013.-2020. gadam Ķekavas novadam izveides. To plānots apstiprināt līdz 1.aprīlim. Lai apspriestu šī rīcības plāna sagatavošanas gaitu, 13. februārī Ķekavas kultūras namā notika diskusija, kurā piedalījās pašvaldības speciālisti no Vides un labiekārtošanas, Finanšu un Attīstības daļām, kā arī pārstāvji no Reģionālās pašvaldības policijas, Zemkopības ministrijas un Siguldas un Cēsu novadiem.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ieraugi novadā"
No 11. februāra līdz 11. aprīlim Ķekavas novada domes ēkā (Ķekavā, Gaismas ielā 19. k. 9) ir apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "IERAUGI NOVADĀ".
Laikmetīgās mākslas pārstāves mākslinieces Ivetas Laures izstāde „Sieviešu lietas”
Laikmetīgās mākslas pārstāve māksliniece Iveta Laure atzinību guvusi Latvijā un arī Ziemeļvalstīs, piedaloties radošajās darbnīcās Zviedrijā, Islandē, Somijā. Izstādē iekļauti pēdējo gadu darbi no projekta „Sieviešu diena”. Izstāde apskatāma Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē līdz 1. martam.
Projekta Ne.Mo. ietvaros maijā Ķekavā norisināsies konference
Projekta "Ne.Mo." ietvaros no 16. līdz 19. maijam Ķekavā norisināsies kārtējā projekta konference. Plānotās, četru cilvēku delegācijas vietā, Polijas delegācijas pārstāvji piedāvā šādu iespēju – uz tikšanos Ķekavā viņi gribētu doties kopā ar 10 līdz 15 jauniešiem vecumā no 16 līdz 18 gadiem.
Aicina sievietes veikt mamogrāfijas izmeklējumus
Veselības centrs 4 informē pacientus, ka savu darbu turpina mobilais digitālais mamogrāfs. Ķekavā Mobilais Mamogrāfs gaidāms 28. februārī un 29. aprīlī pie Ķekavas ambulances, Gaismas ielā 15.
Aicina uz Alfas kursu
Katlakalna evaņģēliski luteriskā draudze aicina uz Alfas kursu - atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem tavā dzīvē.
Ķekavas jaunietis piedalās seriāla „Eņģeļu māja” filmēšanā
Viss sākās ar telefona zvanu Ķekavas novada pašvaldībai no seriāla „Enģeļu māja” filmēšanas grupas ar lūgumu sniegt informāciju par sirsnīgiem un izpalīdzīgiem cilvēkiem, ar kuriem mūsu novads varētu lepoties. Filmēšanas grupai tika sniegta informācijas par vairākiem mūsu novadniekiem. Izvērtējot pieteiktās personas, filmēšanai tika izvirzīts Jaunatnes iniciatīvu centra aktīvists Ingus Fjodorovs.
Ķekavas novadu apmeklē viesi no Raseiniai (Lietuva) pašvaldības
8-10 februārī Ķekavas novadā viesojās delegācija no Lietuvas pašvaldības Raseiniai. Vizītes laikā notika tikšanās Ķekavas novada pašvaldībā, Reģionālajā pašvaldības policijā, Ķekavas novada Kultūras aģentūrā.
Paziņojums par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu sabiedrisko apspriešanu
Sabiedriskās apspriešanas laiks noteikts sešas nedēļas no publikācijas brīža laikrakstos „Latvijas Vēstnesis” un „Rīgas Apriņķa avīze”. Sabiedriskās apspriešanas sapulce tiek organizēta 2013.gada 7.februārī, plkst. 18.00, Ķekavas kultūras namā
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem "Īgumi" un "Nameji", Ķekavā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 31.01.2013. sēdes lēmumu 2. § 3. "Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamā īpašuma "Īgumi" zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 008 0477 un nekustamajam īpašumam "Nameji", Ķekavā (protokols Nr.3) ir apstiprināts detālplānojums nekustamā īpašuma "Īgumi" zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 8070 008 0477 un nekustamajā īpašumā "Nameji", Ķekavā.
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz tikšanos
Tikšanās laikā tiks sniegta aktuālā informācija par paveiktajiem darbiem un nākotnes iecerēm konkrētajā novada teritorijā, par īstenotajiem un plānotajiem projektiem, par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, par pašvaldības policijas darbību, jaunumiem izglītības, kultūras un citās jomās.
Sadarbības partneris 2012
Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra (ĶNKA) 8.februārī plkst.18.00, Ķekavā, Doles Tautas namā rīko balli „Sadarbības partneris 2012”. Ielūgti ir 85 uzņēmumu pārstāvji, kuru starpā ir gan līdzšinējie, gan potenciālie sadarbības partneri, kā arī piedalīsies ārzemju delegācija no Lietuvas.
Mēness Otra Puse - DanceSTAR Ziemas deju nometne pieaugušajiem
Aicinām visus dejotājus ar vai bez sava pastāvīga deju partnera un priekšzināšanām dejā piedalīties DanceSTAR rīkotajā Ziemas deju nometnē, kas norisināsies Ķekavā, Doles Tautas namā no 15. līdz 17. februārim.
Brīvpusdienas trešās klases skolēniem
Ķekavas novada domes sēdē 31. janvārī tika nolemts apmaksāt ēdināšanu Ls 1,13 apmērā bez ģimeņu materiālā izvērtējuma visiem trešās klases skolēniem 2012./2013. mācību gadā sākot ar 2013. gada 1. februāri.
Dienas centram Ķekavā – trīs gadi
Jau trīs gadus cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem Ķekavā var apmeklēt Ķekavas sociālās aprūpes centra izveidoto dienas centru "Gaismas iela", lai pavadītu laiku viens otra sabiedrībā un piedalītos daudzveidīgās nodarbībās un dažādos pasākumos.
Bordesholma slavē darbu ar jauniešiem
Janvāra beigās Ķekavas - Vācijas sadraudzības ietvaros Ķekavas pašvaldības delegācija devās pieredzes apmaiņā uz Bordesholmu, lai izzinātu un iepazītos ar Bordesholmas pieredzi darbā ar jauniešiem un izglītības jomā. Delegācijas sastāvā bija Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektors Aivars Liškovskis, Izglītības daļas galvenā speciāliste izglītības jautajumos Aija Āre un Jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes lietu speciāliste Linda Vaškevica.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādēm
Ķekavas Mākslas skola aicina uz audzēkņu darbu izstādi - veidošanas darbi "MASKAS" un keramikas darbi "ĶEKATAS", mākslinieces Ivetas Laures izstādi "SIEVIEŠU LIETAS", kā arī uz citām Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādēm Mākslas skolas izstāžu telpās.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2012. gada 13. decembra lēmumu Nr.2. § 5. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Vecmeldri”, Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 25) uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Vecmeldri”, kadastra numurs 8070 008 0131.
Izmaiņas Dzimtsarakstu nodaļas darbā
No 2013. gada 5. februāra Dzimtsarakstu nodaļa Ķekavā nestrādās sakarā ar speciālista darbnespēju. Lūgums vērsties Dzimtsarakstu nodaļā Baložos.
Bērnudārza "Avotiņš" konsultatīvais kabinets aicina uz lekciju
Bērnudārza "Avotiņš" konsultatīvais kabinets 4. februārī plkst. 18.00 aicina uz lekciju, kuru vadīs pediatre, dietaloģe - Inga Pūce.
Informācijas izvietošana Ķekavas novada uzņēmēju padomes vides reklāmas stendos Ķekavā
2012.gadā Ķekavas novada uzņēmēju padome ES līdzfinansēta projekta ietvaros Ķekavas novadā autoceļa A7 malā uzstādīja 2 vides reklāmas stendus. Stendu izmēri ir 3x6 m un kopā tajos ir 3 banneru vietas.
Lauksaimnieku ugunskuri veido „Baltijas ceļu”, arī Ķekavā
Turpinot cīņu par godīgiem Eiropas Savienības (ES) tiešmaksājumiem, Baltijas lauksaimnieki 5.februārī rīkoja akciju – ugunskuru „Baltijas ceļu”. Simbolizējot Baltijas valstu vienotību, maģistrāles Via Baltica (E-67) pievadceļos tika izvietoti gandrīz 400 lauksaimnieku sakurti ugunskuri. Odukalnā, Ķekavā pulcējās apmēram 50 cilvēku.
Novada domes priekšsēdētājs piedalās jaunā servisa centra pamatakmens iemūrēšanā
31. janvārī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un Ķekavas domes deputāts Igoris Maļinauskas, kā arī ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala un zemkopības ministre Laimdota Straujuma piedalījās uzņēmuma „Dojus Latvija” lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības un servisa centra pamatakmens iemūrēšanā. Jaunais tirdzniecības un servisa centrs, kas atradīsies Ķekavas novadā, nodrošinās aptuveni 50 jaunas darbavietas.
Bezmaksas konsultācijas par izglītības iespējām pieaugušajiem
23. janvārī, Ķekavā, Jaunatnes iniciatīvu centra telpās, Gaismas ielā 17c no plkst.10.00 līdz 16.00 izbraukuma vizītē ieradīsies Pieaugušo izglītības konsultants, kurš ikvienam interesentam bez maksas izstrādās individuāli piemērotu mācību plānu esošās izglītības pilnveidošanai.
Aicina aukles un vecākus uz konsultatīvajiem punktiem
Ķekavas novada pašvaldība aicina aukles un vecākus izmantot Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestāžu konsultatīvo kabinetu piedāvātās iespējas.
Barikāžu dienu atmiņu kamolu tinot
Vecs, zaļš traktors pašvaldības ieejas durvju priekšā ar graudu sēšanas agregātu tam klāt, bērzu un alkšņu malkas kurināts ugunskurs,vecs milzu katls sildās virs tā, savā klēpī auklējot tepat, Ķekavas pievārtē, lasītu zāļu tēju, silti pīrādziņi, plakāti ar uzrakstiem: „Mēs par brīvu Latviju!”, „Būsim modri!”, „Vēl cīņa nav galā!”, „Smaidīsim un uzvarēsim!”, „Mans spēks ir mana tauta!”. Fonā skan vecās, labās 80-to un 90- gadu Atmodas laika dziesmas...
Veikts pētījums par „Partnerības „Daugavkrasts” izstrādātās teritorijas attīstības stratēģijas ieviešanu
Pētījums „Partnerības „Daugavkrasts” izstrādātās teritorijas attīstības stratēģijas ieviešanas izvērtējums” veikts ar mērķi izanalizēt stratēģijas ieviešanas procesu, formas, ar kurām ieviesta stratēģija un stratēģijas lomu novada attīstībā kopumā, kā arī lai izanalizētu sasniegumus un trūkumus nākamā plānošanas perioda stratēģijas izstrādei.
Ceļojošā izstāde "Plenērs J. Rozentāla pilsētā 2012"
No 22. janvāra līdz 1. februārim Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē apskatāma audzēkņu un skolotāju ceļojošā izstāde "Plenērs J. Rozentāla pilsētā 2012".
Barikāžu dienu atceres pasākums Ķekavas novadā - 18. janvārī
Ir pagājuši jau 22 gadi kopš tā laika, kad mūsu mammas un tēti, vecmāmiņas un vectētiņi, brāļi un māsas devās Rīgas ielās, lai aizstāvētu mūsu tiesības par brīvu un neatkarīgu valsti. Tiksimies pie mūsu novada Pašvaldības ēkas, lai pieminētu barikāžu dienu notikumus!
Notiks papildus sanāksme par SIA „Ķekavas nami” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu
2013.gada 17.janvārī plkst.19.00 Ķekavas kultūras namā notiks papildus sanāksme par SIA „Ķekavas nami” 2012.gada 18.oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu Katlakalna, Krustkalnu, Ķekavas, Odukalna, Rāmavas, Valdlauču un Vimbukroga ciemos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā un kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu AS „Putnu fabrika Ķekava” Ķekavas ciemā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Pašvaldības iestādes un uzņēmēji - aicinām pieteikties un atbalstīt jauniešus!
Programmas „Network for Mobility” ietvaros paredzēts veicināt partnerpilsētu savstarpējo sadarbību un nodrošināt jauniešiem, kas ne tikai mācās, bet arī strādā iespēju iegūt profesionālo pieredzi partnerpilsētās, kā arī studēt, izglītoties vai iesaistīties brīvprātīgo darbā kādā no sešām pašvaldībām.
"Buldogi" pārved sudrabu no Somijas
Jauno gadu florbolā ieskandināja Helsinku kausa izcīņa florbolā, kas risinājās no 4. – 6.janvāra Somijas pašā sirdī. Turnīrā, kurā piedalās 240 vienības, ar četrām komandām atzīstami startēja arī Ķekavas buldogs jaunās paaudzes florbolisti gan zēnu, gan meiteņu konkurencē. Startējot elites līgā, divas buldogu komandas sasniedza pusfinālu, bet zēni vecumā līdz 14 gadiem (U-14) iekļuva finālā, izcīnot sudraba godalgas.
Pieņem pašvaldības budžetu 2013. gadam
16. janvārī Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē vienprātīgi, visiem 12 klātesošajiem deputātiem balsojot par, tika pieņemts Ķekavas novada pašvaldības 2013. gada budžets ~19,3 milj. latu apmērā.
Ķekavas Mākslas skola gatavojoties Dziesmu un Deju svētkiem
Rīgas pilsētvidē redzami reklāmas stendi ar labākajiem bērnu darbiem. Tajos izmantoti arī Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu Kristas Smiltnieces (9 gadi), Lindas Kreicumas (8 gadi), skolotāja Linda Auziņa, Elzas Ozolkājas (9 gadi), skolotāja Ilona Korņilko, darbi.
Ķekavas Mākslas skolas audzēknei Inetai Vanagai Goda balva
18. Starptautiskajā bērnu un jauniešu grafiskās mākslas biennālē Torunā (Polijā) piedalījās 36 valstis no Eiropas, Āzijas un Amerikas ar 1139 darbiem, tai skaitā piedalījās Ķekavas Mākslas skolas pārstāvji.
Ķekavas novada sporta skolas vieglatlēti izcīna godalgotas vietas
2013. gada 11. janvārī Ogrē norisinājās „Ogres novada sporta centra atklātās sacensības vieglatlētikā „C” grupai” 2000.g. un 2001.g. dzimušajiem sportistiem. Tajās piedalījās Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi, izcīnot godalgotas vietas.
Baložu līnijdejotāju klubs "Jautrie zābaciņi" trešo reizi izcīna Pasaules čempionu titulu
9. janvārī no ASV, Nashvillas mājās atgriezās līnijdejotāju kluba "Jautrie zābaciņi" sacensību komanda, kas pārstāvēja Latviju kantrī un vesterna deju pasaules čempionātā.
Izmaiņas Dzimtsarakstu nodaļas darba laikos 8.janvārī
2013.g. 8. janvārī Dzimtsarakstu nodaļa gan Baložos, gan Ķekavā būs slēgta no plkst. 8.00 - 16.00.
Paziņojums par latvāņiem
Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka ar latvāni invadēto zemes platību īpašniekiem vai tiesiskiem valdītājiem ir pienākums informēt Valsts Augu aizsardzības dienestu par savām latvāņu platībām un katru gadu līdz 1.februārim paziņot dienestam laiku, kad attiecīgajā veģetācijas periodā tiks veikti latvāņa ierobežošanas pasākumi.
Sniedz atbalstu ugunsgrēkā cietušajiem
2013.gada 4. janvāra pēcpusdienā izcēlās ugunsgrēks kopmītņu tipa istabā Ķekavā, Gaismas ielā 19, 8.korpusā. Stundas laikā liesmas tika nodzēstas, un iedzīvotājiem tika piedāvātas izmitināšanas iespējas, kā arī brokastis Sociālās aprūpes centra un Pašvaldības policijas telpās.
Ķekavas novada sporta skolas riteņbraucējs Beļģijā izcīna 2. vietu
2012.g. 26.decembrī velokrosā, Beļģijā, Antheit (Wanze) startēja Ķekavas novada sporta skolas riteņbraukšanas grupas audzēknis Kristofers Bindemanis un izcīnīja 2.vietu.
Paziņojums par Daugmales pagasta teritorijas plānojuma grozījumu uzsākšanu
Uzsākta Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojuma 2007.-2019. gadam (ar 2009. gada grozījumiem) grozījumu izstrāde.
Gadumijas svinības Ķekavas novadā!
Gadumijas svinības Ķekavas novadā tiks atzīmētas ar lustīgām ballēm četrās vietās!
Filma "SAPŅU KOMANDA 1935"
Sengaidītā kinofilma "Sapņu komanda 1935" ir klāt! Vēl pirms filma uzsāk savu ceļojumu pa Latviju - kā svētku dāvana Ķekavas novada iedzīvotājiem - iespēja to skatīt vēl vecajā gadā -29.DECEMBRĪ!
PII "Bitīte" aicina darbā logopēdu
Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestāde „Bitīte” sakarā ar logopēdiskās grupas izveidi aicina darbā logopēdu uz 1 slodzi. CV un motivācijas vēstuli sūtīt uz e-pastu bitite@kekava.lv.
Apgūstot Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļus Skvoša dārza Zanzibāra kempingā izveidotas naktsmītnes uz ūdens
Projekta mērķis ir dažādot nakšņošanas iespējas kempingā, papildus telšu un kemperu vietām piedāvājot apmesties arī mājiņās. Tās domātas galvenokārt tiem ceļotājiem, kuri ceļo bez teltīm un vēlas nakšņot pie dabas, bet paaugstināta komforta apstākļos.
Ķekavas novada pašvaldība sveic novada iedzīvotājus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!
Lai gaišs un priecīgs Jūsu mājās ienāk Ziemassvētku vakars un panākumiem bagāts Jaunais gads!
Apstiprināta Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija un programma
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2012. gada 13.decembra lēmumiem Nr.1.§3. un Nr.1.§4. apstiprināta Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam un Ķekavas novada attīstības programma 2014.-2020.gadam.
Sanāksme par SIA „ZELTENIEKI” iesniegto kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu
20.decembrī notiks uzklausīšanas sanāksme par SIA „ZELTENIEKI” iesniegto kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu
Labdarības akcija „Sirdis sasildīt”
Tuvojoties gada gaišākajiem un ģimeniskākajiem svētkiem, Jaunatnes iniciatīvu centrs sadarbojoties ar Ķekavas novada jauniešu padomi, Pļavniekkalna sākumskolu un Baložu vidusskolu ir nolēmis padarīt gaišāku mūsu senioru un vientuļo pensionāru svētku gaidīšanas laiku.
Pievērš gājēju uzmanību atstarotāju lietošanai
Reģionālā pašvaldības policija kopā ar biedrību Solis tuvāk 19. decembrī Ķekavas novadā rīkoja reidu, kura laikā pievērsa gājēju uzmanību atstarotāju lietošanas būtiskai lomai savas dzīvības glābšanā, pārvietojoties pa neapgaismotām ielām diennakts tumšajā laikā.
Ziemassvētku ieskaņa sociālā aprūpes centrā
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Ķekavas novada jauniešu dome kopā ar Pļavniekkalna sākumskolas mazajiem audzēkņiem sarūpēja sirsnīgu un skanīgu dāvanu Ķekavas sociālās aprūpes centra iemītniekiem.
Ziemassvētku brīnums Daugmales dienas centrā „Adatiņas”
20. decembra vakarā Daugmales dienas centrā „Adatiņas” bērni sagaidīja Ziemassvētku brīnumu – Ziemassvētku vecīša lielāko palīgu - Rūķi, kurš pie mazajiem ķipariem bija atbridis pa lielajām sniega kupenām, lai ar jaukām veltēm viņus iepriecinātu gaišajos svētkos.
Mākslas skolas karnevālā sumina konkursu laureātus
20. decembra pēcpusdienā Ķekavas Mākslas skola aicināja audzēkņus uz 2012. gada noslēguma pasākumu - ikgadējo karnevālu, kura laikā skolēni izrādīja savu tēlu, apbrīnoja citus, saņēma liecības, vēroja katra kursa sagatavoto atraktīvo priekšnesumu un svinīgi saņēma apbalvojumus par dalību konkursos.
Dzīve bez maizes – dzīve bez glutēna
Latvijā ir aptuveni 7000 cilvēku, kuri slimo ar celiakiju, slimību, kuru izraisa graudu olbaltuma (glutēna) nepanesamība. No tiem vairāk nekā 80 cilvēki dzīvo Ķekavas novadā, un, lai saglabātu veselību, katru dienu viņiem ļoti rūpīgi jādomā, ko viņi drīkst, ko nedrīkst ēst. Faktiski šie cilvēki nevar ēst ārpus mājām: bezglutēna diēta paredz simtiem produktu izslēgšanu no uztura uz visiem laikiem.
Iepazīst Latvijas olimpisko BMX komandu
17. decembrī Ķekavas novada izglītības iestādē Privātajā pamatskolā „Gaismas Tilts 97” bija ieradies divkārtējais Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanas vēsturē Māris Štrombergs ar savu Olimpisko komandu, lai pastāstītu skolēniem par saviem sasniegumiem, sportista ikdienu un savu komandu.
Pošamies uz svētkiem
Šoruden svinīgajā pasākumā Ķekavas novada labākais skolotājs pedagogi ne tikai saņēma pateicības vārdus, bet arī piedalījās loterijā, kas vienam no mācību spēkiem sniedza ceļazīmi uz skaistuma pārvērtībām tirdzniecības centrā Liiba, Ķekavā. Un, lūk, toreiz, laimīgā loze iekrita privātskolas Gaismas tilts 97 skolotājai Agnesei Grebžei. Skaituma pārvērtības viņa piedzīvoja Adventa sākumā - 3. decembrī.
Atklāj 2012. gada sporta laureātu vārdus
Gada nogalē sportisti un aktīvā dzīvesveida atbalstītāji ne tikai gaida Ziemas saulgriežus un Jaunā gada svinības, bet arī Ķekavas novada sporta dzīvē nozīmīgākos svētkus – konkursa Ķekavas novada sporta laureāts noslēguma ceremoniju 8. decembrī, kad tiek nosaukti labākie sportisti individuālajās un komandas sacensībās, labākie treneri un sporta atbalstītāji.
Otrajā Adventē - 9. decembrī Doles - Ķekavas ev.lut. baznīcā aicina uz īpašu Ziemassvētku koncertu
Evita Zālīte, Marts Kristiāns Kalniņš un Artis Robežnieks otrajā Adventē - 9.decembrī plkst. 19:00 Doles - Ķekavas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā aicina uz īpašu Ziemassvētku koncertu „Es skaistu vietu zinu”.
Ziemassvētku ieskandināšana Ķekavā
Ķekavas novada Kultūras aģentūra ielūdz uz sirsnīgu un skanīgu Ziemassvētku ieskandināšanu Ķekavā, 9.decembrī no plkst. 12.00-18.00 pie Doles Tautas nama.
Grodņas apgabala (Baltkrievija) pārstāvis viesojas Ķekavas novadā
2012. gada 7. decembrī Ķekavas novadā darba vizītē viesojās Grodņas apgabala (Baltkrievija) izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Rusanovs (Александр Георгиевич Русанов), lai pārrunātu sadarbības iespējas ar Ķekavas novada pašvaldību un lielāko loģistikas parku Latvijā – Dominante Park.
Novadu apmeklē sadarbības partneri no Bordesholmas
Kā katru gadu pirms Ziemassvētkiem, arī šogad Ķekavas novadu no 6.-9.decembrim darba vizītē apmeklēja delegācija no sadarbības pašvaldības Bordesholmas, Vācijā.
Jauniešu integrācija darba vidē
Ķekavas novada Baložu vidusskolā, sadarbojoties ar SIA „Latvijas neatkarīgā inspekcija” mācību centru, tiek īstenots projekts „Jauniešu integrācija darba vidē”.
Spāru svētki sociālajai mājai Mellupos
Spāru svētki tika svinēti dažādu sociālo grupu kopdzīvojamai mājai Mellupos (bijusī Misas mežniecības kantora ēka), kurā līdz 2013. gada vasarai paredzēts izbūvēt sociālos dzīvokļus, dienas centru, telpas izbraukuma bibliotēkai, ambulances pieņemšanas punktu un sociālā darbinieka kabinetu.
Ķekavas novads izgreznots Ziemassvētku gaidās
Sākot jau no pirmās Adventes, Ķekavas novads daudzviet ir izgreznots Ziemassvētku gaidās – arī ar pašvaldības gādību uzstādīti un iedegti dekori, vairākās vietās koki rotāti ar spožām pārslām un spuldzīšu virtenēm.
Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums
Dziedātāja Anmary, kas šogad pārstāvēja Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija 2012 ar dziesmu Beautiful Song, gada nogalē mūs iepriecinās ar ziemas noskaņu koncertu Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums. Dziedātāja kopā ar Ķekavas novada jauniešu simfonisko orķestri, Rīgas Gospelkori un ritma grupu Juke Box piedāvā tumšos ziemas vakarus aizvadīt prieka un mīlestības pilnā gaisotnē. Savu ziemas noskaņu koncertu tūri dziedātāja atklās ar koncertu Ķekavas novadā – Baložu pilsētas kultūras namā 14. decembrī plkst.19.00, savukārt Ķekavas kultūras namā - 21. decembrī plkst.19.00.
Kaspars Zemītis aicina uz solokoncertu
3. decembrī plkst.18.30 Ķekavas mūzikas skolas koncertzālē notiks pedagoga Kaspara Zemīša solokoncerts, kurā tiks izpildīta dažādu gadsimtu un stilu komponistu mūzika.
Par svētku egļu ciršanu Rīgas un Pierīgas mežos draud sods
„Rīgas meži”: par egļu ciršanu Rīgas un Pierīgas mežos draud sods līdz 1000 latiem un brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.
Sarūpē veltes Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm
Ķekavas novada biedrības „Sidrabaine” un „Ozols” sadarbībā ar Peterborough latviešu biedrību Anglijā rīko labdarības akciju „Dāvā no sirds” maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm.
Atpūtas vietas „Dambītis” paplašināšana
Biedrība „Aktīvai Ķekavai” realizē projektu "Atpūtas vietas „Dambītis” paplašināšana" un 2012.gadā ir veikta meža teritorijas, kura atrodas upes labajā krastā blakus labiekārtotajai atpūtas vietai, attīrīšana no mazvērtīgajiem kokiem un krūmiem
Plāno realizēt izglītojošus pasākumus iedzīvotājiem
Latvijas – Turcijas sadraudzības biedrība „Arkadas”, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības 2012. gadā izsludinātajā NVO projektu līdzfinansēšanas konkursā, saņēma finansējumu telts iegādei. Pateicoties šim projektam biedrība plāno realizēt dažādus izglītojošus pasākumus novada iedzīvotājiem.
Paziņojums par tarifa projektu
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “ZELTENIEKI” Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu Lapenieku ciemā.
Paziņojums par teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu
Ar Ķekavas novada Domes 2011. gada 24. novembra lēmumu Nr. 2. § 5 Par Ķekavas novada, Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam grozījumu uzsākšanu uzsākta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma (TP) grozījumu izstrāde.
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija piedāvā konsultācijas
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija 2012.gada 30.novembrī piedāvā konsultācijas Ķekavas novada pašvaldības iestāžu darbiniekiem un iedzīvotājiem.
Noslēdzies biedrības "Dejas pasaule" realizētais projekts
Noslēdzies biedrības "Dejas pasaule" realizētais projekts, kuram tika piešķirts finansējums, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības izsludinātajā NVO līdzfinansēšanas konkursā.
Advokātu diena Ķekavā un Baložos
BEZMAKSAS JURIDISKĀS KONSULTĀCIJAS ĶEKAVAS NOVADA IEDZĪVOTĀJIEM! 29. novembrī plkst. 15.00-19.00 Ķekavas kultūras namā un 3. decembrī plkst. 15.00 – 18.30 Baložu pilsētas pārvaldē.
Lattelecom izsaka pateicību kabeļu zagļu aizturētājiem Ķekavas novadā
Latvijas vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Lattelecom šorīt, 29. novembrī pasniedzis pateicību Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa un Reģionālās Pašvaldības policijas Ķekavas pārvaldes darbiniekiem par veiksmīgo sadarbību, operatīvi aizturot Lattelecom infrastruktūras bojātājus.
Ķekavas novada aktīvie jaunieši – labākie Rīgas reģiona brīvprātīgie
Izglītības un zinātnes ministrija septembrī izsludināja konkursu „Brīvprātīgais 2012”, kurā piedalījās arī Ķekavas novada jauniešu dome sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru, jo jaunieši sevi ir pārliecinoši pierādījuši dažādās aktivitātēs un pasākumos, popularizējot brīvprātīgo darbu jauniešu vidū.
Arhīvs
  Drukāt