Noskaties: Ķekavas sociālās aprūpes centra jauno telpu atklāšana
Sociālā centra jauno telpu atklāšanas video mirkļi.
Ķekavā atklātas jaunas sociālās aprūpes centra telpas
Ar vairākiem nozīmīgiem notikumiem Ķekavas novadā tika sagaidīta Starptautiskā sociālo darbinieku diena, ko ik gadu visā pasaulē atzīmē novembra otrajā otrdienā.
Lāčplēša diena Ķekavā
Ar plaši apmeklētu lāpu gājienu un vērienīgu rokkoncertu „Tas ir laiks” Ķekavā aizvadīta Lāčplēša diena. Šis jau par tradīciju kļuvušais pasākums ik gadu pulcē visu paaudžu cilvēkus, kas vēlas parādīt savu piederību Latvijai.
Valsts svētku pasākumi Ķekavas novadā
Valsts svētkiem par godu Ķekavas novadā norisināsies vairāki svinīgi pasākumi!
Ergoterapeita konsultācijas un nodarbības ar bērniem Daugmalē
Oktobrī dienas centrā "Adatiņas", Daugmalē notika projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” aktivitātes – ergoterapeita konsultācijas un nodarbības.
Ķekavā atklās jaunās sociālās aprūpes centra telpas un liftu
Rīt, 12. novembrī, Ķekavā ar vairākiem nozīmīgiem sociāliem notikumiem tiks aizvadīta Starptautiskā sociālo darbinieku diena, atklājot jaunās Ķekavas sociālās aprūpes centra paplašinātās telpas un izbūvēto liftu.
Svētku gājiens ar lāpām par godu Baložu pilsētas 22 gadu jubilejai!
Ceturtdien, 14. novembrī svētku gājiens ar lāpām par godu Baložu pilsētas 22 gadu jubilejai!
Ķekava Lāčplēša dienā rībēs rock ritmos
Lāčplēša dienu 11. novembrī Ķekavā atzīmēs ar lāpu gājienu un vērienīgu rokkoncertu „Tas ir laiks”, kuru programmu īpaši šim notikumam sagatavojuši Ķekavas novada kolektīvi.
Ķekavas novadu apmeklē viesi no Raseiņu pašvaldības Lietuvā
Ciemiņi vizīti uzsāka ar Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras apmeklējumu, kur tikās ar novada domes pārstāvjiem un pašvaldības attīstības, izglītības un sporta nozares speciālistiem.
Ķekavas novada dome piešķir patvērumu Egilam Krieviņam
Ķekavas novada domes deputāti 7.novembra domes sēdē nolēma piešķirt dzīvojamo telpu - dzīvokli novadniekam Egilam Krieviņam, kurš 22.oktobrī ugunsgrēka rezultātā zaudēja savu mājvietu.
Diskusiju klubs "Tikšanās ar deputātu"
26. novembrī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras nama mazajā zālē norisināsies Diskusiju kluba rīkotās debates "Tikšanās ar deputātu", kurās pārrunās attīstības un budžeta jautājumi.
Saeima atbalsta ieceri neļaut diferencēt sabiedriskā transporta cenas pēc dzīvesvietas
Pašvaldības nevarēs noteikt lētākas sabiedriskā transporta biļetes, kā vienīgo kritēriju minot tikai iedzīvotāju dzīvesvietu. To paredz Saeimā ceturtdien, 7.novembrī, otrajā lasījumā pieņemtie grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā. Likumprojekts arī paredz izveidot vienotu sabiedriskā transporta pakalpojumu sistēmu.
Egila Krieviņa paldies visiem atbalstītājiem
22. oktobra rītā mani un manu kaimiņu apciemoja negaidīts ciemiņš – uguns pūķis. Ko tas nozīmē, to zina visi. Tautā saka, ka zaglis vēl kaut ko atstāj, uguns – neko.
Ķekavas Mākslas skolas izstādēs novembrī
Piedāvājam apmeklēt Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādēs novembrī.
Grāmatu dāvināšanas akcija
Latvijas Nacionālā bibliotēka pagarina grāmatu dāvināšanas akciju Tautas grāmatu plauktam līdz šā gada 1. decembrim.
Arī finanšu revīzija Ķekavas novada kultūras aģentūrā atklāj naudas izšķērdēšanu, vainīgie jāsauc pie atbildības
Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūrā (ĶNKA) ir noslēgusies finanšu revīzija, kurā atklāta nelietderīga pašvaldības līdzekļu izlietošana. Auditorfirma pašvaldībai iesaka vērsties tiesībsargājošajās institūcijās par iespējamo zaudējuma nodarīšanu pret atbildīgajām amatpersonām.
Izvēlēta emblēma kaķu mītnēm
Ķekavas novada pašvaldības un dzīvnieku patversmes „Mežavairogi” izsludinātais konkurss par kaķu mītņu ilustratīvās emblēmas izstrādi ir noslēdzies. Turpmāk Ķekavas novadā bezsaimnieku kaķu aprūpei paredzētās vietas varēs atpazīt pēc košas emblēmas.
Mājdzīvnieku saimniekus aicina uz semināru
Biedrības „Dzīvnieku patversme „Mežavairogi”” īstenota projekta ietvaros 23.novembrī plkst. 12.00 Ķekavas kultūras nama mazajā zālē notiks seminārs par dzīvnieku labturības tēmu.
Baložu bibliotēka uzņemta prestižajā UNESCO stāstu bibliotēku saimē
Ķekavas novada Baložu pilsētas bibliotēka kopš novembra vairs nav vienkārša mazpilsētas grāmatu glabātuve, bet var lepoties ar īpašu starptautiskas organizācijas izteiktu atzinību – tā ir uzņemta organizācijas UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīklā „Stāstu bibliotēkas”.
Koncerti adventa laikā un Ziemassvētkos
Koncerti adventa laikā un Ziemassvētkos Doles-Ķekavas evanģēliski luteriskās draudzes baznīcā.
Skolēni visā Latvijā zīmē ielūgumus Rīgai – Eiropas kultūras galvaspilsētai
Nodibinājuma „Rīga 2014” aicinājumam atsaukušās vairāk nekā simt skolu un interešu izglītības centru, kuru audzēkņi gatavo ielūgumus, lai viesus no visas pasaules aicinātu uz Rīgu – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.
Svētku pasākumi Doles-Ķekavas evanģēliski luteriskajā baznīcā
Svētku koncerti un dievkalpojumi novembrī Doles - Ķekavas evanģēliski luteriskās draudzes baznīcā.
Izmaiņas komunālo pakalpojumu jomā
Septembra vidū Ministru kabinets (MK) pieņēma grozījumus noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā dzīvokļu īpašnieki norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa lietošanu.
Plāno rekonstruēt Rāmavas ielu
Rāmavas iela, kas ir viena no nozīmīgākajām Ķekavas novada „maģistrālēm”, nākamajā gadā piedzīvos vērienīgu rekonstrukciju – vienlaikus tiek izstrādāti divi tehniskie projekti infrastruktūras sakārtošanai.
Domes priekšsēdētājs tiekas ar jauniešiem
31. oktobrī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks tikās ar novada jauniešu un skolēnu padomju pārstāvjiem, lai klātienē iepazītos un pārrunātu jauniešiem aktuālas lietas.
Vingro vesels
21. novembrī plkst. 10.00 Ķekavas kultūras namā notiks izglītojošs pasākums par fizisko aktivitāšu veselīgo ietekmi „Vingro vesels”.
Aizvadīta radošā darbnīca jauniešiem "Esi drošs arī internetā!"
30.oktobrī biedrība "Solis tuvāk" sadarbībā ar Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru rīkoja radošo darbnīcu "Esi drošs arī internetā!". Darbnīca notika EIropas Padomes finansētā starptautiskā projekta “Youth in the information society and their rights” ietvaros.
Pateicība pasākuma „Zelta pāris” organizatoriem
Izsakām pateicību V.Bērziņai ar komandu pasākuma „Zelta pāris” organizēšanā.
Informatīvs materiāls iedzīvotājiem par skaidras naudas izņemšanas un norēķinu veikšanas iespējām
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar iesaistītajiem partneriem ir sagatavojusi informatīvu materiālu vietējiem pašvaldību iedzīvotājiem par skaidras naudas izņemšanas un norēķinu veikšanas iespējām.
Informācija zvejniekiem
Lūdzam Ķekavas novada zvejniekus līdz 6.decembrim pieteikties rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2014.gadam atbilstoši 30.11.2009. MK noteikumiem Nr.1374 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”, iesniedzot pašvaldībā iesniegumu.
Profesionālās pilnveides programma Pirmskolas vecuma bērnu aprūpe
Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mūžizglītības centrs piedāvā profesionālās pilnveides programmu - Pirmskolas vecuma bērnu aprūpe.
Noskaidrotas sakoptākās sētas novadā
Skaistajā Ķekavas novadā ir saimnieki, kas pelnījuši īpašu atzinību par ieguldīto darbu un izdomu savu īpašumu sakopšanā. Konkursa „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2013” dalībnieku vērtēšana ir veikta un 2.novembrī Doles Tautas namā apbalvoti labākie trīs nominācijās – lauku sēta, individuālā māja ciematā vai pilsētā un uzņēmums vai sabiedrisks objekts.
Pasniegs „Pieslēdzies, Latvija!” jubilejas balvas
5.novembrī Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā tiks pasniegtas bezmaksas datorapmācību projekta „Pieslēdzies, Latvija!” jubilejas balvas, godinot aktīvākos skolotājus, seniorus un pašvaldības, kas pašaizliedzīgi iesaistījušies digitālās plaisas mazināšanai cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma.
Seminārs par eiro ieviešanu
Ķekavas novada pašvaldība kopā ar LR Finanšu ministriju Eiro projekta ietvaros ir iecerējusi rīkot informatīvo semināru iedzīvotājiem uzņēmējiem un pašvaldību darbiniekiem.
Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Remas” Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 5. septembra lēmumu Nr.2.§1. „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Remas” Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 23) ir uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Remas” .
Apbalvos Ķekavas novada sakoptāko sētu saimniekus
Sestdien, 2.novembrī, Ķekavā godinās novada sakoptāko sētu saimniekus, kuri par labākajiem atzīti Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā konkursā „Sakoptākā sēta 2013”.
Baložu līnijdejotāji piedalās starptautiskā deju festivālā
26.oktobrī līnijdejotāju kluba „Jautrie zābaciņi” dejotāji devās uz Lietuvu, lai pārstāvētu Latviju starptautiskā deju festivālā „Šokiai visiems 2013”.
Jūtu komēdija 2 daļās „Hamilkāra kungs- cilvēks, kas maksā”
Aicinām patīkamā atmosfērā īsināt 1. novembra rudenīgo vakaru Doles Tautas namā, kur plkst. 19.00 būs iespēja noskatīties leģendām apvīto, melodramatiskā francūža Ī. Žanaika meistarīgi uzrakstīto jūtu komēdiju 2 daļās "Hamilkāra kungs- cilvēks, kas maksā".
Ķekavas novada pašvaldība strādā pie 2014. gada budžeta
Ķekavas novada pašvaldībā ir uzsākts intensīvs darbs pie 2014. gada pašvaldības budžeta. Visas pašvaldības iestādes ir aprēķinājušas savus nākamā gada izdevumus un iesniegušas budžeta pieprasījumus. Pašlaik notiek iesniegto pieprasījumu izvērtēšana, lai sabalansētu plānotos ieņēmumus un izdevumus nākamajā gadā.
Pētniecisko darbu konkurss “Latvijai 95”
Laikraksts "Rīgas Apriņķa Avīze" un interneta portāls "Apriņķis.lv" rīko pētniecisko darbu konkursu "Latvijai 95", kurā aicina skolu jauniešus kopā ar pedagogiem izzināt sava novada vēsturi un citus Latvijas iedzīvotājus apzināt Latvijas vēstures lappuses savā novadā.
Novadnieki apvienojas labam darbam – nokopj ugunsgrēka sekas „Doliņos”
Svētdien, 27. oktobrī Ķekavas pagasta „Doliņos” no malu malām pulcējās cilvēki, lai ar savu roku darbu atbalstītu ugunsgrēkā bez pajumtes palikušo novadnieku Egilu Krieviņu. Pēc ķekaviešu Gundegas Jumes un Gunāra Klēģera iniciatīvas sociālajos tīklos publicētam aicinājumam atsaucās vairāk nekā 50 cilvēki. Dažu stundu laikā krāsmatās pārvērstā vieta tika sakopta, lai nākamajā pavasarī par saziedotajiem līdzekļiem „Doliņos” taptu jauns namiņš.
Rumānijā diskutē par jauniešu līderību
Oktobrī Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centra vadība viesojās Rumānijā, kur piedalījās starptautiskā projektā „Jauniešu līderības veicināšana demokrātijas attīstībai”.
Radošā darbnīca „Esi drošs arī internetā”
30. oktobrī biedrība "Solis tuvāk" sadarbībā ar Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru rīko radošo darbnīcu „Esi drošs arī internetā”.
Apbalvos novada sakoptāko sētu saimniekus
2.novembrī plkst.19 Doles Tautas namā notiks pasākums „Dari un radi zaļākam novadam”, kura laikā tiks pasniegti apbalvojumi novada sakoptāko sētu saimniekiem.
Vētra Ķekavas novadā pārlaista salīdzinoši mierīgi
Pēc Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētās informācijas visspēcīgākās vēja brāzmas naktī uz 29.oktobri Ķekavas apkaimē bijušas laika posmā plkst. 1.00 – 5.00. Tās sasniegušas ātrumu 24 m/s.
Pie domes priekšsēdētāja viesosies novada jaunieši
31.oktobrī pie Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika viesosies novada jaunieši, lai pārrunātu jautājumus, kas skar jauniešu ikdienā aktuālas tēmas.
Tikšanās Mellupu sociālajā centrā
22.novembrī plkst.18 Mellupu sociālajā centrā uz tikšanos aicināti Plakanciema, Mellupu un Dzērumu apkaimes iedzīvotāji, lai iepazītos ar vienā no divām centra ēkām iekārtoto saieta telpu un pārrunātu iespējas dažāda vecuma iedzīvotājiem pulcēties un saturīgi pavadīt laiku, pilnveidotu sociālās prasmes, rīkotu koncertus, izglītojošus un kultūras pasākumus.
Ķekavā atzīmēs Starptautisko sociālo darbinieku dienu
Ar vairākiem nozīmīgiem notikumiem Ķekavā tiks sagaidīta Starptautiskā sociālo darbinieku diena, ko ik gadu visā pasaulē atzīmē novembra otrajā otrdienā, šogad - 12.novembrī.
Comenius projekta dalībnieki viesojas Ķekavas novadā
No 23. līdz 27. oktobrim Ķekavas novadā viesojas skolu daudzpusējās partnerības Comenius projekta „Vides ilgstspējība ir mūsu atbildība” dalībnieki no septiņām valstīm.
Par nekustamā īpašuma nodokļa nokavējuma naudas dzēšanu
2013. gada 19. septembrī Ķekavas novada dome pieņēma lēmumu 1.§1. - dzēst nekustamā īpašuma nodokļa parāda nokavējuma naudu Ls 133,85 apmērā.
Jauni satiksmes ierobežojumi vecajā Ķekavā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību Nākotnes ielā, pa kuru rītos savās ikdienas gaitās dodas skolēni, Ķekavas novada domes deputāti ir lēmuši par labu izmaiņām satiksmes organizēšanā.
Odukalnā norit pēdējie ielu atjaunošanas darbi
Ķekavas pagasta Odukalna iedzīvotāji jau labu laiku saskaras ar neērtībām, kas radušās saistībā ar ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ķekavā, II fāze” ietvaros.
Kadastrālo vērtību izmaiņas Ķekavas novadā 2014. gadā
Valsts zemes dienests (VZD) ik gadu veic masveida nekustamo īpašumu (NĪ) vērtēšanu, nosakot NĪ kadastrālo vērtību.
Pašvaldība sniedz atbalstu ugunsnelaimē cietušajiem
Ķekavas novada pašvaldības atbildīgie dienesti operatīvi snieguši palīdzību diviem novadniekiem, kuriem 22. oktobra rītā ugunsgrēkā nopostīta dzīvesvieta.
Ekspluatācijā tiek nodoti izbūvētie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
2013.gada 29.jūlijā ar pieņemšanas - nodošanas aktu tika nodoti ekspluatācijā jaunizbūvētie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli Baložos.
Baložos tiek uzsākti būvdarbi
SIA „Baložu komunālā saimniecība” informē, ka ir uzsākti būvdarbi būvdarbu līguma „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta ” ietvaros.
Aptauja par kultūrvēsturisku objektu nozīmi Ķekavā
Aptauju izstrādājusi ainavu arhitektūras maģistrantūras studente Lauma Muceniece ar mērķi noteikt iedzīvotāju attieksmi pret kultūrvēsturisko mantojumu un tā saistību ar atpūtas paradumiem un ciema identitāti.
Lielā lapu talka
26.oktobrī Rāmavas muižas parkā no plkst. 9.00-14.00 notiks Lielā lapu talka.
Līgas Ķempes gleznu izstāde
Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē no 21. oktobra līdz 29. novembrim notiks Līgas Ķempes gleznu izstāde.
Izglītības speciālisti piedalās novadu apvienības seminārā
10. oktobrī Ķekavas novada izglītības daļas speciālisti devās uz Ikšķili, lai piedalītos mācību olimpiāžu, skašu konkursu, interešu izglītības un skolēnu sporta plāna precizēšanas seminārā.
Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas process
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa un mācību iestādes arī 2013./2014. mācību gadā veic Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas procesu.
Ķekavas kauss 2013
9. novembrī Ķekavā norisināsies vieglatlētikas sacensības "Ķekavas kauss 2013".
Uzņēmumi aktīvi piesakās kampaņai "Savējie"
Vietējie uzņēmumi, kas ražo augstvērtīgus produktus un piedāvā kvalitatīvus pakalpojumus, arvien skaidrāk apzinās, kā savu izcelsmi izmantot biznesa attīstībai. Apliecinot savu, kā pašmāju ražotāju vērtību, jau vairāk nekā 50 vietējie uzņēmumi pieteikuši dalību „Latvijas Produkts” veidotajā mārketinga komunikācijas un reklāmas kampaņā “Savējie”, kas veidota ar mērķi izcelt un popularizēt vietējās preces un pakalpojumus, to kvalitāti un nezūdošās vērtības.
Novadi apvienojoties, startē tūrisma izstāžu konkursā
14. oktobrī Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūra saņēma apstiprinājumu no Tūrisma attīstības valsts aģentūras projekta pieteikumam Par dalību Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajās tūrisma izstādēs 2013./2014. gadā.
Paziņojums par detālplānojuma „Baložu iela7, Baložos detālplānojums” grozījumu apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 10.10.2013. sēdes lēmumu 2.§.1 (protokols Nr.29) „Par detālplānojuma „Baložu iela 7, Baložos detālplānojums” grozījumu apstiprināšanu” ir apstiprināti detālplānojuma „Baložu iela 7, Baložos detālplānojums” grozījumi nekustamajos īpašumos Baložu iela 7, Uzvaras prospekts 2A, Baložu iela 5 un Doles iela 3, Baložos, Ķekavas novadā.
Ķekavas novada pašvaldība neatbalsta Rīgas lēmumu par sabiedriskā transporta biļešu cenām
Ķekavas novada pašvaldība neatbalsta Rīgas pilsētas vadības lēmumu, ka citās pašvaldībās deklarētiem cilvēkiem būtu jāmaksā dubulta maksa par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā.
Ķekavas novadā godina Zelta pārus
Pašā rudens pilnbriedā, lai smeltos spēku no lielām, stiprām un saticīgām ģimenēm, Ķekavas novada pašvaldība ir iedibinājusi jaunu tradīciju – pasākumu Zelta valsis, kurā tiek godināti tie pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk.
Vienas dienas velobrauciens 20. oktobrī
Vienas dienas velomaršruta (Rīga-Baloži-Katlakalns-Ķekava-Salaspils-Rīga) „ekspertu” brauciens 20. oktobrī. Pievienojies ar Tu!
Aicinājums uz talku pie Titurgas ezera
Aicinām dabas mīļus, vietējos iedzīvotājus un atpūtniekus uz rudens talku pie Titurgas ezera. Pulcēšanās plkst. 10:00 abās Titurgas ezera pusēs un darbosimies līdz plkst. 14:00, kad visi kopā baudīsim talkas zupu un sildīsimies pie ugunskura.
Reģionālās pašvaldības policisti apmeklē kursus „Sabiedriskais vides inspektors”
Oktobrī četri Reģionālās pašvaldības policisti apmeklēja kursus „Sabiedriskais vides inspektors”, kuru mērķis ir sniegt padziļinātas zināšanas par vides pārkāpumiem zvejniecībā, maluzvejniecībā, kā arī piedāvāt zināšanas par zivju nārstu laikiem un zvejas sezonu, lai varētu kvalitatīvi veikt makšķernieku kontroli uz un pie ūdeņiem.
Latvijas Tautas fronte Ķekavas novada jauniešu redzējumā
9.oktobrī Doles Tautas nama zālē pulcējās Ķekavas un Baložu vidusskolu audzēkņu komandas, lai prezentētu pētnieciskos darbus par tēmu Latvijas Tautas frontei - 25. Pētījumu saturu veidoja intervijas ar pašu novada iedzīvotājiem, kas bijuši iesaistīti šīs organizācijas darbībā.
Starp Latvijas sakoptākajām saimniecībām arī „Valmoniras”
15.oktobrī svinīgā ceremonijā Melngalvju namā Valsts prezidents Andris Bērziņš jau otro gadu pēc kārtas sveica skaistākās lauku saimniecības Latvijā. Tās tika noskaidrotas konkursā “Skaistākā lauku saimniecība 2013”.
Iespēja apmeklēt Mini ZOO „Līči” bez maksas
Ikvienam interesantam ir iespēja apmeklēt Mini ZOO „Līči bez maksas, savācot 10kg ozolzīļu.
Pastiprināta policijas uzraudzība
Lai mazinātu pastrādāto noziegumu skaitu, vasaras sezonai noslēdzoties, Reģionālās pašvaldības policija veic pastiprinātu preventīvo darbību vairākās Ķekavas novada dārzkopības kooperatīvu teritorijās.
Ķekavas novadā jauni puķu trauki
Pašvaldība iegādājusies 20 jaunus, betona puķu traukus, kurus iecerēts uzstādīt pie Ķekavas ambulances un Ķekavas kultūras nama, nomainot jau savu laiku nokalpojušos puķu podus, kā arī izvietojot tos pavisam jaunās vietās –pie Ķekavas Mūzikas skolas un citām izglītības iestādēm. Vairāki trauki aizceļos arī uz Baložiem, Daugmali un Valdlaučiem.
Seminārs par fizisko personu maksātnespējas procesu
Maksātnespējas administrācija sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību ir iecerējusi organizēt fizisko personu maksātnespējas procesa semināru.
Senioru nedēļa
Jau otru gadu oktobrī Ķekavas jauniešu padome organizēja senioru nedēļu, kuras mērķis bija pulcināt vienkopus dažādas paaudzes – seniori dalījās savā pieredzē, ar dzīvesstāstiem un darbiem, turklāt jaunieši piedāvāja savu moderno redzējumu par dažādām lietām.
Deja tā ir dzīve
12.oktobrī Ķekavas kultūras namā notika līnijdejotāju atpūtas vakars, kurā dalību ņēma dejotāji no Pierīgas kolektīviem, pulcinot vairāk kā sešdesmit dalībnieku.
Mobilais mamogrāfs
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centra 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies pie Ķekavas ambulances 4. novembrī.
Jauniešu ideju projektu konkurss
Aicinām visus Ķekavas novada jauniešus piedalīties Jaunatnes iniciatīvu centra rīkotājā Ideju konkursā.
Par Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojuma grozījumu redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013. gada 10.oktobra lēmumu Nr.2.§8. „Par Daugmales pagasta teritorijas plānojuma grozījumu redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (protokols Nr.29) nodota Ķekavas novada Daugmales pagasta teritorijas plānojuma 2007.-2019.gadam ar 2009. gada grozījumiem grozījumu redakcija publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai.
Informācija par lokālplānojuma „Erceni” redakcijas nodošanu publiskai apspriešanai
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka ir izstrādāta lokālplānojuma redakcija nekustamajā īpašumā „Erceni”, Ķekavas novadā, Valdlauču ciemā.
MTB velomaratons Pļaviņās
6.oktobrī sporta un atpūtas kompleksā „Mežezers” Pļaviņu novadā noslēdzās pēdējais 2013.gada 5.MTB velomaratons.
Darbu uzsāk Ķekavas novada domes deputāte Olita Krastiņa
Deputāta mandātu uz laiku nolikušā Ivana Pihtova vietā darbu sāk nākamais Ķekavas novada Vēlēšanu komisijas aptirpinātais kandidāts no politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” Olita Krastiņa.
Pagrabiņā pie jauniešiem gandrīz kā mājās
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā ir noslēgusies virtuves labiekārtošana jauniešu vajadzībām, līdz ar to padarot uzturēšanos centra pagrabiņā vēl mājīgāku.
Rekonstruēs Nākotnes ielu
Oktobrī ir noslēgts līgums par Nākotnes ielas tehniskā projekta izveidi visas ielas garumā, kas ļaus uzsākt atlikušas ielas daļas rekonstrukcijas darbus jau 2014. gada pavasarī.
Ielu remontdarbi Vimbukrogā un Rāmavā
Šobrīd Ķekavas novadā norisinās vērā ņemami ielu rekonstrukcijas darbi, ir atjaunots ne tikai valsts autoceļa A7 posms, kas ved cauri Ķekavai, bet arī tiek atjaunoti vairāki vietējās nozīmes ceļi, sakārtojot novada infrastruktūru un vizuālo tēlu.
Lāčplēša dienai veltītie pasākumi
Lāčplēša dienai veltītie pasākumi 11. novembrī Ķekavas novadā.
Jaunā apkures sezona klāt
Klāt oktobris, kad gaisa temperatūras stabiņa rādītāji pazeminās un iedzīvotājiem dzīvokļos tiek pieslēgta apkure. Izdevums Ķekavas Novads jautāja namu apsaimniekotājiem Ķekavas novadā par to, ko iedzīvotāji var gaidīt no jaunās apkures sezonas.
Tikšanās ar deputātiem diskusiju klubā
Ķekavas kultūras nama mazajā zālē notiks tikšanās ar Ķekavas novada domes deputātiem.
Godinās Zelta pārus, kuru laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk
Divi cilvēki viens otram iet pretī, lai kaut kad, kaut kur reiz satiktos. Iet pretī kopš pasaulē nākšanas, kopš savas pirmās dienas, jo tā viņu liktenī rakstīts.
Uzstāda tiltiņa margas gājēju drošībai
Gatavojoties ziemas sezonai, Ķekavas novada pašvaldība pēc iedzīvotāju ierosinājuma ir izveidojusi un uzstādījusi margas tiltiņam pār grāvi Ķekavā, lai pa sniegotajām takām iedzīvotājiem būtu ērtāk un drošāk pārvietoties. Tiltiņš atrodas starp Ķekavas vidusskolu un daudzdzīvokļu māju Gaismas ielā 15.
Kustamās mantas izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli kustamo mantu – automašīnu VW Passat Variant, reģ.Nr.EZ955.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamo īpašumu „Labrenča iela 4”, Baloži, Ķekavas novads, kadastra Nr.8007 003 2703, platībā 674 kv.m.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Centra masīvs”
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajam īpašumam „Centra masīvs” un tam pieguļošajai teritorijai Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā.
Keramikas apgleznošanas studija pieaugušajiem
Ķekavas novada Mākslas skola aicina uz keramikas apgleznošanas studiju pieaugušajiem.
Keramikas pulciņš Ķekavas novada Mākslas skolā
Sākas grupu komplektēšana Ķekavas Mākslas skolas keramikas pulciņā.
Radošo darbu konkurss jauniešiem „Esi krietns, esi PRET korupciju!”
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rīko radošo darbu konkursu jauniešiem „Esi krietns, esi PRET korupciju!”. Nosūtu aicinājumu skolēniem un studentiem piedalīties KNAB radošo darbu konkursā, kas veltīts pretkorupcijas tēmai.
Laivu nobrauciens
12.oktobrī jau trešo reizi Ķekavas upē norisināsies straujūdens laivu nobrauciens „Rudenīgais dambīša īriens 2013”.
Jaunieši pēta mūsu valsts neseno vēsturi
Jaunatnes iniciatīvu centrs sadarbībā ar Ķekavas novadpētniecības muzeju un novada skolām organizē Jauniešu forumu „Tautas Frontei - 25”. Šis gads ir jubilejas gads šai mūsu valsts attīstībā tik nozīmīgai organizācijai, kas dibināta 1988.gadā, lai tautas vārdā cīnītos par brīvības un demokrātijas idejām. Šogad Tautas Frontei 25 gadi.
Arhīvs
  Drukāt