Mobilais mamogrāfs Ķekavā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 2 oktobrī. Pie Ķekavas ambulances.
Ķekavā uzstādītas jaunas aizlieguma un informatīvās zīmes
Rūpējoties par apkārtējās vides tīrību, pēc iedzīvotāju iniciatīvas Ķekavas novada pašvaldība vairākās vietās Ķekavā ir uzstādījusi zīmes „Ar suņiem ienākt aizliegts” un „Lūdzu sakop”.
Ķekavas novadā atklās sociālās mājas
Ķekavas novadā, Mellupos, 17. septembrī plkst. 12.00 tiks atklāts sociālais centrs un dažādu sociālo grupu mājas, kurās iedzīvotāji varēs saņemt sociālos un veselības aprūpes pakalpojumus iespējami tuvu dzīvesvietai.
Sidrabaine piedalās nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā
Biedrība Sidrabaine, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā, ir iegādājušies vienotus tērpus deju mēģinājuma procesam, atribūtiku, fotoaparātu un videokameru.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamo īpašumu „Kaļķu fabrika 3”-2, Katlakalns, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads.
Daugmales bērnudārzs ir atklāts
Piedāvājam ielūkoties Daugmales bērnudārza atklāšanas pasākumā 7. septembrī.
Līdz ar mācībām - klāt Drošības diena
Sākoties jaunajam mācību gadam, Reģionālā pašvaldības policija sarūpējusi īpaši skolēniem aizraujošu pasākumu, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu ar drošības dienestu darbību un pievērstu uzmanību drošības jautājumiem. 6. septembrī plkst.11.00 – 14.00 Ķekavā notika ikgadējā Drošības diena.
Ķekavas novada izglītības iestādēs sākas jaunais mācību gads!
Piedāvājam aplūkot fotoreportāžu no 1.septembra svinībām Ķekavas novada izglītības iestādēs.
Baložu vidusskolā audzēkņi saņem planšetdatorus
Sākoties jaunajam mācību gadam, Baložu vidusskolas 10.klašu skolēnus gaidīja patīkams pārsteigums, skola no saviem budžeta līdzekļiem katram 10.klases audzēknim ir sarūpējusi planšetdatoru mācību vielas apguvei.
TC "Liiba" sarūpē dāvanas novada pirmklasniekiem
Sveicot bērnus pirmajā skolas dienā, kā katru gadu, arī šogad TC "Liiba" pirmklasniekiem bija sarūpējusi dāvanas!
Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datu bāzes uzturēšanu
Lai pašvaldība nodrošinātu augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iegūšanu un uzturēšanu par Ķekavas novada administratīvo teritoriju, tiek izsludināts konkurss par pašvaldības funkciju deleģēšanu – Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datu bāzes uzturēšanu.
Atklāta jaunā Ķekavas sākumskola
Šodien, 1.septembrī norisinājās jaunās Ķekavas sākumskolas ēkas atklāšana. Uz svinīgo pasākumu ieradās netikai skolēni, viņu vecāki un skolotāji, bet arī ar klātbūtni pagodināja Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji, kā arī būvniecības uzņēmuma SIA „Abora” darbinieki, kuri rūpējās, lai būvdarbi noritētu pirms termiņa un jaunā skola tiktu atklāta jau 1.septembrī.
Drošības diena 2013 Ķekavā
Kā ierasti ik gadu rudenī, kad iesācies jaunais mācību gads, Ķekavā notiek Drošības diena. Šogad ikviens interesents uz šo pasākumu ir aicināts 6. septembrī plkst. 11.00-14.00 Ķekavā, Skolas ielā 2 (pie sākumskolas).
Atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu zemesgabala privatizācijai
Ķekavas novada dome atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu neapbūvēta zemesgabala Zaļumu prospekts 43, Baložos, Ķekavas novadā, ar kadastra numuru 8007 002 2251, 17.8905 ha platībā, privatizācijai.
Norisinās seminārs ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”
2013.gada 29.augustā Jelgavā sadarbībā ar Jelgavas pensionāru biedrību, biedrība „Solis tuvāk” organizēja šī gada noslēdzošo semināru ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”.
Par satiksmes drošību A7 un Daugavas ielas krustojumā Vimbukrogā
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka šobrīd VA/S „Latvijas Valsts ceļi” izstrādā izmaiņas tehniskajā projektā „valsts galvenā autoceļa A7 Rīga –Lietuvas robeža (Grenstāle) posmā km 9.46-24.94 segas pastiprināšana”.
Dzīvnieku patversmē „Mežavairogi” notiks 4. adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde
31. augustā, sestdien, plkst. 12.00 Ķekavas pagasta „Meža Vairogos” norisināsies jau ceturtā Latvijas adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde „Saimniek, kāpēc Tu mani nemeklē?”, ko organizē dzīvnieku patversme un mājas zoodārzs „Mežavairogi”.
Detālplānojuma grozījumu apstirpināšana
Par detālplānojuma nekustamajiem īpašumiem „Unicentrs” un „Katlakalna evaņģēliski luteriskā draudze” 1. zemes vienībai Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā grozījumu apstiprināšanu daļā – ēkai ar būves kadastra apzīmējumu 80700010032020.
Par lapsu un jenotsuņu vakcināciju pret trakumsērgu
Informējam, ka Pārtikas un veterinārais dienests 26.augustā uzsāks savvaļas lapsu un jenotsuņu kārtējo vakcināciju pret trakumsērgu.
Atļauta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2013. gada grozījumu īstenošana
2013. gada 23.augustā ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atļauja par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2013.gada grozījumu īstenošanu.
Labdarības tirdziņš Ķekavas novadā
25.augustā Doles tautas namā notika jau otrais labdarības tirdziņš - andele „Skapja bode-kumode”.
Futbola klubs Auda Ķekavā un Baldonē septembrī uzņems jaunus audzēkņus
Futbola klubs Auda Ķekavā un Baldonē septembrī dažādās vecuma grupās uzņems jaunus audzēkņus – gan zēnus, gan meitenes. Savukārt 2014. gada sākumā paredzēts atvērt futbola internātu, lai piesaistītu jaunos futbola talantus no tālākiem reģioniem.
„ATSLĒGSIM” DEJAS BURVĪBU
Izskanējuši pieaugušo Dziesmu un Deju svētki. Esam piedzīvojuši vienu no karstākajām vasarām. Sajūta, ka tikai vakar ar dejotājiem atgriezos no festivālaTurcijā, ka tikai vakar piedalījāmies koncertā projekta „Patiesība aiz smaida” ietvaros. Laiks paiet nemanot. Vēl tikai divi mācību gadi un deju kolektīvs „Daina” jau septīto reizi dosies uz skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem Rīgā.
Aicinām pieteikties jauniešus projektam Tallinā!
Biedrība „Solis Tuvāk” aicina Ķekavas novada jauniešus piedalīties jauniešu apmaiņas projektā Tallinā „Vote for green Europe”.
Aicina pieteikties Ķekavas novada vēlēšanu komisijas locekļu kandidātus
Ķekavas novada dome, pamatojoties uz Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumu, līdz 2013.gada 5.septembrim aicina pieteikties Ķekavas novada vēlēšanu komisijas locekļu kandidātus.
Uzsāk akciju „Parāds nav brālis”
SIA Baložu komunālā saimniecība” uzsāk akciju „Parāds nav brālis” un no 26.augusta līdz 30.septembrim piedāvā iespēju slēgt izlīgumu, nemaksājot soda naudu.
Skolēnu autobusu saraksts
Skolēnu autobusu saraksts uz Ķekavas vidusskolu 1. un 2. septembrī.
Apstiprināta jaunā Ķekavas novada „Jaunatnes iniciatīvu centra” direktore
22. augustā Ķekavas novada dome nolēma ar 2013.gada 1.septembri Jaunatnes iniciatīvu centra direktora amatā iecelt Lindu Vaškevicu.
Ķekavas novada dome nolemj pārtraukt darba attiecības ar Artūru Ancānu
2013. gada 22. augustā Ķekavas novada dome pamatojoties uz 24. jūlija Kultūras aģentūras direktora darba izvērtēšanas komisijas atzinumu, nolēma izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras direktoru Artūru Ancānu prasības kārtībā, kā arī celt prasību Rīgas rajona tiesā par darba līguma izbeigšanu un veikt finanšu revīziju Ķekavas novada kultūras aģentūrā.
Aizvadīts seminārs ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”
2013.gada 20.augustā ES Mājā Rīgā biedrība „Solis tuvāk” organizēja otro semināru ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”.
Daugmalē notiks projekta atklāšanas pasākums ģimenēm ar bērniem
31.augustā Daugmales pamatskolā notiks projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” uzsākšanas pasākums, kas tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu.
Noslēgusies Ķekavas novada pedagogu konference
22. augustā uz gadskārtējo izglītības darbinieku konferenci pirms jaunā mācību gada Baložu vidusskolā pulcējās Ķekavas novada vispārizglītojošo skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu direktori, vietnieki un skolotāji.
Jaunatnes centra tehniskā projekta publiskā apspriešana
21. augustā Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centra telpās norisinājās jaunā Jaunatnes centra tehniskā projekta publiskā apspriešana ar arhitektu Juri Pogu, kurš veidojis ideju vizualizāciju ne tikai ēkai, bet arī apkārtnes labiekārtošanai ap ēku kompleksu.
Orientējies Doles salā
24. augustā notiks otrās komandu orientēšanās sacensības „Orientējies Doles salā”, sacensību formāts: foto orientēšanās. Pasākuma bāzes vieta nemainās – mājīgais un ainaviskais krodziņš „Nēģis”, kas atrodas Daugavas muzeja atpūtas zonā, Doles salā.
Par ceļa zīmes Nr.121 „Bērni” uzstādīšanu Gāzes ielā, Titurgas ielā un Lakstīgalu ielā, Baložos, Ķekavas novadā
2013.gada 8.augustā Ķekavas novada dome, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un iedzīvotāju drošību Baložos, Ķekavas novadā, pieņēma lēmumu 3.§ 9..
Par detālplānojuma „Šļūkas” 3.zemes vienībai grozījumu apstiprināšanu nekustamajā īpašumā Palienas ielā 20, Ķekavā, Ķekavas pagastā
Izskatot privātpersonas 2013.gada 10.jūlija iesniegumu (reģistrēts pašvaldībā 11.07.2013. ar Nr.1-6/13/3202) ar lūgumu izskatīt un atļaut veikt detālplānojuma grozījumus nekustamajam īpašumam Palienas ielā 20 (kadastra numurs 8070 008 1891), Ķekavā, pieņēma lēmumu 2.§4. apstiprināt sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Ekofonds EF” izstrādātos detālplānojuma „Šļūkas” (3.zemes vienībai) grozījumus nekustamajam īpašumam Palienas ielā 20 (kadastra numurs 8070 008 1891), Ķekavā, Ķekavas pagastā.
Gaismas stāsti izdzīvoti
Ar sirsnīgu grupas Astro`n`out akustiskā sastāva koncertu Doles Tautas namā noslēgusies Jaunatnes Iniciatīvu centra (JIC) rīkotā akcija "Gaismas stāsti - par dzīvību un zvaigznēm".
Septembrī atklās Daugmales bērnudārzu
7. septembrī norisināsies jaunā Daugmales bērnudārza atklāšanas svētki. Bērnudārza lielie būvniecības darbi ir noslēgušies un tuvojas tas brīdis, kad jaunās, saulainās un patīkamās telpas piepildīs bērnu čalas un smiekli.
Biedrība "Dabas zirgu biedrība" iegādājas mini traktoru
Biedrība "Dabas zirgu biedrība", piedaloties Ķekavas novada pašvaldības Nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā, ir iegādājusies mini traktoru.
Aizvadītas Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku vasaras sporta spēles
16. augustā Piņķos norisinājās gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku vasaras sporta spēles, kurās piedalījās un vairākas godalgotas vietas izcīnīja arī Ķekavas novada pašvaldība.
Par detālplānojuma „Gravas” grozījumu apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Gravu ielā 17
2013. gada 8. augustā Ķekavas novada dome izvērtējot privātpersonas 2013. gada 29.jūlija iesniegumu (reģistrācijas Nr. 1-6/13/3483) ar lūgumu apstiprināt detālplānojuma „Gravas” grozījumus nekustamajā īpašumā Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0837, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, ar lēmumu 2.§6. nolēma apstiprināt detālplānojuma „Gravas” grozījumus nekustamajam īpašumam Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0387.
Par detālplānojuma „Gravas” saistošo noteikumu nr. SN-TPD-198/2009 atcelšanu daļā
2013. gada 8. augustā Ķekavas novada dome izvērtējot A. Gedrovica 2013. gada 29.jūlija iesniegumu (reģistrācijas Nr. 1-6/13/3483) ar lūgumu apstiprināt detālplānojuma „Gravas” grozījumus nekustamajā īpašumā Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0837, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, ar lēmumu 2.§5. nolēma apstiprināt saistošos noteikumus nr. SN-TPD-3/2013 detālplānojuma „Gravas” daļā- nekustamajam īpašumam Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0387.
Par ceļa zīmes Nr.710 „Strupceļš” uzstādīšanu Ozolkalna ielas krustojumā ar Rāmavas ielu Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
2013.gada 8.augustā Ķekavas novada dome, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un iedzīvotāju drošību Ozolkalna ielā, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, pieņēma lēmumu 3.§ 8..
Satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļa A7 Ķekavā
Sakarā ar valsts autoceļa A7 (Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) seguma rekonstrukciju no 5. augusta līdz 18. septembrim Ķekavā posmā no Pliederu ielas līdz Ziemeļu ielai būs satiksmes ierobežojumi.
Ceļa remontdarbi Katlakalnā
Tiks atjaunots segums vietējās nozīmes valsts autoceļa V2 pievedceļam B1 (Valdlauči - Rāmava) no 1,9 km līdz 3,13 km.
Satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļa A7 pie pagrieziena uz Baldoni
Sakarā ar kreisās papildjoslas izbūvi valsts autoceļa A7 (Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) krustojumā ar valsts autoceļu P89 (Ķekava – Skaistkalne, pagrieziens uz Baldoni), būs satiksmes ierobežojumi. Būvdarbus plānots uzsākt septembrī , paredzētais remontdarbu laiks divi mēneši.
Tiks rekonstruēts 12. maršruta autobusa galapunkts pie d/s „Ziedonis”
Septembrī tiks uzsākti rekonstrukcijas darbi 12. maršruta autobusa galapunktam pie d/s „Ziedonis”. Paredzēts rekonstruēt pieturas platformu, kā arī izveidot jaunu pieturvietas nojumi. Rekonstrukcijas darbu plānotais ilgums viens mēnesis.
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums par SIA „Ķekavas nami” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums par SIA „Ķekavas nami” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem Katlakakalnā, Krustkalnos, Odukalnā, Rāmavā, Valdlaučos un Vimbukrogā, Ķekavā, Ķekavas novadā un kanalizācijas pakalpojumu tarifu adresē: „Putnu fabrika Ķekava”, Ķekavā, Ķekavas novadā.
Sporta skola uzņem audzēkņus jaunajā mācību gadā
Ķekavas novada sporta skola uzņem audzēkņus jaunajam 2013/2014 mācību gadam profesionālās ievirzes izglītības programmās.
Ķekavā aktīvi norisinās Pieslēdzies, Latvija! datorapmācību kursi
Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Ķekavā aktīvi norisinās Lattelecom sociālās atbildības projekta Pieslēdzies, Latvija! datorapmācību kursi. Ķekavas vidusskolā 40 seniori jau absolvējuši Pieslēdzies, Latvija! kursus pie pasniedzējas Andas Knospiņas. Mācības turpināsies līdz pat novembrim, un tām pieteikties aicināts ikviens interesents no 50 gadu vecuma.
Parakstīts jaunās Ķekavas sākumskolas otrās kārtas būvniecības līgums
15. augustā tika noslēgts jaunās Ķekavas sākumskolas otrās kārtas būvniecības līgums ar SIA „Abora”.
Labiekārtos atpūtas vietas pie Daugavas
Ķekavas novada pašvaldība iecerējusi labiekārtot un izvietot koka atpūtas elementus divās atpūtas vietās pie Daugavas - nekustamajā īpašumā Nēģīši, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, un Vedmeri, Daugmales pagastā.
Brīvas vietas mājas bērnudārzā Burkānu balle
Mājas bērnudārziņā Burkānu balle no septembra ir pieejamas brīvas vietas.
Ģimenes diena Baložos
24. augustā plkst. 11.00 Titurgas basketbola laukumā norisināsies pasākums Ģimenes diena Baložos.
Ķekavietim Kristapam Veinbergam panākumi Eiropas čempionāta piektajā posmā kvadraciklu “Open” klasē
Latvijas sportists Kristaps Veinbergs svētdien ieņēma piekto vietu “Zelta zirga” trasē Ķegumā notiekošā Eiropas čempionāta piektā posmā kvadri “Open” klasē pirmajā finālbraucienā.
Zinību dienas svētki PII "Avotiņš"
Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde "Avotiņš" aicina piedalīties Zinību dienas svētkos!
Uzņēmumi, kuros pašvaldība ir kapitāldaļu turētājs pievienojas iniciatīvai „Godīgs eiro ieviesējs”
Uzņēmumi, kuros Ķekavas novada pašvaldība ir kapitāldaļu turētājs, ievērojot godīgas un atbildīgas uzņēmējdarbības praksi, pievienojas iniciatīvai „Godīgs eiro ieviesējs”.
Raibās pupas svētki 2013
No 28. līdz 31. augustam atvērto durvju dienas Rāmavas bērnudārzā Raibā pupa.
IT Speciālista piesaiste Ķekavas novada pašvaldībai
Pilnveidojot informācijas tehnoloģiju jomu un nodrošinot tās veiksmīgu darbību Ķekavas novada pašvaldībā, šobrīd pašvaldībā tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekts. Tā ietvaros pašvaldība ar ESF finansējumu piesaistījusi datorspeciālistu papildus esošajiem IT cilvēkresursiem.
Aicinām iedzīvotājus novākt ābolu ražu Ķekavas ābeļdārzā
Sakarā ar Ķekavas sākumskolas 2. kārtas būvniecības uzsākšanu, šonedēļ tiks veikta ābeļu izzāģēšana ābeļdārzā, Ķekavā pie jaunās sākumskolas. Lai ābolu raža neietu zudumā, ikviens Ķekavas novada iedzīvotājs ir aicināts novākt ābolu ražu ābeļdārzā.
Attīstības centrs bērniem „Poga” Ķekavā ar septembri ir gatavs uzņemt jaunus bērnus
Šī ir lieliska iespēja Jums, vecākiem, un Jūsu bērniem sagatavoties bērnudārza gaitām, iemācīties daudz ko jaunu un izzināt pasauli, rotaļāties ar vienaudžiem.
Jauniešu centra tehniskā projekta apspriešana
21. augustā plkst. 11.00 tikšanās ar arhitektu Juri Pogu par Jauniešu centra tehnisko projektu. Visi interesenti laipni lūgti piedalīties.
Ķekavā izglābj slīkstošu jaunu māmiņu
Reģionālā pašvaldības policija (RPP) šorīt, 9. augustā, Ķekavā izglābusi kādu 23 gadus jaunu sievieti no noslīkšanas Daugavā, kurai upes krastā bērnu ratiņos atradās zīdainītis.
Atbalsts daudzdzīvokļu māju siltināšanai tiks turpināts 2014.gada vidū
Strādājot pie 2014. – 2020.gada ES fondu plānošanas perioda aktivitātēm, Ekonomikas ministrija kā vienu no būtiskākajām prioritātēm definējusi atbalsta sniegšanas turpināšanu daudzdzīvokļu māju renovācijai, šim mērķim plānojot būtiski lielāku finansējumu nekā šajā periodā. Pašlaik sarunās ar Eiropas Komisiju par nākamo ES fondu plānošanas periodu ir noteikts 220 miljonu latu liels ERAF finansējuma apmērs ēku energoefektivitātes pasākumu īstenošanai. Plānots, ka atbalsta sniegšana mājokļu renovācijai varētu atsākties 2014.gada vidū.
Veikta konkursa "Ķekavas novada sakoptākā sēta 2013" dalībnieku novērtēšana
9.augustā konkursa vērtēšanas komisija devās izbraucienā pa šā gada sakoptākajām sētām, lai veiktu konkursa dalībnieku novērtēšanu vairākās nominācijās.
Jaunieši iepazīst Rēzeknes pieredzi
Lai iepazītu Rēzeknes pilsētas darbu jaunatnes jautājumos, 8. augustā uz šo Latgales lielpilsētu devās Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jaunieši, pārstāvji no Ķekavas novada pašvaldības un novada biedrības „Turies Ķekava”.
Latvijā pajūgu braukšanā iesaista cilvēkus ar īpašām vajadzībām
Ķekavas novada iedzīvotāji Eduards un Zane Krūmiņi, kuri ir arī biedrības’’ Zelta rati’’ dibinātāji, šīs vasaras laikā sākuši īstenot vienu no savām iecerēm , kas saistīta ar pajūgu braukšanas sporta popularizēšanu Latvijā, proti, iesaistīt šajā aizraujošajā un azartiskajā sporta veidā cilvēkus ar īpašām vajadzībām.
Atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, uzsāk foto akciju „Jaunieši var – mūsdienu Latvijas jaunieša portrets”
Pirmdien, 12.augustā visā pasaulē un arī Latvijā atzīmēs Starptautisko jaunatnes dienu. Latvijā jebkurš jaunietis un ikviens, kas sirdī jūtas jauns, var atzīmēt Starptautisko jaunatnes dienu, piedaloties foto akcijā „Jaunieši var - mūsdienu Latvijas jaunieša portrets”, un izveidot mūsdienu Latvijas jauniešu portretu galeriju – momentuzņēmumu no Latvijas jauniešu dzīves.
Ielūgums uz jaunās Ķekavas sākumskolas atklāšanas svētkiem
Ķekavas novada dome ielūdz ikvienu novada iedzīvotāju apmeklēt jaunās Ķekavas sākumskolas 3b korpusa atklāšanu, kas norisināsies š. g. 1. septembrī plkst. 12.00 Ķekavas novadā, Ķekavā, Nākotnes ielā 1c.
Pirmais skolas zvans aicina
Zinību dienai veltītie svinīgie brīži Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs.
Ķekaviešiem dubultuzvara SEB MTB maratona ceturtajā posmā
Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi izcīnījuši pirmās divas vietas Latvijas populārākā kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensību seriāla kārtējās sacensībās 43 kilometru "Virši-A" tautas distancē jaunākajā vecuma grupā puišiem.
Nodod publiskai apspriešanai trīs projektus
Aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus iepazīties un izteikt priekšlikumus par mežaparka izveidi Baložos, Jaunatnes centra ēkas, Ķekavas parka projektiem.
Nodod publiskajai apspriešanai ideju par mežaparka izveidi Baložos
2013. gada 25. jūlijā Ķekavas novada dome ar lēmumu Nr. 2. § 2 (protokols Nr. 18) atbalstījusi ieceri izveidot mežaparku Baložu pilsētai Ziemeļu daļa pieguļošajās mežu teritorijās. Iecerētā mežaparka teritorija varētu aizņemt vidēji 140 ha.
Plāno izveidot Ķekavas parku
Lai uzlabotu Ķekavas novada centra vizuālo tēlu un paplašinātu iedzīvotāju atpūtas iespējas, piemēram, ierīkojot jaunus gājēju un veloceliņus, atpūtas vietas, mūsdienīgu bērnu rotaļu laukumu, 25. jūlijā Ķekavas novada dome atbalstīja ieceri izveidot parku Ķekavā (lēmums 2. § 3., protokols Nr.18).
Ikgadējā konferencē pulcēsies pedagogi
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa 22. augustā rīko novada izglītības iestāžu pedagogu konferenci Baložu vidusskolā, lai informētu par aktualitātēm jaunajā 2013./2014. mācību gadā, piedāvātu iespēju noklausīties nozares speciālistu lekcijas par dažādām tēmām un piedalīties darba grupās.
Jaunā Ķekavas sākumskola top, atklāšana - 1. septembrī
Ķekavas ainavā pamazām dabiski iekļāvusies jaunā sākumskolas ēka, celtniecības darbi tuvojas noslēgumam, patīkamā satraukumā ir pirmo klašu audzēkņu sirsniņas, uzlūkojot nākamo mācību iestādi. Tuvojas brīdis, kad ēku piepildīs bērnu čalas un smiekli.
Ķekavas novada Jauniešu simfoniskajam orķestrim - notikumiem bagāta vasara
No 33. Starptautiskā Mainas – Špesartas reģiona Jauniešu mūzikas festivāla ar izciliem panākumiem atgriezies Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris, atvedot augstākā līmeņa jeb excellent sertifikātu!
Iepazīsti jaunatnes centra jaunās ēkas projektu
25. jūlija Ķekavas novada domes sēdē deputāti tika iepazīstināti ar Ķekavas novada jaunatnes iniciatīvu centra jaunās ēkas idejisko skiču projektu (metu).
Drošības dēļ aicina vecākus pieskatīt bērnus vasaras brīvlaikā
Vasaras brīvlaikā bērniem ir daudz vairāk brīvā laika un nav skolotāju uzraudzība, tādēļ Reģionālā pašvaldības policijas darbinieki aicina vecākus pastiprināti sekot līdzi bērnu gaitām.
Paziņojums par plānoto kabeļu kanalizācijas būvniecības projektu
Pamatojoties uz Ministru kabineta 2011.gada 1.marta noteikumu Nr.166 „Elektronisko sakaru tīklu ierīkošanas, būvniecības un uzraudzības kārtība” 39.1. punktu paziņojam, ka tiek uzsākta kabeļu kanalizācijas un optisko kabeļu projektēšana nekustamajos īpašumos Uzvaras prospekts 16;16B;16C(Baložu pilsēta, Ķekavas nov.).
Par izmaiņām ūdens līmeņa pazemināšanā Rīgas HES ūdenskrātuvē 2013.gadā
AS „Latvenergo” informē, ka saistībā ar izmaiņām šogad plānoto AS „Latvenergo” hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju remontdarbu norisē, plānotā ūdenslīmeņa pazemināšana Rīgas HES ūdenskrātuvē no 1.augusta tiek pārcelta uz 9. augustu.
Ķekavas vidusskolā māca videi draudzīgu dzīvesveidu
Ikviens domā par savu un sev tuvo cilvēku nākotni. Kāds un kas es būšu tuvākā vai tālākā nākotnē? Kas notiks ar maniem bērniem, mazbērniem? Parasti ar to domājam savu un viņu labklājību, izglītību, veselību. Retāk domājam par vidi, kurā dzīvojam un dzīvos mūsu bērni, mazbērni.
Atklāj būtiskus pārkāpumus Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras direktora darbā
Veicot iekšējo revīziju par Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) direktora Artūra Ancāna darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām, pārbaudes komisija secinājusi, ka saskaņā ar Darba likumu A.Ancāns rīkojies prettiesiski, nelietderīgi izšķērdējis budžeta līdzekļus un tādēļ zaudējis darba devēja uzticību.
Aizvadītas Ķekavas novada sporta spēles
27. jūlijā Ķekavā norisinājās novada sporta spēles, atklāšanas ceremonijā piedalījās, veiksmīgus un azartiskus startus klātesošajiem novēlēja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un Ķekavas novada sporta aģentūras pārstāvji Dace Cīrule un Kārlis Vents. Šogad novada sporta spēles pulcēja ļoti lielu skaitu interesentu.
Jaunieši vasarā pilnveido sevi
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs programmas Jaunatne darbībā ietvaros sekmīgi īsteno projektu Tu vari!, kura mērķis ir veicināt jauniešu iesaistīšanos brīvprātīgo darbā un risināt savas problēmas, palīdzot tiem, kas šajā pasaulē ir neaizsargātāki kā viņi paši. Šobrīd projektā iesaistījušies 38 jaunieši vecumā no 10 līdz 19 gadiem. Atskatoties uz aizvadītiem projekta diviem mēnešiem, iespējams novērtēt pirmos pozitīvos rezultātus.
Projekta „Patiesība aiz smaida” noslēgums Rumānijā
Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji piedalījās ES finansētā projektā „Patiesība aiz smaida”. Mūsu pašvaldības pārstāvji projekta ietvaros apmeklēja Poliju (Mlavas apgabals), Itāliju (Mandello del Lario) un Rumāniju (Nasaudas apgabals).
„Polārblāzma” un „Sidrabaine” filmējas seriālā
24. jūlijā Ķekavā tika filmēta kāda no nākamajām epizodēm jaunajam seriālam „Viņas melo labāk”. Kā masu skatu dalībniekus seriāla skatītāji redzēs vairākus pensionāru biedrības „Polārblāzma” un deju kolektīva „Sidrabaine” pārstāvjus, kuriem šī bija lieliska iespēja piedalīties seriāla filmēšanas procesā.
Novada domes priekšsēdētājs Valts Variks tiekas ar Doles-Ķekavas draudzes pārstāvjiem
24. jūlijā pie Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika viesojās pārstāvji no Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcas draudzes – draudzes priekšnieks Raitis Heniņš un kapu pārzine Alma Plostiņa. Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāki gan pašvaldībai, gan baznīcai nozīmīgi jautājumi.
Ķekavas novada dome nolemj finansiāli atbalstīt grāmatas „Latvija dejo” izdošanu
Grāmata stāsta par latviešu tautas dejas vēsturisko attīstību ceļā uz sasniegumiem. Grāmatā ir veltīta atsevišķa sadaļa arī Ķekavas novada Tautas deju ansamblim „Zīle”.
Iespējams lejuplādēt fotoattēlus no interneta vietnes www.kekavasnovads.lv
Esam radījuši iespēju ikvienam interneta vietnes www.kekavasnovads.lv apmeklētājam saglabāt fotoattēlus no fotogalerijām.
Doles-Ķekavas ev.lut.baznīcas jubilejas nedēļas programma
Šogad Doles-Ķekavas ev.lut.baznīcai jubileja -230 gadi. Šī notikuma svinības no 5. līdz 11. augustam.
Sirds siltums un draudzība virmo Bordesholmā
Divi gadu desmiti ... Tāds ir laiks skrējiens, ko mēro draudzības saites starp Ķekavas un Bordesholmas pašvaldībām. Vasaras vidū sadraudzība svinēja savu lielo jubileju – 20 gadus, ar dažādiem pasākumiem Ķekavas novadā un Bordesholmā (Vācijā).
Notiks informatīvs seminārs par projektu e-formu aizpildīšanu ES programmā „Jaunatne darbībā”
2013. gada 30. augustā notiks informatīvs seminārs par jauniešu apmaiņas un jauniešu iniciatīvas projektu iesnieguma e-formu aizpildīšanu Eiropas Savienības programmā „Jaunatne darbībā”.
Autovadītājiem slēgts tilts pār Ķekavas upīti
Tilts pār Ķekavas upīti, starp Gaismas ielas 19, k.10 un Nākotnes ielas 36/14 namiem, ir slēgts autovadītājiem, jo atrodas avārijas stāvoklī. Šobrīd tiek veikta tilta remontprojekta izstrāde. Būvdarbus paredzēts veikt 2014. gada vasarā.
Vecāku sapulces Daugmales bērnudārzā
Daugmales pamatskolas pirmsskolas grupa „NAMIŅŠ” (Daugmales bērnudārzs) aicina vecākus, kuru bērni 2013./2014.m.g. sāks apmeklēt bērnudārzu, uz pirmo sarunu Daugmales Multifunkcionālā centra zālē.
Ķekavas novadā notiks rokfestivāls «Klang»
26. un 27. jūlijā Ķekavas novadā, Klaņģu kalnā pirmo reizi notiks rokfestivāls «Klang». Pasākuma rīkotāji šogad uz divām skatuvēm apvienojuši latviešu roka un metāla skatuves populārākos mūziķus.
Uzstādīts jauns rotaļu laukums Baložos, Smilšu ielā 2
Startējot Ķekavas novada projektu līdzfinansēšanas konkursā un saņemot finansiālu atbalstu 1425 latu apmērā no Ķekavas novada pašvaldības, biedrība „Labie nodomi” projekta „Bērnu rotaļu laukuma izveide Baložu pilsētā”ietvaros veica rotaļu laukuma elementa uzstādīšanu Baložu pilsētā.
Ķekavā notiks Latvijas kausa 10.posms pauerliftingā
27.jūlijā no plkst. 12.00 pie Ķekavas sporta nama norisināsies novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes, individuāli un pa pāriem – sagaidāmi lielākie cipari uz svaru stieņa Latvijā. Ķekavas novada čempionāts vienlaicīgi ir arī 10.posms Latvijas kausa izcīņā pauerliftingā.
Ķekavā būs iespēja izmērīt savu nogurumu pie stūres
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar speciālistiem turpina veikt Vislatvijas autovadītāju noguruma testus.24. jūlijā tiks testēti Ķekavas novada iedzīvotāji.
Seminārs „Latvāņa ierobežošanas metodes, to efektivitāte”
23.jūlijā Vides un labiekārtošanas daļas darbinieki piedalījās AS „Latvijas valsts meži”, sadarbībā ar SIA „Integrētās audzēšanas skola”, rīkotajā seminārā, lai iegūtu jaunu informāciju par sasniegto izpētes projektā „Latvāņa ierobežošanas metožu efektivitātes salīdzināšana, rekomendāciju sagatavošana”.
Arhīvs
  Drukāt