Godina labākos skolotājus novadā
Jau tradicionāli Skolotāju dienai veltītajā pasākumā, 4. oktobrī, pašvaldība vienkopus pulcēja novada pedagogus, lai godinātu Ķekavas novada labākos skolotājus pirmsskolas, vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības programmās 2012./2013. mācību gadā.
Bērnu nodarbības
Aicinām bērnus uz Godly play nodarbībām Rāmavas Depkina muižā.
Latvijas lepnumus aicina pieteikt līdz 21. oktobrim!
Kandidātu pieteikumus akcijai Latvijas lepnums gaidīs līdz 21. oktobrim, taču organizatori rosina nekavēties un par apņēmīgajiem un pašaizliedzīgajiem cilvēkiem rakstīt jau tūlīt!
Kārtīgs jampadracis
Ķekavas māmiņu klubs grib teikt lielu paldies visiem, kuri atbalstīja, palīdzēja organizēt un piedalījās mūsu kopīgajā "Jampadracī".
Sveicam Skolotāju dienā!
Skolotājs – tā ir kaisle, degsme darīt tieši to, kam tu esi paredzēts, atrast tieši savu vietu, sajust tās spēku un tajā balstoties mainīt lietas.
Slēgs satiksmi Bauskas ielas posmā
Sakarā ar Dienvidu tilta 3. kārtas būvniecības darbiem (rotācijas apļa asfaltbetona ieklāšanu) sestdien un svētdien, 5. un 6. oktobrī tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Bauskas ielas posmā no Rīgas Piena kombināta līdz pilsētas robežai virzienā uz Valdlaučiem.
Atklāta izstāde „Lauksaimniecības tehnika 2013”
3. oktobrī ar svinīgu atklāšanas pasākumu Rāmavā durvis vērā ikgadējā starptautiskā lauksaimniecības, mežistrādes, produkcijas pārstrādes, vides veidošanas un labiekārtošanas izstāde „Lauksaimniecības tehnika 2013”.
Ķekavas novadā atklāj lielāko traktortehnikas centru Latvijā
3.oktobrī Ķekavas novadā svinīgi tika atklāts SIA „DOJUS Latvija” jaunais tehnikas tirdzniecības un servisa centrs. Kopējā centra platība ir 3300 m2, bet ap centru ir labiekārtots zemes gabals 3 ha platībā. SIA "DOJUS Latvija" ir vienīgais oficiālais pasaulē lielākā lauksaimniecības tehnikas ražotāja John Deere pārstāvis Latvijā un līderi traktoru tirgū Latvijā.
Ķekavas vidusskolai iegādāts jauns sporta inventārs
Sākot ar jauno mācību gadu Ķekavas vidusskolā bērni ar smaidu sejā dodas uz sporta nodarbībām, kur skolēni tagad var apgūt fiziskās aktivitātes, izmantojot jaunu un mūsdienīgu sporta inventāru.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Kalnabauri”, Ķekavā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 5. septembra lēmumu Nr.2.§4. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Kalnabauri”, Ķekavā” (protokols Nr. 23) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 008 1460 daļā ar mērķi no nekustamā īpašuma „Kalnabauri” (kadastra numurs 8070 008 080) zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 008 1460 nodalīt zemes vienību un tajā pamatot darījumu objektu apbūvi.
Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkurss
Mērķis – apzināt un izvērtēt pedagogu darba rezultātus izglītības jomā, motivēt pedagogus radošai darbībai audzināšanas darbā, mācību priekšmetu metodikā un sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī izteikt pateicību un apbalvot izglītības iestāžu pedagogus par ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā.
Spodrības mēnesis oktobris
Kā katru gadu oktobris Ķekavas novadā ir spodrības mēnesis. Rudenī stādām kokaugus, rudens ir labākais laiks lapu kokaugu stādīšanai, vienlaikus rūpīgi ir nepieciešams pārdomāt iecerēto sortimentu un, stādot īpaši liela auguma kokus, piemēram, kastaņus, bērzus, kļavas, vītolus, liepas, ozolus, kuriem stumbru augstums sasniedz 20 līdz 30 metrus, vajag izvēlēties pareizo stādīšanas attālumu no ēkām, žogiem un ceļiem.
Par drošu apkures sezonu
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus sagatavoties drošai apkures sezonai, iztīrot dūmvadus un nodrošinot apkures ierīču atbilstību drošības prasībām.
Reģionālas pašvaldības policijas vadība saņem apbalvojumus
26. septembrī Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš un priekšnieka vietnieks Germans Ivanovs saņēma Rīgas pašvaldības policijas Goda zīmi par ieguldījumu Rīgas pašvaldības policijas attīstībā.
Ķekavas novadā aizvadīta Latvijas Olimpiskā diena
27.septembrī Ķekavas izglītības iestādēs, kā arī visā Latvijā norisinājās Olimpiskā rīta vingrošana, savukārt atlikušās dienas garumā Ķekavas sporta klubā notika stafetes sacensības skolēniem.
Aicinām pieteikties brīvprātīgos darbiniekus darbam dzīvnieku patversmē "Mežavairogi"
Aicinām pieteikties iedzīvotājus, kuri mīl dzīvniekus un ir gatavi apgūt jaunas zināšanas, īpaši gaidīti ir jaunieši vecumā no 14 līdz 22 gadiem.
Ķekavas novada domei aprit pirmās 100 dienas
28. septembrī Ķekavas novada domes deputātu sasaukumam Valta Varika vadībā aprit pirmās 100 dienas, kurās ir veiksmīgi noslēgti jau iesāktie, novadam tik būtiskie izglītības un sociālie projekti, kā arī uzsāktas jaunas iniciatīvas pašvaldības līdzekļu ekonomijai un novada attīstībai.
Kultūras aģentūrā atklāj naudas izšķērdēšanu, Ķekavas novada dome novērš nelikumības
Veicot Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) darbības, dokumentu un finanšu pārbaudi, Ķekavas novada dome atklājusi prettiesisku rīcību un pašvaldības naudas izšķērdēšanu. Ņemot vērā atklātos juridiskos un finansiālos pārkāpumus šodien, 27.septembrī, Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē tika nolemts aģentūru likvidēt, izveidojot atsevišķus kultūras centrus Baložos, Ķekavā, Daugmalē un Tūrisma koordinācijas centru. Par ĶNKA likvidēšanu līdz 2013. gada 31. decembrim balsoja 8 deputātu, pret - 2, atturējās - 3, nepiedalījās – 1.
27.septembrī Latvijas Olimpiskā diena
27.septembrī plkst.10.00 Ķekavas izglītības iestādēs, kā arī visā Latvijā notiks Olimpiskā rīta vingrošana, tās mērķis ir dalībniekus pamodināt, uzmundrināt, sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.
Visiem zīmetgribētājiem!
Sakarā ar jaunu novada saistošo noteikumu pieņemšanu dzīvnieku patversme Mežavairogi un Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu par ilustratīvās emblēmas izveidi, ar kuru tiks apzīmētas vietas novadā, kurās pulcējas bezsaimnieka kaķu kolonijas un kurās kaķus drīkst barot.
Daugmales pamatskolā jauna trenažieru zāle
Šā gada septembrī Ķekavas novada biedrība „Sporta klubs „Daugmale”” Daugmales pamatskolas zālē iekārtoja atlētiskās vingrošanas trenažieru zāli dažādu vingrinājumu veikšanai. Trenažieru zāle tapusi biedrībai „Sporta klubs „Daugmale”” piedaloties Ķekavas novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā.
Ķekavā siltina ēkas
Mājas siltināšana ir viena no iespējām, kā parūpēties, lai mājoklis būtu silts arī gada aukstākajās un vējainākajās dienās, papildus samazinot izdevumus par apkuri. Nosiltināts mājoklis ir aizsargāts no atmosfēras iedarbības ne tikai ziemas mēnešos, bet arī vasarā no kaitīgajiem saules stariem. Siltināšanas procesa laikā, mājas vecā fasāde tiek atjaunota, iegūstot skaistāku veidolu.
Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju balva „Platīna pele 2013”
Biedrība „Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija” (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), jau septīto gadu organizē un aicina pieteikties Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas balvai „Platīna pele 2013”.
Olektes upes gultnes attīrīšana
Valdlauču teritorijā pašreiz norit Tehniskā projekta „Olektes upes gultnes un grīvas aizsērējuma likvidēšana” 1.kārtas realizācija pēc SIA „Rīgas ūdens” pasūtījuma.
Slēgta satiksme Pļavniekkalna ielā
Katlakalnā no 25. līdz 26.septembrim tiks slēgta satiksme Pļavniekkalna ielā sakarā ar asfaltēšanas darbiem.
Ķekavas novada delegācija viesojas Raseininai pašvaldībā Lietuvā
No 20. līdz 22.septembrim Ķekavas novada pašvaldības delegācija devās uz sadraudzības pašvaldību Raseininai Lietuvā, kur norisinājās Raseininai pilsētas 760.gadadienas svinības. Vizītes ietvaros tika apmeklēti lielākie uzņēmumi un kultūras centri, kā arī aplūkots Raseininai pašvaldības un domes darbs.
Starptautiskā lauksaimniecības izstāde 2013
No 3. Līdz 6. oktobrim izstāžu kompleksā „Rāmava” notiks 22. starptautiskajā lauksaimniecības, mežizstrādes, produkcijas pārstrādes, vides veidošanas un labiekārtošanas izstādē „Lauksaimniecības tehnika 2013” un „Lauku sēta 2013”, kā arī „Šķirnes trusis 2013”.
Slēgs satiksmi Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas krustojuma rotācijas aplī
Sakarā ar Dienvidu tilta 3. kārtas būvniecības darbiem no 23. septembra līdz 5. oktobrim tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot sabiedrisko transportu) Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas krustojuma rotācijas aplī (atrodas tuvāk Valdlaučiem).
Izsludināts konkurss studentiem par inovāciju vidi Latvijā
Lai mudinātu studentus izzināt inovācijas jēdzienu un nozīmi un atklātu viņu novērojumus attiecībā uz aktuālajām problēmām, notikumiem un iespējām inovāciju jomā, kā arī apkopotu idejas un risinājumus inovāciju vides uzlabošanai, Latvijas studenti aicināti piedalīties pētniecisko projektu konkursā "Vide inovācijām Latvijā" un pretendēt uz 500 latu vērtām balvām.
Ķekavas novada domes deputāts Ivans Pihtovs noliek mandātu uz laiku
23. septembrī, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē deputāta pilnvaras uz laiku izbeidzas Ķekavas novada domes deputātam Ivanam Pihtovam, balstoties uz viņa iesniegto personisko rakstveida iesniegumu.
Rīgā notiks Latvijas uzņēmēju, ražotāju un amatnieku dienas 2014
Nākamā gada aprīlī, Rīgā notiks Latvijas uzņēmēju, ražotāju un amatnieku dienas 2014, ko organizē SIA Baltic Expo Centre projekta Latvijas piedāvā 2014 ietvaros.
Iecere veidot mežaparku Baložu pilsētai pieguļošajā mežā
Pašvaldībā tiek strādāts, lai Ķekavas novadā labiekārtotu zaļās teritorijas. Augusta mēnesī notika publiskā apspriešana par ieceri veidot mežaprku Baložu pilsētas ziemeļu daļā pieguļošajā mežā. Apspriešanas laikā ikviens novada iedzīvotājs bija aicināts izteikt savu viedokli un skatījumu par jauno ieceri.
Metodisko apvienību vadītāji tiekas darba sanāksmē
Ķekavas novada pedagogu metodiskās apvienības vadītāji tikās kārtējā darba sanāksmē, lai izvērtētu prioritāros mērķus jaunajam mācību gadam, kā arī saskaņoja tālākās darbības virzienus mērķtiecīgai izglītības kvalitātes paaugstināšanai.
Aizvadīta novada vecāku sapulce
18. septembrī Ķekavas vidusskolā norisinājās novada izglītības iestāžu bērnu vecāku sapulce. Sapulces mērķis bija aizsākt diskusiju par izglītības kvalitāti Ķekavas novadā un noskaidrot vecāku viedokli par šībrīža problēmām izglītības jomā novada mācību iestādēs.
Šogad UNESCO nedēļa Latvijā būs veltīta lokālajam mantojumam un tradīcijām
No 14. līdz 18. oktobrim Latvijā jau trešo gadu būs UNESCO nedēļa, kurā īpaša uzmanība tiks veltīta lokālā mantojuma un aizvien dzīvo tradīciju izcelšanai, jo Latvijā ir bagāts nemateriālais kultūras mantojums, par ko liecina arvien jaunu un unikālu tradīciju apzināšana.
Ķekavā atklāts jauns bērnu rotaļu laukums
Rūpējoties par bērnu brīvā laika pavadīšanas iespējām un veselīga dzīvesveida popularizēšanu, 19.septembrī Ķekavā pie mājas Nākotnes ielā 36 tika atklāts bērnu rotaļu laukums.
Par Anda Adata deputāta pilnvaru termiņu
Ievērojot likumu „Par pašvaldībām”, šodien, 19. septembrī, tika sasaukta Ķekavas novada domes ārkārtas sēde, lai, balstoties uz sešu deputātu iesniegumu, izskatītu jautājumu par deputāta Anda Adata pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa, pamatojoties uz Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktu.
Pasaules Sirds veselības diena!
29. septembrī visā pasaulē tika atzīmēta Sirds diena. Pasaules Sirds dienas mērķis ir informēt ikvienu par sirds un asinsrites slimībām, to izplatību un riska faktoriem, jo šīs slimības ir nozīmīgākā sabiedrības veselības problēma visā pasaulē, arī Latvijā. Pasaulē katru gadu 17, 3 miljoni nāves gadījumu saistīti ar sirds un asinsvadu slimībām un tās joprojām ir galvenais nāves iemesls arī Latvijā.
Katlakalna 2. starptautiskais folkloras festivāls "Rudenāji 2013"
Festivāla atklāšana notiks 20.septembrī pie Katlakalna Tautas nama, turpinot ar lāpu gājienu uz Sauliešu pilskalnu, kur notiks Rudenāju ugunsrituāls, viesu un mājinieku dziesmas, danči, rotaļas un kopīgs mielasts!
Vizuālās mākslas studija pieaugušajiem
Ķekavas Mākslas skola aicina uz vizuālās mākslas studiju pieaugušajiem kopā ar mākslinieci Ilonu Korņilko.
Ķekavā savu trešo sezonu sāk deju studija "JV clubs Dance Company"
Ķekavas JVclubs Dance Company aicina visus jaunos dejot gribētājus pievienoties interesantai, notikumiem bagātai, aizraujošai deju sezonai.
Noslēdzies projekts „Tu vari!”
Draudzība, smaids, līdzi jušana, sapratne, atbalsts, prieka asaras- tās ir emocijas, kuras Ķekavas novada jaunieši piedzīvoja projekta „Tu vari!” laikā visas vasaras garumā dzīvnieku patversmē „Mežavairogi”.
Par ceļa zīmju uzstādīšanu Meistaru ielā, Valdlaučos
2013.gada 5.septembrī Ķekavas novada dome, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību Meistaru ielā, Valdlaučos pieņēma lēmumu 3.§19..
Atklāj Mellupu sociālās mājas
17. septembrī ,Ķekavas novada Mellupos tika atklāts sociālais centrs un dažādu sociālo grupu mājas, kurās iedzīvotāji var saņemt sociālos un veselības aprūpes pakalpojumus iespējami tuvu dzīvesvietai.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes septembrī
Aicinām aplūkot Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes septembra mēnesī.
Par teritorijas lāzerskanēšanas darbiem lidostas „Rīga” apkārtnē
Informējam, ka laika posmā no 2013.gada 12.septembra līdz 2013.gada 17.septembrim SIA”METRUM” veiks lidojumus un lāzerskanēšanu starptautiskās lidostas „Rīga” šķēršļu kartēšanas vajadzībām, tādēļ šo darbu veikšanas laikā gaisa kuģa lidojuma augstums būs zemāks par skaņas sensitīvo augstumu!
Novada Vecāku sapulce
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa aicina visu novada skolēnu vecākus uz informatīvo tikšanos 18.septembrī plkst. 19.00 Ķekavas vidusskolas aktu zālē, lai pārrunātu aktualitātes jaunajā 2013./2014. mācību gadā!
Ķekavas novads sociālajos tīklos
Strauji pieaugot sociālo tīklu popularitātei, arī Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi savus oficiālos kontus twitter, facebook, un draugiem.lv.
Par maršruta autobusa Nr. 12 gala pieturu „Kooperatīvs Ziedonis”
Informējam, ka sakarā ar asfaltēšanas darbiem š.g. 16.septembrī maršruta autobusa Nr.12 Abrenes iela – Kooperatīvs „Ziedonis” gala pietura būs pārnesta uz pieturu „Dārziņi”.
Atvadāmies no vasaras sportojot „Orientējies Doles salā”
Jau pavisam drīz, 21. septembrī Doles salas krodziņā „Nēģis” norisināsies „Orientējies Doles salā” sporta spēles. Tās ietvers gan orientēšanās trasi ar īpašu kontrolpunktu, gan šķēršļu trasi ar dažādām figūrām un airēšanu pa Daugavu, gan arī dažādas citas atrakcijas.
Atvērto durvju dienas
No 21. līdz 22. Septembrim Vimbukrogā, Ošu ielā jaunajos projektos norisināsies atvērto durvju dienas.
Medicīnisko konsultāciju dienests „Sos03.lv” veic pāreju uz Eiro un iedzīvotāju ērtībām samazina pakalpojuma maksu!
Pacientu ērtībām pakalpojums ar šī gada 11.septembri būs pieejams par samazinātu pakalpojuma maksu pārejot uz abonementu formātu. Līdzšinējo 0,48 Ls/min pakalpojumu varēs iegādāties par trim dažādām fiksētām maksām.
Daugmalē projekta atklāšanas pasākums priecē ģimenes ar bērniem
31.augustā Daugmales pamatskolā notika projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” uzsākšanas pasākums, kas tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu.
Mobilais mamogrāfs Ķekavā
Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas ieradīsies 2 oktobrī. Pie Ķekavas ambulances.
Ķekavā uzstādītas jaunas aizlieguma un informatīvās zīmes
Rūpējoties par apkārtējās vides tīrību, pēc iedzīvotāju iniciatīvas Ķekavas novada pašvaldība vairākās vietās Ķekavā ir uzstādījusi zīmes „Ar suņiem ienākt aizliegts” un „Lūdzu sakop”.
Ķekavas novadā atklās sociālās mājas
Ķekavas novadā, Mellupos, 17. septembrī plkst. 12.00 tiks atklāts sociālais centrs un dažādu sociālo grupu mājas, kurās iedzīvotāji varēs saņemt sociālos un veselības aprūpes pakalpojumus iespējami tuvu dzīvesvietai.
Sidrabaine piedalās nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā
Biedrība Sidrabaine, piedaloties Ķekavas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā, ir iegādājušies vienotus tērpus deju mēģinājuma procesam, atribūtiku, fotoaparātu un videokameru.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamo īpašumu „Kaļķu fabrika 3”-2, Katlakalns, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads.
Daugmales bērnudārzs ir atklāts
Piedāvājam ielūkoties Daugmales bērnudārza atklāšanas pasākumā 7. septembrī.
Līdz ar mācībām - klāt Drošības diena
Sākoties jaunajam mācību gadam, Reģionālā pašvaldības policija sarūpējusi īpaši skolēniem aizraujošu pasākumu, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu ar drošības dienestu darbību un pievērstu uzmanību drošības jautājumiem. 6. septembrī plkst.11.00 – 14.00 Ķekavā notika ikgadējā Drošības diena.
Ķekavas novada izglītības iestādēs sākas jaunais mācību gads!
Piedāvājam aplūkot fotoreportāžu no 1.septembra svinībām Ķekavas novada izglītības iestādēs.
Baložu vidusskolā audzēkņi saņem planšetdatorus
Sākoties jaunajam mācību gadam, Baložu vidusskolas 10.klašu skolēnus gaidīja patīkams pārsteigums, skola no saviem budžeta līdzekļiem katram 10.klases audzēknim ir sarūpējusi planšetdatoru mācību vielas apguvei.
TC "Liiba" sarūpē dāvanas novada pirmklasniekiem
Sveicot bērnus pirmajā skolas dienā, kā katru gadu, arī šogad TC "Liiba" pirmklasniekiem bija sarūpējusi dāvanas!
Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datu bāzes uzturēšanu
Lai pašvaldība nodrošinātu augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iegūšanu un uzturēšanu par Ķekavas novada administratīvo teritoriju, tiek izsludināts konkurss par pašvaldības funkciju deleģēšanu – Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datu bāzes uzturēšanu.
Atklāta jaunā Ķekavas sākumskola
Šodien, 1.septembrī norisinājās jaunās Ķekavas sākumskolas ēkas atklāšana. Uz svinīgo pasākumu ieradās netikai skolēni, viņu vecāki un skolotāji, bet arī ar klātbūtni pagodināja Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji, kā arī būvniecības uzņēmuma SIA „Abora” darbinieki, kuri rūpējās, lai būvdarbi noritētu pirms termiņa un jaunā skola tiktu atklāta jau 1.septembrī.
Drošības diena 2013 Ķekavā
Kā ierasti ik gadu rudenī, kad iesācies jaunais mācību gads, Ķekavā notiek Drošības diena. Šogad ikviens interesents uz šo pasākumu ir aicināts 6. septembrī plkst. 11.00-14.00 Ķekavā, Skolas ielā 2 (pie sākumskolas).
Atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu zemesgabala privatizācijai
Ķekavas novada dome atjauno apliecinājumu iesniegšanas termiņu neapbūvēta zemesgabala Zaļumu prospekts 43, Baložos, Ķekavas novadā, ar kadastra numuru 8007 002 2251, 17.8905 ha platībā, privatizācijai.
Norisinās seminārs ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”
2013.gada 29.augustā Jelgavā sadarbībā ar Jelgavas pensionāru biedrību, biedrība „Solis tuvāk” organizēja šī gada noslēdzošo semināru ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”.
Par satiksmes drošību A7 un Daugavas ielas krustojumā Vimbukrogā
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka šobrīd VA/S „Latvijas Valsts ceļi” izstrādā izmaiņas tehniskajā projektā „valsts galvenā autoceļa A7 Rīga –Lietuvas robeža (Grenstāle) posmā km 9.46-24.94 segas pastiprināšana”.
Dzīvnieku patversmē „Mežavairogi” notiks 4. adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde
31. augustā, sestdien, plkst. 12.00 Ķekavas pagasta „Meža Vairogos” norisināsies jau ceturtā Latvijas adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde „Saimniek, kāpēc Tu mani nemeklē?”, ko organizē dzīvnieku patversme un mājas zoodārzs „Mežavairogi”.
Detālplānojuma grozījumu apstirpināšana
Par detālplānojuma nekustamajiem īpašumiem „Unicentrs” un „Katlakalna evaņģēliski luteriskā draudze” 1. zemes vienībai Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā grozījumu apstiprināšanu daļā – ēkai ar būves kadastra apzīmējumu 80700010032020.
Par lapsu un jenotsuņu vakcināciju pret trakumsērgu
Informējam, ka Pārtikas un veterinārais dienests 26.augustā uzsāks savvaļas lapsu un jenotsuņu kārtējo vakcināciju pret trakumsērgu.
Atļauta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2013. gada grozījumu īstenošana
2013. gada 23.augustā ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atļauja par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2013.gada grozījumu īstenošanu.
Labdarības tirdziņš Ķekavas novadā
25.augustā Doles tautas namā notika jau otrais labdarības tirdziņš - andele „Skapja bode-kumode”.
Futbola klubs Auda Ķekavā un Baldonē septembrī uzņems jaunus audzēkņus
Futbola klubs Auda Ķekavā un Baldonē septembrī dažādās vecuma grupās uzņems jaunus audzēkņus – gan zēnus, gan meitenes. Savukārt 2014. gada sākumā paredzēts atvērt futbola internātu, lai piesaistītu jaunos futbola talantus no tālākiem reģioniem.
„ATSLĒGSIM” DEJAS BURVĪBU
Izskanējuši pieaugušo Dziesmu un Deju svētki. Esam piedzīvojuši vienu no karstākajām vasarām. Sajūta, ka tikai vakar ar dejotājiem atgriezos no festivālaTurcijā, ka tikai vakar piedalījāmies koncertā projekta „Patiesība aiz smaida” ietvaros. Laiks paiet nemanot. Vēl tikai divi mācību gadi un deju kolektīvs „Daina” jau septīto reizi dosies uz skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem Rīgā.
Aicinām pieteikties jauniešus projektam Tallinā!
Biedrība „Solis Tuvāk” aicina Ķekavas novada jauniešus piedalīties jauniešu apmaiņas projektā Tallinā „Vote for green Europe”.
Aicina pieteikties Ķekavas novada vēlēšanu komisijas locekļu kandidātus
Ķekavas novada dome, pamatojoties uz Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumu, līdz 2013.gada 5.septembrim aicina pieteikties Ķekavas novada vēlēšanu komisijas locekļu kandidātus.
Uzsāk akciju „Parāds nav brālis”
SIA Baložu komunālā saimniecība” uzsāk akciju „Parāds nav brālis” un no 26.augusta līdz 30.septembrim piedāvā iespēju slēgt izlīgumu, nemaksājot soda naudu.
Skolēnu autobusu saraksts
Skolēnu autobusu saraksts uz Ķekavas vidusskolu 1. un 2. septembrī.
Apstiprināta jaunā Ķekavas novada „Jaunatnes iniciatīvu centra” direktore
22. augustā Ķekavas novada dome nolēma ar 2013.gada 1.septembri Jaunatnes iniciatīvu centra direktora amatā iecelt Lindu Vaškevicu.
Ķekavas novada dome nolemj pārtraukt darba attiecības ar Artūru Ancānu
2013. gada 22. augustā Ķekavas novada dome pamatojoties uz 24. jūlija Kultūras aģentūras direktora darba izvērtēšanas komisijas atzinumu, nolēma izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras direktoru Artūru Ancānu prasības kārtībā, kā arī celt prasību Rīgas rajona tiesā par darba līguma izbeigšanu un veikt finanšu revīziju Ķekavas novada kultūras aģentūrā.
Aizvadīts seminārs ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”
2013.gada 20.augustā ES Mājā Rīgā biedrība „Solis tuvāk” organizēja otro semināru ““Eiropa pilsoņiem” programmas finansējuma apguves iespējas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu realizēšanai”.
Daugmalē notiks projekta atklāšanas pasākums ģimenēm ar bērniem
31.augustā Daugmales pamatskolā notiks projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” uzsākšanas pasākums, kas tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu.
Noslēgusies Ķekavas novada pedagogu konference
22. augustā uz gadskārtējo izglītības darbinieku konferenci pirms jaunā mācību gada Baložu vidusskolā pulcējās Ķekavas novada vispārizglītojošo skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu direktori, vietnieki un skolotāji.
Jaunatnes centra tehniskā projekta publiskā apspriešana
21. augustā Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centra telpās norisinājās jaunā Jaunatnes centra tehniskā projekta publiskā apspriešana ar arhitektu Juri Pogu, kurš veidojis ideju vizualizāciju ne tikai ēkai, bet arī apkārtnes labiekārtošanai ap ēku kompleksu.
Orientējies Doles salā
24. augustā notiks otrās komandu orientēšanās sacensības „Orientējies Doles salā”, sacensību formāts: foto orientēšanās. Pasākuma bāzes vieta nemainās – mājīgais un ainaviskais krodziņš „Nēģis”, kas atrodas Daugavas muzeja atpūtas zonā, Doles salā.
Par ceļa zīmes Nr.121 „Bērni” uzstādīšanu Gāzes ielā, Titurgas ielā un Lakstīgalu ielā, Baložos, Ķekavas novadā
2013.gada 8.augustā Ķekavas novada dome, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un iedzīvotāju drošību Baložos, Ķekavas novadā, pieņēma lēmumu 3.§ 9..
Par detālplānojuma „Šļūkas” 3.zemes vienībai grozījumu apstiprināšanu nekustamajā īpašumā Palienas ielā 20, Ķekavā, Ķekavas pagastā
Izskatot privātpersonas 2013.gada 10.jūlija iesniegumu (reģistrēts pašvaldībā 11.07.2013. ar Nr.1-6/13/3202) ar lūgumu izskatīt un atļaut veikt detālplānojuma grozījumus nekustamajam īpašumam Palienas ielā 20 (kadastra numurs 8070 008 1891), Ķekavā, pieņēma lēmumu 2.§4. apstiprināt sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Ekofonds EF” izstrādātos detālplānojuma „Šļūkas” (3.zemes vienībai) grozījumus nekustamajam īpašumam Palienas ielā 20 (kadastra numurs 8070 008 1891), Ķekavā, Ķekavas pagastā.
Gaismas stāsti izdzīvoti
Ar sirsnīgu grupas Astro`n`out akustiskā sastāva koncertu Doles Tautas namā noslēgusies Jaunatnes Iniciatīvu centra (JIC) rīkotā akcija "Gaismas stāsti - par dzīvību un zvaigznēm".
Septembrī atklās Daugmales bērnudārzu
7. septembrī norisināsies jaunā Daugmales bērnudārza atklāšanas svētki. Bērnudārza lielie būvniecības darbi ir noslēgušies un tuvojas tas brīdis, kad jaunās, saulainās un patīkamās telpas piepildīs bērnu čalas un smiekli.
Biedrība "Dabas zirgu biedrība" iegādājas mini traktoru
Biedrība "Dabas zirgu biedrība", piedaloties Ķekavas novada pašvaldības Nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā, ir iegādājusies mini traktoru.
Aizvadītas Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku vasaras sporta spēles
16. augustā Piņķos norisinājās gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku vasaras sporta spēles, kurās piedalījās un vairākas godalgotas vietas izcīnīja arī Ķekavas novada pašvaldība.
Par detālplānojuma „Gravas” grozījumu apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Gravu ielā 17
2013. gada 8. augustā Ķekavas novada dome izvērtējot privātpersonas 2013. gada 29.jūlija iesniegumu (reģistrācijas Nr. 1-6/13/3483) ar lūgumu apstiprināt detālplānojuma „Gravas” grozījumus nekustamajā īpašumā Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0837, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, ar lēmumu 2.§6. nolēma apstiprināt detālplānojuma „Gravas” grozījumus nekustamajam īpašumam Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0387.
Par detālplānojuma „Gravas” saistošo noteikumu nr. SN-TPD-198/2009 atcelšanu daļā
2013. gada 8. augustā Ķekavas novada dome izvērtējot A. Gedrovica 2013. gada 29.jūlija iesniegumu (reģistrācijas Nr. 1-6/13/3483) ar lūgumu apstiprināt detālplānojuma „Gravas” grozījumus nekustamajā īpašumā Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0837, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, ar lēmumu 2.§5. nolēma apstiprināt saistošos noteikumus nr. SN-TPD-3/2013 detālplānojuma „Gravas” daļā- nekustamajam īpašumam Gravu iela 17, kadastra numurs 8070 012 0387.
Par ceļa zīmes Nr.710 „Strupceļš” uzstādīšanu Ozolkalna ielas krustojumā ar Rāmavas ielu Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
2013.gada 8.augustā Ķekavas novada dome, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un iedzīvotāju drošību Ozolkalna ielā, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, pieņēma lēmumu 3.§ 8..
Satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļa A7 Ķekavā
Sakarā ar valsts autoceļa A7 (Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) seguma rekonstrukciju no 5. augusta līdz 18. septembrim Ķekavā posmā no Pliederu ielas līdz Ziemeļu ielai būs satiksmes ierobežojumi.
Ceļa remontdarbi Katlakalnā
Tiks atjaunots segums vietējās nozīmes valsts autoceļa V2 pievedceļam B1 (Valdlauči - Rāmava) no 1,9 km līdz 3,13 km.
Satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļa A7 pie pagrieziena uz Baldoni
Sakarā ar kreisās papildjoslas izbūvi valsts autoceļa A7 (Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) krustojumā ar valsts autoceļu P89 (Ķekava – Skaistkalne, pagrieziens uz Baldoni), būs satiksmes ierobežojumi. Būvdarbus plānots uzsākt septembrī , paredzētais remontdarbu laiks divi mēneši.
Tiks rekonstruēts 12. maršruta autobusa galapunkts pie d/s „Ziedonis”
Septembrī tiks uzsākti rekonstrukcijas darbi 12. maršruta autobusa galapunktam pie d/s „Ziedonis”. Paredzēts rekonstruēt pieturas platformu, kā arī izveidot jaunu pieturvietas nojumi. Rekonstrukcijas darbu plānotais ilgums viens mēnesis.
Arhīvs
  Drukāt