Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā "Rūķi-1"
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013.gada 17.janvāra lēmumu Nr.2.§9. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Rūķi-1”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā" (protokols Nr. 2) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam ”Rūķi-1”, kadastra numurs 8070 008 1054.
Prieks garam un ķermenim!
25.maijā Ziemeļblāzmas kultūras pilī norisinājās Līnijdeju senioru pavasara kauss 2013., kurā dalību ņēma arī Ķekavas senioru līnijdeju un kantri deju kolektīvs "Pīlādžu vīns".
Piedāvājam noskatīties video no tehniskās jaunrades dienām Ķekavas novadā
Jau ziņots, ka ar lielu entuziasmu un zinātkāri Ķekavas novada izglītības iestāžu skolēni 18.aprīlī Baložu vidusskolā piedalījās tehniskās jaunrades darbnīcās, kuras organizēja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa sadarbībā ar uzņēmumu „Kurzemes Democentrs”. Piedāvājam noskatīties video no pasākuma.
Lai vasarā priecē puķes
Maijā Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļā valdīja liela rosība, jo, kā jau dārzkopjiem ierasts, šis mēnesis ir viens no aktīvākajiem, jo jāpaspēj gan dēstus ielikt zemē, lai tie priecētu novadniekus vasarā, gan labiekārtot rotaļlaukumus, lai prieks tiktu arī ģimenēm ar bērniem.
Pašvaldības autobusa maršruts uz Katlakalna kapiem
Pašvaldības autobusa maršruts uz Katlakalna kapiem 2013. gadam.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Dārznieki”
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2010.gada 15. jūlija lēmumu Nr.2.§2.5.p. (protokols Nr.14) „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Dārznieki” (kadastra nr. 8070 008 1013), Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Dārznieki”, kadastra numurs 8070 008 1013.
Līgo pasākumi Ķekavas novadā
Līgo pasākumi Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Katlakalnā no 13. līdz 23. jūnijam!
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Rūķi”
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013.gada 17.janvāra lēmumu Nr.2.§8. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Rūķi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā" (protokols Nr. 2) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā ”Rūķi”, kadastra numurs 8070 008 0336.
Literārais konkurss "Ķekavas - Bordesholmas sadraudzībai 20 gadi"
Atzīmējot sadraudzības 20. gadskārtu, Ķekavas novada un Bordesholmas pašvaldības kopīgi ar draudzības biedrībām izsludina īso stāstu literāro konkursu.
Muzikālajam ceļam turpinoties
Tu ej pa ceļu, un ceļš tevi maina,Tu ej pa ceļu, un ceļš no tā mainās... Ar šādiem vārdiem Ķekavas Mūzikas skolas direktore Daiga Ventniece uzrunāja šī gada 12 absolventus. Mūzikas skolas ceļš ir ne tikai mainījis un bagātinājis viņu personību, bet atstājis nozīmīgākas pēdas - seši absolventi nolēmuši turpināt izglītību mūzikā. Tas ir profesionāls gandarījums mums - skolotājiem.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Dārznieku iela 56, Ķekavā
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013.gada 17.janvāra lēmumu Nr.2.§10. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Dārznieku ielā 56, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 2) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Dārznieku iela 56, kadastra numurs 8070 008 0480, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 008 1677.
Pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāji izvēlas
Pašvaldību vēlēšanās 1. jūnijā Ķekavas novadā nobalsojuši 7629 jeb gandrīz 49% vēlētāji no visiem balsstiesīgajiem novada iedzīvotājiem. Baložu iecirknī nobalsoja 1819 vēlētāji, Daugmalē - 448, Ķekavā - 3204, Katlakalnā – 1082, bet Valdlaučos - 1076.
ĶEKAVAS NOVADA SVĒTKI 2013
Ķekavas novada svētki norisināsies no 24.maija- 2.jūnijam.
Sveic novada izglītības iestāžu audzēkņus
30. maijā Doles tautas namā par izciliem sasniegumiem tika sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi. Uz svinīgo pasākumu bija ieradušies ne tikai audzēkņi, bet arī tie cilvēki, kuri ir palīdzējuši jauniešiem tiekties pretī teicamiem panākumiem – viņu vecāki, vecvecāki un pedagogi.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Erceni”
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013.gada 18. aprīļa lēmumu Nr.2.§13.p. (protokols Nr.8) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Erceni”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Erceni”, kadastra numurs 8070 001 0011.
Iespēja kļūt par viesģimeni
Piesakies kļūt par viesģimeni kādam viesskolēnam no Austrālijas, Brazīlijas, Beļģijas, Itālijas, Čīles, Kostarikas, Ungārijas, Taizemes, Turcijas, Vācijas vai Venecuēlas!
Orientēšanās pasākums „Iepazīsti savējos”!
25. maijā Ķekavas novadā norisinājās jau trešais ģimeņu, draugu un kolēģu orientēšanās pasākums „Iepazīsti savējos”, kura mērķis bija atraktīvā veidā iepazīstināt Ķekavas novada iedzīvotājus un viesus ar novada uzņēmumiem, iestādēm un tūrisma objektiem.
Pedagogi veido izrādes bērniem
23. maijā zemnieku saimniecībā Valmoniras uz mācību gada noslēguma pasākumu pulcējās 45 Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi, kuri piedalījās metodisko darbu skatē un iestudēja muzikāli teatrālu izrādi bērnudārzu audzēkņiem.
Jauno rokgrupu konkurss „Bliez no bedres 2013” Ķekavā jau šonedēļ!
Sagaidi jau piekto bliezienu no bedres Ķekavas novada svētkos 1. jūnijā. Kas tad ir Bliez no bedres? Tas ir biedrības „Ķekavas novada Jauniešu padome” un Ķekavas novada „Jaunatnes iniciatīvu centra” rīkotais ikgadējais jauno rokmūziķu rokkonkurss.
Labdarības tirdziņš Ķekavas novadā
26.maijā Doles tautas namā, pirmo reizi Ķekavas novadā, tika rīkots labdarības tirdziņš - andele „Skapja bode-kumode”.
Ķekavas novada pašvaldības iestāžu turnīrs basketbolā
23. maijā Baložu vidusskolā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības iestāžu turnīrs basketbolā, kurā ar spēkiem mērojās sešas komandas.
Jauns bērnu rotaļu laukums iepretim Ķekavas vidusskolai
Ar Eiropas Savienības Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) finansiālu atbalstu biedrība „Ķekavas starptautiskā sadraudzības biedrība” ir realizējusi projektu „Rotaļu laukuma iekārtošana Ķekavā”, Pliederu ielā 2.
XXIX Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles
No 24. līdz 26.maijam sacensības risinājās Rīgā Olimpiskajā centrā, Daugavas stadionā, augstskolu un vispārējās izglītības iestāžu sporta bāzēs, tai skaitā arī Ķekavas novada Baložu pilsētas sporta kompleksā.
SIA „Liepkalni” atvērs maiznīcu tirdzniecības centrā A7
Visi aicināti uz jaunās Liepkalnu maiznīcas atvēršanu 5. jūnijā plkst. 12.10, kur maiznieki no krāsns cels pirmos smaržīgos rupjmaizes klaipus. Pircēji jaunajā maiznīcā tiks sagaidīti ar dāvaniņām un cienāti ar tikko ceptu klinģeri.
Aivara Stikuta vārdā nosauktās ielas plāksnītes atklāšana
26. maijā godinot prims gada mūžībā aizgājušo, ilggadējo Baložu pilsētas izpilddirektoru Aivaru Stikutu, tika atklāta Aivara Stikuta vārdā nosauktās, projektējamās ielas plāksnīte Baložos. Piemiņas brīdī ar savu klātbūtni pagodināja gan Aivara Stikuta tuvinieki, gan novada domes un pašvaldības pārstāvji.
Jau ceturto gadu pēc kārtas norisinās „Paklausības rallijs”
Jau ceturto gadu tirdzniecības centra „LIIBA” dzimšanas dienas pasākuma ietvaros biedrība „Aste gredzenā” rīkoja pasākumu „Paklausības rallijs”.
Radīsim Līgo svētku sajūtu kopā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus kopīgi radīt Līgo svētku sajūtu - svētku dekorācijām saplūcot Jāņu zāli un nogādāt tās pašvaldības iestādēs.
Pensionāru atpūtas pēcpusdiena "CERIŅZIEDU BALLE"
Ķekavas kultūras namā plkst. 14.00.
Jaunas izmaiņas satiksmes organizācijā Gaismas ielas krustojumā ar A7
Lai novērstu pārpratumus Gaismas ielas krustojumā ar valsts galveno autoceļu A7 Ķekavā, uz būvniecības laiku esošā satiksmes organizācijas shēma tiek papildināta. Visa transportlīdzekļu kustība tiek novirzīta pa Pliederu ielu – tas nozīmē, ka Gaismas ielas posmā no A7 līdz iebraukumam uz veikalu Maxima ir slēgta transportlīdzekļiem, izņemot sabiedrisko transportu.
Atklātas Ķekavas novada bērnu sporta spēles
Tradicionāli katru gadu maija nogalē tiekoties Ķekavas novada bērnu sporta spēlēs, 23. Maija rītā stadionā pie Ķekavas sporta kluba pulcējās novada izglītības iestāžu 1.-4. klašu skolēni un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, lai pierādītu savus spēkus un veiklību dažādos sportiskos pārbaudījumos.
Atklāts jauns ielu vingrošanas sporta laukums
23. maijā Baložos tika atklāts ielu vingrošanas sporta laukums. Laukuma atklāšanas ceremonijā tika svinīgi pārgriezta sarkanā lenta, kā arī ar aizraujošiem paraugdemonstrējumiem uzstājās Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības pārstāvji, kas priecēja visus klātesošos.
Noslēdzošais debašu raunds Ķekavā (papildināts ar video)
23. maijā Ķekavā norisinājās visu deputātu kandidātu diskusiju pēdējais raunds! Kā jau tika sagaidīts, asākās diskusijas izvērtās ap iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem. Debašu dalībniekiem nācās atbildēt uz tādiem jautājumiem, kā ceļu kvalitāte novadā, Ķekavas kultūras nama reorganizācija, kultūras dzīves uzlabošana Ķekavas novadā un diskusiju kultūra novada domes sēdēs un citiem jautājumiem, kā arī par papildus līdzekļu piesaisti Ķekavas novada attīstībai.
Deputātu kandidātu diskusijas Daugmalē (papildināts ar video)
21. maijā Daugmales multifunkcionālajā centrā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības rīkotās pirmsvēlēšanu diskusijas ar visu partiju deputātu kandidātiem Ķekavas novadā.
Gaismas iela skicēs un maketos
No 22. maija līdz 3. jūnijam t/c Liiba būs iespējams aplūkot Ķekavas Mākslas skolas projektu nedēļas "Gaismas iela skicēs un maketos" audzēkņu darbu izstādi.
Rēzeknes Zaļo pakalnu koris sāk koncerttūri Baložos
Aprīļa beigās, kanāla TV3 tiešraidē tika noskaidroti dziesmotās sacensības Koru Kari 3 uzvarētāji. Pēc skatītāju un žūrijas balsojuma deviņu nedēļu ilgušajā projektā uzvarēja Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, par kuru tika saņemtas gandrīz 90000 balsis. Un nu, uzvarētāji dodas pie saviem atbalstītājiem koncerttūrē!
Iespēja piedalīties apmācību projektos Polijā un Armēnijā
Biedrība „Solis tuvāk” piedāvā iespēju piedalīties apmācību projektos Polijā un Armēnijā. Dalībnieki var būt jaunieši no 18 gadu vecuma vai jebkura vecuma personas, kas iesaistītas darbā ar jauniešiem.
Pirmsvēlēšanu debates Baložos (papildināts ar video)
22. maijā Baložu kultūras namā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības rīkotās pirmsvēlēšanu diskusijas ar visu partiju deputātu kandidātiem Ķekavas novadā. Piedāvājam video no vakardienas debatēm.
Pieslēdzies, Latvija!
Lattelecom projekts, kurā cilvēki bezmaksas var apgūt pamatprasmes darbā ar datoru.
XIX Starptautiskais mākslas vingrošanas turnīrs „Mazās zvaigznītes 2013”
17.-18. maijā Ķekavā notika tradicionālās starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā “Mazās Zvaigznītes”, kurās piedalījās visjaunākās vingrotājas - 184 meitenes vecumā no 5 līdz 13 gadiem.
Ķekaviete Zenta Mangule svin 102. jubileju!
19. maijā 102 gadu jubileju svinēja Ķekavas iedzīvotāja Zenta Mangule. Klātienē Mangules kundzi sveica Ķekavas novada Domes un Ķekavas novada pensionāru biedrības "Polārblāzma" pārstāvji.
Atklāta jauna sadzīves atkritumu šķirošanas līnija
16.maijā Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji piedalījās SIA „Vides pakalpojumu grupa”, kas veic sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ķekavas pagasta administratīvajā teritorijā, Ķekavas novadā, jaunā dalīti vākto atkritumu šķirošanas centra līnijas atklāšanas pasākumā Spilves ielā 8b, Rīgā.
Gadatirgi Ķekavas novadā 2013. gadā
Gadatirgu norises datumi Ķekavas novadā 2013. gadā.
Projekts „Satikšanās”
Projekts „Satikšanās” šogad iedalās divās radošajās nozarēs - mūzikā un teātrī!
Aizraujoša sestdiena orientēšanās pasākumā „Iepazīsti savējos”
Ķekavas novadā 25. maijā jau trešo reizi norisināsies jautrs ģimeņu, draugu un kolēģu komandu orientēšanās pasākums "Iepazīsti savējos 2013”.
2013. gada izlaidumi
Ķekavas novada izglītības iestāžu izlaidumi 2013. gadā.
Pašvaldība līdzfinansē septiņas vasaras nometnes bērniem
Jau trešo gadu Ķekavas novada pašvaldībā tika izsludināts atklātais konkurss bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektiem.
Darbs jauniešiem vasaras sezonā
Vasara ir laiks, kad jauniešiem skola beigusies un daudzi no viņiem būtu gatavi pavadīt šo laiku lietderīgi - strādājot kādā uzņēmumā un nopelnot paši savu pirmo kabatas naudu.
Mākslas dienas Ķekava 2013
17. maijā plkst. 15.00 Ķekavas kultūras namā norisināsies projektu nedēļas noslēguma pasākums Mākslas dienas Ķekava 2013.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamā īpašuma Magoņu iela, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, ar kadastra apzīmējumu 8070 007 0558, domājamo daļu 23m2 platībā.
Kustamās mantas izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsolē izsola kustamo mantu – automašīnu Peugeot 290L. Izsolāmās kustamās mantas izsoles sākumcena ir 1068 LVL.
Balva par izciliem sasniegumiem starptautiskā līmenī
Latvijas Kultūras ministrijas gada balvu par izciliem sasniegumiem starptautiskajos konkursos 2012.gadā, šogad 10.maijā saņēma Ķekavas Mākslas skolas absolvente Dārta Berkmane un viņas skolotāja Signe Kalēja.
Ar auto - Par Kultūru!
Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra izsludina konkursu, kurā ir iespējams laimēt divas biļetes izcilās vietās uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV deju svētku noslēguma koncertu "Līgo" un divas biļetes uz Deju Lieluzveduma ``Tēvu laipas`` koncertu.
Vēro klātienē vai internetā diskusijas ar VISU PARTIJU deputātu kandidātiem Ķekavas novadā!
Ķekavas novada pašvaldība 21.-23. maijā rīko diskusijas ar VISU PARTIJU deputātu kandidātiem Ķekavas novadā, kuru saraksti pieteikti 2013. gada 1. jūnija Pašvaldību vēlēšanām. Tās vadīs žurnālists, TV3 ziņu vadītājs Arnis Krauze. Pirmā diskusija notiek jau rīt, 21. maijā, plkst. 19.30 Daugmalē. Diskusija tiks translēta tiešraidē pašvaldības interneta vietnē www.kekavasnovads.lv. Tiekamies diskusijās! Esi informēts, pirms izdari izvēli!
Ķekavas novadā sācis darboties jauns Swedbank bankomāts
No 7.maija Ķekavas novada „Džutās” sācis darboties jauns Swedbank naudas izmaksas bankomāts.
Ķekaviete Vilma Bergmane svin 102. jubileju!
Ķekaviete Vilma Bergmane 12. maijā sagaidīja 102. jubileju. Skaistajos šūpuļa svētkos jubilāri sveica un visu to labāko klātienē vēlēja Ķekavas novada domes vadība un Ķekavas novada pensionāru biedrība "Polārblāzma".
Florbola kluba "Ķekava" dāmas tiekas ar domes priekšsēdētāju
9. maijā Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis tikās ar florbola kluba "Ķekava" dāmām. Pieņemšana norasinājās par godu FK "Ķekava" dāmu komandas izcīnītajai bronzas medaļai Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā trešo gadu pēc kārtas. Pasākumā piedalījās arī FK "Ķekava" komandas prezidents Igoris Maļinauskas, kā arī komandas vadītājs Atis Drēziņš.
XIX STARPTAUTISKAIS TURNĪRS MĀKSLAS VINGROŠANĀ „MAZĀS ZVAIGZNĪTES 2013”
No 17. līdz 18. maijam Ķekavas sporta klubā notiks XIX Starptautiskais turnīrs mākslas vingrošanā „Mazās zvaigznītes 2013”.
Izklaidējoša lekcija "Vai sieviete ir dieviete?"
9. maijā plkst. 19.00 Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrā norisināsies izklaidējoša lekcija "Vai sieviete ir dieviete?". Aicināts ikviens interesents.
Kīno vakars Doles Tautas namā
14. maijā plkst. 18.00 Doles Tautas namā sadarbībā ar Doles-Ķekavas ev.lut.draudzi norisināsies Kīno vakars. Pasākumā būs iespējams noskatīties 2006. gada filmu Klejotājs.
Ķekavas novada pašvaldība informē!
Saskaņā ar Olaines novada Domes projekta „Autoceļa „A8-Kūdras fabrika” Medemciemā, Olaines pagastā, Olaines novadā rekonstrukcija” īstenošanu, tiks ierobežota transportlīdzekļu kustība Medemciemā no 2013. gada 7.maija līdz 10.oktobrim.
Bezmaksas lielseminārs ”Kvalitatīva likumdošana – pamats sekmīgai darbībai un izaugsmei”
16. maijā Rīgā, augstskolas Turība konferenču zālē, notiks bezmaksas lielseminārs ”Kvalitatīva likumdošana – pamats sekmīgai darbībai un izaugsmei”, kuru organizē izdevniecība Lietišķās informācijas dienests un SEB banka. Tajā augstas amatpersonas un sabiedrībā autoritatīvi speciālisti analizēs nopietnākās esošās un topošās izmaiņas nodokļu politikā un to iekasēšanā, kā arī turpmāko iespējamo attīstību.
Ķekavā būs jauns bernu rotaļu laukums
18. maijā plkst. 12.00 Ķekavā tiks atklāts jauns bērnu rotaļu laukums. Jaunais laukums atradīsies Pliederu ielā 2.
Baltijas biznesa arēna – kontaktbirža un forums uzņēmējiem un zinātniekiem
No 29. līdz 30.maijam Rīgas Kongresa namā notiks Baltijas Biznesa arēna un Baltijas attīstības forums.
Izbraukuma veterinārie pakalpojumi Daugmalē
25. maijā Daugmalē no plkst. 16.00-18.00, būs pieejami Titurgas veterinārās klīnikas pkalpojumi.
Lekciju cikls „Mūsu bērnu veselībai un labsajūtai”
25. maijā plkst. 10.00 bērnu vecāki un vecvecāki laipni aicināti Doles Tautas namā uz lekciju ciklu „Mūsu bērnu veselībai un labsajūtai”.
Par ūdenssaimniecības projektu Ķekavas pagastā
Daudz problēmu iedzīvotājiem šopavasar sagādāja ielu seguma atjaunošanas nepabeigtie darbi pēc kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūves Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ķekavā II fāze ietvaros. Taču šobrīd a/s Siguldas Būvmeistars ir iesnieguši precizētu ielu sakārtošanas grafiku Odukalnā un Vimbukrogā.
Drošības festivāls “PIEDZĪVOJUMU VASARA 2013”
Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) informē, ka Valsts policija sadarbībā ar Rīgas Domi 2013. gada 25. maijā Rīgā, Kronvalda parkā rīkos drošības festivālu “PIEDZĪVOJUMU VASARA 2013”.
Līdakas atļauts makšķerēt no 11. maija
Zemkopības ministrija saistībā ar līdaku nārsta aizkavēšanos 2013. gada pavasarī noteikusi līdaku makšķerēšanas aizlieguma pagarinājumu līdz 10. maijam (ieskaitot).
Būvdarbi Gaismas ielas un autoceļa A7 krustojumā
No šīs nedēļas tiks sākti būvdarbi Gaismas ielas un autoceļa A7 krustojumā. Tiks izbūvēts luksofors. Būvdarbi paredzēti maijā un jūnijā.
Atklāts „Rimi Latvija” lielveikals Ķekavas novadā
3.maijā Ķekavas novadā, līdzšinējā lielveikala „A7” vietā, tika atklāts „Rimi Latvija” lielveikals, kas ir pirmais šī uzņēmuma projekts Ķekavas novadā.
Jaunās sākumskolas Spāru svētki
2. maijā Ķekavā norisinājās jaunās sākumskolas Spāru svētki. Lieliem soļiem jaunās sākumskolas būvdarbi dodas pretī noslēgumam, lai jau 2013. gada 1.septembrī jaunajās telpās mācības varētu uzsākt novada skolēni. Svinīgajā pasākumā svētku viesus sveica Ķekavas novada Domes un pašvaldības pārstāvji, kā arī ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas pašvaldību priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Spāru svētkos savu nākamo mācību vietu ar lielu interesi bija ieradušies aplūkot Ķekavas vidusskolas 3.b klases audzēkņi.
Ķekavas Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstāde
No 7. līdz 17. maijam Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē būs aplūkojama Ķekavas Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstāde.
Velofotoorientēšanās Ķekavas novadā 2013
Tūrisma sezona Ķekavas novadā šogad tiek atklāta ar velofotoorientēšanās pasākumu. Tas notiks 5. maijā, kas jau kļuvis par tradicionālu datumu.
Katlakalna iedzīvotāju ievērībai!
Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves dēļ Katlakalnā apmēram uz diviem mēnešiem ir slēgta Pļavniekkalna iela caurbraucošajiem transportlīdzekļiem. Piekļuve pie īpašumiem ir saglabāta.
Eiropas mobilitātes studentu apmaiņas programmas projekts pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš”
Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš” no 2013.gada 15. līdz 25.aprīlim noritēja Eiropas mobilitātes studentu apmaiņas programmas projekts.
Pierīgas apriņķa koru skate Baložos
26. aprīlī Baložu kultūras namā norisinājās Pierīgas apriņķa koru skate, kurā piedalījās 11 kori - 8 jauktie kori, 2 sieviešu un 1 vīru koris. Šis gads bija īpašs ar to, ka piedalījās 350 dalībnieki, kas ir vērtējams kā lielākais dziedātāju skaits uz Baložu kultūras nama skatuves!
Noslēgušās Latvijas deju kolektīvu skates
27. un 28. aprīlī noslēdzās Latvijas deju kolektīvu skates, kurās tika noteikti Deju svētku dalībnieki un izvērtēta kolektīvu gatavība piedalīties Deju svētku lieluzvedumā „Tēvu laipas”.
Pateicība par ieguldīto darbu
Ķekavas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš izsaka atzinību visiem Lielās talkas dalībniekiem. J. Krūmiņš pauž īpašu pateicību Aivaram Liškovskim, Sigitai Varikai, Vinetai Bērziņai, Daigai Ozolai, Liesmai Gorelovai, Jānim Ozoliņam, Ilmāram Krūzem, Andrim Jēkabsonam un Ilonai Jēkabsonei par iestādīto egļu mežu 0,5 hektāru platībā, spītējot nelabvēlīgajiem laika apstākļiem.
Jaunatnes iniciatīvu centrs talko dzīvnieku patversmē „Mežavairogi”
Šis Jaunatnes iniciatīvu centram bija pirmais gads, kad kopā ar jauniešiem plānojām piedalīties Lielajā talkā. Ideju bija daudz, jo pavasarī darba allaž ir daudz. Apsverot visus piedāvājumus un idejas, kopā ar jauniešiem nolēmām - dosimies tur, kur visvairāk nepieciešama mūsu palīdzība - uz dzīvnieku patversmi „Mežavairogi”, lai sakoptu apkārtnes teritoriju, kurā mitinās vairāki desmiti pamesto suņu un kaķu.
Ieteikumi iedzīvotājiem rīcībai plūdu un to seku likvidēšanas laikā
Veselības inspekcija vērš iedzīvotāju uzmanību dzeramā ūdens drošībai plūdu un to seku likvidēšanas laikā, jo plūdu laikā aku mikrobioloģiskā un ķīmiskā piesārņojuma risks ir ļoti augsts. Plūdu ūdens var saturēt fekālijas no pārplūdušām notekūdeņu savākšanas vietām, kā arī lauksaimniecībā vai rūpniecībā lietotās ķīmiskās vielas un produktus.
Lielā talka Daugmalē
Lielās talkas diena Daugmalē sākās ar to, ka lietus līst un dubļi šķīst. No rīta nav nekādas pārliecības, ka vispār kāds atnāks uz talku, bet neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, aktīvākie daugmalieši no lietus nebaidās.
Lielajā talkā – talko drosmīgākie
Spītējot drēgnam un lietainam laikam, 27. aprīlī daudzi drosmīgie Ķekavas novada iedzīvotāji, ekipējušies ar maisiem, cimdiem un nepatīkamajiem laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, piedalījās Lielajā talkā un uzkopa reģistrētās talkošanas vietas. Taču vairums talcinieku nolēma ieplānotos sakopšanas darbus atlikt uz nākamajām dienām, kad sinoptiķi sola jau siltāku un saulaināku laiku, kad, nenoliedzami, ir daudz patīkamāk pavadīt ārā apkārtnes sakopšanas darbos.
Paziņojums par tarifa projektu
SIA “ZELTENIEKI” 2012.gada 23.novembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu Lapenieku ciemā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, kas ir aprēķināts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 12.maija padomes lēmumu Nr.1/8 „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika”.
Gaismas iela skicēs un maketos
Ikgadējās Mākslas dienas un projektu nedēļa šogad Ķekavas Mākslas skolā noslēgsies ar dažādu ideju risinājumiem Gaismas ielai. Darbu tēma – GAISMA.
Jauniešu apmaiņas projekts Armēnijā
No 8. - 18.aprīlim Armēnijas ciematā Aghavnadzor noritēja Jauniešu apmaiņas projekts.Projektu no Latvijas puses organizēja biedrība "Solis tuvāk". Projekts norisinājās 9 dienas. Projekta mērķis bija iepazīt citu tautu pagānisma tradīcijas un parādīt savas valsts tradīcijas pārējiem dalībniekiem. Jaunieši vilka paralēles dažādu valstu pagānisma tradīciju atspoguļojumā mūsdienās. Šajā projektā piedalījās dalībnieki no 6 valstīm: Latvijas, Armēnijas, Bulgārijas, Slovēnijas, Ukrainas un Moldovas. No katras valsts projektā piedalījās pieci pārstāvji. Projekta galvenā tēma – „Pagānisma mantojuma krustpunkti” (Crossroads of the Pre-Christian Heritage).
Katlakalna pirmsskolas izglītības iestādē ,,Bitīte’’ no nākamā mācību gada darbību uzsāks grupiņa bērniem ar valodas traucējumiem
Ķekavas novada pašvaldības Katlakalna pirmsskolas izglītības iestādē „Bitīte’’ no 2013./2014. mācību gada darbību uzsāks grupiņa bērniem ar valodas traucējumiem, iesaistot Montessori elementus. Dokumentus var iesniegt PII „Bitīte” no 2013. gada 29. aprīļa.
Godināsim Zelta pārus!
17. oktobrī norisināsies Zelta pāru godināšanas pasākums „Zelta valsis”. Ķekavas novada pašvaldība vēlas apzināt Zelta pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk, un kuri vēl nav godināti pasākumā „Zelta valsis”.
Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021. gadam 2013.gada grozījumu apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013. gada 18.aprīļa lēmumu Nr.2.§12. „Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021. gadam 2013.gada grozījumu apstiprināšanu” (protokols Nr.8) apstiprināta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2013.gada grozījumu (daļā „Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi”) pilnveidotā 2. redakcija kā galīgā.
Jaunieši lāpa bedres Ķekavā
Lai pievērstu uzmanību autoceļu un ielu sliktajam stāvoklim, kas apdraud gājēju un autobraucēju drošību, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs un Ķekavas novada jauniešu padome 24. aprīlī Ķekavā rīko akciju „Bliez no bedres!” lāpa bedres!”.
Paziņojums par nekustamo īpašumu „Pēteri”, „Dukāti” un „Nārvili” detālplānojuma publisko apspriešanu
Paziņojums par zemesgabala „Pēteri”, kadastra numurs 8070 004 0013, nekustamā īpašuma „Dukāti”, kadastra numurs 8070 004 0420, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 004 0019 un nekustamā īpašuma „Nārvili”, kadastra numurs 8070 004 0426, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 004 0009, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, detālplānojuma publisko apspriešanu.
Lielā pavasara talka Rāmavas muižā
27. aprīlī, Rāmavas muižā norisināsies Lielā pavasara talka.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ieraugi novadā"
No 26. aprīļa Rāmavas muižā būs aplūkojama Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ieraugi novadā" .
Drīzumā remontēs Nākotnes ielu
Noslēdzoties iepirkuma procedūrai, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd veic visus nepieciešamos darbus, lai saņemtu būvatļauju Nākotnes ielas viena posma rekonstrukcijai Ķekavā. Projekta īstenošanai pašvaldība piesaistījusi Eiropas Savienības līdzfinansējumu.
Aizvadīta Veselības diena Ķekavā
20.aprīlī, rūpējoties par novada iedzīvotāju veselību, Ķekavas kultūras namā jau ceturto gadu norisinājās Veselības diena. Pasākumu apmeklēja vairāki simti Ķekavas un apkārtējo novadu iedzīvotāji. Ikvienam Veselības dienas apmeklētājam bija iespēja konsultēties un saņemt bezmaksas diagnostiku pie kāda no speciālistiem, kā arī ar ievērojamu atlaidi veikt laboratoriskās analīzes.
Adopcijai pieteikušās piecas ģimenes
Ir dažādas ģimenes, dažādas dzīves situācijas un iemesli, kādēļ cilvēki izlemj adoptēt bērnu. Tie ir gan pāri, kam nav lemts kļūt par vecākiem savam bērniņam, gan ģimenes, kurās jau ir vai tiek plānoti pēcnācēji. Ir cilvēki, kas ir vieni, bet vēlas audzināt bērnu.
Centrs "Dardedze" svin dzimšanas dienu
4. aprīlī, „Dardedzes” speciālisti aicināja Ķekavas novada pašvaldības bāriņtiesas pārstāvjus uz dzimšanas un atvērto durvju dienu. Pasākumā tika iepazītas un apzinātas iespējas, ko piedāvā šī iestāde.
Daugmales pilskalnā dedzina kūlu
Daugmales pilskalns, kas ir ne tikai vēsturisks objekts, bet arī atpūtnieku iemīļota vieta, kopš vakardienas ieguvis sev neraksturīgu skatu – kūlas ugunsgrēka dēļ tas ietērpies melnā sagšā.
Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai
Lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai Ķekavas novada administratīvajā teritorijā deklarētiem pirmsskolas vecuma bērniem Ķekavas novadā esošajās privātās izglītības iestādēs, kas spēj nodrošināt licencētas pirmsskolas izglītības programmas realizāciju bērniem vecumā līdz 7 gadiem 12 stundas dienā.
Vēl mēnesi var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013”
Atgādinām, ka vēl mēnesi - līdz š.g. 17.maijam – var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013”. Konkursu organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls „Būvinženieris”.
Arhīvs
  Drukāt