Vēl mēnesi var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013”
Atgādinām, ka vēl mēnesi - līdz š.g. 17.maijam – var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013”. Konkursu organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls „Būvinženieris”.
Ķekavu apmeklē delegācija no Glubokoje pilsētas pašvaldības
18. aprīlī, Ķekavas novadā viesojās delegācija no Glubokoje pašvaldības Baltkrievijā. Vizītes laikā Baltkrievu delegācija apmeklēja AS „Putnu fabrika Ķekava”, tikās ar novada Domes pārstāvjiem, ka arī apmeklēja Tūrisma informācijas centru, Ķekavas novada Kultūras aģentūru un pirmsskolas izglītības iestādi „Bitīte”.
Kur vērsties pēc palīdzības plūdu gadījumos
Ķekavas novada pašvaldība, plānojot rīcību iespējamo plūdu gadījumā, aicina iedzīvotājus savlaicīgi parūpēties par saviem īpašumiem, kas varētu ciest plūdos!
Pašvaldību vēlēšanām reģistrētie deputātu kandidātu saraksti
2013.gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām reģistrētie deputātu kandidātu saraksti.
Ar aizrautību skolēni piedalās tehniskās jaunrades darbnīcās
Ar lielu entuziasmu un zinātkāri Ķekavas novada izglītības iestāžu skolēni 18.aprīlī Baložu vidusskolā piedalījās tehniskās jaunrades darbnīcās, kuras organizēja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa sadarbībā ar uzņēmumu „Kurzemes Democentrs”.
Aizvadīta simtā Domes sēde
18. aprīlī, Ķekavas novada Dome aizvadīja simto Domes sēdi. Pirms zīmīgās sēdes Domes deputāti tika aicināti uz kopēju foto mirkli.
Ķekavas Mūzikas skola uzņem audzēkņus
Ķekavas Mūzikas skola uzņem audzēkņus 2013./2014. mācību gadam.
Līdz ar pavasari pieaug dzērušo autovadītāju skaits
Beidzot ir pienācis ilgi gaidītais pavasaris, kas liek nomest ziemas smagos tērpus, apņemties piekopt veselīgāku un zaļāku dzīvesveidu, mudina doties tuvāk dabai. Bet, raugoties no Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) redzesloka, pavasari jo īpaši gaidījuši vieglprātīgie autovadītāji, kuri arvien biežāk pie auto stūres sēžas alkohola reibumā, lai trauktos pa novada ceļiem un demonstrētu savu „varonību”.
Daugmales bērnudārza būvniecība norit raiti
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa joprojām aicina vecākus pieteikt savas atvases jaunajā Daugmales bērnudārzā. Dažus vecākus, iespējams, māc bažas – pieteikties uz dārziņu vai ne, būs gatavs vai ne.
Grāmatu Klubiņa dibināšana Ķekavas pagasta bibliotēkā
Pateicoties tam, ka visā Latvijā, no 22. līdz 27. aprīlim, norisināsies bibliotēku nedēļa, esam beidzot ķērušies pie ilgi lolotās domas par Grāmatu Klubiņa dibināšanu. Vēlamies pierādīt, ka grāmatu lasītājs nav "izmiris dinozaurs"! Aicināti visi, kuriem patīk lasīt, dalīties ar viedokli, diskutēt un pārdomāt izlasīto. Tiekamies 24. aprīlī plkst. 18.00 Grāmatu Klubiņa dibināšanas pasākumā.
Veselības diena Ķekavā – jau ceturto reizi
Sestdien, 20. aprīlī, Ķekavas novadā jau ceturto gadu norisināsies Veselības diena. Pasākuma apmeklētāji bez maksas varēs veikt diagnostiku un konsultēties pie vairāk kā divdesmit medicīnas speciālistiem, kā arī par samazinātu maksu saņemt laboratoriskos pakalpojumus.
Atvērto durvju diena PII "Avotiņš"
Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde "Avotiņš" aicina uz atvērto durvju dienu, 2013. gada 24. aprīlī plkst. 9.00.
Pašvaldības policija apseko applūstošās vietas
Strauji iestājoties siltam laikam, upēs paaugstinās ūdens līmenis. Ķekavas novadā iespējamās plūdu draudu teritorijas uzmana Reģionālās pašvaldības policija, kas šobrīd ikdienu vairākkārtīgi veic potenciāli applūstošo vietu apsekošanu.
Notiks ikgadējās „Tehniskās jaunrades darbnīcas” skolēniem
Ceturtdien, 18.aprīlī Ķekavas novada Baložu vidusskolā jau otro gadu norisināsies Tehniskās jaunrades darbnīcas. Pasākuma mērķis ir rosināt bērnu un jauniešu interesi par tehnisko jaunradi un inženierzinātnēm, kā arī attīstīt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas robotikas, mehānikas, elektronikas, ķīmijas un citu tehnisko disciplīnu, kā arī dabas zinātņu jomā.
Volejbola komanda VK LSPA/Ķekavas novads izcīna bronzu
VK LSPA/Ķekavas novada volejbola komanda Latvijas Nacionālās līgas volejbolā finālsērijā par trešo vietu, sestdien, otro reizi pārspēja sporta kluba "Limbaži" volejbolistus. Ar šo uzvaru komanda savā debijas sezonā, pēc ranga otrajā spēcīgākajā Latvijas volejbola turnīrā, izcīnīja godalgoto trešo vietu.
Pirmo reizi Lielās Talkas vēsturē reģistrēto talkošanas vietu skaits pārsniedz piesārņoto vietu skaitu
Reģistrēto talkošanas vietu skaits sasniedzis 593, savukārt atzīmēto piesārņoto vietu skaits šobrīd ir 121. Šāda situācija ir vērojama pirmo reizi Lielās Talkas pastāvēšanas laikā.
ĶEKAVAS MĀKSLAS SKOLA UZŅEM AUDZĒKŅUS
Ķekavas mākslas skola uzņem audzēkņus 2013./2014. mācību gadam.
Ķekavas novads sociālajos tīklos
Strauji pieaugot sociālo tīklu popularitātei, arī Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi savus profilus twitter, facebook, kā arī draugiem.lv.
Sveicam TDA Zīle!
13. aprīlī Ķekavas kultūras namā norisinājās TDA Zīle 45. jubilejas koncerts. Pasākums norisinājās divās daļās, kuru laikā TDA Zīle deju kolektīvs priecēja skatītājus ar krāšņiem tērpiem un neaprakstāmiem deju soļiem. Deju kolektīva sveicēju pulkam pievienojās arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "IERAUGI NOVADĀ"
No 15. aprīļa līdz 30. septembrim Ķekavas baznīcā norisināsies Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "IERAUGI NOVADĀ".
Par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē 2013. gadā
AS „Latvenergo” informē Jūs: lai nodrošinātu Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošu ekspluatāciju atbilstoši likuma „Par drošu hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu” un citu Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo dokumentu prasībām, 2013. gadā laika periodā no 1. augusta līdz 16. septembrim mainīgajā ūdens līmeņa zonā ir plānots veikt Rīgas HES labā krasta augšas bjefa nogāžu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbus.
Ķekavas novada pensionāru biedrība „Polārblāzma” apkopo pensionāru paveikto
Biedrība neradās tukšā vietā, tāpēc vācam visu, ko varam atrast par mūsu Ķekavas pagasta, novada pensionāru dzīvi agrāk un tagad. Tā jau nav, ka Ķekavas vārds pirmo reizi tika minēts 1435. gadā un tās atdzimšana ir sākusies tikai 2009. gadā – līdz ar novadu izveidošanu.
Bāriņtiesā var saņemt notariālos apliecinājumus
Ķekavas novada iedzīvotāji var apliecināt darījumus un dokumentus, kuriem nepieciešams zvērināta notāra apstiprinājums, tepat - bāriņtiesā. Tā kā mūsu novadā šobrīd nav pieejams zvērināts notārs, vairs nav nepieciešams doties tā meklējumos ārpus novada. Bāriņtiesā šie pakalpojumi ir ērti pieejami, turklāt maksā lētāk nekā zvērinātu notāru birojos.
27. aprīlī gadatirgus Baložos tiek atcelts!
Sakarā ar Lielās Talkas norisi gadatirgus 27. aprīlī Baložos tiek atcelts.
Aicina sievietes veikt mamogrāfijas izmeklējumus
Ķekavā Mobilais Mamogrāfs gaidāms - 17. jūnijā pie Ķekavas ambulances, Gaismas ielā 15.
Palielina zivju murdu skaitu
Uzklausot zvejnieku vēlmes, Ķekavas novada pašvaldība ierosinājusi mainīt vienošanos nosacījumus par zivju limitu sadali Rīgas HES ūdenskrātuvē, palielinot zivju murdu skaitu Ķekavas novada zvejniekiem.
Piedāvā jaunas sociālā atbalsta iespējas
Ķekavas novada sociālajā dienestā šajā daudziem tik saspringtajā laikā tiek meklēti dažādi risinājumi, lai palīdzētu cilvēkiem, kas nokļuvuši dienesta redzeslokā. Tie ir ļaudis, kas nonākuši neapskaužamā dzīves situācijā un pašu spēkiem vairs nespēj no tās izkļūt. Tās ir ģimenes, kuras smagi skāris bezdarbs, atkarības, nespēja iekļauties laikmeta steidzīgajā ritmā.
Piedalies aptaujā par ikdienas mobilitāti mūsu novadā
Latvijas Universitātes Vides pārvaldības studiju programmas studente aicina ikvienu vietējo iedzīvotāju piedalīties aptaujā par ikdienas pārvietošanās praksi un tās problēmjautājumiem. Maģistra darba ietvaros „Ilgtspējīga mobilitāte Ķekavas novada pašvaldībā” tiek veikta interneta aptauja, kuras mērķis ir iegūt analītisku informāciju par vietējo iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās praksi un apmierinātību ar satiksmes infrastruktūras stāvokli.
Kustamās mantas izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli kustamo mantu – automašīnu Peugeot 290L. Ar izsoles noteikumiem var iepazīties Ķekavas novada pašvaldībā Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, 12.kabinetā vai pašvaldības mājaslapā www.kekava.lv . Izsoles objekta apskatei dabā iepriekš pieteikties pa tālr. 67847155.
Sociālajā dienestā meklē risinājumus bezdarba problēmai
2013. gada sākumā Ķekavas novada sociālajā dienestā kā ilgstošie bezdarbnieki reģistrējušies un vērsušies pēc palīdzības 497 cilvēki, kas ir aptuveni 3,5% darba spējīgo iedzīvotāju. Speciālisti lēš, ka varētu būt tikpat daudz bez darba esošu novadnieku, kuri dažādu apsvērumu dēļ pat nav reģistrējušies. Lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, Sociālais dienests aicināja bezdarbniekus pieteikties uz Nodarbinātības valsts aģentūras rīkoto vakanču gadatirgu, kas 17. aprīlī norisināsies Kauguros.
Atļauta Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020.gadam, grozījumu īstenošana
2013. gada 5. aprīlī ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauja par Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020. gadam grozījumu īstenošanu, kas 2013. gada 17. janvārī apstiprināti ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-1/2013 „Grozījumi Ķekavas novada Baložu pilsētās teritorijas plānojumā 2008.-2020. gadam” (Domes lēmums Nr. 2.§ 5., protokols Nr. 2).
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Rudzītes”, „Krastmalas” un „Vecratnieki” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā.
Skolēni prezentē savas idejas
No 11.-15.februārim Ķekavas vidusskolas septīto klašu audzēkņiem norisinājās projektu nedēļa, kuras ietvaros, balstoties uz organizācijas Latvijas Zaļais punkts un projektu „Mācoties no dabas”, mācībspēki un skolēni izvēlējās tematu saviem projektiem. 4. aprīlī projekta dalībnieki prezentēja savas idejas Ķekavas novada Domes priekšsēdētājam un pašvaldības pārstāvjiem.
Andra Eglīša kausa izcīņa basketbolā!
Sacensības notiks 20.,21. aprīlī priekšsacīkstes, 28.aprīlī finālspēles un trīspunktu metienu konkurss.
KINO VAKARS Doles Tautas namā
Otrdien, 9.aprīlī plkst. 18.00 Doles Tautas norisināsies kino vakars.
Ķekavas Mākslas skolas pedagogu izstāde
No 08.04.-30.04.2013. Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē norisināsies pedagogu darbu izstāde.
VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas apmācības
2013.gada 24.aprīlī Ķekavas pagasta bibliotēkā plkst. 15.00 būs iespēja tiekties ar VID speciālistu un iemācīties, kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju VID, izmanotojot VID Elektronisko deklarēšanas sistēmu.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ainava"
No 03.04.-17.06.2013. Ķekavas novada Doms telpās norisinās Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ainava".
Iedzīvotāju ievērībai!
Iedzīvotāju ievērībai par krāpniecības gadījumiem!
Izstāde „Pavasaris 2013” Rāmavā
4. aprīlī ar oficiālu atklāšanas pasākumu Rāmavā durvis vērusi ikgadējā starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības un lauku celtniecības izstāde „Pavasaris 2013”. Interesenti aicināti apmeklēt izstāžu kompleksu no 4. līdz 7. aprīlim.
Atļauta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2012. gada grozījumu īstenošana
2013. gada 7. martā ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauja (VARAM) par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2012.gada grozījumu īstenošanu, kas 2012. gada 13.decembrī apstiprināti ar saistošajiem noteikumiem Nr.SN-TDP-13/2012 „Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojums 2009.-2021.gadam, 2012.gada grozījums” (Domes lēmums Nr.2.§3., protokols Nr.25).
Ķekavas novada jauniešu simfoniskajam orķestrim lielisks sniegums konkursā MUSICA DA CAMERA
13. martā Ogres Mūzikas skolā izskanēja Latvijas mūzikas skolu stīgu ansambļu un stīgu orķestru konkurss MUSICA DA CAMERA 2013, kuru organizēja Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācija, atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds un Ogres Mūzikas skola.
Ikviens ir aicināts iesaistīties O.Vācieša pieminekļa izveidē
Vienam no mūsu izcilākajiem dzejniekiem – Ojāram Vācietim – šogad svinēsim 80. dzimšanas dienu. Šogad būs pagājuši arī 30 gadi kopš viņš ir guldīts Carnikavas kapsētā, un nu tur jau atdusas arī O.Vācieša dzīvesbiedre – dzejniece un atdzejotāja Ludmila Azarova. Diemžēl joprojām dzejnieku atdusas vieta nav pienācīgi sakopta.
Atbalstīsim Ķekavas novada florbola komandas!
Svētdien, 7.aprīlī šīs sezonas pēdējās spēles Latvijas Republikas florbola čempionātā aizvadīs Ķekavas novada virslīgas florbola komandas.
Rokmūzikas festivāls „Bliez no bedres 2013” sāk bliezt!!!!
Rokfestivālam šogad aprit 5 gadi, kas jauniešiem liek darboties, skriet un censties ar dubultu prieku un sparu, lai ar gandarījumu varam saukt „Mēs bliežam jau 5. gadus!!!” un 1.jūnijā „nobliezt” tā, lai visa Ķekava rīb.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Laicenieki” Daugmalē
Ķekavas novada Dome 2013. gada 28. februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 5. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Laicenieki” Daugmalē, Daugmales pagastā”.
Ķekavas novada Domes lēmums par grozījumiem nolikumā „Par Ķekavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļas sniegtajiem pakalpojumiem”
Ķekavas novada Domes 14.03.2013 sēdes lēmums Nr.1.§1. (protokols Nr.6) Par grozījumiem nolikumā „Par Ķekavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļas sniegtajiem pakalpojumiem”
Pārcelts Lielās Talkas datums - šogad tā notiks 27. aprīlī!
Ņemot vērā pavasarim netipiski vēsos laika apstākļus un biezo sniega kārtu, Lielās Talka pārcelta uz 27.aprīli. Tādējādi gatavošanos talkai pagarinot par nedēļu un dabai ilgāk ļaujot atmosties no ieilgušās ziemas.
INFORMĀCIJA PAR DEPUTĀTU KANDIDĀTU SARAKSTU IESNIEGŠANU
Kandidātu sarakstu iesniegšana 2013.gada pašvaldību vēlēšanām notiks no 2013.gada 12. līdz 22.aprīlim. Pašvaldību vēlēšanās kandidātu saraksti jāiesniedz Ķekavas novada Vēlēšanu komisijai Ķekavas novada pašvaldības ēkā Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-9, 24.kabinetā, kontakttālrunis, lai vienotos par saraksta iesniegšanas laiku, ir 26498978.
Lielajā Piektdienā Ķekavā norisinājās Krusta ceļš
29. martā, Lielajā Piektdienā, Ķekavā norisinājās Ekumēniskais Krusta ceļš, kas pulcēja vairāk nekā 50 cilvēku.
Ķekavā norisināsies Krusta ceļa gājiens
29. martā Lielajā piektdienā norisināsies gājiens ekumeniskais Krusta ceļš. SĀKUMS 18.00 DOLES-ĶEKAVAS EV.LUT.BAZNĪCĀ.
Vecumnieku Krāmu tirgus
23.martā, Vecumnieku tirgus teritorijā norisināsies "Krāmu tirgus".
Dienas centra „ADATIŅAS” divu gadu jubilejas pasākums
Pašvaldības aģentūras "Ķekavas sociālās aprūpes centrs" dienas centram "ADATIŅAS" notiks 2 gadu jubilejas pasākums 28.martā plkst. 11:00 Daugmalē. Visi laipni gaidīti!
Mazo vokālistu konkurss “Cālis 2013”
26.martā norisinājās mazo vokālistu konkurss „Cālis - 2013”, kurā piedalījās visas Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes. No katra bērnudārza finālam tika izvirzīti 6 pārstāvji. Kopā konkursā skanēja 24 priekšnesumi, šogad pasākums noritēja PII „Bitīte”.
Zem sniega apslēptie dārgumi
Nokūstot sniega segai, Ķekavas novada ceļu malās atklājas ziemas periodā apēsto, izdzerto un izsmēķēto produktu iepakojumi, kas, vieglu roku nomesti zemē, bojā pavasarīgo ainavu.
Piedalies foto konkursā „Baložu pilsēta caur foto objektīva aci”
Baložu pilsētas Jauniešu padome sadarbībā ar Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru izsludina foto konkursu Baložu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.
Traktortehnikas ikgadējās valsts tehniskās apskates
Traktortehnikas ikgadējās valsts tehniskās apskates Ķekavas novadā 2013. gadā.
Ķekavā atklāj pašvaldības policijas muzeju
Reģionālās pašvaldības policija, sagaidot savu pirmo jubileju, atklājusi muzeju, kurā apkopoti eksponāti jau no Ķekavas municipālās policijas dibināšanas 1994. gadā līdz pat šim brīdim.
Atbrīvojies no elektriskajām iekārtām videi draudzīgā ceļā
2012. gadā pārstrādei nodoti tikai 26% no realizētajām elektriskajām un elektroniskajām iekārtām, liecina Latvijā lielākā videi kaitīgo preču atkritumu apsaimniekotāja „Latvijas Zaļais elektrons” darbības rezultāti.
Reģistrēto talkošanas vietu skaits varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī
Kopš pagājušās nedēļas Lielās Talkas mājas lapā darbojas divas interaktīvās kartes. Vienā no tām ir piesārņojuma karte, kurā Latvijas iedzīvotāji ir aicināti atzīmēt piesārņotās vietas, tādējādi kopīgiem spēkiem apzinot piesārņotās vietas dabā, kuras Lielās Talkas laikā, 20.aprīlī, būtu nepieciešams sakopt un kurā ikviens interesents var organizēt kolektīvu talku. Līdz šim pieteikta jau 91 piesārņota vieta visā Latvijā.
Pļavniekkalna sākumskola iegūst eTwinning sertifikātu
Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskola ir ieguvusi eTwinning sertifikātu.
Priecīgas un saulainas Lieldienas
Ķekavas novada pašvaldība novēl priecīgas un saulainas Lieldienas!
Svarīgi zināt!
Gatavojoties pašvaldību vēlēšanām.
Dievkalpojumi Lieldienu laikā
Lieldienu dievkalpojumi Ķekavas novadā.
Komersantu nodarbināto personu reģionālās mobilitātes veicināšana
NVA no 19.marta īsteno Komersantu nodarbināto personu reģionālās mobilitātes veicināšanas pasākumu. Atbalsta pasākumā iesaistītajiem cilvēkiem kompensēs transporta tēriņus braucieniem no deklarētās dzīvesvietas uz darbavietu un atpakaļ vai dzīvokļa īres izdevumus. Paredzēts, ka atbalsta saņēmējs pirmajos četros darba mēnešos varēs saņemt kopā ne vairāk kā 280 latus. Par darba tiesisko attiecību pirmo mēnesi - avanss 100 latu apmērā, par nākamajiem trijiem darba tiesisko attiecību mēnešiem - finanšu atlīdzība, kas nav lielāka par 60 latiem mēnesī.
Pašvaldība aicina pieteikties uz vasaras nometņu projektu konkursu
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikties Ķekavas novada izglītības iestādes, pašvaldības institūcijas, sabiedriskās organizācijas un juridiskās personas piedalīties Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursā, lai pretendētu uz pašvaldības līdzfinansējumu bērnu un jauniešu vasaras nometņu organizēšanai.
Uzsākta Daugavas-Misas kanāla sakopšana
Uzsākta Daugavas-Misas kanāla sakopšana posmā no Skvoša dārza Zanzibāras līdz Dambītim. Biedrība „Aktīvai Ķekavai” ir uzsākusi realizēt EZF līdzfinansēto projektu „Brīva piekļūšana Daugavas-Misas kanālam”.
Pašu gatavotas Lieldienu dekorācijas
Līdz ar pirmajām pavasara vēsmām un saules stariem sagaidīti pavasara skaistākie svētki – Lieldienas. Tas ir lielisks iemesls iepriecināt sevi un citus, radot svētku noskaņu ne tikai savās mājās, bet arī savā novadā.
Uzņēmēji tiekas Ķekavas novada uzņēmēju padomes rīkotajā ballē
5. martā Ķekavas novada uzņēmēju padomes rīkotā balle Ķekavā, Doles Tautas namā, pulcēja aptuveni 80 viesus – uzņēmējus no Ķekavas, Mārupes, Tukuma un Rīgas, kā arī ĶNUP sadarbības partnerus.
Atvērto durvju diena bērnudārzā Zelta rasa
Privātā pirmsskolas izglītības iestāde Zelta rasa par godu jaunas filiāles atklāšanai Baložos aicina bērnus un viņu vecākus uz atvērto durvju dienu 20. aprīlī plkst.12.00 Lakstīgalu ielā 11.
Daugmales bērnudārzs gatavojas jaunajam mācību gadam
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa aicina novada iedzīvotājus pieteikt bērnus uz vietām jaunajā Daugmales bērnudārzā, ko plāno atvērt līdz ar jauno mācību gadu.
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumi
Piemiņas pasākumi 25. martā Ķekavas novadā.
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākums Odukalnā
25. martā Ķekavā pie Komunistiskā genocīda upuru piemiņas akmens Odukalnā norisinājās ziedu nolikšana un piemiņas brīdis, lai godinātu visus no Komunistiskā genocīda cietušos.
Ceļu remontdarbi Baložos
Iestājoties piemērotiem laika apstākļiem, Baložu pilsētā plānots uzsākt ielu remontdarbus.
Gatavojoties Dziesmu un deju svētkiem top neparasta tēlniecības izstāde „Dziesmu svētku ceļš”.
20. martā Ķekavas Mākslas skolā notiks radoša tēlniecības darbnīca „Dziesmu svētku ceļš” . Kopā ar jaunajiem māksliniekiem – tēlnieci Lieni Mackus, scenogrāfu Artūru Arni un keramiķi Elīnu Titāni 40 audzēkņi iepazīsies ar Dziesmu un deju svētku ideju, tēlniecības izstādes ieceri un veidos skulptūriņas no baltā māla.
E-prasmju nedēļa Ķekavas novadā
No 18. līdz 24. martam, Ķekavas novadā norisināsies e-prasmju nedēļa. Šīs nedēļas laikā bezdarbniekiem, senioriem kā arī vidusskolēniem būs iespēja apgūt un paplašināt savas zināšanas darbam ar datoru. E-nedēļas laikā interesentiem būs iespēja apgūt zināšanas par vienoto elektronisko pieteikumu studijām augstskolās, elektronisko parakstu u.c. iespējām.
Uzņēmēju balle Ķekavā
Ķekavas novada uzņēmēju padome ielūdz uz uzņēmēju balli kino tematikā! Pasākums notiks Ķekavā, Doles Tautas namā šī gada 15. martā plkst. 19.30.
Aukles turpina posties
Veiksmīgi turpinoties aukļu dienesta projektam Ķekavas novadā, jau otrai auklītei „kritusi” laimīgā loze piedalīties tirdzniecības centra „Liiba” rīkotajās skaistuma pārvērtībās. Šoreiz profesionālo meistaru roku pieskārieniem un ieteikumiem ļāvās auklīte no Titurgas - Jeļena Čvarkova, kas piedalījās Ķekavas novada pašvaldības rīkotajās aukļu apmācībās.
Izsludina NVO projektu konkursu
Pamatojoties uz Ķekavas novada Domes 28.02.2013. sēdes lēmumu Nr.2.§2. (protokols Nr.5) Ķekavas novada attīstības nolūkos Ķekavas novada pašvaldība izsludinājusi Ķekavas novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu.
Zemnieku saeimas kongress 8.martā!
8. martā Ķekavas novadā, Baložu kultūras namā notiks ikgadējais biedrības „Zemnieku saeima“ kongress, kas pulcēs lauksaimniekus no visas Latvijas. Kongresā Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražotāji, kuri pārstāv visas lauksaimniecības nozares, atskatīsies uz 2012.gadā paveikto un ievēlēs priekšsēdētāju un valdi.
Ķekavas novada pensionāru biedrības "Polārblāzma" biedru sapulce
15. martā plkst. 12.00 Ķekavas kultūras namā Ķekavas novada pensionāru biedrības "Polārblāzma" biedru sapulce (paveiktā darba atskaite, debates, vēlēšanas). Aicināti visi biedrības biedri. Iesniegumus par jaunu biedru uzņemšanu pieņem katru ceturtdienu plkst. 11.00- 13.00 Ķekavas kultūras namā.
Baložos norisinās biedrības „Zemnieku saeima“ kongress
8. martā Ķekavas novadā, Baložu kultūras namā norisinājās ikgadējais biedrības „Zemnieku saeima“ kongress, kurš pulcēja lauksaimniekus no visas Latvijas, kongresā piedalījās gan valsts Ministru prezidents Valdis Dombrovskis gan zemkopības ministre Laimdota Straujuma.
Comenius projekta dalībnieki viesojas Ķekavas novadā
No 4. Līdz 8. martam Ķekavas novadā viesojas skolu sadarbības Comenius projekta „Tales, Getting our children together” dalībnieki no septiņām valstīm. Latviju šajā projektā pārstāv Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskola.
Ķekavā pašvaldības policija atklāj jaunu izolatoru
6. martā Reģionālās pašvaldības policija (RPP) atklās īslaicīgās aizturēšanas izolatora telpas, kas pēc rekonstrukcijas kļuvušas plašākas un iekārtotas atbilstoši pastāvošajām normatīvajām prasībām.
Ķekavas vidusskolas vokālajam ansamblim „Rasa ” ļoti veiksmīgi aizvadīta konkursa "Balsis" pirmā kārta (2013.g.)
26. februārī, Salaspils Kultūras namā „Rīgava” notika Salaspils, Ķekavas un Olaines novadu izglītības iestāžu vokālās mūzikas konkurss „Balsis” 1.kārta. Tajā dalību ņēma 18 vokālie ansambļi, trijās vecuma grupās.
Izstāde "Pašdarinātie skaņu rīki"
Pirmsskolas izglītības iestādes "Zvaigznīte" konsultatīvais kabinets kopā ar iestādes mūzikas skolotāju un citiem pedagogiem no 26.februāra rīkoja izstādi "Pašdarinātie skaņu rīki".
Lielais Lieldienu tirgus
30. martā, Vecumnieku tirgus laukumā norisināsies "Lielais Lieldienu tirgus"
Latviešu valodas kursi
Ķekavas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus pieteikties latviešu valodas kursiem, aizpildot anketu interneta vietnē www.kekavasnovads.lv sadaļā Izglītība.
2013.gada 1.jūnijā Latvijā notiks kārtējās pašvaldību vēlēšanas
2013.gada 1.jūnijā Latvijā notiks kārtējās pašvaldību vēlēšanas. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 28.februārī izsludināja šā gada 1.jūnijā plānotās republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanas.
Mākslinieces Lienes Ratnikas personālizstāde
No 3.marta līdz 4.aprīlim mākslinieces Lienes Ratnikas personālizstāde Pļavas raksti. Izstādes atklāšana – 3. martā plkst. 13.30, O. Vācieša ielā 6a.
Ķekavas novada sporta skolas regbija komandai 2. vieta
Sestdien, 23.februārī, Igaunijas pilsētā Uudekula , norisinājās ikgadējais ziemas regbija-7 turnīrs. Turnīrā piedalījās komandas no Tartu, Tallinas, Uudekulas un arī Ķekavas novada sporta skolas komanda.
Informatīvais seminārs "Aktualitātes grāmatvedībā un nodokļos"
6. martā, Baldones novada Domē norisināsies informatīvais seminārs "Aktualitātes grāmatvedībā un nodokļos".
Informācija bezdarbniekiem un novada darba devējiem!
Sākot ar 2013.gada marta mēnesi Nodarbinātības valsts aģentūra (turpmāk - Aģentūra) uzsāk aktīvu sezonas vakanču gadatirgu pasākumu organizēšanu visā Latvijā. Sezonas vakanču gadatirgus Rīgas reģionā notiks Jūrmalā, 17.04.2013. Kauguru kultūras namā (Raiņa ielā 110, Jūrmalā).
Ķekavas vidusskolas skolēni iegūst velosipēda vadītāja apliecības
No 18. - 22. februārim Ķekavas vidusskolas 6. klašu skolēni apguva ceļu satiksmes noteikumus, tikās ar Valsts ceļu policijas pārstāvi, kā arī apmeklēja nodarbības Ķekavas pašvaldības policijā. Projekta nedēļas noslēgumā katrs skolnieks ieguva velosipēda vadītāja apliecību.
Ķekavas vidusskolas skolēni iegūst godalgotas vietas erudīcijas konkursā
15. februārī Ķekavas vidusskolas skolēni devās uz Saldus pilsētu, kur piedalījās www.baiba-school.com rīkotājā erudīcijas konkursā. Spēlē „Alfabēta feja” Ķekavas vidusskolas komanda „Spicie burti” ieguva otro vietu, bet otra Ķekavas vidusskolas komanda „Zibenīgie cipari”, spēlē „Zinātnieki”, ieguva pirmo vietu.
Krogsilā būs jauna iela
Ķekavas novada ciemā Krogsils tiks izveidota jauna iela ar nosaukumu Rēderu iela.
Paziņojums par plānoto kabeļu kanalizācijas būvniecības un paplašināšanas projektu
Pamatojoties uz Ministru kabineta 2011.gada 1.marta noteikumu Nr.166 „Elektronisko sakaru tīklu ierīkošanas, būvniecības un uzraudzības kārtība” 39.1 punktu paziņojam, ka tiek uzsākta elektronisko sakaru kabeļa kanalizācijas trases projektēšana no nekustamā īpašuma Bauskas ielā 180 (Rīga) līdz nekustamam īpašumam „Valdlauči – 1”, (Valdlaučos, Ķekavas pag., Ķekavas nov.).
Arhīvs
  Drukāt