Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika uzruna Dziesmu un deju svētku dalībniekiem (video)
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika uzruna XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku dalībniekiem.
Motokrosists Toms Macuks otrais Eiropā
Ķekavas novada motokrosists, Rodeo MX racing team braucējs Toms Macuks Eiropas motokrosa čempionāta 3.posmā Slovēnijā, Brežice mototrasē, MX Open klasē 26 dalībnieku konkurencē izcīnījis 2.vietu.
Līdz 15. jūlijam pagarināta pieteikšanās konkursam „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2013” !
Uzdrīksties un piedalies! Balvas, specbalvas un brauciens pa Latvijas un Ķekavas novada skaistākajām vietām!
Paziņojums iedzīvotājiem par ūdens kvalitāti Titurgas ezerā
Informējam iedzīvotājus, ka pēc 19.06.2013. atkārtoti veiktām ūdens analīzēm Titurgas ezerā, peldūdens kvalitāte ir uzlabojusies – cilvēkiem bīstamo E-coli un Zarnu enterokoku baktēriju klātbūtne ir būtiski samazinājusies un peldūdens kvalitāte atbilst prasībām, ko apstiprinājusi arī Sabiedrības veselības inspekcija.
Ķekavas–Bordesholmas sadraudzības 20 gadu jubileja
Aicinām iedzīvotājus piedalīties Ķekavas–Bordesholmas sadraudzības 20 gadu jubilejas svinībās 6. jūlijā. Ikviens tiek laipni lūgts ierasties uz Draudzības pulksteņa un izstādes atklāšanu, kā arī apmeklēt konferenci „Ķekava un Bordesholma – ceļā uz nākotni”.
Ķekavas novada domes deputāts Germans Ivanovs atsakās no deputāta mandāta
27. jūnijā Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums par deputāta Germana Ivanova pilnvaru izbeigšanos pirms termiņa.
Dziesmu un deju svētki ir sākušies, pacelts Svētku karogs
Ar svinīgu Svētku karoga pacelšanu 30.jūnijā, saulei atrodoties zenītā pulksten 13.28, Ķekavas novadā un daudzviet citur Latvijā uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem simboliski tika pavadīti svētku dalībnieki.
Darbību sāk Reģionālās pašvaldības policijas jaunā interneta vietne
Sākot ar 27. jūniju, darbu sāk Reģionālās pašvaldības policijas modernizētā interneta vietne - www.pasvaldibaspolicija.lv.
Pašvaldības darbinieki piedalās Dziesmu un deju svētkos
Šogad svētku dalībnieku kopējais skaits pārsniedz 40 tūkstošus, tie pārstāv vairāk nekā tūkstoš septiņi simti Latvijas mākslinieciskos kolektīvus, kuru vidū arī 15 mūsu novada kolektīvi. Ķekavas novadu Dziesmu un deju svētkos pārstāvēs kopā 49 pašvaldības iestāžu darbinieki, kuri papildus saviem ikdienas pienākumiem aktīvi darbojas novada amatiermākslas kolektīvos.
Līgo svētku brīvdienas šogad mierīgas
Neraugoties uz dažiem starpgadījumiem, Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) darbinieki šogad aizvadījuši salīdzinoši mierīgus svētkus, ziņo RPP priekšnieks Māris Bomiņš.
Ķekavas novads piedalās sporta un kultūras festivālā Turcijā
No 13. līdz 21. maijam Ķekavas novada jaunieši devās uz Niluferas pašvaldību Turcijā, lai piedalītos sporta festivālā.
Ievēl Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietniekus
20. jūnijā, ārkārtas Ķekavas novada domes sēdē tika ievēlēti trīs domes priekšsēdētāja vietnieki - Juris Krūmiņš, Andis Adats un Igoris Malinauskas.
Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēl Valtu Variku (papildināts ar video)
20. jūnijā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēja Vidzemes partijas līderi Valtu Variku, kurš pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada teritorijā ieguva vislielāko balsu skaitu.
Kultūrdziesmiņa
Domājot par Ķekavas novada iedzīvotājiem, kultūras dzīvi novadā esam veidojuši ļoti aktīvu un daudzveidīgu. Kultūras pasākumos nereti gadās, ka pašsaprotamas un zināmas lietas piemirstās, tādēļ ir tapis draudzīgs video „Kultūrdziesmiņa”, kurš atgādina par labas uzvedības manierēm un arī izklaidē skatītājus.
Ķekavas novadā tiek veicināta jāšanas sporta attīstība
Piedaloties Ķekavas novada pašvaldības Nevalstisko organizāciju līdzfinansēšanas konkursā, biedrība „Agates sports” ir iegādājusies nepieciešamo jāšanas sporta inventāru un aprīkojumu, lai radītu iespēju visiem interesentiem, kuri apmeklē zirgu izjādes un nodarbības jāšanas sportā, saņemt pilnvērtīgu un kvalitatīvu pakalpojumu.
Latvijas Kopienu Iniciatīvu fonds atsāk projektu pieteikumu pieņemšanu programmā „Atbalsts kopienu centriem”!
Viena no populārākajām un ilglaicīgākajām Latvijas Kopienu Iniciatīvu fonda (LKIF) programmām ir „Atbalsts kopienu centriem”. Tajā atbalstu var saņemt biedrības vai nodibinājumi , kas veic kopienu centru funkcijas Latvijas reģionos, kuru darbības mērķis ir vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošana; kas īsteno dažādas iniciatīvas sociālā atbalsta vai pakalpojumu, veselības veicināšanas un izglītības jomā un kam ir stabila un ilglaicīga sadarbība ar vietējo pašvaldību un/vai vietējiem uzņēmējiem.
Ķekavas novada domes ārkārtas sēde 20. jūnijā plkst. 17.15 Doles Tautas namā
Plkst. 17.15 Doles Tautas namā norisināsies Ķekavas novada domes ārkārtas sēde.
Tapusi Ķekavas - Bordesholmas sadraudzības josta
Pateicoties Ķekavas novada iedzīvotāju atsaucībai, ir tapusi 40 metrus gara josta, kas ir veltījums Bordesholmas un Ķekavas novada 20 gadu sadraudzības jubilejai. Krāšņās Jostas izveidē vienojās iedzīvotāji no visa Ķekavas novada, adot, tamborējot un iesniedzot vairāk kā 260 atsevišķus adījumus, kurus kopā savienoja māsas Gaida Vītoliņa un Ērika Mālniece.
Par Ķekavas novada pašvaldības saistošo noteikumu apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 11.jūnija lēmumu Nr.1.§5. „Par Ķekavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr.SN-TDP-2/2013 “Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam 2013.gada grozījums” apstiprināšanu” (protokols Nr.12) apstiprināti saistošie noteikumi Nr.SN-TDP-2/2013, ar kuriem Ķekavas novada domes saistošajos noteikumos Nr. SN-TDP-34/2012 „Par Ķekavas novada teritorijas plānojumu” 1.1. apakšpunktā, kas ietver teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus „Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi”, izdarīti grozījumi.
Video tiešraide: Ķekavas novada domes jaunā deputātu sasaukuma pirmā sēde
Plkst. 10.00 Doles Tautas namā notiks Ķekavas novada domes jaunā sasaukuma pirmā sēde. Aicinām iedzīvotājus vērot domes sēdi klātienē vai internetā www.kekavasnovads.lv.
Latvijas Jaunatnes olimpiādē Ķekavas novadam - piecas bronzas medaļas
Latvijas Jaunatnes olimpiādē šobrīd, 15. jūnija rītā, Ķekavas novadam ir izcīnītas piecas bronzas medaļas - divas brīvajā cīņā (Savēlijs Zabeļskis un Gints Strods), viena – boksā (Edgars Dmitrijs Cepurnieks), viena – 100 m skrējienā (Sindija Bukša) un viena -vesera mešanā (Selīna Spūle).
Ķekavas novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā!
Vasara Ķekavas novadā ir klāt! Par to liecina aktivitāte pludmales volejbola laukumos visā novadā. Lai noskaidrotu, kuri tad ir Ķekavas novada pludmales volejbola labākie spēlētāji 2013. gadā, Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra sadarbībā ar sacensību galveno tiesnesi Māri Bomiņu organizē “Ķekavas novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā 2013″.
Mūsu bokseris izcīna bronzu, novadam tā jau trešā medaļa
Viens no Ķekavas novada sportistiem - jaunais bokseris Edgars Dmitrijs Cepurnieks (15 gadi), Latvijas Jaunatnes olimpiādē Ķekavas novadam izcīnīja vēl vienu medaļu. Sīvā cīņā boksa ringā, zaudējot stipram pretiniekam no Daugavpils – trīskārtējam Latvijas čempionam, Edgars olimpiādē ieguva bronzas medaļu. Līdz ar to uz doto brīdi – 14. jūnija pēcpusdienu, Ķekavas novada kontā ir trīs bronzas medaļas.
Valdlaučos atklāts jauns mākslīgā seguma futbola laukums
12. jūnijā notika Valdlauču jaunā futbola laukuma svinīgā atklāšana, kas tika uzbūvēts, pateicoties Ķekavas novada domes un Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras sadarbībai.
AS "Latvijas gāze" informatīvais paziņojums
Informācija par ierobežojumiem maģistrālo gāzesvadu un to objektu aizsargjoslās.
Ķekavas novadam pirmās medaļas – tās sarūpē brīvās cīņas sportisti
13. jūnijā Latvijas Jaunatnes olimpiādē, Liepājas olimpiskajā centrā, pirmās medaļas - divas bronzas godalgas – Ķekavas novadam izcīnīja brīvās cīņas sportisti Savēlijs Zabeļskis (līdz 46 kg) un Gints Strods (līdz 54 kg). Bet Normunds Kārkliņš (85-100 kg) izcīnīja 2. vietu, saņemot diplomu. Treneri Itārs Bramanis un Edijs Biļķins.
Projekts „Patiesība aiz smaida” viesojas Ķekavā
No 5. līdz 11. jūnijam mūsu novadā ieradās programmas „Eiropa pilsoņiem” starptautiskā projekta „Patiesība aiz smaida” dalībnieki no 7 Eiropas valstīm.
Ķekavā norisinās LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Telpiskās attīstības plānošanas maģistratūras programmas studentu kursa darbu priekšaizstāvēšana
12.jūnijā Ķekavas novada pašvaldības administrācijas telpās notika Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Telpiskās attīstības plānošanas maģistratūras programmas studentu kursa darbu priekšaizstāvēšana.
Ķekavas Mākslas skolas 17. izlaiduma absolventu izstāde
No 12. -28. jūnijam Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē norisināsies Ķekavas Mākslas skolas 17. izlaiduma absolventu skolas nobeiguma darbu izstāde.
Paziņojums par detālplānojuma "Rāmavas ielas izveidei" publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2013. gada 23. maijā pieņēma lēmumu Nr. 2.§ 6 „Par detālplānojuma projekta Rāmavas ielas izveidei nodošanu publiskajai apspriešanai”. Detālplānojuma uzdevums ir pamatot Rāmavas ielas posma izveidi un veikt zemes vienību sadalīšanu nekustamajos īpašumos „Ādiņas” un „Ādiņas-2” Rāmavā .
Kafejnīca visai ģimenei „Dod pieci!”
1.jūnijā t/c "Liiba" 1.stāvā tika atklāta jauna kafejnīca visai ģimenei un bērnu rotaļu istaba "Dod pieci!".
Par peldūdens kvalitāti
Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa veikusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens – Daugmalē – Daugavā, pretī Nāves salai un Vedmeros, Ķekavā – Daugavā, Dārznieku ielā, un Ķekavas upē Dambītī, Katlakalnā – Daugavā, Ievu ielā, kā arī Baložos - Titurgas ezerā.
UZMANĪBU!
Saskaņā ar Veselības inspekcijas 2013.gada 6.jūnija atzinumu Nr.5 – Titurgas ezerā ir AIZLIEGTS PELDĒTIES liela mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ.
Ķekavas Mākslas skolas izstādes vasarā
Piedāvājam apmeklēt Ķekavas mākslas skolas izstādes vasaras sezonā.
Latvijas Jaunatnes olimpiādē startēs arī Ķekavas novads
No 12. līdz 15. jūnijam norisināsies Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā Ķekavas novadu pārstāvēs 41 sportists un 15 treneri.
Mūsējo startam seko līdzi Ķekavas novada interneta vietnē
Par Ķekavas novada sportistu gaitām, sacensību rezultātiem, emocijām un pārdomām ikviens varēs uzzināt Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnē www.kekavasnovads.lv. Atbalsti mūsējos!
Pirmās sacensību maratonu uzsāk mākslas vingrotājas
Latvijas Jaunatnes olimpiādes ietvaros pirmās cīņas uzsāksies mākslas vingrošanā - 12. jūnijā plkst. 14.00 Liepājas Olimpiskajā centrā. Ķekavas novadu pārstāvēs četras mākslas vingrotājas – Elīza Bērziņa, Raiva Dombrovska-Pisarenko, Linda Kinca, Darja Krasnova – no Ķekavas novada sporta skolas.
Latvijas Jaunatnes olimpiādes sacensību grafiks
2013. gada Latvijas Jaunatnes olimpiādes sacensību grafiks pēc sacensību vietas, kā arī pēc sporta veida.
Balso par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes jaunajiem sportistiem nominācijā “Rītdienas zvaigznes”
No šodienas portālā “Draugiem.lv” Olimpiādes lapā sākas balsošana par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dalībniekiem, kuri ir izvirzīti nominācijai „Rītdienas zvaigznes“. Par Latvijas reģiona talantīgajiem sportistiem ikviens varēs nobalsot no 31. maija līdz 10. jūnijam, plkst. 12.00 dienā.
Aicina Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes talismanam dot vārdu
Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes talismani būs divi teliņi – teliņš un telīte, kas priecēs dalībniekus un apmeklētājus. Aicinām ikvienu līdz 1.jūnijam Ventspils pilsētas portālos www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv izteikt priekšlikumus par teliņa un telītes vārdiem.
Ir noslēgusies sportistu pieteikšana Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei Ventspilī
Piektdien, 24. maijā, naktī uz sestdienu, noslēdzās sportistu pieteikšana Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei, kas norisināsies no 13. jūnija līdz 15. jūnijam Ventspilī un atsevišķos sporta veidos arī Liepājā, Jūrmalā, Brocēnos un Usmā.
Bērnu vasaras nometnes
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada biedrību "Solis tuvāk" organizē bērnu vasaras nometnes Pļavniekkalnā. Nometnēm var pieteikties līdz 15. jūnijam.
Mūsu basketbola komandai priekšsacīkstēs pietrūkst veiksmes
Ķekavas novada zēnu basketbola komanda 10. un 11. maijā uzsāka cīņas par iekļūšanu Latvijas Jaunatnes olimpiādes finālturnīrā. Ķekavieši grupu spēlēs uzvarēja Kuldīgas un Grobiņas novadu, taču atzina Liepājas komandas pārākumu, kas liedza mūsu basketbolistiem kvalificēties nākamajai kārtai.
Titurgā top volejbola laukums
Kad februārī Baložos tika dibināta Baložu pilsētas jauniešu padome, jaunieši ierosināja vairākas ideja par veselīgu un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. Pienākot vasarai, jauniešu idejas sāk realizēties arī dabā - Titurgā top volejbola laukums.
Ķekavas novada sportisti un treneri Latvijas Jaunatnes olimpiādē 2013
Ķekavas novada sportistu un treneru saraksts Latvijas Jaunatnes olimpiādē 2013. gadā.
Par SIA„Zeltneki” kanalizācijas pakalpojumu tarifu
2013.gada 29.maijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija pieņēma lēmumu Nr.87 „Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Zeltnieki” kanalizācijas pakalpojumu tarifu”, apstirpinot SIA „Zeltnieki” kanalizācijas pakalpojumu tarifu 1.89Ls/m3. Apstiprinātais tarifs stājas spēkā 2013. gada 1. jūlijā.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Skolas iela 20, Baložos
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 23. maija lēmumu Nr.2.§1. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Skolas iela 20, Baložos” (protokols Nr. 9) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde ar mērķi pamatot puspansijas apartamentu ciematu apbūvi senjoru ģimenēm un vientuļniekiem nekustamajā īpašumā Skolas iela 20, Baložos.
Par izmaiņām izdotajā darba uzdevumā detālplānojuma „Baložu iela 7, Baložos detālplānojums” grozījumu izstrādei
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013. gada 23. maija lēmumu Nr.2.§4. „Par grozījumiem 16.08.2012. lēmumā Nr. 2.§ 4. „Par detālplānojuma „Baložu iela 7, Baložos detālplānojums” grozījumu izstrādes uzsākšanu daļā” (protokols Nr. 9) detālplānojuma grozījumu sastāvā iekļauts nekustamais īpašums Doles iela 3, Baložos.
Paziņojums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņām Daugmales pagasta administratīvajā teritorijā
Ķekavas novada pašvaldība informē Ķekavas novada iedzīvotājus, ka Daugmales pagasta administratīvajā teritorijā, kur sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veic Ogres uzņēmums SIA „Marss”, no 01.07.2013. sagaidāmas atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņas.
Noslēdzies jauno rokgrupu konkurss „Bliez no bedres”!
1.jūnijā norisinājās jauno rokgrupu konkurss „Bliez no bedres 2013”. Konkursam pieteicās 14 grupas, no kurām „Ķekavas jauniešu padomes” žūrija, cītīgi izvērtējot, finālā izvirzīja 8. Konkursa finālā grupas vērtēja žūrijas dalībnieki - Marka no Double Faced Eels, Ernests Bordāns no Ģitārspēle.lv, kā arī Guntars Gulbis no GG Audio.
Paziņojums par nekustamā īpašuma „Vecgaņģi-3” Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā detālplānojuma publisko apspriešanu
Detālplānojuma redakcija publiskajai apspriešanai tiek nodota, pamatojoties uz Ķekavas novada domes 23.05.2013. lēmumu Nr.2.§5.p. (prot. Nr. 9) „Par detālplānojuma „Vecgaņģi-3” projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā "Rūķi-1"
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2013.gada 17.janvāra lēmumu Nr.2.§9. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Rūķi-1”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā" (protokols Nr. 2) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam ”Rūķi-1”, kadastra numurs 8070 008 1054.
Prieks garam un ķermenim!
25.maijā Ziemeļblāzmas kultūras pilī norisinājās Līnijdeju senioru pavasara kauss 2013., kurā dalību ņēma arī Ķekavas senioru līnijdeju un kantri deju kolektīvs "Pīlādžu vīns".
Piedāvājam noskatīties video no tehniskās jaunrades dienām Ķekavas novadā
Jau ziņots, ka ar lielu entuziasmu un zinātkāri Ķekavas novada izglītības iestāžu skolēni 18.aprīlī Baložu vidusskolā piedalījās tehniskās jaunrades darbnīcās, kuras organizēja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa sadarbībā ar uzņēmumu „Kurzemes Democentrs”. Piedāvājam noskatīties video no pasākuma.
Lai vasarā priecē puķes
Maijā Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļā valdīja liela rosība, jo, kā jau dārzkopjiem ierasts, šis mēnesis ir viens no aktīvākajiem, jo jāpaspēj gan dēstus ielikt zemē, lai tie priecētu novadniekus vasarā, gan labiekārtot rotaļlaukumus, lai prieks tiktu arī ģimenēm ar bērniem.
Pašvaldības autobusa maršruts uz Katlakalna kapiem
Pašvaldības autobusa maršruts uz Katlakalna kapiem 2013. gadam.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Dārznieki”
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2010.gada 15. jūlija lēmumu Nr.2.§2.5.p. (protokols Nr.14) „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Dārznieki” (kadastra nr. 8070 008 1013), Odukalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Dārznieki”, kadastra numurs 8070 008 1013.
Līgo pasākumi Ķekavas novadā
Līgo pasākumi Ķekavā, Baložos, Daugmalē un Katlakalnā no 13. līdz 23. jūnijam!
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Rūķi”
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013.gada 17.janvāra lēmumu Nr.2.§8. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā ”Rūķi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā" (protokols Nr. 2) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā ”Rūķi”, kadastra numurs 8070 008 0336.
Literārais konkurss "Ķekavas - Bordesholmas sadraudzībai 20 gadi"
Atzīmējot sadraudzības 20. gadskārtu, Ķekavas novada un Bordesholmas pašvaldības kopīgi ar draudzības biedrībām izsludina īso stāstu literāro konkursu.
Muzikālajam ceļam turpinoties
Tu ej pa ceļu, un ceļš tevi maina,Tu ej pa ceļu, un ceļš no tā mainās... Ar šādiem vārdiem Ķekavas Mūzikas skolas direktore Daiga Ventniece uzrunāja šī gada 12 absolventus. Mūzikas skolas ceļš ir ne tikai mainījis un bagātinājis viņu personību, bet atstājis nozīmīgākas pēdas - seši absolventi nolēmuši turpināt izglītību mūzikā. Tas ir profesionāls gandarījums mums - skolotājiem.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Dārznieku iela 56, Ķekavā
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013.gada 17.janvāra lēmumu Nr.2.§10. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Dārznieku ielā 56, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (protokols Nr. 2) ir uzsākta detālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā Dārznieku iela 56, kadastra numurs 8070 008 0480, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 008 1677.
Pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāji izvēlas
Pašvaldību vēlēšanās 1. jūnijā Ķekavas novadā nobalsojuši 7629 jeb gandrīz 49% vēlētāji no visiem balsstiesīgajiem novada iedzīvotājiem. Baložu iecirknī nobalsoja 1819 vēlētāji, Daugmalē - 448, Ķekavā - 3204, Katlakalnā – 1082, bet Valdlaučos - 1076.
ĶEKAVAS NOVADA SVĒTKI 2013
Ķekavas novada svētki norisināsies no 24.maija- 2.jūnijam.
Sveic novada izglītības iestāžu audzēkņus
30. maijā Doles tautas namā par izciliem sasniegumiem tika sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi. Uz svinīgo pasākumu bija ieradušies ne tikai audzēkņi, bet arī tie cilvēki, kuri ir palīdzējuši jauniešiem tiekties pretī teicamiem panākumiem – viņu vecāki, vecvecāki un pedagogi.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Erceni”
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013.gada 18. aprīļa lēmumu Nr.2.§13.p. (protokols Nr.8) „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Erceni”, Valdlaučos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajā īpašumā „Erceni”, kadastra numurs 8070 001 0011.
Iespēja kļūt par viesģimeni
Piesakies kļūt par viesģimeni kādam viesskolēnam no Austrālijas, Brazīlijas, Beļģijas, Itālijas, Čīles, Kostarikas, Ungārijas, Taizemes, Turcijas, Vācijas vai Venecuēlas!
Orientēšanās pasākums „Iepazīsti savējos”!
25. maijā Ķekavas novadā norisinājās jau trešais ģimeņu, draugu un kolēģu orientēšanās pasākums „Iepazīsti savējos”, kura mērķis bija atraktīvā veidā iepazīstināt Ķekavas novada iedzīvotājus un viesus ar novada uzņēmumiem, iestādēm un tūrisma objektiem.
Pedagogi veido izrādes bērniem
23. maijā zemnieku saimniecībā Valmoniras uz mācību gada noslēguma pasākumu pulcējās 45 Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi, kuri piedalījās metodisko darbu skatē un iestudēja muzikāli teatrālu izrādi bērnudārzu audzēkņiem.
Jauno rokgrupu konkurss „Bliez no bedres 2013” Ķekavā jau šonedēļ!
Sagaidi jau piekto bliezienu no bedres Ķekavas novada svētkos 1. jūnijā. Kas tad ir Bliez no bedres? Tas ir biedrības „Ķekavas novada Jauniešu padome” un Ķekavas novada „Jaunatnes iniciatīvu centra” rīkotais ikgadējais jauno rokmūziķu rokkonkurss.
Labdarības tirdziņš Ķekavas novadā
26.maijā Doles tautas namā, pirmo reizi Ķekavas novadā, tika rīkots labdarības tirdziņš - andele „Skapja bode-kumode”.
Ķekavas novada pašvaldības iestāžu turnīrs basketbolā
23. maijā Baložu vidusskolā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības iestāžu turnīrs basketbolā, kurā ar spēkiem mērojās sešas komandas.
Jauns bērnu rotaļu laukums iepretim Ķekavas vidusskolai
Ar Eiropas Savienības Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) finansiālu atbalstu biedrība „Ķekavas starptautiskā sadraudzības biedrība” ir realizējusi projektu „Rotaļu laukuma iekārtošana Ķekavā”, Pliederu ielā 2.
XXIX Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles
No 24. līdz 26.maijam sacensības risinājās Rīgā Olimpiskajā centrā, Daugavas stadionā, augstskolu un vispārējās izglītības iestāžu sporta bāzēs, tai skaitā arī Ķekavas novada Baložu pilsētas sporta kompleksā.
SIA „Liepkalni” atvērs maiznīcu tirdzniecības centrā A7
Visi aicināti uz jaunās Liepkalnu maiznīcas atvēršanu 5. jūnijā plkst. 12.10, kur maiznieki no krāsns cels pirmos smaržīgos rupjmaizes klaipus. Pircēji jaunajā maiznīcā tiks sagaidīti ar dāvaniņām un cienāti ar tikko ceptu klinģeri.
Aivara Stikuta vārdā nosauktās ielas plāksnītes atklāšana
26. maijā godinot prims gada mūžībā aizgājušo, ilggadējo Baložu pilsētas izpilddirektoru Aivaru Stikutu, tika atklāta Aivara Stikuta vārdā nosauktās, projektējamās ielas plāksnīte Baložos. Piemiņas brīdī ar savu klātbūtni pagodināja gan Aivara Stikuta tuvinieki, gan novada domes un pašvaldības pārstāvji.
Jau ceturto gadu pēc kārtas norisinās „Paklausības rallijs”
Jau ceturto gadu tirdzniecības centra „LIIBA” dzimšanas dienas pasākuma ietvaros biedrība „Aste gredzenā” rīkoja pasākumu „Paklausības rallijs”.
Radīsim Līgo svētku sajūtu kopā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus kopīgi radīt Līgo svētku sajūtu - svētku dekorācijām saplūcot Jāņu zāli un nogādāt tās pašvaldības iestādēs.
Pensionāru atpūtas pēcpusdiena "CERIŅZIEDU BALLE"
Ķekavas kultūras namā plkst. 14.00.
Jaunas izmaiņas satiksmes organizācijā Gaismas ielas krustojumā ar A7
Lai novērstu pārpratumus Gaismas ielas krustojumā ar valsts galveno autoceļu A7 Ķekavā, uz būvniecības laiku esošā satiksmes organizācijas shēma tiek papildināta. Visa transportlīdzekļu kustība tiek novirzīta pa Pliederu ielu – tas nozīmē, ka Gaismas ielas posmā no A7 līdz iebraukumam uz veikalu Maxima ir slēgta transportlīdzekļiem, izņemot sabiedrisko transportu.
Atklātas Ķekavas novada bērnu sporta spēles
Tradicionāli katru gadu maija nogalē tiekoties Ķekavas novada bērnu sporta spēlēs, 23. Maija rītā stadionā pie Ķekavas sporta kluba pulcējās novada izglītības iestāžu 1.-4. klašu skolēni un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, lai pierādītu savus spēkus un veiklību dažādos sportiskos pārbaudījumos.
Atklāts jauns ielu vingrošanas sporta laukums
23. maijā Baložos tika atklāts ielu vingrošanas sporta laukums. Laukuma atklāšanas ceremonijā tika svinīgi pārgriezta sarkanā lenta, kā arī ar aizraujošiem paraugdemonstrējumiem uzstājās Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības pārstāvji, kas priecēja visus klātesošos.
Noslēdzošais debašu raunds Ķekavā (papildināts ar video)
23. maijā Ķekavā norisinājās visu deputātu kandidātu diskusiju pēdējais raunds! Kā jau tika sagaidīts, asākās diskusijas izvērtās ap iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem. Debašu dalībniekiem nācās atbildēt uz tādiem jautājumiem, kā ceļu kvalitāte novadā, Ķekavas kultūras nama reorganizācija, kultūras dzīves uzlabošana Ķekavas novadā un diskusiju kultūra novada domes sēdēs un citiem jautājumiem, kā arī par papildus līdzekļu piesaisti Ķekavas novada attīstībai.
Deputātu kandidātu diskusijas Daugmalē (papildināts ar video)
21. maijā Daugmales multifunkcionālajā centrā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības rīkotās pirmsvēlēšanu diskusijas ar visu partiju deputātu kandidātiem Ķekavas novadā.
Gaismas iela skicēs un maketos
No 22. maija līdz 3. jūnijam t/c Liiba būs iespējams aplūkot Ķekavas Mākslas skolas projektu nedēļas "Gaismas iela skicēs un maketos" audzēkņu darbu izstādi.
Rēzeknes Zaļo pakalnu koris sāk koncerttūri Baložos
Aprīļa beigās, kanāla TV3 tiešraidē tika noskaidroti dziesmotās sacensības Koru Kari 3 uzvarētāji. Pēc skatītāju un žūrijas balsojuma deviņu nedēļu ilgušajā projektā uzvarēja Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, par kuru tika saņemtas gandrīz 90000 balsis. Un nu, uzvarētāji dodas pie saviem atbalstītājiem koncerttūrē!
Iespēja piedalīties apmācību projektos Polijā un Armēnijā
Biedrība „Solis tuvāk” piedāvā iespēju piedalīties apmācību projektos Polijā un Armēnijā. Dalībnieki var būt jaunieši no 18 gadu vecuma vai jebkura vecuma personas, kas iesaistītas darbā ar jauniešiem.
Pirmsvēlēšanu debates Baložos (papildināts ar video)
22. maijā Baložu kultūras namā norisinājās Ķekavas novada pašvaldības rīkotās pirmsvēlēšanu diskusijas ar visu partiju deputātu kandidātiem Ķekavas novadā. Piedāvājam video no vakardienas debatēm.
Pieslēdzies, Latvija!
Lattelecom projekts, kurā cilvēki bezmaksas var apgūt pamatprasmes darbā ar datoru.
XIX Starptautiskais mākslas vingrošanas turnīrs „Mazās zvaigznītes 2013”
17.-18. maijā Ķekavā notika tradicionālās starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā “Mazās Zvaigznītes”, kurās piedalījās visjaunākās vingrotājas - 184 meitenes vecumā no 5 līdz 13 gadiem.
Ķekaviete Zenta Mangule svin 102. jubileju!
19. maijā 102 gadu jubileju svinēja Ķekavas iedzīvotāja Zenta Mangule. Klātienē Mangules kundzi sveica Ķekavas novada Domes un Ķekavas novada pensionāru biedrības "Polārblāzma" pārstāvji.
Atklāta jauna sadzīves atkritumu šķirošanas līnija
16.maijā Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji piedalījās SIA „Vides pakalpojumu grupa”, kas veic sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ķekavas pagasta administratīvajā teritorijā, Ķekavas novadā, jaunā dalīti vākto atkritumu šķirošanas centra līnijas atklāšanas pasākumā Spilves ielā 8b, Rīgā.
Gadatirgi Ķekavas novadā 2013. gadā
Gadatirgu norises datumi Ķekavas novadā 2013. gadā.
Projekts „Satikšanās”
Projekts „Satikšanās” šogad iedalās divās radošajās nozarēs - mūzikā un teātrī!
Aizraujoša sestdiena orientēšanās pasākumā „Iepazīsti savējos”
Ķekavas novadā 25. maijā jau trešo reizi norisināsies jautrs ģimeņu, draugu un kolēģu komandu orientēšanās pasākums "Iepazīsti savējos 2013”.
2013. gada izlaidumi
Ķekavas novada izglītības iestāžu izlaidumi 2013. gadā.
Pašvaldība līdzfinansē septiņas vasaras nometnes bērniem
Jau trešo gadu Ķekavas novada pašvaldībā tika izsludināts atklātais konkurss bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektiem.
Darbs jauniešiem vasaras sezonā
Vasara ir laiks, kad jauniešiem skola beigusies un daudzi no viņiem būtu gatavi pavadīt šo laiku lietderīgi - strādājot kādā uzņēmumā un nopelnot paši savu pirmo kabatas naudu.
Mākslas dienas Ķekava 2013
17. maijā plkst. 15.00 Ķekavas kultūras namā norisināsies projektu nedēļas noslēguma pasākums Mākslas dienas Ķekava 2013.
Nekustamā īpašuma izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli nekustamā īpašuma Magoņu iela, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, ar kadastra apzīmējumu 8070 007 0558, domājamo daļu 23m2 platībā.
Arhīvs
  Drukāt