Kustamās mantas izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsolē izsola kustamo mantu – automašīnu Peugeot 290L. Izsolāmās kustamās mantas izsoles sākumcena ir 1068 LVL.
Balva par izciliem sasniegumiem starptautiskā līmenī
Latvijas Kultūras ministrijas gada balvu par izciliem sasniegumiem starptautiskajos konkursos 2012.gadā, šogad 10.maijā saņēma Ķekavas Mākslas skolas absolvente Dārta Berkmane un viņas skolotāja Signe Kalēja.
Ar auto - Par Kultūru!
Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra izsludina konkursu, kurā ir iespējams laimēt divas biļetes izcilās vietās uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV deju svētku noslēguma koncertu "Līgo" un divas biļetes uz Deju Lieluzveduma ``Tēvu laipas`` koncertu.
Vēro klātienē vai internetā diskusijas ar VISU PARTIJU deputātu kandidātiem Ķekavas novadā!
Ķekavas novada pašvaldība 21.-23. maijā rīko diskusijas ar VISU PARTIJU deputātu kandidātiem Ķekavas novadā, kuru saraksti pieteikti 2013. gada 1. jūnija Pašvaldību vēlēšanām. Tās vadīs žurnālists, TV3 ziņu vadītājs Arnis Krauze. Pirmā diskusija notiek jau rīt, 21. maijā, plkst. 19.30 Daugmalē. Diskusija tiks translēta tiešraidē pašvaldības interneta vietnē www.kekavasnovads.lv. Tiekamies diskusijās! Esi informēts, pirms izdari izvēli!
Ķekavas novadā sācis darboties jauns Swedbank bankomāts
No 7.maija Ķekavas novada „Džutās” sācis darboties jauns Swedbank naudas izmaksas bankomāts.
Ķekaviete Vilma Bergmane svin 102. jubileju!
Ķekaviete Vilma Bergmane 12. maijā sagaidīja 102. jubileju. Skaistajos šūpuļa svētkos jubilāri sveica un visu to labāko klātienē vēlēja Ķekavas novada domes vadība un Ķekavas novada pensionāru biedrība "Polārblāzma".
Florbola kluba "Ķekava" dāmas tiekas ar domes priekšsēdētāju
9. maijā Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis tikās ar florbola kluba "Ķekava" dāmām. Pieņemšana norasinājās par godu FK "Ķekava" dāmu komandas izcīnītajai bronzas medaļai Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā trešo gadu pēc kārtas. Pasākumā piedalījās arī FK "Ķekava" komandas prezidents Igoris Maļinauskas, kā arī komandas vadītājs Atis Drēziņš.
XIX STARPTAUTISKAIS TURNĪRS MĀKSLAS VINGROŠANĀ „MAZĀS ZVAIGZNĪTES 2013”
No 17. līdz 18. maijam Ķekavas sporta klubā notiks XIX Starptautiskais turnīrs mākslas vingrošanā „Mazās zvaigznītes 2013”.
Izklaidējoša lekcija "Vai sieviete ir dieviete?"
9. maijā plkst. 19.00 Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrā norisināsies izklaidējoša lekcija "Vai sieviete ir dieviete?". Aicināts ikviens interesents.
Kīno vakars Doles Tautas namā
14. maijā plkst. 18.00 Doles Tautas namā sadarbībā ar Doles-Ķekavas ev.lut.draudzi norisināsies Kīno vakars. Pasākumā būs iespējams noskatīties 2006. gada filmu Klejotājs.
Ķekavas novada pašvaldība informē!
Saskaņā ar Olaines novada Domes projekta „Autoceļa „A8-Kūdras fabrika” Medemciemā, Olaines pagastā, Olaines novadā rekonstrukcija” īstenošanu, tiks ierobežota transportlīdzekļu kustība Medemciemā no 2013. gada 7.maija līdz 10.oktobrim.
Bezmaksas lielseminārs ”Kvalitatīva likumdošana – pamats sekmīgai darbībai un izaugsmei”
16. maijā Rīgā, augstskolas Turība konferenču zālē, notiks bezmaksas lielseminārs ”Kvalitatīva likumdošana – pamats sekmīgai darbībai un izaugsmei”, kuru organizē izdevniecība Lietišķās informācijas dienests un SEB banka. Tajā augstas amatpersonas un sabiedrībā autoritatīvi speciālisti analizēs nopietnākās esošās un topošās izmaiņas nodokļu politikā un to iekasēšanā, kā arī turpmāko iespējamo attīstību.
Ķekavā būs jauns bernu rotaļu laukums
18. maijā plkst. 12.00 Ķekavā tiks atklāts jauns bērnu rotaļu laukums. Jaunais laukums atradīsies Pliederu ielā 2.
Baltijas biznesa arēna – kontaktbirža un forums uzņēmējiem un zinātniekiem
No 29. līdz 30.maijam Rīgas Kongresa namā notiks Baltijas Biznesa arēna un Baltijas attīstības forums.
Izbraukuma veterinārie pakalpojumi Daugmalē
25. maijā Daugmalē no plkst. 16.00-18.00, būs pieejami Titurgas veterinārās klīnikas pkalpojumi.
Lekciju cikls „Mūsu bērnu veselībai un labsajūtai”
25. maijā plkst. 10.00 bērnu vecāki un vecvecāki laipni aicināti Doles Tautas namā uz lekciju ciklu „Mūsu bērnu veselībai un labsajūtai”.
Par ūdenssaimniecības projektu Ķekavas pagastā
Daudz problēmu iedzīvotājiem šopavasar sagādāja ielu seguma atjaunošanas nepabeigtie darbi pēc kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūves Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ķekavā II fāze ietvaros. Taču šobrīd a/s Siguldas Būvmeistars ir iesnieguši precizētu ielu sakārtošanas grafiku Odukalnā un Vimbukrogā.
Drošības festivāls “PIEDZĪVOJUMU VASARA 2013”
Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) informē, ka Valsts policija sadarbībā ar Rīgas Domi 2013. gada 25. maijā Rīgā, Kronvalda parkā rīkos drošības festivālu “PIEDZĪVOJUMU VASARA 2013”.
Līdakas atļauts makšķerēt no 11. maija
Zemkopības ministrija saistībā ar līdaku nārsta aizkavēšanos 2013. gada pavasarī noteikusi līdaku makšķerēšanas aizlieguma pagarinājumu līdz 10. maijam (ieskaitot).
Būvdarbi Gaismas ielas un autoceļa A7 krustojumā
No šīs nedēļas tiks sākti būvdarbi Gaismas ielas un autoceļa A7 krustojumā. Tiks izbūvēts luksofors. Būvdarbi paredzēti maijā un jūnijā.
Atklāts „Rimi Latvija” lielveikals Ķekavas novadā
3.maijā Ķekavas novadā, līdzšinējā lielveikala „A7” vietā, tika atklāts „Rimi Latvija” lielveikals, kas ir pirmais šī uzņēmuma projekts Ķekavas novadā.
Jaunās sākumskolas Spāru svētki
2. maijā Ķekavā norisinājās jaunās sākumskolas Spāru svētki. Lieliem soļiem jaunās sākumskolas būvdarbi dodas pretī noslēgumam, lai jau 2013. gada 1.septembrī jaunajās telpās mācības varētu uzsākt novada skolēni. Svinīgajā pasākumā svētku viesus sveica Ķekavas novada Domes un pašvaldības pārstāvji, kā arī ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas pašvaldību priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Spāru svētkos savu nākamo mācību vietu ar lielu interesi bija ieradušies aplūkot Ķekavas vidusskolas 3.b klases audzēkņi.
Ķekavas Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstāde
No 7. līdz 17. maijam Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē būs aplūkojama Ķekavas Mākslas skolas pieaugušo studijas darbu izstāde.
Velofotoorientēšanās Ķekavas novadā 2013
Tūrisma sezona Ķekavas novadā šogad tiek atklāta ar velofotoorientēšanās pasākumu. Tas notiks 5. maijā, kas jau kļuvis par tradicionālu datumu.
Katlakalna iedzīvotāju ievērībai!
Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves dēļ Katlakalnā apmēram uz diviem mēnešiem ir slēgta Pļavniekkalna iela caurbraucošajiem transportlīdzekļiem. Piekļuve pie īpašumiem ir saglabāta.
Eiropas mobilitātes studentu apmaiņas programmas projekts pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš”
Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš” no 2013.gada 15. līdz 25.aprīlim noritēja Eiropas mobilitātes studentu apmaiņas programmas projekts.
Pierīgas apriņķa koru skate Baložos
26. aprīlī Baložu kultūras namā norisinājās Pierīgas apriņķa koru skate, kurā piedalījās 11 kori - 8 jauktie kori, 2 sieviešu un 1 vīru koris. Šis gads bija īpašs ar to, ka piedalījās 350 dalībnieki, kas ir vērtējams kā lielākais dziedātāju skaits uz Baložu kultūras nama skatuves!
Noslēgušās Latvijas deju kolektīvu skates
27. un 28. aprīlī noslēdzās Latvijas deju kolektīvu skates, kurās tika noteikti Deju svētku dalībnieki un izvērtēta kolektīvu gatavība piedalīties Deju svētku lieluzvedumā „Tēvu laipas”.
Pateicība par ieguldīto darbu
Ķekavas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš izsaka atzinību visiem Lielās talkas dalībniekiem. J. Krūmiņš pauž īpašu pateicību Aivaram Liškovskim, Sigitai Varikai, Vinetai Bērziņai, Daigai Ozolai, Liesmai Gorelovai, Jānim Ozoliņam, Ilmāram Krūzem, Andrim Jēkabsonam un Ilonai Jēkabsonei par iestādīto egļu mežu 0,5 hektāru platībā, spītējot nelabvēlīgajiem laika apstākļiem.
Jaunatnes iniciatīvu centrs talko dzīvnieku patversmē „Mežavairogi”
Šis Jaunatnes iniciatīvu centram bija pirmais gads, kad kopā ar jauniešiem plānojām piedalīties Lielajā talkā. Ideju bija daudz, jo pavasarī darba allaž ir daudz. Apsverot visus piedāvājumus un idejas, kopā ar jauniešiem nolēmām - dosimies tur, kur visvairāk nepieciešama mūsu palīdzība - uz dzīvnieku patversmi „Mežavairogi”, lai sakoptu apkārtnes teritoriju, kurā mitinās vairāki desmiti pamesto suņu un kaķu.
Ieteikumi iedzīvotājiem rīcībai plūdu un to seku likvidēšanas laikā
Veselības inspekcija vērš iedzīvotāju uzmanību dzeramā ūdens drošībai plūdu un to seku likvidēšanas laikā, jo plūdu laikā aku mikrobioloģiskā un ķīmiskā piesārņojuma risks ir ļoti augsts. Plūdu ūdens var saturēt fekālijas no pārplūdušām notekūdeņu savākšanas vietām, kā arī lauksaimniecībā vai rūpniecībā lietotās ķīmiskās vielas un produktus.
Lielā talka Daugmalē
Lielās talkas diena Daugmalē sākās ar to, ka lietus līst un dubļi šķīst. No rīta nav nekādas pārliecības, ka vispār kāds atnāks uz talku, bet neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, aktīvākie daugmalieši no lietus nebaidās.
Lielajā talkā – talko drosmīgākie
Spītējot drēgnam un lietainam laikam, 27. aprīlī daudzi drosmīgie Ķekavas novada iedzīvotāji, ekipējušies ar maisiem, cimdiem un nepatīkamajiem laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, piedalījās Lielajā talkā un uzkopa reģistrētās talkošanas vietas. Taču vairums talcinieku nolēma ieplānotos sakopšanas darbus atlikt uz nākamajām dienām, kad sinoptiķi sola jau siltāku un saulaināku laiku, kad, nenoliedzami, ir daudz patīkamāk pavadīt ārā apkārtnes sakopšanas darbos.
Paziņojums par tarifa projektu
SIA “ZELTENIEKI” 2012.gada 23.novembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza kanalizācijas pakalpojuma tarifa projektu Lapenieku ciemā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, kas ir aprēķināts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 12.maija padomes lēmumu Nr.1/8 „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika”.
Gaismas iela skicēs un maketos
Ikgadējās Mākslas dienas un projektu nedēļa šogad Ķekavas Mākslas skolā noslēgsies ar dažādu ideju risinājumiem Gaismas ielai. Darbu tēma – GAISMA.
Jauniešu apmaiņas projekts Armēnijā
No 8. - 18.aprīlim Armēnijas ciematā Aghavnadzor noritēja Jauniešu apmaiņas projekts.Projektu no Latvijas puses organizēja biedrība "Solis tuvāk". Projekts norisinājās 9 dienas. Projekta mērķis bija iepazīt citu tautu pagānisma tradīcijas un parādīt savas valsts tradīcijas pārējiem dalībniekiem. Jaunieši vilka paralēles dažādu valstu pagānisma tradīciju atspoguļojumā mūsdienās. Šajā projektā piedalījās dalībnieki no 6 valstīm: Latvijas, Armēnijas, Bulgārijas, Slovēnijas, Ukrainas un Moldovas. No katras valsts projektā piedalījās pieci pārstāvji. Projekta galvenā tēma – „Pagānisma mantojuma krustpunkti” (Crossroads of the Pre-Christian Heritage).
Katlakalna pirmsskolas izglītības iestādē ,,Bitīte’’ no nākamā mācību gada darbību uzsāks grupiņa bērniem ar valodas traucējumiem
Ķekavas novada pašvaldības Katlakalna pirmsskolas izglītības iestādē „Bitīte’’ no 2013./2014. mācību gada darbību uzsāks grupiņa bērniem ar valodas traucējumiem, iesaistot Montessori elementus. Dokumentus var iesniegt PII „Bitīte” no 2013. gada 29. aprīļa.
Godināsim Zelta pārus!
17. oktobrī norisināsies Zelta pāru godināšanas pasākums „Zelta valsis”. Ķekavas novada pašvaldība vēlas apzināt Zelta pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk, un kuri vēl nav godināti pasākumā „Zelta valsis”.
Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021. gadam 2013.gada grozījumu apstiprināšanu
Saskaņā ar Ķekavas novada Domes 2013. gada 18.aprīļa lēmumu Nr.2.§12. „Par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021. gadam 2013.gada grozījumu apstiprināšanu” (protokols Nr.8) apstiprināta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2013.gada grozījumu (daļā „Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi”) pilnveidotā 2. redakcija kā galīgā.
Jaunieši lāpa bedres Ķekavā
Lai pievērstu uzmanību autoceļu un ielu sliktajam stāvoklim, kas apdraud gājēju un autobraucēju drošību, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs un Ķekavas novada jauniešu padome 24. aprīlī Ķekavā rīko akciju „Bliez no bedres!” lāpa bedres!”.
Paziņojums par nekustamo īpašumu „Pēteri”, „Dukāti” un „Nārvili” detālplānojuma publisko apspriešanu
Paziņojums par zemesgabala „Pēteri”, kadastra numurs 8070 004 0013, nekustamā īpašuma „Dukāti”, kadastra numurs 8070 004 0420, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 004 0019 un nekustamā īpašuma „Nārvili”, kadastra numurs 8070 004 0426, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 004 0009, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, detālplānojuma publisko apspriešanu.
Lielā pavasara talka Rāmavas muižā
27. aprīlī, Rāmavas muižā norisināsies Lielā pavasara talka.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ieraugi novadā"
No 26. aprīļa Rāmavas muižā būs aplūkojama Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ieraugi novadā" .
Drīzumā remontēs Nākotnes ielu
Noslēdzoties iepirkuma procedūrai, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd veic visus nepieciešamos darbus, lai saņemtu būvatļauju Nākotnes ielas viena posma rekonstrukcijai Ķekavā. Projekta īstenošanai pašvaldība piesaistījusi Eiropas Savienības līdzfinansējumu.
Aizvadīta Veselības diena Ķekavā
20.aprīlī, rūpējoties par novada iedzīvotāju veselību, Ķekavas kultūras namā jau ceturto gadu norisinājās Veselības diena. Pasākumu apmeklēja vairāki simti Ķekavas un apkārtējo novadu iedzīvotāji. Ikvienam Veselības dienas apmeklētājam bija iespēja konsultēties un saņemt bezmaksas diagnostiku pie kāda no speciālistiem, kā arī ar ievērojamu atlaidi veikt laboratoriskās analīzes.
Adopcijai pieteikušās piecas ģimenes
Ir dažādas ģimenes, dažādas dzīves situācijas un iemesli, kādēļ cilvēki izlemj adoptēt bērnu. Tie ir gan pāri, kam nav lemts kļūt par vecākiem savam bērniņam, gan ģimenes, kurās jau ir vai tiek plānoti pēcnācēji. Ir cilvēki, kas ir vieni, bet vēlas audzināt bērnu.
Centrs "Dardedze" svin dzimšanas dienu
4. aprīlī, „Dardedzes” speciālisti aicināja Ķekavas novada pašvaldības bāriņtiesas pārstāvjus uz dzimšanas un atvērto durvju dienu. Pasākumā tika iepazītas un apzinātas iespējas, ko piedāvā šī iestāde.
Daugmales pilskalnā dedzina kūlu
Daugmales pilskalns, kas ir ne tikai vēsturisks objekts, bet arī atpūtnieku iemīļota vieta, kopš vakardienas ieguvis sev neraksturīgu skatu – kūlas ugunsgrēka dēļ tas ietērpies melnā sagšā.
Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai
Lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība izsludina konkursu pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai Ķekavas novada administratīvajā teritorijā deklarētiem pirmsskolas vecuma bērniem Ķekavas novadā esošajās privātās izglītības iestādēs, kas spēj nodrošināt licencētas pirmsskolas izglītības programmas realizāciju bērniem vecumā līdz 7 gadiem 12 stundas dienā.
Vēl mēnesi var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013”
Atgādinām, ka vēl mēnesi - līdz š.g. 17.maijam – var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013”. Konkursu organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls „Būvinženieris”.
Ķekavu apmeklē delegācija no Glubokoje pilsētas pašvaldības
18. aprīlī, Ķekavas novadā viesojās delegācija no Glubokoje pašvaldības Baltkrievijā. Vizītes laikā Baltkrievu delegācija apmeklēja AS „Putnu fabrika Ķekava”, tikās ar novada Domes pārstāvjiem, ka arī apmeklēja Tūrisma informācijas centru, Ķekavas novada Kultūras aģentūru un pirmsskolas izglītības iestādi „Bitīte”.
Kur vērsties pēc palīdzības plūdu gadījumos
Ķekavas novada pašvaldība, plānojot rīcību iespējamo plūdu gadījumā, aicina iedzīvotājus savlaicīgi parūpēties par saviem īpašumiem, kas varētu ciest plūdos!
Pašvaldību vēlēšanām reģistrētie deputātu kandidātu saraksti
2013.gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām reģistrētie deputātu kandidātu saraksti.
Ar aizrautību skolēni piedalās tehniskās jaunrades darbnīcās
Ar lielu entuziasmu un zinātkāri Ķekavas novada izglītības iestāžu skolēni 18.aprīlī Baložu vidusskolā piedalījās tehniskās jaunrades darbnīcās, kuras organizēja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa sadarbībā ar uzņēmumu „Kurzemes Democentrs”.
Aizvadīta simtā Domes sēde
18. aprīlī, Ķekavas novada Dome aizvadīja simto Domes sēdi. Pirms zīmīgās sēdes Domes deputāti tika aicināti uz kopēju foto mirkli.
Ķekavas Mūzikas skola uzņem audzēkņus
Ķekavas Mūzikas skola uzņem audzēkņus 2013./2014. mācību gadam.
Līdz ar pavasari pieaug dzērušo autovadītāju skaits
Beidzot ir pienācis ilgi gaidītais pavasaris, kas liek nomest ziemas smagos tērpus, apņemties piekopt veselīgāku un zaļāku dzīvesveidu, mudina doties tuvāk dabai. Bet, raugoties no Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) redzesloka, pavasari jo īpaši gaidījuši vieglprātīgie autovadītāji, kuri arvien biežāk pie auto stūres sēžas alkohola reibumā, lai trauktos pa novada ceļiem un demonstrētu savu „varonību”.
Daugmales bērnudārza būvniecība norit raiti
Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa joprojām aicina vecākus pieteikt savas atvases jaunajā Daugmales bērnudārzā. Dažus vecākus, iespējams, māc bažas – pieteikties uz dārziņu vai ne, būs gatavs vai ne.
Grāmatu Klubiņa dibināšana Ķekavas pagasta bibliotēkā
Pateicoties tam, ka visā Latvijā, no 22. līdz 27. aprīlim, norisināsies bibliotēku nedēļa, esam beidzot ķērušies pie ilgi lolotās domas par Grāmatu Klubiņa dibināšanu. Vēlamies pierādīt, ka grāmatu lasītājs nav "izmiris dinozaurs"! Aicināti visi, kuriem patīk lasīt, dalīties ar viedokli, diskutēt un pārdomāt izlasīto. Tiekamies 24. aprīlī plkst. 18.00 Grāmatu Klubiņa dibināšanas pasākumā.
Veselības diena Ķekavā – jau ceturto reizi
Sestdien, 20. aprīlī, Ķekavas novadā jau ceturto gadu norisināsies Veselības diena. Pasākuma apmeklētāji bez maksas varēs veikt diagnostiku un konsultēties pie vairāk kā divdesmit medicīnas speciālistiem, kā arī par samazinātu maksu saņemt laboratoriskos pakalpojumus.
Atvērto durvju diena PII "Avotiņš"
Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde "Avotiņš" aicina uz atvērto durvju dienu, 2013. gada 24. aprīlī plkst. 9.00.
Pašvaldības policija apseko applūstošās vietas
Strauji iestājoties siltam laikam, upēs paaugstinās ūdens līmenis. Ķekavas novadā iespējamās plūdu draudu teritorijas uzmana Reģionālās pašvaldības policija, kas šobrīd ikdienu vairākkārtīgi veic potenciāli applūstošo vietu apsekošanu.
Notiks ikgadējās „Tehniskās jaunrades darbnīcas” skolēniem
Ceturtdien, 18.aprīlī Ķekavas novada Baložu vidusskolā jau otro gadu norisināsies Tehniskās jaunrades darbnīcas. Pasākuma mērķis ir rosināt bērnu un jauniešu interesi par tehnisko jaunradi un inženierzinātnēm, kā arī attīstīt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas robotikas, mehānikas, elektronikas, ķīmijas un citu tehnisko disciplīnu, kā arī dabas zinātņu jomā.
Volejbola komanda VK LSPA/Ķekavas novads izcīna bronzu
VK LSPA/Ķekavas novada volejbola komanda Latvijas Nacionālās līgas volejbolā finālsērijā par trešo vietu, sestdien, otro reizi pārspēja sporta kluba "Limbaži" volejbolistus. Ar šo uzvaru komanda savā debijas sezonā, pēc ranga otrajā spēcīgākajā Latvijas volejbola turnīrā, izcīnīja godalgoto trešo vietu.
Pirmo reizi Lielās Talkas vēsturē reģistrēto talkošanas vietu skaits pārsniedz piesārņoto vietu skaitu
Reģistrēto talkošanas vietu skaits sasniedzis 593, savukārt atzīmēto piesārņoto vietu skaits šobrīd ir 121. Šāda situācija ir vērojama pirmo reizi Lielās Talkas pastāvēšanas laikā.
ĶEKAVAS MĀKSLAS SKOLA UZŅEM AUDZĒKŅUS
Ķekavas mākslas skola uzņem audzēkņus 2013./2014. mācību gadam.
Ķekavas novads sociālajos tīklos
Strauji pieaugot sociālo tīklu popularitātei, arī Ķekavas novada pašvaldība ir izveidojusi savus profilus twitter, facebook, kā arī draugiem.lv.
Sveicam TDA Zīle!
13. aprīlī Ķekavas kultūras namā norisinājās TDA Zīle 45. jubilejas koncerts. Pasākums norisinājās divās daļās, kuru laikā TDA Zīle deju kolektīvs priecēja skatītājus ar krāšņiem tērpiem un neaprakstāmiem deju soļiem. Deju kolektīva sveicēju pulkam pievienojās arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "IERAUGI NOVADĀ"
No 15. aprīļa līdz 30. septembrim Ķekavas baznīcā norisināsies Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "IERAUGI NOVADĀ".
Par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē 2013. gadā
AS „Latvenergo” informē Jūs: lai nodrošinātu Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošu ekspluatāciju atbilstoši likuma „Par drošu hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu” un citu Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo dokumentu prasībām, 2013. gadā laika periodā no 1. augusta līdz 16. septembrim mainīgajā ūdens līmeņa zonā ir plānots veikt Rīgas HES labā krasta augšas bjefa nogāžu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbus.
Ķekavas novada pensionāru biedrība „Polārblāzma” apkopo pensionāru paveikto
Biedrība neradās tukšā vietā, tāpēc vācam visu, ko varam atrast par mūsu Ķekavas pagasta, novada pensionāru dzīvi agrāk un tagad. Tā jau nav, ka Ķekavas vārds pirmo reizi tika minēts 1435. gadā un tās atdzimšana ir sākusies tikai 2009. gadā – līdz ar novadu izveidošanu.
Bāriņtiesā var saņemt notariālos apliecinājumus
Ķekavas novada iedzīvotāji var apliecināt darījumus un dokumentus, kuriem nepieciešams zvērināta notāra apstiprinājums, tepat - bāriņtiesā. Tā kā mūsu novadā šobrīd nav pieejams zvērināts notārs, vairs nav nepieciešams doties tā meklējumos ārpus novada. Bāriņtiesā šie pakalpojumi ir ērti pieejami, turklāt maksā lētāk nekā zvērinātu notāru birojos.
27. aprīlī gadatirgus Baložos tiek atcelts!
Sakarā ar Lielās Talkas norisi gadatirgus 27. aprīlī Baložos tiek atcelts.
Aicina sievietes veikt mamogrāfijas izmeklējumus
Ķekavā Mobilais Mamogrāfs gaidāms - 17. jūnijā pie Ķekavas ambulances, Gaismas ielā 15.
Palielina zivju murdu skaitu
Uzklausot zvejnieku vēlmes, Ķekavas novada pašvaldība ierosinājusi mainīt vienošanos nosacījumus par zivju limitu sadali Rīgas HES ūdenskrātuvē, palielinot zivju murdu skaitu Ķekavas novada zvejniekiem.
Piedāvā jaunas sociālā atbalsta iespējas
Ķekavas novada sociālajā dienestā šajā daudziem tik saspringtajā laikā tiek meklēti dažādi risinājumi, lai palīdzētu cilvēkiem, kas nokļuvuši dienesta redzeslokā. Tie ir ļaudis, kas nonākuši neapskaužamā dzīves situācijā un pašu spēkiem vairs nespēj no tās izkļūt. Tās ir ģimenes, kuras smagi skāris bezdarbs, atkarības, nespēja iekļauties laikmeta steidzīgajā ritmā.
Piedalies aptaujā par ikdienas mobilitāti mūsu novadā
Latvijas Universitātes Vides pārvaldības studiju programmas studente aicina ikvienu vietējo iedzīvotāju piedalīties aptaujā par ikdienas pārvietošanās praksi un tās problēmjautājumiem. Maģistra darba ietvaros „Ilgtspējīga mobilitāte Ķekavas novada pašvaldībā” tiek veikta interneta aptauja, kuras mērķis ir iegūt analītisku informāciju par vietējo iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās praksi un apmierinātību ar satiksmes infrastruktūras stāvokli.
Kustamās mantas izsole
Ķekavas novada pašvaldība izsola atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli kustamo mantu – automašīnu Peugeot 290L. Ar izsoles noteikumiem var iepazīties Ķekavas novada pašvaldībā Gaismas ielā 19 k-9, Ķekavā, 12.kabinetā vai pašvaldības mājaslapā www.kekava.lv . Izsoles objekta apskatei dabā iepriekš pieteikties pa tālr. 67847155.
Sociālajā dienestā meklē risinājumus bezdarba problēmai
2013. gada sākumā Ķekavas novada sociālajā dienestā kā ilgstošie bezdarbnieki reģistrējušies un vērsušies pēc palīdzības 497 cilvēki, kas ir aptuveni 3,5% darba spējīgo iedzīvotāju. Speciālisti lēš, ka varētu būt tikpat daudz bez darba esošu novadnieku, kuri dažādu apsvērumu dēļ pat nav reģistrējušies. Lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, Sociālais dienests aicināja bezdarbniekus pieteikties uz Nodarbinātības valsts aģentūras rīkoto vakanču gadatirgu, kas 17. aprīlī norisināsies Kauguros.
Atļauta Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020.gadam, grozījumu īstenošana
2013. gada 5. aprīlī ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauja par Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojuma 2008.-2020. gadam grozījumu īstenošanu, kas 2013. gada 17. janvārī apstiprināti ar saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-1/2013 „Grozījumi Ķekavas novada Baložu pilsētās teritorijas plānojumā 2008.-2020. gadam” (Domes lēmums Nr. 2.§ 5., protokols Nr. 2).
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Rudzītes”, „Krastmalas” un „Vecratnieki” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajos īpašumos „Mežbrenči” un „Mežbrenči-1” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā.
Skolēni prezentē savas idejas
No 11.-15.februārim Ķekavas vidusskolas septīto klašu audzēkņiem norisinājās projektu nedēļa, kuras ietvaros, balstoties uz organizācijas Latvijas Zaļais punkts un projektu „Mācoties no dabas”, mācībspēki un skolēni izvēlējās tematu saviem projektiem. 4. aprīlī projekta dalībnieki prezentēja savas idejas Ķekavas novada Domes priekšsēdētājam un pašvaldības pārstāvjiem.
Andra Eglīša kausa izcīņa basketbolā!
Sacensības notiks 20.,21. aprīlī priekšsacīkstes, 28.aprīlī finālspēles un trīspunktu metienu konkurss.
KINO VAKARS Doles Tautas namā
Otrdien, 9.aprīlī plkst. 18.00 Doles Tautas norisināsies kino vakars.
Ķekavas Mākslas skolas pedagogu izstāde
No 08.04.-30.04.2013. Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē norisināsies pedagogu darbu izstāde.
VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas apmācības
2013.gada 24.aprīlī Ķekavas pagasta bibliotēkā plkst. 15.00 būs iespēja tiekties ar VID speciālistu un iemācīties, kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju VID, izmanotojot VID Elektronisko deklarēšanas sistēmu.
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ainava"
No 03.04.-17.06.2013. Ķekavas novada Doms telpās norisinās Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Ainava".
Iedzīvotāju ievērībai!
Iedzīvotāju ievērībai par krāpniecības gadījumiem!
Izstāde „Pavasaris 2013” Rāmavā
4. aprīlī ar oficiālu atklāšanas pasākumu Rāmavā durvis vērusi ikgadējā starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības un lauku celtniecības izstāde „Pavasaris 2013”. Interesenti aicināti apmeklēt izstāžu kompleksu no 4. līdz 7. aprīlim.
Atļauta Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2012. gada grozījumu īstenošana
2013. gada 7. martā ir saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauja (VARAM) par Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma 2009.-2021.gadam, 2012.gada grozījumu īstenošanu, kas 2012. gada 13.decembrī apstiprināti ar saistošajiem noteikumiem Nr.SN-TDP-13/2012 „Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojums 2009.-2021.gadam, 2012.gada grozījums” (Domes lēmums Nr.2.§3., protokols Nr.25).
Ķekavas novada jauniešu simfoniskajam orķestrim lielisks sniegums konkursā MUSICA DA CAMERA
13. martā Ogres Mūzikas skolā izskanēja Latvijas mūzikas skolu stīgu ansambļu un stīgu orķestru konkurss MUSICA DA CAMERA 2013, kuru organizēja Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācija, atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds un Ogres Mūzikas skola.
Ikviens ir aicināts iesaistīties O.Vācieša pieminekļa izveidē
Vienam no mūsu izcilākajiem dzejniekiem – Ojāram Vācietim – šogad svinēsim 80. dzimšanas dienu. Šogad būs pagājuši arī 30 gadi kopš viņš ir guldīts Carnikavas kapsētā, un nu tur jau atdusas arī O.Vācieša dzīvesbiedre – dzejniece un atdzejotāja Ludmila Azarova. Diemžēl joprojām dzejnieku atdusas vieta nav pienācīgi sakopta.
Atbalstīsim Ķekavas novada florbola komandas!
Svētdien, 7.aprīlī šīs sezonas pēdējās spēles Latvijas Republikas florbola čempionātā aizvadīs Ķekavas novada virslīgas florbola komandas.
Rokmūzikas festivāls „Bliez no bedres 2013” sāk bliezt!!!!
Rokfestivālam šogad aprit 5 gadi, kas jauniešiem liek darboties, skriet un censties ar dubultu prieku un sparu, lai ar gandarījumu varam saukt „Mēs bliežam jau 5. gadus!!!” un 1.jūnijā „nobliezt” tā, lai visa Ķekava rīb.
Paziņojums par detālplānojuma uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Laicenieki” Daugmalē
Ķekavas novada Dome 2013. gada 28. februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 2.§ 5. „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā „Laicenieki” Daugmalē, Daugmales pagastā”.
Ķekavas novada Domes lēmums par grozījumiem nolikumā „Par Ķekavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļas sniegtajiem pakalpojumiem”
Ķekavas novada Domes 14.03.2013 sēdes lēmums Nr.1.§1. (protokols Nr.6) Par grozījumiem nolikumā „Par Ķekavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļas sniegtajiem pakalpojumiem”
Pārcelts Lielās Talkas datums - šogad tā notiks 27. aprīlī!
Ņemot vērā pavasarim netipiski vēsos laika apstākļus un biezo sniega kārtu, Lielās Talka pārcelta uz 27.aprīli. Tādējādi gatavošanos talkai pagarinot par nedēļu un dabai ilgāk ļaujot atmosties no ieilgušās ziemas.
Arhīvs
  Drukāt